A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

köszi nikici neked is a választ.akkor szerintem jövőhéten mi is
elintézzük végre az apaságit...

Kép
Kép
csibe83

Jó reggelt!

Katy!

Szerintem nem fogják rajtad behajtani a vérvételeket, ha meg megpróbálják akkor tényleg nem kell befizetni, hanem utána kell járni, addig meg ne idegeskedj.

Csibe!

Na, nekem épp fordítva van, ma aludtam hú de rosszul. Mindenem fájt, ha egy pózban voltam azért, ha forgolódtam azért. :roll:

Kép
Kép
tabati

Tabati!

Először én is féltem emiatt egy kicsit, szóval úgy voltunk vele, hogy ha nagyon nem érzem azonnal abbahagyjuk. De egyrészt olvastam, hogy kismama gyakorlatilag nem tud úgy elesni, hogy a babájának baja essen, kivan ez találva :wink: (persze ettől függetlenül nem szaladgálnék hassal a falnak :roll: :lol: ), másrészt meg voltak camping bringák, és én olyannal mentem, úgy hogy fullra leengedtük az ülést. Így teljes biztonsággal leért a lábam :wink: ! A combjaim és a fenekem előbb követelték a befejezést, mint a bébi, szóval nem tudom ő meddig bírta volna :D !
Ilyesmi volt a bringa:
Kép

Ja, amúgy nekem van ismerősöm, aki a 90 kilójával 7 hónapos terhesen telibe hasra esett (oviban volt a kislányáért, aki a szeme láttára zuhant le a mászókáról, és mikor szaladt oda hozzá, elbotlott) :? :( :( ! De az égvilágon semmi baja nem lett a bébinek, és mondta nekik is a doki, hogy ilyen eséstől nem is nagyon lehet!
Szóval ne féljetek ettől, de azért óvatosan, mert senkinek sem hiányzik a fájás :roll: :lol: :lol: !

Nikici!

Én azt olvastam, hogy a 34. héten is elég megkeresni őket! Szóval van még időd :wink: !

Csibe!

Beírod, hogy Botond lesz? Köööszi :D

Pocak!

Hát, én csak azt kapom mindig, hogy milyen nagy....! És tényleg :lol: ! De várható volt, picike vagyok :wink: ! Gabinál is ezért nem csodálkozom: alig 160 centinél hova nőjön az a gyerek? (a fejére csak később tud :roll: :lol: :lol: :lol: ).
Az én pocakom másfél hét alatt 3 centit nőtt, és látszatra is nagyon beindult (nem a kajától :oops: :lol: ).
És tényleg nagyon csalóka a közeli fotó: Minimanóét kisebbnek mutatta, Booét inkább nagyobbnak....
Itt egy hétvégi kép rólam, bár a szög miatt nem a legjobb a pocakról...
Kép

Ja, amúgy kb. 10 korunkbeli nőt láttam a szállodában, ebből 3 terhesek voltunk :shock: ! Még hülyéskedtünk is, hogy mennyire nem vagyok nagy szám a pocakommal, pedig én mindenhol feszítek rá, hogy lássa az egész világ :mrgreen:
De a Ricsi megnyugtatott: Nyugi szivem, te vagy a legterhesebb :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :)

Lassan indulok a védőkislánykához. (Tudom, hogy valahol mindenkinek el kell kezdeni, csak kissé "viccesnek" tűnik innen nézvést, hogy neki kéne tanácsokkal ellátni engem, a 10 évvel idősebb, lassanként 2 gyermekes anyát. :roll: :roll: :roll: )
Remélem, igyekszik majd helytállni, tud vérnyomást mérni és a zselét se a pofámba kapom, hanem a hasamra keni, amikor megnézi a szívhangot, amit pikk-pakk megtalál. (Most mondjátok, hogy nem vagyok pozitív hozzá állású! 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Aztán megyek a Teve utcába. Remélem, senkinek nem akarom majd átharapni a torkát, viszont megmondják a frankót.

Délután-este felé jelentkezem majd, addig ezt hagyom itt nektek :wink: :

Egy kacsa beslattyogott a kocsmába, és odaszólt a pultosnak:
- Kérek egy szendvicset és egy sört!
- Dehát maga kacsa! - válaszolta a pultos megdöbbenve.
- Látom, jó szeme van.
- Dehát maga beszél! - hüledezett tovább a férfi.
- Látom, a füle is jó. Akkor megkaphatnám, amit kértem? - kérdezte a kacsa.
- Természetesen. Elnézést, de nem szoktak nálunk kacsák rendelni. Mi járatban van errefelé?
- Ott az út túloldalán dolgozom kőművesként egy építkezésen.
- Kőművesként? - Lepődik meg a csapos. - Tudok én magának egy jobb állást, sokkal többet kereshetne, mint most.
- Igen, és hol? - kérdezte a kacsa.
- A cirkuszban.
- A cirkuszban? De hát a cikuszosok azok egy nagy kerek sátorban vannak nem?
- De igen.
- Mi a fenét akarnak azok egy kőművestől?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Köszi mindenkinek a Bodza dícséreteket. Sztem is tiszta Szonji a szája.

Lorca!
Igen, egy szobában és tök jól elvannak. Amúgy meg úgy megy az altatás, hogy apa olvassa a mesét (zseblámpával), anya meg kitekert pózban mindkét gyerkőcnek fogja vmelyik testrészét.
Most úgy lesz, hogy Bodza jön a hálóba, de másik kettő marad a gyerkeszobában, aztán majd meglátjuk, hogy beválik-e?

Nyuszi!
Én már több dokival is beszéltem a köldökzsinórvér levételről és még senkitől sem hallottam azt, hogy mindneképpen vetesd le, mert de jól használható erre és erre. Nem akarok kitérni a részletekre, csak azt akartam jelezni, hogy mi sem vetettük le egyiknél sem, de perzse tényleg mindenki maga dönt (mit hisz el, mire áldoz).

Boo!
Babakocsi teljesen rendben van, ügyik vagytok!
Tanuval kapcs.: :shock:
Tök igazad van, ez nem olyan, mint a keresztszülőség, ahol általában párokat illik választani.

