A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Ske: köszi szépen :lol:

Ma egy órával korábban keltünk kiváncsi vagyok változik e valami.

Fürtöske: nem hiszem h azért mert rászoltál,lehet rosszat álmodott és melletted érezte biztonságban magát.

000kata

Ske, húúúúú jó régen voltál Te is!
Éjszakák miatt megértelek, nálunk is megy a műsor.
Azért egy képet nem tennél fel Ádámról?

Kata, látom elkezdted az akciót :lol: nem sírt reggel, hogy ébresztetted? Menni fog ez ügyes vagy!

Fürtöske, nem tudom mi okozza ezt Marcell Királyfival, nekünk hetek óta ez megy én már nem is küzdök, hagyom közöttünk :roll: (lusta anya vagyok) bár már félek is ott hagyni, mert próbálkozik kimászni a kiságyból :evil:
Ne ijedj meg pár alkalom miatt nem szokik el a kiságytól :lol:

Csuri, nálunk apaféle pelenkázás nem működik és arra nem is hajlandó :( a fürdetés az ok. egész pici kortól :lol:

Katica, ez nehéz ügy! Igazad van és beszélj róla apuddal, de szerintem csak vele. Sajna a legtöbb nő ilyen, bár én anyukám "kapott" a papától 4 unokát, kicsi kortól szívesen volt velük és bármikor elvállalta őket is ugyanúgy mint a sajátját. A mai napig is Anna maminak hívják és szeretik nagyon, de ez kölcsönös mert a papa is szereti a "kapott" unokákat és szívesen van velük. Anyum nem is tudná papa nélkül Lillát vállalni, mert 2 emberes a csajszi :lol:
Azt gondolom, ez is mint sok más az életben a nőkön múlik, édesapád szívesen lenne az unokákkal, de ha az asszonyka ebbe nem társ , nagyon nehéz lehet neki. Tudod ez a melyik ujjamat harapjam meg eset?

Reni, annyira örülök, hogy úgy néz ki összejön a lakás :D :D :D nagyon drukkolunk itt mindannyian Nektek!

Tegnap kipróbálta anyukám tízóraira a sajtot Lillának, hááááát 1 óra múlva fosi volt. Lehet mégis tejérzékeny :roll:
De akkor a tápszertől miért nem? Az is tejalapú, vagy most mi van ilyenkor, tudja valaki?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Evi :? most délután is iszonyú nehezen aludt el.3x vettem ki-be, mire szerintem már annyira fáradt voolt, hogy elaludt.Odaraktam a fejéhez a pizsimet is, hátha érzi az illatomat és nyugodtabb lesz :?
Vendég

Évi: kicsit nyügi volt reggel,de aztán jó kedve lett.De már 1 óra és még mindig nem akar aludni igy ugyanott leszünk :? :cry: Ma megyek fogorvoshoz mert nagyon fáj a fogam ,félek de muszály.

Fürtöske:nem lehet hogy jön a fogacskája és azért ilyen nyűgös?

000kata

Éjszaka kevin is sokszor kelt,nyöszörgött dobálta magát.De neki jön a rágófoga szerintem attól.

000kata

Laptető remélem, bejön!!! :D

Évi!
Íme Ádám:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ske

Ske:nagyon édes Ádám :lol: Kevin is imádja a seprűt :lol: Milyen nagyfiú lett tessék jönni gyakrabban!!! :lol: :lol:

000kata

Na, már 2 órája alszik, hát remélem elmúlnak a rossz emlékek....én is gondoltam a fogra, de napközben meg semmi baja.Sőt :lol: Viszont csak darabosat akar enni, az almát is úgy akarja harapni, pépes nem kell neki. :?
Ske :) De rég voltál már........Milyen édes nagyfiú lett Ádám :) Ilyen FP-s kisautó nekünk is van, amit épp tologat, és a seprűt mi is szeretjük :)
kistesóproject látom beindult nálatok is :wink:

Katica :? hát, igen, a férfiak sokszor nem komplettek, főleg ha nőről van szó.....de az tuti, hogy forditva még rosszabb :?

Reni :) hány szobás az a lakás?szerintem nagyon jó áron van!!!És elég biztonságos a környék?

Evi :? ez a tejallergia-dolog húzós.de ki fogják ezt nőni?
Vendég

Sziasztok!

Köszi a hiányolást jól esett nagyon.

Sajnos nem mondhatom hogy Domi pörög és nem érek rá írni... :cry:

Férjemmel egyszerre betegedtünk le dec 31.-én persze senki nem volt itthon aki tudott volna segíteni éjjel fél 11 kor a kádban hűtöttem páromat 39 fokos lázzal közben Domihoz rohangáltam be aki folyamatosan ébredt. Ja és én is alig álltam a lábamon olyan rosszul voltam. aztán másnapra tele lett a szánk aftákkal
3 napig szinte nem ettünk semmit (sógór jött át segíteni mert kikelni nem tudtunk az ágyból) és mindeközben Domi annyira anyás volt hogy egy percre nem hagyhattam ott sehol. közben hazajöttek anyumék de éjjel velük se volt el pedig imádja őket. szóval szenvedtünk nagyon még most is köhögök meg folyik az orrom szóval még nem százas a dolog.

A másik ami történt: tegnap rácsuktam a vas bejárati ajtót Domi ujjára. És annyira kivagyok csajok hogy percenként zokognék. Nem elég hogy eltört a kis újja még a köröm is kettétört rajta a körömágy kifordult. Ömlött a vér egy óráig legalább rohantunk orvoshoz vele röntgen stb. a rosszban a jó hogy legalább a csontja a helyén maradt és nem mozdult el mert akkor műteni kellett volna. azt mondta a doki h szépen megfog gyógyulni azt még nem tudja h a körmének lesz e baja lehet az is h nem nő körme az is hogy kicsit hullámos nő, de az is lehet h semmi baja nem lesz és nem fog látszani semmi. kétségbe vagyok esve minden pillanatban játszódik le a fejemben újra az egész. most is jött utánam és kiraktam a bejárati ajtón kívülre h állj jövök én is és még oda is néztem reflexből h hol a keze és kívül az ajtófélfán volt!!! abban a pár mp.ben amíg bedugtam a kulcsot és becsuktam az ajtót odatehette a hüvelykujja végét és még jól rá is rántottam az ajtót. elöttem vana boci szeme ahogy felfogja mi történt.
Most is zokogok... :cry: :cry: :cry:
Soha nem fogom megbocsájtani magamnak ha lesz valami baja!!! Így se tom mikor leszek túl ezen....
Szóval ez volt a hiányzásom oka. :roll:

Ne haragudjatok hogy most nem reagálok semmire próbálok visszaolvasni és jönni legalább nem gondolkodom annyit!

