A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

húúú az én hasam is kb akkora mint anee-é :D ilyenek a 3. csemeték :lol:

KépKépKép
mütyürke

látom közben zsuzsi lebeszélt a bbkocsiról.. :) mondjuk bevallom ezt a típust nem ismerem, csak ránézésre írtam... :oops:

KépKépKép
mütyürke

Bori - nem tom még hasznosítható-e a link, de kb. másfél órája értünk haza, péntek déltől nem vótunk. Szal:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=122542

Torta: legyetek kicsit irígyek: elmúlt 3 napban 3 tortából ettem. Apjuknak meg még más kettő havernak van szülinapja májusban, azt ünnepeltük Kolozsváron. Volt N-ás, epres meg diós. Nekem a diós jött be, de nagyon.
Meg voltunk kirándulni, láttunk régi várakat, meg Boncidán a lepukkant kastélyt. Szal zajos volt a 7vége.
Meg láttam Hauck roadster SL bébkocsit, de apa rohant (jól le is hordtam érte), így nem tudtam alaposan szemügyre venni. Na, de készítem magam a pénteken kezdődő babyexpora.

Ja, s jelentem anyós rábukkant a gombra. Gyerek ígényelné, hogy visszavarrjuk, de én csakazértsem.

Anyós téma - há évek alatt asszem vót pár e-mail amit eme témában írtam másoknak. S nem dícséretről szólt. Anyám egy darabig aszonta nékem, hogy há 3 gyereket felnevelt, ne kritizáljam. De mára leállt vele. A szerencse annyi a dologban, hogy 200 km-re vannak. Így évente asszem olyan max 5 alkalommal találkozunk. Azt meg kibírom. Ja, s sosem alszunk ott, attól még a párom háta is borsódzik. Apósom meg útálja ha máshol kell aludjon, így ők is max pár órát töltenek el itt. Ezt meg ki lehet bírni.
Azt kevésbé, hogy a másfél éves lányom pelusában anno zöldbablevesből hamil ép babszemek és dinnyemagok találtattak. Ezen ki is buktam, s Adrikámat már csak 2 évesen engedtem oda. S nem lesz másképp Grétussal sem. Jelen pillanatban az zavar, hogy ócska, s rettenet büdös cigit bír több tucatszámra szívni naponta (kórházban is volt már vérző gyomorral, s dokik könyörögtek, hogy hagyja el a bagót, de hát ő......). Na, most minden cuccot amit kölkéknek felpakoltam arra a bő két napra amit ott töltöttek (attól független, hogy használták avagy sem) mosok ki (épp a fehér menűsor zajlik a gépben), mert nem bírom a bűzét. Volt olyan alkalom télen, hogy egy szál blúzban mentem fel a kocsitól a 2-ik emeletig, hogy a kabátom az alatt a röpke 3-4 óra alatt míg ott vagyunk, ne vegye be a bagó szagot (ja, s tiszta blúz meg ott figyelt cserére várva a csomagtartóban).
Állítólag az új házban (most költöznek 1 hét múlva saját építésű magánházba) max a teraszon fog bűzösíteni, de majd hiszem, ha be is tartja az ígéretét.

Na, jó hosszú lettem, bocsi. Lépek alukálni, aztán holnap még hozzászólok témákhoz.

Kép
kissmanó

jah... tömegközlekedés: az első bbkocsink egy hauck tip. volt. használtan kaptuk németo.-ból, de klassz volt nagyon, fújhatókerekes, 180fokra dönthető 2irányból tólható, állítható kar magasság....stb. ez 5évvel ezelőtt volt és a járgány akkor volt kb 3éves... de tényleg klasz volt.
1 dolgot kivéve... semmilyen bkv járműre nem tudtam volna vele felszállni, ugyanis szélesebb volt mint a kapaszkodó és az ajtó közti táv. összecsukni meg nem lehetett könnyen, pláne egy kézzel és nehéz is volt!
szóval aki régi tip. bkv járművel(az ajtónál a lépcsőn van középen kapaszkodó rúd) utazna jól centizze le, hogy mekkora a kocsi szélessége! :wink:
jah..és volt olyan lift is amibe nem fért be! (belváros, panel)

na eldugultam én is.... jó éjt mindenkinek! holnap van az szja bevallási hat.ideje... ha vki elfelejtette volna.. :roll: én nem, de persze utolsó napra halogatok mindent... ehh.. :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

