A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

007!

most jön a suttogós, jól érzed, mert már a reménytvesztettek nyugalmával állok a dologhoz. Eddig csak kiabálós volt. :lol: Persze ami a kis tanítványaimnál bejön (meg Dodi is írta, hogy nála is), hogy elkezdek halkan beszélni, és ő is lecsendesedik, mert szeretné hallani amit mondok, az kutyáknál korántsem működik.. :lol: Pedig én kipróbáltam! :lol: Az is lehet, hogy akupunktúrát fogok alkalmazni....késekkel :twisted: (csak vicc volt, úgyhogy nehogy feljelentsetek állatkínzásért. :lol:

Pár obszcén vicc, előre is bocsánat, a finomabb lelkekenek, de most ilyen napom van... :roll:

Apuka leülteti a 7 éves kisfiát:

Gyere, beszéljük meg, hogyan születnek a gyerekek!
Mire a gyerek örjöngeni kezd:
Nem akarom hallani! Nem akarom hallani!
Na de miért nem, kisfiam? - kérdezi Apuka
Mert 4 éves koromban leültettél, és elmondtad, hogy a Télapó nem
létezik,
5 éves koromban megtudtam, hogy
nincs Húsvéti nyúl , 6 évesen elmondtad, hogy nem a Jézuska hozza a
karácsonyi ajándékot!
És ha most bejelented, hogy a dugás sem létezik, nem marad semmi,
amiért érdemes élni!

Apácákat szentel a pap.
Az elsőtől kérdezi a pap:
Érintettél már péniszt?
Csak az ujjammal!
jó, akkor mosd meg az ujjadat a szentelt vízben!
A 2.-nak ugyanez a kérdés.
Igen de csak a kezemmel!
Akkor mosd mog a kezed a szenteltvízben!
Mire háttulról előreszól Anna nővér.
Atyám ihatok a vízből mielőtt az Eszter nővér belemossa a seggét?

Egy anyuka takarítja karácsony előtt a WC-t és hét éves kislánya nézi.
- Mami, mit csinálsz?
- Kicsim, takarítom a WC-t, hogy szép tiszta legyen.
- Minek?
- Jaj, bogaram, tudod karácsony van. Jön a Jézuska...
- És nálunk fog szarni?

:lol: :lol:

Kép
Kép
tabati

Ezek jók!

Orrvérzés: talán a hormonok. Vérnyomim a béka popója alatt úgy fél méterrel. Még kétszámjegyű!

Kép
Kép]
hendegabi

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok,

Tabati, Moncsy, 200907!

Köszi az elismerő szavakat! :lol: Az, hogy jól vagyok, nem tudom, hogy mennyire az én érdemem, de azért örülök neki. Nem hiszem, hogy másként csinálnék dolgokat, vagy nagyon odafigyelnék. Ez is bizonyára alkati kérdés. Azért jó, hogy a ház körül is sikerült mindent elintézni. :D

Én is próbálok beszélni a kiscsajszival odabent, hogy érkezzen előbb kicsivel, ne várja meg a 07.05.-t. Mondjuk jöhetne akár 06.15.-én, mert akkor lesz apukája születésnapja, és jó lenne követni a családi hagyományokat, mert én is egy napon születtem apukámmal. :lol: De kiegyeznék a 06.21.-vel is, akkor lesz apák napja. Még választási lehetősége is van, nem ragaszkodom egy naphoz. :lol:

Tegnap egy órát gyalogoltam, ami nagyon nem esett jól...most már rendesen izomláz szerű fájdalom van a medencémben, és ha még a baby is lejjebb csúszik kicsit, akkor már iszonyú kellemetlen a séta. Legjobb otthon lenni a biztos környezetben és ha menni kell, akkor inkább alkalmazkodom a páromhoz, mert egy ideje már nem vezetek, valahogy nincs kedvem hozzá.

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Tabati,
Látom, jó napod lesz. :lol: 8)

Laptop...simán tagadd le, ha ledobod. :lol:

agyon is van kajáltatva a kutya...nem fogja fel, hogy ettől csak beteg lesz idős korára:
Ezt az emberek 2/3-a nem fogja fel. Nem vársz egy kicsit sokat a kutyától? :twisted: 8)

Az ivartalanítás főként a nemi érés előtt tud változást hozni, lehet, hogy ezzel egy kicsit tényleg elkéstetek, de azért még most is használhat. Az állatorvosi vélemény, hogy verjétek el jól a kutyát... :? ... remek. A kutyaiskola nem fog változtatni semmin. Ahogy írod, a kutyák nincsenek rendesen lemozgatva. Egy 3 éves kutya simán tanítható még. Először le kell fárasztani, utána lehet kezdeni a tanítást. Mennyire fegyelmezettek a kutyák? Mit tudnak most?

Hendegabi,
Orrvérzés miatt nem kell túlságosan aggódni. Több a vér, az erek ki vannak tágulva. Azért persze nem a legjobb, ha csorog. Nekem a reggel mindig egy ici-pici orrvérzéssel kezdődik, kb fél éve.

007,
Én három hét múlva szeretnék szülni. Ne riogass amolyan 38 napos távlatokkal. :lol:

Ha belegondolsz, mennyibe kerül a fottisztító, a mosópor, a 90-es program, már nem is éri meg kimosni a pelusokat. :wink: Inkább pár új. A foltos morcosok nálunk mennek kéztörlőnek a konyhába, ott úgyis egy órán belül lekváros, tejes, sáros, leveses... akármilyen lesz.

