A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Na szép lassan megpróbálok mindenre reagálni :)

Mamacka, mit csinált a férjed pizsamában a Szent Istvánban??????

KÉPZELJÉTEK!!! Apa meg akart lepni egy 4d-s UH-val, eddig azért nem voltunk, meert Apa konzervatív, erre Csenge belázasodott reggelre. Sose volt még beteg. Igazából most se tűnik annak, mert pakol, ahogy szokott, meg futkos. Ez az én formám.... Ha délutánra nem lesz semmi baja, akkor szerintetek elmehetek?????? Vagy nem, hátha visszaesik? Mert tényleg nem látszik rajta semmi. Jókedvű, mint mindig. Jajj nem tudom. Mert nem szívesen hagynám itthon.
mango.

Andee Bodyt mindenféleképpen kell adni a Babócára, mert az védi a kis derekát is. A body az alap és arra kell ráöltöztetni
mango.

Emi, ne írjál iyen sztorikat, mert kiver a víz!!!! Az autóban szülés szerintem sokmindenkinem a visszatérő rémálma :) :) :)
mango.

Emi, Kerekes

Én amikor voltam az előadáson nem hangzott el, hogy bármit adnak neked. A baba más. Tehát nem kapunk hálóinget, és betétet sem, mindent vinni kell. Mondták, hogy direkt olyan hálóinget vigyünk, amit majd nem sajnálunk kidobni. Zsuzsa te tapasztalatból mondod? Akkor nem értem miért mondanak mást, mint ami valójában van. Jaj elvesztem. Help!

Kép
téjé

Emi! Ne izgulj, biztos minden rendben van Lilivel! Azt azért csak éreznénk, ha nem.... De azért szerintem a munkahely az utolsó ilyenkor. Legalábbis nekem... Én már lehet, hogy elmentem volna táppénzre a helyedben! Sőt a telefonba sem egyeznék bele, hogy arról zargassanak folyton. De ez csak az én véleményem. Bocsi, csak mindenhol azt látom, hogy kihasználják az embert! Dolgozz jó sokat kevés pénzért, ha lehet onnan is menj szülni.

Én már írtam, hogy nálunk a kórházba csak hálóinget szabad vinni, pontosan a vérzés miatt, hogy bármikor be tudjanak kukkantani, ha esetleg nem érzi jól magát az ember.

Sirkici! Szerintem még márciusban is ráérsz vásárolni, bár már én is elkezdtem de csak szép lassan. Ki tudja márciusban milyen bálna leszek?? Na meg hogy mikor parancsolnak ágyba esetleg... Bár remélem nem lesz ilyen. Azért szerintem már nem árt nézegetni legalább, mit hol, mennyiért...?

Ollem! Elvileg a 28. hét után már gyakrabban kell járni dokihoz! Ennek én örülök! De magánba járok, remélem azért mindig nem kér pénzt.... :roll: vagy legalábbis nem annyit!!!

lituka! Réklihez ha ragaszkodik anyukád, azt nagyon jól pótolja az oldalt záródó (patenttal, vagy kötővel), alul szintén patentos body!!
Nehéz venni olyant, mert ritka! De ez tényleg jó (állítólag), mert csak szétnyitod és ráteszed a babát!! Gondolom anyukád ezért mondta a réklit. Van benn valami! :wink:

Kép
gabo001

Mango!

Jobbulást Csengének! Ha délután nem lesz lázas szerintem nyugodtan menjetek el! Ilyen ajándékot kihagyni... nem lehet. És ha esetleg nem lesz jobban, nincs ki vigyázzon rá egy órácskát?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci, [b] Már meg is beszéltem egy házaspárral itt a házban,. hogy vigyázzanak rá, gyakran járunk hozzájuk. Amúgy se akartam magunkkal vinni, mert hiszti van, ha valaki anyát "bántja" :) Jajj, nem tudom. majd meglátom, hogy lesz délután. Neked is van már egy gyereked, ugye?[/b]
mango.

