A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Niki!

Köszi, aranyos vagy! :)
Tennék fel teljes képet is, csak én magamról nem tudok készíteni, mert a gép mindig belelóg. Majd készíttetek egy egész alakosat és akkor felrakom azt! :lol:

Kép
katy76

katy76! :)

Azt akartam írni, hogy alighanem elkerüljük egymást, csak:
-este már erősen hat a fogalmazásgátlóm
-fél kézzel krampácsoltam, mert a többi Manóval volt tele
-csak a monitor világít, így szó szerint vakon gépelek. :roll: :roll: :roll: :roll:

niki72! :)

Igen, addig már én is eljutottam, hogy kényelmesek, csak kíváncsi vagyok, hogy kinek hogy vált be a mindennapos ki-be nyitogatás/csukogatás.
(Őszintén szólva marhára nem szeretnék ennyi pénz kiadni érte, de ez az egyetlen szekezet, aminél nem tartok tőle, hogy x év múlva már meghülyülünk, mert a matracok találkozásánál vagy a hajtáspontokon tör, mint az istennyila... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

Jaj, Bond, eloszor ugy olvastam, hogy erosen hat a fogamzasgatlom....aztan eloszor csak azon kezdtem el filozni, hogy a fogamzasgatlonak ilyen hatasa is van?? Aztan, mondom: de tenyleg, minek szed fogamzasgatlot... :roll:
Na, most mar a combino meg ez utan tenyleg azt hiszitek, nagyon segg vagyok... :roll: :lol: Ez az ingerszegeny korhaz... :?
Vendég

Katy, milyen kar, hogy nem volt az a huzat mar, pedig nagyon jol nez ki!! Nekunk feher a szofank, kicsit feltem Rania miatt, de vegulis moshato, es eddig meg nem is kellett mosni...jobban odafigyelunk, hogy tiszta -e Rania keze meg szaja.. :lol:
Vendég

Ancsurti :?:
Vendég

Innen is látszik, hogy tulajdonképpen az agyunkkal olvasunk, nem a szemünkkel: azt olvastad, amit véltél, hogy következik. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Akkor most én kérdezek egyet: saját laptopod van bent vagy hogyan netezel? Vagy másképp megfogalmazva: ennyire biztonságos a kórház vagy ma már nem téma hogy Net is legyen a szobákban? (Tényleg! Ezek szerint te egyágyasban vagy? :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

Igen, egyagyasban vagyok...van minden agyhoz egy agy fole huzhato tv-keszulek, amihez feltolthetos kartyat lehet venni, es tv, radio, jatekok, telefon, meg elvileg internet van rajta. De az internet most nem mukodik..ugyhogy laptop van nalam. (Most apa nem er ra hasznalni, pontosan olyan okokbol, amiert en nem jutottam el odaig soha, mikor otthon voltam.. :lol: )
Vendég

Na, nemsokara csak 39 napom van hatra... :?
Vendég

Ha már bent kell lenned, akkor 2 ágyasban csak jobban menne az idő, nem? (Én legalábbis záros határidőn belül meghülyülnék a folytonos egyedülléttől... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

Hát lehet, hogy nálatok sem kóbászból van a körítés, de azt hiszem, hogy mi még nem tartunk itt. :roll: :roll: :roll: :( (Legalábbis az állami kórházakban nem)

Mára ennyi belőlem, ha jön ancsurti, akkor el ne engedd a grabancát és szögezd a gép elé! :wink: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Jó éjszakát! :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok csajok!!!

Szoval azert hianyoztam... :wink: 8) !
Hirtelen csak beleolvasgattam,majd atnezem tuzetesebben a torteneseket...

Tegnap festettem,vasaroltam piciket,szomoruan tapasztaltam hogy nincs itthon mar a szep kiwi-zold festekbol,szoval kevertetni kell meg,hogy a mintakat megfessem.Vettem szennyesruhanak kosarat,mososzert,szaritokendot Hanganak.Nem sokara beindulok mosas ugyileg,aztan johet a vasalas....

Ma megjartuk a dokit vegre!!!Es nagyon cukorfalat,kedves,mosolygos,turelmes,figyelmes,SZIMPATIKUS az uj dokibacsim!!!!!Mindenre rakerdezett,tajekoztatott,es jeeeee meg a labamkoze is bekukucskalt!!!Volt vernyomi meres,tesztcsikra pisiles,mehmeres,tapogatas....
Es kiderult,amitol mar honapok ota tartok,nagyon eros gombas fertozesem van,ami ugyan nem jart viszketessel es ilyesmivel,de darabos eros folyassal igen,amitol mar nagyon kezdtem elborzadni.Azert csovalta a fejet rendesen,hogy eddig se ezt,se semmit nem neztek meg nalam...Megnyugtatott,hogy ezen kivul rendben vagyunk,nem lesz ettol baja a kicsinek,adott egy 3db-os huvelytablettat.
Nagy ko esett le a szivemrol vegre!2 het mulva talizunk ujra,ja es sikerult kifizetnunk a szules arat is!Megkaptuk a hitelt is,igy szepen lassan elore fizetgetni tudjuk a dolgokat.
Egyebkent egy kozepkoru feka bacsi az en uj dokim!Nagyon meleg tekintete van,es ugyes keze...nem rajongok a labamkozenek a tapicskalasaert,de ez borzasztoan megnyugtatott!Remelem a gombat is sikerul kikezelni vegre honapok utan!

