A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok!
katka, a konakliont nem havonta egyszer kell adni? Először két hetesen, utána havonta? Vagy most, hogy mondod, tényleg azt mondták, hogy két hét, utána meg minden hószülinapján... bakker, ezt holnap elfelejtettem volna! :shock:

bea, a dokinőm volt kint ahogy hazajöttünk, másnap, rá egy hétre, aztán két hétre most jött volna, csak ugye elkerültük egymást, így most nem tudom, hogy mi van. De nem aggódom :roll:

A mi éjszakánk továbbvariálódott egy hasfájással, úgyhogy száműztem magunkat a nappaliba a kanapéra, hosszas ordítás után fél 1-kor elaludt, és fél ötig húzta a lóbőrt.

De most nappal is nyugtalan, kipróbáltuk a porszívót, egy darabig működött, most meg szerintem séta...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos nekünk konakion egy hetesen, meg havonta kell. Köldökötök hogy van? Válladékozik még?
Dokit hogy kerülted el? Én habtákba várom egész nap. Most nem tudom felhívjam e. Nem cikibb ha magától rájön és szól miért nem hívtam? Nem tom... :roll: Bakker mindenképpen én érezzem magam hülyén, pedig ő nem jön... :?
Adryn van hír?
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nemlajos milyen pórszívót próbáltatok ki? Sajnálom a zűrős éjszakákat. Reméljük nektek is elmúlik hamarosan, és beáll.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én is gratulálok az új kis topiklakónak :)

nemlajos: pont tegnap kérdeztem a védőnőt, és mondta, hogy a konakiont 2 hetesen kell beadni, és utána havonta egyszer. Én azért csodálkozom, mert a Lilinek hetente kellett még adni :shock:
Nálunk is nyügi a délelőtt (most már délután). Na post nyomott egy pukit, de elég keservesen :?

Kép

Kép
pgyöngyi

kukli, nem tudtam, hánykor jön, így 3-kor levittük a kutyát 20 percre. AKKOR jött, természetesen. Kocsijával elhajtva még beszéltünk pár szót, de hogy mikor jön legközelebb, arról nem.
A köldök még furi, nem váladékozik már, de befelé forduló (ha kifordítom, akkor nem homorú, hanem hegyes, kiálló), szóval azért aggaszt :?

Egyébként meg megértem, hogy így is, úgy is Te érzed magad hülyén, én tegnap szó szerint elbőgtem magam, mikor bejöttünk a sétáról, hogy kivel mással történne meg, ha nem velem, hogy PONT AKKOR jön a dokinő, mikor 20 percig nem vagyunk, és persze nem ér rá, rohan tovább, és persze mindig velünk beszél mindenki úgy, mint egy szaros ronggyal, és persze, ha a Zuram bónuszt kap véletlenül, akkor másnap meghal a kocsink, aminek a javítása PONT ANNYIBA kerül, mint amennyiből végre nullán lehetnénk, stb...
Szóval én sem érzem magam toppon lelkileg :roll:
Le is fekszem, míg Döme hagy (általában ez a varázsszó, vagy az, hogy eszem már valamit, és máris ébred :wink: )

BAKKER, ÉS TÉNYLEG!!! :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kukli: biztos arra gondol nemlajos, hogy a porszívó hangja megnyugtatja a babákat. Nálunk a hajszárító ment non-stop,már attól féltem leég :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Jééé! Bár szagelszívóról már hallottam :roll:
Nemlajos lesztek nullán, csak ki kell várni. :wink: Na ez bíztató volt? :roll: Annak szántam
kuklika
Budapest VIII. kerület

Csajok! Ezt a szuper időt! Aki még nem volt kinn, az ma feltétlen tegye meg. Rátok süt a finom meleg napocska és oda minden depi.... :P

Pgyongyi: Igen, régen hetente kellett... A mai babáknak kevesebb is elég.... :lol: :lol: :lol:

Nemlajos: Dokin ne edd magad. Kell, hogy legyen egészséges rendelése, max oda besétáltok és megmutatod a köldökét. (Egészséges rendelésen van a tanácsadás és ott adják az oltásokat is.) Hetente 1-szer 2-szer kell lennie.