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Anikó, ez benne van a pakliba minden kisgyerekes családban:cry: megértelek, de ne vádold magad és adj hálát, hogy nagyobb baj nem történt , szerencsére műtét sem szükséges!
Annyira vigyázunk a mini ördögök/boszorkákra és úgyis megvan a baj
Nekik annyira gyorsan gyógyul még a törés, rendbe jön az ujjacskája, ne aggódj!!!

Ti pedig gyógyuljatok gyorsan, testileg-lelkileg.

Domi csibészkéről is régen láttunk képet :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kata, fogmizériát sajnálom ( nekem még nem fájt soha) gondolom nem félsz a fogorvostól?

Ske, mekkora nagyfiú Ádám :roll: látom aktív Ő is, gondolom Te sem unatkozol mellette :roll:

Fürtöske, nálunk 4 fog jön most és nappal nincs gond, de éjjel botrányos. Különben már megszoktam én inkább azon parázok, mi van ha nem is a fogzás miatt sír nyűgös, és ha valami más fáj neki :roll: (paraanya) megoldódik ez is egyszer és jön helyette más. Az a szép ebben a korban, hogy semmi nem állandó, ha valami beáll és működik mielőtt megszoknánk a jólétet jön a változás amin lehet rágni a kefét :evil:
Tejérzékenységet ki is lehet nőni meg nem is :cry: ott még nem tartunk egyenlőre nyomozati szaknál járunk csak, de ez rohadt nehéz ügy most kisilabizálni, hogy ez mi is valójában.

záróra :lol: :lol: :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Anikó, jujj, ez tényleg fájdalmas lehetett! De ne okold magad, ha nem te, akkor ő csukta volna magára egyszer. Ezen majdnem minden kisgyerek átesik, hol a fiókot csapja rá erősen, hol az ajtó nyitódik rá (apa-Panna, napokig lila ujj), hol a mosógépbe csípődik be egy ujjacska, hogy kötés kell rá (ugye Csuri). Szóval ne okold magad, bárkivel megeshet. azért jó, hogy legalább műteni nem kellett. Szegényke, szurkolok hogy hamar meggyógyuljon. Ja meg hogy ti is, akkor csodás szilveszteretek lehetett! :(

Ske, de szép nagyfiú Ádám! Hajrá kistesó!

Kata, na, alszik már?

Katica, a nő nem konkrét kérésre vár? Lehet ő nem az a felajánlós fajta, hanem kéreti magát, de azért biztos jól ellesznek Lénával. Apukáddal meg beszélned kellene, nehogy ő meg azt hiszi, hogy nem szívesen látjátok az élettársát, és nem akar zavarni, nem lehet? Lelkifurdalásod ne legyen, ha nem is akarnak vigyázni, ha már ott vannak, és rájuk van bízva a kisnő, tuti jól fognak szórakozni ők is, meg ti is. Rátok fér egy kis kikapcsolódás. (Bár aki DM meg Madonna koncertre jár... :) ) :wink:

Évi,

Kép
Kép
dalminha

[quote="evi1969"] írta:evi1969Az a szép ebben a korban, hogy semmi nem állandó, ha valami beáll és működik mielőtt megszoknánk a jólétet jön a változás amin lehet rágni a kefét :

Nem tudom, nekem akkor a mázlim volt a fiammal, hogy 8 hónapos korban kelt fel utoljára éjjel, akkor is reggel 6-kor szopira, és azóta sem. Soha. Hihetetlen. A szomszédban üvölt Panna, ő alszik édesdeden. A fogait mindig úgy vettem észre, hogy jött új, amikor az udvaron elesett és sírt (csakis és kizárólag akkor sírt) beláttam a szájába és örömmel fedeztem fel új fogacskát. Ezzel szemben a lányt nem is ecsetelem... :shock:

Kép
Kép
dalminha

Na még ezt: Van az oviban egy új kislány, Lilla a neve. Múlt héten keztde, akkor lett 3 éves. Annyira aranyos, hogy megzabálom, szegénykém mindig sír, amikor viszem Korit fél 9 körül, már ott van és sirdogál a sarokban, amikor megyek Koriért fél 4 felé, nyitom az ajtót és fut oda kisírt szemekkel, hogy mikor jön az én anyukám? Úgy megölelgetném, megpuszilgatnám, megvígasztalnám, de hát nem tehetem... Anyukája is most kezdte a munkát és fél 8ra viszi és fél 5-kor megy érte. Úgy sajnálom, olyan kis pindurka az a kislány, olyan pannás. :( de majd csak megszokja ő is...

Kép
Kép
dalminha

Kata, te egy hős vagy! (fogorvos)

Kép
Kép
dalminha

De sokat írtatok!

Örülök, hogy előkerültetek ske, mammuci.

Igyekszem visszaolvasni, de most Nekem is segítségre van szükségem!!!!
Képzeljétek reggel óta Kincsőnek a pici szemében van egy vérfolt. :shock: Nagyon megijedtem!! :( Segítsetek mi lehet az??? Ugye el fog múlni??? Vagy vigyem szemészetre???? :? Bele mehetett valami? Volt már valakinek ilyen??? Segítsetek lécci!!!!!!

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Vagyok én is, csak rengeteg itthon a meló, na de nem panaszkodok, inkább legyen, mint ne.