Aztan jarkaltunk eleg sokat,sikerult anyagot vennunk agynemu-huzathoz,es a szopisparnamra is csinalok masikat,hogy passzoljanak a dolgok :wink:
Es megvettuk a legzesfigyelot is...csutortokon meg ikea!!!
Remelem vegre nem akadunk el nagyon sehol....bar a beigert babagy meg sehol....

Holnap baratnozok egyet,kell most az elmult napok mergelodesere egy kis szocializalodas!

Aztan majd megleslek titeket,es reagalok!!!

Addig is legyetek aktivak,legyen mit olvasnom!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok! 8)

Túl vagyok a reggelin, és a laboron, majd délután megyek az eredményért, holnap pedig uh...ja, és elindítottam az első adag mosást :lol:

Pihenőszék: köszönöm a megosztott tapasztalatokat. Igazándiból nem a kajálás miatt kérdeztem volna, hanem azért, hogy nappalra mibe tegyem majd ki velem a nappaliba, konyhába, ebédlőbe, stb., nem akarom, hogy egyedül legyen a hálóban amíg én végzem a dolgom, jó lenne ha látna, és én is Őt! :D De ha ez csak később használható, akkor veszünk járókát, és nappal abba teszem.

Málnalevél tea: Sokan ajánlották, hogy majd kezdjem el inni a 34. héttől, szóval megvettem, de most eszembe jutott vmi....nekem már C1000 a méhszáj, így is ihatom, nem okoz koraszülést??

lorca: Bnőm kislánya nem volt faros, ez már akkor történt közvetlenül szülés előtt pár nappal, amikor a kis feje beékelődött, és ott lent fogta meg a kislánya orrát, cuki lehetett. :lol: Ecet szagot világ életemben gyűlöltem, amikor méhecske csípett meg, vagy vmihez használták, és megéreztem rögtön rosszul lettem :lol: úgyhogy azt tuti nem fogok használni, de most azt hallottam a Dreft baby mosószerhez nem kell öblítő, mert akként is funkcionál, szóval lehet kipróbálom a picinek azt.
A kicsi cuccait én is külön tervezem mosni a miénktől, csak abban nem voltam biztos, hogy a mi mosószerünk használható-e az Ő ruhácskáihoz.

boo: édes lehet Müzli, és egészen biztosan, hogy Titeket véd :lol: Anyósomék kutyusa pl. úgy védi az ikreket, hogy régebben volt olyan, hogy nem engedett oda senkit a kicsik ágyához, a kicsi meg ordított :roll: nagy küzdelem volt bejutni hozzájuk. Most is nagyon szereti őket, de egyben féltékeny is, és már mordult rájuk egyszer-kétszer :roll: Na de Viniről azt tudni kell, hogy szerintem egy kicsit zizis kutya :lol:
Az Esmeraldat én is néztem, meg Dodihoz hasonlóan a Paula és Paulinat :lol: meg Vadangyalt, Dallast, én sokat néztem :lol: de ezek kb. 12 éves koromra eltűntek, utána nem néztem, legalábbis nem emlékszem rá, hogy függő lettem volna.

agi: Nagyon édesek voltak a pici lányok, már 4 hónaposak, de sokat nőttek mióta nem láttam őket. :D Egyik 5kg20dkg (de gipsszel), a másik kistündérke 4,3 kg körüli. Sokat mosolyognak már, és érdeklődőek, azt hittem megzabálom őket :lol: .
A baby öblítőt, és mosószert én is a dm-ben láttam. Öblítőben volt Gabi és Silan , meg azt hiszem bip (?!), ami kimondottan babáknak való, mosószerben pedig persil és a dreft, az egyik folyékony a másik nem. De még nem vettem egyiket sem, majd lassan megveszem, mivel jövőhéten ki akarom mosni a szerkókat. Holnap még úgyis veszek hozzá, ha megyünk bevásárolni.

katy: nagyon édesek a kisruhák, és a pocakod is szép, igazi csajos :lol: Képzeld, a szembe szomszédomban is baba lesz, ő júl 5-re van kiírva, és Petra lesz a kislányuk. :D Párod lába rendbe jött már?

ancsurti: nagy-nagy GRATULAAA, hogy végre van egy normális dokid, és kezelésbe vett :lol: . S természetesen a hitelnek is örülök, hogy meglett, ment a drukk Értetek, legalábbis innen a fórumról egészen biztosan Mindenki részéről :wink: :D

Azt hiszem megyek felmosok, feltakarítok :roll:

f.nikici

Sziasztok csajok!!

Totál le vagyok törve tegnap voltunk 4D-n , de ezt már úgyis tudjátok , a lényeg olyan szégyenlős a kisfiúnk, hogy szinte semmit nem láttunk, nem akarta magát mutatni, keze folyton az arca előtt volt, befordult. :cry: :cry: :cry: !!!!!!!!Folyton takarta magát, olyan szomorú vagyok, ezért holnap újra mennünk kell este 8-ra.
Pedig a doki mindent megpróbált, összevissza fektetett, úgy nyomta a hasamra az ultrahagos fejet, hogy szabályosan fájt.
Ti is jártatok már így , hogy nem láttátok a babókátokat??!!

Ma meg megyek az Önkormányzathoz, jogerős pecsétért a lakhatásinkra, tegnap is feleslegesen mentem , remélem ma már nem lesz így, szorítsatok,ha megvan a pecsét, utána bank, hogy már adják oda a visszatartott lét!!!