S még egy anyósdícséret. Elsőszülött fiacskáját felköszöntötte a mai szent nap a plussz egy évére, de az mán valahogy nem gyütt a szájára, hogy kívánjon valamit a mai napon ünneplendő házassági évfordulónkra. Anyáméknak meg eszükbe jutott mindkét menüpont, sőt még a keresztanyám is írt egy levelet eme témában.
Igaz, hogy ahhoz képest, hogy találkozáaink első kettő alkalmával anno tök levegőnek nézett, még csak nem is köszönt, egyes számban beszélt mikor mindketten jelen voltunk, de párom aszonta, az anyuci véleményére nem ad egy zseb izét sem, nézzem azt, hogy az apja tökre elfogadott egyből, s ez a lényeg. Tehát minden relatív.
De azért az az egészséges életmód, ha anyóstól min. 100 km választja el ember lányát.

Kép
kissmanó

Manó! Köfke a linket. Asszem, most nem aktuális, de fél év múlva, amikor sportkocsit veszünk, akkor majd előveszem!

Andi! Azért ne nagyon szorongasd magadban a feszültséget, mert akkor fog robbanni!!! Amikor valami nem tetszik, találd meg a diszkrét formát, ahogy közölheted vele. Csak a fontos dolgok esetén, hogy ne legyél állandóan zsörtölődő, és mindenképpen erősítsd meg, ha valamiben egyetértesz vele. Legyél neki is az anyukája ;)
A váratlan látogatásokra a barátnőm tanácsa (nincs még gyereke, csak pszichológus): nyomd a kezébe a gyereket, mosd meg a hajad, egyél rendesen stb.
De amit írsz a kézkrémes sztori kapcsán... Hát, ez a nő eléggé el lehet hanyagolva, ezért is követeli a talikat!!!

Emi! 18e alatt én csak márkátlan kocsikat láttam. Sztem, ha nem is elolvadós ár, de nem túl sok!
A bugyolálásra elvileg a lábzsák van kitalálva. Ha adnak hozzá, akkor megoldva (mienk is olyan). De dönthető ez 180 fokban?
Vendég

Sziasztok! :)

Mint irtam volt, anyóssal nincs gondom, nem sok vizet zavar. Viszont anyám.... :? :? :? :?
Asszongya ma reggel: "Tessék elmesélni a nőgyógyászodnak a váll kulcscsont törésed!"
Mondom: Minek???? :? :?
Erre: "Mert az fontos lehet szülés közben!"
Én: 93-ban volt! Azóta szültem 2 gyereket!
És most jön a legjobb: "Az nem baj! De egy gyereket megszülni nem egyszerű dolog!"
Mire én röhögve: Kössz, Anyám! Jókor szólsz b.meg! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Annee!

Ez baromi jó.
De anyukád mentségére szolgáljon, hogy azóta elszállt még 14 év, s fölötte sem nyomtalanul. :wink:
Na jó, ettől még szerintem sem kavar be egy ilyen dolog, max a túlbuzgó rokonság fejében.

Kép
kissmanó

jó reggelt

gyors reakció: (aztán meló :cry: ) de ez a hét az utolsó teljes!!!! hihi

zsuzsi: a tietek milyen széles? mármint a fekvő felület?

mütyi: emelnem kell majd elsőn lakunk és buszozni is fogok, szóval "könnyű" és viszonylag keskeny kell

bori, szerintem jó, igen dönthető addig és lábzsákos:
PS822
2 irányból tolható
állítható tolókarmagasság
5 pontos biztonsági öv
vizszintesig dönthetõ
tartozék: lábzsák és esõvédõ
3 pozicióba állitható háttámla, újszülött kortól használható.
Átfordítható tolókar, így mindkét irányból tolható.
Dupla belső huzata van. Levehető, mosható.
Lapra csukható, kis autó csomagtartójába is befér. Összecsukva:45cmx52cmx92cm-es.
2 fix kerék és 2 bolygó kerék, ami fixálható is.
1 éves a kocsi, de csak fél évig használtuk. Jó állapotu. Teljesen újszerű csak a tolókar szivacsa sérült picit.
Súlya:10 kg.
A lábtartó is több pozízióban állítható.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

anee, na igen anyám nálam is különb eset, mint anyósom!