Köszönöm a hiányolást, jól esett!
Végig futottam, amit írtatok,(főleg a képeket :wink: ) minden gyerkőc gyönyörűséges. Sajnos én nem tudok hozni képeket, Karácsonykor tönkrement a gépünk. :cry:

Mi is hasonló cipőben járunk, mint Éviék. Johannának már hetek óta megy a hasa, nem durván de, van napi 3-4 hígabb kaksi.
Egyre rondábbak a kiütések az arcán, van rá ugyan kence, de szteroidos, azzal csak akkor kenem ha már nagyon csúnya.
Ma voltunk vérvételen, két hét múlva lesz eredmény. Az orvosok liszt, vagy tej allergiára gondolnak, egyenlőre nem kell diétázni, majd ha meglesznek az eredmények. Csakhát én meg tiszta ideg vagyok 2 hétig várni.

Évi
Nálatok mit takar a diéta?
Leírnád, hogy miket adsz Lillának, és mi az, amitől rosszabbodik a helyzet?

Látom másnál is van hogy apuka nem hajlandó tisztába tenni a kölköt. Na nálunk is ez a helyzet, csak ez azért gáz, mert jól elvan vele, de mégse hagyhatom több órán át rá :twisted:

Mammuci
Ezt még olvasni is szörnyű, megértelek, de próbáld magad túltenni rajta, Domcsinak gyorsan meggyógyul az ujjacskája ne aggógj.

Jaj lányok akartam még írni, de nem jut eszembe más, majd próbálok felzárkózni, sűrűbben jönni.

Móni

Kép
ission

Sziasztok,kevin még itt virgonckodik pedig majdnem 10 óra :? :cry:
Voltam fogorvosnál,mérges is vagyok na de mindegy holnap megyek ujra.

Mammuci:sajnálom az Domi ujjacskáját,ne okold magad nem a te hibád.Szegény sokat sir,nagyon fáj neki?

Ission:sajnálom a kaki dolgot remélem nem lesz baj,és jok lesznek az eredmények.

Anya: nemtudom mi lehet,lehet csak erőlködött és megpattant egy ér.

000kata

Dalma: szegény ovis kislány.Nekem nem lesz szivem otthagyni kevint ha igy fog sirni :cry: :cry:

000kata

Köszi Kata és az elmúlik?? Mikor?? Nagyon aggódom!! :(

Kép
Kép
anya1118

Köszi csajok, tényleg próbálok túllenni rajta alapból is lelkisebb meg érzékenyebb vagyok (tipikus rák... :? ).
Eddig ez az év katasztrófa remélem a folytatás jobb lesz!! :D

Szóval megpróbálok reagálni:

Anya: nem nézett esetleg sokáig monitort vagy tv-t Kincső? nekem akkor szokott így bevérezni vagy ha megerőltetem.
Sztem felszívódik magától nézd meg holnapra már szebb is lesz de ha megnyugszol mutizd meg a gyerekorvosnak. :)

Dalma akkor Kori igazi kis angyal volt!!!!! egyik rokonunknak 2 fia is van mindkettő ilyen mint Korid volt! Mázlista nem tudja milyen is az igazi éjszakázás és neki 6 hetes korától aludt mindkettő! :lol:
Szegény kicsilány! Olyan szar lehet otthagyni a bőgő gyerekemet…

Kata! Mi volt a fogdokinál? mentek a drukkok...
még októberben én is rászántam magam találtam egy nagyon lelkiismeretes rendes dokit és még a hisztimet is bírta, jobban mondva röhögött!
:lol: :lol:
cirka 80 ezret hagytam ott :roll: de rendben van mostmár mindegyik és legalább nyugodt vagyok!

Fürtöske: Nálunk ugyanaz a szitu mint nálatok most jön a 4. rágófog már fehérlik de még nem tört át. Remélem mostmár lesz egy kis szünet mert szept óta folyamatosan fogzunk és már megőrülök azóta nem aludtam éjjel rendesen. Gyakorlatilag az ágyát már nem is használjuk csak pelenkázásra éjjel is és nappal is csak mellettem alszik el és vissza éjjel van hogy órákat ücsörög mellettem a sötétben. Az ágyába be sem tudom rakni rögtön sír mikor még le sem tettem..:( ha nem jön foga megpróbálom visszaszoktatni majd mert ez így nem állapot már szó szerint kitúr a gyerekem az ágyamból. Szóval ha bírod h kelsz hozzá éjjel és visszarakosgatod akkor tedd mert ha melléd szokik kitudja mikor rakod ki onnan….

Ske! Nagyon cuki szöszi kis Ádid van!!!! Domi is seprűkirály!!! :D :D
Mennek a drukkok a tesóhoz!!!!!

Évi! Sajnálom ezt az allergia mizériát! Borzalmas lehet főleg a várakozás…
Na és ez hogy nincs kakitartály??? Magyar eü!!!!!

Katica! Sztem is mindenképpen beszélgess apukáddal! Jöhet a nő nélkül is nem???? Biztos megfogja érteni na meg manapság kitudja mennyit lehet az ember a gyerekeivel/unokáival/családjával igenis legyünk annyit együtt amennyit csak lehet!

Dalma! Ne hari hogy iylen későn de a 8 napban még benne vagyok! BOLDOG-BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!
Én voltam Rómában gyönyörűűűűű!!! Biztos Nagyon jólfogjátok érezni magatokat!!!

Anya! Nagyon cuki Kincső a wellnesen! Látszik h jól érezte magát. Mi is megyünk jövő hétvégén de így nem lesz nagy pancsikolás…

Csuri! Reméljük a kis kukacot jól látták! Amúgy bocsi még anno nem válaszoltam Horváth Mihályra gondoltam UH-n h jó. Ő sem mondta??? Most kinél voltál?

Ditta! Ágostonod olyan zabálnivaló kis Superbaby!!!!

Vera! Férjeddel kapcsolatban előttem már szépen kifejtették a csajok a véleményüket nem cifrázom!!!

Reni! Mennek a drukkok a lakáshoz! Remélem összejön nektek és húzhattok anyóstól…

Talán reagáltam mindnere! Bocsi ha kihagytam valakit!!!

Nekem is lenne egy kérdésem. Szerintetek nem gáz ha Domi csak 4X eszik egy nap? A tízórai már jó ideje kimarad mert álatalában 8 és 9 között kel tehát 9 de van h fél 10 kor reggelizünk, viszont ha mondjuk 11 kor adok neki gyümit akkor nem ebédel délben. Azt meg már tökre megszokta h délben ebéd fél 1-1 körül alvás. Szóval? Vélemények?