Niki!
Tőlem is bocsi, de nekem is nagyon tetszett a combino-s kérdésed :)
Jól vagy? Minden o.k. veletek?

Tabati!
Gipszes lábbal szülni, melegben, szegény csajszi.

Dodi!
Köszi a drukkokat, ideértek, mert a tegnapi vizsga kipipálva :P
Következő most pénteken lesz, akkor is küldj majd párat!
Hétvégétekre én is nagyon vágyok, írigyírigy, de persze örülök, hogy jól éreztétek magatokat!
Azért is szeretnék elmenni vmi popóáztató agyonkajálom magam helyre, mert a vízben legalább lehet hason lebegni. Már itthon is próbáltam a kádban, de a vízmélységgel problémáim adódtak.
Ha már a táblába is bekerül, akkor már tényleg hivatalos, gratula Botondhoz :wink:

Nikici!
Szombaton, amikor voltunk a 4d-n pont aznap töltöttük a 31.hetet és a súlya 1831g volt, amire azt mondta a gép, hogy 1 héttel idősebb vis 32 hetesnek felel meg.

Csibe!
Ha ráérsz, a táblába hozzám: köv. vizsgálat 05.22-én uh. Köszi

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Epp a ctg-n vagyok, kanult kiszedtek vegre a venambol, azota bent volt, amiota bejottem a korhazba. (Szombat hajnal ota.. :roll: )
Aztan vervetel is lesz ma, hetente ketszer, gyujtik a veremet, ha ne adj' isten szukseg lenne ra... :?

Ancsurti, merre vagy????

Bond, jo a vicc! Kivancsi vagyok, milyen lesz a vedokislany... :)

Dodi, tok szupi lehetett a hetvege, szep nagy pocakod van!! :D

Ha a 37. hetben lesz a csaszr, akkor mar csak 40 napot kell itt toltenem... :P :roll: :lol:

Valoszinu hamarosan meglatogathatjuk apaval a koraszulott-osztalyt...amikor felajanlottak, nem voltam biztos benne, de azt mondjak itt a szuleszok, hogy pozitiv hatassal lesz rank, mert nem egy szornyu hely egyaltalan, es meg fogunk nyugodni... (Azt mondtak, hogy egy "Happy place..." :roll:)
Vendég

Szonibaba, gratulalok a vizsgadhoz!!
Semmi baj, en is rohogtem magamon, ezert huztam, halasztottam a kerdest, de mar nagyon furdalta az oldalamat... :lol:
Vendég

Már megint takarítás helyett lógok itt. :oops:

Dodi,
A lényeg, hogy jól áll a terhesség és egy szerető, megértő, támogató férj van melletted. :lol:

Nikici,
Ajándékba ikres mamának jó egy kis fagyasztott kaja, amit csak be tud rakni a sütőbe. :D Nekem legalábbis az egyik legjobb ajándék az volt, amikor egy barátnőm néhány túrós palacsintát hozott amit boldog magányomban éjjel fel is faltam. :lol: Egy kicsi meg két pici mellett nem hinném, hogy kedve lenne sütögetni.

Tabati,
Nem olyan veszélyes az a bicaj. :) Járásnál rosszabb a súlymegoszlás, ha futni próbálsz (én már nem...) akkor nagyobb az esélye az orrabukásnak. Megér annyit, hogy minden arra járó jókedvre derüljön a látványon. :D
Fütyihuzogatás témán ne izgulj. :lol: Ez a sok pro és kontra csak annyit jelent, hogy mindegy, mit döntesz, egy csomóan egyetértenek veled. :lol:

Apasági:
Régebben kértek 30 napnál nem régebbit, most már 300 nap a határidő. Persze kérdéses, hogy az illető, akinek adod, az tudja-e. :roll: Személyi, lakcím, terhes könyv kell és lehetőleg a két szülő egyszerre.

Ági,
Az apasági nyilatkozat a gyerekre vonatkozóan jogilag ugyan az, mint a házasság. Ez vonatkozik a névválasztásra, de ugyan úgy jelenti, hogy pl 18 éves koráig csak az apa aláírásával lehet útlevele és minden hivatalos szernél - ovi, suli - azonos jogokkal rendelkeztek.

007,
Szerintem ne próbáld félretenni az előítéleteidet védőkislánnyal szemben. :roll: Még ha dohányoznék is, eszembe jutna, hogy legalább egy mentolos rágót bekapjak, mielőtt terhesekkel találkozom. Ha ezt nem teszi, tuti nem figyelt oda órán, amikor elmondták, hogy a terhességkor jobb a szaglás és egyes kellemetlen ingerek, mint pl dohányszag hányingert okozhatnak. Igy vagy empátiahiánya van, vagy buta és figyelmetlen. Végülis mindegy melyik, nekem ez azt jelenti, hogy pályatévesztett.

vagy ővele fizettetik ki vagy kiszámlázzák az érintetteknek
Ok, az első variációra szavazok. :twisted: Ha az aláírt szerződésen rajta van, hogy ingyenes a teszt, akkor nincs jogalapja kérni a Kironak.
Nem úgy gondoltam, hogy kamu papírt kéne aláírnia a dokinak, hanem hogy tényleg megcsináltatni a vizsgálatot. Annyi hülyeségre bevizsgálnak, miért pont azt nem? :lol: Tényleg, mi a másik három ami kötelező?

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 10:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Niki,
Tudom, hogy a saját vér a legjobb és Angliában a programozott műtéteknél ez a szokás, de jelen helyzetben nem vagy eléggé leterhelve amúgy is? :roll:
Azért ez a 40 nap egy mini kis irigységgel tölt el (az indokaiból azért semmit nem kérnék magamnak vagy bárki másnak :roll: ). Nem akarok belegondolni, hogy nekem akár 63 is hátralehet még. :lol: Akkor éri el mini Nati születési idejét. :D
Happy place :lol:

Szonibaba,
Ha reggel külön időpontban ébrednek, az nem prbléma? Mi még csak most kezdtük az együtt altatást és ez még elég rosszul megy. :? Főleg, ha Nat megy oviba, Szabinak meg "semmi dolga", akkor is felébred és hát nem rajong az ötletért.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Megint szép termést kell végigolvasnom,bár azért naponta benéztem és olvasgattam is,de tegnaptól le vagyok maradva!

