A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

nah elvetem a surda kalapot, még hülyébben állna a fejemen, most hogy ténylegesen eszembe juttatátok hogy is nbéz az ki... :shock: :D :D :D :D

Kép
Kép
h. szilvi

Viki:köszi,jól esik :D

Kép
Kép
Kép
kike

Hát ez a bevásárlás-dolog borzalmas volt! Semmit nem kaptam! Szó szerint semmit! :shock: Egy tejjel, egy tejföllel és egy magoskenyérrel lett gazdagabb a hűtőm. :evil:
Más boltban még biztos lelnék ezt-azt, de nincs már erőm megmozdulni se.
Baby meg mindjárt lyukat tör az oldalamon! :shock:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Ibm! Ez a kép nagyon tetszik!!!!Hozzá lehet jutni valahogy.

Kike! annyira cukik az ajándékok! :D
Jövőre már mi is!!! :D :D :D :D :D

Marcsi és Maverick! Úgy örülök Neketek!

Maverick! Én egypetéjű iker vagyok és olyan jó...
Lehet tudni a nemükről valamit? És nőttek sokat, ugye?

Szilvi!
Sose bánkódj a hajad miatt. Nekem olyan iszonyatosan nő most várandósság alatt, hogy nem nagyon tudok vele mit csinálni...

Kép
andkata

:wink: :D
20150601134430

Andkata! Töltsd le innen!
Én valami képeslapos oldalról töltöttem,de most megnem monom melyikről!
:oops:

Na megyek folytatom a dolgaimat!

jók legyetek

Kép

Kép
ibm

sziasztok!

Csak a mai termést éppen elég volt visszaolvasnom... Jó sokat írtatok.
Ma nagyon későn keltem, megpróbáltam kipihenni a kóeházi viszontagságokat.
Aztán voltam a dokinál, hogy vegyenek vissza táppénzre, meg bementem a védőnőhöz is, ha már ott jártam, mert állítólag keresett a napokban. szerinte csak elővigyázatosságból küldött be a doki, mert a 29-30. hét egyfajta vízválasztó, és ez a leg problémásabb időszak, ha koraszülés lenne...
hát, gondolom igaza van.
Velem minden rendben, nagyon jó, hogy itthon lehetek. A csajok is itthon vannak, mert ma itt már nincs suli.
Jó kis hosszú hétvégét kaptak!
apa majd egykor jön, már nagyon várom. Tegnap alig láttam, mert alig, hogy hazahozott, el kellett mennie dolgozni, a keddi este pedig mindíg a focié. Nem esett olyan jól, hogy itthagyott, de szegényre sok zúdult az elmúlt napokban, és látom rajta, hogy olyankor kapcsol ki igazán.

Viki!
Gratulálok az utolsó munkanapodhoz! Remélem, minden úgy sikerül, ahogy szeretnéd!
Fura lesz otthon egész nap, de gyorsan hozzá lehet szokni. Innentől indul neked a babavárás gondtalan időszaka! :lol:
Vendég

Marcsi!
Nem lesz fura otthon, mert annyi minden elintézni valóm.

Védőnéninél minden rendben volt?
20150601134430

viki!

jövő héttől beindul neked is a nagy vásárlási korszak :D majd meglátod milyen jo lesz. én imádom. persze soxor nem is veszek semmit, csak sétálok a napsütésben, meg nézelődök. mig dolgoztam a piacra sose jutottam be.
most meg heti 2-szer ott vagyok. igaz nem sok mindent veszek. gyümölcsöt amit elmajszolok de olyan jó illat van ott, meg az a sok gyümölcs 8)

Kép

Kép
timi1982

Csatlakozom Vikihez aki irígyli a 3 gyerekes anyucikat! Én már korábban is írtam de megismétlem! :D (mi is 3-an vagyunk és szupi volt) Nekem valószínűleg sajnos 3 nem lesz de majd meglátjuk!
Vendég

Itt vagyok, kipicsogtam magam.

A drága kollégáimtól kaptam egy könyvet (kismamák nagykönyve), és egy gyümikosarat.