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Nem Kata! tulajdonképpen olyan mintha nem is fájna neki uynúgy virgonckodik, mászkál futkos magyaráz és nevetgél mintha nem lenne bibije! Szóval tökre nyugodtnak kéne lennem... :lol:
attól nagyon félek h nem lesz szép körmöcskéje! akkor mindig erre fogok emlékezni na de reménykedjünk! :lol:

Hihetetlen h nem fárad el kicsi Kevined!!!! délután mikor aludt el?
nagyon rosszz lehet neked kitartás!!! védőnőt nem kérdezted erről? vagy a dokit?

Anikó

Kép

Kép
mammuci

sziasztok!

Csak ezt az oldalt olvastam el, így erre reagálok.

Mammuci
Sajnélom ami történt, nektek jobbulást, de ne hibáztassad magad a történtekért. Én is magam okoltam mikor Fanni foga letört, pedig azt sem tudom mikor és hogyan történt.

Fürtöske
Lehet csak a közeledben akar lenni marcell, nem? Nem kell mindig okot keresni, hogy miért akar valamit másként mint ahogyan eddig volt. Most már ezt vallom és Fanni minden éjjel alszik valamennyit közöttünk. Már nem erőlködök az egyedül elalvással, belátom nekünk ez nem megy. Lehet fog, szeparációs szorongás, rossz álom, félelem, stb. Csak add meg neki azt ami kell neki (lelkileg!)

Anya
Szerintem csak erülködött valamivel és megpattant egy ér, de ha nem múlik 1-2 nap alatt menjetek dokihoz.

Már nem is tudom mit akartam még írni, de majd legközelebb.
Nálunk minden ok. Van valami iszonyú ronda kiütése a lánynak, de nekem is, szóval 27-én megyünk bőrdokihoz.
És Fanni is csak darabosat hajlandó megenni, meg joghurtot, pudingot.

Kép
Kép
nati80

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Mammuci:Nagyon édes Domi,olyan szép :lol: :lol:
Voltam fogorvonál holnap is megyek ....inkább nem mondok véleményt... :? :? :cry: :cry:
Jó sokat otthagytál a fogdokinál :shock: mit csináltak ennyi pénzért?

Kevin negyed órája aludt el,na ennyit a korábban kelésröl.Holnap 8kor kelünk mert fogászatra megyünk,kivi vagyok holnap hogy alszik

000kata

Sziasztok :)

Mammuci :shock: atya ég!!Teljesen megértelek balesettel kapcsolatban:ilyenkor rám is rámtör egy stressz és elkezdek szédülni.Amikor Marcit érte valami nagyobbacska baleset :?
Hogy van a kis ujjacskája?
És ne hibáztasd magadat, nagyon hamar szempillantás alatt megvan sajnos a baj :?
Milyen szép kisfiú Domi!!Te is tervezed nyárra letolni a haját pár cm-re?

Anya, mi újság Kincsővel?Voltatok dokinál? Szerintem ha nem dörzsöli a szemét, akkor nincs nagy baj.

Nálunk az éjszaka jól alakult, rendesen elaludt a kiságyban, most délután volt rossz, megint kezdte a nem akarok aludni-t.Az a baj, hogy hamar eldurran az agyam és nem tudom visszafogni magam és felemelem a hangomat, meg bőgök.
Na, aztán kibőgtem magamat és el is aludt egyből
:)
lehet, érzi rajtam hogy feszült vagyok?
Mellettem emmiképp sem altatom, csak kb. reggeltől egy fél órácskára odabújik mellém, egyszemélyes az ágy a szobában, apa külön alszik.
Vendég

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, de legalább "előkerült" néhány bárányka is :wink: :D ! És az nagyon jó!!!!!

Ske!
Nagyon helyes pasi Ádám!
Nekünk is van ilyen hintalovunk......., de már leszereltük róla a karfát (még Anna kapta az első szülinapjára), bár ez Katust nem zavarja. Tök ügyesen hajtja magát.
Köszi a drukkot! Én is szurkolok Nektek!!! :)

Evi!
Nagyon fura ez a kakis dolog! Kíváncsi vagyok, hogy valóban mi okozhatja :shock:
Tegnap beszéltem egy ismerősömmel, akinek a férjéről derült ki, hogy glutén érzékeny. Fogyott több mint 10 kilót, semmi energiája nem volt, a végén pedig még be is sárgult (ja és volt kórházban, de azt a "diagnózist" végül egy természetgyógyász állította fel :? :roll: ).

Mammuci!
De jó, hogy jöttél!
Csak kár, hogy ilyen szomorú hírrel!
Szerintem se ostorozd Magad!
Az én lányaimmal szinte minden baleset akkor történt, amikor ott álltam kb 1 méterre mellettük.....
Nagyon sajnálom, ami Domi ujjával történt!!! A legrosszabb talán az, hogy ilyen helyzetben az anyukának kellene megnyugtatni a gyereket, holott az ájulás határán áll Ő maga is :? .
Hamar rendbe fog jönni, és nyom nélkül fog gyógyulni! El sem tudjuk képzelni, mennyire stramm gyerekeink vannak!!!!

Uh. Most Kodaj doki vizsgált, de Horváth Mihályt is ismerem. Egy barátnőm nemsoká szül Nála (harmadik gyerek, harmadik kórház, harmadik orvos :roll: ). Na Én Őt nem nagyon kedvelem :? .... mégha az egyik legjobb uh-s orvos is!!!

És a lényeg! Domi gyönyörű!!!! Nekem mindig Tündér Lala jut Róla az eszembe. (fehér színű a fátok? Jól látom?)

Fürtöske!
A feszültséget tuti érzik! Vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy talán jobban érzik/értik, mint azt mi gondolnánk!!!
Az alvás (elalvás) megtanulása pedig elég bonyolult dolog. Van akinek könnyen megy, van akinek szinte sosem jön össze (a férjem képes órákig hánykolódni mielőtt elalszik).
Katus amióta nem cicizik, az ölemben alszik el délután és este is. Ma felvettem (ezt eléggé utálja, mert még játszani akar), bőgés, majd hiszti. Végül leraktam, gondoltam nem kínzom, erre fogta magát, lefeküdt a szivacsra és egyedül kb 2 perc alatt elaludt. :shock: :shock: .