Egykét dolog ami megmaradt!

Niki!
Sajnálom hogy megint kórház,de biztos ami biztos ott jó kezekben vagy!
Most már nem kell sokat kibírni,és a lényeg a BABA!

Ancsurti!
Nagyon szép a kislányod!
Képzeld a barátnőmnek is Hanga lesz a lánykája,és július 28-ra van kiírva!

Szonibaba!
A te lánykád is nagyon szép,és a Bodza nekem is tetszik!

Gabi!
Kertész! :twisted: :twisted: :twisted:
Ne is törödj vele,én is kapok ilyen beszólásokat!
Viszont tegnap az oviban az egyik ovónéni megdícsért hogy mennyire szép kismami vagyok,és hogy egyáltalán nem látszik hogy mindjárt szülni fogok!
Na ez jól is esett a lelkemnek! :oops:

Dodi!
Nagyon helyes vagy a képen,neked is szépen kerekedik a pocid!

Minimanó!
Pont valamelyik nap jutottál eszembe,hogy mi lehet veletek!
Örülök hogy jelentkeztél,és hogy minden ok!
Nagyon szép dolgokat vettél,és a babajárgány is szupi!

Lányok bocsi hogy csak ennyire reagálok,de most hirtelen ennyi jutott eszembe!

Velünk minden okés,viszont tegnap este nagyon rosszul lettem,vagyis szerintem csak elfáradtam,vagy a front lehetett!
Azt hittem Benedek kimászik a hasamból,nagyon fájt a pocim,és a derekam is!
Ha felkeltem valamiért a hasam totál bekeményedett,és nagyon rossz érzés volt!
Úgyhogy ma több pihi van!
Rékámat tegnap megműtötték,vagyis anyajegyet szedettünk le 2öt a lábáról,ma itthon van velem!
Holnap mennénk az Ikeába,remélem bírni fogom az utat!

Tényleg egy SOS kérdés :!: :!: :!:
Van valakinek Ikeás emeletes ágya???
Ha igen milyen a minösége?
Azaz igazság hogy nekünk még nincsen ikeás dolgunk,csak jókat hallotunk róla,és neten néztem ki hogy miket szeretnék!

Szép napot!
20140328174041

Boo!
Kerestem vmit a Babaszobán és ebbe botlottam. Csak, hogy lásd, van esélyetek :wink:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=346962

Lorca!
Soha nem ébrednek egy időben. Marci már fél 7 előtt fent van minden reggel, Szonjit meg úgy kel keltegetni (általában). De jó alvó (ha egyszer elaludt), úgyhogy nem zavarja. Amúgy meg Marci első útja hozzánk vezet, addig simizi az arcom, amíg ki nem nyitom a szemem :D

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Moncsy!
Emeletes ágyunk nincs, de a konyhánk Ikeás és Marci ágya is (ja és a miénk is) és nincs vele semmi bajunk. Sztem menjetek el, nézzétek meg, rángassátok meg (de tényleg, hogy mennyire masszív) és döntsetek!
Amúgy meg pihenj!!!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Már rég jártam nálatok, jó sokat termeltetek :lol: :lol: ! Csak egy pár reakció.

Hendegabi. megy a drukk, ne aggódj minden rendben lesz!!

Niki: Én is nagyon sajnálom a kórházat, de legalább jó kezekben vagytok, felügyelet alatt, tudom, hogy hiányzik a kislányod, de ez a kis idő gyorsan el fog telni.

Gabi: Ne is törödj a kertésszel, vesd be a Boo által felvetett beszólást, jókat derültem rajta én is :lol: :lol: !!

Dodi: nagyon helyes pocakod van!!

Ancsurti: megy a drukk a hitelhez, remélem sikerül!!!!!!

Szisz: vigyázzz nagyon magatokra, még jó, hog nem borultál nagyot!!

Szonibaba: nagyon helyes a te kislányod is, és a Bodza név, nekem is bejön :lol: :lol: !!

Rólunk, elvileg ma megyünk a hőn áhított 4Đ-re, este 7-re, főleg ha apa ma is negyed 8-ér haza, a 6 helyett, mint tegnap, akkor nagyon pipa leszek, persze értem én hogy nem ő tehet róla, mert ugyebár dolgozott.de akkor is.............

url=http://picibaba.hu]Kép[/url]
marietta1982

Sziasztok again! :)

Csak gyorsban, amíg Manó meg nem jön.

moncsy.78!

Mi most vettünk emeletes ágyat az IKEA-ból. Natúr fenyő, 200*90-es és masszív, mint állat. :lol: MYDAL-nak hívják, de inkább ne nézd meg a honlapon a képét (vagy legalábbsi ne abból indulj ki), mert ott baromira csúnyán néz ki ( :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:) . Élőben viszont nagyon szép, pont a "sétaút" mellett van kiállítva. A 2 matraccal együtt volt 51ezernemtudommennyi. :wink:

É sAkkor.