Katy: nagyon cuki kis pocakod van :D !!!!!!!

Majd még jövök, addig is mindenkinek szép napot!!!

Kép
marietta1982

Jó reggelt csajok!!

Ancsurti! Örülök,hogy sikerült megkapnotok a hitelt,így legalább kicsit megnyugodhatsz!!
Nálunk tegnap volt az asztalos méricskélni,június elejére megvan a Lili bútora,úgyhogy én akkor kezdem el kimosni a kis ruháit és utána tisztán be is tudom már rakni a szekrényébe:)
Ma megyek dokihoz,szorítsatok,hogy minden ok legyen a kiscsajjal!! Délután megyek kismama tornára,este majd jövök!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo!
Sajnálom a fagyit
Igen egy s.kék maxicosi hirdetés volt, 16ezerért.
És a szappanoperás kismuter kór: igen ez is a pocak növekedésével arányosan válik súlyosabbá

Dodi!
Paula és Paulinát én is néztem (csak nem 12 éves voltam, az gáz?)

Ancsurti!
De jó, hogy kezdenek beindulni nálatok a jó dolgok, örülök.
Hogy ilyenre is van energiád, hogy a szopispárna mintája passzoljon? Kérünk majd képeket!

Nikici!
A 34. héttől a málnalevelet ne idd, csak a 36.-tól szokták ajánlani normál esetben is. Nálad nem tudom, hogy mi a helyzet, szülésznőt kéne megkérdezni.

Marietta!
Próbáld meg, hogy uh előtt eszel, ha mást nem csokit, szőlőcukrot, ilyesmit. Nálunk segített szombaton. És drukk estére, hogy most sikerüljön!

Nyuszi!
Drukk a dokihoz, de miért ne lenne minden ok.?
Jó tornát du.-ra.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szép jó reggelt mindenkinek!
tök furi volt olvasni az "alienes" babákról,ugyanis már mi is hetek óta
"aliennek" hívjuk itthon,mert úgy hullámzik és dugogatja ki magát.
nekem valamelyik nap a fejecskéjét nyomta a tenyerembe amikor
feküdtem és pihiztem...nagyon fura érzés volt...

sajnálom marietta,hogy nem sikerült a 4D,de talán ma majd rendesen
megmutatja magát...
nekünk most az uccsó uhun voltak a kezei és lábai az arca előtt,de
ez kötelező uhu volt nem babamozi,így nem nagyon bántam...

nikici!
mi is inkább járókaba tesszük majd,de mi veszünk neki hintát is a szobájába,
amit végülis újszülött kortól lehet használni,ha jól tudom...
ez az:
Kép

tegnap intersparba voltam és láttam popsi törlőket akciósan...
a johnsons 4*64db 1700ft
a nivea 4*64 db 1900ft
pampers 4*64db 2400ft

mi johnsonst vettünk,volt belőle 3 féle:sima,illatmentes,aloe verás

tapasztalt anyukák megérte a johnsons???
én úgy láttam,hogy igen,hisz 1 csomag volt 700-800ft...

és a mai tábla:
Kép
Kép

nikici!
egyszerűbb már nekem így javítgatni nap,mint nap a terhességi hetet
és napot,minthogy újra kimazsolázzam mindenkinek a szülés várható
idejét.SORRY...

Kép
Kép
csibe83

marietta: ne légy elkeseredve, a lényeg, hogy legalább minden rendben van a babóval! :D Nálunk is volt már ilyen kétszer is...egyszer 17 hetesen, teljesen elfordult, 19 hetesen pedig abszolút semmi képet nem kaptunk, mert mindene az arca előtt volt...azaz kaptunk képet, de csak a cystájáról, és még 4D-ben sem mutatta meg a doki...na én akkor jöttem el iszonyatos érzésekkel az uh-ról.
Mára pedig drukk! :wink: Szerintem is hatásos, ha uh előtt eszel, nekem azután mindig beindul a baby :lol:

szonibaba: na akkor majd rákérdezek a szülésznőtől, és köszi, hogy szóltál, és nem kezdem még hamarabb, mint kellene :roll:

csibe: nagyon édes a hinta :wink: De ebben sem egyenesen van a kis háta igaz? Én pont emiatt gondolkodom a járókában, és nem akarok "feleslegesen" pihenőszéket, ha nem marad meg benne, akkor ne kelljen "kidobni". Ha a hordozót szereti, akkor majd esetleg később veszek pihenőszéket. :roll:
Én is vettem törlőkendőt az Intersparban, és szerintem is nagyon jó árban vannak! Csak én Pampers Sensitive-t vettem.
A várható szülési idővel, csak Neked akartam könnyebbséget, nem gondoltam arra, hogy tényleg azt össze is kellne keresgetni, bocsi, csak egy tipp volt! 8)
"alien"ként nálunk is nyomul a kiscsaj :lol: hol egy popsi, hol egy buksi púposodik ki :lol: ma éjjel pl. 3h-tól negyed 5-ig ültem a nappaliban, keresztben volt a csajom :shock: mintha nem tudott volna megfordulni.én még ilyet nem éreztem sosem.

f.nikici

Bond!

