A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

JOHANNA, NATASA!!!!BOLDOG SDZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!!Képeket kérünk!!! :wink:

Nati :) engem is érdekelne ez a gyed-gyes dolog.
Hát, igen, már csak egy évig jár a gyed. :roll:
De hát bízzunk benne, hogy áprilistól változik a dolog.
Tesóproject nekünk is beindult, bár jó lenne már azért huzamosabb ideig tartó éjszaka átalvása :? :D

Aki tesóprojectes, nem raktok fel ovus vonalzót?

Vera!Jobbulást Izusnak!

Nálunk apa beadatta az oltásokta, igaz nekik a cégnél ingyenes is volt.
Mi meg nem járunk sehova, max vásárolni, de oda is egyedül megyek mindig, vagy apa hazafele jövet munkából.Utána meg alapos kézmosás.
Béres csepp+cebion nálunk is megy+nekem c vit.supradyn, oscillo.

Nati, elevitet már az új baba miatt kezdted el szedni?Akkor nekem sem ártana.....
Vendég

Fürtöske
Elevitet szinte abba sem hagytam. Ha igazán belevágunk a tesóprojektbe akkor folsavat is kell szednem majd az elevit mellett.
Amúgy ovus vonalzót kár csinálni, mert ahhoz rendszeres minimum 5 órás (egyhuzamban) alvás kell, mert a hő különben csal. Én nem is csinálom. De ha ténylegesen belevágunk, akkor lehet csinálok próbát. vagy használok ovutesztet.

Kép
Kép
nati80

Nati :)
Én csináltam(látod), de ez csak értesít,hogy kb.mikor van pé.Az a hőmérős görbe, amit te írsz :) azt csinátam régen :)
Ovutesztet Esthajnaltól rendelsz, vagy gyógyiba veszed?
Én már megrendeltem tőle. :wink:
bocsánat a többiektől az off-ért
Vendég

Hello

Meggyógyultunk! Se láz, se kiütés jeeeeeeeeee!

Vera jobbulást remélem csak ezt a háromnaposat kaptátok el nem az infut!

Nati én és a párom hétfőn oltatunk a srácok Matyi kivételével már megkapták. Ja és állítólag a mutálodottra is jó ez a vakcina! A torta valami mennyei! Cukrásznak is felcsaptok pároddal a fotózás mellett :wink: :lol: Fanni tündéri! annyira aranyos ahogy alszik a hintába

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

családban csak egy tag kaphat valamilyen járandóságot. nem lehet úgy hogy apuka gyesen anyuka gyeden:((

köszike csajok az éjszakánk háát.
elfogyott a 4 kúp. 4 óránként muszáj voltam nyomni mert mindig vissza ment neki 38.5 körülre a láza. De szerintem a füle a bibi mert kapkod feléje. holnap reggel így a suli után a fülészeten kezdünk

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera
De ha különböző gyerekre veszik fel akkor sem kapható? Akkor filózunk tovább a dolgon még. De ha tudnám, hogy a gyed munkaviszonynak számít e akkor jobb lenne, mert akkor nincs semmi gáz, lesz 2.nál is gyedem, ha viszont nem mviszony, akkor csak gyest kaphatok az új szabályok szerint.

Klarissza
Köszike! Amúgy finom is lett. Csináltam elötte "próbatortát" a töltelék miatt. Első és harmadik emelet túrós, a középső milkacsokis volt. Fogtam magam és kreáltam valami krémes, de megkötős tölteléket. Azért csináltam próbát, mert nem tudtam még az arányokat. Viszont életemben nem csináltam még ilyen gyönyörű piskótákat.

Fürtöske
Lehet ilyet én is csinálok majd, mert elfelejtettem mikor jött meg utoljára, erre sajna már nem tudok figyelni. lehet már terhes is vagyok :roll: . Na erre kevés esély van, de mivel furcsa jeleket produkálok, gondoltam holnap veszek egy tesztet.