1. Védőkislányka.
Csúnya dolog az előítélet. :roll: :oops: Egyrészt mert kedves volt, másrészt mert mondta, hogy azért kezdjük el a dolgokat, amíg befut az igazi védőnőm, mert hogy mégsem ő lesz. :shock: Azt mondja kavarás volt az utcákkal, hogy ki hová tartozik.
Mindegy. Szépen eladminisztrálgattunk, beszélgettünk majd kisvártatva tényleg befutott az igazi védőNŐm. :o :o :D :D :D :D :D :D :D :D Ő 39 éves, de gyerkőce még nincs. Viszont legközelebb örömmel látná Manót is, ha elvinném.
Elfogadja az otthoni mérlegelést (8 kg-val teljesen jó vagyok nála), csak legyintett 105/63-as vérnyomásomra és lecsekkolta a vizeletet is. Pénteken és tegnap is átestem ezen, minden okés volt. Ő most egy kis fehérjét vélt esetelgesen látni, de azt mondta, hogy ez lehet a hüvelyváladéktól is. Alighanem tud valamit, ugyanis most nem volt kedvem "szabályszerűen" pisilni. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:
(Ezen a ponton eszembe jutott, hogy ti tudjátok, hogy hogyan kell vizelet mintát produkálni? Engem a házi orvos világosított fel anno. Középsugarasan kell levenni. Magyarán: nem tisztálkodunk, zuhanyzunk, töröljük meg, stb. mielőtt neki kezdenénk, hanem olyan állapotban használjuk a testünket, ahogyan éppen van. A kunszt nem ez, hanem az, hogy nem ám egyből bele pisilni az üvegbe vagy akármibe, hanem az elejét még a kagylónak kell áldozni és csak utána a "közepéből" venni a mintát. A vége megint lehet a csészéé.
Na én most erre voltam lusta...)
Összességében szimpi a csajszi, látszik, hogy van rutinja. Adott egy tájkoztatót is a juttatásokról, amit majd felrakok, ha nem felejtem el illetve lesz rá időm. :roll: (Ha már ez volt a téma, akkor megkérdeztem, hogy szerinte mi a helyzet azzal, ami miatt én a Teve utcába készülök. Szerinte is nekem kell kezdeményezni az akciót, magától csak a Babakötvény bonyolódik)

2. Ezek után elmentem a Teve utcába.
Nem kellett sokat várnom és hamar végeztem is. A kezembe nyomtak egy formanyomatványt, hogy ha majd megszületik Hugi, akkor azt nyújtsam be (plusz születési anyakönyvi kivonat és igazolás a kórházi bentlétről a dokimtól) egy levél kíséretében, melyben ilyenolyan dátummal lemondom a GYED-et.
(A dolog gyenge pontja, hogy a munkáltatómmal kell kitöltetni és mint említettem, nem mindig áll a helyzet magaslatán a bérszámfejtő. Így kíváncsi leszek, hogy mit fog beírni a "Jövedelem" illetve "Jövedelemmel el nem látott időtartamok" rubrikába. De tudnék még más rovatot is említeni.. :roll: :roll: :roll: :roll: )
Tovább sikerült még 2 telefonszámot is kikunyiznom, ami nem a központi szám, viszont közvetlenül az Ügyfélszolgálaton csörög (Figyelem! Papírt, tollat vegyetek elő :wink: ):
288-51-69 és 288-51-70
(Állítólag márnememlékszemmimiatt, de az eddig próbált és mindenhol reklámozott számon valószínűleg azért nem lehetett őket elérni, mert nagyon elcsúsztak a mittudoménmivel és azt nem tudják bepótolni, ha mindig a telefont kapkodják. Amiben lehet valami, de:
-akkor is ez a dolguk
-legalább lenne valami alternatíva. :roll: :roll: :roll: :roll: )

Most ennyi, majd írok "rendesen" is. :wink:

A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.05.12 14:17-kor.

Kép
Kép
200907?

[quote="lorca"]
írta:
lorcavagy ővele fizettetik ki vagy kiszámlázzák az érintetteknek
Ok, az első variációra szavazok. :twisted: Ha az aláírt szerződésen rajta van, hogy ingyenes a teszt, akkor nincs jogalapja kérni a Kironak.
Nem úgy gondoltam, hogy kamu papírt kéne aláírnia a dokinak, hanem hogy tényleg megcsináltatni a vizsgálatot. Annyi hülyeségre bevizsgálnak, miért pont azt nem? :lol: Tényleg, mi a másik három ami kötelező?

Bocs, de ezt most úgy, ahogy van nem értem. :roll: :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: :?: :?:
A Krio honlapján fel van tüntetve, hogy ezekért náluk fizetni kell, de az ÁNTSZ-nél is meg lehet csináltatni, ami valószínűleg térítésköteles. Ezzel szemben állította az ÁNTSZ, hogy TB támogatott. Én ugyan végül nem vetettem ott le a vért, de szerintem egy darab papír nincs arról, hogy ezt a szolgáltatást ők ingyen nyújtanák. Katy76 kezében is csak egy "sajtcetli" van.
(Az a ciki a nemfizetéssel, hogy mi van akkor, ha azt mondják, hogy jó, de akkor nem adják oda az eredményt. Előbb fizesd be és utána megkapod. :?: :?: :?: :?: )

Amire a szűréseket kérik:
-HIV,
-Hepatitis-B és C
-CMV és
-sziflisz.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Nem győzlek titeket visszaolvasni....
Dodi! Nagyon csini vagy!!
Én pont tegnap mértem a hasamat,93 cm,de ahogy látom,levagyok maradva tőletek!! Nem baj,igazából nem is bánom,hogy nem olyan hatalmas a pocim.
Ma beszéltem a szülésznővel,de szerintem megint akkor hívtam,amikor aludt szerencsétlen,de ettől függetlenül kedves volt. Azt mondta,hogy akkor azokkal a feltételekkel elvállal,(jobban mondva én vállalom be),hogy a 20.-i héten szabin van,be is lesz kapcsolva,de lesz 1-2 nap,amikor nehezen lesz elérhető vagy nem tud egyből elindulni. Amúgy egyelőre nincs más teendő,a 35.héten hívjam őt fel és megbeszélünk egy időpontot CTG-re. Szerintetek akkor megmutatja a szülőszobát is? Már nem akartam kérdezni tőle,mert tuti aludt szegény. Akik megnézték a szülőszobát,hanyadik hétben voltak?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Tessék a tájékoztató a juttatásokról illetve a Heti Ajánló :wink: :

Kép

Kép

"A terhesség és a szülés lélektana. A szülőszerep."
(Dr. Lázár Levente egyetemi tanársegéd és Heigerné Valkó Aranka szülésznő)

Kép
Kép
200907?

Ezt még ajánlom a figyelmetekbe. Van benne egy cikk, hogy milyen legyen egy asztmás gyerek lakása.

http://hpgyk.ultranet.hu/download/2009_05.pdf

Kép
Kép
200907?

Marietta!
Drukk mára és gyere az adatokkal, képekkel!