A buksi méretéhez azért gondold hozzá a méh vastagságát és az egész hasfalat is. 8) 35-ös fejecske? Szívás... A csípő az tuti keskenyebb, a fejénél max az elől keresztbe tett lábak lehetnek nagyobbak, de ezeket a tippeket inkább ráhagynám a szülésznőkre. :lol:

A kulccsont törik leggyakrabban szüléskor, ezért ha a váll esetleg széles, azt nagyon is lehet alakítani.
Ha a fej kijön, akkor már csusszan a többi. Amíg ez nem sikerül, addig szépen elvan bent.
Ha a medence jön, akkor a fej még beakadhat, mivel az, hogy a medence kifér, nem jelenti azt, hogy a fej is ki fog. Ráadásul a köldökzsinór elzáródik és ha ott beakad, akkor se húzni, se tolni nem nagyon lehet.
Szüléskor ráadásul egy csavart kell leírnia a babának, hogy ki tudjon jönni. Ez faros babánál egy teljesen más technika, amit sok szülész nem is ismer vagy mer használni, mivel faros babák ritkábbak és többnyire császárosak.
Állatoknál ugyan ez a probléma sokkal kisebb gondot jelent. Mi alapvetően rosszul vagyunk összerakva egy terhességhez, szüléshez. A felegyenesedés miatt a medence viseli a terhet, ráadásul keskenyebb is a lusti életmódunk miatt. A fejlett agy miatt meg aránytalanul nagy a fej. Egy embergyerek egy fagyira hasonlít, egy újszülött malac pedig inkább egy krinolinra.
Ennek ellenére, az ember itt is keresztbe tesz, hogy ne csak mi szívjunk. Egyes jól kitenyésztett marhák, kutyák képtelenek természetesen szülni.

3 babánál az önkormányzat szokott segítőt küldeni. Én a hármas ikerknél csak ezt tartanám szem előtt, a többit próbálnám elfelejteni. :lol:

most rántottak elő valami katalógusból
Ezek nem is mi vagyunk. :lol: Mindig azzal vígasztalom magam, hogy a gyerek a mászást, evést, játékot úgy élvezi, hogyha nem kell a ruhájára vigyázni vagy folyton engem hallgatni, ahogy utasítgatom. A szép ruci a szomszédnak szól, nem a gyereknek. (persze azért ég a fejem szép csendben)

Klarka,
A rota ellen nem véd az átvészelés, ahhoz túl sok féle van. :? Az oltás sem véd az összestől, csak a legdurvábbaktól.

Lilisgabi,
Ha az ovi miatt be akarod adatni a bárányhimlőt, jó lenne minnél hamarabb. Hónapokig tart, amíg a védelem megfelelő, a teljes hatást egy év alatt fejti ki.

Cszigka,
A rotát én más gyerekén néztem meg, nem saját tapasztalt. 8) Mi oltattunk inkább és Natival szerencsére megúsztuk. Akkor még nem volt rá oltás.

Szonibaba,
Én benne vagyok a babasor kezdésében. :lol:
Fogadott szülésznőm most nincs, de ezt a Nikolettet végignézve egy kicsit megingott a magabiztosságom. :? Amikor a mellettem vajúdó kiscsajnak olyanokat mondogatott, hogy "úgy nem tudok segíteni, ha nem hagyja", akkor gondolkodtam, hogy elküldöm a p-ba segíteni. Nem csak fájás közben lehet vizsgálni, bár tény, hogy akkor lehet a legjobban belőni a dolgokat.

Lidike,
Jó kis méretek! :D A heg miatt ne aggódjál, akármilyen vékony is, azért nem jön az olyan könnyen széjjel.

Nyuszi,
A testrész belővése nekem egyszerű. :lol: A feje lent van, azt nem érezhetem. A nagy, akkor az popsi, ha szúr, akkor végtag. 8)

Kép KépKép
lorca

Boo!

Most rohanok, de majd este írok, ez a nyakörv jó ötlet, de akkor titokban kell ráraknunk, mert após kitérne a hitéből. (amúgy nem annyira após miatt gáz a helyzet, mint inkább a miatt, hogy semmi sem használ, még az ivartalanítás sem lenne tuti megoldás. :roll:

Na, lépek, sziasztok!

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

megőrülök!!!! Írtam egy csomót, majd beleakadt az ujjam valamelyik billentyűbe, és hussss, eltűnt minden. :twisted: :twisted: :twisted:

Úgyhogy most lényegretörőbb leszek:
Azt írtam, hogy tegnap nálunk sem volt mosolygós vidámkodás. Én estére olyan nyűgös lettem (csak úgy), hogy mindenért basztattam szegény Gábort. Ő már ismer engem, ilynekor hagyja, hogy mondjam, nem különösebben foglalkozik velem.
Egy biztos, én soha de soha nem vettem volna el magamat feleségül...

Boo!
Remélem, hogy hamar megoldódik a dolog kettőtök között!!!

Tabati, Nyuszi!
próbáljátok arról az oldalról megközelíteni az ivartalanítás kérdését, hogy a kutyáknak kimondottan jót tesz, mert bizonyítottan kevesebb az ivartalanított kuyáknál a daganatos megbetegedés. Nekem mindkét kutyám ivartalanítva van.
Hozzáteszem, hogy aki morgós, az az is marad utána is. Nekem régen palota pincsieim voltak, és ők azért tudnak morogni. És hát ivaratalnítás után se változott sokat a helyzet.
Viszont EÜ szempontból mindenképpen ajánlott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katy76 2010.01.31 12:16-kor.