Nekem az éjszakák szuper jók Petivel. Ilyen gyerekem még nem volt. 1/2 10-kor eszik és legközelebb 1/4 6-kor kér enni... :shock: Az utolsó órában már nyöszörög, de hiába veszem ki korábban, nem akar enni, hanem még durmolni.... Ki látott már ilyen pasit? Akinek nem a hasa a legfontosabb??? :roll: :lol: :lol: :lol:

Ágica végre jobban van. Délelőtt együtt száguldoztunk. Ő biciklivel, én görin, Peti babakocsival..... 8)
Vica: Én is szívesen futnék már, de nekem meg a súlyom túl nagy. Az izületeim nem bírnák szerintem. Egyenlőre görizek, Szerintem az kevésbé viseli meg az izületeket és az is jól esik.
(Rszg: Jól emlékszem, hogy tesitanár vagy? Jól gondolom én ezt, hogy ezzel nem ártok magamnak? :roll: )

Vérzés: Én pár napja már egyáltalán nem vérzek. Még egy minimális folyásom van. Viszont egyszer olyan 10 naposan teljesen leállt a vérzés 2 napra és utána nagyon erősen újrakezdődött (mint a szülés utáni 2. napon). Akkor megijedtem egy kicsit, de 2 nap alatt normális lett.

Rszg: Köszönöm a Moremilk tippet. Megrendeltem. Remélem nekem is hatásos lesz, bár most sikerült szintre tenni a tejemet, de nekem ezzel minden gyerekemmel volt gond, szóval csodatabletta jól jöhet. ;)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Nemlajos: Sajnálom az anyagi gondokat. Nekem a Gyás egy hete már megjött. ;) Pedig nem munkahelyről jött, hanem a MÁKtól közvetlenül. meg is lepődtem, hogy ilyen gyorsak voltak. Körülbelül 1 hét volt az átfutási idő.... :roll:

Katka

katka22

katka, egyelőre jól vagyunk, csak ugye folyószámlahitelből vagyunk jól, és az azért nem esik jól.
a Tgyás most nekem kétséges, a suliban a gazdaságisunk most szabin van, haláleset miatt (még írtam is nektek, ha igaz), úgyhogy most csak reménykedni tudok, hogy jönni fog akkor, mint a fizu...
hja, és igen, ha minden kötél szakad, el tudunk menni a dokihoz, de jobb lett volna, ha ő van itt háznál :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok!

Orsi, gratulálok neked és a kisfiadnak! Majd gyere, mesélj!
Banokla, nektek is óriási gratuláció!
Mindannyiotoknak sok boldogságot, és jó egészséget kívánok!

Aki még egyben, annak kitartás, itt a hó vége.

Csibb, ismét csupa jó hírek. Elhiszem, h Máté örült neked nagyon, és gondolom, érezte a te örömödet is :)

Kukli, nekem Samu születése után fájt nagyon sokáig a gátsebem. Akkor bizony hetekig én is úszógumin üldögéltem. És a szülés után még 3 hónapig nagyon érzékeny volt (azért a 7 hónap elég vadul hangzik...) Most ezt szerencsére megúsztam, és nem értem, hogyan, hiszen volt vágás...

Katka, valóban gyönyörű az idő. Mi is voltunk már kint ma - bár kevésbé vidáman, mint ti... Samunak tegnap fürdés közben apuja kissé túlhúzta a kukiján a bőrt (neki féloldalasan le van kissé még tapadva, és emiatt minden nap kicsit huzogatni kell) - és szegénykémnek felszakadt a letapadás. Még nem történt ilyen, nagyon sírt, este is többször felébredt sírva, szóval volt egy körünk a dokinéninél ma délelőtt. Szerencsére semmi komoly, Betadine, kamillás lemosás és Tetrán. Arra kell törekedni, hogy ami most felszakadt, az nehogy visszatapadjon. Doki szerint most már nagyon jól állunk ennek a kis balesetnek köszönhetően... Aztán elugrottunk piacozni...
Örülök, h Ágica jobban van! Görizés jól hangzik, még a bringázás is jó lehet - én azt szeretném majd csinálni, de ezzel még kicsit várok... Futás nagyon nem az én műfajom.
Páromnak is komoly súlyfeleslege van, és sajnos az ő térde sem bírta a futást, komolyan lesérült most ősszel.