Csajok! Szerintem a szülésre mondják csak, hogy olyan hálóinget vigyetek amit nem sajnáltok kidobni utána!! De szülés után (még bent a kórházban), ha használtok hálóinget, az miért kéne kidobni???
Gumimaci! Én olyanokat vettem, ami kb. térdig ér, és elöl vannak rajta mellközépig gombok!
De valaki írt a 2 db-ot. Szerintem ez kevés lesz a kórházba.

Kép
gabo001

Jaj de utálom a hálóingeket...
úgy sajnálom rá a pénzt is , mert utána soha többé nem lesz rajtam, majd talán a második babánál....
ugyanis én a hálóingekben meg tudok fagyni... :( és kényelmetlen nekem... :(

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gabo!

Már csak 100 napod van hátra!
Gratulálok!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Téjé!
Igen tapasztalatból mondom. Meg a tavalyi évben is volt ismerős kismamám, aki ott szült. A legfrisebb november végén, az a gyógyszertárunkban dolgozik egyébként. A szülőszobára adnak csak hálóinget és ha császáros vagy arra az 1 napra, míg a megfigyelőben vagy. Utána már a sajátodat használod mindenből. Ugyanez tartozik a betétre is. Azért annyira nem rémes az a vérzés, hogy olyan rucit kéne vinni, amit utána nem sajnálsz kidobni. Csak mondani szokták. Ezért ajánjlák az eldobható bugyit is. De ha jobban megnézed, akkor annak olyan a kialakítása, hogy a betétet normálisan nem tudod belerakni úgy, hogy ne mozduljon el.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Ollem!
Nem fogsz megfagyni, mivel a gyerekágyas osztályos legalább 25 fok van a szobákban. Inkább azt várod majd, mikor lehet szellőztetni. Legalábbis nálunk ez van.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Ollem, ne agódj, a kórházban jjól befűtenek a babák miatt!!! Mi novemberben majdnem megfulladtunk a szobatársammal, olyan meleg volt a szobában... Én se szeretem a hálóingeket, de minden napra számoljatok egyet, mert szülés után azért kicsit megváltoznak az anyagcsere folyamatok, vagy nem is tudom hogy fejezzem ki... Szóval én sose voltam az az izzadós vagy büdös fajta, de szülés után azért jólesik gyakran cserélni...
mango.

Mindenkinek köszi a dícséretet :)

Emi
- Sajnos olyan nap nincs, amkior ő semmit nem csinál :( ezért részletekben ügyködünk rajta .. most félkész :)
Szombaton Pokolgéppel játszik, vasárnap meg stúdióban vannak a SISAO-val .. Úgyhogy csak fél napjaink vannak együtt hétvégén is ... Szombaton bútorboltokat járni terveztük, vasárnap meg a szüleimhez megyünk szülinapozni (mert Hugim hazajött a síelésből, miatta toltuk el mostanra a "bulit" :)) Az ilyen szerelgetésekhez meg jók az esték/éjjelek ..
De azért bíztató, hogy ti összeraktátok!!
Tehát nem hiányoznak elemek .. stb :)
A felével megvagyunk .. minél kevesebb elem, alkatrész, annál gyorsabban haladunk :D

Mariann
- Köszi a dícséretet, de azért el ne kezdj diétázni vagy visszafogni magad!! Egyáltalán nem tesz jót a picinek!!! És azt már rengetegen írták, hogy nem teljesen függ össze az, hogy mennyit eszel, azzal, hogy mennyit hízol .. alkati kérdés ez is.
Ha látnád, én mennyit eszem ... el sem hinnéd. Én éjszaka min. egyszer fent vagyok rendes kaját enni .. nassolok sokat .. stb .. stb ... Mondjuk van rajtam is már 10kg!!!!
És tudod - ez a "mindenki kivétel nélkül csinos kismama topic" :) ;)

Atizka
- A Szent Imréseknek írták, hogy ha a XI.ker.-ben volt a házasságkötés, akkor nem kell 300 napnál frissebb legyen :) amúgy IGEN :)

Mamacka
- Ezeket a súly dolgokat nem is tudtam .. nem is gondolkoztam méhlepényben és társain :) érdekes .. így már érthető .. de akkor meg hogy lehet, hogy egyesek az egész babavárás alatt 6-8 kg-t híznak? Az kamu?
Én 15-20kg alatt tuti nem állok meg ..