Kép
Kép
nati80

Klarissza:Matyi még cicizik?örülök,hogy meggyogyultatok

Látom beindul a tesoprojekt,de jó :lol: :lol: :lol:

Vera:jobbulást nektek

000kata

Klari :D de jó,hogy Matyi meggyógyult!!!!! :)

Most hogy van ez a gyed-gyes dolog?
Ha esetleg terhes leszek, amig a Marcira gyedet kapok, ajkkor csak a gyedet kapom, az okés, de a szülés után mi van?Ha esteleg még gyeden vagyok és úgy szülök?Vagy ha már a gyes jár Marcira, akkor a tesóra gyedet is kapok?
Tehát akkor gyes a nagyobbra, gyed a kicsire?Vagy hogy van ez?
Vendég

Fürtöske
na már én is tisztábban látom a dolgot. Gyed idelyén szülsz akkor tesóra kapsz gyedet, ha gyes alatt akkor tesóra gyed és ennyi. Gyes a másikra nem jár. Csak azt nem értem mi van akkor, ha egyik gyerekkel apa van gyesen a másikkal anya van gyeden? Ennek utána fogok járni, mertérdekelne. Amúgy meg most olvastam, hogy 365 biztosított nap kell és mivel gyed alatt vonják a járulékokat ezért nekünk meglesz. vagyis jogosultak leszünk gyedre és tgyásra is, csak írésban le kell mondanunk a másik gyerek után járó gyesről.

Kép
Kép
nati80

hogyan?
egy gyxerekre kapom a gyedet?
akkor csak a családi pótlék dupla
Vendég

Fürtöske
Családi pótlék 2 gyerekre 26600. Gyedet meg nem gyerek után kapjuk, hanem az kapja fizu gyanánt aki otthon marad velük. Szomorú, de ez van.

Kép
Kép
nati80

Túlvagyunk az oltáson :lol:

Kata igen Matyi még mindig szopizik, de már főként csak éjjel. kb.4-szer nappal már csak akkor kapja meg, ha nagyon kéri, meg persze ha beteg akkor mást el sem fogad :roll:

Nati teszt?????????

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza:és neked mit mondott a doki,hogy Matyi cicizik és te megkaptad az oltást ö is védettséget kap?

Nati:nagyon ügyes vagy az a torta gyönyörű. :lol:

000kata

Vera: juj szegények. :cry: Mi a baja?láz?jobbulást nektek

000kata

Vera:szegények :cry: mennyi a láza?

000kata

Sziasztok!

Vera, Izának jobbulást! Mit mond a doki?

A hétvégénk sűrű volt azért nem jelentkeztem. Meddig kell a gyerekek testét olajozni?

Kép

Kép
betti030
Budapest

Hello csajok! Megjöttünk! Évi, okos vagy, kitalátad! :)

Nati, látom ti is megvagytok!
Nagyon édes Fanni a kis szülinapos! A torta hihetetlen gyönyörű, hol vetted hozzá a marcipánt? el sem tudom képzelni hogy lehet ilyen szépet kreálni! Ja, és te is nagyon jól nézel ki! :)
Nem vagyok nagyon ott gyed témában, mert rátok már az új szabály fog vonatkozni, kornél egy héttel múlt 2 éves amikor P született és arra a hétre már a terhességi gyermekágyi segélyt kaptam, amit ti is fogtok kapni az új baba fél éves koráig.

Anya, nagyon szép kislány ez a kincsőbaba! Nem is tudtam, hogy ilyen sötét barna a haja. Én valahogy szőkének gondoltam!

Majd még jövök később, csak most ezer dolgom van, kipakolni, mosni, stb.

Vera, nagyon sajnálm Izácskát!

Kép
Kép
dalminha

Egy pár kép rólunk. Tegnap a Dorisz egész nap így nézett ki: :D
Kép
Kép
Kép
Kép Kép

Kép

Kép
betti030
Budapest

Kép

Kép

Kép
betti030
Budapest

Dorisz ágya :
Kép

Asztala : Kép

Kép

Kép
betti030
Budapest

Nati, az a torta nagyon szép! :shock: Hogy tudsz ilyet csinálni.... Természetesen a kislányod is gyönyorű!!!!

Kép

Kép
betti030
Budapest

Betti:nagyon édesek a gyerekek.Milyen szép a szobáluk :lol:

000kata

Köszi kata :) Ez a Dorisz szobája,kicsit sok a játék.... De még a Terenyei szobájában is van játék... :)

Kép

Kép
betti030
Budapest

Vera
nem az új influenzát kapta el Iza? mert arra mondják a tartónak magas lázat. Be vagytok oltva? Mert mi nem, nagyon vacillálok mi legyen.

