A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

tabati! :)

Menni fog az a pihenés, hidd el! :wink:

Még ne ess kétségbe, minden baba másképp reagál ugyanazokra a dolgokra. Nem biztos, hogy ugrik a cserka vagy ribizli. :wink:

katy76! :)

"Amúgy Neked helyben van az Áfonya...."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hagyd a melót! Azt így vagy úgy, de bárki meg tudja csinálni. De a TE gyerekednek, csak TE lehetsz az anyukája. :wink:

Krio-nál voltál?

Kép
Kép
200907?

Igen, ma voltam vérvételen. Végül a Hepatitisz B-n kívül megcsináltattam mindent, mert elfelejtettem felhívni a szifilisz eredmény miatt a doki asszisztensét. Hozzáteszem, hogy a Hepa eredményem sem érkezett még meg. (postai úton küldi elvileg az Országos Epidemiológiai Központ). A héten meg kéne érkeznie....

Viszont nem is tudtuk, hogy az Ivánka Pál utca ott van az anyósom házától kb. 4 utcányira! Úgyhogy szemmel tudjuk őket tartani az elkövetkezendő 20 évben! :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

katy76! :)

Akkor most már mindennek okésnak kell lennie. :)

"Úgyhogy szemmel tudjuk őket tartani az elkövetkezendő 20 évben!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Hello csajok!

Ti aztan ertitek a modjat,hogyan rakjatok rendbe a lelkemet....koszi a dicsereteket!(sajnos meghiztam a 25kilot :oops: :oops: :oops: )Meg ha nem is latszik,alig birom am elcipelni magamat/magunkat...es egyre kevesebbet eszek...most var meg ram egy kis eper,malna levezetesnek :wink:

Dokinal minden okes volt,pisi,vernyomi,suly az kevesbe(bar doki csak legyint)vizesedesre semmit nem mondott azontul,hogy amig rendben van a vernyomasom,addignem kell vele foglalkozni.Gyerek iranyban van,zakatolt a szivecskeje...szoval nyugi van.

Niki:Eppen egy ilyen kis tolokocsis setara gondoltam a minap,hogy mar az is mekkora feludules volna szamodra!Kar hogy ma szar ido volt...Lanyod mikor erkezik?Zarovizsgad mikor lesz?Vicc: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hendegabi:Noci gyorsan rendbe jott!!!Hurrra!!!Konyoklos technika:biztos hasznos....de azert :shock: :shock: :roll:

Bond:Aztaaaaa micsoda kispasid van basszus!!! :shock: :shock: :shock: Jo ez a 2 in 1 mosas :lol:
Igen,hosszu haju vagyok,csak mindig ossze van fogva,mert gondor,es mint a damil...ja nemreg derekig ert,de lecsaptam belole...Remelem Hanga hajasbaba lesz :wink:

Timi:Szoval iranyban van Tamara!Juhejjjj!Egeszsegedre valjek az eper :wink: !

Nyuszi:De csinos vagy es sugarzo!Azert latszik az a sok kismami torna!
Jo kis jarganyod van!

Lilisgabi:Gyere majd!

Maria:Gyerkocoket nem mutizod meg?

Tabati:A cseresznye hascsikarast okoz :( en is gyorsan eszek meg amennyi belem fer,aztan majd csak jo par honap mulva...itt azert mindig kaphato...
Egyutterzek veled a labdagadasban...iszonyatosan feszul a borom,es a kezemen is...na es az a szornyu fajdalom,zsibbadas,amit a sok viz okoz a karomban.....
Jo uszkalast!!!

Katy:Te egy igazan lelkiismeretes munkaero vagy!!!Eleg jol birod azert meg....
Nekem mar erosen surlodnak a combjaim....najlonharisnyaban mar szikrakat szornek!!! :shock:

Az elozo oldalakra mar nem is tudok viszaterni ugylatom :( :oops:
szoval ennyi most...megyek az epres malnamert :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

Baszakszik a babanet!!! :twisted: :twisted: :twisted:
....20 perce varok az elkuldesre,erre 2x is atmegy egyszercsak....