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

Csak egy gyors bejelentkezés.
Köszi, akik szorítanak a mai vizsgához, remélem eredményesebb lesz, mint a múltkori.

Végigszaladtam a mai termést, de hozzászólni nemigen tudok semmihez, úgyhogy most csak ezt tenném ide nektek, a szülésznőmtől kaptam. Először így néztem: :shock: (nem a stílusom ez a fajta zene), de végignéztem és sztem tök jópofa.

http://www.youtube.com/watch?v=IWAd6Ip_ ... re=related

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Aki most azt hiszi, hogy lopom a napot, az téved. Most estem haza a könyvesboltból, fél óra alatt tudtam le kb. De szarul esett a rohanás. :? Úgyhogy most poci pihentető jelleggel verem a klaviatúrát. 8)

boo! :)

"olyan feszültség van benne, mint amikor a nyelvedet hozzáérinted a ceruzaelemhez"
Lapos elemet akartál mondani? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Nem akartam (több) hülyeséget kédezni, de akkor jól gondoltam, hogy van olyan kiképző, aki házhoz jön. Csak gondolom, az sem olcsó mulatság. :roll: :?

"BOND!!! én a Te fiadat még egy képen sem láttam topisnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "
Pedig tudnék feltenni olyat is. Csak nyilván nem fogok... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :twisted: :twisted: :twisted:

"ugatásgátló nyakörv:"
Bocs, de nekem erről az a szó ugrott be, hogy kötél. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Biztos hatásosak ezek a cuccok, de csak(?) tüneti megoldást jelentenek, szerintem. :roll: Egyrészt amiatt, mert ettől még nem fog eldőlni közöttük a dominancia harc, másrészt pedig a velük való foglalkozást sem váltja ki. (Nekem ez pont olyan, mint amikor a gyereknek benyomnak egy videókazit vagy DVD-t, hogy azzal legyen lekötve és ne legyen láb alatt. Abból a szempontból bejön a dolog, hogy onnantól tényleg nem zavaró tényező, de nem is tanul semmit illetve nincs kapcsolata a környezetével.)

lorca! :)

"agyon is van kajáltatva a kutya...nem fogja fel, hogy ettől csak beteg lesz idős korára:
Ezt az emberek 2/3-a nem fogja fel. Nem vársz egy kicsit sokat a kutyától? "

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"A foltos morcosok nálunk mennek kéztörlőnek a konyhába, ott úgyis egy órán belül lekváros, tejes, sáros, leveses... akármilyen lesz."
Jó, de ott se mutat jobban. :? :? :?

"Mi alapvetően rosszul vagyunk összerakva egy terhességhez, szüléshez."
Na, ennyire burkoltan még senki nem vágta a fejemhez, hogy egy elfuserált alak vagyok. :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"A szép ruci a szomszédnak szól, nem a gyereknek. (persze azért ég a fejem szép csendben) "
Na ugye, hogy ugye!? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :?

"Amikor a mellettem vajúdó kiscsajnak olyanokat mondogatott, hogy "úgy nem tudok segíteni, ha nem hagyja", akkor gondolkodtam, hogy elküldöm a p-ba segíteni. Nem csak fájás közben lehet vizsgálni, bár tény, hogy akkor lehet a legjobban belőni a dolgokat. "
Na, most akkor hogy is van ez? :roll:

katy76! :)

Csini vagy! :wink: (A kezed meg azért tartod úgy, mert egyik oldalon a táska a hónod alatt van és a másik oldaladdal pedig tudattalanul is igyekszel szimmetrikus pózt felvenni. Vagy nem... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Lorca:Köszi a bárányhimlős ötletet.Nem tudtam,hogy ilyen soká fejti a hatását. :roll:
Na,akkor mi vagyunk a katalógusgyerek... :wink: Én sem szeretem,és a Lili sem,ha koszos a ruha valakin.Egyből megy,és cserél.Akármikor kimegyünk sétálni,mindig megjegyzi valamelyik szomszéd,hogy milyen szép megint.Vigyáz rá,megtanulta.Nem szólok érte,csak a zsíros kajánál,meg a sárnál.De tudja magától is.Gyerekfüggő lehet.Talán örökölt valamit a rend és tisztaságmániámból.Úgy hajtogat,hogy öröm nézni.Meg tereget legújabban.Tök cuki a kis punisom.Imádom.Nagyon koravén,hozzáteszem.A beszéde,a mozdulatai,a gondolatai.Én is ilyen voltam.12 évesen már 4 szomszéd gyerekre (testvérek voltak) vigyáztam egyedül hétvégenként.Gazdag család volt,szülők bulizni mentek,én meg mindent használhattam.Számítógépeztem,játszottam velük,hiperszuper játékaik voltak,és német csokikat faltam,stb.Ez volt a fizu,de bírtam.Ja,4 fiú volt.
Vendég

na elvégeztem a "kintlévőségeket" most már csak az itthoni teendők maradtak :D

Bond: konkrétan ennél többet én sem tudok a szobáról :roll: Annyit kérdeztem a dokitól, hogy van-e a Klinikán alapítványi szoba, azt mondta nincs, de majd kitalálunk vmit, 2 hét múlva megyek hozzá, akkor majd megmutatja a szülőszobát is, de ez a szoba nagyon jó lenne, mivel a párom 4ig dolgozik, kb 6-7 körül érne fel este Bp-re, és csak jó lenne, ha bent tudna velünk lenni, egy pár órát, mert fene tudja meddig tudok kint ülni a folyosón vagy társalgóban, vagy mittomén hol ahol lehet fogadni a látogatókat. Itt meg nem zavarnánk senkit és akkor be tudna jönni. Amikor és ameddig csak akarna.