A tortadicsiket köszi. Jól elszórakoztam vele. Amúgy nem marcipánnal van bevonva, hanem csináltam hozzá nyújtható fondant amit ételfestékkel (ipari, nem bolti) szineztem be. Kb egy csipetnyi kellett hozzá, hogy ilyen zöldes-sárga legyen.

Nem vettem tesztet, de ha tudok ma veszek.

Kép
Kép
nati80

nati, te nem vagy cukrász? Vagy esetleg tanultad a cukrászatot? :)

Kép

Kép
betti030
Budapest

mi történt a vonalzómmal??? :shock:

Kép

Kép
betti030
Budapest

nati te küldted a csomit?

ha igen naggyon szépen köszönöm:)))) :) :) puszi érte.

a fiúk be vannak oltva én meg Iza nem. most mentem volna beoltatni magamat de így már felesleges sőőt veszélyes is mert bennem lehet a vírus és lehet hogy így nem jön ki de ha beoltatom magamat akkor kihozza

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera
Akkor Iza tuti elkapta a vírust. Hogy viseli? Jobban van azért, vagy még mindig levert, aluszékony?

nem én küldtem csomagot, van egy névtelen jótevőd?

Betti
nem vagyok cukrász és nem is tanultam, csak szeretek sütni.

Kép
Kép
nati80

Fanni ma éjjel is brutál kis terrorista volt. 2kor ébredt és nem akart visszaaludni. Párom altatta, letette-felvette-simogatta stb. majd mikor azt hitte alszik otthagyta és kb 2 perc és dumál a csajszi. Persze csak egy darabig aztán reklamálás jött és sírás. Odavettem magam mellé, persze ott is csak forgolódás, nyűglődés. 1,5 óra múlva tudtam visszaaltatni kézben ringatva és 6.40kor ébredt.

Kép
Kép
nati80

Nati:nem semmi a lányod :lol:

000kata

Csajok valaki régen felrakott a pocakfájásra különböző tornákat nem tudná bemásolni nekem?hugomnak kéne hasfájos a picur.

000kata

Sziasztok!

Este visszaolvasok és írok, de most két dologra szeretnék reagállni!

Első, Izának jobbulást, remélem nem lesz semmi gond, remélem nem a H1N1, drukkolok nektek! Írjál majd, hogy alakulnak a dolgok!

Másik gyed-gyes téma!

Én a mostani helyzetet mondom, mert én ezt anno is meg most is jól körbe jártam!
Gyed, gyes munkaviszonynak számít! Tehát bele számít az éveidbe, tehát nem gond, ha csak 180 napot dolgoztál a nagy elött a gyed tovább gyarapítja a napok számát, úgyhogy meglesz :)
Viszont... egy szülő kaphat csak egy családba pénzt, mi is akartuk azt amiről szó volt itt, hogy a Kyra után kapja párom a gyest és dolgozik én meg a gyedet de ez így nem megy :( Sajna....
Ha mondjuk most terhes leszel, akkor amint megszületik a kicsi el kell dönteni, hogy továbbra is gyeden maradsz a nagyobbikkal, vagy gyásra mész a kicsivel! Tehát csak az egyik után kaphatsz itt is! Viszont a gyededet a mostani gyededből számítják, hisz az előző évi kereseted az volt! :? Tehát ha teszem azt most a maximumot kapod akkor a következővel már csak a maximum 70-75% kaphatod (nem tudom pontosan mennyi is...) Remélem érthetően fogalmaztam :oops: De egyébként ha az lenne a kérdés, hogy ki tudja mivel jársz a legjobban, akkor be lehet adni az OEP-nek egy kérvényt, hogy számítsák ki neked, hogy mivel jársz jobban! És akkor azt kell igényelni! Én nem tudtam mi tévő legyek, és így én kiszámoltattam velük! Nekem az jött ki a legjobban, hogy novembertől márciusig kaptam a gyedet még a Kyrával, és akkor utána maradt még egy hónapom, arra kaptam a gyást a Fanni után, és utána pedig a gyedet a Fannival...és azóta is azt :lol:

Na most egy kisregény lett ebből a témából :lol: Bocsi :oops:

