A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

A szülés csodalátos élmény,nem fájdalommentes de nagyon szép.én a Mercimmel nagyon megszenvedtem,három napig vajúdtam és a harmadik nap délután fél háromkor is csak egy újnyira voltam nyitva és még csak a burok sem repedt meg magától viszont mikor este 8:15-kor megszületett a kis drágám akkor már minden mindegy volt.A három napi szenvedés,az iszonyatos fájdalmak,mintha semmivé váltak volna...Na mondjuk nem akarok senkit megijeszteni,az én esetem nem szokványos volt :) Igazából csak azt akartam leírni annak aki fél,mint én is :D ,hogy ettől csodálatosabb dolog nincs,mint mikor a végén a karodban tarthatod annyi várakozás után :) Komolyan mondom,most én megnyugtattam magam picit,lehet már hamarabb kellett volna írnom :) Móni

pamóka01

Sziasztok!

Voltam végre védőnéninél.......vérnyomás nekem is alacsony, mindig is az volt, ezen viszont nálam segít a kávé.....a fejem a múgy szokott fájni nagyon, olyankor ha már nagyon nem birom(frontok idején) kénytelen vagyok algopyrinezni....:(
Képzeljétek!!!Eljutottam végre pénzzel a pólusba a C§A ba, hogy bevásároljak, és megszünt az akció, a múltkori 4000ft-os farmerok most 10000ft-ok, és nem is olyan vagányk, mint amit kinéztem.....annnyira szomorú lettem, hogy gyorsan elmentem másra költeni, és jól bezabálni a mekibe! :) Hát még mindig nincs gatyám, csak a csípőfarmerom, ami már nagyon nyom...remélem sokáig jóidő lesz, hogy kihúzzam valahogy....
Gyomrom okés, bár sok a sav, meg egyebek, de a Camember sajt csodákra képes....:)

Nemsoká Afp, és nekem a doki nem adott papirt....azt se tudom hogy, és hol intézzem a vizsgálatot! jó hogy 3. gyerek, de minden megváltozott, és persze az ember felejt....na meg rég volt nmár....
régen pl adtak a kismamakönyvhöz egy normális kis könyvecskét, amihez ki lehetett váltani mama csomagot, amiben sokminden hasznos infó, meg minták voltak, ugyanez járt a babához is születése után, de letünt dolgok már ezek úgy látom...na meg a kiskönyv is egy silány papirfecni....régen olyan szép, helyes könyvecske volt! Nem olyan élmény már a kismamaság, mint az elsővel, másodikkal.....látszik, hogy rohad le az ország, már erre se telik nekik, pedig apró kis figyelmesség volt, viszont rettentő jóleső, és hiányzik!!!!!!!:(

Na bocsesz a kifakadásért, csak olyan kiábrándító....

Remélem mindenki okés, babók mocorognak? Nekem már egyre jobban....már nemcsak bugyborékolás van!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok Melinda, Pamóka, Gjéti! Üdv mindenkinek!

A nadrágokkal én is küzdök, már az is megnyom mikor ülök aminek gumis a dereka, azt remélem ha felszáll a bébi akkokr jobb lesz, addig meg...fészkelődök hogy ne nyomjon. Már a kocsiban sem kötöm be magam...

A szüléssel dettó így voltam, az elsőnél semmi para, most meg az első pár hétben teljesen eluralkodott rajtam az ideg miatta, de eljutottam arra a pontra, hogy a szülés nem a jól megszervezett szenvedésről szól hanem új élet születése, fáj de megéri :) ezt próbálom szem előtt tartani :)

Képzeljétek médiasztárok lettünk Zétivel :D megtekinthetőek vagyunk itt: www.szerencsitelevizio.hu a főoldalt kell csak legörgetni. (készült már jobb kép rólam is meg Zről is...nem baj, nem az a lényeg :) )

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera!

Megnéztem, helyesek vagytok, gratulálok :lol: !

Üdv minden újnak, ha van kedvetek, írjatok magatokról.

Verus!

Én még nem nagyon érzem a mocorgást, néha picit, de nem teljesen egyértelmű...

A szüléssel kapcsolatban szerintem is rosszabb másodszorra neki indulni, mert már tudod, mire számíthatsz... Én az EDA-ban bízom, lehet, hogy nem mindenki ért ezzel egyet, de nekem rengeteget segített.

