A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Kata!
Nálunk már tavasz van :wink:
Kép

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri: de jó :lol: nagyon édes :lol:

000kata

Csuri! ez annyira tecc. már nem is fázok :lol: :lol: :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Nem semmi hideg lett!!!! De inkább most legyen hideg és inkább most essen, mint nyáron!!!! :D

Csuri, nagyon jó ez a kép!!! Idevarázsoltál egy kis tavaszt!!!!

Kép
Kép
gabi82

Halihóóó, ma jó az idő, de jövőhétre visszatér a sarkvidéki zima :mrgreen:

megjártuk a gyerekosztályt, tejcukor terhelés volt és allergiapróba alkaron ( reggel mondtam Lillának, megyünk a drbácsihoz és már mutogatta a karját, ahol a vért vették :cry: mondtam most nem lesz szuri, erre össze-vissza karcolgatta a doktor) ez negatív, nem mutat allergiát :roll:
Kaptunk tömény tejfehérje mixet, természetesen L. nem itta meg, sajna tápit ivott eddig vagy vizet, más jellegű folyadék nem jön be neki :(
Nem volt más lehetőség, hazavittük és pohárból, meg kiskanalazva megitta. Most maminál van és várjuk a fosit :P ha nem lesz akkor a tejfehérje gyanú áll fenn.

Továbbiakban valószínű spéci gastro vizsgálatra kell menni, mert a doki tudását innentől meghaladja a dolog :twisted:

Most volt itt nálam egy ügyfél, nagyon dicséri az ezüstkolloid oldatot :shock: valaki hallott már erről, esetleg használta?

Móni, Neked akartam írni, minket mindig a kiütésekkel üldöznek a doktorok, hogy nincs kiütés Lillán, mert az első jele az allergiának? Néha az őrületbe kergetnek vele.

Volt olyan kisgyerek a gy.osztályon akinek az alkarra cseppentett tejtől már iszonyú bőrpír és dagadás jelentkezett.

Durva emésztési probléma nem lehet Lillának, mert jól fejlődik- ezt mondta a doki :o ezen kiakadtam, mert nem elég durva, hogy napi 3-4-5 nyákos cucc ürül.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi,
mi tavaly használtunk ezüstkolloidot immunerősítésre, idén mással próbálkozunk. Beninél persze.
Tesóm laktózérzékeny és soha 1 kiütés nem volt rajta. Ja és tavaly derült ki neki, 25 évesen. :shock:

Csuri,
tök jó ez a kép, már akartam írni, nem tettem, viszont Te se írtál! :twisted: :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, köszi :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Azt hiszem tárgytalan az ezüstkolloid, ezt találtam :

Ezüst kolloid gyerekeknek:
A jó minőségű ezüst kolloid oldat előírásoknak megfelelő alkalmazása számukra sem jelent semmiféle veszélyt. Ennek ellenére, a 3 év alatti korú gyermekek és áldott állapotban lévő kismamák inkább ne alkalmazzák.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi
ez az allergia olyan fura, mindenféle extra dologra képes már az orvostudomány, ezt meg olyan macera kideríteni.Több hónapos kínlódás a picikkel és még akkor most sem egyértelmű, ha jól értelek...Drukk h. tiszta maradjon a pelus.

Csuri
édes Katus!!

L. ma megkapta a 15hós oltást.Ügyes volt nem sírt, ez állítólag csíp míg el nem terül az anyag.Drukkoljatok h. ne legyen baja! (Kérdeztem a b.himlő elleni oltásról.Azt mondta:"nem jó az az oltás".Akiket beoltott azok nagy része, himlős lett az oltás után 14nappal és nem kicsit.Persze ez csak egy orvos véleménye.)
Dalma
Karnélnak nem lett tőle baja ugye?

Kép
katica_75

Évi,
aha, bár nekem nagyon sok ismerősöm használta kisebb gyereknél. Úgy is, hogy kanállal vették be és úgy is, hogy az orrba fújtak (náthánál). Sokaknak nagyon bejött. :roll:

Kép
Kép
Kép
ilba

Évi, akartam már írni neked, hogy Kornélnál amikor volt ez a tejfehérje allergia tápszert, sőt anyatejet sem ihatott. Panna akkor született, tudtam volna neki tejet adni, de az is tejfehérje. :shock: A rizstej bűnrossz, viszont a szójatej (ízesített) fincsi nagyon. A Yoya-nak van többféle szója terméke. Ne aggódj, kinövi, ha az, de én annyit írok Alveo. :)

Csuri, a kép tényleg nagyon szép és olyan tavaszi hangulatot adott nekem is. Picurkáról fejlemény?
Fényképezőt nem vittünk. :(