Én simán gyártottam ideológiát is a félreolvasásomhoz (fogamzásgátló): gondoltam vicceskedve "fogamzásgátlónak" titulálod a bébit, (mert hogy nem nagyon lehetsz terhesebb neki köszönhetően), és estére úgy lefárasztott (hatott), hogy már nem bírsz írni. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hát nem állítom, hogy logikailag helyes volt az értelmezésem, de legalább kezdem kapisgálni miért mondják rám időnként, hogy mindent meg tudok magyarázni :oops: :lol: :lol: :lol:

Szonibaba!

Dehogy gáz :wink: , most se gáz (gondolom :twisted: ), csak Boo vérét akartam szívni egy kicsit :wink: :twisted: :twisted: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Csak gyorsan egy reakció amit nem felejtettem el...aztán megyek munkába.

Nikici!

Én is dm-bn vettem bip gélt, ez antiallergén mosószer. És hozzá Gabi öblítőt. Állítólag van Gabi mosószer is, de akkor épp nem volt, de majd legközelebb kipróbáljuk talán...

Kép
Kép
tabati

Csibe!
A popsitörlő így elsőre jónak tűnik. Én úgy szoktam összehasonlítani őket, hogy megnézem az "apróbetűs" résznél a db árat. Ha az 10 ft alatt van, akkor már jó vásárt csináltál. Lis a Pampers, Johnsons, Nivea mind 10 ft körül vannak, a többit meg nem nagyon szoktam nézni. Elvileg mind uazt tudja, de vannak márkák, amiknek nem bírom a szagát (pl. A Dm-es Babylove-ét), így nem kísérletezem, hanem ezekből szoktam az éppen olcsóbbat venni. Ja meg van még az Aushanban kapható Happy, s.kék csomagos is. Na az árban is jó és az illata is fini.

Várható szülés idő: ma erőt vettem magamon és kiszámoltam, hogy a fogantatás szerint (mert tudom a pontos napját) a mi napunk július 2. Szóval eléggé eltér a mensi alapján számítottól, viszont az utolsó uh elég jól megsaccolta, mert a méretek alapján július 3. Naggyon kíváncsi vagyok...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Dodiszúnyog :lol:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

nikici!
ez állítható,szóval az elején még csak fekszik benne és később meg
már rendes hinta ként is funkcionálhat...ezért is írtam,hogy úgy
tudom már újszülött kortól is használható...

ez a honlapja a hintátnak,de egyenlőre karbantartás van:
http://www.adamo.hu/

tudom,hogy jót akartál.így utólag én is úgy csinálnám,de már késő.

szonibaba:
köszi a választ.örülök,hogy jó "üzletet" csináltam...lehet,hogy még
ma is veszek pár csomaggal...úgyis szükség lesz rá...

Kép
Kép
csibe83

ezt a leírást találtam a hintáról:
"Az Adamo függőhinta (bébihinta, babahinta) 0-3 éves kor között használható, maximum 15 kg-ig.
Ez a bölcsőszerű hinta felveszi az anyaméh formáját és így nyújt nyugalmat a babának. A lágy ringatózástól a baba megynyugszik és pihen, amíg nekünk más teendőnk van. A hintázó babák egyensúlyérzéke gyorsan fejlődik, amikor járni tanulnak sokkal stabilabbak lesznek.
Ebbe a bölcsőbe már egy újszülött babát is bele lehet fektetni. Ebben az esetben a hintát célszerű teljesen vízszintesre állítani. A már ülni tudó csöppségek ki tudják dugni a lábukat a hinta elején található lyukon.
Az Adamo hinták 100% pamutból és kezeletlen fából készíülnek.
1 év jótállás! "

Kép
Kép
csibe83

meg még ezt találtam:
"A hinta hatása: (gyógytornászok is javasolják!)

Testük megismerése, testrészeik mozgásának irányítása, mozgáskoordináció fejlesztése, izomzat erősítése. A térben való tájékozódás fejlesztése, miközben levezetjük a kicsik felesleges energiáját is.

Az egyensúlyérzet, a testkép kialakulása, a mozgások indításának és megállításának kontrollja fejleszthető segítségükkel.

Amerikai gyermekgyógyászok megfigyelései szerint a koraszülött babák jobban gyarapodnak, ha naponta háromszor fél órán át függőágyban hintáztatják őket.

Egy ugyancsak amerikai pszichológusnő a terhes mamáknak azt javasolja, hogy naponta kétszer 5-10 percen át hintázzanak egy hintaszékben. A magzat egyensúlyközpontja ugyanis a terhesség 10. hetétől kezd fejlődni, aminek tökéletesedését a hintázás elősegíthet. A szakember véleménye szerint a terhesség alatti hintázás akár azt is eredményezheti, hogy a gyermeknek később a testtartása kedvezőbben fejlődik. A testtartás javítása; a gerincoszlop, az izmok és az ízületek megerősítése.

A legfontosabb az örömszerzés, az hogy a szülő és a gyermek egyaránt jól szórakozzon.
"

bocsi,ha sok voltam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Nagy nap van ma, végre eljutunk a kórház által szervezett szülésfelkészítő tanfolyamra!!!!
Minden hónapban van, de a Gábor lába miatt eddig lehetetlen volt elmenni. Most már talán tud behajlított lábbal ülni egy órácskát. Talán....
Amúgy köszi Nikici az érdeklődést, jobban van, nincs láza és egyre többet tudja terhelni is. Csak az éjszakák borzasztóak még mindig. Mi már három hónapja gyúrunk az elkövetkezendő néhány hónap éjszakáira... :lol: :lol: :lol: , mert amióta műtötték szegénykémet, még soha egy éjszakát nem aludtunk végig. Szerintem nekem ezért ilyen jó még mindig az alvókám, nappal hullára fárasztom magam, éjjel meg örülök, ha visszaalhatok.