lynia-

anee, na igen anyám nálam is különb eset, mint anyósom!

lynia-

Helló Lányok,
Azért kicsit megnyugtató, hogy nemcsak én szenvedek. Már elnézést, hogy a másik baja megnyugató, de mégiscsak jó érzés, hogy több UFO is van ezen a bolygón. :wink:

Emi: szerintem baromi jó a babakocsi, úgyis csak max fél évig /évig használod, aztán jöhet a sportos könnyű összecsukható változat.

Mütyür: és mit teszel vele, ellene, hogy ne csesztessen?

Andrea
Kép
kindernay

Jó reggelt!!

Gyors bekukk..irány a bank, TB, ügyfelek...
Délután leszek talán :roll:

Jól vagyunk, kicsit fáj a bal lábam (ott van egy pici visszér) Samu tegnap nagyon mozgalmas volt..ma nem annyira..
elég rosszul aludtam, azt sem tudtam melyik oldalamra forduljak..

Annee!
Ez jó, mármint, hogy anyukád..tessék elmondani a dokibácsinak :lol:

Az én anyukám is mondd néha ilyeneket..háhá

Na puszika
torolve_20131003125716

megszületett a 4. baba a másik topicban éjjel!

Bridzsi

Kép
esztora

Hali!

Ti híztok a 3. trimeszterben?? Kb 2 hete 60-61 között vok, hol kevesebb, hol több.
Ma megyünk apasági nyilatkozatot tenni.

Ági ha odaérünk mi is nyilatkozunk!

azt nem tudom hízok-e mert csak akkor mérem magam ha muszály (védőnő,doki látogatás)

holnap 50 nap alatt leszünk!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Már egy órája visszaolvasok... NEm semmi!!
Köszi Bori, de nem lélegezhetek fel még teljesen. Vár rám még az államvizsga jún. 12én! Gyűjtsétek addig a poz. energiákat, hogy időben küldhessétek :D

Hétvégén kint voltunk a telken anyáékkal,meg a nővérem féle kölcsöngyerekekkel. A kicsi (1 éves 10kg) azzal szórakozott, hogy ott ült a hasam mellett és ha Babus kidugta vlamijét rácsapott egyet, úgy meglepődött! Édesen adta elő! Csak én viszonylag hamar meguntam! Mégse üsse csak úgy ezt a kis ártatlant! Akit persze nem kell félteni,mert amikor a kicsi odabújt, hogy aludjon egyet és a pocimra tette a fejét jól megsorozta az arcát! 8) remélem azért jóban leszenek :lol:

Pozitív dolog még, hogy behoztuk az én régi kisszekrényemet,az vár most a babaruhákra! A férjem fűrészelt bele még két polcot, úhogy tuti elég lesz. A mai napom a pakolászásé, takarításé lesz....fincsi

És éjjel nem tudom mi baja volt ennek a büdös kölyöknek, de nem hagyott aludni! :evil:
Vendég

Helló Csajok!

Nem tudjátok, kell új házassági akivonat? Azt hol kell intézni?

Ági
Én folyamatosan hízok, de ha nem muszáj én se állok mérlegre :?

KépKép

KépKép
szivvi

de jóóó, csak úgy potyognak agyerekek ott esztora, hamarosan mi is beindulunk, ugyi bori...molkata :lol: alig várom!!!

én kb 1-2 hete nem merek mérlegre állni, hátha leájulnék róla...habár szerintem nagy gond nincs!

lynia-

Még 2-3 hét aztán talán nálunk is beindul a potyogás!!!

