A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska: ugyanezt csinálom én is. Nincs egy porszem se a lakásban, mosógép, mosogatógép állandóan megy. Emelgetek is, de semmi.
Felraktam a kaját. Húsleves fő, rizskoch a sütőben.
Ölni tudnék egy hideg kóláért.

krisz78

Katuska: ugyanezt csinálom én is. Nincs egy porszem se a lakásban, mosógép, mosogatógép állandóan megy. Emelgetek is, de semmi.

krisz78

krisz78

Kisbogács! Nálunk ugyanez volt. Most tettem le a fiamat! Mostanig egyfolytában nyűglődött.

Erika! Gratulálok! Ez tényleg gyors volt!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Na, háromszor ment el!

krisz78

Vickybabe: amit írsz az én első fiamra totál ráillik, konkrétan hisztizett 3 hetesen......és csak akkor maradt csendbenha ráztuk a seggét és hurcoltuk körbe-körbe a lakásban....rá is csesztünk hogy finoman fogalmazzak........... :wink: .
Most nem rázom a kicsit....ha sír....hagyom sírni.......érdekes de abbahagyja :lol: . A nagy fiamat is hagytam sírni fél év után amikor már olyan felső karom volt mint Stallonénak a sok rázástól...de ő akkor már nem hagyta abba.....okosak a gyerekek, hamar megszokják a jót:-).

Erika:GRATULÁLOK! SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!

Kisbogács: elég carul hangzik ez az éjszakai menet.......én is többször fent voltam állandóan pisilnem kell ami mondjuk nem baj mert olyan vizes voltam már a vége felé.......
Zétény aludt mint a bunda, egyszer kajált 4-kor aztán szunya 9-ig. Én sem értem........a másik fiamat egész éjjel ráztuk és akkor is bőgött. Kompenzál a jóisten....egy kis "rosszcsont" után kiutalt nekem egy "jócsontot" :) . Csak nehogy elkiabáljam :o :o :o

KépKép
peni

Vickybabe! Nem érte túl sok inger? Lehet csak nem tudott egyedül elaludni...

Bartika! ó ez az én hülyeségem, hogy iylen sokáig fent van időnként. Általában fél 9 körül megyünk aludni csak nem bírok ott feküdni vele mert rohadtul ég olyankor a gyomrom... ráadásul van amikor elalszik pár perc alatt, van amikor meg egy órát is elmagyaráz magának mert én csendben fekszem különben felkel. Amíg kiságyban aludt egyszerűbb volt mert nem tudott kijönni és hiszti nélkül simán elaludt...most viszont kiszaladgál. Valamelyik nap egyszercsak nem jött ki a szobájából....félig ráborulva az ágyra elaludt :shock:
Bezzeg iylnekor ebéd után olyan gyorsan elalszik...miért nem megy ez este?
katuska79

Peni! én is erre hajtok, hogy egy örökmozgó kis haramia után kapok egy nyugis bújós sosem hisztiző sosem dühöngő kis édest!
katuska79

Kívánom katuska, hogy összejöjjön. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Akkor úgy tűnik én még a rosszcsontnál tartok :D
Na majd két év múlva...
kisbogacs

Kriszti, Enikő: sajnálom az éjszakát :( meg a délelőttöt :( lehet, tényleg van valami a levegőben... nehogy ideküldjétek :D

Andrea: utólag is boldog szülinapot :D

Lányok, nálunk vannak porszemek... ha unatkoznátok otthon :wink: sőt, még ebédet sem csináltam, a mosás félig kész, sőt, az összes gyerek ágyneműjét ki kell mosni :? a nagyoknak a tetűírtó miatt (le kellett kezelni a fejüket megelőzésként, mert az oviban megint járvány van... mint tegnap megtudtam a védőnénitől, nem már megint, hanem még mindig, szeptember óta... hogy erről a szülők miért enm tudtak?! :evil:) Saci meg akkorát rottyantott, hogy tetőtől talpig ruhacsere + ágyneműmosás :? :lol: hogy a kaki milyen nehezen jön le a köldökcsonkról :shock: :? :(

Mit főzzek? Leginkább semmi ötletem sincs, de már zöld vagyok az éhségtől (igen, megint) :oops: :? megyek, túrok valamit :roll:

Csöre
csöre74

Megjöttem a szüléstörténettel :)