Kép
mist

Én is az eda-ba fektetem minden reményem, Zvel gázt kaptam, köszönöm szépen nem kérek megint. Tudom hogy valakinek nagyon jó, a szobatársam nagyon dícsérte, de ő két óra alatt szült...úgyhogy...nagyon szeretném megtapasztalni a természetes szülést, akár ülve, négykézláb, csak egy bába mint annak idején nagyanyáinknak, mert biztos az az igazi élmény mikor nincs rémisztő fehér köpeny meg csempe, hanem ágy, párnák barátságos arcok és minden magamtól megy, de sajnos nekem erre kicsi az esélyem mert szűk a csontom, bajba kerülhetünk mindketten. Úgyhogy ha már kórház és műszerek akkor élnék a tudomány adta lehetőséggel és ha van mód csillapítani a szenvedést akkor miért is ne.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Verus!

Szerintem ez a kismamakönyv és a többi védőnő kérdése. Én pl. szép, babás kismamakönyvet kaptam (a Kismama újság mintaszámához volt melléklet, az én védőnőm pedig használja). Adott mindenféle könyvet és füzetet (amilyet még anno is kaptam), az egyikben (amiből a kórházban is volt szoptatásos füzet) benne van a kupon a csomaghoz is. Meg kaptam újságokat (Kismama, Baba magazin).

Kép
mist

Verus, a Margit Kórházban pl úgy van, hogy nem is kell beutaló az AFP-re, csak be kell jelentkezni a terhesgondozóba, vinni a kiskönyvet (meg asszem, a 12 hetes UH-t, mert az ugye a "kötelező"), és megcsinálják. Nem tudom, mindenhol így működik-e, de szerintem érdemes felhívni a terhesgondozót, ahova járnod kell.

Az a kis tájékoztató könyvecske létezik még, amit írtál, és van is benne kupon, amit ajándékcsomagra lehet váltani, én amikor először voltam a védőnőnél, egyből azzal indított, hogy a kezembe nyomta. Szóval ha mész legközelebb, szerintem kérdezz rá. Szerintem igazad van, hogy ez egy tök jóleső figyelmesség, én is nagyon örültem neki, hogy van ilyen. A kiskönyv tényleg nem valami szép, szerintem a hétvégén ki is fogom dekorálni, hogy személyesebb legyen.

Vera, belőled ugyan nem sok látszik a képen, de Zéti ezen a képen is valami tündéri - nagyon vagány kissrác, ugye? Legalábbis annak tűnik :D mondjuk mi Budapesten közlekedünk, ami ugye autózás szempontjából a leggázosabb, úgyhogy én nem merem megtenni, hoyg ne kössem be magam: állandóan húzgálom a hasamnál az övet, hogy ne nyomjon...

Picuranyu, meg vagyok lepve - az avatarod alapján azt hittem, második babát vársz! Én néha teljesen be vagyok ijedve a szüléstől, néha meg sikerül teljesen megnyugtatni magamat - kolléganőm múlt héten úgy szült, hogy tizenegykor elfolyt a magzatvize, fél éjfél körül elkezdődtek a fájásai, és 1:40-kor már meg is volt a (nem kicsi - négy kilós) baba! :D az ő sztorija most elég nyugtató hatással van rám: láttam róla képet, ami egy fél órával a szülés után készült, olyan boldogan mosolyog rajta, hogy az valami fantasztikus!

KépKép

KépKép
stelly

Üdv!
Kösz a kiskönyv infókat, le is tolom a védőnénit, hogy nálunk ez mér nincs......
Teszek fel egy kis képet a pocakról...csa Kép k hogy lássátok mekkora....fénykép nem túl jó, de a valóságban szerintem nagyobb :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Verus!

Megnyugtattál, kb. ekkora az én hasam is :D .

Kép
mist

Sziasztok.
Megjöttem a bolgárkerékből, és nagyon el vagyok kenődve.
A tarkóredő értékünk nem a legjobb lett, ezért a doki kért részeredményt, ami 2 nap múlva meglesz. 2,4 az érték, ami nem a kóros tartomány, de a normálisnál több :(
Most a bőgés határán vagyok, félek........

