A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Miért mondod, hogy nagy a búrája???????
bluebox

Pneumococcus - majd utána keresek én is, de aki tudja, ez milyen betegséget takar pontosan? Egyébként örülök az ingyenes oltásnak és a kiamami bérletnek is.

Zmimi
- nagyon szép a takaró! Le a kalappal! nagyon ügyes vagy!

Kocsi huzat - az új huzatot is át kell mosni vagy azt nem szükséges?

Vezetés
- már hónapok óta képtelen vagyok rendesen ülni a kocsiban, inkább félig fekvő-ülő helyzetben a kényelmes, így a vezetés kilőve. Egyébként azóta megjött az új autó, jó nagy és szokatlan, azt pedig nem ekkora mérettel és ilyen fekvő helyzetben fogom elkezdeni kipróbálni, illetve megtanulni vezetni.

Fájdalom - derék, hát és csípőfájdalom nálam is van, főleg amikor ki kelek az ágyból, kell pár perc mire helyrerázódnak a csontajim és képes vagyok elindulni. tenni ellene nem tudok, így elfogadom, bár nagyon rossz. A doki szerint ha valakinek nagyon gáz, akkor injekcióval segíthetnek a problémán, azt hiszem ott még nem tartok, legfeljebb kímélem magam.

Tejfakasztó buli
- itt is divat, de egyáltalán nem örülök neki és szerencsére a férjemnek sincs nagy kedve hozzá, nem az a bulizós fajta, aminek én nagyon örülök, inkább a barátok szokták emlegetni, hogy ha majd megszületik a bébi...

Pironya
- szép pocifotó!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mert az adatok alapján azt mondták még a 28 hetes ultrahangon hogy 33 hetesnek felel meg a feje..most a tegnapin meg 37.hétben van a feje...de az egész gyerek nagy kivéve a combcsontja mert az rövid!!!
Na jó nem kezdek bele egy új parába igérem....
Tegnap a nő azt mondta,hogy nem baj,hogy nagyobb egy kicsit
Valamivel több mint két héttel
Vendég

Vezetés:én tolatni utálok,nem jó hátra tekeredni :?
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:29-kor.
pironya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:29-kor.
pironya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:30-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.10 21:30-kor.
pironya

Szia Pironya!

Szerintem csuklás, mert én is éreztem a héten eddig vagy 4 alkalommal!!!!!
bszilvi25

Az enyém naponta 3 alkalommal csuklik kb!!
És kb másfél másodpercenként eggyet...
És mivel az oldalamon van a feje ezért én az oldalamon érzem...Piri ha neked be van fordulva akkor te is a fején érzed!!

Sütit me ne emlegesd lécci mert mindjárt elmegyek venni és a bálna testemnek nem hiányzik :lol:
Vendég

.....
pironya

Piri ne gondold:őket nem zavarja!! :lol:
Én már csak tudom:emlékszem :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pironya - csuklás nálunk is van, ott ahol írod, akár naponta többször is, nagyon sajnálom szegényt! Igaza van Barinak nem ér sütiről beszélni, nekem minden bajom van ma, hogy nincs süti, dél óta csak eszem mindenfélét egymás után, amint leért valami már azon gondolkodom mit kellene ennem még. Sütni már nem akarok, mert holnap jönnek anyósék és hoznak úgy is. De az még olyan messze van! :cry:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok

Itt van pár bababörzés szerzeményem. Csak most tudtam felrakni.
Ja meg van pár mai is.
Azt hiszem már nem veszek több babaruhát, báááár ezt mindig megfogadom. Magamnak is vettem egy köntöst a kórházba, ha megszülök utánna jó lesz sátornak. :D

Kép Kép Kép Kép Kép
schopin

Schopin - ezek nagyon édesek!!!!!!!!!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

[quote="melike"]J írta:melikea,egy kérdés Gigi vagy valaki! Az UH-os papíromon ez van: terminus:2008.06.05. Ez mi?