Évi, lélekmelegítőt vittünk, igenám, csak a kocsiban maradt. :( hazafelé meg már nem ittunk. pedig olyan szép kis laposüvegben volt. :)

Kép
Kép
dalminha

Katica,
Beni 2öt kapott már, Berci 1et és egyiknek se lett baja tőle, Beniéknél decemberben járvány is volt, Berci meg aznap kapta meg (1 hónapja), amikoris pár órával később tesómnál kiderült, hogy bárányhimlős. Az ünnepeket együtt töltöttük, mégsem jött elő rajta. Tesóm így felnőttként halmozza az élvezeteket. :twisted: :lol:
Ja ez nem rábeszélés :wink: , mi dokink is totál oltásellenes, nem is ajánlott soha semmit, de mikor Beni közösségbe ment, ezt és a pneumot beadta neki. Berci is ezeket kapja/kapta csak.

Kép
Kép
Kép
ilba

Ja Évi,
lélekmelegítőt nem vittünk, a fene se gondolta, hogy ennyire zimankó lesz. :shock:

Dalma,
képzeld, hétfőn ugye akkora szélvihar volt, meg hideg, hogy ki se lehetett menni, erre átmentünk Spitalra (következő falu) és ott kimondottan jó idő volt! (lsd. képek) :shock: Állítólag Semmering ilyen helyen fekszik, hogy gyakori a nagy szél. :roll:

Olyan jó lenne, ha holnap is ilyen idő lenne (tudom, nem lesz :( esni fog megint), megyünk Eplénybe Berci nélkül.

Kép
Kép
Kép
ilba

Dalma, a szójás termékektől félek még, mert allergizálhat az is és én beszarianyavagyok :cry:

Húúúú ezt a laposüvegest jól elcsesztétek, azt a belsőzsebben kell tartani és nem marad a kocsiban :lol: 8)

Az Alveoval még várok, mert még egy kicsit.

Ilba, nagyon rákattantam az ezüstk.-ra és olvasom, hogy ezt is hamisítják :roll: :twisted: :twisted: :twisted:
Eplény, jó időt holnapra!

Katica, tényleg ügyes volt Léna, enyim gyerek biztos sírni fog, rossz emlékek tömkelege érte mostanság :twisted:
Bárányhimlőhöz nem tudok szólni, mert nem tervezem. Azt viszont a védőnéni említette, hogy a 15 hós oltáskor az a tapasztalat, ha valami más védőoltást is akkor adnak a piciknek, gyakoribb a láz.
Igen az allergia kiderítése nem egyszerű feladat, de jó kis buli mert sok mindenre rá lehet fogni, hogy biztos allergiás :roll:

Anya, Ti megint welnessen vagytok?

Honey, egy pár sort írhatnál mi van veletek?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Katica, hova kapta Léna a szurit?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi,
megbízható helyről kell venni. Én odaadnám a mi üvegünket kipróbálásra, csak egyrészt lusta vagyok felállni a létrára (másképp nem érem el a felső polcot), hogy megnézzem mikor jár le a szavatossága, másrészt lusta vagyok gondolkodni, hogy egy kinyitott üveget, hogyan lehetne feladni. :lol: :wink:
Ja és ha az esüttel végeztél, elárulom, hogy van arany is! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ja, ezt még leírom és eldugulok :lol: :lol: :lol: :lol:

Helyszín, ma délelőtt gyerekosztály vizsgáló.
Lilla áll a vizsg.asztalon, keki-rózsszín pöttyös fodros felső, csajos gatyesz és a tipikus csajos puhatalpú pöttyös kiscsizma és nem utolsó sorban fülbevaló fityeg a fülében, beszélgetünk a doktoremberrel, beront a nővér: - Ő a Váradi Milán? :shock: :shock: :shock:
doki:- miért úgy néz ki?

Na azért ruházattól eltekintve is szerintem elég lányos fejjel áldott meg minket a genetika

időközben láttam Váradi Milánkát, csak 3 évvel lehet idősebb Lillánál, ezen okból kifolyólag is rájöhetett volna a nővérke.

Ja, még egy és még most is röhögök, mert természetesen ott sem bírtam megállni ( soha nem leszek komoly felnőtt anyuka ) írja a nővér a papírokat, nézi Lilla születési dátumát és megkérdezi, hogy akkor Ő most 2 éves? :o ja és 76 cm !!!!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ilba, olvastam az aranyról is :) de az ezüstnél maradva nem gyenge árkülönbségek vannak.

Köszi, egyenlőre nem merném próbálni !

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Mi kedden megyünk a 15 hós oltásra.
Van egy csomó kérdésem, így biztos elidőzünk egy darabig.

Ilba!
Írok ám, csak olyan csalóka, hogy én mindent tudok Rólatok (na jó, nem mindent) :wink: , közben meg a dolog nem kölcsönös :oops: :oops: ...