Dalma!
Ez Nálunk is így van. Anna csak akkor sír, ha már tényleg komoly baj van, bezzeg Katus :wink: :roll: .
Holott ránézésre egy kis vasgyúró (bár két napja alig akar enni :roll: ), minden kis puffanásért, koppanásért nagy balhét rendez...
Viszont már mondja, hogy fáj, és mutatja is. Legalább hamarabb megtanuljuk a testrészek nevét :wink:

Kincsőanya!
Szerintem is csak belekaphatott, esetleg megnyomta valami. Ha nem fájlalja, várj, mert elmúlik magától.

Ission!
Jó a sok munka :wink: :) !
Ezek a kiütések nem hangzanak túl jól!!!!
Szorítok, hogy minél előbb kiderüljön, hogy mi okozza!!!

Most ennyire futotta....

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csajok ma fél 9kor keltünk de Kevin még mindig fent van nem hajlandó aludni és már 15:30 van ,kikészülök ettöl :? :? :? :? :cry: :cry: :cry:

000kata

Na csak elaludt félig ülve :lol:

000kata

Kata :D de legalább Kevin elalszik már magától.....Marci inkább addig üvölt, mig cicit nem kap.
Már arra is gondoltam a múlt éjjel miatt, hogy talán nem jött a cicimből már semmi és ez zavarta?Ugyanis elalváshoz is agyonra szoptattam már.Tegnap bezzeg elaludt cici nélkül, tápi után.Volt is éjjel tejem, amikor megébredt :wink:

Egyébként Marci is fél12 helyett ma 1-kor aludt csak el.megint kezdte a kiságyban-nem akarok-alvást.Aztán rájöttem, ha mélyen bealszik, utána már nincs gond.
Vendég

Sziasztok!

Köszi a drukkokat aranyosak vagytok.Most csak kicsit beugrottam,de Krisz már itt csimpaszkodik rajtam :cry: Így csak annyi,hogy minden baba nagyon édes :D

Mammuci:Ne vádold magad sajnos ilyen mással is előfordulhat.Hamar meg gyógyul majd!Jobbulást picurodnak!!!Én hugomnak is anno én csaptam rá véletlenűl a vas ajtót neki nem tört el,de párnapig eléggé bevolt dagadva neki.

Rólunk annyi,hogy éjszakáink egyszer jók egyszer rosszak.Most már az én fogam is fáj így együttérzek kisfiammal :) :cry: Holnap délelőtt 11kor találkozunk a tulajjal légyszi drukkoljatok,hogy tudjanak várni február közepéig.

fürtöske:2szobás lakás 57nm-es.Hát biztonság :?: Meg kérdeztük a szomszédot,hogy milyen a környék ő azt mondta,hogy jó.Végülis ma már hol van biztonság?Ismerjük a környéket annyira nem gáz,de a miénk lenne :D Este úgyse nagyon járkálok már.De pl.ahol most lakunk itt se annyira biztonságos,mert tavaly férjem gyerekkori barátjának az apját tőlünk nem messze verték halálra a bolt előtt :cry: Arra felé tudtommal ilyen nem volt.De a lakás nagyon tetszik nekünk és még van egy gardrób szoba is amiből szobát is lehet csinálni és a konyha nagyobbítható :D Jajjj remélem összejön és megtudjuk venni.

Most sajnos mennem kell.Holnap jövök és reagálok.

Puszika mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Katica
Imádja az édességet a lányom. :) Így a nutellát is bevállt (sajnos). De pl. ugyanúgy eszi a lekváros kenyeret is, azt is imádja! Ti miket esztek?? Tündéri Léna a csattal. :) Kincső nem viseli el sajnos. :( Gáz nálunk is általány 23 ezer/hó

Csuri

Pedig már nagyon kíváncsi vagyok!! :) Biztos nagyon kis szégyenlős. Mi is 22. héten tudtuk meg, hogy csaj. :) Még sose wellnesseztetek?? De fura, mi minden évben 2-3-szor szoktunk, nagyon jó, tutti ki kell próbálnod!! Beszéld rá Apát!! :D

Évi

Olyan sok vért vettek? Szegényke! Én a dokiktól is félek meg a vizsgálatoktól is, de nagyon!! :( Dokifóbiám van. :( Mondjuk mióta megszületett Kincs én is jobban szeretek itthonról vásárolni, de azért jó néha kimozdulni is. Ma is pl. az Ikeában voltunk, nem mondom, hogy kihagyhatatlan volt, de azért jó néha embereket látni. :) Én is kérdeztem tegnap volt itt a védőnő a tejet és azt mondta adhatok neki, de Én se merem még. Inkább megveszem a tápszert, de tényleg nem valami olcsó! De ezek a tejek meg ki tudja miből vannak. :( Tejfog szuper, hogy lassan túlvagytok rajta!!!! Miért nem mentek wellnessre mitől félsz? Én 2 hónapos kora óta mindenhova hordom és készítem a tápszert. :) Nem volt ez gond sose. Viszel vízforralót, tápit, cumisüveget és kész. Hotelban egyszerű. Mondjuk mikor szinte kocsiban voltunk egész nap és 2 óránként evett nehezebb volt, de azt is megoldottam. Sajnálom a hajmosást. Akkor Én se rendelek biztos Kincső se viselné el. :(

Fürtöske
Én 8 hónapos kora óta kiflit adok a lányomnak egyben oda adom és megeszi. :) Vajasan inkább kockázom mert akkor pacsmagol csak. Próbáld meg, hogy picikéket adsz, azokat elszopogatják. Kincső is már hónapok óta Velünk alszik el, de csak amíg elalszik aztán lassan átrakjuk a kiságyba mikor már alszik. Próbáld meg, nekünk bevállt. :)

Ske
Nagyon édes Ádám, tényleg nagyfiú lett. :) Mi születtünk egy napon tudod! :) Tényleg nagyfiú lett, gyere gyakrabban!!!