Bond!
Én tudtam ezt a pisis dolgot, de, hogy honnan arról már gőzöm sincs?!
Azért ez milyen frappáns magyarázat arra, hogy miért nem veszik fel a telefont. Mert ha bemegy az ember uazt személyesen megkérdezni, akkor több idejük lesz az elmaradt ügyeiket megcsinálni?

Nyuszi!
Ha ctg-re a kórházba mész és éppen nincs teltház, tuti megmutatja (főleg, ha megkéred, mondván: érdekel)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

moncsy.78! :)

Feltaláltam a spanyolviaszt! :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: Lefényképeztem az ágyat:

Kép

Kép
Kép
200907?

007,
Jó, hogy egy ilyen nyomtatványt sem tudnak hibátlanul kiadni. A Gyes-es rész már elavult, több éve eltörölték a munkaidő korlátozást. :roll:
Ha a neten az van, hogy térítésköteles és csak okos titkárnéni mondta, hogy nem kell fizetni, akkor tényleg nincs mit tenni.
HIV tesztet úgy emlékszem ingyen csinálnak. Mióta nem? :shock: Hep C megvan, házidokit ha megkéred, biztos csinál egy Hep B-t, nőgyógyi meg egy CMV-t. Bár azt csak pár helyen szűrik, a SOTE azért csak benne van abban a párban. Szifilisz benne van a szűrőkben? Most nem emlékszem. :oops: Ha nem, akkor nyafi a nődokinak. :lol:
Lehet, hogy a hibák elkerülése végett jobban jársz, ha kitöltve adod oda a bérszámfejtőtöknek a papírt.

Nyuszi,
Ha ilyen jó érzékkel hívod alvásidőben a szülésznőt, megpróbálhatod felhívni a kórházban, ott megmondják, hogy ha pont ügyeletből ment haza.
Amikor legutoljára néztem szülőszobát, a 38. hetet már betöltöttem. 8) Ha megkéred és nincs csúcsforgalom, biztos megmutatja.

Szonibaba,
Ha telefonon nem kapnak infót, egy csomóan nem mennek el személyesen érdeklődni személyesen hivatalokba. :twisted: Igy kevesebb melót kell csinálniuk.

Moncsy,
Jó, hogy óvónéniteknek van legalább érzéke arra, hogy dícsérjen. :D Igy biztos, hogy a gyerekekhez is jól ért.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00108982
Ez fém, amitől az elején tartottam, de jól működik és masszív. Fent Nati, lent Szabi meg többnyire én.

Kép KépKép
lorca

Rendben hozom, majd a képeket.

Bond: Sajna a férjem porallergiás meg még ezer más allergiája van, na jó annyi nincs , de még egy pár dologra azért van, ezt a cikket még az ő érdekében is tudom használni, bár már nagyjából tudom, hogy mit lehet és mit nem, de azért mindig tanul az ember.
Jó, hogy ellátsz minket mindenféle infóval :wink: Köszi.
Ja és örülök, hogy minden okés volt a védőnénivel.

Kép
marietta1982

Megvolt a babanéző, nagyon édesek a kiscsajok :wink:

dodi: ennek örülnék, ha nem késnénk még le akkor sem :D Ti levetetitek végül, vagy még hezitáltok Ti is?
Nagyon szép a pocakos képed! :wink: Én is irigykedem a hétvégi kikapcs miatt :lol: :lol: nálunk apa állandóan dolgozik :roll:

csibe: nincs mit! A táblában a terhességi hét helyére miért nem írod be a szülés várható idejét? Csak mert akkor könnyebb lenne Neked, és nem kellene mindig javítgatnod azt a részt :wink:.

Szonibaba: nekünk már biztosan 2 kiló felett van, szerintem már 2300-2400 gramm körüli lehet. Úgyhogy akkor mi nem tudom milyen felbontásban látjuk majd Dorkilit :lol:

lorca: már nem első babalátogatás volt (részemről), így csak másik bnőm vitt ajándékot, ő pedig egy-egy rucit vitt a piciknek, és egy pónilovat babával a nagyobbik kiscsajnak. Eszembe sem jutott volna az ötleted, de majd lehet, hogy én is arra fogok vágyni, amikor meglesz a kis tündérünk :lol:

Bond: köszi ismét az új infókat, nyomtatom ki és teszem a többi BOND 007-es aktába :lol: :lol:

Kész lett a vacsi (rakott krumpli), megvacsoráztunk, most pedig jön a jól megérdemelt desszertem: lightos vanília-csokis fagyi :lol: :lol:

f.nikici

lorca: a SOTE-n milyenek a szülőszobák??

Csajok! Ti vettetek külön baby mosóport, és öblítőt? Én öblítőt igen, de mosószert még nem, mert tanakodom vegyek-e vagy sem...nem akarom, hogy nagyon kényes legyen a bőre pont amiatt, mert annyira védem, de az apja is mindenre kiütéses, pl. jó pár öblítőre is :roll:

f.nikici

Nikici,
Szép pasztellszínű szobák, elég picik, de szerintem barátságosak. Egy kicsit túlzsúfoltak a sok kütyütől, de legalább megvan az az érzés, hogy ha "bmi történik" akkor minden kéznél van.
Ha bemész, balra ledobod a cuccot, arra van az adatfelvétel is. A személyes iratokat kérik és a szokásos kérdések. Aláíratnak veled egy papírt, hogy ez egy okatókórház és mehetsz a vizsgálóba. Az mellette van, jön az ügyeletes. Ő majd eldönti, hogy tényleg szülsz-e. :D Majd megkap a szülésznő egy kis borotválás és beötés idejére.
Számíts arra, hogy a doki kb óránként néz rád, főleg a szülésznő nézeget, arra az időre kell felmászni az ágyra. Az ágy mellett van a bébikocsi, arra lehet támaszkodni. Bordásfalat és hasonlókat ne keress, hacsak nem újítottak be.
Szülés után apa kísérheti a bébit, mérésre, vizsgálatra, addig téged ellátnak.
Amikor bébi visszajött, félhomály, csend (ha szerencséd van :lol: ) és ti hárman.
Majd jön a "pisiljen, anyuka", hogy nehogy elfelejtsd, hogy kórházban vagy.
Ha Riát felkéred, már tudja a beosztását, meg tudja mutatni, amikor délutános.