Dalma!
A picurka jól van, legalább is az intenzív mozgásából ezt gondolom. Katus nem volt ilyen aktív odabent, Anna annál inkább.

Evi!
Az allergia szerintem is nagyon összetett dolog. A férjem egy korábbi komoly betegségből úgy épült fel, hogy gyakorlatilag mindenre allergiás lett. Most azonban a sportolás miatt elkezdte kivizsgáltatni magát, és kiderült, hogy egy csomót "kinőtt", és már csak kb 10 dologra allergiás :roll:

Katica!
Mennek a drukkok!!!!!!
Léna nagyon ügyes, hogy nem sírt :D !
Anna, amikor a BCG ismétlőjét kapta 1 évesen, csak a karját húzta kicsit arrébb, de semmi pityergés (mondjuk az akkori gyerekorvosunk dús szemöldöke mindig lenyűgözte :) :wink: :roll: )

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri, én is vagyok allergiás állítólag a fémre ( Nikkel, Kobalt ) de mostanság nem okoz gondot, lehet kinőttem :roll:
Azért férjednél a 10 is bőven sokkkk.

Gratula az aktív Pocaklakóhoz :lol:

Most hívtam anyukámat, nem volt még fosi. Akkor a tejcukor kilőve, marad a fehérje. Mehetünk a gastrora .

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Evi!

A fosival kapcsolatban már akartam írni, hogy Katus például tegnap és ma is adott a pelenkának (na meg a bodynak és a harisnyának) rendesen, közben meg semmi "baja".
Volt, hogy amit délben evett, már este ott figyelt a pelusban......
Lilla fogzása is tart még, úgyhogy a híg kaki jöhet onnan is (persze nem a nyákos, amilyen volt Szegénynek).

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Hello!

Evi párom szerint ha tejcukor érzékeny akkor nincs kiütés csak fosi egyik legbiztosabb jele, ha joghurt, kefír után semmi baja a csemetének!

Sajna a jelenlegi életünk egy káosz sok-sok borzalommal. Saját vállalkozást akarunk idítani, de ahol lehet keresztbe tesznek nekünk sajna párom idő előtt (becsületesség) felmondott így most itt maradtunk 3 gyerekkel télvíz idején munka nélkül. Valahol rá haragszom a legjobban pedig tudom, hogy ha becsületes így kellett eljárnia na mindegy remélem egyszer végre a sok hivatalos ember végre megembereli magát és gondol másokra is. Hozzátok azért nem jöttem mert nem akartam panaszkodni, de ma annyira betelt a pohár, hogy írnom kellett egy pohár vörösboros-kóla mellől :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Évi, remélem mostmár hamar ki fog derülni mi a baj.
A sztorik jók, és hát manapság a rózsaszín ezek szerint nem döntő.... :D
És különben is, lehet kisnövésű 2 éves is, nem? 8) :D

Mi is fosiztunk ma. Szerintem nálunk is a fog. Jön a 16-ik.

Ma megtanítottam Lacikának, hogy hogy kell puszit adni. Csak úgy cuppog. Olyan édes!
Minden új dolognak annyira örülök.

A 2. gyereknél is így fogok majd örülni? Vagy ez a bejáratás?

Annyira aranyosak!!!!

Klarissza, sajnálom ami veletek történt! :(

Csuri és a többi lányos anyuka, hogyan kell lányt csinálni????? :D :oops:

Most erre gyúrunk.... :oops:

Kép
Kép
gabi82

Évi
na akkor ez már valami!(ürespela)
Micsoda észlény személyzet! :)

Figyu a kutyinál nem baj h. melegben, melegebben van éjjel és nappal meg kint? Én is sajnálom a miénket , néha még remeg is, de nem merem mosókonyhába tenni éjjel +6 fokba, mert nappal akkor még jobban fázna.Vagy nem?Klarissza?

Ilba
köszi :wink: na most akkor tényleg nem tudom hogy legyen!
Én is akarok síelni!!!!apa nem tud így én is mindíg maradok..de már lázadok.

Csuri
hát igazából Léna pont elment aludni mikor a dr. ideért.Így félkómában nekem dölve kapta meg.Aztán felvettem és már hajtotta is a fejét a vállamra.

Olyan jó érzés a ficánkolás odabent!! Szuper lehet újra figyelni,átélni! És Hármaskád nekikezdett már a lepénybontásnak?? :mrgreen: :wink:

Évi
vállba ment, az ügyetlenebb kézbe.De nem érzékeny meg semmi baja még tőle.
Viszont az arca láng vörös, olyan mintha pirospozsgás lenne csak vörösben.Lehet foga...