Kép
Kép
ancsurti

Boo:Nagyon utalom ezeket a kis nayri bogarakat,szunyogokat,legyeket,darazsakat,akarmiket!!!Teapa egy hos!!!Egy ablakra sem raktok fel szunyoghalot?Azert meg eleg hosszu a nyar...A kepeken lathato napozo-alkalmatossagot a szunyoghaloval marha gyorsan otthagytam,ugyanis atjutottak a kis szemetek...azt apa varazsolta nekem,hogy a sok szobafogsag utan azert szivjak egy kis napenergiat :lol: :lol: :lol:

Porszivobol vissza ne szalljanak a kis dogok!!!

Anyos: :roll: :roll: :roll: azert igyekszik....de legalabb beszelni nem kell vele...

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok

Kispiskóta nagyon sajnálom, őszinte részvétem nektek. Sajnos tudom milyen érzés,még ha nem is a közvetlen rokonunk halt meg. Akkor is nagyon megviselt a fodrászunk halála. Én is azt mondom hogy mindenképpen mondd el a gyerekeknek hogy mi bánt, és miért vagy szomorú. És ha kell jól sírd ki magad. Én is ezt tettem, és még most is van olyan nap amikor sírok. Persze olyan nap nincs is hogy ne gondolnék rá. Az éjszakáról nem is beszélek, mert egy héten legalább 4-5 x álmodom vele különböző variációkban. Úgy hogy ez természetes és ráadásul most még érzékenyebbek is vagyunk. Ne szégyellj sírni, legalább te is megkönnyebbülsz.
És vigyázz magadra.

Légy: tegnap a gyerekek fürödtek a medencében, aztán amikor kijöttek, Norbira rászállt egy nagy bögöly légy, ami kezdte őt megcsípni, akkorát ordított, úgy megijedtem.

Tegnap gondoltam csinálok egy vizelet tesztet mivel iszonyatosan vizes a lábam, nincs e benne fehérje. Na hát amikor megcsináltam, igencsak beparáztam ugyanis fehérje ugyan nem volt benne, de a rengeteg cukor igen. Gyorsan megmértem a vércukromat evés után majdnem 2 órával de 6,4 volt. Úgy hogy ennyire megbízható a vizelet teszt.

Tabati a cseresznyét azért nem szabad enni mert hasgörcsöket okozhat a babánál. Nagyon sok esetben felnőtteknél is szokott, egy picinél meg különösen.De nem feltétlenül kell hogy így legyen. Pl paradicsomot simán lehet enni, az én lányomnak még is fájt tőle a pocakja mikor szopi alatt azt ettem.
Vagy a narancs és baracklétől is.
Szóval ez is olyan hogy ki kell tapasztalni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Jó reggelt! :)

Nem illusztrálom, de az én pocim is "L"-es. 8)
Az sem újdonság már régóta, hogy összeérnek a combjaim. Nyáron van, hogy gáz, mert egész nap egy szál ruciban a melegtől, a verítékezés és az állandó súrlódástól kipirosodik az ember bőre és marhára bír fájni. Ilyenkor egy áldás a hintőpor! (Annyi pénz meg nincs, hogy nyáron harisnyát húzzak!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: )

boo!

Ez a gyerek nemhogy simlis, de rögtön a "Simlis és a szende" egyben! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Story magazinosoktól nem tartok. De a Blikket azt lécciléccineeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anyós gesztusát igenis tessék értékelni, bár valóban nem szükséges rögtön a nyakába ugrani! :wink:

ancsurti! :)

Eredmények: :D :D :D :D :D :D

Azt tudtam eddig is, hogy hosszú a hajad, csak eddig pont rövidebbnek tűnt és most úgy látszik, mintha megnőtt volna. :roll: :o Muti mán egy kibontott hajas képet is! :wink:

(Hajnali 2 körül hagyd a francba a Babanetet, mert akkor mindig van kb. 10 perc, amíg kuuuuuuuuuuuuurv@ lassú és nem lehet normálisan használni. :wink: :evil: )

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt lányok!