2009.01.07-én már bent feküdtem a klinikán. A du.-i áramlás vizsgálaton az ügyeletes orvos közölte, hogy a lepény nagyon rossz állapotban van, kérdezte ,az orvosomnak mik a tervei velem. Mikor mondtam a pénteki indítást, azt mondta, nem biztos, hogy ilyen lepénnyel addig várna. Így felhívtam a szabin lévő dokimat, aki intézkedett, és este már a vajúdóban voltam megfigyelésen. Egész éjjel rajtam volt a CTG, a szülést előre hoztuk csütörtökre.
A vajúdóban alig bírtam aludni, folyton jöttek, mentek, szültek, császárost hoztak,én meg egyre jobban féltem, hogy mi vár még rám.. :.. Már kezdett a migrénem előjönni, és meg is ijedtem, hogy így hogy fogok holnap szülni…
Az égiek meghallgattak, és hajnalban átvittek egy szülőszobába, mert kellett a vajúdóban a hely. Itt végre tudtam aludni reggelig.
Reggel 8-kor jött a szülésznőm, hogy akkor lássunk neki, semmi fájás, szűk 2 ujjnyi, burkot repeszt. Nem sikerült, mivel Beni keze a feje tetején volt, a buroksapkánál. Telefonált a dokimnak, aki úton volt, hogy mi legyen. Mivel ilyen pózban nem születhet meg Beni, abban maradtunk, hogy várunk, hátha elveszi a kezét onnan. Ha mégsem, akkor császár lesz. Időközben elfolyt a magzatvíz is, kaptam oxytocint, de semmi fájás nem jött.
Fél 10-kor megérkezett az orvosom, addigra kétszer emeltek az oxy adagomon, fájás pedig sehol sem.. Viszont a jó hír, hogy elvitte a kezecskéjét a fejéről, a feje viszont még nagyon fent volt.!Ekkor ijedtem meg ,hogy biztosan sokáig el fog húzódni a szülés. A méhszáj bő 2 ujjnyi volt, és ahogy megérkezett az orvosom, elkezdődtek a fájások is, rögtön 3 percesek. Így ekkor kijelentette a doki, hogy akkor mostantól szülünk :
Közben megérkezett Apa is, fájásoknál masszírozta a derekam,kértem, hogy akkor ne beszéljen hozzám, ez nagyon jó volt!
Egyáltalán nem éltem meg olyan nehezen a fájásokat, mint Annával, sokkal kevésbé fájt. Minden fájásnál becsuktam a szemem, és elképzeltem, hogy jön lejjebb Beni, és ez nekünk jó! Mondogattuk is Apával, hogy gyere csak gyere! Fájások között rettentően éhes voltam, ott nevettünk, hogy korog a gyomrom :
Apa közölte, hogy délre meglesz Beni, én meg jót nevettem rajta, mondtam is a szülésznőnknek, hogy hallotta mit mond a férjem? Erre ő is közölte, hogy ő is így számolja, délre bizony már babázunk! Na ez erőt adott!
Közben néha leesett Beni szívhangja 100 alá, két ottani orvos be is robogott, és vitatkoztak Margittal (szülésznő), hogy menni kell a műtőbe. Margit rögtön hívta az orvosomat, és nem engedték, hogy bevigyenek, meggyőzték őket, hogy hamar készen vagyunk. Ettől kezdve viszont csak hanyatt fekhettem, hogy a CTG-t folyamatosan figyeljék. Így sokkal rosszabb volt, de még mindig elviselhető.
11-kor jöttek a tolófájások, ezek teljesen mások voltak, mint Annával. Anna születésekor ilyenkor már semmi sem fájt, most ez volt a legrosszabb része a szülésnek. Beni nagy volt, és nem minden fájást tudtam kihasználni, a feje nehezen akart kibújni.Közben a szívhang már 80-ra esett. Féltem, arra gondoltam 2 nyomás között, hogy mostmár műtőbe sem tudnak vinni, ha gond van, mert itt van a szülőcsatornában. Hiába próbáltam nyomni, akkor sem haladt a fiam előre. Az orvosom mellettem egy széken állt, nyomta felülről Benit, a szülésznőm lent várta, Apa tolta a fejem, tartotta az oxigént, én pedig próbáltam nyomni.Félig kint volt már a feje, de megszűnt a fájás.Margit közölte, hogy egy jó nyomással készen lehetnénk, közben hallottam, hogy a szívhang lassul, úgyhogy összeszedtem magam, és fájás nélkül nyomni kezdtem, aminek meg lett a hatása, és Bence 11 óra 31 perckor megérkezett 3500 grammal és 55 cm-rel. :
Utólag kiderült, hogy az én kisfiam arccal fölfelé érkezett a világra, ezért fájt annyira, és ezért jött olyan nehezen a fejecskéje át a szülőcsatornán.
Bebugyolálták, a gyakornok dokik fényképeket csináltak rólunk, és Apánál máris megnyugodott :
4 napig voltunk a kórházban, 3. napon besárgult, így tartós szolibérletet váltott, 16 órát volt kék fény alatt, az arcát teljesen tönkre tették, de itthon helyre hoztuk szerencsére :