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Lányok, nektek mennyi volt 12 hetesen a combcsont? ( FL)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andi!

Én úgy tudom, 3-ig jó a tarkóredő, így nem értem, hogy miért több ez a "normálisnál"?

Elhiszem, hogy ideges vagy, de szerintem ez nem olyan magas érték, ami már probléma lenne.

Szorítok nektek, tudom, nehéz lesz ez a két nap, de utána biztosan megnyugtatnak!!!!

Kép
mist

A combcsont méretet otthon megnézem, majd megírom.

Orrcsontot látott a doki?

Kép
mist

Andus, nem tudom, mennyire emlékszel, nekem 3,1 mm volt a tarkóredő, és nekem arra is azt mondta a doki végül, hogy rendben van, pedig elvileg 3 mm a határérték. Mondjuk én is egy egész napot végigaggódtam emiatt, nagyon rossz volt, teljesen átérzem, milyen lehet most neked. De ne félj, ki fog derülni, hogy minden rendben van!!! Tudsz ebben a két napban valami olyan elfoglaltságot találni magadnak, hogy ne folyton erre gondolj? Szerintem az segítene a legtöbbet, csak ne görcsölj rá!!! Tudod, koncentrálj arra, hogy egészséges kisbabád van! Az amnióra végül mikorra kaptál időpontot?
Drukkolok, hogy minél előbb megkapd az eredményt, ami megnyugtat majd!

KépKép

KépKép
stelly

Köszönöm lányok, aranyosak vagytok.

Igen, az orrcsontja látható volt.
Azóta a neten kutakodom, ott is azt írják sok helyen, hogy 2-ig az átlagos, jó érték, de 3-ig jó, és 4 felett az már aggodalomra adhat okot.
Szerintem megint a korom az, ami miatt jobban kockázatosnak ítélnek már megint :(

Amnióra még nem kértem időpontot, azt csak a 18 héttől csinálják.

A súlya és méretei alapján 12+3 napos, pont annyi amennyi a naptár alapján is kell legyen.

Egyébként a doki mondta, hogy igen, ez kissé emelkedett érték, és nézzünk inkább egy részeredményt, hogy ha negatív lesz, akkor megnyugodjunk.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Verus, én kaptam a védőnőtől olyan kis könyvecskét amiről írsz, benne van a kupon is, meg rengeteg olvasnivaló.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus, ha az orrcsontja látható volt, akkor nincs baj!!! Nekem anyu is dolgozik ultrahangban, és amikor én pánikoltam, a kedvemért körbekérdezte ott az orvosokat, meg én is ezerrel olvastam az interneten minden erre vonatkozót, és anyu is, meg a net is abban erősített meg, hogy ha megvan az orrcsont 12 hetesen, akkor nincsen probléma, és bár 3 a határérték, a 4 az, ami miatt igazán el kell kezdeni aggódni. Minden oké a babáddal! Nem akartam először írni, de nekem is egyből az ugrott be, hogy a korod miatt van egy kissé túllihegve, hogy már a normális tartományba tartozó értéket is magasnak mondják. csak nyugalom :)

Komolyan az az érzésem van, hogy az összes vizsgálat, amin át kell esnünk, inkább való a pánikkeltésre, mint a kismama megnyugtatására. Én olyanról még nem hallottam, akinek mindig minden vizsgálata tökéletes lett volna.

KépKép

KépKép
stelly

Végigolvastam a beírásokat végre.....

Vera, aranyosak vagytok a képen Zétivel :)
Verus, helyes a pocid :)
Szerintem nekem van a legnagyobb akkor is :D Az enyémen úszógumi van, ti meg olyan jó kis karcsuak vagytok.

Stelly, visszaolvastam, már emlékszem, hogy te is aggódtál.