Nemlajos, gondokat sajnálom... Nekünk tegnap valami vadállat húzta végig a kocsink oldalát, valószínűleg újra kell fényeztetni...

Mindkét gyerek bealudt, kicsit ledőlök én is.

erpé

Kukli én is ott tartok hogy nem tudom mitől fájhat Nimród hasa - legalábbis azt hiszem az a baja :roll: Igaz megpróbáltam a pick szalámit (amit ugye terhesség alatt nem ettem) és most már nagyon kívántam, szóval lehet attól nyügi Nimród, meg az arca is kiütéses :? úgyhogy ez most megint hanyagolom :( pedig annyira szeretem.

Gyöngyi régebben tényleg másként kellett adni a Konakiont, mi is hetente adtuk Pannának és Bulcsúnak. Lehet hogy más a kiszerelése :roll: de így jobb szerintem, mert iszonyú büdös, emlékszem Panna nagyon nem szerette.

Nemlajos sajnálom az anyagi gondokat.

Voltunk ma nagybevásárolni, vittük Nimródot és végig aludta 2,5 órát, így legalább nem nyüglődik, a bébihordóban nagyon szeret lenni :) Persze kaja után meg fogni kellett, beleraktam a kendőbe és aludt mint a bunda.. letettem 5 perc múlva már sírt :? aztán apja hasán újra bealudt... a következő nekem is a porszívó lesz úgy is aktuális.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

jaj, ne sajnáljátok már az anyagiakat, már hónapok óta tart, épp eleget keseregtem miatta, most csak az a gáz, hogy éppen kijöttünk volna a gödörből, illetve ez sem gáz, csak bosszantó.

Viszont most hívott a Zuram, a kocsija nincs kész, majd reggel, így a ma esti vacsoráról nem is jön haza, barátoknál alszik, így legalább tud inni is. Én meg támogattam, mert így legalább aludni is tud, meg kikapcsolódni.
A kocsi egyébként 60E lesz...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

vica, Döme is pont így... csak néha kézben sem jó, csak kendőben (de hogy ott miért?) :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok

friss babásoknak hatalmas gratula :D

Csibb: nagyon örülök a jó híreknek Mátébabáról :D nemsokára otthon lesztek!! hurráááááááááááá :D :D :D és lehet meg is próbálhatod ciciből etetni is hamarosan :D

Zazzy: csak szólj mikor akarsz szülni, és majd rádhatok mint Gabkára ;)

Kukli: lakás: :( de júniusig hátha nem adják el.. és ha meghírdetitek hátha találtok a tiétekre vevőt... :roll:

Sajnos Nicoapu álláinterjújával kapcsolatban nem kaptunk még visszajelzést.. elvileg azt mondták hogy megpróbálják ezen a héten eldönteni ki a nyerő... jaj de az a baj hogy bennem az van meg hogy Mo-on ugye ha hamar telefonálnak az jelenti a jót... ha későn akkor már csak a sajnálom nem ön nyerte el az állást dumával telóznak... remélem itt nem ez van csak tényleg nem volt idejük :? szóval szorítsatok léci :roll:

Jó hír a végére: most járt nálunk a védőnő, Nico 16 nap alatt 750 g-ot szedett fel :lol: :lol: azt mondta nem is tejem van hanem tejszínem ezek szerint... :lol: és 3 centit nőtt :D viszont nekünk is gondok vannak a pociban lévő gázokkal.. most védőnő jól megmasszírozta a pociját.. jöttek is a gázok kifelé... és megmutatta mi segíti hogy büfizzen kaja után mert ebben nem jó a Nico sajna.. kaja után beájulás szokott lenni azonnal :roll:

KépKép
KépKép
adryn

hé, elmondani/leírni nem tudnád, hogy mit mutatott a védőnő? :roll:

állásért drukk+++++++++++

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

mi az a konakiol? :shock:

KépKép
KépKép
adryn

valamit valamiért :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: elég nehéz elmondani...de megpróbálom... pl az egyik wctartásban tartani a karodban úgy hogy félig lecsúszva ülsz a széken (tehát nem egyenes háttal) felhúzod, összenyomod a térdét a hasához az egyik kezeddel és úgy ül a hasadon háttal neked, másik (meleg) kezed a hasán pihen (ez gázok és szilárdabb halmazállapotú dolgok távozásában segít) masszírozás: van mindenkinek a hátán a csipőcsont felett egy lágyabb rész.. na az alá kell csúsztatni a kezedet a babánál, annál fogva a csípőjét előredönteni és a másik kezeddel óramutató járásával megegyezően óvatos masszírt végrehajtani a pocakon, valamint csípőkörzést ugyancsak ebben az irányban.
büfiztetés: szokásos válladon fektetés, közben tenyereddel lentről a szájafelé paskolás a hátán.. hogy a felesleges levegő eltávozhasson. ennek a póznak a hátránya hogy nagyon kényelmes és könnyen bealszanak (eddig én mindig ezt próbálgattam de Nico mindig csak bealudt és no büfi) szóval a másik kevésbé kényelmes pozitúra (neked is :?) amikor a karodra fekteted és ugyanúgy ütögeted óvatosan a levegőt a kifefelé vezető irányba.
na.. nemtom mennyire voltam érthető... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

köszi, akkor én is:
asszem a k-vitamin (amit ritkábban kell adni)
:D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Adryn!
Ha már hamarabb nem lehet, mondjuk MOST!!!! :lol:

Megyek megint egy kád meleg vízbe :wink: Olyan jó volt tegnap. :D

Kép
Kép
zazzy

ok Zazzy: rádhatok :D csak észrevedd ha elfolyik a vized a kádban.. :lol: :lol:

Nemlajos: ja.. akkor jó.. azt itt egyszeri adag.. szüléskor aztán cső .. mi csak d-vitaminozunk naponta.

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukk, mert még rendbe kell szednem mindent és össze kell szoknia családank :)

Zazzy, javaslom, ha fekszel a kádben beszélgess el a kicsiddel, nekem is ez vált be nagyon. Meg Adrynnal megállapodtunk a dátumban :)

Egyébként nem sokon múlt, hogy kocsiban szülök, pedig nem húztam az időt sehol.

MAjd leírom a sztorit, ha lesz egy fél órám.
Aki azóta megszült, gratula.

Valaki tud nekem egy rövid összefoglalót?

Mindenkinek köszönöm az sms-eket és köszönöm, hogy a képeket feltettétek :) Azt is teszek fel később :)

Kép

Kép
gabka77

Kép TEsók első tényleges találkozása

Kép

Kép
gabka77

jajjjjjj, de szép!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gabka! Olyan jó ilyen képekre jönni. :)

Bea! Elolvastam a blogodban a történetedet, szerintem nagyon jól leírtad. Elhiszem, hogy van, amire nem szívesen emlékszel vissza, de a lényeg a végeredmény. :)

Masut
masut

Gabka, aranyos fotó

Kuklika, Tehuti, Masut köszi:)

Zazzy megvagy még :wink: ?

Nemlajos, sajnálom a dokit, nekem nagyon lelkiismeretes a gyerekorvos, ma volt kinn másodjára.. anyagilag megértelek, hasonló a helyzet nálam is, tolom a dolgokat és folyamatosan fontossági sorrendet építek, mindaddig amíg nem dolgozom újra 8)

Katka micsoda sportos kis család vagytok, szuper!!

Kép nem nyilatkozom anya:)

Bea, Maja

Kép
bea1978

hehe, most már látszik (számomra is) Maja különleges színe 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

:) hát a színünk még alakul :lol:
pl a fülem barnább mint az arcom :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

:D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gabka, de jó, h újra otthon! nagyon jó a tesós kép :)

Bea, gyönyörű a kislányod, és nagyon eltalált ez a fotó. Elolvastam a blogos születéstörténetedet, sajnálom, hogy vannak keserű emlékeid... De jól megfogalmaztad: a lényeg a kislányod! Remélem, hogy most már minden rendben lesz körülötte.

Gyerekdoki: nálunk csak a hazaérkezést követően jön házhoz, aztán lehet menni az egészséges rendelésre, ha kérdés-gond adódik. Alapon csak a 2 hós oltás kapcsán fogunk legközelebb találkozni. Védőnő elvileg jön még egyszer, bár a múltkor is (=Samunál) lebeszéltem erről, inkább mi sétáltunk el a védőnői rendelésre. Szerintem most is így lesz, nagyon közel van - mind a gyerekorvosi, mind a védőnői rendelő.

