007,
Bízzunk benne, hogy tudják a tápszergyártók, hogy mit lehet és mit nem...
A Nestlé egyik kampányának köszönhetően tápszerre szoktattak profit reményében sok-sok ezer kisbabát Afrikában. Ennek az egyenes következménye az lett, hogy amikor már fizetni kellett érte, sokan nem engedhették meg maguknak, vagy a higiéniai viszonyok nem voltak megfelelőek. Eredmény: rengeteg baba halt meg. Én nem bízok a tápszergyártókban.
Közszemérem sértés: ki az a köz?
Az esküvőn az anyakönnyvvezető az államot képviselő köz.
A szüléses videót azt hiszem, én bizti kihagytam volna pár héttel a szülés előtt. De a császár az engem is érdekelne.
Bili:
Amikor Nati már stabilan ült (5,5 hó) anyós mondta, hogy itt az ideje a bilizésnek.

Lehet, hogy kicsit csúnyán néztem, mert többet nem vette elő a témát.
Ismerős az a "ti már ilyenkor szobatiszták voltatok" dolog. Csakhogy nekem az nem szobatisztaság, hogy egy gyerek hetente akár többször is balesetet szenved napközben. Natinál nem kellett türelem, csak szerencsésen pont jó időpontot választottam arra, hogy levegyem a pelust. Barátnőm, hasonló korú gyerekével akkor már fél éve melózott a témán. Egyszerre lettek szobatiszták, Nati előbb volt éjjelre biztonságos. Szabinál viszont szívás lesz, látom.
Anyukád bilis találékonysága.

Ezekből az e-e dolgokból szerintem se fog rájönni, hogy mit is akar tőle.
Katy,
Kell, hogy legyen HepB erredményed a dokinál. Nekem is elkeveredett, így másodjára is levették a kórházban.
Tápszer lehet:
Tej alapú - ennek lehet laktóz vagy tejérzékenység/allergia a következménye. Szinte mindenbe raknak tejport, így nagyon gáz. A tejtől annyiban különbözik, hogy az összetétele nem a bociknak ideális, hanem a babáknak, de azon kívül semmi, minden van benne, ami a tejben.
Szója alapú - szója allergia lehet az eredménye, szintén egy csomó élelmiszerben van hozzáadott szója.
Aki az egyikre allergiás, jó eséllyel a másikra is az lesz.
Egyéb - A Sinlac pl szentjánoskernyér alapú, lehet még rizs is. Ha az ízétől eltekintünk jó, relatíve biztonságos, magas a tápértéke.
HA - tej alapú, de a tej alapját képező leginkább allergén aminosav fel van darabolva, így nem olyan veszélyes. Egy év alatt doktor írja fel. Ha kell, akkor ezt kapjon a baba!!! Az íze pocsék.
Ancsurti,
Norvégiában mi is elég közel jutottunk ezekhez a jámborszarvasokhoz. Elk vagy moose, de elrohantak, pedig tényleg jó méretben utaznak. Ismét irigy-irigy.
Niki,
Ilyen playgroup jellegű dolgok itt nemigen vannak.

Vagy legalábbis elég sokba kerülnek.
Tabati,
Szeritnem a kórházas dolgot kérdezd meg a mentősöktől.

Az ügyeletes nem jelenti a legközelebbit, én már egyre kevésbé igazodok ki. A kórházak körzetesítését kb visszavonták, nem?
A Baleseti Kórház a játszóterünk mellett van. Az egyik 3 éves gyerek jó magasról leesett, eltörte a kezét, gyorsan be is vitték. Onnan meg ellátás nélkül továbbküldték, hogy nem ők aznap az ügyeletesek, hanem a Heim Pál.
Topictali:
Időpont függő, de én benne vagyok.

Babákkal sokkal nehezebb lesz majd összehozni.

Most még egy délelőtti kávézó teljesen megfelel. Sztem jó lenne, ha személyesen is ismernénk egymást. Mit szólnátok egy Árkádhoz mondjuk? Jó a közlekedés, délelőttönként sok a hely az éttermi részén.