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi, minap néztem, 300 napnál nem régebbi kell!

lynia-

anyakönyvi hivatal? (csak tipp, mivel apasági is ott, ez is anyakönyvi ügy...)

lynia-

Emi
Ja én is úgy tudom, de valahol olvastam, hogy ha a "körzetes" kórházba megyek, oda nem kell..Ezeken kiigazodni :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Ja, arról elfeledtem regélni, hogy péntek estére eltűnt a bokám. Szóltam is a haveroknak, hogy játszhatunk, azé a főnyeremény aki megtalálja. De sajna nem akadt nyerő. Sőt, szombat délben az összes gyűrűm lepakoltam, s nem úgy néz ki, mintha ma/holnap visszaférnének.
Ezen állapot egyenes arányú következménye, hogy lemondtam apjuknak a Mo-i utat. Mert nem kiskocsival, hanem 6,5 tonnás áruszállítóval azért mégsem a legtutibb a kényelem, főleg majd amolyan 40 napon belül. Ergó most nagyon gyúrok a bébiexpora. Aztán meglássuk, a vak is aszonta. Asszem holnap (mett ma du. nem leszünk itthon) megprószálom a lehetetlent, s előző bébikéim kocsiját igyekszem használhatóvá tenni, hátha mégsem jön be most nyerőnek egy járgány sem. Aztán apa majd szept. végén ismételten akar Pestre menni, na majd akkor tuti menyek (ja, ugyi, hogy csak kell majd nekünk cumisüveg :wink: ) . De utazóágyat azt most pénteken megveszem, ha törik, ha szakad (na, nem az ágyikó).
Léptem, mett Adriámat viszem a fodrászhoz, kicsi csini nyári frézát kap a hölgyemény.

Kép
kissmanó

Szivvi az okmányirodában (lovas szobornál) lehet elintézni.
nem tudom hogy kell-e nektek védőnő biztos tudja mi a helyzet.

Bridzsi

Kép
esztora

Megyünk Esztorával jógázni! Majd jövünk!pá

KépKép

KépKép
szivvi

Velem nem tudo mi van, de 2. napja nagyon sz@rul vagyok :cry: folyamatosan feszül-keményedik a hasam és fáj is. meg állandóan hányingerem van :roll: Éjszaka megint alig aludtam, talán hajnali 4-kor sikerült elaludnom. Mátém meg fél7-kor ébresztőt fújt! Hulla vagyok, meg nyűgös és a fiaim is kikészítenek :oops: Mi lesz így velem :?: :oops:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

jajj, brigi te szegény nem irigyellek!

én gyerek nélkül nekezen bírom már! az alvás egyszerűen borzasztó! este úgy érzem meggyulladok-nem kapok levegőt- a hasam feszül- a gyerek bulizik.... éjfél tájt valahogy elalszok, de nem alszom jól... :?

lynia-

Jó reggelt!

Emi! Nekünk ugyanilyen a babakocsink! PC PS 822. Csak más színű. Egy éves, jó állapotú. Szerintem ennél profibb nem kell.
Gurgiéknak is ilyen van. :D

Brigi: Próbáld meg elmondani a fiúknak, hogy mi a helyzet... Kérd meg őket, hogy most segítsenek egy kicsit, hogy tudj pihenni. Tudom, hogy ez nem egyszerű, de hátha megértik....

Annee, Esztora, Zsú: Csodaszép a pocitok ámmm!!! Én egy hónapja könyörgök apának, hogy fotózza le, mert én képtelen vagyok a masináról áttölteni a számgépre... Mindegy...

Lehet, hogy ma elmegyek a Felicitas csomagért...

Anyós kérdés: Nálunk minden oké ezügyben. Nagyon szeretem az anyósomat, olyan, mint egy második anyuka. Apósom meg egyszerűen csúcs! Képzeljétek, most volt 83 éves, és annyira fiatalos! Nagyon várja Pankát, mindig azt mondja, ettől marad fiatal... :)

Kép
zsuzsi**

Emi: Küldtem privit...

Kép
zsuzsi**

Na... szóval ígértem esküvői beszámolót!