Konakion: épp a doki mesélte, amikor itt járt, hogy pont most változtatták meg újra az adagolását a K vitaminnak. Sokáig hetente kellett adni egészen addig, amíg a gyekőc kizárólag szopizott. Aztán pl. Samunál szintén hetente egy ampulla volt az adag, de csak az első 2-3 hónapban (tehát 10 ampullát, vagyis 2 csomagot ettek meg a babák). A legújabb: már csak 1 csomagot kell megenniük a babáknak. Nekem a szülés után egy héttel kellett adnom egy ampullát (persze aznap elfelejtettem...) és onnantól 4 hetente jön egy újabb ampulla, amíg el nem fogy az összes a csomagból.
Ha így haladunk, akkor az lesz, ami Adrynáknál Dániában: születéskor kapnak majd a babák K vitamint, és kész :)

Lépek aludni. Ma nagyon elfáradtam. Délután még elmentünk a Kisdunához hattyúkat-kacsákat etetni, Samu bringázott, mi pedig sétáltunk egy nagyot a gyönyörű időben. Ja, és mégsem jött össze a napközbeni alvás, a gyerekek csak beetettek azzal, hogy elalszanak - ráadásul egyidőben...
Jó éjt!

erpé

erpé, amikor a Kisdunához mentek, az pontosan hol van?
Csak mert lehet, hogy a túloldalon meg én sétálok:)
Én ott szoktam, ahol a túloldalon (tehát nálatok) csupa zöld domboldal minden (meg egy illegális szemétlerakó), és sok-sok horgászó emberke.
Az én oldalamon meg a kajakosok, meg egy fehér magánhajó...
Hátha egyszer integethetnénk :roll:

hja, és még ezt akartam belinkelni nektek (bár itt van oldalt)
https://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0903271

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszi Erpé, de jó, hogy ti már ilyen jókat sétáltok. Én is nagyon szeretem a Duna partot, nekem családom egy része lakik majdnem a Duna parton, Vácon..másik része meg Pesten, de ők távol a Dunától. Itt Nyíregyházán is vannak szép helyek, mi erdős részhez lakunk közel, ott is jókat lehet sétálni.

Nemlajos, elolvastam, ezt láttam a tv-ben is, szörnyű felelőtlenség !!

Ti hogy nyúltok be a gyerek szájába, ha kell? :x szájpenész :x :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!
Még mindig itt vagyok...

Gabka!
Megvolt este a beszélgetés is.
Nagyon jó a tesós kép!!! :D

Bea!
Tényleg egyre jobban látszik Maja "színe".Annyira szép!!!
Szájpenészt úgytudom vagy ujjadra textilpelenka és kitörölgetni, vagy a szert, ami rá való fültisztító pálcikával be a szájába.

Kép
Kép
zazzy

még itt vagy Zazzy :wink: :) ?

Köszi a szájpenészest választ, megpróbáltuk, hát nem könnyű, de valamennyi lejött :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

Katka Nagyon szívesen a More Milk-es tippet, remélem neked is hatásos lesz.
És jól gondolod, nem árthat a korizás.

Nemlajos Tényleg vidd el Dömét a rendelésre! De nem értem miért nem telefonál a dokid, mielőtt felmegy.

Bea Sájpenészre jók az infók.

Kép

Kép
rszg

Gabka, édesek a gyerekek!!!! :wink:

Bea, tényleg egzotikus Maja baba!!! Kis aranyos!!! :) Aztán majd hajthatod a pasikat!!!! :lol:

Nálunk lehet, h Szonja hasfájós lett....már két napja az esti szopi után sír, feszít....látszik rajta, hogy nyomna, de nem jön semmi. Szegényke....de aztán fél óra és megnyugszik és tele a pelus is.
Ma végre megyünk vele sétálni!!! Már tök várom!