Sirkici
- Van fotód a 4D-ről? Muti!!!
Hát .. mi ilyen vásárolgatós topic vagyunk már elég régóta :D :lol: :D

Mango
- Szerintem menj 4D-re :) Nagyon szuper lesz :)
Akkor pl. a rugik alá is kell body? :shock: :shock:
Azt hittem az alá nem megy semmi .. nah .. jó hülye vagyok :D
CSengének jobbulást!!

Kép
szösszenet

Kerekes, az eldobható bugyival kapcsolatban szerintem igazad van. Én pl. beballagtam egy kínai boltba, amit egyébként kerülök, ha lehet, elég olcsón vettem pár hatalmas (szigorúan fekete) sátorbugyit és sokkal jobb volt benne a közérzetem, mintha a mega-betétet egy ilyen papírbugyiba/ hálóba tettem volna
mango.

Judit!
Azt elfelejtettem írni, hogy az apukánek pedig egy tiszta póló és egy papucs kell, mint ruhát bevinni a szüléshez. Nadrágot adnak. És arra is gondoljatok, hogy bár ti nem ehettek, de az apuka is megéhezhet és megszomjazhat. Ő neki nem kell diéta.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Mango!
Nálunk is keresik a gyógyszertárban, de mindenkit csak lebeszélni tudunk róla.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Jött mail Lucky Vampire Gang-éktől - elkészültek a rugik :D :D
Jajj de szuper!!!
Alig várom, hogy legyen időnk elmenni érte :D :D
(a város másik felén van az átvevőhely .. de a postaköltség horror, így ezt az opciót választottam ... van 2 hetünk rá :D De szerencsére Apucija olyan kiváncsi, hogy tuti kivisz :D)

Kép
szösszenet

Szöszke, te nem téveszted össze a bodyt a rugival? Egyébként akartam már neked írni, hogy ujjatlan bodyt nyugodtan rendelj bármilyen méretben, mert Csengének is vannak ujjatlan bodyjai, amiket most hord. Arra rájön egy kis vékony pulcsi itthon, ha meg utcára megyünk vagy hűvösebb van, akkor + kardigán/ pulóver. Csini vagy Szössz, mire lesz a találkozó, beszerzek én is néhány pólót, nehogy itt egyedül égjek a kismama-topmodellek közt :)
mango.

Sziasztok!

Megjöttünk a nevelési tanácsadóból, jövő héten mehetünk újra, mert még nem volt kész az iskolaérettségi szürés...
Atis fiam adta magát! Kb. 5 perce várhattunk, amikor elkezdtem sziszegni, mert Zsófi bukfencpartit rendezett odabenn. Aszongya a fiam: anya, odamegyek az irodás nénihez és megkérdezem, hogy mennyit kell még várni, mert az anyukámnak baba van a pocakjában és fáj neki az ülés... :lol: odement, frankón előadta a nőnek, én úgy röhögtem... de kb. fél perc múlva már mentünk is be....
na, a nagydumás kisgyerek... :lol:

Szössz!
Létezik olyan, aki csak 7 kilót hizik a terhesség alatt. Ez én voltam a fiúkkal.... nem kamu... viszont a szülés másnapján ráálltam a mérlegre a kórházban és 6 kilóval mutatott kevesebbet... 1 kiló maradt rajtam... :wink: hogy csináltam, ne kérdezd, mert annyit ettem, mint egy viziló! :) És töknormális méretü gyerekeim születtek, töknormális súllyal... :wink:
Vendég