dodi: én nem a kis buksiját szoktam érezni amikor csuklik, hanem ott érzem, ahol a kis háta van, gondolom ahogy a kis törzse mozog a csuklástól :D és tényleg nem tévedtem, mivel tegnap bebizonyosodott, hogy bizony ott van a kis háta.

szonibaba: megnéztem a linket, végülis van benne igazuk a csajoknak :lol: :lol: :lol: és most erről eszembe jutott egy zene, igaz az előadós változatát nem találom, de jógán a végén van egy ilyen levezető tánc, erre a számra, és Dorka már mostanra nagyon élvezi mindig felismeri :lol: :lol: Persze más lépésekkel, és az kicsit pörgősebb változat, ami jógán szól! :wink:

Vizsgázóknak megy a drukk!!

f.nikici

Katy76:Sokszor én is úgy érzem,hogy én bizony nem vettem volna feleségül magamat:)
Nekem nincs rossz kedvem,és tegnap sem volt.Sőt,sokkal jobban vagyok,mint abban a nagy melegben voltam.Lábam nem is tagad.És én éjjel alszom,max. egyszer kelek pisilni. :wink:
Vendég

Lorca: tudom, hogy az összes ellen nem véd, de a kezelőorvosnál direkt rákérdeztem és azt mondta, hogy azt a fajtát már nem kaphatja el többször..

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

lilisgabi! :)

Már többször megállapítottam, hogy Manó egy igazi pasi: lehetetlen módon is képes magát összekenni. :? :? :? Például lecsöppen egy kis leves, akkora mint egy fél borsószem. Tuti, hogy ezredmásodperccel késem le, hogy a ruha ujjával véletlenül ne törölje le. Vagy megeszik egy túró rudit, körömhegynyi darabka lepottyan. Szintén nincs esélyem sem, hiába vagyok már bukórepülésben. Vagy mondjuk iszik valami színeset. Fél perc múlva elcsöppen a nyála: tuti, hogy a ruháján landol. És lehetőleg akkor, amikor világos cucc van rajta... :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

A hétvégén Apa elvitte Manót a sógornőmékhez. Mit adjak rá, hogy szalonképes legyen, de játszhasson is a szabadban? Kigondoltam, ráadtam. Alulra egy jó állapotú bodyt kapott, de a többi nyúzhatós volt (plusz váltóruha még). Erre amikor hazajönnek látom, hogy tiszta földes a body. Kérdem: mi történt? Apa elaludt a Forma-1 alatt, a gyerek meg kint játszott a sógornőmmel és a pasijával.
Lesz@rom, hogy ők mivel hogyan bánnak, de hogy nem lehet 2 felnőttnek annyi esze, hogy átöltöztetem a gyereket vagy leveszem a cuccot uram bocsá' vigyázok rá?! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Alig lettem ideges... (Vagy attól ne várjak ilyeneket, aki 40 éves létére belekeni a másik hajába a kaját, mondván milyen vicces...? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Jelentkezem én is, igaz látom, hogy a tábláról lekerültem :(
Minden héten legalább egyszer rálestem a fórumra, így tudom, hogy mindenki jól van, és még egyben :lol:
Amióta jó idő van , március vége óta szinte kint voltam az udvaron. Kigazoltam a 100 méter hosszú sövény alatt, összegereblyéztem az elszáradt gazt a talajon, hogy tudjunk tereprendeztetni. Majd az 1200 nm-es telket kb 3 hete befüvesítettük a párommal, nem kevés munkánk volt vele. A szomszédok már nagyon ki voltak tőlem, már ők intettek pihire. De jól esett minden munka. Szóval ennyi teendő miatt sem tudtam gép elé ülni.
Mikor múlt héten a sövényt levágtam, eldöntöttem, hogy elég lesz a kerti munkából, nagyon elfáradtam.
Babával minden rendben, két hete voltunk 4D uh-n, és a becsült súlya a babának 1940 gramm volt, 80 BDP-vel. Hát nem picike.
A nevét eldöntöttük, Odett lesz.
Megpróbálok mostmár sűrűbben jönni, főleg, hogy nagyon kiváncsi vagyok mindenkire, ki fog először szülni.

Kép
Kép
orsi777

ja hát alink lemaradt, d eközben találtam is az előadóval egy videót, de mégsem ez az a változat amit kerestem :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=kCc61z9I ... re=related

f.nikici

f.nikici! :)

"Annyit kérdeztem a dokitól, hogy van-e a Klinikán alapítványi szoba, azt mondta nincs, de majd kitalálunk vmit,"
Egyre kevésbé értem. :roll: :roll: :roll:
A látogatókat a folyosón lehet fogadni.

Kép
Kép
200907?

orsi777! :)

Nem kis munka lehetett. :o Most már tessék pihenni és gyere gyakrabban. :wink: Szép a kicsi mérete és a neve is. :D Csibe83 pedig egy szempillantás alatt visszatesz a táblába. :wink:

Kép
Kép
200907?

Bond: majd ha már konkrétat tudok, láttam, stb, akkor majd elmagyarázom, mivel igazából én sem :roll:

f.nikici

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:13-kor.
Vendég

Sziasztok,

Én se vagyok a kutyaverés híve, de néha egy két segges nem árt neki..Mondjuk én elég ritkán teszem azt is.