Mammuci

Juuj, nagyon sajnálom pici Dominikot!! De ne okold magad, Te jó anya vagy és biztosan rendbe jön a pici ujjacskája!!! :( Együtt érzek veled, én is ilyen lelkis vagyok!! Még nem is mondtam Nektek Kincső is leesett a wellnessen az ágyról és annyira megviselt, hogy egész éjjel nem aludtam. Most vannak abban a korban, hogy annyira kell rájuk figyelni!
Kaja: szerintem nem gáz, hogy 4X eszik , főleg ha nem sír, hogy éhes. De gondolom mellette azért még Te is adsz neki amit Ti esztek abból nem? Nem szokott kérni belőle? Van , hogy enyém gyerek is 4-szer eszik, de közben még nassol, kekszet, pufit, sajtot, ezt-azt. És szerintem ha nem sír vagy nem jelzi, hogy éhes, nincs gond. Nagyon édes a nagyfiú, látom Ti is vettetek zebrát. :) Az a fa mű??

Reni

Drukkolok a lakás, hogy sikerüljön!!! Tényleg nem mindegy , hogy a sajátot vagy albérletet fizetitek! De jó lenne!! Ha sikerül kérek képet!!!

Kincsem szeme még ma is véres volt. :( Várok hétfőig , ha nem múlik elviszem dokihoz. :( Remélem semmi maradandó károsodás nem lesz!!! Néha piszkálja , dörzsöli. Ez utalhat valamire???
Megyek mert Ikeában voltunk elfáradtam, bocsi, ha kihagytam valakit!!

Kép
Kép
anya1118

Tettem fel még új képeket a titkos albumba. :wink:

Kép

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Ezer, de legalább 1 éve nem voltam itt. Gyönyörűek a lurkók!!!!
Most talán lesz időm rendszeresen jönni.
Néhány kép Lacikáról: Kép

Kép

Mi már eszünk mindent. Reggel este tápszeres kakakó, de néha iszik tejet is. Imádja acsirke pörköltet és a rántott husit. :)

Lassan, de belejövök és próbálok majd reagálni én is.

Kép
Kép
gabi82

Mindenki welness hétvégén van?

Gabi, szijjja ! helyes kis fickó Lacika és jó nagy már! Írsz azért bővebben magatokról?

Anya, bocsi most tudok jönni, gondolom már megoldódott a szemprobléma.
Nem hinném, hogy komolyabb gond lehet, de esetleg szemcsepp használatával gyorsabb a gyógyulás :roll:
Én is ódzkodom a tejtől, de ha belegondolok, a táp is tej csak kicsit átalakítva és ugye a tej már nem az a tej amit mi gyerekkorunkba kaptunk, de a tápszer szerintem még attól is mesterségesebb bár én is azt adom idestova 1 éve 8) és még egy darabig szerintem azt fog kapni. Nálunk a védőnő nem javasolja még a tápszer elhagyást, a házidoki és a debreceni specialista igen. no comment...

Móni, jajjjj nálatok is fosi van :cry: nehéz ügy. Szerintem, ha nem javasolták a diétát akkor ne diétáztasd Johannát.
Szívesen leírom nekünk mit tanácsoltak.
Azzal kezdem amit első körben a drnő mondott, de én nem pont így csináltam, tudod könnyű javasolni, de nem biztos, hogy a gyerek is úgy szeretné :roll:

A fő étkezés a főtt rizs és ehhez jöhet a többi ami sajna nem nagy változatosság.
Szval főtt rizshez mehet a répa, alma( szigorúan reszelve) , csirkemell+tápi
Első körben nagyon meg voltam ijedve és akkor kb. így nézett ki egy napi étkezés: reggel, tápszer
tízórai, rizs reszelt almával
ebéd, főtt rizs csirkemellel vagy répával
uzsi, rizs+alma vagy őszibarack(fagyasztottam)
vacsi, tápszer

Jó mi? :twisted: változatos egy kaja, de működött amíg ezt kapta nem volt nyákos fosi, mert a rizsben található pektin ezt megakadályozta.
A drnő azt szerette volna, ha a tápszert sűrítem hülyére szétfőtt turmixolt rizzsel, de ez nálunk nem működött. L. kisasszonynak nem ízlett - nem csodálom.

Aztán el kezdtünk bűnözni, nem mindig reszeltem az almát, vágtam neki és harapta, kapott más zöldséget is ( fehérrépa, zeller, krumpli, sütőtök, ja és banánt is.

Most ott tartunk, naponta próbálunk új dolgokat és figyeljük milyen székletet produkál :roll: nem egyszerű, de javulgatunk.

Nekem az a véleményem, ha a tápszertől nincs fosi és nyák akkor kicsi a valószínűsége, hogy tejérzékeny legyen.
Azt figyeltem még meg , azok a termékek amihez + tejsavót ad a gyártó az problémát okoz.
A lisztérzékenység szerintem már nálatok előbb is kijött volna, úgy emlékszem Johanna is kap már régen gluténtartalmú dolgokat.
Lisztérzékenységnél én úgy tudom nagy előredomborodott has, hasmenés és fényes széklet jellemző. Ezt állítólag nem tudod összetéveszteni annyira szembetűnő :shock: Ja és ahogy Csuri is írta súlyvesztés, nálunk az nincs.

Lehet, hogy nálatok is egy kicsit hosszabb diéta után fokozatos hozzátáplálással elmúlnak a tünetek.
Nekem a fogzás is gyanús, hisz nálunk rövid idő sok fog kibújt, nem tudom.Doki szerint a fogzás nem okoz változást a kakiba, nekem ez nem annyira egyértelmű.
Ja és mi minden bébiételről le lettünk tiltva.
Mindenesetre most megrendült a bizalmam az orvososdiba.

Csuri nekünk is volt ilyen ismerősünk kb. 10 évvel ezelőtt kb. 2 évig kisérleteztek, a pasi már árnyéka volt önmagának mikor rájöttek, hogy lisztérzékeny :shock: azóta jól van.
Egyedül elalvás nálunk nem működik, csak autó és babakocsi. Házon belül nem megy :evil:

Reni, drukkoltam :lol: gyere a beszámolóval, ha tudsz!

Kata, fogászat? Alvás?

Katica, lyukaskalap :D :D :D :?:

Mammuci, Domi édes kis pofi, olyan kis helyes fiú, reszkessetek lányok, ha egyszer beindul csajozni :lol: :lol: :lol:
Kicsit megnyugodtál már?