Mango - Össze nem tévesztem .. de ha beszélek róluk, előszeretettel keverem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mert most is bodykat rendeltem :D 1db 56-ost, és 2db 62-est :)

És akkor ezek a lábas rugik alá szoktak adni ujjatlan bodyt is? :)
Nincsen rétegesen öltöztetett babafotótok? :D :D :D

Kép
szösszenet

Pumpóka - Édes lehetett a fiad :) :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Mango! Nincs még gyerekem, ez az első babánk.
Aranyos, hogy Csenge így félti az anyukáját. :) Mennyi idős?

Hálóing: akkor jó, hogy nem kell végig gombos legyen. Én is úgy gondoltam, hogy minden napra legalább 1 kell. De a méretet még mindig nem tudom.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Atizka! Igen, úgy kb. a 25. héttől lehet hallani, előbb nem nagyon, olyankor a Doppler jobb. De próbálkozhatsz addig is, mert, ha olyan ügyesen fekszik a babád, akkor már lehet a 25. hét előtt is.
Válaszd ki,hogy melyik oldalon fekszik a babád, és ott huzz egy képzeletbeli vonlat a köldöködtől a csípőcsontod kiugró részéig. Az első harmadolópontjánál kezdj el hallgatózni, keresgélj :) Te is eü-s vagy?

Pumpóka: de tuti fiad van!!! Le a kalappal a kis hapsi előtt, micsoda férfi :)

Cinyke

levelibeka

Pumpóka! Ez nagyon aranyos volt a fiadtól! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szössz, nem rosszból írtam, csak magamból indultam ki :) Rétegesen öltöztetett babafotó, ez jó :) Lábas rugi alatt azt a kantáros ujjatlant érted? Hát cukinak cuki, amikor kilóg a kis hurkás kezük, de ebben az esetben nyer értelmet a rékli :) De a kis Babócáknak nem olyan a hőháztartásuk, mint a mienk. Szerintem áprilisban nem fog ártani egy kising/ vékoy pulcsi az ujjatlan kantáros gatyó alá vagy egy hosszúujjú body is jó. na jó, asszem ebbe már teljesen belekavarodtam

Arra emlékszem, hogy az első hónapokban elég sok body fogyott, mert néha kifolyt a pelenkából a jó kis anyatejes kaki/ pisi. Meg rugdalózóból se ártott volna több, mert sokszor az is ázott a bodyval együtt. Szóval senki se féljen attól, hogy nem lesz kihasználva valamelyik ruci az első garnitúrából!!! Valaki már beszélt itt pelenkákról, nekünk csak a libero vált be, a pampers kivétel nélkül mindig átázott, de persze valakinek az ellenkezője a véleménye. Éjszaka rendszeresen hajnal 2-kor keltünk nagy durrogtatásra és akkor jött a csukott szemes tisztába tevés :)
mango.

Gumimaci, 14 hónapos, 17 hónapos lesz, amikor Öcsike megérkezik :) Épp most éli a nagyon anyás korszakát, néha odajön és áöleli a lábam, meg ilyenek. Nagyon cuki és nagyon félek, hogy mi lesz vele itthon apával nélkülem. Már nem apa miatt, hanem az anyás korszak miatt.

Pumpóka, azt hiszem majd kérek pár tanácsot az én Atimhoz :)
mango.

Nah .. hogy konkretizáljam a kérdést :lol: :lol:
Ha pl. iylet adok rá, akkor kell alá ujjatlan body is? Vagy ujjas vagy hosszúujjú .. ? tehát simán a kis testére eszembe ne jusson feladni? :D

Kép Kép

Kép
szösszenet

Pumpóka ez helyes volt. És mindanyiunknak jól jönne, ha hivatalos ügyet intézünk. :P

Zsuzsa, igen az apukás dolgot tudtam. Hétvégén van büfé szerinted, mert ki tudja eszembe (eszébe jut e) kaját bevinni, ha itt az idő. NAgyon várom, hogy találkozzunk, hogy a személyes tapasztalokat elmondd, mert így írásban annyi mindent elfelejt az ember kérdezni.