Igen, nem egyszerű a feladat. Nagyon sok törődés a megoldás. Igaza van Boonak, egy kutyának az a fontos, hogy minnél többet legyen a gazdival, sétáljon labdázzon.
Mi az ebet március óta szoktattuk lakásból, kenelbe, DE csak akkor van ott, ha mi nem vagyunk otthon. Este velünk alszik. Minden nap ugyanúgy kivisszük, reggel délután, este, sokszor velünk jön mászni, hisz imád utazni. Gyakorlatilag rengeteg helyen volt már.
Mi is gondolkoztunk az ivartalanításon, mert októberben lefialt, s nem akarunk több babyt, de párom eléggé ellenzi. Mert szukáknál elő fordul, hogy agresszívabb lesz mint volt, s azt meg most nem kockáztatnánk..

A dominancia sajna sztem csak úgy dől el ha egyszer kétszer összemennek, aztán eldöntik, ki a domináns. Ritkán lehet elkerülni..

Szóval, sok sok tanítás és foglalkozás kell mind a kettőnek..
Egyik kutya se magától okos.. :roll: Kép Mayám

KépKép

KépKép
ronmay

Én sem szeretnék még szülni, nem azért, mert még korai lenne, vagy félek tőle, de szerintem ez a legszebb időszak a terhességben, sohase múljon el érzésem van, mikor rugdos a pici. Mikor utoljára írtam a fórumra, még nem éreztem rugdosni a babát, most meg már csak 1,5 hónapunk van hátra. Nagyon rohan az idő.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2009.05.29 13:57-kor.

Kép
Kép
orsi777

Bocs egyik kutya se magától lesz annyira okos, és jól nevelt amennyire én megtanítom, és elvárom :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Megjöttem a bevásárlásból, jelentem kisfiam rohadtul utálja, ha vezetek, annyit ficánkol, meg rugdos, hogy szinte már fáj :? .
Gabi, Hendegabi: Jók a frizuk :D !!
Vérnyomi: enyémmel nem tudom mi van , tegnap védőnőnél, tök jó volt 110/70 , ma meg mikor mértem reggel 148/73,szerintem ez elég magas, most majd többször mérem.

Boo: aha a kutyák tényleg, olyan jól tudnak vigasztalni, az enyém is. De rohadtul el is van kényeztetve a kis dög. A veréssel én sem értek egyet, az a problémát úgysem oldja meg.
Na akkor tuti a kisgömböckém féltékeny, azért ilyen fura, hát nem tudom mi lesz , ha megszületik a ksibabónk, ha már most ilyen :roll: :roll: :roll: . Teljesen egyetértek a kertes témával, nekünk is van kertünk, de mindennap megy sétálni is, pedig csak egy picurka yorki :D , de jobban szeret csavarogni, mint a kertbe lenni. Ilyenkor ismerkedik, barátkozik a többi kutyival :lol: :lol: :lol: . És tényleg fontos a sok törődés, séta , foglalkozás :D
Tesomáknál 2 németjuhász van, és minden szombat, vasárnap isibe járnak, hétköznap sétálni viszik őket, pedig ők is kertes házba laknak, tuti van benne valami amit mondasz. Tesómék két németjuhásza meg a mi yorkink nagy haverságba vannak, látnotok kéne őket, annyira édesek, soha nem bántanák egymást. Szerintem minden nevelés kérdése.
Én kifejezetten sajnálom , a kerti láncra vert kutyikat! :cry: !!
Tabati: az én kutyim is ivartalanítva lett, nem szálltak le a golyói (bocsesz), és ezért kellett nehogy elrákosodjon, de a doki is mondta, hogy az ivartalanított kutyáknál kevesebb a rákos megbetegedés.

Kép
marietta1982

A mi szuka kutyánkat is ivartalamítottuk. Igaz, a fő oka az volt, hogy van egy kan kutyánk is, és ne legyenek kutyabébik. Az oka, hogy nem a fiú kutya lett ivartalanítva, hogy idősebb korukban sok probléma van a szukákkal, álterhesség, rák stb.+a férjem nem engedte, hogy a fiú kutyát ivartalanítsuk. Mi egy éves kora után ivartalanítottuk, de szerintem negatívum nem történt azóta a kutyival emiatt. Azt ajánlották, hogy egyszer fialjon le, de mi azt már nem vártuk meg :(

Kép
Kép
orsi777

Ronmay. De éééééééééééédes kutyiiiiiiii :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
marietta1982

Sziasztok!

Gondoltam bekukkantok hozzatok!

Remelem mindenki jol van,illetve mulik a rosszkedv...itt szakad az eso 3 napja,olyan mintha a tropusokon elnek...para ezerrel,de legalabb a novenyek orulnek.Nekem igy is bucira dagadt a labfejem reggelre,pedigmeg semmit sem csionaltam.Nem ugy tegnap....Lassan de biztosan haladok a dolgokkal....de hat fekve nehez vasalni basszus,es ma ia kellene..van meg 3 nagy zsak ruha...

Bosszus vagyok...ultettem viragokat,erre az elobb kilestem az ajto ele,latom hogy vagy a mokusok,vagy a mososmaci kikaparta oket!!!Nagyon merges vagyok!

