Tabati,
Látom, jó napod lesz.
Laptop...simán tagadd le, ha ledobod.
agyon is van kajáltatva a kutya...
nem fogja fel, hogy ettől csak beteg lesz idős korára:
Ezt az emberek 2/3-a nem fogja fel. Nem vársz egy kicsit sokat a kutyától?
Az ivartalanítás főként a nemi érés előtt tud változást hozni, lehet, hogy ezzel egy kicsit tényleg elkéstetek, de azért még most is használhat. Az állatorvosi vélemény, hogy verjétek el jól a kutyát...

... remek. A kutyaiskola nem fog változtatni semmin. Ahogy írod, a kutyák nincsenek rendesen lemozgatva. Egy 3 éves kutya simán tanítható még. Először le kell fárasztani, utána lehet kezdeni a tanítást. Mennyire fegyelmezettek a kutyák? Mit tudnak most?
Hendegabi,
Orrvérzés miatt nem kell túlságosan aggódni. Több a vér, az erek ki vannak tágulva. Azért persze nem a legjobb, ha csorog. Nekem a reggel mindig egy ici-pici orrvérzéssel kezdődik, kb fél éve.
007,
Én három hét múlva szeretnék szülni. Ne riogass amolyan 38 napos távlatokkal.
Ha belegondolsz, mennyibe kerül a fottisztító, a mosópor, a 90-es program, már nem is éri meg kimosni a pelusokat.

Inkább pár új. A foltos morcosok nálunk mennek kéztörlőnek a konyhába, ott úgyis egy órán belül lekváros, tejes, sáros, leveses... akármilyen lesz.
A buksi méretéhez azért gondold hozzá a méh vastagságát és az egész hasfalat is.

35-ös fejecske? Szívás... A csípő az tuti keskenyebb, a fejénél max az elől keresztbe tett lábak lehetnek nagyobbak, de ezeket a tippeket inkább ráhagynám a szülésznőkre.
A kulccsont törik leggyakrabban szüléskor, ezért ha a váll esetleg széles, azt nagyon is lehet alakítani.
Ha a fej kijön, akkor már csusszan a többi. Amíg ez nem sikerül, addig szépen elvan bent.
Ha a medence jön, akkor a fej még beakadhat, mivel az, hogy a medence kifér, nem jelenti azt, hogy a fej is ki fog. Ráadásul a köldökzsinór elzáródik és ha ott beakad, akkor se húzni, se tolni nem nagyon lehet.
Szüléskor ráadásul egy csavart kell leírnia a babának, hogy ki tudjon jönni. Ez faros babánál egy teljesen más technika, amit sok szülész nem is ismer vagy mer használni, mivel faros babák ritkábbak és többnyire császárosak.
Állatoknál ugyan ez a probléma sokkal kisebb gondot jelent. Mi alapvetően rosszul vagyunk összerakva egy terhességhez, szüléshez. A felegyenesedés miatt a medence viseli a terhet, ráadásul keskenyebb is a lusti életmódunk miatt. A fejlett agy miatt meg aránytalanul nagy a fej. Egy embergyerek egy fagyira hasonlít, egy újszülött malac pedig inkább egy krinolinra.
Ennek ellenére, az ember itt is keresztbe tesz, hogy ne csak mi szívjunk. Egyes jól kitenyésztett marhák, kutyák képtelenek természetesen szülni.
3 babánál az önkormányzat szokott segítőt küldeni. Én a hármas ikerknél csak ezt tartanám szem előtt, a többit próbálnám elfelejteni.
most rántottak elő valami katalógusból
Ezek nem is mi vagyunk.

Mindig azzal vígasztalom magam, hogy a gyerek a mászást, evést, játékot úgy élvezi, hogyha nem kell a ruhájára vigyázni vagy folyton engem hallgatni, ahogy utasítgatom. A szép ruci a szomszédnak szól, nem a gyereknek. (persze azért ég a fejem szép csendben)
Klarka,
A rota ellen nem véd az átvészelés, ahhoz túl sok féle van.

Az oltás sem véd az összestől, csak a legdurvábbaktól.
Lilisgabi,
Ha az ovi miatt be akarod adatni a bárányhimlőt, jó lenne minnél hamarabb. Hónapokig tart, amíg a védelem megfelelő, a teljes hatást egy év alatt fejti ki.
Cszigka,
A rotát én más gyerekén néztem meg, nem saját tapasztalt.

Mi oltattunk inkább és Natival szerencsére megúsztuk. Akkor még nem volt rá oltás.
Szonibaba,
Én benne vagyok a babasor kezdésében.
Fogadott szülésznőm most nincs, de ezt a Nikolettet végignézve egy kicsit megingott a magabiztosságom.

Amikor a mellettem vajúdó kiscsajnak olyanokat mondogatott, hogy "úgy nem tudok segíteni, ha nem hagyja", akkor gondolkodtam, hogy elküldöm a p-ba segíteni. Nem csak fájás közben lehet vizsgálni, bár tény, hogy akkor lehet a legjobban belőni a dolgokat.
Lidike,
Jó kis méretek!

A heg miatt ne aggódjál, akármilyen vékony is, azért nem jön az olyan könnyen széjjel.
Nyuszi,
A testrész belővése nekem egyszerű.

A feje lent van, azt nem érezhetem. A nagy, akkor az popsi, ha szúr, akkor végtag.