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mindenkinek köszönöm a köszöntést!!!

Mágnes: köszönjük a szüléstörténetet!!!! Hát... azért te is rendesen megszenvedtél... Azért milyen jó, hogy a dokid nem adta fel és nem vitt rögtön a műtőbe. Az ilyen orvosokat szeretem! Akik teljesen biztosak magukban akkor is, ha esetleg mások mást mondanak. Nem esnek kétségbe akkor sem, ha valami komplikáció merül fel.

Kép
jandrea

Erika:
Itt is hatalmas gratula nektek!!!! :lol:

jandrea:
Utólag én is nagyon örülök, hogy sem császár, sem EDA nem lett belőle, pedig szülés előtt egyiktől sem ódzkodtam volna. :wink: Így viszont már most azt mondom, hogy lesz harmadik babánk is :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes, köszi a szüléstörténetet! Voltak ám hasonló vonások velünk: arccal előre született Levente is és nekem sem voltak hatékonyak a tolófájásaim, én is a végén fájás nélkül nyomtam ki. Megnyugodtam, hogy valószínűleg akkor a tolófájások problémája a fejfekvése miatt volt, mert Nálatok is ez történt. Szülés közben én magamat vádoltam, hogy bizti rosszul csinálok valamit, azért nem haladunk... :roll:
És tényleg nagyon ügyesek voltatok, hogy EDA és műtét nélkül végigcsináltátok. Marha jó érzés. :wink: Elhiszem, hgoy paráztál szegénykém a szívhangja miatt...
Most hogy vagy egyébként? Gondolom így Nálatok sem ment a gátvédelem... :roll:

Kisbogács, sajnálom az éjszakát :cry: átérzem :( én még ne szóljak semmit, éjfél után elaludt (3 óra seggrázást követően) aztán csak 2x fél óra kajcsira keltünk fel.

Köszi lányok a hisztis seggrázós hozzászólásokat.

Bartika, néztem a könyvet, amti írtál, de nem lehet már kapni...most a Suttogóból lesek tippeket ma estére...

Lehet nagy igyekezetünkben, hgoy megnyugtassuk, túl felzaklattuk (járkálás, zenehallgatás, dobálás, masszírozás, kajáltatás, peluscsere és ezek többszöri ismétlése...)

Illetve amire még gondolok, hogy így 3-4 hetes korban van elvileg az első fejlődési ugrás. Lehet az is van, mert tegnap napközben óránként kért cicit (és evett is), pedig máskor 3 óránként eszik...
Vagy a front is lehet :roll: nem egyszerű :roll:

Kép
vickybabe

Viki: ha óránként kér cicit, annak oka van :roll: lehet front is, de igazából bármi ... A kajaigény ugrása nálunk a két nagynál 6 hetes korban volt erősen érezhető, a 3 hetes nem annyira, de minden gyerkőc más...
Viszont a rengeteg "nyugtató" tevékenység is sok lehetett este, ebben igazad van. Felírom :)

Mágnes: lényeg, hogy hepi enddel végződött :D ügyesek voltatok :) köszi a történetet!

EDA: Csajok, engem továbbra sem sikerült rábeszélni, pedig a doktornénim nagyon ajánlotta :roll:

Csöre
csöre74

Mágnes! ez nem volt egy sétagalopp de nagyon nagyon ügyes voltál!!!!