A doki nagyon aranyos volt, de utána ahová be kellett menni tájékoztatóra, egy fiatal szőke nő volt, és olyan részvéttel nézett ránk, hogy ettől akadtam ki nagyon.
Olyan volt, mintha már el lenne könyvelve, hogy beteg a babánk. Most már nem a bőgés kerülget, hanem a pipától nem látok. Az emberre annyira rá tudják hozni a frászt :twisted:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok, megjöttem. Kicsit hosszúra nyúlt a nyaralás, de jó volt. :D
Visszaolvastam, több mint 1 órámba telt :shock:

Mennem kéne kirámolni, a kölykeim is nyűgösek.
Csak röviden: A vásárolgatással vigyázzatok, aki már az autósüléseket nézegeti, jövő év elejétől kötelező szabvány van rájuk!!!! A nekünk meglévő 4 ülésből talán csak 1 felel meg az új szabályozásnak, pedig a legidősebb is max 2 éves, és nem voltak olcsóak :twisted: :twisted:

Aki már a 3. (v. többedik) gyerekét várja, intézte már a 91. napos igazolást?

A hasam nekem is fáj már 3 napja, de mivel a férjemnek is, ebből következően elkaphattunk valamit :?

Kép
kangu

Sziasztok Lányok!

Gjéti, Pamóka üdv. közöttünk! :lol:

Pamóka: Nekem a 12. heti uh-n kimutatták a baba nemét: több mint valószínű, hogy kisfiú! :lol:

Ikverus: Aranyos a pocid! :lol:

Zétibébi: Nagyon aranyos kisfiad van! :lol:

Andus: Én is úgy tudom, hogy 3 mm-ig normális a nyakiredő!
Lehet hogy a korod miatt aggódott a doki, de szerintem ez még nem indokolná!
Nyugodj meg, biztos hogy minden rendben lesz, bár tudom, hogy ez a két nap örökkévalóság lesz számodra!
Az orrcsontja is látszik, ami szintén jó! Szerintem biztos minden rendben lesz!
Nekünk a combcsont 7mm volt!

Szülés: Hát nem mondom, hogy nem parázom! A barátnőm most szült annál az orvosnál akinél én is fogok! Csupa jót mondott róla! Azt mondta, hogy nem egy leányálom a szülés, de nagyon megnyugtatta őt az orvos segítsége!
Mondjuk neki gyors szülése volt, este 8-ra beértek a kórházba, és 23,20-ra meg is született a kisfia!

Kiskönyv, kismamacsomag: Én is csúnya fehér kiskönyvet kaptam! De viszont kaptam egy csomagot, amiben benne volt egy kis könyvecske, amibe nagyon sok hasznos infót találtam, és vannak benne kuponok is, csomagokra! Plusz egy Anyák Lapja különszám volt benne!

Képzeljétek, ma voltunk a férjemmel az Auchanba vásárolni, a pénztárnál olyan rosszullét jött rám!
Teljesen elsötétült minden előttem, gyorsan fizettünk, siettünk a friss levegőre! Utána jobb lett, ittam egy nagyot! Valószínűleg a vérnyomásom esett le! :roll: De nagyon megijedtem! :(
Amikor hazaértünk megmértem a vérnyomásom: 94/70 volt! :roll:
zsu83

Jó sokat írtatok! :)

Nekem is csúnya fehér kiskönyvem van, viszont én kaptam kuponos füzetet, Kismama ás Anyák lapja mintaszámokat, kisdobozt a papíroknak, stb.

Én úgy tudom, hogy a tarkóredő 2.4 mm-ig jó. Nekem legalábbis anno ezt mondta a doki.
De ha az orrcsont látható, akkor nincs semmi baj! Hisz ha baj lenne, akkor a 12. héten nem látható az orrcsont!

Nekünk a 12. héten nem mért a doki combcsontot, de 15 +5-nél 1,86 volt. :)
Vendég

Sziasztok!

Zsu,köszi a köszöntést! :) És mindenkinek,hogy ilyen aranyosak vagytok!:)
Az nem semmi azért,hogy már a 12.héten megállapították a baba nemét.Én is nagyon szeretném már tudni.