Nati, emlékszel még mikor "suttogóztunk" ? és működött :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi
lyukaskalap?! Szerinted??? :twisted: :lol:
szárazon vicces, vizesen jújj de szörnyű, borzató dolgot művelsz velem anyám!! Mint nálatok, természetesen. :wink:
De később sztem jó lesz!
Sajnálom a ringatósdit, kocsikázásósdit.Egy hónapja még nálunk is így ment a déli alvás.

És milyen jó h. anyukádék ilyen kultúráltan oldották meg ezt az unokázást! (Nálunk a nőnek csak egy felnőtt fia van)

Anya
javul már a szemecskéje?

Mammuci
már mindent leírtak előttem a csajok, ne hibáztasd magad. L multkor állásból hanyatt esett fejre a kőre, tőlem 20 cm-re.Esélyem sem volt elkapni,nem szokása így fejre esni, mégis.Sajana megesik.
Gyönyörű a pasi!

Gabi
sziiiaa szép nagy legény már ez a Lacika is! Hogy telt az elmúlt egy év? :)

Csuri
csak azért kérdezem mert van ez a fél liter tejterméket kapjon naponta a baba szlogen.Vagy ez nem szentírás?

Színházat élveztük, apu még ma is Lénáról áradozik. :lol: nem is gondolta h. már ilyen okos......
Köszi a tanácsokat még nem volt alaklom a beszélgetésre,de fogok mert látom rajtuk h. már igazán élvezik egymás társaságát.

Kép
katica_75

Sziasztok!

gabi

nagyon édes Lacika! :) Hogy vagytok? Miért nem jöttél?

katica, évi
köszi érdekődést, szem javul, de még piros, de mintha halványabb lenne. Nehéz meglátni, mert a jobb szeme zugában van és csak akkor látni, ha úgy néz. De ha jól láttam gyengült a pirosság, de még ott a csík. :(

Lányom horror nyűgös 2 napja. :( Semmi se jó és aludni se akar. :(

Tegnap láttam tv-ben babavilágban, hogy tejérzékenységet 3 éves korig kinövik a babák.

Kismamamagazin e havi valakinek megvan? Abban láttam táblázatot mit ehet a baba. Valaki leírná akinek megvan, hogy 18 hóig mit nem ehet? Köszi!! (elég érdekes dolgok vannak leírva) :shock:

Kép
Kép
anya1118

Hol van mindenki??? :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Én bejelentkezem :wink: ! De totál készvagyok!!!!

Mindkét csaj tegnap óta hol lázas, hol hőemelkedésük van. Egyéb tünetük nincs, csak a mérhetetlen nyűglődés, hiszti mindentől.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Katus ma 17 óra óta szinte csak sírt, alig tudtam elaltatni :roll: .

Ha lesz energiám, holnap délelőtt írok, most azonban kidőlök.....

Gabi!
Üdv, újra itt :D !

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Anya, annyira jó az új vonalzód :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ezt ugye ma králtad ide? vagy én vagyok vaksi?
szemecske miatt no para, látod szépen rendbe jön :wink:
én már nem veszek újságot, már nőklapját se :evil: pedig azt szerettem nagyon, nincs időm elolvasni :shock:
engem is érdeklne a dió téma, ehet vagy nem, természetesen a darált változatára gondoltam :?:
Kincső nyügit átérzem, kb. ünnepek alatt volt nálunk ez műsoron, úgy látom mindenkit elér a "végzet" :( hamar túl lesztek rajta, kitarás!

:arrow:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

1. ébredés megtörtént :evil:

Katica, nem lepődtem meg nagyon :lol: nálunk is ez van, de nem adom fel.
Elalvás nem olyan brutál nálunk csak magától nem alszik el, bár ki tudja, nem is igen próbáltam még, mert este 5-6 körül biztos Ő is kidőlne magától, de én esélyt se adok rá.
Anyukám altatja babakocsiban én nappal fotelba énekelek kicsit és annyi, este meg ugye a tápin beájul 8)
Örülök, hogy jól sikerült a színház :) és apukádék is probléma nélkül vették az akadályt. Lehet ha Léna nagyobb lesz már ők kérik, hogy elvihessék magukhoz :wink:

Bocs, nem engem kérdeztél, de L. se fogyaszt napi 500 ml-t tejterméket:roll:

Csuri, mi lehet ez a csajsziknál, valami vírus? Mielőbbi gyógyulást nektek!
Megkezdődött a visszaszámlálás :lol: de jó !

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Anya, megnéztem a titkos helyet :lol: 8) :lol: kész hölgy a csaj, nagyon cuki! A hinta bent van a lakásban ugye? ( nekünk a teraszon :cry: de majd csak kitavaszodik már :) )
A fürdőszobai a kedvenc, ott olyan kis huncut :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ja, már vagy 3-4 napja azon gondolkodom a "mi" Veránk nem Vera? Csak mert Veronika napra senki nem reagált :roll:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi
Köszi a dicsiket bezsebeltem. :oops: :D A vonalzót tegnap csináltam, nagyon unatkoztam. :D :lol: :wink: 8) A hinta télen a szobában van (apa szentségelt is, hogy a drága ajtót szét kellett fúrni) nyáron kivisszük. ;)

Szavazzatok a kislányomra léccccccccci!!!!!!!!!!!!

http://palyazat.picibaba.hu/20103-het-szepe/

Ha valaki nem ismerné fel ;) jobb oszlop felülről a második kép. Ha úgy van beállítva, hogy legutóbb nevezettek.

Köszönöm mindenkinek!!!!!!!!!

Kép
Kép
anya1118

Csuri:jobbulást nektek!!

Anya:jó a vonalzod :lol: Szavaztam :lol: megyek megnézni a képeket.

Gabi:örülök h jelentkeztél,jó rég voltál.Nagyon édes Lacika,rengeteget változott nagy fiú lett :lol:

Róllunk: alvás hiába keltünk fél 9kor ,Kevin délután késönn aludt igy nem lett elörébb az esti alvás :? mikor kéne kelnünk? 5 kor? :lol: :lol:Na mindegy most is alszik a kis drágám de 9kor keltem.
Fogorvosnál voltam még mennem kell szerdán,utálom :? de bátorság :lol:

Csajok még egy kérdés akinek van fisher sprice-s zebre,mennyire szeretik a gyerekek?akarok kevinnek de nemtudom érdemes e,,ö nem nagyon játszik el sokáig.Megvettük neki a kockafaló vizilot is azota ott áll talán 2* ha játszott vele.