Ja, és Betti, a képek! Hát gyönyörű gyerekeid vannak
Este jövök és reagálok másra is! :D Annyira szépek! De komolyan, nem csak édesek, hanem a vonásaik is annyira finomak, szépek :) És a bútor, hát köszönöm :) Valami hasonlót akarok én is, csak nekünk nem szekrény lesz felette hanem csak polc szerintem! :roll: De még majd megálmodom :lol: Magasított ágy... hány éves korába engedted fel? Mert én is kacérkodok a gondolattal, de nem merem még... már nagylányos ágyba alszik egy éve, de magasra tenni még félek...vagy ilyenkor már lehet? :roll:

Na megyek mert felkelt a nagyobbik :)

Este jövök és reagálok az elmúlt napok történéseire amiből kimaradtam :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Vera! Jajj de jó hogy nem h1n1! Hál Istennek! :D Reméljük Izácska hamar meggyógyul!!! :lol:

Nati! Domi ugyanezt csinálja! Évinek igaza van! Nem akarlak elkeseríteni de nálunk szept óta ez megy! :cry: De már 6 fogunk van!!! Tyűűű ez a torta!!!!?:shock: Nagyon ügyes vagy!!!!!!

Betti! Gyönyörűek a gyerekeid! És Hunci olyan kis "hunci"!!!
:wink:
Látom Ti is nyálzotok ezerrel... :wink:

Klarissza! Örülöi hogy meggyógyultatok!!!
:lol: :lol:

Anikó

Kép

Kép
mammuci

SEGÍTSETEK!

Csináltam délután egy tesztet (DM-ben vettem rózsaszín dobozos, máskor is használtam már), akkor nem vártam túl sokat és most este megnéztem, van egy nagyon halvány 2. csík. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehet ez + vagy csak valami elszineződés lenne? Fanninál érdekes módon ugyanez volt. Csináltam reggel tesztet, este suliból hazaérve ismét megnéztem és 2 csík volt. 2-3 nap múlva már erősebb lett. Most még az is bajom, hogy nem tudom pontosan mikor volt meg utoljára. Viszont a cicik feltöltődtek ismét, sokkal teltebbek mint pl 1 hete.
Páromnak még nem mondtam, mert amíg nem vagyok benne biztos nem akarom hogy idegeskedjen. Nem hinném, hogy baj lenne, csak nem éppen most terveztük.

Vera
Izának megint jobbulást!

Mammuci
Remélem hamar túl leszünk ezeken a fogakon is. Neki már van 6, bár abból 1et már letört.

Kép
Kép
nati80

Nati, ha több idő telt el mint ami a dobozra van írva várakozásnak, akkor azt nem szabad értékelhetőnek felfogni. Holnap csinálj egy újabb tesztet. Ha az is halvány lesz akkor baba van a pocidban.
Izgi :lol: :lol: :lol: :lol: Mennek a drukkok ++++++++++++++++

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri
Én is így gondoltam anno, mégis ott volt már Fanni. Valahol azt olvastam, ha kevés még a szervezetben a hcg hormon, akkor több idő is kellhet a 2. csíkhoz. De pár nap múlva csinálok egy másikat.

Kép
Kép
nati80

Szerintem a saját megnyugtatásod érdekében csinálj mihamarabb egy újabb tesztet. Viszont lehet benne valami fölég ha a melled is feszül.

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Nati,
menten elájulok! :lol: Ez a torta! :shock: :shock: :shock: Nagyon-nagyon ügyes vagy!
GYED témában én ajánlom Neked a Babafalván a TB szakértőt, nekem is ő segített anno.
Mi nem oltattunk.
Teszt izgiiii! :lol: :lol: :lol:

Katica,
naja, szupervékony. :lol: :lol: :lol: Hol kéziztél?

Betti,
én el sem kezdtem olajozni. :lol:
Gyönyörűek a gyerekek! :) Dorisz szobája nagyon csajszis. :P

Akíra,
én jövő nyárra tervezem a fiúkat 1 szobába rakni és akkor Beni emeleten fog aludni (szívevágya az emeletes ágy, szóval majd csináltatunk)

Kri,
nálatok tesó? Kihez fogsz járni most?

NagyB ma edzésen 8)
http://www.4shared.com/file/158254705/c ... i_sel.html

Kép
Kép
Kép
ilba

Nati,TE nagyon ügyes vagy!!!!! babaügyben izgulok!!!!! :)

Vera,az jó,h "csak" egy sima megfázás! ( na ezt jól megfogalmaztam...)

