A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hanna: lemaradt a végéről a :?: , szóval: minden oké?

biga.csiga

Bartika! Csak nem szülni készülsz, hogy lepasszolod a táblát? :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Néhány kép a Kismanóról:

http://picasaweb.google.hu/kisbogacs/Gnes#
kisbogacs

Most el is húzom a csíkot, eszem almát :D Úúúúgy megkívántam.

Ja még Picuranyunak akartam írni, hogy a tegnapihoz képest (nagydolog ügy) ma teljesen normális a helyzet. Ki érti ezt? :shock:

biga.csiga

Kisbogacs! Újra csak dicsérni tudom Ági babát. :)
Olivér járhat a kiscsajokhoz. :)

Kép
hanna30

Na, így teljesüljön minden kívánságom, köszi Kisbogács ;)
Gyönyörű a pici lány, és az ásítós kép, valami tündéri :D

Most már tényleg lépek. Jó éjt!!

biga.csiga

csöre: :lol: 2 nap alatt 5 babó. Mi az nekünk? ;) Ugye kismamik? És akkor még ha jól látom a táblát, marad jövő hétre még 5 kismami. :)

biga.csiga: :) ma nálam is normális volt a helyzet. Mármint pocakosság előtti. Szóval naponta 1X és ennyi.
Vendég

Húúú, Mágnes, nem semmi, nagyon ügyes voltál!

Málnalevél, és homeós bogyók: én félgőzzel (vagyis napi egy csészével) iszom ezt a fránya málnalevelet.

A homeós bogyót nem másztam el megvenni, mert egész délután a jóslógörcsökben fetrengtem. És olyan hisztis voltam, hogy naa..
Még jó, hogy délelőtt kiporszívótam, de felmosni már nem tudtam.

Elmélkedek is, hogy megvegyem-e ezt a bogyót....

Drága? Ti kb. mennyiért vettétek?

Gólyás ajtódísz: Ausztriában és Olaszországban láttam az ajtókon kis gólyás díszt, rózsaszín, vagy kék szalaggal. Szeretnék ilyet :)
De már néztek hülyének dekorboltban...
Szerintetek itthon lehet kapni? És ha igen, hol?

Kép
gombócmakka

Sziasztok a párommal + a babával is minden rendben van köszike mindenkinek a gratulát nektek is sok boldogságot. A páro majd beszámol mindenről.
sok sikert mindenkinek :wink:

Kép
gizella82

Na, picuranyu, én még ezen a hétvégén nem akarok szülni. Most nyűgös vagyok hozzá...

Basszus, megint hányingerem van...
Ez nem az én napom....

Kép
gombócmakka

gombócmakka: én hatszázvalamennyi Ft-ért vettem bogyót.
Vendég

:) értem gombócmakka. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gombócmakka! Én is akarok olyan díszt!!!!

MajaApu! Örülök, hogy minden ok. :wink:

Biga.Csiga! Jó pihit. Örülök, hogy megoldódott a probléma. :)

Picuranyu! Na, kíváncsi leszek a számításodra. :)

Kép
hanna30

Kép
hanna30

Sziasztok!

Jelentkezem újra, bár eddig is olvastalak Titeket, de nagyon álomkóros vagyok napközben, csak éjszaka vagyok állandóan fent. Gratulálok a kisbabákhoz! Kitartást a többieknek. Mi ma voltunk a 3. CTG-n, az első kettőn nagyon mozgékony volt, a main viszont nem nagyon akart felébredni:) BPD 92-es. Becsült súly 3200-3300 g. Méhszáj teljesen zárt.
Ha addig nem indul meg a szülés, akkor 26-án fekszem be és 27-én császárral megszületik Anna:)

Móni

csmoni

csmoni: csak nem találkozunk akkor? ;)
Vendég

Kisbogács! NAgyon szépek a képek! A hármasban a legjobb.

Gombócmakka....én is tiszta depis vagyok....de ez van.

Már így is oylan hatalmas a pocakom!!!!! Midnen nap reped!!!!!

Bartika! igen ennyit számít, hogy rendesen alszik-e a gyerek....Máté is azért volt hisztis mert nem aludta ki magát. Most 8-kor elvittem aludni és kb az 5. Halász Judit zene után már aludt is.
katuska79

Moni! Szép méretes Anna.
Akkor gyere éjszakánként, sokan vagyunk ébren.