Nikici! Mi is járókát veszünk, de majd csak aug.-szept. körül, addig nagy szükség nem lesz rá. Gurulósat szeretnék, ami fából van, és akkor azt ki tudom magammal húzni az étkezőbe, ha főzök.

Kép
katy76

Vettem egy pisitesztet csak a magam megnyugtatására. Elég vicces volt, hogy két gyógyis leányzó is olvasgatták, hogy mit is tud a teszt, mert fogalmuk nem volt róla. Megkérdezték, hogy terhes vagyok-e. Neeeeem, csak görögdinnyét nyeltem. Nagy megnyugvás azért nem jött le belőle, mivel a kb 8 színből 1 stimmelt. A ph érték az jó. :D Azt hiszem, többet nem veszek és jobban odafigyelek legközelebb, milyen szín még a tűréshatár. Ráadásul reggeli első vizelet kellett volna - na az nálam nincs. Kéne vagy 5 óra alvás hozzá, ha jól emlékszem.

Szonibaba,
Natival én is tudtam a fogantatás időpontját, de kutyát macskát nem érdekelt. :twisted: A mensit nézték csak. Meglepő módon az én számításomhoz közelebb született Nat. 8)

Csibe,
Ezt a táblázatot mindig nevenként javítgatod? :shock: Én kis naív azt hittem, hogy valami jó kis progi a dátumhoz hozzáadja a számokat. :lol:

Nikici,
Az elején nem kell járóka, mert pár hónapig nem mocorog, csak fekszik nyugisan. Utána meg csak akadályozza. (nagyon nem szeretem. 8) )

Ancsurti,
Hurrá jó hírek :D Mire megszülsz, addigra mégiscsak rendeződnek a dolgok, úgy látszik.
nincs itthon mar a szep kiwi-zold festekbol ...ilyent se hallok mindennap :lol:

007,
Ennyi internet után még nem tanultál meg vakon gépelni? :lol:
Ektorp tapasztalat az nincs.

Katy,
Ha ki akarsz fizetni vagy 6e-t egy bérelt mérlegre, lehet, hogy egy használttal jobban jársz. Nem kerül sokkal többe és ha lesz még egy bébi, aki használni tudja, akkor biztosan megéri. Attól, hogy van otthon, nem kell állandóan méregetni. :wink:
Nyáron nem baj, hogyha kilóg a pelus a ruciból, legalább könnyű cserélni. :lol: Fő, hogy aranyosak. Bár mi a legtöbb csajcist szinte nem is adtuk rá Natira, olyan jó volt olyanokat is venni. :wink: Most meg moroghatok két kisfiúval. :twisted:

Ági,
Ajtófélfának nem megyek neki, de én meg a hűtőajtót szoktam a pocimra csapni. Megszoktam, hogy az orrom előtt megy el, csak most nem az a legkiugróbb részem. :lol:

Sorozatok:
Nem lehet kismamabetegség, még mindig rosszul vagyok tőlük. 8)

Kép KépKép
lorca

lorca!
igen,egyesével javítom minden reggel.nem nagy munka csak félek,
hogy elrontom,azt meg nem szeretném...
én is azt hittem találok valami összeadó progit rá,de nem jött össze...
de hál istennek tényleg nem nagy feladat,kb 1perc és meg is van...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok

Ma reggel voltam vérvételen. Majd délután fél 4-kor lesz meg az eredmény, utána fel kell hívnom a dokimat, és majd eldönti mi legyen. Drukkoljatok hogy jó legyen, és ne kelljen szuri. Nézett a szülésznőm vizeletet is nincs benne fehérje, de azért elküldte laborba is. És szívhangot is nézett. Azt mondta szerinte olyan 2200-2300 g körül van most, viszont nagyon lent van, még 33 hetesen nem kellene ennyire lent lennie, lehet hogy előbb fog jönni. Kíváncsi vagyok hogy hétfőn mit mondd majd a dokim.

Nikici nem tudom ki ajánlotta de a málnalevélteát csak a 36. héttől szabad inni, előtte nem. Szerintem ne igyad még.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Szonibaba!

Én is tudom a fogantatás napját (mi is csak havonta 1* szeretkezünk :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: ), de nekem pont a 14. vagy a 16. napon jött össze, szóval mensziből számolva is pont jó :wink: ! Viszont volt már, hogy UH alapján kicsit előbb, vagy később mondták, de nem írom át... :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lorca!
Jaja, tudom, hogy csak a papírformát nézik. Ezt csak úgy a magam (és a ti) szórakoztatására számoltam ki.
Marcival is más volt a dokimmal megállapodott időpont, mint a mensis, de amikor kórházba kerültem 33. hetesen, akkor csak azt mondták, hogy az számít, ami a kiskönyvben van, hiába beszélek.
Lehet, hogy nálad (ha voltak) az émelygés, hányás nem a terhességtől, hanem a sorozatoktól voltak? :)

Gabi!
Drukk a jó vashoz!
A lent van-t úgy értették, hogy a feje van lent v. a hasad áll lefelé?
Mert a sajátomon én is azt látom, hogy előre és lefelé áll :?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Dodi!
Én is hagyom így, úgyis a babák döntik el, hogy mikor volt belőlünk elegük.
Havi egyszer? Akkor mi rátokdupláztunk :lol:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba nem a hasam van lent hanem a baba, teljesen lent van a fejecskéje is, ahogy szülés előtt szokott lenni.