Az unokatesóm nősült meg, nagyon szép volt az egész. Eredeti, hagyományos sváb lagzi volt, sok sörrel :D

Én nagyon jól éreztem magam, sokat táncoltam, de mindenki nagyon vigyázott rám. A lagzi ugyanott volt, ahol a mi esküvőnk, úgyhogy kicsit nosztalgiáztunk is. A torta nem volt a legjobb, de az aprósütikből befaltam egy csomót... a kaja szuper volt. Széépséges volt a menyasszony, de az egész násznép azzal volt elfoglalva, hogy nicsak, ekkora pocakkal, hogy ropjaaa a Zsuzsi :D

Hajnalban jöttünk haza, a lábam kicsit bedagadt, de ettől eltekintve tök jó volt minden...

Kép
zsuzsi**

kééépet kérünk ám zsuzsi!!!!

köszi a privit!

lynia-

minnyá elsírom magam...

a csaj küldött emilen még képeket...nagyon szééép

felhívom: több érdeklődő is van, mondtam akár most átutalom a zsét, aztán postán ingyen küldheti (mert anyum postás, ingyenes a csomag), a válasz, a héten szól hogy mi a helyzet! ááááááááááááááááááááááááááááááááááááá megőrülök!

lynia-

Zsuzsi: képeket kérünk! :wink:
Köszi a tippet, de sajnos hiába mondom még nekik mi a helyzet, nem igazán értik :roll: :lol: Most szépen játszanak, remélem nem lesz 2perc múlva visítás belőle :roll:

Anyóstémához: nem könnyű eset, én sem jöttem ki soha anyóssal. Ha valami nem úgy volt ahogy ő kitalálta mindig megsértődött, én voltam a rosz. Most viszont, hogy volt ez a dolog a férjemmel kicsit közelebb kerültünk egymáshoz. Jó volt, hogy mellénk állt, végre tudtunk normálisan beszélgetni, és nem csak a problémáról, hanem minden egyébbről is. Ha jönni kell a srácokra vigyázni, jön szó nélkül. és úgy viselkedik ahogy szeretném :lol: Mondjuk én is sokban változtam, nekem is rá kelett jönnöm, hogy nem akar ő rosszat, csak másképen gondolja a dolgokat, és lehet, hogy az nem is mindig rossz. Én megtanultam, hogyha gond van, azt rögtön meg kell beszélni, nem gyüjtögetni, mert akkor robban :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Emi: drukk, hogy megmaradjon a kocsika és te kapd :wink: Szakmai kérdésben írok mindjárt privit :oops:

brigi73

Megjöttem. Taliztam Anyámmal. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kikészít a nő. Má a végén megkérdeztem hogy ezt direkt csinálja??? :lol: :lol: :lol: :lol:

A mai 2. aranyköpése:
Meglát, majd sokkolt arcal: "Úristen! Mekkora hasad van! Mitől lett ez ekkora???"
Némi döbbenet után benyögtem: "Tudod, Anyám! Dinnyét szállítok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Annee: ez nagyon jó :lol: :lol: :lol: Nem semmi anyukád van! Lehet el kéne neki árulni, hogy babát vársz és az a pocakban nől és ezáltal a pocak megnől :lol: :lol: :lol:

brigi73

Annee: Poén az anyukád... Az enyém sem semmi, de tök cuki...

Képeket még nem tudok feltenni, mert mi nem fotóztunk, csak a hivatásosak :D Nem volt kedvünk fényképezni. Majd he lesznek, mindenképpen teszek fel...

Kép
zsuzsi**

anee olyan jókat nevetek a kis párbeszédeiteken! jöhet több is :D :D :D felvidít! :wink:

lynia-

Lányok szép kis pocakotok van ám! Bevallom kicsit meg is ijedtem, hogy az enyém is lesz még ekkora... De lehet, hogy apró marad, ahogy mindenki állítja! Rám csodálkoznak, hogy júliusra??? ahhoz képest alig van hasad! Mondom is nekik, hogy nekem elég ez, most pont jó!