Én tegnap felpróbáltam a hálóinget (mert én is utálom) nehogy ott derüljön ki, nem jön rám. Igaz még nőhet a pocak. Hát mondtam a páromnak, hogy ebben biztos nem szeret belém senki, mint a saját öreganyám úgy nézek ki. De fölösleges sok pénzt erre kiadni, pláne ha itthon az ember nem hordja.

Kép
téjé

Jajj, és majd mondom Csengének, hogy gondoltok rá, biztos gyorsan meggyógyul!
mango.

Sziasztok!

Szösszenet: a hízásról pont volt szó kedden az előkészítőn! Azt mondta a doki, hogy van ugye a gyerek súlya, és még egyszer annyit kell számolni a többire (tehát a méhlepény, magzatvíz stb.) Így jön ki a 6-8 kiló hízás (mert ugye egy átlag gyerek 3,5 kiló)... De azt is mondta, hogy ennél szinte minden kismama többet hízik! Persze vannak kivételek! Említett is egyet, aki csak 2 kilót hízott a terhessége alatt, átlag súlyról indult, átlag súlyú babát szült és nem diétázott! Hát ilyen is van! :-)
Egyébként már én is + 10-nél tartok... :-(

Szent Imrés lista: a "kispapa ruha" tényleg lemaradt róla, bár asszem ezt írta is valaki később! Bár én úgy láttam, hogy nem zöld, hanem kék... :-)

Ja, még azt akartam írni, hogy talán a hétvégén végre eljutunk kiságyat meg babakcsoit venni! Majd teszek fel képeket, ha meglesz... :-)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Szössz, ez olyan aranyos gondolat, de tényleg :)

a baloldali alá adjál rövidujjú/ hosszúujjú bodyt, attól függően, hogy milyen idő van. Ha hűvösebb van, még egy kis pulcsi is aláfér, vagy rá egy kardigán.

a jobboldali alá bármilyen bodyt adhatsz, ujjatlant, rövidujjút vagy hosszúujjút is. Egy idő után tök mindegy lesz, ami épp kéznél van, az lesz a jó :)

Símán ne add rá egyiket se! Nyáron is, majd ha meleg lesz min. egy body lesz rajta vagy egy napozónak nevezett nyári ruci
mango.

Szössz!

Személyes öltöztetési módom volt: (egyénenként biztosan változó) :wink:

Az ujjatlan rugi alá hosszúujjú bodyt adtam és rá egy vékonyabb pulcsit vagy vmi hosszúujjú felsőt. A kezeslábas rugi alá pedig vagy ujjatlan vagy r.ujjú bodyt. Én speciel mindig adtam bodyt a bébire. ÉN!!! :wink:

Csengének jobbulást!

Egyébként még a hálóing témához hozzáteszem, hogy nagyon utálom énis, mert belecsavarodok, mint egy kötözött sonka, hiába csak térdig ér, mégis a kórházban jobb volt és praktikusabb, mint a pizsi. Atisnál vittem még be pizsit. Már irtam, milyen jó volt a naciba belebújni. Aztán meg nekem nagyon kellemetlen érzés volt, hogy az amúgy is fájó gátsebemre nacit húzzak, ami plusz nyomja OTT, akárhogyis próbálom lengén hagyni, de akkor meg lógott rajtam, mint tehénen a gatya! Elég volt a bugyit elviselni... de ez egyéni vélemény!!!! :wink:
Vendég

Hát én még csak 4kg-ot híztam, csütörtökön voltunk 27 hetesek, de most kezdem érezni, hogy beindult az étvágyam. Csengével összesen 10 kg-ot híztam, pedig az 5. hónaptól kezdve 1 órán keresztül reggeliztem, 3 szelet kesnyér+ 2 zsemle volt a reggeli menü. A 8. hónaptól erre még rájött napi 6-7-8 sport szelet, amitől a védőnőm kissé ki is borult, de így volt 2, 9-es a cukrom

Nekem a szülőszobára kellett egy vizes törölköző, amivel a párom hűtött, mert ott is úgy be van fűtve, hogy nem lehet levegőt kapni, dehát kell a Babók miatt, szegénykék csak pucéran érkeznek :)
mango.