Kép

gabi1

Sziasztok! :)

Most csak hirtelenjében, kiragadva. :oops:

f.nikici!

Az első időket tök együtt fogjátok tölteni. Egyrészt a szopi miatt, másrészt amikor csak lehet, te is aludni fogsz majd. :wink:
Aztán amikor már "regenerálódtál" és teszel-veszel egy kicsit, ő még mindig ott tart, hogy szinte egész nap alszik.
A következő időszak, amikor elkezdi felfedezni a világot. Eleinte ez is telesen jól megy a kiságyból. Amikor meg már mocorog(na), akkor bátran leteheted a földre egy szőnyegre vagy egy plédre.
Az, hogy nem lát téged folyamatosan nem feltétlenül jár azzal, hogy sírni fog, ha nem vagy vele. :wink:
Nálunk eleinte a kiságyban volt Manó napközben is. Amikor meg már akkora volt, akkor kivettem és letettem a játszószőnyegére. Hol vele voltam, hol nem. Általában nem okozott gondot az utóbbi eset sem, 15-20 percet is simán kibírt nélkülem és csak utána kezdett el sírni.
Szóval, nem kell feltétlenül mindig egymás szeme előtt lennetek. Illetve gondolkozhatsz esetleg a hordozókendőn. :wink:

csibe83!

Nekem semmi bajom nincs a DM-es törlőkendő illatával (mondhatnám úgy is, hogy nem is érzem), viszont kapható 4*80-as kiszerelésben. Ami azt jelenti, hogy darabja kemény 4.- Ft. körül van és semmivel nem tud kevesebbet, mint a márkásak.
Felesleges nagykereskedést nyitnod. Egyrészt mert úgyis menet közben derül ki, hogy melyik jön be, másrészt pedig sűrűn vannak ilyen akciók minden márkánál.
Ez a mennyiség elég egy időre. (Illetve ajándékba is kérhetsz, ha valaki megkérdi mit szeretnél) :wink:

Csajok, akiknek korábban császár volt!
Nálatok nézte valaha valaki is az ultrahangnál a hegvastagságot a méhen? :?:

Kép
Kép
200907?

Bond, nekem fogalmam sincs, hogy neztek-e a hegvastagsagot... :roll: Nem mondtak, de attol lehet, hogy neztek, csak gondoltak, ez az informacio nem nekem kell....itt a becsult sulyt se mondjak, utolag en kerdeztem ra. (Hozzateszem, ez tenyleg nagyon felrevezeto sokszor...)

Hu, nem reg itt volt egy orvostanhallgato srac, kerdeseket tett fel..Nagyon szep srac volt, itteni szuletesu (a beszedebol itelve) de nem angol szuloktol az tuti, ahoz tul jokepu volt! :lol: Meg szep kreol boru.. :)
Vendég

Azt elfelejtettem mondani hogy abban a szülőszobában vették le a vért ahol a Rékát szültem, meg ott néztek szívhangot is, úgy hogy egy kicsit nosztalgiáztam, tök jó volt. Remélem üres lesz majd és ott fogok szülni majd most is.

Kép

gabi1

Gabi, en is abban a szuloszobaban voltam mikor most bejottem, ahol a csaszar elott felkeszitettek, meg ahova utana vittek Raniaval szopizni...olyan szep emlekek ezek!! :D
Vendég

Szonibaba!

:wink: :wink: :lol: :lol: !

Magzati súly:
Miután Zsuzskáéknál először beindult a szülés, hazaengedés előtt csináltak UH-t. Zsuzska kérdezte, hogy mennyi a súlya, erre a nő: Jaj, most tényleg olyan fontos ez?! :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:
Zsuzska mondta, hogy hát tényleg, mert ha megint beindul, és megszületik, baromira nem mindegy mekkora a súlya, még ha ezen nem is lehet változtatni! De ő egy anyuka és szeretné tudni!
Erre a csaj közölte, hogy kb. 2000g.
Áron ehhez képest 2 nappal később 2400g-mal született!
Szóval ennyit a mérés pontosságáról, meg a kedvességről is :evil: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Niki!
Pasizunkpasizunk? És legalább néztél rá csábosan és rezegtetted a szempilláidat?

Dodi!
Milyenédesegyemaszívét uh-os. Lehet, ha rendesen megnézte volna, akkor nála sem 2kg jött volna ki. Hogy gyereke nincs az tuti v. ridegtartásos módszer szerint neveli/nevelte, ha így áll hozzá.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

tabati: én is ezeket néztem, csak még nem vettem meg :roll: itt Szolnokon én sem láttam egyik dm-ben sem Gabis mosószert amikor néztem, csak az öblítőjét :roll: Pedig kíváncsi lennék az illatára (is).

csibe: köszi a leírást a hintáról!! Nekem nem volt sok, mivel engem érdekel(t). :lol: Lehet akkor erősen elgondolkodom ezen, ez is jól néz ki!

katy: örülök, hogy jobban van a párod, és végre élvezhetitek Ti is a pocakos időszakot! :D Mi is 24 hét után kezdtük igazán élvezni...én is gurulós járókában gondolkodom, hogy tudjam vinni a kicsit magammal. :lol:

lorca: de majd ha eljön az az idő amikor nem csak eszik-alszik, jó lenne, ha társaságban lenne velem :lol:

Gabi: megy a drukk :wink: Én is du fél 4 körül megyek a leletemért.