Klarissza
sajnálom a helyzetet amiben vagytok! De a saját vállalkozás majd kárpótol biztosan! Lehet kérdezni milyen jellegű? Állatos?
:)

Gabi
én is imádom mikor puszit ad! Odanyomja az arcomhoz a száját és olyan 3másodperc mire sikerül a cupp.Isteni! :wink: lány? hát pé érés előtt pár nappal akciózni, mert a csajok lassabban úsznak.De van ez a Jónás naptár is,van akinek bejön.Keress rá esetleg.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Mi is wellnessezni voltunk igaz még múlt hétévgén de még nem tértem magamhoz olyan jó volt. Olvastalak titeket de válaszolni már nem volt erőm. :cry:
Majd jövök képekkel is... :wink:

Kata! Hogy haladtok az alvással? visszatettétek Kevin ágyát? Nem próbáltad valamelyik homeót?

Katica nekem is írnál a kislányról priviben? valamit biztos tudnék küldeni neki! :wink:

Csuri! olyan jjó az a virágos kép!!!! :D Tök jó lehet hogy 3aska bulizik a pocakban én is úgy imádtam!!! :lol: :lol: :lol:

Évi! Remélem mostmár minnél hamarabb kiderül hogy mivan szegény Lillácskával mert igen ha már tudod hogy mire kell figyelni könnyen kiküszöbölhető de így hogy csak találgatnak...

Klarissza! Gyere nyugodtan panaszkodni!!! Mi meghallgatunk szívesen! :wink:

Gabi! Teszel képeket Lacikáról? 16 fog?? aztaaaaa!!! :lol: :lol:

Mi még csak a 10.-el szenvedünk... :roll:

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Evi!
A sztorik tényleg nagyon jók :D !

Gabi!
Lánycsinálás?????
Nos Annát fél év alatt hoztuk össze, Katus kb. a második próbálkozásra sikerült......... most még nem tudjuk mi van a lába között, de szerintem elég volt rám néznie a férjemnek :wink: !
Egy barátnőm azt mondta, Náluk fiú-lány-lány a leosztás, hogy az első 1 évig "készült", a második azonnal, a harmadik meg óvszerrel.
Szóval én nem tudok tanácsot adni :) !

Katica!
De jó, hogy kimegy a gyerekorvos!!!! Mi ugyan időpontra megyünk, de volt már, hogy vártunk háromnegyed órát :evil: ! Ja, és a tanácsadás 12-14 óráig van :shock: :shock: !
"Lepénybontás" :lol: :lol: már el is felejtettem! A ficánkolás nagyon jó!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Klarissza!
Én nem értettem teljesen a sztorit :oops: :roll: , az Önkormányzat szívózik???
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek, főleg, hogy amiatt, mert becsületes a férjed :shock: :shock: ! Micsoda világ????

Mammuci!
Képeket várjuk! :D

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Johanna beteg lett, náthás, taknya- nyála egyben van, tegnap kezdődött, de ma délutánra már javulni látszik.

Évi
Hát igen, én is azért gondolok allergiára, mert kiütéses. Annak ellenére, hogy nega lett a teszt azt mondták, megpróbálhatunk egy teljes tejmentes diétát. Akkor ez a vérvétel se 100% vagy csak durva esetekben mutatja ki? Egyenlőre egy hétig nem kap semmi mű kaját, (virsli, margarin, gyüm, jogh., májkrém stb..) ha nincs változás, akkor jön a tejmentes diéta. Valszeg Johannánál se durva, mert fejlődik szépen inkább csak érzékeny.
Ezüstkolloidot anyósom isteníti, (ezer más dologgal együtt) hát én adtam Johannának néhányszor, nem lett tőle baja, de jobb se lett.
Ha-ha-ha! Milán, nem semmi. 2 éves, ez még jobb!

Csuri
Nagyon jó ez a kép, jaj, de várom már a tavaszt!!!!!!!!!
Takarítás. Én meg szoktam fogadni néha, hogy na most rendet tartok, pakolok ezerrel, aztán mégis kupi a vég, szóval le a kalappal előtted.
A kiütés úgy veszem észre, nem viszket neki, legalábbis nem vakarja az arcát.

Katica
Nálunk is kint alszik a kutya, jó meleg ólja van, eddig nem panaszkodott, hogy fázna.
Nálatok kimegy az orvos, vagy szólsz neki?

Klarissza
Hát igen, rosszakaró mindig akad. És tényleg milyen vállalkozás? Magánrendelő?

Móni

Kép
ission

Ja még akartam írni! (csak zárójelben nehogy "meghallja" )
másfél hete bedühödtem és vettem egy borostyán láncot Dominak. Úgy voltam vele hogy már mindent kipróbáltam nagyot nem bukok max megpróbáltam vagy hat vagy nem!