Köszi mindenkinek, szegénykém még alszik, azért tudok itt dorbézolni :)
mango.

Olyan hülye vagyok, hogy Csenge előtt nem fórumoztam, pl. erről az ajándékcsomagról se tudtam, nem mintha nagy érték lenne, de akkor is..
mango.

Gumimaci, Szöszke! Köszi nektek az újabb infókat a ház. akvi. kivonatról. Úgy látom, nem ússzuk meg, mindenképpen be kell szerezni. :(

Sikici! Még mi sem vásároltunk, egyenlőre gyűjtöm a tapasztalatokat, infokat, mit-hol-mennyiért érdemes venni. (A szorgalmas kismamák bőven adnak itt tippeket! :) )

Ollem! Ti nagyon ügyesek vagytok, hogy ennyi mindent ti magatok csináltatok a házon! És nagyon szép, de tényleg!

Gabo! Szerintem is csak azt a hálóinget kell esetleg kidobni, ami a szülőszobában rajtunk van. Én arra egy régebbit szánok.
Amúgy ma vettem kettőt. Egyet kaptam karácsonyra az anyósomtól is, kicsit gáz, mert inkább nagymamás, mint kismamás. De egynek azért jó lesz, ha úgyis azt mondjátok, hogy minden napra kell egy.

Cinyke! Köszi a szakszerű leírást, majd próbálkozunk a hallgatózással. Egyépként nem vagyok eü-s, hanem gyp-s (gyógypedaógus).

Zita

KépKép
KépKép
atizka

Köszi Lányok, így már világos az öltöztetés :D
Levontam a megfelelő konzekvenciát:
Minden öltözék alapja, első lépcsője a body :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Emi, ez nagyon durva, ahogy a nővéred megszült.... :shock:
És mindez első gyereknél???

Az öltöztetésre visszatérve én is mindig adtam bodyt Lilire, ujjatlan rugi alá hosszúujjút, hosszúujjú rugi alá meg ujjatlant, vagy rövidujjút.
Éjszakára meg szintén hosszúujjú body, ujjatlan hálózsákkal.

Valaki írta, hogy apukának lehet venni a kórházban olyan zöld "műtősruhát", amibe be kell öltözni..... Hát ezen kicsit ledöbbentem, még ezt is meg kell venni????
Mikor Lilit szültem apának adtak ruháta szülőszobán.... Jó, gondolom kórháza válogatja...

KépKép

KépKép
gabcika

Szösszenet!

Ahonnan a vagány bodykat rendelted, ma megjelölt engem az iwiw-en.
Tényleg arik a cuccok. Nagyon vagányak!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]S írta:ollemzösszenet!

Ahonnan a vagány bodykat rendelted, ma megjelölt engem az iwiw-en.
Tényleg arik a cuccok. Nagyon vagányak!!! :wink:

Engem is ma jelöltek meg .. lehet megtalálták az iwiwes oldalunkat, és mindenkit jelölnek :)
Annyira izgatott vagyok, hogy milyenek élőben a bodyk :)
A képek amik náluk fent vannak a gyerkőcökről - cukik :)
Szerencsére 2 amit választottam, egyik babán sincs :D
Ez a "Punk Baby"-s nagyon népszerű .. olyat akkor tuti nem veszek :D

Kép
szösszenet

Szöszke: nagyon szép poci és szép rucik…:D

Atizka: nyugi nekem is vannak ilyne paráim mikor ugy érzem a hüvelyemből érzem a rugdosását..esküszöm..mintha ott logatná tényleg a lábát…:D de mondjuk nekem keményedés még mindig nem volt abszolut..