Timi!

Már nagyon várom. :D
20150601134430

én három gyerekes anyuci leszek... :wink: :lol: :lol:

szerintem nincs a világon csodásabb dolog, mint hogy anyuka lehetek!

a védőnőnél minden rendben volt, még csak most nézte meg a vérképemet, szerinte nagyon vérszegény vagyok...
maltoferem van itthon, de nem tudtok valami jobbat?
Vendég

ja, és fogytam 1 kilót!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock:
Vendég

sziasztok,
pingvinek-surdák-pont-pont-vesszőcskék.... :D :lol: :lol:
Mellesleg a Surda azért is jó mint kismama, mert állandóan le kellett feküdnie valahová, mert rosszul volt....
na néha én is így érzem

tegnap pl. irtóra bedagadt estére a lábam, na persze nem működött a lift, és kétszer kellett felgyalogolnom a 4. emeletre. Úgyhogy én tuti nem vonszolom fel a babakocsit sehová (egyszer meg kellett csinálnom, a gyerek 8 kiló volt, a könnyű kocsi szintén, majd megszakadtam)
Aki emeletesben lakik, az nézzen körül a földszinten, nincs-e zárható tároló vagy elektromos szekrény, ahova esetleg befér a babakocsi. Nálunk az összes gyerekjáték és ikres babakocsi ott van, pedig a közös képviselő megtiltotta... ő persze a földszinten lakik)
én meg maradok a hordozókendő és kenguru kombinációjánál.
Ja, ajánlotta valaki a peg perego pliko-t. Jó a sportkocsi része, és most már van ezek szerint hordozója is. Fektethető is, de úgy nagyon puha, besüpped az alja. Az ülős kocsija szuper, strapabíró, fél kézzel irányítható (a másikkal lehet közben telefonálni... :lol: :lol: :lol: ) klasszul kicsire lehet csukni, elég praktikus. Aszondják, könnyű (8 kg) De nem olcsó, az tuti! Ja, bolygósíthatók a kerekei...
na befejeztem, úgysem adnak jutalékot :D
én most inkább két külön babakocsit vennék, egy fektetőst, meg egy sportkocsit. Tán nem is lenne így drágább
de nincs rá pénzünk, maradunk a réginél

KépKép
szkagi

Marcsi! Aktifferin fol vagy Neo-fero-folgamma vagy Ferrograd folic.
volt vérkép plusz vas?
Vagy csak ugy rád mondta, hogy vérszegény vagy?

Kép
andkata

Babakocs kérdés: panellben van lift és én kölcsönkapom a kocsit, azt se tudom milyen, chicco és kb 5 éves annyit tudok. Nekem a tárolás lesz a gond. Ismétlem panellakás.

Kép
andkata

Kata!
Majd max. otthon összehajtva tartod. Nálunk is hasonló gondok vannak.
20150601134430

Ági! Az a gond, hogy magasföldszintes a ház. Miután felvittem 6 lépcsőnyit, utánna egy teljes emeletnyit le kellene vinnem hogy a tárolóba rakjam. Ráadásul oda minden boldog-boldogtalan bejár. Itt aztán meg minden van: kisebbség, fontoskodó öregasszony, kö..ög közösképviselő. Merjem lent hagyni? Akkor már felhurcolom. Ha kell felszerelek egy csigát az ablakba, azon fogom eresztgetni. :lol:
Ahova járok a dokimhoz, az egy nagyon hangulatos ház, hatalmas földszinttel, na ott több babakocsi lent van hagyva csak úgy natúr a földszinten, nincsenek elzárva és benne vannak ilyen kendők, meg egyebek. Annyira irigykedem! Oda akarok költözni! :(

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Andkata, a panelben tuti van valami földszinti tárolóhelyiség! Akkor még gondoltak erre...

