A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Zsu, Erika: akkor norbizás elhalasztva egy időre!

Jók ezek a wellnes hotelek. Most azon filózok, mivel mi is szeretnénk elverni az üdülési csekkeket, h mi van, ha még szoptatok, hogy megyek teli v. folyó mellekkel a vízbe?

Elif: ezerszer szebb Efe, mint amilyennek anno megálmodtam és már beszél is :lol: !

Lehet, az álometetést nekem is ki kellene próbálnom. Alex minden éjjel 3-fél 4 között ébred enni, de pár napja nem alszik vissza kb. másfél órán keresztül. Fél óra, míg eszik, majd „játszadozik” : büfi, hányás(bocsi), trotyi, peluscsere, majd sétálgatás. Első éjjel, mikor végképp elfogyott a türelmem befeküdtem vele az ágyunkba, magamhoz öleltem, erre a kis büdöstojás becsukta a szemét és vigyorogva elaludt azonnal :lol: , ezután észre sem vette, h betettem az ágyába. Azt hittem megzabálom! De sajna az nem jött össze, h evés után egyből bebújok vele, mert a fenti fázisokon végig kell mennünk visszaalvás előtt :? .

Lányok, a véleményetek érdekelne az elektromos hintáról? Gondolkodunk rajta, h veszünk.

Stelly: 210 g? Jó étvágya van ennek a lánynak :D ! Köszi a szöveget!

Gjéti: Olinak gyógypuszit küldök!

Zsuzsi: kitartást és türelmet kívánok neked!

Hát igen, a feszültséget nagyon megérzik. Asszem a januáriaknál olvastam, h kijárnak ordítani az erkélyre az anyukák :lol: .

Pelus: liberó 2-est használunk, nincs gondunk vele, és nem azért, mert profi vagyok :D , mert amikor apa pelusozza, akkor sincs gond.
kreiszi

Zsu: doktrnőhöz szerdán megyünk, megmutatom neki Lénát, és kap ajándékot is. :D

Ladmon, nem használunk cumit. Én a "pályafutásom" során annyit harcoltam a cumik ellen, hogy teljesen láttam a hátrányait(viszont nem láttam az előnyeit, mert biztos az is van neki), és akkor megfogadtam, hogy én bizony nem. És annak idején direkt nem sterilizáltam az itthoni egyetlen cumit, hogy nehogy egy gyenge pillanatomban véletlenül berakjam. Hát... volt ilyen pillanat, de sajna nem volt készen a cumi. :wink: Biztos rövid távon könyebb lenne, segítene ebben az egyedül elalvás projektben, de hosszú távon úgy gondolom, nem éri meg.

Szóval a küzdelem ma is folytatódik. Volt ma egy háromnegyed órás, és egy másfél órás altatásom. Eddig kb 25x kellett kivenni, megnyugtatni, visszatenni. Csak az nem tiszta, hogy az egyedül alszom el-tanulása az csak a kiságyra vonatkozik, vagy a babakocsira is, és nem kavar-e be, ha a kocsiba is így akarom letenni. Mert most is ott van, nehezen, de elaludt (közben néztem a futamot). De az meg szar lenne, ha addig, amíg a kiságyba szokás tart, nem mehetnénk a levegőre. Nem tudom hogy kell ezt Suttogó módon elrendezni.

Ja, és i love rendőrök és apehosok :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

elif: nekünk igazából akkor folyik ki a pelusból ha nagyon sok a cuccos, de amilyen nehezen indult a kakink, én örülök minden kakis pelusnak. :)

zsu: húsvétokor vasárnap vendégek jönnek, de remélem hétfőn el tudunk menni, csak egy kicsit legalább Szentendrére sétálni, már az is jó lenne.

ladmon: éjszaka nálunk - 5. napja - ismét ugyanúgy, jól telt. És mi cumizunk, de kezdünk rájönni, hogy az öklön amit tömünk a szánkba van ujjacska is...szerintem pár hét és ha nem lesz cumi lesz ujjacska.

kreiszi: ősszel amikor voltunk wellnesezni aki velünk voltak, ott egy 4 hónapos pici van és anyuka csak szoptatott, és simán tudott fürdeni két szopi között, ha esetleg arra gondoltál hogy mehetsz-e meleg vízbe, akkor elvileg szerintem igen.

gerendai zsu: kitartás neked!!

Kép
budabo

Köszönöm a diétával és az álometetéssel kapcsolatos infókat!

Tegnap este 8-kor etettem Babókát, majd 10-re nagy nehezen elaludt és utána én is kidőltem. Gondoltam álometetés ide vagy oda, én nem állítok ébresztőt, ha már egyszer fel kell kelni, akkor mindegy, hogy fél 12-kor vagy hajnali 3-kor. És láss csodát, reggel 5-ig aludt a lelkem, amit én megint átaludt éjszakának tekintek. :D És úgy, hogy este 8-kor evett utoljára. :)
Az egészben csak az az érdekes, hogy eddig mindkétszer akkor aludta át az éjszakát, amikor a párom ügyelt. Vajon mi lehet az összefüggés? :lol:

Elif: nálunk is hasonló volt. Pont egy hónapos volt a baba, amikor találkoztunk az egyik szomszéddal, aki csodálkozott, hogy már egy hónapos, ugyanis ő csak előtte való nap hallotta először, hogy sír.

Stelly: köszi az éjszakai átalváshoz a tippeket! :)

Egyedül elalvás: mi már teljesen profik vagyunk benne, de az utóbbi időben egyre többször szeret ölben elaludni. Remélem nem most fog rászokni. :? Nálunk általában úgy van, hogy evés után nem akar aludni. Akkor csak fogom, beteszem a kiságyba és teljesen jól elvan magába egy fél órát, majd elalszik. :)

Panna
pandusika

Huhh, micsoda csend van, akkor megtöröm... :)