Konakiont nekünk is havonta kell szedni, vigantolt meg két hetes kortól naponta.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

tehuti: nálunk is ez van a délutáni evés után. Tegnap már elég brutál volt, 3-tól 6-ig sírás, nyügi,kis alvás,majd éjféltől éjjel 3-ig ugyanez. Szerintem a szoptatós tea csinálja.Most likvidáltam, kiváncsi vagyok :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi, én teát sem iszok...nemtom, mitől lehet. :evil: :evil: :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Helló!
Gabka üdv otthon! Nagyon szép a tesós kép! Pont azon gondolkoztam, ha kiírt napon szülök, taliztunk is volna. Várjuk a sztorit, ha lesz cseppnyi időd!
Bea Maja is gyönyörű! Látszanak már nagyon a vonások. Dokinénid szupi, hogy rendben. Elvileg enyim is. Most kicsit zavart vmiért. Tegnap felhívtam, ne nekem legyen ciki, de fel se vette. Én asszem letudtam a dolgot. Szájpenészünk volt anno. Borax kellett rá (dokinéni felírása), gézzel törölgetni szopi után, és előtte a cicid is mindig. Sztem kérdezzed meg, mert ha nem kezelik időben, fájhat is nekik. Mi elkaptuk az elején, így is egy hó volt mire rendbejött.
Katka köszi! Neked köszönhetően tegnap kimerészkedtem 2 gyerekkel egyedül (2-ról kellett lemenni lift nélkül) mocizni. Tényleg nagyon szép idő volt, és ügyin megoldottuk, Boti nagyon szófogadó volt (még csajozott is egyet, meglátott egy kislányt és egy csomó kavicsot vitt neki). Igaz éjjel éreztem a sérvem, de majd óvatosabb leszek kicsit. Ma Kopaszi gátra megyünk Apával, mert előbb végez.
Gátam: Úgy volt 7 hó múltkor, hogy addigra nem fájt pl.a tampon. 4 hósan elvittem Botit úszni, rögtön bekaptam vmit, doki mondta canestenes tamponnal ússzak. Majdnem mondtam, hova dugja. Nekem a sebgyógyulás nehézkes. Anno egy anyajegy eltávolítása után 1 héttel a műtét után varratszedés, és rá 3 napra nyílt szét otthon a hasam éjjel. Még jó, hogy közel volt a kh (kb. 200 m), átsétáltam (akkor még egyedül éltem).
Hasfájósok nekünk nagyon bejött a cseresznyemag párna. Dm-ben kapható. Magamhoz veszem a meleg párnával, és megnyugszik kicsit. Na meg vadul elkezdünk cumizni ilyenkor. De hogy miért csak éjjel fáj a hasa??????
Vica mi ma megyünk a gát után vásárolni, de csak egy kisebbet. Én még vhogy kihagyom a nagyot. Te bátrabb vagy!
Na Bobó elaludt. Ha Katus abbahagyja a csuklást megyünk mi is.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli: és ezt a párnát mikróbameg kell melegíteni, és úgy a hasára?
Nálunk ugye nincs cumi (elég, hogy a Lilinek lóg egész nap a szájában :evil: ), viszont a kisujjamat nekem is nagyon cummogtatta. Ez ösztönös náluk, ha fáj a poci ugyan úgy reagálja le mint mikor éhes.

Séta miatt irigykedem, remélem jövőhét vége felé már mi is ki tudunk menni kicsit.

Gabka: nagyon helyesek vagytok :)

Kis Maja baba kis egzotikus szépség :D

Eszter 9 óta nyomja a szunyát :shock: , nekem meg durran a cickó

Kép

Kép
pgyöngyi

No, akkor most a konkionnal tanácstalan vagyok...
Biztos, ami zicher, én adok neki ma, aztán minden 28-án :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bea: Maja tényleg gyönyörű lesz :lol: mert már most is az!!! (Olvastam a szüléstörténetedet, nagyon kemény lehetett és mégis olyan megható)

Mi még semmit sem váltottunk ki a Lizának, vitaminok nélkül él, egyenlőre. A köldökcsonk ma hajnalban eltávozott :lol: és ma végre ki lett váltva az anyakönyve és a lakcímkártyája 8)

zazzy: nagyon szurkolunk neked!!!!

Konakiont most nézte meg muter a zárójelentésen, és kapott a kórházban... vérzékenység ellen van, k vitamin, asszem...

Bocsi, kicsit szétszórt vok, nem tudtam de-t aludni, most mingyárt megpróbálom!!!