Bond: nem amiatt, hogy ne sírjon, hanem ne érezze magát egyedül, meg én is nyugisabb vagyok ha látom, a kiságya a hálónkban van...emiatt kell vmi kintre!
Hordozókendőt is veszünk :wink:, eleinte kengurut akartunk, de közölték az nem jó, így kendőzünk majd, már apa is nagyon várja, hogy így vihesse :lol:.

Dodi: Ez a méricskélés is nagyon gépfüggő :roll: Erre felénk van egy doki, aki eddig még nagyon minimálisakat tévedett, van akinél 30grammot :lol: de általában 100 gramm a legnagyobb eltérés, amit mondott az eddigi ismerőseim körében. 28 héten teszi mindig a becsült születési súlyokat, eddig bejött az ismeretségi körömben :lol:

f.nikici

Dodi,
Ez a nő egy hp. :evil: Az a tipikus egyén, akit kitiltanék az egészségügyből és az oktatásból.

mi is csak havonta 1*
Nálunk nem volt nehéz tudni az időpontot, apa pont államvizsgázott, idő hiányában teljesen belőhető volt Szabi, egyetlen időpont jöhetett szóba, csak ő előbb indult be.
Natinál meg a hőgörbe mondta meg a tutit.

Szonibaba,
Bevallom, House és ER azért mennt régen, mint sorozat, teljesen azért nem vagyok immunis. :lol: De amióta elsőszülöttem felvette a jó szokást, hogy az mindig a legfontosabb pillanatban van égető anyahiánya (2005-ben az újévi koccintásról is lemaradtam), még a tv-ről is leszoktam. :lol:
Az émelygés, hányás az még mindig (megint) van. :? Bár kb egy hete ismét jobb a helyzet. :D

Egy ötlet még tapasztalatból:
A családi ágyat valahogy védjétek a tejtől! Mire rájöttem, hogy simán átfolyik a melltartó+m betét+háóing+lepedő+egyszerű ágytakaró kombináción, már úgy nézett ki a franciaágyunk a foltok miatt, mintha a hajléktalanszállóról menekítettük volna. Most már beszereztem rá az Ikeából egy védőt, de eső után köpönyeg.

Kép KépKép
lorca

Nikici!

Persze, tuti gépfüggő is! Akkor penge lehet az a doki, (vagy a gépe). Én eleve nem a saját dokimhoz járok UH-ra, mert nála csak egy ezer éves, picurka gép van, meg amúgy is a kórházban szoktunk találkozni, mert a rendelőben mindig min. 20-an vannak :shock: !
UH-ra egy másik Istvános dokihoz járok, Keresztúrra, mert ott van 4D is, nagyon profi a gép (meg a doki is :wink: ), és nekem ingyen nézi a drága :mrgreen: ! De azért nem használom ki sokszor, nincs pofám :roll: , pedig mindig kérdezi mikor megyek megint.
Szerintem jövő héten lesz esedékes, úgyis kéne a 30-31. heti genetikai...

KépKép

KépKép
kicsidodi

köszi bond az infót.akkor ezek szerint mégsem csináltam nagy
üzletet :( :( :(
az tuti,hogy ilyesmi hasznos dolgokat fogok inkább kérni ( popsi törlő,
pelus,stb),azt viszont már mondtam mindenkinek,hogy gyerekruha
már nem kell,mert van bőven neki és szerintem a felét nem is fogja
tudni hordani vagy ki tudja...

örülök nikici,hogy tudtam kicsit segíteni...
a honlapján érdemes majd megnézni,hogy hol árulják helyileg...

Kép
Kép
csibe83

lorca! :)

Nálunk ugyanez a következőképpen néz ki: pléd, sima lepedő, gumis lepedő. Gyönyörű tiszta is maradt a matrac épp csak az ágyhúzás volt baromi nehézkes. :? De most, hogy vettünk rá IKEA-s matracvédőt már két ujjal is elintézhető. 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Lorca!

Naaa jóóó, mi sem onnan tudjuk :wink: :lol: :lol: :lol: !
Nekem november elsején este távozott a nyákdugóm (peteérésnél kevés nőnek van, de jó jel, mert hatékony peteérésre utal. Nekem azért lehetett, mert akkor hagytam abba a gyógyszert és beindult a szervezetem.), tehát előtte nem eshettem teherbe, mert a nyákdugó nem engedi. Azt tudom melyik napokon voltunk együtt, és kizárásos alapon egy, max. két időpont lehet nyerő, mert tudom meddig volt peteérésem, meg nagyon hamar kimutatta a teszt is. Ja, és ovulációs mikroszkópom is volt, ami az első időpontnál tuti termékenységet mutatott, szóval én 90%-ig biztos vagyok a november 2-ben.
A legnyomósabb érvem pedig (bár nem túl todományos): éreztem, hogy "ez volt az" :roll: . De tényleg.... :wink:

Szóval ez alapján is júli. 24-re várható :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

csibe83! :)