000kata

Ja és azt el is felejtettem:

kijött a 9. fogacskánk :lol: :lol:

000kata

csajok negyed 2 és Kevin elaludt :lol: :lol: :lol: negyed 10kor keltünk.Jó lenne este is elöbb aludna.

000kata

Sziasztok :)

Jaj, igen, szegény Vera!Isten éltessen!Bár úgysem olvasol most minket a net miatt :? Hát még lehetünk így egy páran, főleg akinek a nickneve nem a keresztneve :D

Csuri :? orvosnál voltatok?

Anya :) hogy kell szavazni?ha sms-en akkor nem tudok sajna, mert nincs a mobilomon pénz :?

Kata :) Örülök az elalvásnak :wink: én meg Marcit most 2x altattam vissza, mert vagy melege volt vagy nem tudom, de fél óra után felébredt, felállt csukott szemmel sirva.Aztán az ágyon visszaaludt és vissza a kiságyba.Te hogyan altatsz?Cicin?Én csak úgy tudom és már én is félek előre, hogy mi lesz leszokttatásnál. :roll:

Hát én nem veszek új játékot Marcinak, zebrát főleg nem, úgyis hamar megunja, meg ő főleg az apró pöszmötölős dolgokkal szeret játszani.Pl. a mi régi dominójainkkal meg kis állatfigurákkal-kinder tojás figurákkal autókkal játszik :lol:
Majd tavaszra kap kismotort kintre vagy valami hasonlót meg homokozócuccot.Mondjuk husvétra :lol: Benti játékot nem kap.
A bátyám is most küldött egy doboz játékot a gyerekeitől amit elnőttek már :P
Vendég

Hello!

Kata! Mi ugye vettünk Karira Dominak zebrát, mert a Brendonban annyira tetszett neki vigyorgott rajta mint a vadalma pedig akkor még le sem ért a lába. Mikor megkapta nagyon örült neki azóta mindig odamegy megmozgatja mert attól elkezd zenélni jót nevet rajta meg táncikál hozzá, de rá nagyon nem akar ülni. lehet h csak azért mert még ugrálni meg forogni nem tud vele nem tom...
De átjöhettek egyszer hozzánk kipróbálni mit szól Kevined hozzá! :wink:

Anya! Szavaztam! Én is láttam a titkos képeket! Nagyon szupíík!!! Olyan édes Kincső!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Igen a fa mű!:lol: :lol: :lol: De anyuméknál van nem nálunk! Spec nekem nem tetszik...:? egy fa legyen zöld!!!
Hát a kajával kapcsolatban én elég szigorú anyuka vagyok (vszínű azért mert mindig bajlódtam a súlyommal) szóval én nem nagyon engedem nassolni Domit, édességet abszolút nem adok csak ünnepekkor esetleg de se csokit se nutellát se kekszet max milupa babakeksz, de inkább egészségesebb dolgok felé terelem ha nassol akkor egyen mandarint banánt ilyesmit. ez az én hülyeségem férjem családja hülyének is néz minket de nem érdekel nem hiszem hogy egy 1 éves gyereknek bármi szüksége lenne csokira vagy sütire fog még eleget enni ha én már nem tudom kontrollálni őt nem? de nem éhezik nem mondja hogy éhes lenne szóval úgy látom elég neki a napi 4 kaja. amúgy ő már tápit nem fogad el elég régóta ugyhogy jóformán csak azt eszi amit mi. Reggel iszik babatejet meg este a vacsihoz de tápi nuku.

Csuri! Sajnálom a betegeskedő csajokat! Sok-sok gyógypuszit küldünk nekik!!!!

Domiank én még nyáron vettem ilyen hajmosó karikát de sose használtuk nem viseli el a fején. Mi iscsak heti egyszer mosunk hajat és akkor is üvöltés van. Most még nehezebb lesz hogy be van kötve a kezecskéje.. :roll:

Gabi! Szia itt!!! Mekkora nagy lurkód van! Olyan nagyfiús! Nagyon helyes kis krapek!! :wink:

Kata fogdoki: leszedte a fogkövet volt jó sok felpolírozta a fogam tömött 3 vagy 4 nagyobb lukat, meg egy csomó picikét ami még inkább csak szuvasodás volt de megálllította inkább, meg nekem barázdazárás volt a fogamban ( a rágófogak hézagjainak kitöltése ami védi a romlástól) azokat is kicserélte. szóval is nagyon sok kimondva de ha ezt nem együltő helyemben csinálja akkor apránként hagytam volna ott, de így mondtam h csináljon meg mindent mert jó ideig nem akarok jönni ott is ültem 4 órát a székben...
Mi van a fogaddal?mit csináltak?

Fürtöske! Biztos le kell majd vágni Domi haját nyáron de már most fáj a szívem érte majd ha már látom hogy nagyon melegíti biztos megnyirbálom! Bár ha most kivasalnám a haját legalább a válláig érne min. 10 cm hosszú csak ugye összeugrik neki!!! :lol: :lol: :lol:

Kata! Van egy homeopátiás szakkönyvem és abban nézegettem szereket hátha találok valamit Kevin nemalvására, találtam többfajtát is érdekel? bemásoljam? most anyuméknál vagyok de este otthonról leírhatom ha érdekel. egy próbát megér nem? meg az jutott még eszembe hogy viszed mindennap levegőre? mármint hagyod sokat futkosni kinnt? nem fárad el akkor könyebben??

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Mammuci :) én is így vagyok a táplálással, mint te, én sem engedem nassolni, igaz Marci elég rossz evő egyébként is.Már csak jönnének legalább a rágófogai :evil: megcsóvcsálja a kaját és aztán meg kiköpi, szerintem azért mert nem tudja megrágni.A pépeset meg nem eszi meg :?
Hogy tudod most Domit fürdetni bekötött kézzel?Nem akar pacsálni? :D
Az a homeos cucc engem is érdekelne
:wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?