Mamacka: holnap megyek is körülnézni :D

Rékli: anyám már sirba visz ezzel…megvan sértödve h nélküle ne menjek vásárolni..ugyh majd holnap kiderül mennyire fogunk a boltokban összeveszni :D
De tényleg veszek 2öt..hadd örüljön aztán meg remélem másba nem szól bele..mégha csak jót akar is :D

Sirkici: igen énis ugy voltam h még nem vettem semmit de elkezdem énis márciusra terveztem h ne egyszerre legyen sok..minden honapra irtam egy listát..igy talán könnyebb lesz anyagilag..amugy igen tényleg lehet h egy nap szülünk :D

Mango: remélem eltudtok mennni az UHra..Csenge biztosan jobban lesz és nyugodtan elmersz majd menni.

Én annyira nem érzem jol magam ma...huuu...pihenek egy kicsit..aztán késöbb benézek.
Vendég

Szösszenet!

Akkor biztosan megtaláltak minket! :wink:
Majd én is megkérdem apát, hogy mit szólna ilyen rucihoz...
Mert nekem is tetszenek.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Lituka, anyáink még a tetra pelenkás- pólyás időkben élnek. Nekem nagyon sok idősebb anyuka mondta, hogy de jók a mai babacuccok, mert régen nem volt ilyen választék- még body se és mindig kilógott valamije a gyereknek. Amúgy szerintem a pólya is felesleges- remélem ezzel nem sértek meg senkit. Sokan mondjuk azért veszik meg, mert eleinte nem merik megfogni a kis babuci törékeny testét. Nekem pl. az volt az egyik visszatérő rémálmom ( az autóban szülés mellett) hogy a kezembe adnak egy gyereket és elejtem. Ahogy megszületett Csenge, megszűnt minden félelmem és ilyen hülyeséget se álmodtam többet.
mango.

Csak azt felejtettem el megkérdezni Lituka, hogy mi a baj? Front?
mango.

Kiscica,
ez nem semmi, tényleg érdekes heted lehetett, de mostmár majdcsak jobbra fordulnak a dolgok!

Fmarian,
én úgy hallottam éjjel jobban fog az agy, biztos azért kezdtél el pont éjjel 2-kor okosodni... :lol:

Téjé,
nálunk ott kapjuk a hálóinget, de pont azért mert véres lesz, meg minden, és azért mondják, hogy ne sajátot használjunk. De azthiszem lehet vinni is, ha nagyon akarja az ember, bár én úgy vagyok vele, hogy inkább saját, ha ki is kell dobni, akkor sem gáz, elvégre nem sokszor szül az ember... Egyébként én is útálom a hálóinget, olyan kényelmetlen nekem.

Gabo,
kösz a tippet! :) Végül is én már igy is bálna vagyok (+10,5 kg), úgyhogy nem biztos, hogy sokat fogok birni már akkor sétálgatni. Talán lassan elkezdünk szétnézni, úgysem nagyon birok már "csak úgy" elmenni egy bababolt előtt. :D
És gratula a 100 naphoz!

Szösszenet,
:lol: lehet, hogy engem is el fog fogni itt a vásárolgatási láz!
Van képem, de csak délután tudom majd felrakni otthonról. Akkor majd dobok fel egyet!
A bodykkal kapcsolatban csatlakozom Mango hozzászólásához (ami a képes magyarázatot illeti). Bár nekünk is az első baba lesz, de a sógornőmtől sokat tanulok... :)

Pumpóka,
:lol: , jó kis dumája lehetett a kisfiadnak. Nagyon aranyos lehetett!