Jelentem, a hétvégi kirándulás jól sikerült, végig álomgyerekem volt, aki már 2. éjszakája csak egyszer kel, három körül. :) Azt hiszem meg fogom próbálni az álometetést ennek ellenére, hátha a 3 helyett beéri a 11-es evéssel is. Nem ma fogom kezdeni, mert azért délutánra kicsit kibukott Szegénykém, miután egy hipermarketet is megjártunk vele... :shock: Nem neki való még a dolog, de nekem annyira nincs nyári ruhám, hogy benéztünk gyorsan, a Fiúk szedegettték össze a kaját, és pedig addig gyorsan próbáltam és szerencsére találtam is egy nyári nadrágot (a fenekemről ne beszéljünk benne, de valamiben azért járni kell... :? ) és egy pólót, ez is több, mint a semmi. A Manó a végére nem nagyon szerette a dolgot, de azért kibírtuk... Most viszont még alszik, (sőt, az Apja is) hoho, hogy lesz ebből esti rituálé időben, azt nem tudom.
Nekem nagyon jólesett ez a kis kiruccanás, tegnap este például együtt ebédeltem Férjurammal az étteremben, a Hugom vigyázott Bogyóra... (Ajánlom Nektek is a wellnesst, de legalább egy megbízható rokont vigyetek magatokkal, és akkor lehet kettesben romantikázni is egy kicsit... :wink: :D)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi örülök, h jól sikerült a hétvégétek. :D
Olika imád vásárolni menni. De komolyan, állandóan nézelődik, még
egyszer sem sírt. :lol: Úgy döntöttem, h ha nyűgi lesz elmegyünk
vásárolni majd. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Tényleg nagy a csend. Mindenki kirándul, vagy wellnessezik :D ? Vagy ezek fáradalmait piheni ki?--jól teszi

Csak azért jöttem, h elújságoljam, h a délutáni altatás leckém most lett készen 9-re. Háromnegyed 5 óta csinálom. Akkor szenvedtünk fél 8 ig, ez ha jól számolom 2 és háromnegyed óra...Ez alatt kb 12x vettem ki megnyugizni, 3x aludt el, és ébredt vissza rögtön vagy néhány perc múlva, és ééééééééééééééééés, egyszer sem sírtam! Sikerült megőrizni a nyugalmamat. Viszont fél 8-tól esti rituálé indult, így az alvás csak édes álom maradt, egyedül( É nincs itthon) pancsi, masszírozás, aztán lefekvés-rituálé, vonyítás. de 3x kellett csak kivenni nyugizni, aztán beájult. Csórikám, ha még bírta volna, biztosan szólt volna, hogy nem akarok a bölcsőmben elaludniiiiiiiiiiiiii :? Holnap újult erővel folyt köv, remélem már nincs messze az eredmény, és valami kis csírája mutatkozni fog annak, hogy dereng neki az anyával megnyugvás-egyedül elalvás. Csak a hátam nem bírja, kivan teljesen.
Ne haragudjatok, ha mostanában tudósítani fogok, olyan, mintha naplót írnék, és az is motivál a kitartásban, hogy arra gondolok a nehéz pecekben, hogy fogom nektek elmesélni. (ti nem szoktátok egy egy esemény közben magatokban fogalmazni, hogy mit írnátok a dologról ide? mert én ezt szoktam :oops: )

Nyugodalmas jó éjszakát!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsuzsi: Én szoktam... :oops: És ez jó. Ha én ezt a klubban elmesélem-érzés. :wink:

Mindenkinek hosszú, alvásban bőséges éjszakát kívánok én is! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok.

Ne haragudjatok az offért csak jöttem félve megérdeklődni tőletek hogy akinek van felesleges tejcsije az tudna e nélkülözni pár decit?? konkrétan 1-2 liter kellene csak a kicsimnek. Sajnos fog gyulladással bajlódom és most kevesebb van egy kicsit és Izám csak szopik de néha pótolnom kell az esti szopinál. Nem tápis baba és azt nem is fogadja el. Sajnos már feléltük a tartalékomat és ezért szeretnék segítséget kérni.

Köszönöm előre is. privibe keressetek.

Üdv Verus és Iza baba

harivera
Budapest XXI. kerület

Szép Jóestét! :)

Bencus nagy sikert aratott a vendégek körébe! Anyukám tesóját megtisztelte egy kiadós rotyival is, amikor a kezébe volt! :oops: :lol: De megfigyeltem, Bencus minden látogatót ezzel a produkcióval üdvözöl! :D És kapott szép rugit is ajándékba, meg manósapit! :lol:

Ja, és a heti mérlegelés eredménye 420g, hiába a fényevés! :lol:

Kreiszi, nálunk is 3-kor kel Bencus enni, de nálunk csak akkor van buli kaja után, ha tele a pelus, ilyenkor gyors peluscsere, popsirázás aztán alvás! :)

Gerendai Zsu, légyszi add át üdvözletünket a doktornőnek! Szinte nincs olyan nap, hogy ne jutnának eszembe a szülésznővel együtt, annyira hálás vagyok nekik, a pozitív szülési élményért! :lol:

Bogi, nagyon szeretem én is Szentendrét, szép hely! :lol:

Julcsi, örülök, hogy jól telt a hétvégétek! :lol:

Panna, gratula az átaludt éjszakáért! :lol:

Vera, remélem hamar rendbe jön a fogad! Sajnos tejcim nekem sincs pluszba! :cry: Pusziltatom Iza babát! Remélem nemsokára megismételjük a múltkori találkozást! :lol:
zsu83

ladmon: a 40 napos szabály csak egy a rengeteg szokásból, ami arraféle járja (40 nap után visszük ki a babát, hogy meg ne betegedjen), de ez még semmi... Szerencsére a többség egyszerűen kivitelezhető, pl. a szülés után piros ruhadarabot kellett tennem a párnám alá és Efe ágyába is, konkrétan nem is tudom miért :D, de az egészséggel kapcsolatos persze. A legkevésbé az tetszett, amikor a lagzink után olyan lépesmézet kellett ennem, amit anyós megnyalt, hát ott forgott egy kicsit a gyomrom, már a lépet sem vagyok képes lenyelni. A legszebb, hogy készült is egy csomó kép ezután, amin látszik, hogy a lép a számban van, jó kis fintort vágok, mert nem volt hely és idő kiköpni. :lol:

kreiszi: Ez azért egy kicsit túlzás :lol: , vagy nagyon kis csúnya gyereket álmodtál nekem :wink: .

Aki Urtica Urenst szed észrevett olyan, hogy amikor beveszi a következő szoptatásra növeli csak meg a tej mennyiségét?

A kaki nem kifolyást a Pampers pelusból jól elkiabáltam, ma olyat rottyantott, hogy annak a rendje, folyt az minden felé. :D

Mindig van valami sajnos, most hogy a bukásokkal megint kicsit jobban állunk, mert kezdem kiismerni mikor jön a büfi... találtam a tarkóján az egyik oldalon a bőr alatt egy kis csomót :(. Van valakinek hasonlóval tapasztalata????????? Mi lehet ez?

