tabati!
"Ha magasabb hőfokon sem jön ki a folt, akkor meg főleg mindegy. Akkor elég az alacsonyabb is"
Be is pöccentem rendesen. Ennek örömére -hogy mihamarabb elfogyjon a folteltávolító

- úgy megkínáltam vele a ruhákat, hogy az finoman szólva is kimerítette az áztatás fogalmát. Aztán jól megküldtem 90 fokon (mivel döntően pelusok voltak) és láss csodát, döntően sikerült normálisan kimosni őket. (A többi "jogos"). De basszus, ha máskor is ennyit teszek rá, akkor a gatyámat is otthagyom a kasszánál (még akkor is, ha akciósan vettem)
Igazából onnan gondolom, hogy a buksijuk a kisebb, mert nekem is rendszeresen kidug valami kereket, csontosat és ha körberajzolom az ujjammal, akkor akkora, mint egy grepfruit. Ekkora feje meg csak nincsen!?

Manó 35-ös buksival született, az előttem van, hogy mekkora és ilyenkor már azért nem nő annyit a születésükig. Szerintem ahogy kétrét hajtogatja magát, úgy érzem a medencéjét.
Kutyasuli nem jöhet szóba?
kicsidodi!
A te anyukád biztos tudja a frankót.

A buksi tud igazodni, mert a koponyacsontok még "lágyak", de ha azt vesszük, akkor végülis a válla a legszélesebb a gyereknek.
(Tulajdonképpen miért nem farosan születnek?

Most ne nézzetek hülyének, de ha a medencéjük kisebb, akkor -elvileg- hamarabb kéne, hogy kijussanak a szülőcsatornából és csak a vége lenne a húzós, amikor már csak a buksi van bent. Illetve a köldökzsinórral is kevesebb lenne a probléma, nem?
(Az állatoknál hogy van, ott is képes rájuk tekeredni? Ilyen sztorit még nem hallottam.
)
Vizsga hogy ment?
csibe83!
Általános listáról nem tudok.

De az önkormányzat honlapján biztos találsz róla valami infót illetve ha mást nem, akkor legalább egy telefonszámot, amin megkérdezheted.
merion!
Nagyon ügyi vagy!

Azért is, amiért ilyen jól vagytok és azért is, mert már tulajdonképpen elkészültetek.
sotske!
Köszi a jó híreket!

Pagika nagyon tud valamit, ha mind a három baba ekkora és ő is jól van.

Ha eddig ENNYIRE rendben ment minden, akkor simán meglesz az a 3 hét.
(Csajok! Ti belegondoltatok nekik milyen lehetett a készülődés? 3 kiságy, babakocsi
K és a többi...)
lorca!
Hát, ezek nagyon álságos előjelek voltak.

Ha akarom, akkor normális, ha akarom, akkor nem. Még jó, hogy sikerült megelőzni a toxémiát!
Sószegény diétához még nem volt szerencsém, de amikor Manóval bent feküdtem a kórházban, akkor mindenkit sajnáltam, aki valami miatt nem ehetett rendes kaját. Ugyanis az egész jó volt - legalábbis nekem. De só, cukor vagy akármi más nélkül képtelenség finomat főzni.

(Hacsak nem fotoszintetizál az ember...

)
Egyben értek haza a srácok a bicajjal?
Az én vérnyomásom olyan alacsony (kb. mint a tied), hogy csak "mérhető" vagy "nem mérhető" kategóriába sorolom

(amikor rajtam volt a monitor, akkor is állítólag talán még a 120-at sem érte el...). Hugi viszont még tuti nem fordult be, mert annyira bír tombolni és általában keresztben érzem.
boo!
A csuklás annyira szabályosan ismétlődő, mint egy felnőttnél, nem nehéz felismerni.
Egyedül még nem voltam úgy Manóval valahol, hogy slózira kelljen mennem. De ma már elterjedt a kifejezetten babás-mamás pelenkázóval ellátott WC, oda menj legközelebb. Ha nincs, akkor marad a mozgássérülteknek kialakított (a kulcsot általában el kell kérni valahonnan). Ha az sincs, akkor oda ne menj legközelebb.
Gondoltam erre a verzióra is, hogy ügytípusonként tartogatják a sorszámokat, de remélni sem mertem.