Köszi a cseresznyével kapcsolatos infókat, jegyzetelnem kell lassan, hogy mitől lehet baja a babának és mitől nem. :roll: Remélem azért nem fogom túlaggódni a dolgokat. :roll:

Kutyáink még mindig parádéznak, mindegy nem is ragozom nagyon, csak ma reggel kicsit kiborultam, hogy nem lehet pihenni az állandó ugatástól és hogy megváltás lenne végre, ha az egyik szomszédnak is elege lenne már, akkor talán nem kéne könyörögni anyósoméknak, hogy történjen már valami. Úgyhogy eldöntöttem, ma meglátogatom az állatorvost is, kérek tőle időpontot ivartalanításra, és ha senki nem segít, akkor elviszem én a kutyát és kész. Féltem a baba nyugalmát, meg hogy én alig alszom majd a kutyák miatt és az idegeskedéstől is, hogy nem lesz tejem. Épp elég újdonság lesz amit meg kell majd szokni, nem akarok még e miatt is rohangálni szülés után, amikor mindenki rájön, hogy tényleg ez a megoldás. Szóval besokalltam. Képed voltam utánaolvasni, sőt, nézzetek hülyének, de a császáros videó után, most találtam egy ivartalanításról szólót és megnéztem, hogy szegény kutyival mit fognak csinálni. :oops: :oops: Na, megyek is megjárok minden dokit, kéregetem az időpontokat... :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Ancsurti! Gyönyörű helyen jártatok! Irigykedem nagyon! Pocakod és te is nagyon szép vagy! Nem látszik a 25 kg! Majd szülés után úgyis lemegy.

Nyuszi! Te is nagyon csini vagy! Pici pocak - nagy autó! Jó párosítás!!! Gondolom megnézik a kocsidat az utcán, és persze téged is benne, majd amikor kiszállsz belőle parkolás után, akkor csak ennyi jut eszükbe a srácoknak: "Na erről lekéstünk!" Majd irigykedve gondolnak a párodra! :lol:

Tabati!

Én két hete úgy járok már melózni, hogy vágom a centit. Ha teheted pihenj sokat! Nekem még másfél kemény hét van vissza. Júni 6.-án lesz a záróelőadása a tanítványoknak. Queen zenékre készítettünk nekik táncokat, reméljük sikeres lesz. Júni 12-ig lenne tanítás, de megbeszéltük Igazgatónővel, hogy 6.-a után én már nem melózom. Jó fej volt. Most azon drukkolnak, hogy addig bírjam ki. Neked meddig kell dolgozni még?

Csajok: Az lehet, hogy már most lentebb van a pocakom? Nem korai? Mindenki ezzel zaklat, bár én annyira nem veszem észre. Majd próbálom lefotózni, aztán közszemlére bocsátom.
Vendég

Íme a kép:

Kép
Vendég

Norka szerintem nincs lentebb a hasad. De amúgy lehetséges hogy ilyenkor már lejjebb megy. Nekem ment lejjebb, érzem is meg látszik is, meg a doki is mondta hogy a gyerek már lent van.

Kép

gabi1

szép reggelt!

Ancsurti!
nagyon szép helyen voltatok és tényleg nagyon csini vagy és
egyáltalán nem láttszik,hogy mennyit híztál...

Szisz!
nekem azt mondták a fiúk,hogy azért kell előbb parkettázni,mert
rücsis festékkel festünk és így a szegélyléc nem fog illeszkedni a
falhoz rendesen v valami ilyesmi...
de a páromra bízom,hogy hogy csinálják...

ha valaki megtalálja a támogatott önkormányzatokat,akkor felteszi a listáját???
és végre egy kis lehűlés...én bevallom örülök kicsit,mert már nagyon
meleg volt és ettől a hangulatom se volt az igazi már...

Boo!
tényleg nem vagy bálna,nagyon csini vagy!!!
szívesen járok még be dolgozni,hisz annyira nem megterhelő,szóval
tuti kihúzom júni.26-ig itt...

nyuszi!
te is nagyon csini vagy és a kocsid meg nagyon szupi...

és a mai új tábla:
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Csajok ilyen a lábam most reggel, milyen lesz estére? Tiszta gáz.

Kép

Kép

gabi1

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:58-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:58-kor.
Vendég

nekem vezetés közben zavar legjobban ez a cici rugdalás...
nem szereti,ha vezetek...

Gabi!
pócold sokat a lábad...én is pócolt lábakkal alszom inkább,bár nekem
még nem volt ennyire bedagadva...

viszont ma hajnalba olyan lábgörcsre ébredtem,mint még soha...
szegény párom is felkelt a nyöszörgésemre és csak nézte ahogy
szenvedek,mert segíteni nem tudott ő se.nem akart visszahajlani a lábfejem...
nagyon borzalmas volt.most persze alig tudok járni...