Kép
Kép
elif

Sziasztok, Jó reggelt!

Vera: sajnos nekem sincs felesleges tejem ( még elégséges sincs... :( )

Na elkészült a farmeros kép, de kicsit csaltam, mert nem nadrágról van szó... Kép

Ma megyünk oltásra, remélem nem fog belázasodni utána...biztos nagyon fogom sajnálni, dehát mindegy, muszáj túlesni rajta...

Gerendai Zsuzsi: kitartás!! Tanácsot adni nem nagyon tudok.

Kép
cserkészkolbász

vera: sajnos tejem nekem sincs.

zsu: szeretem Szentendrét, csak egy kicsit unalmas, más szemmel is látom :D , de itt van közel és sétálni ideális a picivel. Szeretem én is . Bence 420 a férjem így csinált :shock: , nagyon ügyik vagytok. Mi Fügcsével a felét vagy annyit se szoktuk, de szépen növünk. Jó a fény felétek!!

Elif: azért furák lehetnek neked a török szokások.

cserkészkolbász: nagyon jó a kép, mi is szeretnék egy farmerszoknyát!!

Julcsi:
tök jó hogy jól sikerült a hétvége, és még romantikázni is volt idő. :D

Kép
budabo

Helló Lányok!

Nálunk is nagyon jól telt a hétvége, mi is voltunk kirándulni is. :D

Zsu: mi is a Velencei-tónál voltunk, csak mi vasárnap :D Nagyon élveztem, csak nálunk az a gond, hogy Marcika nem szereti, ha áll a babakocsi, így kicsit macerás volt az étkezés, egyikünk evett, addig a másik sétált a manóval, aztán cseréltünk. Én vittem neki a fagyasztott tejcsiből, de annyira nem tetszett neki, azért nagy nehezen beleimádkoztuk. De legközelebb majd mi is keresünk valami félreeső helyet, és ott megetetem inkább.

Ja, és a legfontosabb! Marcika 6 órát aludt egyfolytában, aztán meg 4,5-et, így egy keléssel tudtuk le a mai éjszakát!!!!

Zsuzsi: kitartást neked!! Nem lehet, hogy Lénácska nem eszik eleget egyszerre, és azért ilyen nyűgi aztán? Mert Marcika is ezt csinálta, amíg véletlenül rá nem jöttem, hogy ha ilyenkor még cicire rakom, akkor még egy 70-80 g-ot eszik, utána kis játék, és utána le lehet tenni szunyókálni. A másik meg ami segített, az az volt nálunk, hogy megtanult manócska hason aludni, ha így lerakom, akkor magától el tud aludni. Ez háton nem ment neki, mert akkor állandóan felébredt, annyira rúgkapált. Szóval nálunk ezek segítettek, hátha nálatok is bejön valamelyik :)

Ja, és nagyon rég láttunk képet Lénácskáról!!!

Erika: Lili csudaszép kislány, ha Adri babánál kosarat kapunk, akkor megyünk hozzátok :wink:

Julcsi: örülök, hogy jól telt a hétvége!!!

Orsi: mi újság felétek??? Azon gondolkodtam, hogy én még nem is láttam képet a kicsidről!!! Vagy csak lemaradtam róla??

Zsancy: és te merre jársz???

Pelus: csajok, nekünk a Tesco színes jött be, próbáltunk már Huggiest, Pampers-t és Libero-t is, de azok mind elég rosszul szerepeltek, elég sokszor öltözködtünk :) Esetleg próbáljátok ki, hátha ...

Naptej: szerintetek hányas faktorú naptejet kellene venni a törpinek? Tegnap kicsit megkapta a nap Marcika jobb pofiját, pedig igyekeztünk úgy rallizni, hogy ne érje a nap.

Szép hetet mindenkinek!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok,
sokszor akartam beugrani közétek, de Boti vhogy mindig közbeszólt!:) Iszonyat rém7vége volt, komolyan mondom túlzás nélkül Csajok, hogy per nap aludt vagy össz-vissz 2 órát........ nem tudom pontosan, nem számoltam,de nem sokat tévedetek :shock: még szerencse,h nem voltam 1dül. Így sikerült azért főzni, meg alaposabban kitakarítani. Mert a rendetlenség +még jobban zavart volna. Nem volt kedvem sétálni se menni, mert hát nincs kabát ami takarna.......ennyire nem kéne a meleg még......ilyen felesleggel! :cry: :oops: Muszáj leszek vmit venni én is,mert semmi nem jó rám.
NADEEEEEEEEE: péntek este elkezdtük amy az álometetést!!!, hát tapasztalat: 1.nap: kisfiam mintha tudta volna, h mire készülök(felkelteni),így megkímélt ettől, el sem aludt kb f 11-11 ig, közbe többször is evett, de még sikerült megetetném kb11 kor is.....aztán aludt negyed6-ig, már ez is csúcs volt nálunk, majd 2.nap: elaludt nemtom pontosan mikor( kb 9-10) majd én is fél 11kor, felhúztam az ébresztőt :shock: 11.25-re, egy szundi, aztán hopp felriadtam 5 perc után, az alvóbabát kivettem szépen csendbe, megetettem nagy nehezen :lol: ,tényleg nehéz volt betenni a cicit a szájába, vmeynnit fogalmam sincs,h mennyit evett ééééés alukált fél 6ig!!! ÚJABB REKORD!! 3.nap:: azaz MA: elaludt (borzalmas napközben után, mondjuk nem sírt, csak n.-órákat aludt - napközben-), FÉL 10-kor, én is egy ébresztő beállítás után rögtön elaludtam, viszont 11.05 re állítottam az ébresztőt, megetettem, aludt 6 ig, tehát tul.képpen 8,5 órát aludt. Én hülye persze felriadtam többször is,de minek, remélem megjavulunk...
NAgyon boldog voltam én is amy!!!!!
Ma viszont megyünk oltásra mi is Erika, be vagyok tojva.Erikem ilyenkor egész nap aludt, combi borogatással egybekötve.....rem.nem lesz lázas.
Viszont ki vagyok akadva szombaton megjött!!!!!!!!!!!!! Sajnos nem pecsételő!! ZSU Te hogy állsz? Biztos az azalia okozta!!! MInek szedem, mikor összesen 1 alkalom volt mióta Boti Van!? :cry:

De jók lehetettek a kirándulások!! Irigykedem érte!!!
Köszi Stelly a begépelést! 210 nem semmi teljesítmény, nálunk a 180 a legtöbb!
Na bocsi a regényért!!!!!! Majd jelentünk az oltás után!!!!!
puszi

Kép
kaandi

50-es faktort, de állítólag van 100-as??? :? is?
Mi is tartósan csak hason alszunk

Kép
kaandi

Sziasztok!