Nahát csajok mindennek van határa! Képzeljétek, hoztak tüzifát. Mindenhova beszóltak....gyorsan kimentem, hogy mennyiért adják, mindjárt jön haza a párom mert épp holnap mentünk volna venni. HAsított akác 2000/mázsa. (gondoltam szuper mert 2200 a legkisebb ár vidéken)
HAzaért a párom, elkezdték pakolni a fát, megegyeztek 1800/mázsa árban. Fent a teherautón mérték a fát valami mérlegre szerelt hordóban és onnan öntötték le a talicskába. Párom kicsit furcsállotta, hogy oylan könynen tolja a taligát de mondták, hogy az bizony 70 kiló. (annyi fért egyszerre a mérlegre) Egy jópár talicskával behordott aztán mérgében bejött a fürdőszoba mérlegért és kiderült csak 35 kiló van a talicskában!!!!! Jól leszidta őket, hogy vágjanak át mást (persze feléért nem adták...) így fa vissza a kocsira....
A legdurvább, hogy elég sok helyen fűtenek fával és sok helyen bizony nyugdíjas lakik aki nem tudja leellenőrizni! VAn pofájuk!

Inkább holnap elmegyünk Mendére ahol digitális mérleggel lemérik a kocsit oda vissza és nincs átvágás....mégha többe is kerül. Bár ennél a fuvarnál csak olcsóbb lehet. Ja és először nem akarták megvárni a párom de én erősködtem, hogy mindjárt itt van és bejöttem a házba. Így kénytelenek voltak....Szerencsére pénzt nem kaptak előre mert nekem az is furcsa volt, hogy folyamatosan ment a teheríuót motorja. Gondolom gyorsan el akarták húzni a csíkot.... :evil: :evil: :evil:

NAgyon kellemes idő van kint! Felébred mazsi és megyünk ki motorozni a csajával:)
katuska79

Csöre! én sem szeretnék eda-t. Végig lehet csinálni mindenféle fájdalomcsillapító nélkül is...Úgy tudom megnyújtja a kitolási szakaszt.

Elgondolkodva lehet azért nem voltak a végén tolófájások sem Mágnesnél sem Vickybabe-nel mert fordtva volt a fej és nem váltotta ki a tolófájást. Nekem a párom tökre meglepődött mikor bújt ki Máté feje, hogy arccal lefelé néz. Meg is ijdet, hogy jajjj mi az a nagy feketeség????? persze csak a haja volt:)

Tényleg miért rossz fájás nélkül nyomni? Nem annyira hatékony? Vagy miért? Sokszor hallom ezt a fájásgyengeség dolgot, hogy annélkül kellett kinyomni.

Vajon mi lehet Katával és Martinnal? Remélem minden rendben van velük!
katuska79

Lányok, biztos én vagyok tudatlan, de mit jelent az EDA?
kisbogacs

Katuska, lassanként lejár az álmom érvényessége, pedig szép szülést álmodtam neked, úgy hogy szedd össze magad! :D
kisbogacs

Kriszti: amikor a gerinced környékére adnak érzéstelenítést

Katuska: sajnos ismerős a történet, ilyet velünk a 80-as évek elején próbáltak eljátszani... sőt, lopni is próbáltak az udvarról :evil: úgy látszik, nem megy ki a divatból :evil:

A felfelé néző pofival kapcsolatban: lehet, igazad van, mástól is hallottam... és sok esetben ezért császár a vége :roll:
Fájás nélkül nyomni: próbáltam, a hatékonysága minimális...

Csöre
csöre74

Kata meg Martin nekem is sokszor eszembe jut, hogy mi lehet velük... egy SMS-t küldtem neki még a kórházba, akkor még jól voltak, de többet nem mertem, nehogy zavarjam. Valszeg már otthon lehetnek, csak szokják az új világot :roll:

Csöre
csöre74

Ja, akkor olyat kaptam én is a császárhoz? Spinálisnak hívta az aneszteziológus, a gerinctájba kaptam. Azt mondta olyasmi mint az epidurális, csak itt nem vezetnek be ilyen kis infúziós csövet, hanem egyetlen injekció az egész.