Kép KépKép
lorca

Nikici!

Először mi is tanakodtunk, aztán megkérdeztem anyut, hogy mi legyen szerinte. Erre ő azt mondta (gyermekorvosként, és gondolom már nagymamaként is), hogy ez nem lehet kérdéses, és ha nekünk nem telik rá, összeszedi ő a pénzt, de mindenképpen le KELL vetetnünk! Én meg hiszek neki, és jólnevelt gyerek vagyok, hallgatok anyukámra :lol: :lol: :lol: ! Meg nagyon jó szakembernek is tartom (szakmai és egyéb visszajelzésekből is), szóval mi levetetjük :wink: .

Köszönöm a dícséreteket :D ! Ahhoz képest, hogy milyen virgonc voltam hétvégén, most alig vonszolom magam :? ! A kedvem tök jó, de baromi fáradt vagyok fizikailag és mentálisan is, meg nyomott is, szóval szerintem engem is a front vághatott haza :? ! A kisnyúl meg felváltva tart boxedzést, meg pilatest a pocakomban, mert hol hullámzik a hasam, mint az Alien-filmekben, hol meg kitolja valamijét, és nyomja, mint atom :lol: :lol: :lol: ! Hát, nem félek, hogy inaktív gyerekem lesz :roll: :lol: :lol: :lol: !

Láttam Zsuzskáék kisfiát Áront (aki 33. hétre született), és nagyon szép, formás kisbaba! Rendesen husis, kerek arcocskája van, és nagy haja :D :D ! Ha nem inkubátorban van, kanülökkel ( :( ) tuti meg sem mondom, hogy koraszülött, pedig rengeteget láttam már :shock: :D :D . Már anyatejet kap, még fejve, de lassan cicre is tehetik :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi! Én is ma pont azzal a jelzővel illettem Lili,mint te Botondot(alien). Reggel mentem ki a barátnőm elé a reptérre,és nem tudom mi lehetett,de csak úgy hullámzott a hasam és szinte egész nap ezt csinálja. Lehet,hogy érzik a frontot?! :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

f.nikici! :)

A 30-34 héten javasolják a szerződéskötést, de később sincs akadálya. A lényeg, hogy mikor szülni megy az ember, akkorra nála legyen a cucc és ne felejtse otthon. Akár a 39. héten is megkötheted a szerződést, csak akkor ennyivel is picit több az izgulni valód. :wink:

Jézusom! Már külön aktám van??? :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Lorca jól írta le a szülőszobákat. Korrektek, picik de viszont megvan bennük minden, ami kellhet. Így néznek ki és kb. ekkora részt képzelj még hozzájuk, mint amit itt látsz :wink: :

Kép

Általában feleslegesnek tartom a külön mosószert, de ha nálatok Apa problémásabb börű, akkor nektek lehet, hogy nem ártana.
Én egy idő után vettem Gabi öblítőt, de tulajdonképpen a mienk is teljesen jó volt. Mosóporra még annyit mondott nekem a védőnő, hogy Tomi, Persil vagy Ariel legyen, mert azok nem bioaktívak. (Hogy ez mit jelent pontosan, azt nem tudom, mint ahogy azt sem, hogy milyen más mosóporokra vonatkozik ez még. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: )
A kencékből viszont mindenképpen a gyógyszertáriakat javaslom nektek, egyelőre hanyagoljátok a piperéket. (Amúgy is ezt szokták javasolni a bőrgyógyászok, kb. másfél éves korig :wink: )

Kép
Kép
200907?

lorca: de ha van dokim, akkor miért vizsgál az ügyeletes? :roll: De a szülés menete akkor itt is olyan, mint Szolnokon, azt leszámítva, hogy itt csak függönnyel van elválasztva a 6 szülőágy, de örülök, hogy a SOTE-n nem ez a helyzet, mert attól minden bajom lett volna!!

Bond: Neked is köszi az infót, és a képeket! :wink: Igen, lassan már egy külön aktád lesz :lol: Egyenlőre még csak egy kupacban van, nincs mappában, de előbb-utóbb az lesz az iratok sorsa :lol:
A pici kencéi mind gyógyszertári lesz, azt is terveztem. Majd ha megszületik, mire hazajövünk már apa beszerzi a védőnőnk, és a gyermekorvosunk által. :wink:

f.nikici

Lehet tényleg front van csajok, az én kiscsajom is olyan kis édes, aktívka ma. :lol: Annyira imádom, ahogy kitolja a testrészeit, megzabálom :lol:
Most akinél voltunk babanézőben, mesélte, hogy a kislányával amikor terhes volt, szülés előtt pár nappal úgy kinyomta a kis fejét, hogy meg tudta fogni az orrát :lol: :lol: :lol: de zat mondja ez csak egy pár pillanat volt. Szerintem nagyon érdekes lehetett, én még csak a popsiját tudom megkülönböztetni a kis buksijától, esetleg ha boxlo akkor tudom, hogy az egy végtag :lol: :lol:

f.nikici

Nikici!
Bár Lorcát kérdezted, de ez általában mindenhol így van, talán nem baj, ha én is válaszolok:
Azért vizsgál az ügyeletes (is) meg, mert az alapján döntik el, hogy mikor kell behívni a saját dokidat. Úgy szokott lenni, hogy a szülésznőt hívja az ember, ha menni kell és jó esetben ő már vár bent a kórházban.
De ezeket csak elméletben tudom, mert eddig mindkét bébim úgy született, hogy pont bentvolt a dokim is és a szülésznőm is, így engem még soha nem vizsgált ügyeletes.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Nyuszi, Nikici!