Kép
Kép
csibe83

Szép napot mindenkinek!
Csak egy gyors beugrás, mert mindjárt mehetek is Nóciért az oviba.
Bevittem ma, mert szombaton évzáró lesz (itt az ovis ballagás népünnepély), és még egy próbán se volt.
A verseket itthon megtanultuk, csak nem tudja, mikor következik, hova kell állnia.
Holnaptól megy már rendesen oviba.
Az eső ömlik, lábam nagyon fáj (bokában), pedig egyáltalán nem dagadt.
Ma lesz édesapám halálának 2. évfordulója kapcsán a mise (tesómék tök vallásosak, én hiszek, de csak a magam módján)
Mai horoszkópom: Legyen mértékletes az ételek és italok fogyasztásában. A tudatosságát is erősítse, ha meggondolatlan lépésekre ragadtatja magát, nem biztos, hgoy emelt fővel tud majd visszavonulni!
Asszem, akkor nem ma kötök bele a tesómba! :D Előbb meggondolom!

Gabi1: fáj is? Mert azért elég ramatyul néz ki.
Cukrod azért többször nézzed inkább.

Niki: megérkezett a nagylányod?

Kép
Kép]
hendegabi

Gabi!

Közel sem biztos, hogy megbízhatatlan a teszt! Adtam én már le (régen) 4+-es vizeletet úgy, hogy közben 5-ös volt a cukrom :? ! A vizeletben lévő cukor soha nem egyenlő a vércukorral!!!
Ugyanakkor simán lehet cukor a vizeletedben úgy is, hogy a vércukrod mindig tökéletes!
Szóval azért ezt említsd meg a dokidnak, mert ha nagyon sok a cukor, az már nem "vicces" :? !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Felesleges jegyzetelned. Egy baba szinte bármitől lehet hasfájós - vagy egyáltalán semmitől sem. :roll: :shock: :? Nincs két egyforma gyerek, mint ahogy a terhességek is különböznek. Egyet tudsz csak csinálni: szopiztatsz és közben így figyelsz: :shock: . :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

norka81! :)

""Na erről lekéstünk!""
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rendesek, hogy nem kell kihúznod a tanév végéig! :P :P

Szerintem egyáltalán nincs lejebb a pocakod. De ha lejebb lenne az is okés lenne, hiszen már nagyon ott ácsorogsz a küszöbön. :wink:

csibe83! :)

Én is előbb festeném a falat, minthogy összekenjem a vadiúj parkettát. :roll: :roll: :roll: Annyira azért nem lesz rücskös a fal, hogy a szegőléc ne illeszkedjen normálisan (de ha meg igen, akkor legfeljebb a fal legalján vékonyabb rétegben festitek)
Úgy csináljátok, ahogy jónak látjátok, de tuti, hogy leszögezném, hogy ÉN nem fogok parkettát takarítani festés után... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

gabi1! :)

Almaalmaalmaalmaalmaalmaalmaalma és alma, 1 teherautó/nap.

czigka! :)

Az apa lehet, hogy akárki is lehetne, de EnyimApa nem akárki! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond!

"1 teherautó/nap" :shock: :shock: :shock:
Oké, hogy nem kellemes dolog a vizesedés, de azért azt mégsem várhatod tőle, hogy teherautót egyen :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

szerintem nem kell majd parkettát takarítani,mert lefóliázta az egész
szobát...
a többi szobába se kellett amikor festettünk...

Kép
Kép
csibe83

No, megjártam az ekg-t tökéletes, vérnyomásom sem gáz (szerintem csak melegre kúszik fel) nyaki uhra meg csak 8án lehet egyáltalán időpontot kérni, mert a doki szabin van, aztán ki tudja mikorra kapok.... :roll: Talán szülés utánra.. :lol:
Állatorvos rendelési ideje meg: du. fél 5-6ig! :shock: Nemviszi túlzásba a munkát. :lol: Anyósékkal meg van dumálva az ivartalanítás, rájöttek, hogy muszáj a baba miatt, hogy szegény tudjon majd aludni a kutyák ne ugassanak egyfolytában. :roll:

Norka!

