Annyi mindent akartam írni, de még teljesen a Kata hír hatása alatt vagyok. Mi szinte napra pontosan ugyanott jártunk a babáinkkal. Eddig igyekeztem nem nagyon foglalkozni azzal, hogy ikreknél gyakoribb a koraszülés, de most már nem tudom elhessegetni a gondolatot. Kata! Itt is kívánok neked sok erőt, kitartást és a babáknak egészséget.
Nono! Sajnálom a sok kellemetlenséget, remélem semmi komoly oka nincs. Én egy ájulós, hányós kismama vagyok, úgyhogy teljesen megértelek. Kicsi Szonjának jobbulást!
Levelibéka! Gratulálok a nagyfiúhoz és a nagy cucchoz

. Nálunk a kislány "szemérmetlenkedett" nagyon a legutóbbi UH-n. Folyamatosan alulról mutogatta magát.
Sirkici! Üdv a csapatban.
Mamacka! Remélem hamarosan megoldódnak a problémák és rendeződik nehéz helyzetetek. Bízom benne, hogy a kisbabátokat már az új lakásba vihetitek haza, és Apa a remek új munkahelyéről megy értetek a kórházba.
Mezsó és diétázó sorstársaim! Én is ma voltam diétás tanácsadáson. Kicsit rámijesztettek, hogy ikrek+pajzsmirigy alulműködés+alacsony vérnyomás+vizesedés... szóval nagyon komolyan kell venni ezt a magas cukor dolgot. Rögtön meg is kellett vennem egy vércukormérő készüléket (tesztcsíkokkal együtt akciósan 9.300,- Ft), mert a kórháznak van ugyan 10 készüléke arra a célra, hogy kismamáknak kölcsönadja, de most mindegyiket kiadták. A héten még azt kell ennem amit eddig és két napon napi 5X mérni az értékeket. Ha az eredményeim 7 alatt maradnak, "csak" diétáznom kell, afelett inzulin. Hétfőn kell visszamennem megbeszélni a továbbiakat. A gyümölcsnap miatt én is aggódom egy kicsit, mivel eddig heti egyet általában tartottam és sikerült is a vizesedést visszaszorítani. Most viszont azt mondta a doki, hogy ez valószínűleg nem fog beleférni.
Viszont egy nagyon pozitív élményem is volt ma, ezt le kell, írnom, azért is, mert az elmúlt oldalakon sok támadás érte az egészségügyet és ezek egy részével magam is egyetértek, de.... Szeretném elmondani, hogy én még ilyen kedves orvossal és nővérekkel, mint itt a diétás rendelésen soha nem találkoztam. A főorvos kijött a váróba, mindenkihez odament, bemutatkozott, röviden rákérdezett, hogy miért vagy ott, honnan küldtek. A 2 perc alatt elintézhető leletkiadás, receptfelírás stb. betegeket gyorsan átirányította a nővérekhez, hogy jobban haladjunk. Összesen kb. fél órát kellett várnom rá, amiért 3X bocsánatot kért, hogy ő ennyire nem szokott kismamát megvárakoztatni, csak ez egy zűrös nap. Ezek után kiadtak nekem egy új vércukormérőt azzal, hogy hétfőn úgyis megyek megint, ráérek akkor kifizetni. Nem fogadták el a nálam lévő kp-t, mert arra szükségem lehet hazafelé, és az automatához sem hagytak elmenni, mert az messze van, minek mászkáljak le-föl a domboldalon ekkora hassal. Hozzáteszem életemben először jártam ott, senkinek nem vagyok a rokona, ismerőse, egy sima beutalóval mentem oda. Szóval minden tiszteletem ezeké az embereké, akik tudjuk mennyi pénzért ilyen kedvesek és segítőkészek tudnak lenni egész nap. Ha már egyébként is ilyen hosszú lettem azért a vicces részét is elmondom. Miközben a nagyon kedves, mosolygós, ámde pirospozsgás és cseppet sem diétázó benyomást keltő doktor úr a diéta fontosságát ecsetelte az én spec. esetemben, kopogtak az ajtón. A doktor úr egyik ismerőse jött beköszönni és mellesleg hozott ajándékba két szál jófajta házi kalbászt

Erősen harapdálnom kellett a szám szélét komolyságom megőrzése végett.