Atizka,
akkor mostantól én is figyelek! :D

Mango,
remélem el tudtok menni 4d-re! Ez szép ajándék volt a párodtól. Egyébként a pólya szerintem is felesleges, én nem tervezek venni, majd a sógornőméktől kölcsön kérjük arra a napra, amikor hozzuk haza a picúrt a kórházból. Azért az autóba úgy még könyebb lesz fogni, szerintem. De biztos vannak olyanok, akiknek megfelel a pólya, és jól ki tudják használni. Mondjuk nekem eszembe sem jut más felhasználási cél róla... :oops:
sirkici

Sziasztok!

Bár mindenki csak Emire emlékezett hogy ma megy UH-ra,de azért leírom,hogy én is ma voltam rossz előérzetek miatt UH-on.De nekem ez kötelező UH volt,ráért még volna jövő héten is,de elakartam menni ma.
Rossz előérzetem beigazolódott.Jan.14-én amikor 4D-s UH-on voltunk,találtak nála a bal veséjében medencetágulatot.Ma megmérték ismét,és nagyon sokat nőtt...Több szonográfus is megnézte,és nem találták túl jónak a helyzetet...Ők azt javasolták hogy 1 hónap múlva kellene menjek kontroll UH-ra a szonográfus főorvoshoz,mert lehet hogy addigra úgy ki fog tágulni,hogy meg kell szakítani a terhességet.
Felhívtam a nődokimat is,hogy miket mondtak nekem az Uh-on.Hát megnyugtatni ő sem nyugtatott konkrétan,de azt mondta,hogy majd ő beszél helyettem azzal a főorvossal a jövő héten,és 5-én tervezek egyébként a nődokimhoz menni,majd akkor kiderül mire jutnak.De azért az aggaszt hogy most a nődokim,se nyugtatgatott,pedig mindig szokott,ha felesleges az aggodalom.De most nem nyugtatott meg...
A feje is nagyon nagy,mondjuk ezt családi ágon örökölte,mert nekem is nagyobb mint egy átlag embernek,meg apukámnak is,sőt a párom feje sem a kicsi kategória.De azt mondták,hogy a fejátmérője 38hetes babáéval egyezik!!!!Az oldalkamrái is tágultak...de megnyugtattak,mert mondták,hogy az agyállománnyal minden rendben,tehát nem vízfejű,csak szimplán nagy a feje.Ja és medencevégű fekvésbe van,úgyhogy ha tényleg meg kell szakítani a terhességet,akkor így garantálható a császármetszésem is...
Viszont ami jó,hogy 2300gram már!!!jó nagy! :wink: De ezzel legalább tudom magam vígasztalni,hogy ha meg kell szüleszteni,akkor legalább jó husiban van már nagyon!!! :) És minden bent töltött nappal csak nagyobb és nagyobb lesz a súlya. :)

Bocsi lányok hogy ilyen hosszú lettem,de gondoltam elmesélem mi történt ma velünk... :( Mert jól esik kiírni magamból.Egyenlőre remélem a legjobbakat!

Emi remélem te jobb hírekkel fogsz jönni az UH-ról! :)

Kép

Kép
mezsó

Mezsó!

Sajnálom, hogy nincsenek jó híreid az uh-ról.
Remélem, minden rendben lesz. Tényleg szép súlya van már a babádnak!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 16:02-kor.

Kép
1bambi

bambi: köszi hogy gondoltál rám :) Emire én is fogok gondolni. :) Köszi a nyugtatást is,remélem nálunk is happy end lesz a dolgok vége...Nagy fej dolog,hogy anyuka kérte a császárt én erre azt mondom,hogy elvileg szülés előtt meg kell nézniük a méretarányosságokat,úgy értem hogy az én medencebemenetem ill.kimenetem elég nagy-e ahhoz hogy a baba feje átférjen rajta.Ha tényleg megnézik ezt a dolgot és elvben lehetséges a természetes szülés inkább én azt választanám.De aztán ha dokitól kapok egy javaslatot császárra,az ellen sem fogok hadakozni/elfogadom... :roll: /,mert ha javasolni fogja akkor bizonyára okkal teszi majd...

Kép

Kép
mezsó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?