Hát múlthét szerda óta csoda történt csajok!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
E :lol: lőször átaludta az éjszakát de csak mellettem és a weéénesen nem tudott közénk feküdni, mert hézag volt az ágy között így kénytelen volt a kiságyban, első éjjel 2 szer kelt de visszaaltattam, második éjjel 4 ig aludt onann mellettem volt de 3/4 9 kor én keltettem h menjünk reggelizni. azóta hazajöttünk és a saját ágyában alszik el este ugy hogy fogja a kezem!!! erre szeptember óta nem volt példa!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
délután is elalszik az ágyában!!!!!! jó hajnalban átkerül mellénk de ez már semmi!!!! most hogy a lánctól van vagy sem.... :shock: :roll:

Ezek most a favoritok a repertoárban! :wink: Kép

Kép

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Mammuci!
Gyönyörű pasi Domi!!!!!!!!! :D

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Ission!
Én utálok takarítani!!!!! Pakolni viszont muszáj, mert a csajok ha belelendülnek, lépni sem lehet a lakásban..... (persze takarítani is szoktam, de gyűlölök :roll: )
A náthát sajnálom! Johanna bírja az orrszívást?

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Mammuci
kész vagyok ettől a sráctól!!! :lol: :lol: :lol: annyira cuki.
Nekünk is van láncunk, lehet visszateszem rá, leszedtem mert rágcsálta.Domi nem piszkálja? Gratu az alváshoz!!

Isson,Csuri
tanácsadáson szúrnak nálunk is.Csak multkor öt gyerekből mi voltunk a "kissebbség".Ilyen kórságos időben nem mertem vállalni h. beviszem közéjük. :roll:Így is megoldható... :wink:

Jobbulást Johannának!
Milyen fajta kutyi?

Ission, Mammuci elküldtem a priviket.

Lányok ez a sok segítség!!! Sokszorosa mint amire gondolni mertem volna. 11-en gondoltátok úgy h. segítetek! :P

Kép
katica_75

Katica!
Nekem is jöhet a privi! Megpróbálunk a csajokkal keresni egy-két dolgot.....

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Mammuci:nagyon édes Domi,lehet én is beszerzek egy ilyen láncot :lol:Gratulálok az alváshoz,ügyesek vagytok. Alvással még ugyanott tartunk sajna. :? :cry:

Csajok de jó hogy nektek kimegy az orvos,nekünk nem,bár nem is kérdeztem,de nem adta meg a saját számát se,vagy azt kérni kell?

Klarissza.sajnálom
:cry:

000kata

Jó reggelt!

Holle anyó nem aprózta el mifelénk :wink: !!!
Megvan a délelőtti programunk.... (kár, hogy a férjem pont dolgozik :roll: )

Olyan érdekesen működik a vonalzóm.
Tegnap 21w6d-t mutatott, ma meg 22w1d :roll: (na jó, ennyit az ultrahang is téved :) )

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Katica, nagyon örülök, remélem a kis Eszter is nagyon fog örülni! Szerintem tavasszal is tarthatunk ilyen akciót! :)
Bárányhimlő: Kornélnak semmi baja nem lett tőle, azért adattam be neki, mert amilyen kis érzékeny őrű, tuti legalább 300 pötty lenne rajta, amiől k 100-t elvakarna. Pannának is ilyen megfontolásból fogok adatni. Ügyes LÉna, hogy nem sírt, meg még el is aludt...

Évi, hát már tényleg jó lenne ha kiderülne Lillus baja. Hihetetlen milyen szemfüles emberek vannak. Lillát fiúnak nézni... :shock: A két évest még talán megértem... (én is fémallergiás vagyok, a farmer szegecse a zsebnél mindig kiütést okoz, ami nagyon viszket, na meg az övek fémcsatja a hasamon... :( )

KLarissza sajnálom a dolgot a biznisszel kapcsolatban. :(

Mammuci, nagyon szép gyerek Domi, azok a fürtök... meg a nyaklánc, mint egy kis giggolo! :)

Csuri, úgy bírom, ahogy a csajokról írsz, hogy mindent együtt csináltok! Annyira el tudom őket képzelni, a nagy segítségek! :) Kis hármaska így ficánkol már? Annyira jó érzés ez! Én nem tudom mi az a lepénybontás vagy mi.

Móni, sajnálom a náthát, mi is szinte folyamatosan náthások vagyunk. Mármint a gyerekek. Ha a teszt nega, akkor az nega, nem csak a durva esetet mutatja ki, hanem a legkisebb válaszreakciót is, amivel a szervezet az allergizáló anyagra reagál. Kornélnak alacsony fokú volt az allergiája mindhárom anyagra, de kimutatta. Viszont ezekben a műkajákban lehet valami. Bár sajnos manapság már szinte minden mű.