Köszönöm a dicséreteket a gyerekekre. :oops:

Anikó,jaja, folyik a nyála szegénynek. Jön a rágó foga. Naponta 2 előke fogy....

Akira,Dorisz 5 évas múlt mikor ilyen ágya tett. Jó magas a pereme és olyan magas,h én be tudjak nézni rá. Ő alatta pon elfér. Az asztal fölé én az iskolai könyvek miatt terveztem a szekrényeket ( ki si használjuk ) A szekrénye is ilyen narancs-bézs szinű.

Mára ennyi. Sziasztok. Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
betti030
Budapest

HEllo!

Nati hát most én pedig még hozzáteszem azt is, hogy: anno rendeltem hcg és Lh tesztet is. Gondoltam délután kipróbálom az Lh-t hisz annak negatívnak kell lennie! Képzeld két csík volt rajta! Á mondtam magamnak ki kell próbálnom a Hcg-t is hát azon nem volt előszőr csík csak jó óra múlva amikor kivettem a szemetesből újra megnézni :lol: akkor már két csík volt rajta Ő most Mátyásom! Ja másnap reggel újra teszteltem akkor már hamarabb jött ki a második csík kb. 10 percre! :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Vera Jobban vagytok ugye :?: Remélem :!:

Betti annyira szuper lányos szoba! Hát nálunk is vannak játékok dögivel, de csak fiúsak. Néha olyan jó nézegetni ilyen kis rózsaszines, piros, narancssárgás, virágos csodákat :lol:

Dalma jó volt?

Nati gyes-gyed ha nem vagytok összeházasodva lehet megoldható, csak akkor meg bírósági végzés kell, hogy apánál a nagyobbik gyerek :roll: spekulálok! kiskapuk :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza
Nálam is a hcg lett + fanninál úgy, hogy este megnéztem újra. Most izgulok egy kicsit, de örülnék is.

Ilba
Köszi a tippet, majd utánanézek.

Oltás:
Mára letisztult a dolog bennem és nem oltatunk. Viszont egy időre kitiltva a család azon tagjai akik nincsenek oltva.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Nati, mi a helyzet, teszteltél újra?

Ilba, nagyon ügyes B. :lol: :lol: :lol:
Egyenlőre még a doktornőhöz, ő ajánlotta egy kollégáját, de úgy tervezi szeptembertől újra lesz. Mivel még pocaklakó nincs így lehet nem is kell máshoz járnom majd. Februárban meg még dolgozik. A Barbinál lesz az elérhetősége szóval majd meglátjuk.
Most azon vagyunk hogy helyrejöjjek és akkor jöhet tesó.

Kri

Kép
Kép
kri29

Ilba: nagyon ügyes Beni :lol:

Nati:megy a drukk+++++++++++++++++++++++++++++

000kata

Vera, jobbulást Izának!!!

Nati, Neked meg drukkolunk!!! A hivatalos álláspont valóban az, hogy 5 perc után már nem számít a teszt. Szóval tényleg csináld újra.
Natasa sem alszik nagyon éjjel, mondjuk ő inkább szopizni ébred óránként, de ő aludni akar, csak cicivel a szájában. Talán ez azért jobb, mintha felkelni akarna és játszani...

Gyes-Gyed: Nekem is ez jutott eszembe, hogy akkor kaphatsz gyest a nagyra, ha mondjuk a pici anyánál, a nagy apánál él, és nem egy háztartásban... Kavarás, kiskapu...

Kép
pipal

[quote="pipal"]N írta:pipalatasa sem alszik nagyon éjjel, mondjuk ő inkább szopizni ébred óránként, de ő aludni akar, csak cicivel a szájában. Talán ez azért jobb, mintha felkelni akarna és játszani...

Na ezt akár egy az egyben én is írhattam volna. :) :twisted:

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Natasának boldog szülinapot utólag is!!!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket!

Most nem tudok visszaolvasni,(majd később) írni sincs kedvem, erőm, rendesen összebalhéztunk párommal, de nem fárasztalak ezzel titeket.

A buli jól sikerült, lánykám lefáradt rendesen, örült minden ajándéknak, édes volt nagyon.

Móni

Kép
ission

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?