Kép
hanna30

Komoylan kezdem irigyelni a tervezett császáros mamikat. Ők legalább tudják az időpontot és nem rágják a kefét :cry:
katuska79

Katuska! Én mit mondjak???

Kép
hanna30

Húúú, Hanna, ez gyors volt:)
és még közel is van.

Kép
gombócmakka

Kicsit még nyavalygok itten...
Nyűgös vagyok.
Hisztizni akarok...

Per pill egyáltalán nem akarok szülni, de gyanús nekem ez a hiszti....

Kép
gombócmakka

Gombócmakka! Akkor hisztizz. :)

Kép
hanna30

Köszi picuranyu az árát a bogyónak.
Na annyit tán még belefeccölök. De hétfőn már tényleg a gyerekorvost kéne elintéznem...

Utána, hát, lehet, hogy nem lesz kedvem sehova se mászkálni.
Ma se volt.

komolyon mondom, ha lehetne itt rugdalni valamit, akkor azt rugdalnám
már csak azért ülök a net előtt, hogy ne a férjemet idegesítsem...

Kép
gombócmakka

Hát, mindjárt felrobbanok. Írtam Nektek szép hosszan, hát nem elszállt, amikor el akartam küldeni? :twisted:

Na, akkor röviden még 1x.

Erika, nagy-nagy gratula Zsófi babához!!!

Ma elég mozgalmas napunk volt. Délelőtt meglátogatott sógornőm, kaptunk tőle egy aranyos bodyt és hozzá illő rugit és két kis 0-ás méretű zoknit. Nagyon édesek, olyan kis picurik :P
Aztán befutott a védőnéni, ponntosabban sikerült épp abban a 10 percben jönnie, amikor elmentem sétálni ebben a szép napsütésben :twisted: De úgyis ment mlg a szomszéd utcába egy kismamihoz, így visszafele ismét benézett, addigra már hazaértem.
Lányok, ti tudtátok, hogy a tejszaporító homeós bogyót nem lehet a Laktoherb teával együtt szedni? A védőnéni szerint semlegesítik egymás hatását :oops: Ezért most a teázást elhagytam....

Bartika, köszi, hogy betettél a táblába. A hiányzó adatok: a 37. hét 7. napon született Bálintka és hüvelyi szülés volt.

Na, mára elköszönök, remélem holnapra lesz újabb Babahír!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Móni, szép méretek!

Én is 26-ra vagyok kiírva:)
De 2600 grammosra lőtték be a kisasszonyt :)

Ja, de én még jelenleg sima szülést tervezek.

Valami szép kis egyszerű szülést..., mondjuk direkt nincs koncepcióm, se szüléstervem, hogy ne legyen csalódás, ha nem úgy alakul...

Kép
gombócmakka

gombócmakka: na, a szép kis egyszerű szülést szerintem mindannyian bevállalnánk. :lol:
Vendég

Bálintanyu, hosszú hozzászólás esetén, én a biztonság kedvéért ctrl c -vel kivágom, és ha elszállt, csak újra beilleszteni kell, nem újraírni...

Kép
gombócmakka

A férjem elment pénz felvenni, mondván, legyen készpénz,ha fizetni kell az orvosnak. :shock:
Most én úgy nézek ki, mint aki szülni fog ? :shock:
Vagy előjött rajta a parapapiság? :roll:

Mondjuk én se maradnék magammal egy lakásban. :oops:

Kép
gombócmakka

Nyugi Hanna Te lehet kedden reggel már nem fogsz nyafogni...úgyhogy addig enged ki a hisztit Te is!
Hiszti este van.

Levágom a kuyta fejét! felugatta Mátét :evil:
katuska79

Picuranyu, húúú, anyum első szülése volt pompás.
Este 10-kor elúsztatta az ágyat, mert elment a magzatvíz. Majd 2-re megszült engem. Igaz, koraszülött voltam, és pici, 2100 gramm, de anyám elbeszélése szerint az egész családból ő volt a legnyugodtabb, és kb. annyira fájt, mint egy menstruáció. Csak az zavarta, hogy végighányta az egészet. Na, ez legyen a legnagyobb problémám.

Kép
gombócmakka

Csatlakozom a "hisztiest"-hez.
Összevesztünk párommal.
kisbogacs

Kisbogács! Nagyon szépek vagytok!