Nekem a nyaki redőt a 14. héten nézték,nem tudom miért akkorra hívtak be de egy miliméter volt úgyhogy teljesen jó állítólag.A dokim azt mondta akkor,hogy van egy nem a kötelezőek közé tartozó vizsgálat,amikor is a vérből is megnézik,hogy nincs-e Down kór gyanú,vagy vmi más rendellenesség és hogy másnap reggel menjek be a Bajcsyba meg is csinálják pik-pak.Ezek után kiderült a védőnőnél,hogy ez a vizsgálat közel 50 000.- :?Mondtam,hogy akkor én ezt nem hiszem hogy kérem,de a védőnő tanácsára azért bementem,mondta kérdezzem meg de ő így tudja.Bementem másnap reggel és képzeljétek kiderült,hogy valóban ennyi azonban jött valaki Magyarországra aki azt mondta,hogy valamennyi itt élő terhes nőnek ezt a vizsgálatot kifizeti.Úgyhogy így nagyon örültem,hogy mégis bementem.Ez volt múlthét Pénteken.Az eredmény két hét múlva lesz meg.Csak azért írtam le ezt nektek,hogy ha esetleg nem tudja valaki,hogy ez a lehetőség most létezik,akkor is tudjon élni vele.A barátnőm sem tudta,ma mondtam neki és mivel ő 387 éves ezért ő is azt mondta hogy akkor inkább ezt válassza mint a a magzatvízvételt,hiszen ha itt jó eredményt kap akkor elkerülhető még az a minimális kockázat is ami a magzatvízvétellel jár.Na jó sokat írtam,megyek lefektetem a kislányomat.Mindenki vigyázzon magára!

Móni

pamóka01

Vagyis csak 38!!!!!!!!! :D :D :D Bocsi!

pamóka01

Még azt szerettem volna megkérdezni,hogy szült valaki a Rókusban mikor még lehetett?Mert én Mercit ott szültem még négy éve,és nem találom az akkori orvosomat,Dr.Tóth Attilát.Nem ismeri véletlenül valaki?

pamóka01

pamóka: nálunk a kombinált teszt volt ingyen, holott elviekben 19.000 Ft. Egyszerűen csak közölte a dokim, hogy az ő rendelőjén keresztül a Sejtban ingyen elvégzi a kismamáinak a vérvételt é a szűrést. Gondolhatjátok, hogy örült a fejem.
1 hét múlva hívtak is az eredménnyel, szerencsére negatív lett!
Vendég

Táskák kipakolva, mosógép bepakolva :) Hulla vagyok, de egy porlevest felraktam gyorsan, úúúúgy megkivántam :shock: Szerencse, hogy találtam itthon.

Nekem megvan a kombinált teszt eredménye. Kalandos volt, mert a leletet az orvosomnak küldték ki, aki viszont szabin volt. Mire megjött a szabiról, eltünt a lelet. :shock: Úgy kellett utánakerestetni. A lényeg: jó lett az eredmény, nem kell hasbaszúrni. :D Hogy számszerint mekkora kockázatot hoztak ki, azt már meg sem kérdeztem :oops:

Kép
kangu

Sziasztok!

Andus: Én is úgy tudom, hogy ez még teljesen a normális tartományba eső érték! Nem értek persze hozzá, de a magzat kora és a Te korod is befolyásolja ezt, nem? Mindenesetre gondolunk Rád, biztosan egészséges, gyönyörű gyermeked lesz!

Pampóka, Gjéti, Melinda: üdvözlegyetek! Örülünk, hogy rászántátok Magatokat, és csatlakoztatok.

Kangu: Neked pedig gratuláció a jó eredményhez!

Verus: Te aztán igazán karcsú vagy két gyermek után. :) És helyes a pocid is nagyon!

Feva: holnap elcaplatok a 2 in 1-ba és meegnézem, van-e ott számomra megfelelő ruha. Tesómról maradt pár terhescucc, de az ő terhességre más idényre esett, így muszűj lesz egy-két dolgot beszerezni.

Abencze: továbbra is rosszul?

Én is olyan fehér kiskönyvet kaptam a védőnőtől, de mellé csomó kis ajándékot is, olyat, amit Ti is szerintem.

Sokan írtátok, hogy leesik gyakran a vérnyomásotok.. Velem is ez történt vasárnap. Egész délután fájt a fejem. Van más ötletetek a kávén kívül? Nekem ugyanis az nem segített...

Jó éjt Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Mostmár nagyon begurultam, kétszer írtam meg egy üzit és nem képes küldeni...már csak azért sem írom meg mégegyszer :twisted: majd holnap :) lehet hogy bedobálja majd később mikor eszébe jut jó sokszor, lehet majd lapozgatni...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Andi : nekem 2,2 mm lett a tarkóredő, az ultrahangos azt mondta erre hogy jó, a nőgyógyász sem tett rá semmilyen megjegyzést. Ráadásul nekem a leletemen nincs az orrcsonttal kapcsolatban semmilyen info.