KépKép
szkagi

Ennyit írni :roll: :lol:
Nem is tudok mindenkinek reagálni, de a KH-ból hazajötteknek külön örülök. Aki még KH-ban van, annak pedig külön +++++++++, hogy mielőbb hazamehessen :wink:

Muffin már biztosan nem olvas minket... Annyira megrázott, amit írt, annyira nem is tudok mit mondani, írni. Az biztos, hogy ők ketten a lehető legtöbbet hozzák majd ki ebből a helyzetből, amit lehet. És Eliot, ha rajtuk múlik, semmiben sem szenved majd hiányt. Főleg nem szeretetből.

Pocifotók szépek!!!

Előző éjjel volt néhány hányós órája Lilunak. Hülye ebédjük volt (mákos nudli vaníliasodóval), és ezzel jól megterhelte a gyomrát :evil: De már jobban v :evil: n, lázas sem volt, így ma még itthon, hétfőn meg majd megyünk.

Orvos: ma voltam nála. Minden rendben. Agykamratágulatról annyit mondott, hogy a legfontosabb, az agysarló (Katák jól írom???). Mármint, hogy ez nem egy csont, hanem kötőszöveti állomány, így ha valami tágulat van odabent, ez kidudorodik, és nem egyenes vonalként látszik. Na most, Csabinak szép egyenes vonalat láttunk. Az agykamrákat nem mérte le, csak azt nézte, hogy szép szimmetrikusak, nagyjából egyformák. Szerinte semmi probléma. (De 4 hét múlva újra "nagy" UH, és akkor majd ott le is mérik.)
Méhszáj zárt, és hosszú, méhlepény I-es stádiumban. Továbbra is koponyavégű fekvésben van. Vizesedés nincs sehol.

Legközelebb a 35. héten megyek, és onnantól hetene :roll:
Jaj, jaj, jaj... Mondom én, és mit mondtok nálam "nagyobb" kismamik?

Wera :D
Én is szeretném végig kihúzni. Na nem kell, hogy pont időre jöjjön, de június végéig nyugodtan maradjon csak bent. annyi mindent szeretnék még addig megcsinálni, és ebből sok anyagi függő, tehát így idő-fizetés függő is :roll:

Véda
Vendég

nah a mi panelunk is érdekes. habár nálunk van lift. érdekes lenne a 10-re felcigölni... biztos lesz rá példa sajnos :oops:

nah szóval nekünk a tárolókon osztozni kell másokkal. nah de kivel???? 4 éve lakunk itt és fogalmam sincs melyik a mi tárolónk. nincs is hozzá kulcsunk, és egyébként is... kivel kell osztozni rajta? és mik vannak bepakolva? mi még beférnénk akár csak egy légypiszokkal is????

szóval mi majd a lakásban fogjuk tartani a babakocsit, meg minden lomot. vagy ha vmi nem kell akkor anyáékhoz szoktuk kivinni :D náluk a családi házban van raktár jó sok :D

Kép

Kép
timi1982

Ja, igen, igazatok van, néhány rejtett lépcsőt azért mindenhova beraknak...
már csak szivatásból is
nálunk a ház előtt és a hátsó kijáratnál is van lépcső
és a harmadikon egy tolókocsis nénike lakik, ő a garázskijárón át közlekedik

Hát, nehéz kérdés, szó szerint!

KépKép
szkagi

Timi!
Mi is így vagyunk a tárolóval. Dem egmondom őszintén nem szívesen hagynám a közös helyiségbe, mert néha érdekes egyedek jönnek velem szembe, hogy ihaj.
20150601134430

Véda,
gratula a jó hírekhez!!!
:D :D :D :D :D

KépKép
szkagi

Ja, amúgy nálunk is összehajtva lesz majd a kocsi a spejzban(fürdőszobánk méretével vetekszik, de oda van berámolva minden limlom).

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Véda: örülök a jó híreknek!

Babakocsi: mi ezért vettünk esernyőkocsit és befér összecsukva a beépített szekrénybe Mert mi ugyan nem panelban de 48 nm-en lakunk és tároló az sehol nincs! ha gondoljátok majd lefotózom é hogyan fér!
Vendég

Hát ez az! Nálunk is van tároló, de nem is tudom, nekem nincs hozzá kulcsom, egy néninek van, majd lehet hogy vele tárgyalok...nem tudom merjem-e ott hagyni majd...