Olvaslak titeket, csak reagálni nincs erőm, meg elég kezem :oops:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Havi egyszer kell még szednie ezt a konakiont!!! Megkérdeztem

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Jah, és tegnap már meghaladta a születési súlyát, no nem sokkal, de este 3950 volt, kaja előtt :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Bea: Most volt időm elolvasni.... Hát, nagyon nehéz lehetett. Sajnálom a sok negatív élményt.... Viszont Maja igazi kis küzdő szellem, hiszen nagyon meg kellett neki küzdeni az aklimatizálódásért.... Meglátod nagyon erős kislány lesz. És ezt nem pont fizikailag értem, bár persze lehet, hogy úgy is. ;)

Kukli: 2 kicsi gyerekkel nem egyszerű sétálni. :) És most még egyszerű, mert Kata még egyhelyben marad... ;)

Én ma próbálom elhagyni a cumisüveget. Délelőtt egész jól ment a szopi, de most volt egy pocsék szoizás, mert álmos.... Épp éhes, én meg nem akarok pótolni.... éheztetem éppen. Rossz érzés....

Katka

katka22

Nagy nehezen jól laktunk. Másfél óra alatt.... :?
Gyökeret fogok ereszteni.... :shock:

Katka

katka22

Csajok lenne két gyors kérdésem.

Még nem tudtalak visszaolvasni Titeket. Mindenki itthon van, Levi sajnos kicsit beteg.
A kiscsaj egy tünemény és ha így maradnak, akkor isteni lenne. Eszik, alszik, nézelődik.
Éjjel 4 óránként kelt csak, pontosabban már az első nyekkenésre cicire cuppantottam, mert már szét akartam pukkanni.

Az egyik kérdésem: A taj kártyát a gyereknek hogyan is kell intézni?

A másik: Tudtok esetleg valakit, aki elfogad anyatejet?
Annyira sok tejem van, raktározni nincs értelme, a lefolyótól meg sajnálnám.
Lili bőséggel jóllakik egy ciciből és még utána lefejek 40-50 ml-t.

Igyekszem utolérni Benneteket, aztán próbálom leírni a szüléstörténetem is.

Kép

Kép
gabka77

gabka, érdeklődj a védőnődtől.
De egyszerű: etetés után ne fejj le, csak annyit, amennyitől már nem feszül a melled.
Én is paráztam, hogy akkor majd elfogy a tejem, de nem. Egyszerűen beáll a kereslet-kínálat :)

Taj-kártya: OEP, XIII. ker. Teve utca, pár perc, ha szerencséd van.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gabka, Levinek jobbulást! Mi a baja? Örülök, h kiscsaj ilyen kis tünemény :)
Lefejt tejcsi: nekem is ez volt a gondom, aztán mikor egyik nap már 2 deci volt pluszban, akkor úgy döntöttem, h nem fejek minden szopi után. Hanem csak akkor, ha nagyon feszül a cici, vagy pl. csak az egyikből eszik. És én biza kiöntöm, ami így lesz... persze sajnálom, de annyira nem sok, hogy tejleadó legyek... És nem szeretném cumisüvegből odaadni neki, szerencsére megeszi ami kell ciciből. És a fagyóban már van 7-8 adagnyi lefagyasztva, azt a mennyiséget sem akarom a végtelenségig szaporítani. Időnként majd a régieket lecserélem frissebbre.
Egyébként 4-6 hét alatt beáll a kereslet-kínálat, az elején tényleg nagyon sok lehet a tej, pláne ahhoz képest, h ilyenkor a manók még keveset esznek...

Még mi sem intéztük a Taj kártyát, a kórházban elindították a folyamatot, és ha nem rohanós a dolog, akkor néhány hét alatt ki is postázza az OEP. Személyesen nyilván gyorsabb. Nekem a TGYÁShoz nem kellett, mivel a munkahelyem intézi (kifizető hely), ott ráér később megadni. MÁKos dolgok (családi pótlék, anyasági) pedig úgy döntöttem, h ráérnek...

Katka, elővettem Samu babanaplóját a minap, és jól rémlett, vele voltak ilyen mega szopik, mint neked Petivel. Egy-másfél órát lógott a cicin, mire jóllakott és eleget evett. Ez kb az első két hónapban volt így.

erpé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?