Verus:én sem bugyborékolást, sem semmilyen mozgást nem érzek. Remélem azért megmozdul lassan.

Kép
cserkészkolbász

szerintem én érzem a picit!!! első baba, úgyhogy elég hihetetlen így a 15.héten, de tegnap délután meg ma reggel is éreztem a köldököm alatt kb öt centivel teljesen elöl valami olyasmit, mintha egy pici üveggolyó gurgulázna a hasamban. Mondjuk csak nagyon rövid ideig éreztem. Nem tudom, de szerintem ennyire elöl nincsenek belek, vagy igen? Nem vagyok egész biztos benne, hogy ez tényleg ő, de elég gyanús. Szerintetek???

KépKép

KépKép
stelly

Andus, remélem, azóta már megnyugodtál. Szerintem sem olyan az eredményed, ami miatt aggódni kéne. Nekünk sajnos a közvetlen környezetünkben volt egy valószínűleg beteg baba, ott 5 mm fölött volt a tarkóredő! Csináltathattak volna még vizsgálatokat, de mivel nagyon nagy volt a valószínűség, hogy nem lenne egészséges, megszakították a terhességet.
Egyébként üdv az újaknak!
Verus, szerintem is kérdezz rá a védőnőnél az ajándékokra, bár ez a csomag inkább a ráhangolódást segíti, tele szórólappal, volt benne egy ajándék cumi meg egy pár melltartóbetét, kb. ennyi, ráadásul egy csomó helyen nem is volt csomag, szóval szerintem én most nem fogom kiváltani. (A kórházi csomagban több minden volt, de hallottam már bővebb csomagokról is, ez is változik időről időre biztos) Azért majd számoljatok be, hátha most több minden apróság van benne, mint két éve volt :)
Julcsi, a helyzet sajna változatlan, majd légyszi számolj be a 2 in 1ról, mert ha érdemes, akkor én is bebumliznék a városba.
Vigyázzatok ebben a hőségben! A.

Kép
Kép
abencze

Sziasztok!

Andabella vagyok. Én febr.29-re vagyok kiírva jövőre, de mondtam a dokinak, hogy jövőre csak 28 napos:):)
Jövő héten megyek vérvételre, majd 12-13.hetes ultrahangra. Ti már vettetek rucikat? Nekem még jók a szoknyák és a térdnaci is:)
Jó olvasni a hozzászólásokat, jövök én is amilyen sűrűn tudok:)

Üdv.Andabella
andabella

stelly: szerintem a babát érezted. :) Náluk is első baba Kristóf, és először 15 hetesen éreztem én is. :) Igaz, már a 15. hét vége felé jártunk.
Először olyan volt, mintha kis lufi pukkadt volna ki, majd egyszercsak kis rúgást éreztem.
Azóta meg már éreztem csikizést, karmolást, rúgást, stb. :)
Biztos, hogy neked is ő volt.

Én ma voltam védőnőnél, holnap megyek AFP-re. Annyit mondott, hogy az AFP-vel ne is foglalkozzak, rég el kellett volna törölni, a kombinált teszt eredménye sokkal mérvadóbb. :)

Üdv az újaknak!

És milyen csini kis pocakot láthatunk feljebb. ;)
Vendég

andabella: én még a régi nacijaimat és fölsőimet hordom, igaz a nacihoz már bandázst kell használnom. :) Szerintem én inkább őszre-télre fogok majd kismama ruhákat beszerezni.
Vendég

Sziasztok!

Pamóka: Mi is meglepődtünk a férjemmel, hogy már kimuttata az uh! Én rá se kérdeztem, úgy voltam vele, hogy biztos kiröhög az orvos! Bár lehet, hogy azért mutatták már ki, mert 4d-s felvételeket is csinált a doki, és azon jobban látszott a babuci! :lol:

Kangu: Gratulálok az eredményhez! :lol:

Julcsi: Nekem a háziorvosom azt mondta az alacsony vérnyomásra, hogy sok-sok folyadék és gyümölcs! Hát ennek ellenére is a béka feneke alatt van a vérnyomásom! :roll:

Andabella: Üdv közöttünk! :lol:

Picuranyu: Nekem ugyanezt mondta az orvosom, mint neked a védőnőd! az afp egy elavult módszer! :x
zsu83

Sziasztok!
Üdv Andabella!