(Én már az ilyen apróságoknak is úgy tudok örülni.

)
Nem tudom, hogy mi történt, de a barátnők általában neked adnak igazat, a haverok pedig Apának.
szonibaba!
Nálunk is vannak nyúzós meg utcára való ruhák, de akkor is bosszant még itthon is, hogy nem teljesen tiszta rucit látok Manón. Ha már nincsenek vadiúj, édibédi rucijai, akkor legalább tiszták legyenek... (Általában turiból vesszük. Teljesen jól néznek ki és jó állapotban is vannak, nem mondanád meg róluk, hogy használt.
Sokszor egyébként nem is vagyok benne biztos, hogy tényleg azok...Csak van, akinek mindig úgy néz ki a gyereke, mint akit most rántottak elő valami katalógusból. Na, ezek nem mi vagyunk)
nyuszi81!
Ha naaagy, kemény és kerek, akkor az vagy a buksi vagy a popsi. Ha viszont csak kis helyen bök, de nagyon az vagy a könyöke vagy a térde. Tovább én sem tudom.
A hanyatt fekvést azért nem szokták már preferálni így a vége felé, mert az egész testsúly terheli a vérkeringést, ezáltal lassabb lesz és kevesebb oxigén jut a babához. A legkevésbé a bal oldalon fekvés a megterhelő.
Legalábbis a férfi nőgyógyászoknak. Mert aki volt már terhes az tudja, hogy képtelenség minden estét úgy végigaludni. Ha váltogatod a jobb oldaladdal, akkor is lerohadnak a vállaid reggelre.
Ha háton fekve esik jól az alvás, akkor nyugodtan aludj úgy.

Egyrészt a szervezet automatikusan jelzi, hogy ez így most neki nem jó, így amúgy is megfordulsz, másrészt pedig így kipehend magad. Ellentétben azzal, hogy egyfolytában azon görcsölsz, hogy: "jajnehogyahátamrafeküdjek" , mert akkor állandóan felriadsz és reggelre úgy érzed magad, mint akit háromszor ledaráltak és még egy úthenger is átment rajtad.
"Lustizz te is,ne takaríts,az megvár!!"
Hát ez az...!

(És még csak kis sem rúghatom a bejárónőt...

)
Amúgy a legszebb az az egészben, hogy tulajdonképpen szeretek takarítani, bár nem vagyok se rend, se tisztaság mániás. Csak jól esik látni, hogy szép lett valami.
lidike!
Ha rettegsz, ha nem, a heget az nem érdekli. Úgyhogy, inkább hagyd a fenébe és élvezd ki ezt a pár hetet, amíg lehet. Ha a dokid is úgy látja indokoltnak és a baba is készen áll, akkor hagy jöjjön. Sok szeretettel várjuk!
gabi1!
Ha a melegtől dagad a lábad az annyiból gáz, hogy nem tekerheted lejebb a hőmérsékletet.
Védőnő dícséretének örülünk és kérünk szépen a vadi új hajadról egy MOSOLYGÓS képet!
o.heni!
Jó, hogy minden rendben veletek.
Manó még nem vágja annyira a körte, alma és társait, viszont annál inkább érdeklik a csavarok, szerszámok, stb.
A piros gyümölcsökkel csak egy bajom van (élén a szederrel): úgy megfogja az ember kezét, hogy egy hét mire lekopik róla. Addig meg úgy néz ki, mint aki egy hónapja nem mosott kezet.
lilisgabi!
Szééép méretek vannak nálatok is.
Én semmilyen plusz védőoltást nem adatok be Manónak. Nem vagyok oltásellenes, de úgy vagyok vele, hogy nem vagyok nagy homeopátia rajongó sem, viszont megpróbálok inkább elébe menni a dolgoknak. Persze tudom, hogy előfordul, hogy valamibe belesétál az ember, akármennyire próbálja elkerülni.
f.nikici!
Ti is okésak vagytok.
Mesélj már erről a szobás dologról egy kicsit, légyszi!
Őssejtbe viszont vágjatok bele mihamarabb, mert ugyan nincs sok macera vele és nem is holnap szülsz, de ezzel se kelljen már foglalkoznotok a szülés előtt közvetlenül.
moncsy.78!
Beszéld meg a babával, egyeztess vele időpontot. Addig is kitartás!