Véda, örülök Nektek!!!! :D

Férjecskémnak az USA 3-4 csillagos szállójában nincs internetelérhetősége.
Hát hallottatok már ilyet? Hogy fogunk igy a gyermekünkről kommunikálni? :( :shock:

Kép
andkata

A másodikat csak azért tettem fel hogy milyen is a kocsi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.03 13:31-kor.
Vendég

Sziasztok!

Nemtom mi van ma velem. Nagyon-nagyon fáradt vagyok. Bár mászkáltunk kicsit Apával délelőtt, de hogy én ennyitől kidőljek... :shock: tiszta gáz!! :(
Mióta hazajöttünk babaruhákat mosok. Olyan édik, imádom rendezgetni őket! :D

A babakocsi cipelés nálunk is érdekes lesz! Mi 8-adikon lakunk liftes házban, de most pl 5 napja sz@r a lift! Már majd' megőrülök tőle!!! Persze nekem naponta legalább 2x-3x le kell mennem... egyszerűen felháborító, hogy 10.000 Ft-os közös ktg mellett ez megtörténhet!! :evil:
Most úgy csinálom hogy lefelé gyalog megyek, fölfelé pedig a szomszéd lépcsőházban fölliftezek a 10-edikre, fél emeletet fölmászok az életveszélyesen keskeny és 40 cm magas lépcsőfokokon, átjövök egy folyosón és lerongyolok 2,5 emeletet. Remek, mondhatom. :? Mindez babakocsival képtelenség lenne a tetőtéri lépcsők miatt... Nemtom mit fogok csinálni... Majd körbecsöngetem az összes lakót kaputelefonon hogy jöjjenek le segíteni... :twisted:

Kriszta - én a helyedben mindenképp könnyű kocsit keresnék, mert ha tutira mindig föl kell cipelned a 2-odikra, akkor csak magadat szivatod meg ha nehezet veszel. Arra ne számíts, hogy föl lehet játszani emelés nélkül... szerintem képtelenség, de ha mégis megoldanád, szerintem befonnád a hajad is mire fölérnél... :? . Az hogy az Apákok segítenek tökjó, csak az esetek 80%-ában nem lesznek ott velünk sajna... Mégsem ülhetünk folyton otthon amíg ők dolgoznak... :roll:

Gyűlnek a bajaim ahogy telnek a hetek. Most már alig merem megmozdítani a lábfejem, mert rögtön összekapja a görcs. Tegnap egy órát ordibáltam és nyögtem hogy mennyire fáj. És a gyomorégés is kezd szinte állandó lenni, szedhetek én Rennie-t vagy akrámit...
Nah, ennyit a panaszáradatomról! :wink:

Megyek teregetni.
Vendég

sziasztok. véda, köszi a hiányolást. Az az igazság, hogy nem bírtam ki, és bele-bele olvasgatok hogy mik történnek. Nekem ma volt a magzatvízvétel. Nem tudom ti voltatok-e már, de nekem szörnyű élmény volt. Szerintem nem véletlen, hogy a 16-18 hét között csinálják. Sajnos nehéz dolga volt a dokinak mert ugye hely már kevés és a bébi folyamatosan odadugta a fejét, úgyhogy négyszer kellett szúrni... Nem kívánom senkinek. Most itthon fekszem mert iszonyatosan fáj a hasam alja. Remélem jobb lesz. Most legalább két és fél hetet várni kell... Nem tudom addig mit csinálok... De megpróbálom magam lefoglalni. CSak így bálna testtel eléggé be vagyok korlátozva, most meg hogy feküdnöm kell, pláne...
Nem volt valaki ilyen vizsgálaton hogy mennyi ideig fáj? Az a fura, hogy nem is ott ahol megszúrták... Na de nem fárasztok senkit ezzel, csak benéztem...