Én már levizsgáztattam a múlt héten, még egy nagylány vizsgázik pénteken, holnap próbálunk vele egy utolsót, azért megyek be. Utána jövő héten még lesznek papírmunkák, meg értekezlet, majd rá egy hétre tantestületi buli, vacsival meg ilyenek. Ja! És a mostani hétvége elég rázós lesz, mert svájcban élő barátnőm jön szombaton (bár még nincs lefixálva) akkor valamikor párom nagynénje is jön a hétvégén, sógorom meg vadiúj barátnőjét szeretné bemutatni vasárnap, és még anyuékhoz is menni kéne, de az szerintem majd hétfőre marad, amikorra már hivatalosak vagyunk egy másik programra is, de akkor azt talán kihagyjuk. Húhhhh, ezt összeszervezni. Vagy mindenki egyszerre jön és akkor az a fárasztó, hogy mennyi ember, vagy minden napra van valak vagy valamii és akkor meg pihenni nem lehet.

Hasad én sem látom, hogy annyira lent lenne...de nem értek hozzá... :roll:

Gabi!

Na, tegnap munka után nekem is így nézett ki a lábam! :shock: Sosem láttam még ilyennek, tuti a nagy melegtől volt, mert ma hüvi van, és minden oké. Te így ébredtél, vagy ez már házimunka után készült? :shock:

007!

Igen, de ha én eszem valamit, akkor az mikor jelentkezik az anyatejben, lehet tudni? Mert úgy könnyebb figyelni, hogy egyszerre csak egy "gáznak tartott" dolgot eszem, és meglátjuk a reakciót. :roll:

Hgabi!

Ne aggódj, olyan édesek tudnak lenni a picik, szerintem még az sem biztos, hogy tudni fogja, mikor hova kell mennie, aki ott volt minden próbán. :lol: Majd irányítgatják őt is. :lol: Ha a verseket tudja az bőven elég ! :wink:

Csibe!

Húha, lábgörcs, az nagyon rossz tud lenni... :x

Kép
Kép
tabati

Dodi köszi, akkor azért figyelem még a vizeletben is. Esetleg a cseresznye lehetett a bűnös? Mert kb 2 maroknyi cseresznyét ettem,igaz a vizelet teszt előtt vagy 2 órával. De lehet hogy még mutatta. Most néztem teljesen negatív volt a teszt. És a vércukor 5,6 volt 2 órával evés után.

Az a bajom az almával hogy fáj tőle a hasam. Ezért nem szoktam enni. Inkább petrezselymes dolgokat. De valami mást kellene kitalálni. Igen amikor nagyon be van dagadva akkor már fáj is, de inkább főleg este.

Most feküdtem kb fél 10 óta. Kicsit lappadt. De hát mindjárt mehetek a gyerekekért.
A másik ami idegesít hogy annyira keveset mozog. Amúgy sem mozgott sokat, de most fele annyit sem. Ha egy kicsi piszkálgatom akkor arrébb megy, meg néha magától is szokott, de én keveslem. Aztán lehet hogy csak túl reagálom

Kép

gabi1

Gabi:Én is sokat szoktam aggódni emiatt.Mostanában változott a helyzet,sokkal aktívabb lett,de így is azért hetente egyszer van egy olyan nap amikor alig-alig érzem.Amúgy meg ha számolom meg van a 20 mozgás,elvileg addig kell számolni.
Tegnap ebéd után szundítottam egyet,nehezen tudtam elaludni olyan aktív volt,délután az UH-on meg!
Én anyumat kérdeztem és már előbb kellett volna mert kiderült (hárman vagyunk tesók)h egyikőnk sem volt túl aktív!
Olyannyira nem h ő még a terhesség vége felé is csak este mikor elfeküdt érezte a mozgást!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Jaj a dagadásról :Képzeljétek már másodszorra történt meg velem h mennünk kellett ebben a nagy melegben valahová,és a jobb tenyerem,ujjaim bedagadtak.Csak a jobb ám!
Mikor hazaértünk,ugye többet ittam is szépen elég hamar le is apadt.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

kicsidodi! :)

Jó, akkor marad az alma. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha JÓL van lefóliázva, akkor mehet! :wink:

Akkor jó, ha jó. :D

A kutyák ugatása nem zavarná a kicsit, nyugodtan pihizik tőle, hidd el. :shock: :D :D A te pihenésedet viszont annál inkább és az is legalább olyan fontos, mint a baba nyugalma.