A mért adatok alapján a gép ezt hozza ki szülési dátumnak... :wink:
Vendég

Schopin:szépek a ruhák!
Melike ugye nem sértődtél meg ...csak humoros kedvem volt :oops:
Hol vagytok?
Vendég

Nekem terminus 06.02.
De jó lenne ez lenne az igazi!!De sajna a menstruáció alapján számitzott az igazi
Vendég

Manka
Pneumococcus... ez egy baktérium... itt van a környezetünkben, nagyon gyakran okoz fertőzést... arcüreggyulladás, középfül-gyulladás (ezek a szolidabbak)... tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás, általános vérmérgezés (ezek sokszor halálosak)...
Peti 2-3-4 hónaposan és most kapott egy oltását...
Tomi szeptembertől megkapja...

(Petinél védőoltásra olyan 100000-et költöttünk...)
Vendég

ÉN vagyok, de nem sokáig, mert kezdődik a mágus műsor......

Dobok nektek egy mai pociképet! (ha már rudhákat nem veszek minden héten)

Kép
bszilvi25

rudhákat=ruhákat
bszilvi25

Én még semmit nem költöttem védőoltásra de nekem nem is ajánlotta soha a gyerekdoki,hogy van valami külön :(
Na jó hazudok mert valami agyhártya gyulladás elleni volt amiért kelett fizetni de semmi más!!
Vendég

Szilvi csini vagy és jó a fölsőd
Vendég

Bárány
Én tudtam, hogy vannak ilyen oltások... és megbeszéltem a gyerekorvosunkkal, hogy szeretnénk beadatni... és nem beszélt le róla...
(az unokáinak is beadta :wink: )

Szilvi
Aranyos kis pocid van...
Vendég

Helló csajok!

Nem voltunk itthon,anyóséknál voltunk.Most jöttünk haza.

Köszi Gigi,erre gondoltam.

Bari:dehogy sértődtem meg!Nagyon örülök,ha neked humoros kedved van!

Schopin:nagyon szép ruhák!

Csiri hol van? :?

Szerintem is csuklás,mi más lenne.Nekem is gyakran szokott és engem is sokszor idegesít.

Kép
melike

Gigi én is mindíg azt szoktam kérdezni,hogy az unokáinak adná-e adta-e :lol: Most akullancs ellenit be akarom adatni..

Íme egy mai kép ha már az ultrahangképem olyan rossz lett

Kép
Vendég

Hát nem kicsi poci.De 20adszor is leírom,csak a hasad nagy!!!

Kép
melike

Gigi: köszike, de szerintem annyira nem is kis pociról van szó! Ma is találkoztunk egy ismerőssel, aki meglátott (mondjuk nem látott már vagy 2-3 hónapja) és azt mondta hhuuuuu!!!!
Szerinted???? Levert a víz. Mondta neki Apa, hogy majd juni végén jön valamikor a kicsink, erre a reakciója ismerősünknek: elöbb fog az!!!!! Ugyhogy erről ennyit. Mindenki azt mondja, hogy nagy!!!!
Lehet, ha egy kövér állat lennék, akkor nem tűnne ennyire nagynak. De mivel alig hiztam (még mindig csak 8 kg plusz) és azt is a hasamra, igy azt látják az emberek. És igenis nem esik jól, mert még 2 hónap hátra van.......(és NEM nagy)

Bari: köszi Neked is, tudod igyekszem a toppon maradni......
A felsőt én is szeretem. Ezt meg a rózsszínt a legjobban. Azt is láttátok már.
bszilvi25

Melike ez kedves tőled..de sajnos a16 az 16 :(
Vendég

Bari
Szép nagy a pocid :lol:
Hihi.... én vezetek... +19 kiló :oops:

Melike
A képen abszolút nem tűnik nagynak...
Vendég

Szilvi - szép pocakfotó! :lol: Én is megkapom, hogy kicsi, de pont most panaszkodtam el ezt a dokim asszisztensének és azt mondta, hogy a méret is és a baba súlya is teljesen rendben van. Én sem szeretem ha kicsinyelik, egyszerűen nem esik jól, bár szerintem a neked szóló jelző nem erre irányult, én dicséretnek gondoltam, hogy aranyos...