Andusnak írtam ami nem ment át, hogy egyetértek a lányokkal, az orrcsont megléte is megnyugtató, és a méret sem olyan vészes.

Stelly, az bizony Ő lesz! :lol: Zétit én is a 15. héten éreztem! Hidd csak el hogy az ő, és mostmár figyelgetheted ha fekszel vagy pihensz! Ez a legszuperebb dolog! (meg persze a szoptatás-legalábbis szerintem) :wink:

(dobpergés) megint elmentem képet kérni (dobpergés) megkértem állapítsa meg a nemét (hangos dobpergés) fiú :!: :lol: Egyszerre kaptam síró és röhögőgörcsöt :lol: tudjátok én lányt vártam volna, de sebaj, végülis elsősorban azért szerettem volna mégegy babát, hogy Znek legyen tesója, úgyhogy ebből a szempontból teljesen tökéletes :) még mindig rámtör a vigyorgörcs ha eszembe jut mikor kimondta az uh-s :) a Sors keze, látjátok, apró porszemek vagyunk, a természet az úr :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétibébi: NAGY-NAGY GRATULA A KISFIÚHOZ!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
zsu83

zetibebi: gratulálok kisöcsihez. :) Legalább tud majd Zétény kivel autózni, motorozni, stb. Ők lesznek a legjobb barátok majd, meglásd! Neked meg dagadni fog a májad, hogy milyen király pasikat neveltél. ;)
Vendég

Zetibebi: ezek szerint Nálatok is fiú!!! :) Huhh, gratulálok, úgy tűnik nagyon fiúsak leszünk ám itt. :)

Én is néha mintha érezném a Babucinkat, de az még biztosan képzelgés.... Annál csak az nagyobb, mikor Emberem a hasamra teszi a kezét, és megjegyzi, hogy megrúgta a Gyerek. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zetibebi! Gratulálok, gyűlnek a fiúk :lol: .

Ez mind megerősít abban a hitemben, hogy a fiúkat már jóval hamarabb "azonosítják", a lányos anyukák majd később kerülnek sorra. Én a jövő héten addig akarom nyaggatni a dokit, amíg nem mond valamit :D .

Ma a szokásos szimpla fejfájás mellett migrénes görcseim is vannak időnként, mondták a rádióban, hogy valami meleg légörvény okozza... Hurrá!

Szia Annabella!

Stelly! Nagyon irigykedem, egyszer-kétszer nekem is volt olyan érzésem, mintha..., de még nem konkrét a dolog.

Kép
mist

mist: ma kaptam egy telszámot a védőnőmtől, homeo dokikat lehet elérni rajta, akiknek telefonon elmondod mi a bajod, segítenek homeopátiás bogyót találni neked, sőt még azt is megmondják, mennyit szedjél belőle, milyen sűrűn. Ha kell a számuk, szólj!
Vendég

Amúgy a fiúkat tényleg könnyebb azonosítani. :) Épp az előbb néztem meg egy 2D-s UH-t, ahol a kislány nuniját mutatták, és hát még nekem, laikusnak is totál másképp néz ki, mint a fütyi. A fütyit könnyebb észrevenni, hisz hosszabb. :)
Vendég

zetibebi gratulálok a kiskukishoz.

ha minden igaz akkor pénteken lesza 12es uhm.Hát én megsem merem kérdezni a dokit lát-e valamit a lábaközött.Sima uh-n nemhiszem ,hogy látszana?!!

Irtátok a védőnös csomit hát itt 1 ujság,várandós mamik könyv aminek a z utólsó lapján van 1 kupon amit az utólsó haramdban lehet beváltani, 1 homeos lista ,mit lehet szedni.

Vérnyomás:nekem 94/68 szokott lenni de nincs semmi tünetem ,igy jólérzem magam.
Hétvégén meg jókis hidegfront köszönt ránk fejfájásosok figyelmébe.