KépKép
muffin

nah kész a süti. lassan ebédelek valamit, aztán készülök a fogorvoshoz. :(
remélem nem fog esni, mert a ruhák meg az erkélyen száradnak. van amit nem tudtam leszedni mert vastagabb és nem száradt meg rendesen.

kata! tényleg jo az esernyőre csukható. nekünk is összelehet csukni esernyőre. habár a mi mózesunk viszont nem rongy, hanem merevítős műanyag az alja. annak igy is ugy is hely kell.
meg ugyis minden nap sétálunk, ugyhogy nem is nagyon fogom szekrényben tartani :D

most a nappali sarkában díszeleg :oops: párom meg minden nap tologatja, mert pont az inges szekrénye előtt van :D :D
mire oda jutunk hogy valamit tolni kell benne, ő már tök profi lesz

Kép

Kép
timi1982

wera,
mert ez már a 34. hét!!!! :D
Amikor már annyira rosszul leszel, hogy azt kívánod, inkább szülnél - na akkor már hamarosan be is indul a szülés 8)
úgyhogy tarts ki még egy kicsit!

KépKép
szkagi

muffin!

te jó ég!!! nekem olyat nem csináltak, és szerintem itt másnak se. szóltak volna ha valakinek lett volna. de én nem is akarom hogy csináljanak!!!! szörnyű lehet az a szurkálás. jó hosszu tűvel :oops: :?

meg azt akkor csinálják ha valaki korosabb, vagy probléma van. asszem 35 év fölött csinálják első gyereknél meg tényleg ha valami gáz van.

Kép

Kép
timi1982

Kata! Tökjó hogy ilyen kicsire össze lehet csukni! :lol:
Nekünk sincs semmilyen tárolóhelység. A pincéket bérelni lehet de tizedannyi van mint lakás, így esélyünk sincs. Nálunk 2 lakásonként le van zárva ráccsal egy kis rész a lépcsőházból, így azt tervezem hogy kint hagyom az ajtó előtt. Csinálok rá "kabátot" takarófóliából, hogy ne porosodjon és bogeszok se másszanak bele. Szerencsére a szomszédunk nagyon normális, így remélem nem lesz gond. Az egyetlen dolog amitől parázok hogy felnyomják a rácsot és elviszik, de hát csak nem! :? Ha a kocsi itthon lesz, általában mi is... úgyhogy remélem a legjobbakat... :roll:
Vendég

Wera!
Az akciód eléggé James Bondosan, vagyis Wera Bondosan hangzik.

Muffin!
Sajnálom Drága, hogy ilyen tortúrán kell keresztül mennetek.

Timi!

Az én férjem a kölöknek vett kispólót teszi minden reggel maga elé, amikor felveszi a pulcsiját, és röhög egy nagyot.
20150601134430

jaj lányok! megnéztem a pénzem a számlán. a fizumat. mert ugyebár ideért az ünnep előtt.

tudjátok mennyi???? tp alatt. 97950 :? :shock: :shock: :? :shock: :shock:

gazdag csaj vagyok... remélem nem tévedés és nem kell majdnem a felét visszafizetni.

Kép

Kép
timi1982

Andkata!

még a cukorterheléssel együtt volt teljes vérkép is...

Én nem tudom, melyik értéket kell ezzel kapcsolatban megnézni.. :oops:

Wera!
Sajnos ezek a görcsök nekem is egyre gyakrabban jönnek. A múlkor a kezem görcsölt be, iró kellemetlen.
Sajnos ez van, majd elmúlik.
Ez a 42 nap a vonalzód alatt irígylésre méltó... :roll: :oops:

Kata!
Nagyon szuper a babakocsitok!

Csatlakozom azokhoz, akik szeretnék a végéig kihúzni.
Azzal a módosítással, hogy én megelégszem betöltött 37. héttel is!
bárcsak már közel járnék hozzá.
Kevesebbet aggódnék... :roll:
Vendég

Timi!
Ha sokkalod, nekem átutalhatod a különbözetet!!!! ;)
20150601134430

viki, annyira azért nem... nah de ha abból indulok ki, hogy néha a fizum kevesebb volt :D

Kép

Kép
timi1982

Muffin,
jó, hogy itt vagy velünk!
Én úgy tudom, egy hétig fáj nagyon, (pont most volt egy barátnőm), és utána is fájogat még, sajnos.