Kép
Kép
dalminha

Hahó!

Lassan betemet a hó Bennünket :roll: !
Már negyedjére takarítom a járdát (persze a szomszéd öreg bácsi is besegített :oops: :D ).
Délután újraépítjük Tamást, a hóembert, mert csütörtökön az előző Tamás maradványait a vendég kisfiú szétfocizta :evil: . Annának persze azt mondtuk, hogy a kisfiú nem tudta, hogy mi az.......de szerintem nem vette be!
Szóval délután új fickót gyúrunk!

Dalma!
Ha látnád Őket, tudnád miről beszélek :wink: . Valamelyik nap kimentem a fürdőszobából pizsamáért, visszafelé jövet ezt hallom:
"Katuskám :lol: , állj fel szépen! Emeld a lábad! Jól van, ügyes vagy! Most a bodydat vesszük le!....."
Mire beértem (kicsit vártam odakint) már csak a fején kellett volna átcibálni a bodyt. Anna gyakorlatilag levetkőztette Katust, Ő meg hagyta magát :D !
Lassan nem lesz dolgom Velük, mert Annának meg már egyáltalán nincs szüksége segítségre. :roll:

A lepénybontás, meg akkor volt "téma", amikor még Mindnyájan pocakosok voltunk, és volt itt egy csaj, aki azt írta, érzi, hogy a gyereke rángatja bent a köldökzsinórt, és fél, hogy leszakítja a méhlepényt :D . Nálam meg ez kiverte a biztosítékot akkor! :? :roll:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Kata, tudom sovány vigasz, de alvás projekt nálunk most ultragáz. Elalvás is és az alvás is, nappal nem rossz (most is alszik) de éjjel :(
Nálunk kijárt a doki, de már nem akarom ezzel terhelni és inkább bemegyünk , találkozunk ott más hasonkorú gyerkőcökkel és eldumcsizunk. Itt csak egészséges gyerekek vannak a betegrendelő kb. 1 km.

Dalma, nekem is ue. a tünetek voltak, csatt, óra, farmerszegecs...bizsut se hordhattam. Megcsináltam (2 évig nonstop) a Lenkei kúrát, azóta nálam nem jelentkezik ilyen tünet.
Én is úgy tudom a laboroscsajszitól, hogy mindenképp van válaszreakció a vérvételnél, ha allergiás a pici, nem baj ha még nincs 2 éves.
Nekünk a totál IGe jó, ezért nagy valószínűséggel nem allergia.

Katica, én csak a durva mínuszokban engedem be a garázsba, igaz jó nagy bundája van, de szívesen van bent. Nappal nincs gond, nem fázik ( újfunlandi)
Léna nem volt lázas ugye?

Csuri, ezt visszakeresem esküszöm (lepénybontás) én se értettem, de azt hittem én vagyok lüke a témához :lol: :lol: :lol: 8)
De édes lehet Anna, ahogy anyáskodik Katussal , biztos nagy segítség lesz hármaskánál is.
Azért vigyázz magadra, tudom stramm csajszi vagy, de óvatosan azzal a hóval!
Nálunk most túrja Martin (ő szereti) alapba mi nem szoktuk eltakarítani.
Hóemberkészítés nálunk is lesz, ma vagy holnap :lol:

Anikó, Domi szenzációs egy pofa, ezek a fotok , mutattam apának is Ő is csak lesett :shock: Jól sikerült a kisrác :lol:
Irigy a szupi alvásért!

GAbi, én is imádom mikor L. pusziosztogatós kedvében van, csak úgy olvadozok tőle, Ő saját magát is szokta puszilgatni a gardóbszekrényen :lol:
Hajrá kislányprojekt+++

Klarissza, de jó,de jó ,hogy jelentkeztél. Szorítok, hogy sikerüljön a tervetek, rendeződjenek a gondok!
Nyugodtan gyere írd ki mi bánt, szerintem nem zavar senkit, sajna az élet nem mindig habostorta, másnál sem :cry:

Móni, nem egyszerű nekem sem elkerülni a sok szemét tartósítós élelmiszereket pláne, hogy már mi Lilla is gyakorlatilag mindent evett.
Nekem legalábbis külön fejtörést okoz, de majd belejövök. Én titkon abban bízom, hogy ez egy átmeneti zavar és hamar elmúlik.
Johannának is nyákos?

Ilba, elmentettek Eplénybe?

annyi mindent szerettem volna még írni, de muszáj konyhatündérkedni, megyünk szánkózni, ha felkelt Lilla, bár sokáig nem maradhatunk, mert egyfolytában esik (mindaz mellett, hogy én már tavaszt várom ez most naggggyon tetszik, és jó az időzítés, hogy hétvége van )

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Lepénybontás :lol: :lol: :lol: én sem emlékeztem erre.