Reggelire iszol mondjuk egy pohár tejet. Ebédre eszel bablevest, utána egy kis gyümit. Vacsira paradicsomot. Az életben meg nem fogod tudni mondani, hogy ha fáj a pici hasa, akkor azt most valamelyik kaja, esetleg a tejderkentő tea okozza vagy csak -mint nálunk is- annyiról van szó, hogy amíg nem tud büfizni, addig a pociját feszíti. Azt meg nem csinálhatod, hogy egyik nap csak tejet vagy csak tökmindegymit eszel, mert minden benne lehet a pakliban, elvileg.

2 héttel nagyobb a baba a kiíráshoz képest. Te is tudod, hogy ilyenkor már kevesebbet mozognak illetve be is van már ékelődve. Szerintem ne aggódj, hogy kevesebbet érzed, normális. Ha gondolod, akkor megpróbálkozhatsz a magzatmozgás számolással illetve felhívhatod a dokidat és megemlítheted neki, a vizesedéssel együtt.

Kép
Kép
200907?

007!

Na, kössssz a segítséget! :evil: :lol: Hát azért meg lehet oldani szerintem, hogy egy nap, csak egy féle tiltott kaját eszem. van aki mindet kihagyja és mégis eszik valamit nem? :lol: Persze tudom, hogy lehet nem is az a baja a babunak, de egy próbát megér, hogy aztán már kihagyom az étkezésemből azt a kaját nem?

Kutyák meg lehet, hogy nem zavarják, ha egyfolytában ugatnak, de: amikor az egyik a kenelben van, a másik szabadon, mi meg majd ülünk a teraszon és tök csend van akkor tuti felriad, amikor a szabadon levő kutya gondol egyet és elkezdi szekálni a másikat, egymásnak ugranak kerítésen keresztül, olyankor még én is szívgörcsöt kapok, nemhogy egy alvó kisbaba... :roll: Fontos az én nyugalmam is tudom én azt, csak ezzel nem akartam anyósnak érvelni, nehogy húzza a száját....nem szokta, de ki tudja mire gondolna... :roll:

Kép
Kép
tabati

200907 Igen tudom, hogy jóval nagyobb és azért mozog olyan keveset. De nekem ez már a kevésnél is kevesebb. Lehet azért mert emlékszem hogy Réka baromi aktív volt. Állandóan mozgott, egy percre sem állt meg. A vizesedést mondtam a dokinak meg látta is múlt héten, de azt mondta hogy ne aggódjak így a terhesség vége felé ez már normális, főleg hogy a vérnyomásom rendben és a vizeletben sincs fehérje.

Most elkezdem számolni a magzatmozgást, de hát most pl feküdtem 1,5 órát jó ha kettőt mozgott, meg most 1, az eddig 3. De azért számolgatni fogom. Max felhívom a szülésznőt ha nincs meg a 20.

Kép

gabi1

007!
ha páromon múlik,akkor tuti jól lesz lerakva a fólia :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
csibe83

Gabi!

Tényleg hívd fel a dokit, vagy a szülésznőt, inkább, mint hogy ezen aggódj!! Én is tuti beparáznék, főleg, hogy nekem eddig mindig elég aktív volt, sőt, most még annál is aktívabb (remélem próbál megfordulni)
Amúgy nem lehet, hogy csak a hidegfront miatt ilyen lusti? Simán el tudnám képzelni. Telefonálj inkább most, szerintem mindenki megérti még ha potyára is mész, jobb a lelkednek!

Kép
Kép
tabati

Gabi!
nem lehet,hogy ettől a hirtelen időjárásváltozástól mozog kevesebbet?
persze én még csak tippelgetek,nem vagyok túl tapasztalt...

Kép
Kép
csibe83

Nem csak most ilyen lusti, kb 4-5 napja. Azért nem fogom a hidegfrontra. De amikor hideg front van akkor még lustább.

Kép

gabi1

Gabi!

Hívd fel a szülésznőt!

Kép
Kép
tabati

Gabi!