Kutyatartas:Ugyan most csak macskam van,de azert vagy huszonevet kutyakkal nottem fel,es foglalkoztam veluk....szoval bocsanat,de az ilyen tipusu kutyatartastol a falnak megyek!!!
Boo:Veled ertek egyet akkor mikor leirtad hogy sokan kovel dobalnanak mert lakasban kutyat tartasz...es lam...hany helyen elnek kertben ugy kutyak,ahogy nem kene....Csak a lustasag meg a butasag....bosszanto.
Jo tanacsot nemigen tudok,max.tenyleg eleg 1 kutya ha nincs megoldas,bar az ivartalanitas ellenzese is buta agy szulemenye,3 evesen meg boven "betorheto"es tanithato egy allat,es azert kaphat neha a seggere....Tabati:Sajnalom,okosabb nem lettel,de talan nem is neked kene... :evil: Apos :evil: Kitartas,remelem azert nem dugja homokba a fejet,es lep valamit!

Most megyek a dolgomra,bar billegek a labamon,annyira puffancs meg a talpam is :shock: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

-
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:14-kor.
Vendég

Én is szoktam sajnálni a lakásban tartott kutyákat,különösen, ha nagytestűek. Az egésznapos egyedül lét és a mozgáshiány miatt. De ugyanez jut eszembe akkor is, amikor a kertben láncravert kutyát látom.

Nem retradtált, csak jó fej. Szerinte. :evil: :evil: :evil: Tuti, hogy ha velem csinálta volna meg, akkor minimum, hogy leüvöltöm a haját. De hagyjuk...

czigka! :)

Pedig szoktak lekni rugik is. Szerintem ebben csibe83 is meg tud erősíteni. :wink: :lol: :lol: :lol:

orsi777! :)
"Mikor utoljára írtam a fórumra, még nem éreztem rugdosni a babát, most meg már csak 1,5 hónapunk van hátra. "
:o :o :o :o :o :o :o

ronmay! :)

Aaaranyos. :D :D :D

ancsurti! :)

"fekve nehez vasalni basszus"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Czigka: ha ez így van akkor a szomszédod egy állatkínzó :cry: :cry: :cry: Tényleg nem értem, akkor minek neki kutya :?: :?: :!: :!:

Kép
marietta1982

igen cuki kutyi, mindig lezabálnám az orrát :lol: :lol: nyam nyam

Ja, az ivartalanítás. A betegség szempontjából mindenképp jobb, én is parázok, nehogy rákos legyen, meg álvemhes. Bár eddig megúsztuk, igaz azt is olvastam azok a kutyók lesznek álvemhesek akik egy helyben vannak és uncsiznak, nincsen lekötve kis agyuk. (persze lehet hogy tévednek). A miénk meg állandóan máshol.
Szal ezért fontoltam meg a kipucolást, na meg októberben lesz a következő tüzelésünk, s 3 hónapos babával, szép lesz végig csinálni. Na de hát apa nem engedi. Meg félünk hogy elhízik, mert így is bazi sokat mozog, de mivel labi, ezért hajlamos az elhízásra mert annyitdeannyittudna enni..ha engedném :lol: :lol:
most meg büszkék vagyunk mert tök izmos :lol:

Azt hallottam a szuka balhék sokkal dúrvábbak mint a kanoké. A miénk sincs jóban egy szomszéd szukával, állandóan megy a bunyo, persze kerítésen keresztül, aztán ha kint vannak semmi, most már, de 2x már volt fül tépés, azóta nem. Ezért mondtam sokszor ez elkerülhetetlen.. :roll:

Müzli hány éves?Kölyköket akartok?

Ja itt egy kép apa kicsi szeme fényéről, kedvenc kölyke volt:
Kép Bogyó

KépKép

KépKép
ronmay

Hát iiiiilyet, ti totál megtáltosodtatok :shock: :shock: !
Ebből látszik, hogy mindenki egyre "bálnább", fogy az enregia,s már csak a gép elé ülni van kapacitás :twisted: :lol: :lol: :lol: !

Köszönöm a drukkokat, 5-öst kaptam :mrgreen: !

Tabati!

Mi ugyan kutyákat tenyésztünk, de ilyesmire sosem volt példa! Barátaink két kanja "gyilkolta" egymást, nekik azt javasoltuk, hogy a kisebbet heréltessék ki, hogy még egyértelműbb legyen a hierarchia. Meg is tették, és azóta semmi gáz :wink: !
Ha nálunk valaha vita volt a kutyák között, apa jól elverte mindkettőt (mindegy ki kezdte), jelezvén, hogy őa falkavezér, nem más (70 kilós masztiffoknál nem árt tisztázni) és többet nem is próbálkoztak.
Viszont alapból nagyon nem vagyunk hívei a verésnek, nálunk az vált be fegyelmezésként, hogy kikötjük őket a szorgalmi útra, a saját területén kívülre 10-20 percre. Ha nagyon rosszak voltak, még fokozzuk azzal, hogy a többiekkel sétálni megyünk, vagy labdázunk, amiben az adott kutya nem vehet részt! Ettől a mieink annyira kikészülnek, hogy egyből rend van :wink: ! Lelki terror kutyáknak :twisted: !

Ez ugyanaz, mint a gyerekeknél a "büntetőszőnyeg", amit én alkalmazni is szeretnék majd :wink: !

A 3. vicc naggggyon jóóóó :lol: :lol: :lol: :lol: !

Szülésdal: szerintem egy kicsit beteg :roll: :lol: :lol: :lol: !
Ha már népdal, nekem Sebestyén Márta, és ha már ilyen témájú, akkor Deep Forest: Marta's song :wink: !

Nikici!

Az simán lehet, de akkor is harántban feküdt, és nem farral! ez is valami :wink: !

Ancsurti!

Mókus, vagy mosómaci :D :D :D :D !
Jó,persze maga a hír: :evil: :evil: :evil: , de ez akkor is olyan cukiiiii :lol: !

Boo!