Évi,
dehogy mentünk, talán-talán mostanában sikeredik az autókat kimenteni a hó fogságából, esett vagy 30-40 centi, 3 órája lapátol a férjem. Sejtettem, hogy ez lesz. :cry: Mindegy, megbeszéltük, ha járhatóak az utak, megyünk kedden, legalább sokkal kevesebben lesznek. :D
Fiúk ma összesen 5 órát voltak kint. :D Imádjuk a havat, na! :lol:

Katica,
szerintem is pár hónap múlva újra bedobhatod, tavaszi-nyári dolgokat hátha tudunk összeszedni. Ha mindenki csak 1db valamit küld, már tök jó szerintem! Már elkezdtem én is keresgélni, úgyis bennevagyok, mert mostanában kezdtem a Teszveszen is hirdetni a cuccokat, mert belefulladunk a sok ruhába, kacatba ... :oops: Csakhát ugye nekem kimondott lányos dolgaim egyáltalán nincsenek ... :roll:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ja, OFF! :oops: a régi ülőgarnitúránk esetleg nem érdekel valakit? Semmi baja, csak a költözés miatt cseréltük le. Márcsak 30ezerért hirdetem, de nem kell senkinek, nagyon foglalja a helyet a garázsban ... 1 kanapé, 2 fotellel, ha érdekel valakit küldök képet is! Kék, modern, plüss-szerű anyaggal.

Kép
Kép
Kép
ilba

Elnézést a zavarásért, de hátha ha valakit érint, vagy érdeklődne a munkám iránt.
Szakvizsgázott gyermekpszichológus vagyok. Segítséget tudok nyújtani az alábbi gyermekekkel kapcsolatos nehézségek megoldásában:
- nevelési nehézségek
- szobatisztasági gondok
- alvási nehézségek
- evési problémák
- testvérféltékenység
- beilleszkedései nehézségek óvodába, bölcsődébe
- lelki problémák gyermekeknél, de akár a szülőknél is.
Lehetőség van baba-mama konzultációra, valamint a kismamák szorongásainak (várandósággal, gyermekszüléssel, ápolással, szoptatással stb. kapcsolatos) feloldására is.
Elérhetőségem: gyerekpszicho@yahoo.com
gyerekpszicho

Csuri, ezek a csajok... ha kispasid lesz, úgy el lesz kényeztetve!!! Ha kiscsaj, akkor meg ugyanilyen kis kópé lesz, mint a "nagyok". :) Szóval mindegyik jó lenne (nekem :) ) ! Anna nagyon ügyi, ár azt mondják a lányok hamarabb csinálnak ilyen dolgokat. Hát az én nagy fiam nem hajlandó egyedül még a sapkáját sem levenni, max a cipzárt lehúzza a pulcsiján, és azt leveszi. Tudom, hogy képes felvenni a nadrágját, de nem hajlandó. A reggeli öltözködés kész rémálom.
Emlékszem így már a sztorira. :?

Évi, nem fogod megtalálni a lepényes történetet, mert A. (aki ezt írta) kitörölt mindent, amikor kivonult a topicból.

Kép
Kép
dalminha

Évi
nem volt lázas hála, ez az oltás inkább 7-10nap múlva okozhat nyavajákat.Jó kis koktél. :roll:
A tartósítószer mentességre én is törekszem, de már a kenyérnél elakadok! :evil: azok is tele vannak E-vel:Még az is amire rá van írva h. tsz...mentes.Nem is értem.
Miénk kutyus asszem fel lesz turbózva adrenalinnal pár napig, ma fogott egy patkányt. (nem nálunk lakott :) )
Hogy sikerült a szánkózás?

Csuri
jaj de nagyon édesek lehetnek a lányok! :lol: Tamás megújult?? :) Milyen fura név ez egy hóembernek!! :lol: Mi is csináltunk Léna oda van érte.

Dalma
köszi! Mikor tervezed beadatni Pannának az oltást?

Kép
katica_75

Halihó!

Evi!
Én megpróbáltam kikeresni, de nem találtam.... egyébként a 67-68. oldal környékén van. :roll: Így utólag már röhögök rajta, de akkor nagyon kiakadtam!

Dalma!
Annának már egyáltalán nem kell segíteni :wink: Ez azt is jelenti persze, hogy ha valami nem sikerül, akkor sem segíthetek, tehát vannak nehéz pillanatok. Ilyenkor mondjuk Katus bedobja magát (röfög egyet....a lágy szájpadlását tudja rezegtetni :) ) és máris röhög mindenki.