KépKép
szkagi

Én is úgy tudom hogy nem volt senki más magzatvízvételen tőlünk. Biztos borzalmas lehetett! Pihizz sokat Muffin! Hát, bizti hosszú lesz ez a 2,5 hét... kitartás! :roll:

Ági - szerencsére ott még nem tartok! Nem tudom eljutok-e egyáltalán oda, hogy szülni akarok, mert kicsit már tartok tőle, hogy milyen lesz. Na főleg hogy még semmilyen szülésfelkészítőn meg ilyesmin nem voltam! Szóval frankón nem érzem még hogy kész lennék rá! De jövőhéten végre már tudok ilyenekről is beszélni a dokimmal, mert máj.1-től megy át az új helyére. :)
Vendég

marcsi!

én is örülök ha még 10 hetet kibirok. ha annyi még van nekünk egyben Bencémmel akkor az már nagyon jó.

Kép

Kép
timi1982

Muffin!
Örülök, hogy benéztél! Nagyon aggódtam miattatok a kórházban is, sajnálom, hogy ilyen tortúrán kell keresztülmennetek.
Az egyik ismerősömnek csináltak magzatvízvételt, neki a terhessége elején, és ő is szörnyű kellemetlen érzésekről számolt be.
Három napig benn is tartották a kórházban, de még utána is fájdogált neki.

Remélem, neked hamar elmúlik ez a kellemetlen érzés!

bízom benne, hogy minél hamarabb megtudjátok a jó eredményt!

A fekvés miatt pedig csak azt tudom mondani, kitartás! Én is ezt teszem... :roll:
Vendég

Viki - Vera Bond? :lol: :lol: Na igen! Amúgy most minden lakó engem sajnál a lépcsőzés miatt! Olyan bánatosan néznek rám, meg szidkozódnak hogy mikor lesz már kész... Nem tudják hogy én így edzek! 8) :lol:

Timi - kicsit most nem szeretlek hogy ilyen jó tp-t kaptál!! Nekem a legtöbb 64e volt (pont az utsó), amit mondjuk én is furcsáltam, mert asszem pont annyi volt a bejelentett fizum is. Lehet hogy most volt karácsony csak lemaradtunk róla??? :twisted:
Vendég

Timi - kaptál után akartam tenni egy :wink: -t!! :D
Vendég

[quote="wera"] írta:wera

Timi - kicsit most nem szeretlek

Ez aranyos volt :D
20150601134430

No,ismét itt.Ki kellett mosnom a takarót meg mindent,mivel pici fiam leitta reggel kakaóval,szóval tök fölösleges figyelmeztetni hogy nehogy kiburítsad,mert úgyis ki fogja. :lol:
Remélem megszárad estig,mert különben takarózhatok a vékonnyal,pedig ahhoz azért még hideg van-legfeljebb Apát is magamra húzom majd :lol:
Muffin:örülök hogy azért be-be nézel,kitartás,és pihi.Elég szörnyű lehetett a dolog :shock:

Kép
Kép
Kép
kike

Gyomláltam is,de abba kellett hagynom,megfájdult a pocak :?
De mindjárt megyek,folytatom-muszáj,mert az ubit is már el kéne vetnem,meg a kukoricát,meg tököt,meg még párat.

Kép
Kép
Kép
kike

kike!

ha gondolod segítek a kertészkedésben. én a mult hétvégén tök belejöttem anyóséknál :D

kimentünk a kertbe 3-an. anyós, após, meg én. ők kapáltak, ültettek. én meg dirigáltam és napoztam. :lol: 8)

Kép

Kép
timi1982

Kike!
Óvatosan a kertészkedés, fát ültetés dologgal. Pocira vigyázni!
20150601134430

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?