Képzeljétek el tegnap este fél tíz körül elaludt a gyerek, és reggel 5 után ébredt! :shock: Nem kellene egy ekkora gyereknek még éjszaka legalább egyszer szopni? ??? Eddig mindig egyszer kajált hajnali 2-4 között, meg napközben hatszor. Szerintetek? Állítólag a 4-5 hónapos gyerekek már átaludhatják az éjszakát, nekik az éjszaaki szopi már inkább megnyugtatásból, ill. megszokásból megy. De az én gyerekem még csak két hónapos!

harivera: Sajnos nekem sincs felesleges tejem, nem nagyon szoktam fejni, csak ha a elmegyek pár órára valahova, és apa marad otthon a gyerekkel.

gerendai zsu: Ha nem válik be a suttogó, és szeretnéd elaltatni néhány órára, én még mindig a hasadra fektetést javasolom. Úgy nem éri sok inger, és a szívverésed megnyugtatja. Így sajnos te sem tudsz házimunkát végezni, de viszont olvasni, szundítani igen.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Sziasztok!

Végre én is itt. A hiányzás :D oka, hogy Petra és én is náthásak voltunk/még kicsit vagyunk és nehézkesek voltak a napok. Jó látni, hogy mindenki szépen gyarapszik, gyönyörűek a babák.
Lányok én béna vagyok képfeltöltésben, de most mégis pótlom a hiányosságomat. A közös mailboxba küldtem egy levelet, benne egy linket, na ott találjátok a best of Takács családot. :lol:
Nem cenzúráztam, remélem egyik kép sem pikáns :wink:

Mi is egyre jobbak vagyunk elalvásban szóval Zsuzsi ne add fel. CSatalakozom az előttem szólókhoz: hason alvás és még egy kis kajcsi! (én is cumi ellenes voltem és PEtra is), szóval ő elalvás után egyszerűen kiköpi. Okos a gyerek nincs mit tenni :D

Julcsi, budabo nagyon köszönök minden tanácsot.. küzdelmes, de a tej menyiséget sikerült kicsit növelni és este a kapott tanácsok alapján pótlunk.

Andus: a madártej is csoda!!! PEdig eddig utáltam, de szerintem az is hatott:)

Kaandi: Mi csak hason alszunk. Egyedül a babakocsi kivétel.
Húsvétkor mi is bevállaljuk Miskolcot.. hát kíváncsi leszek. Az egyik nagyinál kutya, a másiknál macska a bérházban :shock:

Orsi

Kép
bjuti

Jó reggelt!

Zsufi: 50-es faktorút használjatok. (Tesóm szerint, Ő pedig kicsit ért is hozzá...)

Huhh, de jó Zsu és Zsufi, ezek a Velencei tavi túrák... Jól hangzik. :) És Szentendre is nagyon... Lehet, hogy mi is elmegyünk hamarosan, most beszéltük az Urammal, hogy sokat megyünk majd zöldbe a Manóval.

Kaandi:
Jól hangzik ez az álometetést. Lehet, hogy ma kipróbálom én is. Kicsit félek, hogy Bogyesz felriad... :roll: Ő elég éberen szokott enni. De annyit megér, hogy megpróbáljam.

Bevallom őszintén, írtam pénteken Iriccnek egy smst, hogy mi van velük. Sajnos nem válaszolt, én pedig aggódom... :( Remélem csak nincs ideje.

Ráálltunk az egy ébredésre, olyan jó. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Orsi: Örülök, hogy alakul a tejci, és ha csak este kell pótolni, az egyáltalán nem tragédia... Szoptanit működik?
Képek gyönyörűek, Te jól le vagy fogyva, tessék enni! :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kaandi: én sem szeretek kimenni, tegnap apósoméknál készült pár kép, nem túlzok, úgy nézek ki, mint egy hegyomlás, azért azt nem gondoltam, hogy ennyire sz@r a helyzet... Jó lenne még egy kis dzsekis idő...

Hogy kell a baba combját úgy borogatni, hogy az rajta is maradjon, mert nekünk is kell majd csinálni? Vizes vászonzsepivel? (Na az nincs itthon...)

Zsufi: jöhettek, várunk... :D Állítóleg gyógyszertárben lehet kapni Vichy márkájú, kifejezetten babáknak való 50-es faktorú naptejet, azt olvastam hogy olyan 3-4 ezer forintba kerül, de ezt majd meg kell kérdezni.

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok!

Kaandi: úgy örülök, hogy nektek is beválni látszik az álometetés!!!! gartula a hosszú alváshoz!!!

Millye: nálunk 3 kutty van, 2 berni pásztor, és 1 csehfarkas... Egyik sem kicsi, de jól nevelt, képzett kutyák (bh vizsgásak) úgyhogy szerencsére nincs velük probléma.

Gerendai Zsu: én most olvasom a Suttogó3-at, és abban írja, hogy az ilyen pici babáknál még nem a felves-letesz módszer a jó a megnyugtatáshoz, hanem a suttog-ütöget... AZ első könyvben erről csak néhány szóban ír, de én is ezt csinálom Vendivel, és amikor elkezd nyűgizni nagyon hamar megnyugszik tőle, és elalszik... SZóval a lényeg, hogy felveszed a mellkasodra, lehetőleg a buksja is feléd nézzen, és határozottan elkezded ütemesen paskolni a háta közepét (ne a derekát és ne a popsiját), közben pedig 'sssss sssss'-t suttogsz neki, ezt sem túl halkan... és pont bele a fülébe, inkább a füle mellett... ettől előbb-utóbb megnyugszik... én már a második hete így nyugtatom elalvás előtt, és ha időben elkezdem (ahogy észreveszem rajta, hogy fárad) akkor szinte semmi nyűgösség nincs (ordítás meg alig) é már nagyon hamar megnyugszik, és ellazul... Egyébként írja a 4 lépéses altatás is, az benne van az első részben? nem emlékszem...
Ami még fontos, hogy amikor leteszed a bölcsőbe akkor lehetőleg oldalt tedd le, és maradj mellette jó sokáig, főleg, ahogy írod, hogy hamar megébred, mert ahogy látod,hogy felkel szépen megint lehet ütögetni a hátát és suttogni, nem is kell felvenni, ha már ezt megszokta, akkor nagyon szépen vissza tud aludni... csak az a lényeg, hogy ott kell lenni mellette, hogy lásd, ha ébred...
Remélem érthető voltam, ha nem, akkor kimásolom akönyvből, csak szólj!