:D ! Akkor nem csak enyémfiam ilyen vadalma ma :lol: :lol: :lol: ! Mondtam is apának, hogy ezt a gyereket majd a falról kell összeszedni, olyan lesz, mint egy pókmalac :lol: :lol: :lol: !
De ezek szerint azért az átlagnál nem (sokkal) elevenebb.
Apa mesélte, hogy reggel, ő a bébire ébredt, mert kiskifliben aludtunk, a keze a hasamon volt, a gyerek meg konkrétan rúgdalta a tenyerét :lol: :lol: :lol: !
Meg képzeljétek, Botond most már egészen biztos, hogy többnyire a telefonra kel az apjával :D . Először azt hittem csak bemagyarázom, de most már teljesen menetrendszerű, hogy mikor zenélni kezd a telefon és apa felkel, Boti is rákezd és jelzi, hogy indulhat a nap (engem általában erről nem tud meggyőzni :roll: :twisted: ). Na ezt a dallamot pl. tutira fel fogja ismerni később :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 10:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

szonibaba: köszi Neked is az infót :wink:

Dodi, boo:
de érdekes ez a telós felismerés :lol: :lol: Mi is telefonra ébredünk, de nemhogy Dorka, még én sem ébredek fel a telefon csengésére :lol: :lol: A lányunk ebben biztosan rám hasonlít: mindketten apa hangjára ébredünk csak fel :lol:

f.nikici

Szonibaba,Lorca,007!

Köszönöm az ikeás ágyas válaszokat!

007!
Köszönöm a képet is én ugyanezt néztem a neten,de tényleg tök más!
Na majd holnap akkor még többet tudok majd!
Mégegy kérdés?
Mekkora a mérete becsomizva?
Gondolom minimum van 2 méter,mivel akkora a fekvöfelülete!
Csak azért kérdezem mivel nem tudom hogy tudjuk majd hazahozni!
20140328174041

Csajok! Pihenőszék mikortól használható, és melyik típus a legjobb??

f.nikici

moncsy.78! :)

Az IKEA szerint:

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/PackagePopUpView?productId=90074&storeId=22&langId=-30

Gyakorlatilag 4-5 centivel volt nagyobb kb. Mi egy ismerőst kértünk meg, akinek egy 5 ajtós Fiat Bravo-ja van (azt hiszem :oops: :oops: :oops: :oops: ). Hosszában elfért úgy, hogy be tudták csukni a csomagtartót.
(Javaslom, hogy vegyetek még mellé matracvédőt is. Nem azért mert olyan a matrac, hogy szükség van rá, hanem hogy sokáig szép maradjon. Ott helyben lehet azokat is kapni és tök stabilak, nem mozdulnak el. :wink: )

f.nikici! :)

Egyén(i ízlés) függő ez is. A legjobb pihenőhely az anya. :wink: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :lol: :lol: :lol: Nálunk csak 6 hónapos kortól figyelt be, amikor elkezdtem a hozzátápit. Abban etegettem. Használtan vettem 5 rugóért és szerintem kb. ennyit is ér(t).
Szükségesnek valójában nem szükséges a gyereknek. Ha nem félted (annyira) és kibéleled pelussal, akkor akár még a bébi hordozóban is etegetheted. :wink:

Kép
Kép
200907?

Nikici,
A pihenő onnan használható, hogy kb tarja a fejét - pár hetes. A lényeg, hogy a huzat jól mosható legyen, picit rugózzon. Nem kell semmi extra, max pár hónapot van el benne.
Megfogni az orrát? :roll: Furcsán hangzik. Faros (csaszi) volt a baba?
A Sotén is van egy 4 ágyas szülőszoba, ha nagyon összefutnának a kismamik, de nem jellemző, hogy valaki ott legyen kénytelen megszülni. Saját szoba dukál. :D Sokszor ott vannak a "zűrös" esetek, gondolom olyasmi, hogy ha valakit nagyon kell figyelni, még nem szül.
Ja, és a mosás. :wink: Bébiholmik külön lesznek mosva az elején. Nem is főként a mieink miatt, hanem mert a két nagyobb miatt minig iszony tele van minden homokkal. Ha párod érzékenyebb, akkor akár ki is hagyhatod az öblítőt. Az illatanyagokra nem a bébinek van szüksége, vízlágyítótól is lehet puha. Pl ecet az jó, nem lesz büdi!

Moncsy,
Személykocsiba nem sok esélyetek van ilyeneket belegyömöszölni, max ha fel tudjátok rakni a tetőre. Ha szállítás, akkor NE az IKEA-st válasszátok, hanem egy tehertaxi az olcsóbb lesz. Számíts jó sokra, mindenképp kérdezd meg előre, hogy így is megéri-e IKEÁs bútort venni. :? Lehet, hogy még egy utánfutó bérléssel is jobban jártok.

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 10:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! :lol:

csibe: igazán nincs mit :D ja és igen, lakcímkártya is kell, mint ahogy nikici is írta :D Amúgy én két napja alszom jól, lecseréltük az ágyat :D Az eddigin is jót tudtam aludni, de ez...! Legszivesebben fel sem kelne belőle az ember lánya :lol:

nikici: milyenek voltak az ikrek? :lol: Egy kollégámnak is ikerllányai lettek pár hete :lol: Mutatott róluk képet, és nagyon édesek, megzabálnivalók! :lol: Én öblítőt akartam ma venni, de rossmannban voltam, ott meg nem volt :cry: Viszont a dm- ben láttam, majd veszek ott :D Mosóport még nem gondoltam végig... :D

007: a kacsás vicc odavág :lol: :lol:
Az ágy 200*90- es, és két matrac kellett hozzá? - ezt nem értettem, de a kép láttán már igen :oops:
Örülök, hogy kaptál rendes védőnőcit :lol:

lorca: én már simán gyaloglásnál is koordinációs problémával küzdök :oops: Ajtófélfa, ilyesmik gyakran a karomnak ütköznek :cry: Meg az is gyakori, hogy magamra rántom az ajtót /azaz előbb csukom be, mintsem kimennék :roll: / Szerencsére autóval nem vagyok ilyen szerencsétlen, de azért bicajra már nem pattannék :lol:
Köszi a jogi infót, ezt eddig így konkrétan nem olvastam. :D
Úgy emlékszem, a szifilisz az első vérvételben már benne volt.