Azért még nem menja Dunának! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mindenképpen jobb árban vetted, mintha egyenként vetted volna vagy ha Niveát választasz. :wink:
Sok mindenre ráfut ez ember, míg belövi magának a tutit - ami mindenkinél más.
Ha ez megnyugtat: fogsz még "feleslegesen" kiadni pénzt, de azért vissza is hozod majd a másik oldalon. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Kész vagyok a szigorlat tételekkel :D !
Már csak meg kell tanulnom :roll: :lol: ! Péntekre :? !
Imádni való politológia, és szociológia....
juhuuu, juhuuu :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nikici,
A 28. héten azért elég kevesen szülnek, akkor elég biztonságos becsült súlyt mondani. :lol: Ismerősi körben több is volt, ahol 1kg volt az eltérés szülésközeli tippnél, meg olyan is, ahol elnézett súly miatt császároztak. :?
Az eszik-alszik az hamarabb elmúlik, minthogy feleszmélnél. :lol: Az első napokban, 1-2 hétben tényleg csak alvás van jó esetben. De naaaagyon hosszan tudnak szopizni. A kereslet-kínálat általában a gyermekágyas időszak végére áll be. Nálunk Szabi születésével jött el az az idő, hogy 15-20 perceket szabadon tölthettem mosogatással. 8) Natiban anyahiány érzékelő volt és két óránként szopizott. Három hónapos kor minőségi változást hoz az életükben, ott minden borul. 4-6 hónaposan, amikor elkezd forogni, minden borul. Amikor jönnek a fogak, akkor is minden borul. :D Azaz mire beállsz egy jó kis ritmusra, kezdheted kialakítani az újat. :lol:
Én is hurcibáltam őket magammal mindenfele, de ők hordozóban voltak, amíg meg nem tanultak forogni (Nat 6 hó, Szabi 4 hó) A földre letett paplan, arra takaró tökéletes volt a szobában.
Én ugyan kendőpárti vagyok, de mi volt a baj a kenguruval? Egy Bbjörn vagy Ergo jó születéstől is.

Niki,
Hegvastagságot akkor szokták nézni, ha csaszi után természetes szülésre is készülnek. Nálatok egy úgysem opció. :(

Csibe,
Beírhatod a táblázatba a Dániel nevet. Ha minden igaz, ennél kötünk ki. Most utolsó tesztként megnézem, hogy viszonyulok ahhoz, hogy leírva is látom. :lol:

Kép KépKép
lorca

Szonibaba, 2 honapja nem voltunk egyutt apaval, es nagyon ugy nez ki, hogy az elkovetkezo 3 honapban sem leszunk.... :? Hat persze, hogy rezegtettem a szempillaimat! :lol: De elotte gyorsan lekaptam a csabos embolia-elleni zoknimat! :lol:
(Jo, azert azt hozza kell tenni, szinte a fiam lehetne...de azert aranyos volt, jot beszelgettunk, kis valtozatossag :) )
Vendég

Dodi: hát arról a dokiról is ki jót, ki rosszat mond, de egy biztos nekünk a 12 doki közül :shock: csak ő látta a picinél a cystát, és ő küldött a SOTE-re is. Ott tényleg rögtön látták is.
Ez a doki nem a dokim, de már 2x voltunk nála 4D-n. A ország 3 legjobb magzati diagnosztája közül az egyik, állítólag, de a gépe is nagyon penge, azóta sem láttam olyat sehol sem :shock: 12 hetesen csodaszép képeket csinált a kislányunkról 8)
Akkor menj csak, nem sokáig láthatod már pocakon belülről, és azért ott is életében egyszer van az ember, szóval nagy élmény ez, főleg később, vagy éppen majd ha ő saját magát nézi :lol:
Az én dokimnak is 4D-s gépe van a magánrendelőjében, de ő nem szeret "mozizni" szóval ő "csak" fekete-fehérben nézi Dorkilit, de abból is olyan jól kivehető a kis arca :D
Mi holnap megyünk uh-ra, kíváncsi vagyok mekkora már, gondolom már 2300-400 körül van!

f.nikici

007,
Most már nálunk is egyszerű az ágyneműcsere. Csak az a része szörnyű, amikor csupaszon kell ránéznem. :lol:

Dodi,
Azért sejtettem, hogy nem. :lol: Nyákdugó az nem volt nálam, nem is tudtam, hogy lehet. :lol: Az az ovulációs kütyü viszont jó dolog, én is szemeztem vele, de előbb estem teherbe, minthogy rávettem volna magam. De ti se sokat várakoztatok!
Szociológia az egyik kedvencem volt. :D Politológia viszont :x

Csibe,
Egy jó pelust vehetsz 22Ft és 80+ között. Érdemes az akciókat figyelni! De az kell, hogy fejben legyen, hogy a szokásos dolgok mennyibe szoktak kerülni. Gyakorlattal hamar jön. Nemrég a Brendonban vettem egy jó popsitörlőt, kb 4 Ft-ért. (Oda én nem vásárolni járok) Uhogy mindenhol nyitva kell tartani a szemed. :lol: És akármit mond Bond, a Niveának van a legjobb illata, az a legjobb - meg a legdrágább is :? . :lol:

Kép KépKép
lorca

lorca: becsült születési súlyt mond a 28. héten, nem csak becsült súlyt :wink: és már ezek is stimmelnek, a későbbiek még inkább.
Én nem szeretném ha egész nap a hordozóban lenne, amiatt akarom a járókát inkább, abban egyenesen fekszik.
Kengururól lebeszéltek mondván: nem a helyes testtartásban van a baba, lógnak a lábai.

f.nikici

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?