Vera: írtam püt a tejcsiről!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Ladmon, pelust én jól meghúzom pocinál (azért persze az ujjam be tudom dugni felülről, de jó szoros azért), és csak überkakahegy esetén folyik ki, alapból nem. (libero 2)

Zsuzsi, kitartás! :) gyere gyakrabban, hátha kicsit fel tudunk tölteni energiával :D tudósíts csak bátran, mi is tanulunk belőle, meg érdekel is, hogy mi van veletek :)
Nekünk egyedül elalvásra az jött be, hogy rajtam szépen megynugszik, félálomig elringatom (még nyitogatja a szemét, de már el van lazulva), aztán leteszem a kiságyba hason, és segítek neki megtalálni a hüvelykujját (nem mindig találja egyedül). Így pár perc, és már szundi megy, aztán ki is veszi az ujjacskát magától. (és nem ébred rá fel, mint ha a cumi esne ki)

tegnap mi is voltunk shoppingolni... gyerek végig nézelődött (ennek meg is ittuk a levét délután, mert hullafáradt lett, ettől nyűgös, ettől nem tudott aludni, szokásos ördögi kör...), én viszont nem találtam egyetlen épkézláb nyári felsőt sem, ami a szopismelltartóval összeegyeztethető. Viszont Tomi unszolására vettem egy marha rövid szoknyát :oops: hááát utcára nem megyek benne, de a kertbe szuper. Jövő hétvégén újabb felvonás, mert két fölsőm van, amit fel tudok venni, az meg nem valami sok :(

Lili nagyon csinimini :D

Kaandi, gratula az átalváshoz :D

Crocus, mi már vagy két hete este kilenctől reggel hétig alszunk :oops: és gyarapszik a gyerek, minden nap ötször szopik, általában vidám, és élénk, szóval nem hiszem, hogy baj lenne ezzel. Szerintem örülj neki, hoyg tudsz sokat aludni :D

Ma lett két hónapos az angyalbabám :D :D :D :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stelly 2009.04.06 08:56-kor.

KépKép

KépKép
stelly

Bjuti: megkukkeroltam Petra babát, gratulálok hozzá, nagyon gyönyörű! Az a kedvencem, ahol a szájában van a cumi, ami majdnem olyan széles, mint az arcocskája... :D

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok lányok!

Tegnap megint sikerült este 8-tól hajnali 4-ig aludni. :D Valahogy az álometetésre nem tudom rávenni magam, vagyis arra hogy ébresztőt állítsak. :? Abban reménykedem, hogy elérjük, hogy ezek a hosszú alvások reggel 6-ig fognak tartani.

Elif: én úgy tudom, hogy a BCG oltásnak lehet ilyen szövődménye, bár az általában a hónaaljban jelentkezik.... :? de azért orvost mindenképp keres fel szerintem.

Zsu: 420 :shock: hát nem semmi... én most nem is tudom, hogy mennyi Manóka. Már 2 hete nem lett megmérve. :oops: De majd a héten megpróbálom pótolni.

Pelus: nekünk a Pampers nagyon jól bejött. Most még a minit használjuk, de legközelebb már midit veszek. Nem folyik ki belőle semmi, pedig azért Hannácska nagyon sokat pisil.

Csütörtökön megyünk haza. :D Hú, már nagyon várom. Bár azt kevésbé, hogy csomó rokon-és a babát mindenki végignyalogassa, főleg hogy még nem is kapott oltásokat. Hát azt nem fogom hagyni, hogy akárki kézbe vegye, bármilyen sértődés is lesz belőle.
Bár nálunk az a rossz, hogy Apa annyi mindent haza tud hozni a kórházból. :? Most is nagyon náthás már napok óta, remélem a baba nem fogja elkapni. :?
Ja, és anyuméknál van kutya is, meg macska is. Bár a macska csak kint az udvaron, de a kutya a földszint egy bizonyos részén közlekedhet és olyan kis szeleburdi. :? Hát majd megpróbálom távol tartani annyira, amennyire lehet.

Julcsi: múltkor teljesen véletlenül rátaláltam Iricc blogjára és ott rendszeresen ír, és úgy tűnik teljesen jól vannak. Nem tudom, hogy itt miért nem jelentkezik.
Ez a blog címe:
http://magzatviz.blogspot.com/2003_09_01_archive.html

Panna
pandusika

Sziasztok lányok!

Jöttem olvasni titeket!

Kébzeljétek Petra már 2éjszakát átaludt...este 9kor leraktam aludni és csak reggel 5-és 5:30közt ébredt meg...nekem ez átaludtnak számit ..mert úgye kimaradt egy evés.
De amire a legbüszkébb vagyok :) a kispicur már többször hason kinyomta magát...mint a nagyok..
Egy hang nem jött ki a a torkomon mikor ezt megláttam,nagyon édes volt...a csöö karjaival tartotta magát.
Söt az ágyba is elforog,sokat nevet, gögicsél.
Amennyire paráztam hogy lusta és lemarad..most meg akkorát ugrot,hogy csak na.Nagyon büszke vagyok rá..rém jó gyerek,nem sir nem nyifog,nem hasfájos...folyamatosan nevet.Imád kint lenni...7végén lent voltunk szinte végig...apa mosta a kocsit ö meg aludt kint.
Csak azt nem tudom miért dugdosa ki folyamatosan a nyelvét...mint valami kigyó :P
Holnap jön a dokinéni és rákérdezek....van akinek a babája csinál ugyan ilyet?
julcsi 79:Férjed tudot valami ötletet mondani a tárhelyel kapcsolatba?
Úgyanis a www.etra.hu a mai napig nem enged belépni :evil: nem tudom mi a f...van vele

R.Réka szerintem se szoptatot...meg ugye nincs is mű melle... :wink:

Norbi diétájával kezdtem anno a diétámat...és nem használtam hozzá Norbis cucokat...végeredmény -25kg.... :D Első 10kg ot 3hónap alatt lement...a többi utána már rohamosan..nem sportoltam mellé...csak betartottam amit norbi mond.
Meg egy két jó tanács...aki fogyozik(vagy majd fog)egyen sok répát..a répába sok a karotin ami fogyáshoz nagyon jó.Kaukázusi kefirbe reszeltem répát egy foghagymát só bors...ez volt az ebédem...ezek mind jó zsirbontó anyagok...fehér kenyért zsömle helyet inkább barnát...
És én nagyon néztem mibe mennyi kaloria van...és szigoruan csak napi 1000alatt ettem....Persze azt tulzásba vittem és hát..... :cry: :cry:
Elif:Anyos megnyalta a mézet... :shock: :shock:
Mindenkinek szép napot kívánok!!!
Pusza

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

köszi lányok a bíztatást és a jótanácsokat :D
Szóval Bingó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az törént ui, h tegnap én is kipróba az álometetést 11-kor, nem volt nehéz nekem beletenni a cicit, szopizott, és tettem is vissza, kicsit sem ébredt meg az egész alatt. Tök jó, mert legközelebb ma 6-kor kelt, ettünk, utána teljesen felébredt, de én még hulla voltam, úgyhogy visszatettem a bölcsőbe, de csodák csodája nem tiltakozott, hanem 40 percet elvolt, nézelődött. Aztán hallom, ahogy ásít, meg kezd nyüszögni, akkor gyorsdan erőt vettem magamon, felkeltem, gyorsban átpelenkáztam, jött a lefekvéses rituálé, be a bölcsőbe, és láss csodát, tátááámmm: fél órai pillogatás után elaludt fél 8-ra, semmi nyikorgás, egyszer sem kellett kivennem! :shock: Úgy örülök, drága kis életem milyen ügyi volt! Biztos tök sok lemaradása van alvásból, kimerítette ez a két hét nemalvás.
Hason? Hát igen, kellene. Sajna nem megy nekünk, fogalma sincs, hogy oldalra is lehet fordítani a kis buksit, csak erőlködik szegényem sírva a végkimerülésig, végén már reszket a nyaka. De tudom, hogy így jobb lenne, nem adom fel, csak előbb a bölcsőben elalvást szokjuk meg, aztán a következő lépés lesz a hason alszunk projekt. biztos jobb lenne, ha tényleg meg lehetne a mellkasomra fektetve is nyugtatni.
Amy, kösz, a 3-ast még nem olvastam, de ha kiveszem a megnyugtatáshoz, ezt is szoktam csinálni, suttog, és ütöget a szívverés ritmusára. És mivel hasra nem megy, oldalt szoktam letenni. csak piszok fájdalmas már néhány percet is a mély bölcsőbe behajolva a füléhez közelíteni. Be fogom szerezni én is a 3. részt. Az a 4 lépéses alvás micsoda?

Bjuti, de jó, h jelentkeztél, szuper ügyi voltál tejecske ügyben :lol:

vásárlás: hogy fekszik a babátok a kocsiban, amikor ébren van? Mondjátok, hogy nézelődik. A babakocsi belsejét nézi?

Stelly, napi 5x szopizik Adri? nekem azt mondta a védőnéni, legalább 7x kell. De olyan nehezen jön ki annyi nekem is, de ezek után nem is fogom erőltetni. :wink:

Zsufinak, és mindenkinek a mai eredmény: Kép Kép

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Na látom, mára mindenki előkerült!! :D

Én tegnap még kimozdulni sem tudtam, mert őfelsége elfelejtett aludni (mindig átfordította a fejét a másik oldalára- ahol NINCS hüvelykujj) így 3 óra nem alvás után hagytam a nyakamban aludni... Mivel ott szép az élet, lenyomott 3 órát, így csak irigykedni tudtam a szép időben kirándulókra!!
(Szóval Zsu: volt igazság "a vihar előtti csend" megjegyzésedben....:))

Zsuzsi: Szép munka... Én is cumiellenes vagyok, csak megnyugtatásra gondoltam tippnek. De, amit Amy írt, tényleg jobb. (Én csak Suttogó 1-ig jutottam....)
És Léna persze nagyon aranyos!

Zsancy: Esztikém is dugdossa néha a nyelvét. Sutt. néni szerint bántják a szelek, de rajta nem látom, hogy bármi ilyen gondja lenne. Jókedvű, mosolyog, igazi boldogbaba, szóval énnem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. De, ha valami okosat tudsz meg a dokitól, akkor értesíts!

Ma reggel meg jól beégtem, jött a postás 1/2 10-kor és a csengetésére felriadva hálóingben, kócosan kipattantam az ágyból. Ő meg kurjongatva jó reggelt kívánt! Hablatyoltam valami hazugságot a babával töltött éjszakámról, mert olyan ciki volt (aztán rájöttem, hogy akár éjszakai műszakban is dolgozhatnék...)....
Eszterem amúgy is egyre jobban nyomja. Megint magától kelt fel fél 7-kor.... Szóval lehet rájött, hogy enni KELL! (Nem bírok magammal, így este rádobom a konyhai mérlegre, mert nem tudom a csütörtököt ölbe tett kézzel várni!)

ladmon

Sziasztok!

Vera, ok Húsvét után tali! :lol:

Elif, azért nem semmik ezek a török szokások! :shock: De jó hogy ilyen hagyománytisztelők vagytok, szerintem sok fiatal be se tartaná őket!

Erika, nagyon édes Lili baba a szoknyába! :lol:
Drukkolok, hogy jól tűrje az oltást a pici lány!

Bogi, én már attól félek, hogy nem kóros-e, hogy ennyit hízik a kislegény! :roll: :oops: Vagy tényleg fényevő? :lol:

Zsufi, legközelebb együtt is mehetnénk a Velencei tóra! :wink: :lol:
Mi is régóta csak egyszer kelünk éjszaka! Tegnap 8-kor evett Bencus, és fél 4-kor kelt fel enni, utána aludt reggel fél 9-ig! :)
Ja, és este 9-kor már alukált is! :D

Kaandi, hú nem semmi hétvége! :( Drukkolok nektek is, hogy jól bírja Boti az oltást!
Vérzés: már akartam írni, hogy nekem csak kis pecsételés volt 4-5napig azóta semmi, tuti hogy a gyógyszertől volt! :? Szerintem neked is! :?

Crocus, nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy nyugodtan átaludhatják az éjszakát, már elég nagyok ahhoz a babák!

Orsi, de jó hogy írtál! :lol: Remélem hamarosan teljesen felépültök! Mindjárt megyek képeket kukkolni! :wink:

Iricc nekem is sokszor eszembe jut, jó lenne ha írna pár sort megnyugtatásul! :roll:

Eszter, Boldog Hónapfordulót Adri babának! :lol:

Panna, jó utat Nektek, és vigyázzatok az úton nagyon!