11-én szült Kata császárral ugye? Akkor még nem biztos hogy otthon van...
kisbogacs

Vasárnap szült Kata... igen, az 11-e volt...
eda: hú, Vicky magyarázta pár oldallal ezelőtt a spinális és az eda (epidurális) közti különbséget, valami ilyesmi volt, mint amit írsz...
Mert téged mikor engedtek haza császár után? Mennyivel több, mint a normál szülés után? Én kedden jöttem haza :roll:

Csöre
csöre74

Csöre, elvileg császár után minimum 4, de inkább 5 nap, míg a hüvelyi után csak 3 nap kell.
Engem kivételezve engedtek haza három nap után, mert utána nem nagyon tudtam volna megoldani a hazajutást.
kisbogacs

Katuska! Nem semmi mik vannak! Én tuti nem raktam volna vissza a fájukat!

Vickybabe! Én nem hagytam sírni Leventét és remélem Milánt sem fogom (bár neki osztoznia kell a bátyjával) Rázni viszont sosem ráztuk, mellkasra fektettük, hátsimogatás, fenékütögetés, ettől többnyire megnyugodott. Vagy cici. És ahogy csend lett vissza a saját fészkébe.

Mágnes! Nagyon ügyesek voltatok Benivel együtt! Gondolom a szívhangleesés téged is megviselt rendesen! Az arcát mivel tették tönkre Beninek? Kérünk még képeket a gyerkőcökről.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kisbogács! Az EDA = epidurális . Te spinálist kaptál a liquortérbe

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

mágnes: hát, nem volt akkor könnyű menet, de nagyon ügyes voltál, és jó lett a vége. :)

katuska: :evil:

Most akkor hogy kell a babó fejének "állnia", mikor kibújik? :roll: Mert bennem az volt, hogy lefelé kell néznie, és mikor ezt említettem a dokimnak, nézett rám mosolyogva, hogy az a jó, ha jobbra vagy balra néz a kicsi. Most akkor hogy is van? :roll:

Annyit írtatok a takarításról, hogy én is átsuvickoltam az egész lakást.
:lol:
Vendég

Enikő: az jó, ha simire megvígasztalódik... nálunk Zaza volt olyan, hogy hinta vagy popsirázás kellett neki :?

Kriszti: értem, akkor rugalmasak voltak, meg, gondolom, nem volt semmi gond, ami miatt bent kellett volna maradni...

Picuranyu: passz, szerintem Saci (is) lefelé nézett... már amit a két lábam között láttam :roll:

Csöre
csöre74

Picuranyu! fordul a baba feje a szülőcsatornában. az a lényeg, hogy ne arccal előre. A legtöbb felvételen, szülés videón lefele néz.

Levegőztünk egy jót odakint. A gyerekek úgy néztek ki, mint a putrisiak. Máté merő sár tetőtől talpig. Szerencsére nem ázott át az overall....de elgondolkodtam, hogy úgy mindenestől megy a mosógépbe...vagy a kukába inkább. Volt még kint két babakocsis versenyzői is, ők csak pislogtak nagyokat, hogy a két eszement miket művel....

Kisbogács! igyekszem igyekszem....egy percre sem nyugszom dehát úgy látszik jól bírom a strapát. Pedig már megnéztem a kórház ügyeleti beosztását is...
katuska79

Hanna: hogy vagy ma? még nem nagyon írtál :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Erika: hatalmas gratula Zsófihoz, sok-sok örömöt hozzá! Gyors voltál :D

Bartika: hajrá-hajrá, én drukkolok, hogy gyors szülésed legyen, és minél előbb ;)

Katuska: neked is megy a drukk! Sok boldogot Apának! A fás sztori meg :twisted:

Jandrea: utólag is Boldog szülinapot!

Gombócmakka: Én is CH5-öt szedek napi 1x5 golyót. Plusz málnalevél teát iszom, de most két nap kimaradt a teából :roll:

Krisz, Rita: Látom jól elvagytok! Nekem még nincs Angelina Jolie-s szám, még csak az kéne ehhez a torz archoz :roll: Szegény Milán meglátna és ijedtében visszabújna... :shock:

Csajok annyira fura, hogy többen már javában babáztok, éjszakáztok, mi meg itt malmozunk, és azért éjszakázunk, mert itt nyom, ott fáj, WC-re kell menni stb... Megszületik Milán, aztán jövök ide a tanácsokért, és mindenki csípőből dobja majd az infókat ;)