boo: Müzli lebukásáról jutott eszembe, hogy pár éve, mikor a párom anyukája kórházban volt, nálunk lakott pár hétig a Mafla kutya. Ő egy tacsi keverék, nagyon okos és rafkós kutya volt, ártatlan arccal megáldva :D Természetesen neki sem szabadott az ágyra mászni, de volt egy saját fotelja. Egyszer mikor jöttünk haza boltból, mit látunk? A Mafla az ágyról éppen ugrik le. Mondom, ejnye. De közben meg kapcsolok, hogy a tv-t nem hagytuk bekapcsolva, most meg megy, ráadásul a National G. Pedig mi más csatornát néztünk előtte :o Úgyhogy elszórakoztatta magát kényelmesen, míg mi neki beszereztük a kutyakaját :lol: Ja és olyan ártatlanul nézett közben, mint aki nem is érti, hogy mi is itt a probléma :lol: :lol: Persze, hogy nem lehet rájuk haragudni :lol: :lol:

marietta: 4D megvolt? :D

nyuszi: én tegnap néztem szülőszobát, de nem egyénileg, hanem ez a felkészítés része volt.

Most egyelőre ennyi, megy a született feleségek :lol:

Kép
agi125r

Sziasztok!

Bond! nem tudom, hogy válaszoltam-e Neked, de mi du. 3-ra megyünk a Krióba csütörtökön. Úgyhogy sajnos valószínűleg nem fogunk összefutni (nem mintha én megismernélek, hacsak nem lenne veled Manó).

Kép
katy76

Találkoztam ma az egyik barátnőmmel és olyan cuki ruhákat vett a Petrának! Lefényképeztem nektek, hogy lássátok!! Nem túl praktikusak, de nagyon édesek!

Kép
Kép
Kép

És egy mai pocakfotó
Kép

Kép
katy76

Boo!

Nem csak a gyerekek beszéltek össze: én is 9 kilót híztam, és nekem is fáj a talpam meg a sarkam :shock: :lol: :lol: :lol: !
Mondjuk nekem eleve bokasűlyedésem van, és kezdem érezni a többletet: totál laposban leszakad a lábam. Magas sarkúhoz meg gondolhatod mennyi kedvem van, szóval marad a sportcipő, meg a balerína cipőim betéttel :? . A sarkaim viszont még sose csináltak ilyet: bizonyos idő után bekeményednek, és rendesen sajognak. Ráadásul nemrég kezdtek egy picit kiszáradni, én meg túl lelkes voltam, és szétreszeltem :? . Totál elvékonyodott a bőrőm, ami még jobban fáj, és még csúnyább, szóval most növesztem vissza a rétegeket, és kenegetem serényen :evil: .
Ja, és ma megvolt az első lightos vádligörcsöm, remélem az utolsó is (kis naív, mi :roll: :lol: :lol: :lol: ).

Sorozat: Mi is láttuk Ricsivel a beharagozóját, és még egymásra is néztünk, hogy ez milyen vérciki, és ki néz ilyesmit?! :twisted:
Köszi a választ :twisted: :lol: :lol: :lol: ! Amúgy ezek tényleg az unatkozó (?!?!?!?!?!) kismamikat, meg nyugdíjas néniket célozzák! Valószínüleg ilyenkor sorvadtabb az agy :roll: :lol: :lol: ! (Én 12 évesen mondjuk néztem Paula és Paulinát :roll: :lol: ).
Én is több sorozatot nézek, de én az amerikai "aláröhögőseket" szeretem (Jóbarátok, Két pasi, Ed....)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy!

Nagyon cukik a rucik, és nagggyon szép kis kerek a pocak :D !
Anyu egyik betege viszi ki az ipari mennyiségű babacuccát a börzére, és szólt anyunak, hogy nézzük meg kell-e valami.
Anyura bíztam a dolgot, így 20.000-ért vett 2 zacskónyi babaruhát (mind márkás, többnyire bécsben vásárolt, alig használt cucc, amikért én sose fizettem volna ki a teli árat :twisted:. Bébisapitól a babzokniig mindenféle rucik, és 62-től 9 hóig több méret ), meg vett egy Tefal babamérleget 12.000-ért, ami még garis :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Talpfájósoknak és hasonló nyűgökkel küzdőknek :wink: :

http://www.papucs.hu/_talpbetet/index.html

A minap akadt a kezembe egy szóróanyaguk, csak lusta voltam beszkennelni. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: Most már a ti trehányságotok, ha nem nézitek meg a linket. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

katy76! :)

Szinte biztos, hogy nem futunk össze, annak ellenére, hogy 2 körben kell majd bonyolítanom a dolgot. Most csütörtökön kötöm meg ugyanis a szerződést, de csak jövő hét kedden van a vérvétel.

Lebuktatok! Ektorp foteletek van. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
(Mi kihúzhatós kanapét akarunk venni belőle. Arról nincs véletlenül tapasztalatotok? Vagy valaki másnak? :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

Bond, nekunk Ektorp ulogarniturank van, de nem kihuzhatos... :roll: Ulni nagyon kenyelmes...de gondolom, jobban erdekel a kihuzhatos funkcioja... :roll:
Vendég

Bond!
Mit akartál írni? :roll: :roll:
Hogy biztos összefutunk, vagy hogy biztos nem futunk össze??? Mert most ezt nem értettem....

Dodi!
Ügyik vagytok a ruhákkal, én is vettem használt, márkás rucikat a Petrának.
Mi a mérleget bérelni fogjuk, a védőnőnél lehet, 2ezer Ft/hónap. Én két-három hónapnál tovább nem tervezem használni, mert nem akarok rákattanni a folytonos mérésre.

Kép
katy76

Katy, nagyon jol nezel ki (meg azon a kis reszen is, amit lattatni engedsz! :D
Vendég

Niki!
Nekünk is ektorp foteljeink vannak, azok a széles, öblösek, nagyon kényelmesek.
A kanapénk nem ektorp, mert már nem lehetett kapni azt a huzatot, amilyenek a fotelek, így a kanapé másmilyen, de ikeás az is.

Kép
katy76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?