Mi is szegények voltunk, minket is egyedül nevelt anyu, de mégsem ez a meghatározó, ha a gyerekkoromra gondolok. Pl. eszembe jut miyen meséket olvastunk együtt esténként, de arra nem emlékszem milyen pizsama volt rajtam, vagy mit vacsiztunk előtte :wink: !
Az első márkás cipőmet a férjemtől kaptam :oops: ! Én a mai napig lesz@rom a márkákat, sőt sajnálok költeni ilyesmire, pedig már lehetne. Mégis inkább dícsérik az öltözködésemet, mint bírálják :wink: ! A gyereknél is úgy vagyok, hogy nem az érdekel milyen a márkája valaminek, sokkal inkább az mennyire illik a többihez, mennyire praktikus...... Amúgyis sok-sok évig le se tojja a gyerek mi van rajta! Majd ha ez már igénye lesz tizenévesen, megveszem neki a márkásabb cuccokat, de akkor is csak módjával,mert nem ettől lesz több egy kamasz sem! Én mindig a "népszerűek" közé tartoztam, kínai gatyában is :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vizsgazoknak mennek a drukkok!!!

Czigka: :wink: Sajnalom a hozzaalasodat....nem engem bantasz meg vele....remek elmenyekbol maradsz ki....mast nem reagalnek...Szomszed: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Bond:Azert mert egy kutya nagyobb testu,meg erhetik megfelelo ingerek azert,mert lakasban tartjak oket...lasd:Boo leirta :wink: Ha egy kutya antiszoci modon van tartva,ha kennelben,ha szabadon egy kertben,ha lancon...akkor annak teljesen mindegy,egyedul van akkor is.
Nekem ezidaig mindig lakasban voltak tartva a kutyaim....Napi tobb oras setaval,kirandulassal,bicajozassal,uszassal....

Lehet ezt okosan :wink:

Kepzeljetek,itt egyaltalan nincsenek kobor kutyusok!Nagyon rendben vannak itt az allatokkal valo kapcsolatok!!!1 ev alatt meg sosem lattam kutyust koborolni az utcakon,csak cicusokat,de azok is tartoznak tobbnyire valahova,csak kijarnak....Es szinte minden kutya jol apolt,frissen nyirt,meg ha keverek is az illeto!Szoval azert van kulturaja a dolognak!Es itt sem kerteshazban elnek sokan....De egy agressziv allatot sem lattam meg,max.a mosomacik...de ok jogosan :wink:

Szonibaba:Imadom a hangjat Palyabejanak!!!Fergeteges hogy mire kepes a hangszalaival....

Orsi:De jo hogy jottel...es hogy rendben vagytok,na meg a kertetek is!!!

Kép
Kép
ancsurti

Dodi, nagy-nagy gratula ügyi voltál :D , de hogy lehet, ezen már meg sem lepődök :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: .

Kép
marietta1982

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:14-kor.
Vendég

Dodi:Na hat mi mastis kaphattal volna!Gratula!!Hozod a formadat!!!

Cukik meg minden,de azert nem kene tonkretenni a szep viragaimat :cry: :cry: :cry:

Szegenyebb neveltetes:Igazabol nem tudom hogy szegenynek neveznem-e,de 4-en vagyunk tesok,anyu egyedul velunk...en elveztem azert,pedig semmi extra markas dolog,se zsebpenz...de megtanultuk ertekelni az aprobb dolgokat,es vigyazni a holmiainkra...
En szinte csak turibol oltoztem mindig is...elvetve vettem azert dogokat...cipom az mindig jofajta volt....es ez igy van most is...a gyerekemre kizarolag markast vagyok "kenytelen"raadni,mert az osszes turiban BabyGap,Mexx,Kushies,Old Navy cuccokat lehet megkapni(nem csak itt,otthon is :wink: )
Szoval lehet megjelenni jol,igenyesen,keves penzbol is...az izles az fontos!

Na nem jaratom a szamat,mert nem haladok semerre sem...

Kép
Kép
ancsurti

Czigka:Nem tudom most pontosan de pesti vagy?Csak a rugik miatt kerdezem.Ugyanis van egy nagyon jo turi a keletiben,kizarolag gyerekruhak..olyanok,amiket nem kapsz meg mashol....vaganyak,olcsok,jo minoseguek!!!!A Blahatol kozelitve a keletit a jobb oldalon,a hotellel szemben!Erdemes!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Csak gyorsan lejelentkezem, sajnos megint verzek, es levalt egy kis darab a lepenybol. Allandoan ctg-n vagyok , baba szerencsere jol van..
Eleg idegtepo ez az egesz, hogy egyik masodpercrol a masikra valtoznak a dolgok...Azert jo lenne, ha meg egy kicsit ki tudnank tartani... :roll:

Odaadom ma egy kicsit a lanyomnak a laptopot, de ha tudok, jelentkezem.
Puszi!
Vendég

Köszi :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Gratula! :D

ancsurti! :)

Igen, úgy is lehet, ahogy boo leírta. Csak ennek a fajta hozzá állásnak a mértékét még csak minimálisnak sem nevezném... :( :( :( :( :( :( (Azzal együtt nem való egy bernáthegyi egy panelba :roll: :roll: :roll: :roll: )

Kűggyé mosómedvét és jámbor szarvast, cserébe kapsz kóbor kutyákat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

niki72! :)

Hajráhajránemvérzel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gyerünk, minden rendben lesz! ++++++++++++++++++++++++

(A franc a pofáját annak, aki kitalálta ide ezt a hülye reklámot, hogy mindig felugorjon!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Kép
Kép
200907?