Anyós: Mi a szüleimmel és a nagyszüleimmel élünk,de lett volna egy másik lehetőség, anyóséknál egy egész emelet lett volna a miénk ( most 1 szoba). De én az apósommal nem jöttem ki! Két dudás egy csárdában... Amióta viszont külön élünk, nem alszunk kint sosem náluk é kb. 2hetente találkozunk öröm az élet! Kiváncsiak ránk, beszélgetünk... ( ez amíg kint laktuk nem volt meg!! ) A legjobb, h a sógornőmnek márciusban született a kislánya és az anyósom nem mer mondani neki semmit. Mindent amit neki akar mondani elmondja nekem, hogy könnyítse a lelkét és örümmel nyugtázza, hogy egyetértek vele. :lol:
Vendég

Emi: hálás köszönet! Kép

brigi73

nincs mit, cserébe imák tömkelegét kérem a kocsiért :wink:

lynia-

meglesz :wink:

brigi73

Halihó lányok!

Szép nagy pocik vannak itt körünkben :lol: az enyém soha nem fogja utolérni :cry: nem is nő egyáltalán, már 3 hete 100 cm a körfogata :roll: remélem azért a kisgyerkőc nő benne, ugye :?: :roll:

Bori: örülök, h sikerült a várva-várt kocsit megvenned.

Emi: neked megy a drukk,h sikerüljön

Anyós témában az Andi, Piskóta, Mütyür csapathoz csatlakozom. Ráadásul az én anyósom "eredeti" német minden rájuk jellenző "jó " tulajdonsággal :cry:

Kép
szücsi

Jó hogy írtatok a felicitas-os kuponról. Nekem is van (így utólag megnéztem), de nem használtam volna fel, ha nem "beszéltek róla. Soha nem szoktam az ingyen nyereményekkel törődni, mert mindig kötig valami vásárláshoz (ez a beugrató benne).
De ez tök jó Köszi :lol:

Kép
szücsi

hihi

szupi őt találtam még és nagyon rendi a csaj! beszéltem telefonon vele, ez is 822 kék és decemberi!!!!!! papírokkal és 18e FT! igaz szakadás van a háló alján, de az a legkevesebb, képeket is rögtön küldött! vélemény?
fúúúúúúúúú de beszari vagyok, és titeket nyaggatlak ezekkel! BOCSÁNAAAAT!
Kép
még egy jó oldal ha valakit érdekel: az expressz.hu!

lynia-

Helló Lányok! Szorítsatok, mert ma megyek UH-ra, hog yminden OK legyen. Ahogy az lenni szokott, már elkezdtem pánikolni. :oops:
Anyós téma: nekem is mázlim van, mert tündérek mindketten, anyósom nem is nagyon szól bele a dolgokba. Csak apósom, ő viszont nagyon is sokszor, de próbálom elviselni. Az a legérdekesebb, hogy imád minket, és csak azért szól bele a dolgokba, mert ilyen a természete, nem azért, mert bármi gondja is lenne velünk.

Mi meg úgy ítétlük meg a babakocsi-témát, hoyg mivel megkaptuk nővérem harmadik gyerekének a babakocsiját, először azzal indulunk neki, aztán, ha mégsem válik be, akkro veszünk csak. Kicsit szakadt, dehát majd megoldjuk valahogy.

Szorítsatok!!!!

Kép
nenoke

neno, mi is így indultunk, de nálatok tuti frissebb a gyerek, mint párom nővérééknél (10-11 éves :roll: )
jót nevettem, nyikorog, ahogy hozzáérek, aztán gondoltam megolajozom, ááá, ez még az a típus, amin nem rugó a lengéscsillapító, hanem olyan 4 helyen szíj van, na azon hogy segítsek :shock: tényleg jó állapotú amúgy ahhoz képest....

lynia-

nagy eszemmel arra is rájöttem, ha a kerekét nézem, látom milyen sokat futott valyon...na ennek nem igazán kopott.... :P

lynia-

neno, ne izgulj, tuti minden ok!

igaz dokinapon nekem is mindig hasmarsom van reggel, mert izgulok, védőnéninél meg mostanság odakerülök és felmegy a vérnyomásom, a szívem ver mint a fene, meg is jegyezte...pedig szeretem a nénit...

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?