Katica!
A névadó nálunk Anna! És nem sikerült befejezni, mert lapátolni is kellett. De nagyon élvezték azt is csajok. Katus mondjuk egy locsoló kannával járkált a hóban, Anna viszont minden hókupacra felmászott, s közben azt nyögdécselte: "Milyen magas ez a János hegy!" :lol:

Jó éjszakát!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Dalma, köszi, még elkezdtem volna keresni ( na jó annyi időm azért mostanság nem lesz )

Ilba, nálunk is hóimádat van, Lilla annyira élvezi, alig lehetett becsalogatni.
Gondoltam, hogy nem utaztatok el, de jövőhétre is marad a rekord mennyiségű hóból :lol: itt most is esik, mit esik szakad :wink:

Katica,L. imád szánkózni, annyira tetszik neki, bár én most fél métert se húztam, apa volt a soros. Én a kutyát terelgettem. ( Ügyes a kutyusod, a miénk inkább megszeretgetné, de nem igen bántaná, olyan jámbor )
Már nem alszik a garázsban, bűn lenne ilyenkor behozni, úgy élvezi a havat, mint a gyerekek :lol: :lol: :lol:
Igen, szomszéd csaj is azt mondta, hogy Nórinál is 1 hét múlva voltak tünetek, de nem tuti az oltástól :roll:
Én szoktam itthon sütni kenyeret, kalácsot. Bár tej nélkül kalács hmmm elég érdekes lenne, majd utána is nézek.

Nem akarok szentimentális lenni, de olyan jó kis társaság vagyunk, hogy így összefogunk és segítünk :D

Evi és Lilla

Kép
evi1969

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evi1969 2010.01.31 00:14-kor.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

nahh én is életjelt adok magamról csajok:))

mammuci kéérjük azokat a fürtöket:)) Lánynak valók:)) Édes nagyon ám:))

mi is behavazódtunk és még mondanak vagy 10-20cm-et így újra kreáltam a szánkót mert nem tudom tolni a babakocsit ebbe a hóban.

De olyan gyönyörű minden:) és az a csend mikor az autók nem tudtak nappal gyorsan haladni hát mennyei és vidéki volt:)

jobbulást a betegeskedőknek.

evi a sztorik haláliak:)

Klarissza
kitartást. sajnos nagyon szar az élet.

Én most nem tudok segíteni sajnos hanem én vagyok rászorulva de nagyon kívánom hogy forduljon ez meg és én segíthessek másokon.

pár kép.
Kép
Kép
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Kép Kép

A büszke hóembertulajdonos, háttérben a "patkánygyilkossal"

Csuri
Igen most már szerintem is baromi röhejes a szitu, de el tudom képzelni h. szegénynek terhesen ez tényleg egy komoly para volt. De már reméljük Ő is nevet rajta.

Évi
úgy látszik jót tenni ragályos! :) és ez így van jól.
Én is gondolkoztam már egy kenyérsütőn.Nem macerás? Hányszor sütsz egy héten? Drágábbra jön ki amúgy így?

Kép
katica_75

Sziasztok!

Johanna mégsincs jól, belázasodott a hétvégén, 38-39 között van a láza, mára már úgy tünt jobb a helyzet, de elalvás előtt mértem és 38,7 volt, úgyhogy holnap megyünk orvoshoz. Nagyon nincs kedvem, de muszály lesz.

Katica
Nagyon aranyos Léna a hóemberrel, a kutyitok meg milyen ügyes, ilyen pici létére fogott patkányt.
Nekünk német juhászkutyánk van, Donna névra hallgat, reméljük hasas és lesznek tavaszra kiskutyák.
Hát igen, a kenyérben is van, sima trappistában is, amit boltan lehet kapni, szinte mindenben van E-szám, ohatatlan hogy az ember kikerülje.

Vera
Nagyon szép családod van. Nálunk mindig ilyen a hangulat.

Lepénybontás :D én is figyeltem mi az, de azt hittem ,csak én nem tudom, akkor még nem olvastalk titeket, mert nem emlékszem.

Évi
Igen, Johannák is elég sűrűn nyákos, de nem mindíg, meg emészetelen.
Most, hogy beteg, pár napja, alig eszik valamit, és szinte eltüntek a pöttyök, most nagyon odafigyelek a kajára, így könnyebben kiderül mi is okozza.

Mammuci
Nagyon édes Domi, jól áll neki a lánc, Nekünk is van, múltkór fürdéskor levettük, hogy ki tudjam mosni rendesen a nyakát, és majdnem lement a lefolyón :oops:
Örülök, hogy javult az alvás.

Na megyek, ébredés van.

Móni

Kép
ission

Katica: nagyon jok a képek milyen nagy hóemberetek van ,nekünk is van ám :wink: :lol:

Vera: szép a családi fotó :)

Ission:jobbulást nektek.

Mi jol vagyunk minden a szokásos :lol:

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?