Kép
zümis

Szia Andabella, madj számolj be, hogy mi volt az UH-n :)

jujjjjdejóó hogy azt mondjátok, hogy ez valószínűleg már a picurom!!! én is ezt gondoltam, csak nehéz elhinni! de jó :lol:

Zétibébi gratula az öcsikéhez! Zéti biztos nagyon örülni fog, hogy lesz kivel autózni, meg focizni :D

azt olvastam, hogy a 16.héten már be tudják azonosítani "sima" ultrahanggal is a baba nemét, ha jól fordul, úgyhogy szerintem lassan azért csak kiderülnek nemcsak a fiúcskák, de a csajok is :D de jó lesz, színeződik szépen a táblázat!

KépKép

KépKép
stelly

zümis: a 12. heti Uh-n még nem fog látszódni a neme. Mi legalábbis néztük, de semmit nem lehetett akkor látni. És állítólag a 13. hétre fejlődnek ki láthatóan a női illetve a férfi nemeiszervek.

Mi 15 hetesen és 5 naposan 2D-vel is nagyon szépen lehetett látni, hogy mi van a lába között. :)

Szóval nyugi, hamarosan mindenki megtudja. ;)
Vendég

Picuranyu!

Megköszönném, ha elküldenéd a számot. Én 15+4 naposan megyek a dokihoz, ezért nagyon reménykedem, hogy már látni fog valamit, de sajnos elég gyenge a gépe, így inkább a szemében és rutinjában bízom :lol: .

Kép
mist

Sziasztok!

Jelenleg az első kisbabánkat várjuk, jelenleg a 15. terhességi hétben járunk és az eddig elvégzett vizsgálatok szerint minden rendben van, kivévev sajnos egyet. A 8. héten csináltak vérképet, amely szerint a lymphocita 0,19 (25-45), a segment pedig 76 (itt azt hiszem 70-ig normális). Szóval az egyik alacsony, a másik pedig magas. Több orvossal is konzultáltam, akik szerint nem kell ezzel foglalkozni, illetve olvastam az interneten is, hogy kismamáknál gyakran előfordul, hogy a lymphocita csökken, de nem tudom, hogy ez valóban nem jelent-e rosszat és vajon más kismamánál is van/volt-e ilyen eltérés.
Hálás lennék, ha valaki meg tudna nyugtatni!!!!
Előre is nagyon köszönöm!!!!

Panna
pandusika

Julcsi: Az én emberem meg a köldököm keresztül kommunikál a babucival! :lol: Szerinte így jobban hallja! :D

Zümis: Majd várjuk pénteken a beszámolót! :lol:
Nekem a 4d-s képeknél mondta a doki, hogy kisfiú, de lehet hogy a 2d-s is kimutatja! :wink:
Múltkor te kérted, azt hiszem, hogy írjak a Szent Imre szülészetéről! Itt van a link, amin tudsz tájékozódni, én is ezt olvasgattam: http://imreszul.neologik.hu/

Panna: Üdv közöttünk! :lol:
Sajnos ebben nem tudok segíteni! Nálam jók voltak ezek az értékek! Hátha, a többiek tudnak neked segíteni! De ne aggódj, ha már több orvossal is beszéltél, biztos minden rendbe van!
zsu83

mist: Homeopátiás vonal: 70/376-06-06

pandusika: sajnos ehhez nem tudok hozzászólni, de bízz az orvosodban!
Vendég

Sziasztok!

Én meg ne mérzem, hoyg mozogna! :( De tök olyan volt! És nem bélmozgás, az bizti! Lehet, hogy máshogy helyezkedik el? :shock:
Kicsit feszkó vagyok emiatt...

Mutatok nektek valamit az ifjúságomból! :lol: Én amatőr zenészkedtem 10-12 éve. Az egyik csajszi (3-an voltunk csajok és verseket zenésítettünk meg) feltette a youtube-ra.
Én vagyok mindig középen és nagyrészt baseball sapiban. Háááát. Így visszanézve jót röhögök magamon! :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=-XVF5Cx3F1k
http://www.youtube.com/watch?v=mx5HKaO7AEs

Jó mulatást! Nem kötelező megnézni és azt mondani, hogy jó! Én elég kritikus vagyok magammal szemben és tudom, hogy nem jó! :lol: Amatőr...

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?