Gombócmakka! Ha így folytatod, lehet a hétvégét nem úszod meg szülés nélkül! :D

Csmoni! Miért lesz császár?

Katuska! Ne aggódj, te sem maradsz egyben! :D De meg tudom érteni az érzéseidet!

Több gyerekesek! Segítsetek nekem légyszíves! Ti hogy viselkedtetek a 2 évéssel, mikor a pici született? Hogy lehet vele megértetni, hogy őt is szeretem, ugyanúgy mint eddig!
A pici elég sokat van cicin, a császár miatt a nagyot nem is emelgethetem, így többnyire az apja rendezi egyelőre.
Ezért gyakran érzem, hogy haragszik rám, eltaszít magától és féltékenységi hisztit is rendez. Ma a játékbabáját meg is verte.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

gombócmakka: én anyum nem volt már ilyen szerencsés, nem szeretném az ő példáját követni. :( 18 órát vajúdott velem. :roll:

kisbogacs: :( mi történt?

Tessék hisztizni, öntsétek ki a szíveteket, hátha akkor jobb lesz.
Vendég

Gombócmakka! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit! Sajna a hosszú iromány átka. :(

Katuska! Állatvédők! :wink: :wink:
Te holnap babázol!

Kisbogacs! Gyere panaszkodni!

Kép
hanna30

Enikő! :(
Sajna segíteni nem tudok.

Kép
hanna30

Bálintanyú! Az én védőnénim is ezt mondta

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kisbogács: gyere hisztizz velem!

Anyám szerint apámmal élete első összeveszését a születésem után produkálta, azon, hogy mennyi ideig legyen nyitva az ablak...
Pedig én az esküvő után három évvel születtem :)

Ha ti is a gyerkőcön vesztetek össze, akkor gondolj arra, hogy ez teljesen normális:)

Kép
gombócmakka

picuranyu, affene, 18 óra? Nem, nem olyat nem kérek!

Kép
gombócmakka

Enikő, hát, izé, a testvérféltékenység elvileg természetes...
Én, mint elsőszülött, csak azzal tudlak nyugtatni, hogy azért feldolgoztam, és nagyon jó a viszonyom az öcsémmel :)

Kép
gombócmakka

Mi van lányok? Front van? :lol:

Már átlőttem a táblát Vickynek, nála reklamáljatok... :wink:
Én ma éjjel szeretnék szülni!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szomszédban ma meg buli lesz, már melegítenek, aludni úgysem hagynak, akkor már inkább a szülőszobán éjszakáznék, ott lehet többet pihennék... :evil:

Gombócmakka! Én tegnap voltam olyan rugdosós kedvemben! Végre elment anyós, tök álmos voltam, le is feküdtünk már 10-kor, el is szenderedtem éppen, amikor BUNKÓ szomszédom hazaért a nőjével, hifi be, aztán volt minden éjjel egyig, hallgattam a sikongatást. :evil: És itt ültem a gép előtt fél 1-ig, nem volt senki, annyira rossz volt. Tényleg akik nem alszanak éjjel, ti mit csináltok?????? TV nálunk a hálóban van, én meg a nappali kanapéra cuccolok ki ilyenkor. :roll:

Csajok! Feltehetek egy elmélkedős kérdést?
Az urammal azon gondolkodtunk, hogy ha minden baba tudja, hogy mikor kell megszületnie, meg, hogy sors és miegymás (horoszkóp, meg hogy még az sem mindegy, hogy melyik órában, percben születünk), akkor vajon akár csak egy kis szexel van-e jogunk beleszólni abba, hogy mikor jöjjön? Valahol azt gondolom, hogy van, akinél még a szex sem indítja el, tehát nem biztos, hogy erőltetni tudjuk, de mégis, azért pl. a baba egészsége érdekében van, hogy muszáj megindítani, nem? Akkor azoknak az a sorsuk? Akkor és úgy megszületni? :roll: Értitek mire gondolok?