Ma estére megyünk nődokihoz :lol: Már kíváncsi vagyok mi újság Babesszal.

biga.csiga

Jaj, a lényeg kimaradt: Mágnes minden elismerésem! nagyon ügyesek voltatok! ;) Én is ilyen ügyi szeretnék lenni :)

biga.csiga

Én is jelen Csajok...
Pakolgattam, fekszem.
Holnapra megterveztem a kaját.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

El se hiszem, tudtam egy fél órát aludni... Ez a hét jóhíre :D :D :D :D

Málnalevél tea és homeós bogyók: szedtem-ittam, sőt gátmasszázs is volt, aztán a szülészeten 4 vagy 5 adag oxytocyn, 2 izomlazító szuri, és 12 óra türelmes vajúdás. Eredmény: nem tágultam semmit.
Vagy én vagyok genetikailag rosszul bekötve, vagy nem is hatnak ezek az izék semmit.
Bár az injekciók - infúziók számát nézve azt hiszem én vagyok genetikailag rosszul bekötve... :( :(
kisbogacs

én egy kicsit lepihenek ... bealszom :?

Biga.csiga: várjuk a híreket :D

Hanna: örülök, hogy megvagy, pihenj sokat :wink:

Csöre
csöre74

Málnalevél tea: iszom, szorgalmasan, méhszáj: C3000.
Abba is hagytam....

Csöre! Pihenek...

Kép
hanna30

Na itt vagyok... hát csajok, én ma sem szülök. :shock:
Azért remélem Csörének nem lesz igaza, aztán nem egy hét innen... :evil: Jó lenne ma éjjel indulni, megjött anyum (de nem itt alszik! :wink: ) és ma ügyeletes a szülésznőm is.

Mágnes! Hűűű, nem semmi menetet nyomtál Te sem! Minden elismerésem!!! :wink:

Biga.csiga! Én is pont erre gondoltam, hogy azért annak is van előnye, ha az ember a sor végén szül, már a többiek kitapossák az utat... :lol:

Hanna, tényleg eltűntél! Hogy vagy????

Na kínomban megyek sütök egy francia almatortát. Fájásaim elmúltak megint, de azért jó sokat feküdtem. :oops:
Csajok, tessék pocakfotót is feltenni, ameddig kis csomag még babaházas, azt kell felmutatni amink van! :lol:
Tessék az én UTOLSÓ pocakfotóm!!! :wink:

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika! De cuki Ádám lakja. :)

Kép
hanna30

Én sem iszom már a málnalevél teát....mert elfogyott. végre.

Bartika! Szép nagy narancs!

Csöre jó pihenést!
katuska79

Katuska! :)
Holnap megint hidegfront Csajok! Hátha....

Kép
hanna30

Hanna! arra gyúrok:)

Ha idegesítés miatt beindul a szülés akkor nekem már egy órája szülnöm kéne...azóta hisztizik Máté a nagy semmin. Bírja cuflával, de majd mindjárt kap egy kis hűtést a rendszer....
katuska79

Katuska!
Akkor drukkolok.
Máté min húzta fel ennyire magát?

Kép
hanna30

Sziasztok!

Bartikám: átdobhatnád ezt a francia almatorta receptet!!!-ha nem nagy gond :wink: .

Amikor a többiek már szültek én meg pocakos voltam állati fura volt, hogy van aki már babázik, most, hogy én is javában babázok az a fura akinek még pocója van..........hamarosan csak szép emlék lesz mindnyájunknak ez a pocakos időszak:-).

Katuska:Bedugtad Mátét a hideg víz alá? Min akasztott ki?
Az én nagyobbik gyerekem vasárnap jön haza, addig a mamáéknál van. Vannak félelmeim..........mi lesz itt ha megjön plusz a pici???!!!
Na majd beszámolok, aztán versenyben dugdussuk a kölykeinket a hideg víz alá.........