Zsancy, nektek is gratula az átaludt éjszakához! Annó amikor csináltam a Norbi diétát 5 kg ment le rólam, de pont annyit is akartam lefaragni! :lol:

Zsuzsi, nagyon tündéri Léna baba! :lol:

Ma délután megyünk a Premier Outletbe vásárolni rucikat, már várom! Remélem Bencének is bejön majd a shopping, mert az anyukája imád shoppingolni! :oops: :lol:
zsu83

Ladmon, hát sajnálom hogy igazam lett, de nálunk is mindig így van! :?
Nekem is volt már égő jelenetem a postással! :oops: :D
zsu83

Zsancy, Adri is dugdossa a nyelvét, úgy hívom ilyenkor, hogy gyíkocska :) de ugye most nem állsz neki újra fogyózni? Szerintem nagyon csinos vagy a fotók alapján, ne hidd el, ha valaki mást mond!

Zsuzsi, tegnap nem vittem a mózest, hanem az autósülést pattintottam a babakocsivázra, mert úgy kisebb, és könnyebb vele a boltokban manőverezni, ezért tudott nézelődni. A mózesből nem tud nézelődni, szóval ott játékot szoktam felakasztani neki a napellenzőre, hogy azt nézegethesse.
Igen, ötször szopizik már jóideje, kb reggel fél nyolckor, délben, háromkor, hatkor, meg este lefekvéskor, fél kilenc körül. A délelőttöt általában végigalussza, délután meg többet van ébren, rövidebbeket alszik, és gyakrabban kér enni is (viszont ahogy mértem, kisebb adagokat eszik).

Léna nagyon bájosan szundizik :)

Zsu, köszönjük szépen :) (mi is a Premierben voltunk tegnap, és nekem most nagyon nem jött be sajnos)

KépKép

KépKép
stelly

Köszi Pandusika, akkor nem tudom, hogy Iricc miért nem ír... A szülés körül nagyon aktív volt, több smst váltottunk a kórházból, mindenesetre örülök, hogy semmi baj nincs. :)

Zsu: 420 gramm :shock: :shock: :shock: Marci jobbára a felét szokta, de én elégedett vagyok ezzel is. :)
Jó hely a premier outlet? Igazából mát gondolkodtam rajta, Isti szüleihez arra megyünk haza, útba esne.

Zsuzsi: Ujjszopás-ellenes is vagy? Mert szerintem azért kell valami, amivel megnyugtatja a magát a Baba... Amit mindig elfogad nálunk, az az én ujjam. De sajnos nem állhatok állandóan mellette... :?
Látod, szépen haladtok! :D Ahogy növekszenek, javul az alvás is, ügyesednek a Babák...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsu83: Örülök, hogy jól sikerült a vendégség! A fiam is nagyokat pupuzik anyukám kezében :oops: :lol: Jó vásárlást délutánra!

Cserkészkolbász: nagyon helyes a kislányod a farmerruciban! Drukkolok, hogy ne legyen nagy sírás oltáson és hamar túl legyetek rajta.... :roll:

Budabo: Nagyon ügyi Füge, hogy ilyen szépen átalussza a napot! :wink:

Kaandi: De szuper, hogy nektek is bevált az álometetés!

Amy81: A volt főnökömnek is berni pásztor kutyája volt... évekig én oltottam :lol: szép nagy testűek biztos, hogy nem félsz amikor sétálni mentek :lol:

Stelly: Én még nem mentem áruházba a fiammal mert nem tudom, hogy viselné a tömeget... :oops: mi úgy csináljuk, hogy a férjem kinn marad a kocsiban...

Zsancy: Milyen jó, hogy Petra is átalussza az éjszakát! :lol: az én fiam is dugdossa a nyelvét :lol:

Gerendai Zsuzsi: Milyen édesen alszik Léna :lol:

Ladmon: az én kisfiam sem volt hajlandó tegnap 2 óránál többet aludni napközben... pedig anyuékhoz is elmentünk babakocsival...

Kép

Kép

Kép
millye

Julcsi: hehehe, öreg hiba.... Nálunk az én ujjam nem játszik (szerintem a körömlakk miatt nem kell neki) a zuramé viszont.... Hmmm.... Fincsifincsi....
Így nagyon végszükségben: "Sajnos csak a tiéd jó neki drágám..." Én meg kuncogva eltávozom... :lol: :lol: :lol:

Millye: amint azt veszed észre, hogy már többet nézelődik, akkor nyugodtan viheted a nagy bóótba! Én is féltem, hogy a Tescót végigordítja, de egyszerűen csak elnézelődött (húúú, talán olyan 7 hetes volt akkor...)
És mit hallok, csak nem megvan a babakocsi?? :D

ladmon

Ladmon: Tegnap anyuéknál olyan hisztit levágott... hiába magyarázom, hogy nem lehet egész nap cicizni :oops: Na ezért tartok attól, hogy hiszti lesz ha elmegyünk shopingolni :lol: a fiuk amúgy sem szeretnek shopingolni :lol: neked könny meg Stellynek is mert a lányok szeretnek vásárolni és nem árt elég korán kezdeni :lol: :lol: :lol: Megvan a babakocsi :wink: :roll: és nagyon szuper... tegnap délelőtt azzal vacakoltam, hogy-hogy kell rárakni a hozzátartozó alkatrészeket :twisted: na meg a fiam is hisztis volt... úgyhogy ki be rohangáltam...

A lányomat meg hazaküldték az iskolából mert lázas... :evil: megint parázhatok, hogy nehogy elkapja a fiam tőle... komolyan mondom amióta megszületett a fiam azóta a lányom állandóan beteg :?

Kép

Kép

Kép
millye

Húúú akkor megnyugszik a lelkem...azt hittem csak az én gyerekem váltott át kigyóba :P
Nekem csak a lötyet hasamat kéne vissza edzenem...de olyan lusta vagyok.Az a jó itt a fittnes terembe viheted magadal a babyt mózesba vagy autós ülésbe....és van baba-mama szoba ahol meg etedhetted vagy tisztába teheted...ez jó is lenne meg praktikus...de lusta vagyok...meg még várok egy kicsit Petra baba nagyobblegyen
Stelly:Köszi szépen :oops:

Petra sirás mentes pancsolását úgy oldotuk meg hogy hason fürdik...és úgy tök tugi van :P
Nevetni szogtam rajta mert a lábait úgy mozgatja mint egy kisbéka...a kiskádja oldalát meg majd szét rugja...akkorákat lök magán :P Pár kép a 7végéröl Kép Igy fürdünk Kép Fürcsi után Kép kukucskálok Kép igy dugdosom a nyelvemet

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Zsancy: Egyébként annak idején amikor a lányom volt kicsi akkor dugdosta a nyelvét amikor jöttek a fogai és zavarta, hogy ott van valami... de ez nálunk még korai... :lol:
Nagyon helyes a pancsizós kép Petráról!