Szerintem tuti nem a cseresznye a bűnös, sőt igazából felesleges keresni az okát, mert ez a típusú cukorürítés nem a vércukorral, illetve az ételekkel függ össze. Inkább arról van szó, hogy mivel a babának cukorra van szüksége a fejlődéshez, a terhes nők szervezete általában megváltoztatja kicsit az anyagcseréjét, hogy a baba agya több glükózhoz jusson, ez tök normális. Csak vannak anyukák akik ezt túlzásba viszik :roll: :lol: ! De a természet ezt is megoldja: a felesleget kipisiled! Ez alkat kérdése, és pl. ez is hozzájárul(t) ahhoz, hogy nagy babáitok születtek.
Viszont a cukorürítés mértéke nem mindegy, mert okozhat galibát (inkább neked, mint a babának) szóval mindenképp említsd meg a dokinak, de aggódni azért nem kell miatta :wink: !

Az almától anyukám gyomra is kikészül :? ! Próbáltad már megpucolva? Mert általában úgy mindenki bírja, anyu is :wink: !

Babamozgás:
A rugdalózás nekem is kevesebb, inkább lassabb, de nagyobb mozgásokat érzek (nameg látok), ahogyan forgolódik. Meg kitolja az alkatrészeit itt-ott, nagyon bírom, tök jó fej 8) :lol: :lol: !
Helyük már nincs nagyon virgonckodni, szóval ne izgulj :wink: !
Enyémfiam ma is "mellettem" aludt: úgy keltem fel, hogy a hasam teljesen a jobb oldalamon volt, nagggyon durva :shock: :lol: ! Legközelebb lefotózom, mert egyre gyakoribb :wink: !

Norka!

Abszolút nincs lent a hasad :shock: ! Legalábbis nem "szülésközelien" :wink: ! Inkább azért mondhatják, mert valóban vannak, akik (vidéken így mondják) "gyomorban" hordják a babájukat, és vannak, akik a medencéjükben. Te az utóbbiakhoz tartozol, ennyi :wink: !!!!
Az inkább meglepő, hogy milyen pici a pocakod (nekem 24 hetesen volt kb. ekkora :shock: ), de az meg a láthatóan erős hasfalad miatt van, és amúgy nagyon szééép :D :D :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Gabi!

Ha viszont eddig aktív volt, szerintem is szólj, még ha linkre is, inkább mint hogy baj legyen! Meg amennyit mondasz tényleg nagyon kevés :roll: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Azt szokták mondani, hogy a fiúk hasfájósabbak, a kismamák meg jó, hogy ha elkerülik a "k"-s kajákat. Ehhez képest én bármit ehettem, Manónak semmi baja nem volt tőle. Simán előfordulhat, hogy neked sem lesz probléma a "k"-sokkal, de nem szereti mondjuk majd ha répát eszel (most csak mondtam valamit. A lényeg, hogy olyan dolgot, amiből általában nem szokott probléma lenni)
(Tipp :idea: : a kínai kelben ugyan több "k" betű is van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , mégsem puffaszt a hagyományossal szemen, mert gyengébb. Pláne, ha úgy készítik el, hogy főzés előtt leforrázzák és kb. 10 percig állni hagyják. Ez a többi puffasztós kajánál is jól müxik. :wink: [Sose tudom, hogy a burgonya is "k" betűsnek számít? :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ])

Emlékezz vissza lorca repülős sztorijára, hogy milyen jól aludt felszállás közben a pici. Ehhez képest a kutyák sehol nincsenek. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nem tudom, hogy melyik a jobb megoldás, de a pici nyugalma miatt tényleg nem kell aggódnod, átalszanak egy háborút is. :wink:

A mozgásokat kaja után(!) és lehetőleg bal oldaladon fekve végezd. A kajára általában felélénkülnek, a bal oldalon fekvéssel pedig a vérekeringésed kevésbé terheled.

Manó mindig megérezte a hidegfrontot: beindult tőle. Hugit hidegen hagyják az ilyenek. :o 8) Szóval, bármi lehet - és annak az ellenkezője is. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Látom ,nem csak nekem okoz problémát a vizesedés. Új cipőt kellett vennem,mert nem férek bele a régibe. Lenézek és mintha nem is az enyém lenne. Valahol olvastam,h zuhi közben próbáljuk egy pár percig váltogatni a hüvi és meleg vizet a lábunkon.Nekem határozottan jól esik a hideg víz. Alma.. 6 hónapig mást sem ettem. Nem bírok ránézni sem már.
Vendég

conversano! :)

Akkor nem marad más: csukd be a szemed! :lol: :lol: :lol: Amúgy, hogy vagy?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok,