:lol:

KépKép
peni

Először azon, hogy nem adtam neki több sajtot mert csak tömte meg kiköpködte. Aztán nem jó bögrében adtam a teát...majd nem tettem bele kiskanalat. Utána hozta kisvasutat, hogy játszunk. OK vasutazzunk. de állandóan szétszedte aztán meg dühöngött rajta, hogy úgy nem megy. Földhöz csapta, eldobta stb stb, kiszedte belőle az elemet és azt dobálta...na jó akkor befejeztük a játékot mert csak ordít meg kitépi belőle a kereket és bőg, hogy nem jóóóóó!!!! A hajam kitépem tőle! Úgyhogy elpakoltam a vonatot, ha nem látja nem húzza fel magát. Most itt ül az ölemben és ő is ír mert csak úgy tudok a gép előtt lenni ha neki is ide van téve az ugyanolyan klaviatúra meg egér....de akkor meg azon akad ki ha nem írunk....váááááá
Tényleg jön a front mert semmi nem jó neki hiába ülök le vele játszani csak forr az agya mindenen.
katuska79

Peni :lol: :lol: :lol: :lol: annyira azért nem vagyok most draszti....csak le szoktam spriccelni, hogy kizökkentsem.
katuska79

Katuska! Hát... Nem egyszerű akkor.
Bár, én el sem hiszem ezt Mátéról. :)

Kép
hanna30

Peni! Felrakom a receptes topikba, mennyei lett. :wink:

Vicky, ma este átdobom a táblát, ok? Innentől tied újra! :wink:
Katuska, neked sem könnyű hallod-e! :roll: Enyim gyerek most egy angyal... hát igen, ennyit számít, hogy átaludta végre az egész éjszakát és nappal is nagyon jól aludt... :lol:
Na megyek, vacsizunk.
Barti
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Újra itt.... Sacim majd' egy órát hagyott pihenni :) azóta viszont ölbebaba :(
A gyerkőcök is hazajöttek az usziból, és befaltak egy zacsi csipszet vacsi előtt :roll:
Katuska: hú, Máté nem egyszerű :shock: biztos ő is érzi a frontot
Barti: szép nagy pocak :lol:
Picuranyu hogy számolt a hétre még 5 szülést? 2 nap van a hétből...

Csöre
csöre74

Na, itten vagyunk. Minden utolsó leletem okés. Doki kérdezte nem akar-e még jerkőc kibújni, nincsenek-e jelek. Hát pech, de tudok mit felmutatni :oops: CTG tökéletes, UH volt, doki ismét dicsérte Milánt, hogy jó gyerek (na ja, nem ő kergette a CTG bigyóval jobbról-balra :roll:). Ismét mondta, hogy nem kicsi baba, de nem olyan nagy, hogy ne lehetne megszülni, ő könnyen mondja :lol: BPD: 95mm, HC: 334 (ennyi volt 2 hete is, szóval így higgyünk a méreteknek :roll: :D), AC: 331 (hízott a lelkem :D), FL: 74, és 3299 grammok vagyunk, ami azt jelenti, hogy 700 g-ot hízott 2 hét alatt. Na, de ezek sokat nem jelentenek, majd meglátjuk ha kibújik. Doki is mondta, hogy csak akkor biztos a méret, ha kint van a baba ;)
Mondta, hogy lassan elindulhatna kifelé, de mondtam neki, hogy csak olyan érzésem van, mintha meg akarna jönni, mondta, hogy az semmi, abból nem lesz szülés, és megkérdezte tudjuk-e mit kell csinálni, hogy jöjjön. Mondtuk, hogy tudjuk, de ha magától még nem akar jönni, akkor már megvárnánk a vízöntő kezdetét, ami 21-e. Mondta, hogy az már jövő hét, szóval tökéletes, mert nem lenne jó a terminus túllépés. Nekem mondja? :shock:
A méhlepényem amúgy I-es, múltkor elnéztem :oops: és teljesen homogén, aminek doki örült, mert azt mondta, hogy sajnos sem a méhlepény érettsége, sem a meszesedése nem indítja el a szülést csak megkavarja a dolgokat.
Méhszájat nem vizsgált, nekem sem volt hangulatom hozzá, szóval örültem is :lol:

Bartika: soha ne mondd... mert a végén még éjjel mehettek :roll:

Katuska: semmi?! Nyugis a kis csaj, nem kapkodja el :D

Hanna: minden oké

Csöre: újabb kép ölbebabáról? :roll:

Kisbogács: Ágit is megnézném ;) A szülésznőm mondta, hogy alkati kérdés, hogy a gátmasszázs segít-e vagy sem, gondolom ugyanez igaz a többire is... Majd meglátjuk nálam beválnak-e... :roll:

biga.csiga

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?