Én is teszek fel egy olyat amin pancsizik, mosolyog és öltögeti a nyelvét... és persze ezeket egyszerre :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Csajok, monnyátok meg gyorsan, lehet tüdőt szűretni szoptatás alatt? Nem lesz sugaras a tejci, vagy ilyesmi(nem ér kinevetni :P )?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Gerendai Zsuzsi: Én úgy tudom, hogy csak terhesség alatt nem szabad és hogy szoptatás alatt lehet menni, de én nem mennék el... mert mi van ha mégis káros :?

Kép

Kép

Kép
millye

Zsuzsi: biztos, hogy lehet, mert aki tejleadónak jelentkezik annak is kell mennie kell tüdőszűrésre! Szóval tuti nem árt!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Julcsi, nem, ujjszopás párti vagyok. Léna szokta is, de még az ökle megy, egészben. Hatalmasakat tud cuppogni vele, gyakran csinálja, ha a bölcsőben kínlódik.
Most megint alszik...Ennyit talán születése óta nem aludt :shock: . És megint a bölcsőben :wink: . A babakocsiban akartam volna, de nagyon nem tetszett neki. Én ezt nem értem. Eddig csak a kocsi volt az, ahol aludt 4-5 órákat. Mi lett most? De át fogom tenni, mert ha minden igaz, Édesapa elé fogunk menni, most van nálunk a tüdőszűrés, és menni kéne. De hogy induljak el, ha sír, ti el mertek? És ha nem hagyja abba a tologatásra sem? És olyan kínosnak érzem ezt, pedig biztos nem kéne.

Zsancy, Léna is jelentkezik a nyelvnyújtogatók táborába :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Én se szerettem, amikor mindig azon kellett parázni, hogy mikor kezd el sírni, mint az őrület. De mostanra nagyban megnyugtat, hogy bárhova viszem, mivel jó idő van, nincs rajta annyi cucc, így ki tudom venni a babakocsiból vagy a hordozóból, ha nagyon sírna. A kezemben meg nagy valósíznűséggel megnyugszik.
Szerintem te is így öltöztesd, és akkor nem kel félni, ha sír, ölbe veszed.

ladmon

kreiszi: én azt sem tudom, mi az az elektromos hinta!
De nálunk a nagyszülők eltalálták, hogy vesznek egy ajtófélfára rögzíthető hintát a lakásba! Nanemááár... (Persze Laci szülei voltak ilyen okosak, és én meg majdnem sokkot kaptam!)
Az a véleményem, hogy hintázzon a gyerek a játszótéren a hintában a friss levegőn.
Szóval válaszolva (:D): mi tutira nem veszünk.

ladmon

Ladmon, Gerendai Zsuzsi: Ez a sírás dolog nagy dilemma... mert én is attól parázok, hogy ha elindulunk bárhova és bőg a drágám... és az emberek szúrós szemmel néznek, hogy szegény baba... milyen anya... hagyja sírni azt a szegény csöppséget :oops: amikor mentünk a babakocsiért akkor is olyan sírást lerendezett... :oops: és abba sem hagyta hazáig... tegnap meg anyuéknál ment a produkció... itthon egyszerűbb mert csak előkapom a cicit és kész... tegnap anyu is mondta, hogy szoptassam meg, de már nagyon fürdési idő volt és nem akartam jobban bekeverni a fiamnak. :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Zsuzsi, ne menj tüdőszűrőre!!!!!
nekem a védőnő direkt mondta, hogy ne menjek el, amíg szoptatok.

Cumi téma: én adok ha kell, de ritkán kell szerencsére. Száva viszont sokat cumizott, de másfél éves korában magától eldobta.
Nekem az a meggyőződésem, mondtad zsuzsi, hogy oviban sok rossz tapasztalatod van, hogy azok a gyerekek cumiznak 4-5 évesen, ahol otthon nem gömbölyű valami. A cumi megnyugtatásra kell, ha egy ilyen nagy gyerek cumizik, akkor nem kap elég szeretetet, nem elég magabiztos, zaklatott, kiegyensúlyozatlan.
Én ezt láttam az oviban, azoknál az ovistársainknál, akik cumiztak. Persze, lehet, hogy tévedek, nem egy reprezentatív felmérés volt... :D

Elif, nekünk is van olyan kis tarkó csomónk, Szávának is volt, sőt nekem is évekig gyerekkoromban.
Mindig azt a választ kaptam, hogy csak egy nyirokmirigy.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus: nekem azt mondta a védőnőm, hogy nyugodtan lehet menni.. én nem voltam, de határozottan rákérdeztem, és ez mondta...
nem értem.... :?

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy, úgy tűnik, itt sem egységes az álláspont.
Nekem direkt ő hozta szóba, hogy most van nálunk a tüdőszűrés, de most szoptatás alatt nehogy elmenjek. :?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

jaaaaaj,úgy 1 órája nagyon nyűgi szegénykém. :oops: :oops: :cry: :cry: csak sírdogál + kézbe van,most is........én harisny alá beszúrtam kisebb pelankaféle,de nem az,az megtartja neki Erika!!!!!
töprengek,h mivel menjünk így nyűgösen erikért,de akocsiba hátul lenne, azt husazem inkább bavbakocsi lesz+ki tudom venni..
nem jó.,ómikor ilyen síros :cry: :cry:

Kép
kaandi

jaaaaaj,úgy 1 órája nagyon nyűgi szegénykém. :oops: :oops: :cry: :cry: csak sírdogál + kézbe van,most is........én harisny alá beszúrtam kisebb pelankaféle,de nem az,az megtartja neki Erika!!!!!
töprengek,h mivel menjünk így nyűgösen erikért,de akocsiba hátul lenne, azt husazem inkább bavbakocsi lesz+ki tudom venni..
nem jó.,ómikor ilyen síros :cry: :cry:

Kép
kaandi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?