Gigi - köszi az infót, szerencsére még ezzel a betegséggel nem kellett, hogy megismerkedjek, ezért sem tudtam, hogy mit okoz (bár attól függetlenül lehet tudnom kellett volna :oops: ). Tehát akkor ez nem szerepelt a kötelező oltások között... Melyek a kötelező oltások? Bár biztosan elmondja majd a védőnő is, erre még nem tértünk ki. Ti milyen plusz oltásokat adattatok be Petinek a kötelezőkön kívül? Ti azért csak értetek hozzá, hogy mit érdemes.

Bárány - a te pocid is nagyon szép! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
http://www.babavedelem.hu/cikk/56

A kötelezőkön kívül 2-3-4 hónaposan megkapta a rota-, és a pneumococcus ellenit, 7-8 hónaposan a meningococcus ellenit... a bárányhimlő-ellenit kihagytuk (mire lehetett volna adni, addigra már volt bárányhimlős)...
Vendég

A rota vírus elleni oltásról már én ios hallottam!!
Szerintem a kicsinek már be fogom adatni!!
A nagyoknak nem adattam,de siha életükben egyszer sem volt hasmenésük..lehet,hogy hihetetlen de igaz..na most remélem nem szóltam el magam(kop kop)
Vendég

Bárány himlőn jobbnak látom ha átesik...de ez az én véleményem
Vendég

Manka: most lehet, hogy én vagyok fáradt már, vagy nem jól értelmezem........... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Én NEM a Giginek szántam amit írtam!!!!!!

Csak ezzel kapcsolatban ugrott be, és leírtam igazság szerint Nektek.

Na megyek, holnap jövünk majd. Jó éjt mindenkinek!
bszilvi25

Pneumo-oltáshoz még...
A munkahelyemen rendszeresen vannak kampányok, amikor lehet kérni védőoltásokat (diftéria-tetanus, influenza, pneumo...hepatitis-B meg kötelező)
Amikor megkaptuk a pneumo oltást utána észrevehetően kevesebbszer voltam megfázva...
Vendég

Gigi én is oltáspárti vagyok!
De pl az influenza elleni oltástól (kb9 éve) olyan beteg lettem mint még soha...amúgy soha nem voltam influenzás de az oltástól sikerült 40 fokos lázasnak lennem,holott egy kezemen meg tudnám számolni hányszor voltam lázas mióta élek
Vendég

Azt én ki szoktam hagyni...
Vendég

Gigi - köszi az infót!

Influenza oltást még nem kaptam, mondhatni soha nem vagyok megfázva, influenzám sem volt még, alapvetően nem vagyok beteges típus, de a páromék kaptak a cégnél, így hát beoltatta magát, én meg örültem, hogy legalább nem lesz beteg. Azt hogy mit érdemes beadni és mit nem, még csak most tanulmányozom, addigra kiokosítom magam, de ahogyan írtad, látom őrületes áruk van. Legalább egészségpénztárra elszámolható?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mindenki a mágusokat nézni? Engem sajna nem köt le nagyon és főleg az a ciki, hogy némelyik produkció elég könnyen megmagyarázható. Na mindegy, megyek zuhizni. Jó éjszakát mindenkinek!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Jó reggelt!

Manka
Mi se a mágusokat néztük... én se bírom... :oops:
Filmeket néztünk apával... meg kicsit összebújtunk...
Egészségpénztár... nem tudom... nekünk nincsen...
Vendég

Jó reggelt...most ébredtem..

A kép címe:hol a távirányitó??? :shock: :shock: :lol:

Kép
Vendég

Jó reggelt!

Ma is egyedül leszek itthon. :cry: Apa tanfolyamon van 3ig.
Belevetem magam a főzésbe,takarításba.
De azért itt vagyok. :lol:

Kép
melike

Anyám,Bari!Mit csináltál?

Kép
melike

Így aludtam...és nem is vettem észre
Vendég

Hát király!Most már ne csodálkozz,ha a gyereked hátán is ez lesz,ha megszületik. :lol: :shock:

Kép
melike

Bari
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Majd távirányítóval a kezében születik meg Dávid
Vendég

Kép
Vendég

Én nagyon rosszul aludtam :evil:

Tomi folyamatosan Kép

Még jó, hogy én nem vezetek mozgásos táblázatot... nem tudom, hogy mi számít 1 mozgásnak... :oops:
Vendég

Most az enyém a laptető... :lol:

Megérkezett egy Peti... megyek reggelizetni...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?