Niki: már épp hiányoltalak. Szorítunk értetek, minden rendben lesz, nyugi, és kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
marietta1982

Niki:Ne idegeskedj azert kerlek!!!Fo a nyugalom...meg egy picit birjatok ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nemsokara johet a kispasid!!!!Most a netezes nelkul minden percedben biztasd Alexandert!
Remelem lanyod azert segit ebben a nehez idoszakban...sok meselnivalo...stb.!

Kép
Kép
ancsurti

Ronmay,
Jó fej kutyus. :D
A szomszédunknak is van egy labradorja, Szabi első szavai között szerepelt a Zara, bár rendesen azért nem tudja kimondani. :lol:

Kutya lakásban:
Hat év kutya, hat év macskatartás mögöttem - lakásban.
Ha biztosítva van a mozgásigénye, akkor szerintem nem állatkínzás. Egy kicsi kertben, kennelben, pláne láncon sokkal rosszabb helyzetben vannak. Egy minimális igényességgel tartott lakáskutyának nem fogy ki a friss vize, nem kell mocsokban aludnia, nem kap hőgutát a napon, mint sok, amit puccos házak mellett látok. :? Persze azért nem egy bernáthegyit kell 30 nm-en tartani.
Álterhesség pont annyira jellemző és veszélyes kutyákra, mint emberekre. (azaz nem)

Czigka,
Nekem semmi bajom nincs azokkal, akik nem szeretik az állatokat. Én azokat utálom, akiknek van, de nem kéne. Mint a szomszédotok. Egy Angliához hasonló országban már egy büntetőper lógna a nyakában. :evil:
A kertetekre meg bőven irigy. Nekem egy szép tuja áll a konyhaablak előtt és egy balkonláda, kerthelyettesként. :lol:
Az egyszerű Tescos rugik is nagyon szépek. :wink:

Orsi,
Jellemzően pasis hozzáállás apától. :lol: Kanoknál pár perces beavatkozás, szukáknál komoly hasi műtét az ivartalanítás.
Lehet, gyakrabban kéne írni. :lol: De egy szépen rendben tartott kert azért tényleg többet ér. 8)

007,
Világos ruhában csak vizet adjál inni neki. 8) Én sokszor alakítom a menüt a ruhához. :lol:
A vendégségben összebarbárkodott ruhákat én is utálom. :twisted: Amikor anyukámékat látogattuk meg, ráadtam Natira egy szép rózsaszín Adidas pulóvert. Apukám 20 percig volt kint a két gyerekkel a kertben, mocskos sáros mind a kettő. :? Eső egy hónapja nem volt, de ők a kertben lévő vödörhöz mentek játszani, amiben a rozsdás kapákat szokta tárolni és a cigicsikkeket dobálni. Alig szállt el az agyam... Monjam, hogy mennyit ért a 60 fokos extra folteltávolítós mosóporos program? :evil:
Egy kutyával, ahogy Boo írta, kell vagy napi 2-4 órát foglalkozni. Egy kutyakiképzőt ennyit foglalkoztatni meg anyagi csőd lenne. :lol: Amikor ebem kicsi volt, nálam ez napi 6-8 óra volt minimum, kutyaiskolával, szakkönyvek benyalásával. Hónapokig tényleg csak enni jártam haza.

A rosszul vagyunk összerakva a terhességhez az egész Homo Sapiens bagázsra vonatkozik.

Fájásnál a méh lenyomja a baba fejét, akkor lehet leginkább megállapítani, hogy hol is tart a terhesség. De ha valaki pont akkor kotorászik odalent, az a kellemes kategóriát nemigen közelíti meg. Ha pont a szünetben vizsgálnak, akkor annyira nem rossz a helyzet, de akkor csak amolyan kb eredményt tud mondani. Ez sztem teljesen megfelel, mert tök mindegy, hogy 1 v 3 ujjnyira nyitott a méhszáj, szülés abból még egy ideig nem lesz.

Lilisgabi,
én bizony nem vettem volna feleségül magamat :lol: :lol: :lol:
Néha én sem értem saját férjet. :lol:

Jó meló 12 évesen. :D Én 19 évesen kezdem a gyerekfelügyeletet, de a sajátjaimat nem bíznám rá akkori magamra.

2-3 évesen már teljesen át tudják venni gyerkőcök a szülők szokásait, ha eleget és jól foglalkoznak velük és még ráadásul szerencsés génekkel is születtek. Azért én is azt szeretném, ha úgy jönnének haza, ahogy elindultak, de ez max akkor működik, ha plázázni mennek - de még akkor is meg kell küzdeni a szökőkutakkal. Igy inkább azt tanulták meg, hogy ha hazajönnek nyakig koszosan, levetkőznek, ruha a mosásba. Én meg takarítom a homokozót a szőnyegről. :lol:

Szonibaba,
Meglepő egy kicsit a dal. :lol: Tényleg nagyon jópofa. :D
"A doktor úr honnan tudja, hogy kell szülni?" Igazabb nem is lehetne. :lol:

Boo,
A láthatatlan kerítés ugyan úgy egy feltételes reflex kialakításával működik, mint a nyakörv. Egy kellemetlen ingert összeköt a területátlépéssel. Ez is olyan, hogy az állatok egy idő után nem mennek neki a villanypásztornak, akkor sem, ha már nincs benne áram. Csak éppen a kutyának, mivel okosabb, a drót sem kell. A tanítást, akármilyen spéci a készülék, kihagyni sztem azért nem lehet.

Kép KépKép
lorca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?