Ettől az almatortától totál kinyuvasztottam a savamat. Lassan kilukad a nyelőcsövem. :roll: :evil:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

A szülésznőnek/dokinak szánt összegeken vesztünk össze.
Most ment kifizetni a szülésznőt (a dokit meg hathetes kontrollra szántuk).
Tényleg, akinek fogadott orvosa van/volt, ti mikorra terveztétek a fizetést?
kisbogacs

gombócmakka: :lol: valahogy gondoltam.

bartika: :D akkor gyúrj a ma estére!
Én is hajnalig fent vagyok és elmélkedek hasonló dolgokon, mint amit megosztottál velünk. :lol: :lol: :lol: Az élet hatalmas kérdései megfejtésre várnak. :lol:

kisbogacs: nálunk varratszedéskor vagy mikor hazaengednek minket, akkor szokás odaadni a pénzt. Legalábbis kinyomoztam hogy működik a dokimnál.
Még jó, hogy a dokim közölte velem mennyiért vállalja el a szülést, szülésznőm meg nincs, lesz, aki lesz.
Vendég

Gombócmakka! Az én öcsém is életben maradt. Pedig én baromi féltékeny voltam. :oops:

BArtika! Én már azt sem tudom, mi az a szex.
A szomszédhoz a minap átkopogtam és elmagyaráztam, neki, hogy mi a helyzet. :twisted: :twisted:
A savat sajnálom. Én ma mandarint ettem rennievel.

Kisbogacs! Nehogy már ezen...

Kép
hanna30

Ja, én éjszaka tv-t nézek.

Kép
hanna30

Csatlakozom a hisztisek táborához!!! Szegény férjemet ma már sikerült kikészítenem. Pedig szegény nem is csinált semmi rosszat.

És ma egész nap erős jóslóim vannak, pedig eddig nem is voltak egyáltalán. Na nem baj. Legalább most már ezt is tudom, milyen.
Szülni még nem hinném, hogy fogok, mivel nagyon mocorog a lány. Úgy tudom, szülés előtt abbahagyják. (Bár a barátnőmnek vajúdás alatt is mozgott).

Kisbogacs: gyönyörű a pici lány!!!!
Fizetés: én úgy tudom, hogy akkor "célszerű", amikor kiadja a zárójelentést. De ugyebár te erről már lekéstél, úgyhogy tényleg marad a 6 hetes kontroll.

És mindenkinek köszönöm szépen a szülinapi köszöntéseket!!!!

Kép
jandrea

Enikő! Elmondhatom a véleményem? Nekem még nincs két gyerekem, de első szülött lévén tudnék mesélni. Nem olyan rég sikerült csak feloldani szüleim iránt érzett dühöm. :roll:
Nincs két egyforma gyerek, így csak elsőre annyit tennék a helyedben (ami más miatt is hasznos lenne-szerintem), hogy nem hagyod ennyi ideig szopizni Milánt. Nem tesz jót sem a cicidnek, sem neked, de még Levinek sem látod... Nekem anno a kórházban már javasolták, hogy CSAK 10 perc mindkét cici, inkább sűrűbben, 2 óránként az elején. Nem fog éhenhalni, hamar megtanulja, hogy nem nyammoghat rajta. Levi is ennyi ideig evett? Szóval sok időt megspórolnál már ezzel kapásból, amit Levire fordíthatnál. Tök jogos a sérelme, ha belegondolsz. Lehet, hogy hülyeség, amit írok, nálunk működött. Első időkben 2x10 perc alatt végzett, majd mikor már egy cici elég volt, akkor 5 perc alatt benyomta a 100 ml-ket. Mértem is, annyira hihetetlen volt a tempója. Aztán meg amikor csak van időd akkor vele legyél. De ha kiszámolom ha ilyen sok idő egy szopi nem sok időd marad. SZóval érthető. :(
Elsőre ennyi. Én azt tervezem, hogy oviba is én megyek Pötyiért, amíg Ádit nem vihetem ki, inkább őt hagyom itthon, miután megetettem.
Amíg szoptatsz tudsz neki olvasni? Vagy mit csinál addig Levi?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: A sógornőm nagy ezotéria-rajongó és én tőle kérdeztem meg ugyanezt, mert ugyebár ez nálunk duplán bejátszik a programozott császárral. Szerinte ilyenkor is az számít, hogy mikor születik. Lényegében a világra jövetelekor fennálló holdállás határozza meg ezeket nem az, hogy most éppen ez egy előre megbeszélt időpont lesz.

Kép
jandrea

Jandrea! Miért bántottad szegény férjedet?

Kép
hanna30

Hanna, a konkrét ok ez volt, de a gyökerek ennél mélyebben ülnek a pénz körül. Egészen másként szemlélünk egy-két anyagi vonatkozású kérdést. Attól tartok még a jövőben is sok hasonló esténk lesz emiatt. :cry:
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?