Ha valakinek szüksége lenne segítségre /tgyás, gyed, gyes, családi pótlék, anyasági segély stb./ igényléssel, ügyintézéssel kapcsolatban szívesen segítek, hogy ne kelljen az ellátásra hosszú hetekig, hónapokig várni.
Priviben adok elérhetőséget.
Bocs a zavarásért.
nelly200

Sziasztok! 8)

Egész nap meg sem álltam, rendezgettem a kórházi cuccokat, vasalok, meg egyebek. Katy teljesen jól látod, sokszor én is így érzem, pedig egyik sem igaz :lol: :lol:
Nagyon szépek a pocakos képek!!! :lol:

Ancsurti: nagyon szép helyen jártatok, és nagyon csini vagy! :wink:

Gabi: nekem is kevesebbet mozog már Dorka, és ez is naponta változik. De ez már normális ilyenkor, nekem azt mondta a doki, de neekm ez már kb. 28. héttől fennáll, és az uh-ok szerint mégis megfelelően ellátja a picit a méhlepény :D
A lábad nem semmi, de a nagy melegek, és a nyár is nagyban rásegít azért :twisted:

Most megyek, holnap irány Bp, ma meg még vasalni, és főznöm is kell 8)

f.nikici

Sziasztok.
Megint csak elég régen irtam,nálunk olyan fejlemények vannak,hogy most voltam dokinál,és azt mondta a hogy nálam már tuti a császár,a bébinek az ülös poz a legbejövösebb,de külömben mindig igy volt,és már ö igy is marad.Söt az apja is igy született.
Ha nem indul be hamarabb a szülés,akkor a kiirás napján kell bemennem,és akkor megcsinálja.
Amugy az én bébim nemtul nagy,2,20-at mondott a doki,de remélem a végéig azért lesz 3 kilo.
És ö nagyon eleven mindig,nemsokat pihen,viszont már olyan lassu,csuszkálos a mozgása,meg naponta vagy 4-szer csuklik,és erre azt mondta a doki hogy azért van ez mert jol érzi bent magát,elég sokat keményedik a hasam is már.
Nekem most ekkora a pocakom:
Kép
krissy3

Szia Bond :) :) :)

Köszi,amolyan bálnásan. Aprótalpú nagyon élénk,osztja az anyját rendesen. Rendszeresen leslek ám Benneteket!!

Elnézem némelyikőtök vonalzóját.. mindjárt mentek szülni. Nekem megállt az idő.. már mióta 2 hónap van hátra..
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:59-kor.
Vendég

krissy3! :)

De jó, hogy jelentkeztél! :D

Tényleg olyan a pocid, mintha ülne benne a baba, mint valami kis Buddha. :o :P :P :P :P Se a császár, se a súlya miatt ne aggódj: összejön könnyen az a 80 dkg, sok van még ahhoz. :wink:

conversano! :)

Ha rendszeresen stírölsz minket, akkor tudhatod, hogy senkinek nem hisszük el a bálnát. Muti magad! :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Kispiskóta!
Nagyon Sajnálom! :cry: Fogadd őszínte részvétem!

Nálunk nagyon ramaty idő van és én sem vagyok a toppon,nagyon megvisel az idöjárás változás!
Nyűgös is vagyok a pocim is érzem és Benedek nagyon nyom ott lennt a fejecskéjével!

Norka,Krissy!
De jó hogy jelentkeztetek,szépek a pocik!

Gabi!
Sajnálom a lábdagadást,Benike nekem is kevesebbet mozog!

Sajnálom nem tudok mindenre reagálni,de most már megpróbálok napi szinten jönni,ugyanis elvégeztem a babaszobával,nagytakarítással,na és a kórházi pakkom is kész!

Mindjárt rakok képeket is!
20140328174041

Na akkor az ígért képek!

Réka odaadta a szobáját Benikének,Ő meg költözött Jázminhoz és lett egy szupi csajos szobájuk!

Kép

Kép

Kép

Az íróasztal lett a pelenkázó

Kép

Kép

Kép

Bocsi a képdömpingért!

El is köszönök,mert lassan készülödünk,ma ballag a kislányom az oviból!

További szép napot nektek!
20140328174041

Valami kimaradt:

Ancsurti!
Gyönyörű helyen jártatok,szépek a képek,és szép kismami vagy!

Na tényleg léptem!
20140328174041

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?