A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Szly, mi is tegnap voltunk az Aldiban, én sem vagyok elájulva.
Volt ami jó árban volt, pl. a banán, de a nagybevásárlást nem ott fogom intézni!

Ami, igyekszem! Vagy ma fotózok, vagy csak a jövő héten, mert ma a párom elutazik három napra :cry: és elviszi a gépet!

Kép
Kép
patr

Kép

Kép
szly27

18 fiú, 22 lány

Kép
szly27

Banánt mi is vettünk!

Kép
szly27

Nő uralom!!!!!!
20150601134430

Jó sokan vagyunk! 39 kismama!

Kép
szly27

De a 39-ből van akiről nem hallottunk hónapok óta!

Kép
Kép
patr

Egyébként nem 40?

Kép
Kép
patr

De 40! Viszont sokat még nem is ismerek, pedig vagyok már egy jó ideje!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Potyka, most nézem, hogy 4 nappal jársz előttem, és mennyivel korábbra vagy kiírva! :shock:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Tényleg! Hát ez meg hogy lehet??????? :roll:
Megyek elmosogatok,meg összerámolok!

Kép

Kép
ibm

Maveriknek 2 kislánya lesz, de csak egy kismama! :lol:

Kép
szly27

Jó reggelt!

A tegnapi nap olyan szinten kikészített a sok rohangálással, hogy este 10 kor lefeküdtem, és reggel 6-ig aludtam. Még pisilni sem voltam kinn. Reggel sem arra ébredtem, hanem hogy húzza a görcs a vádlimat! Szerintem terhességem előtt volt utoljára ilyen éjszakám! Csodálatos volt. Csak annyira elszoktam tőle, hogy befelé még mindig alszom!
És képtelen vagyok arra, hogy visszaolvassak! :? Bocsi!

KépKép
hene

Képzeljétek! A másik nyári topicban minden előzmény nélkül megszületett az első kisbaba! 35+3-ra, 2,6 kg-al és 48 cm-el. Az anyuka már otthon van, a baba még a koraszülöttön.

Kép
szly27

Jó reggelt!

Ami! 34 hetes vagy és 43 napod. tök vicces :D

Képzeljétek! Én éjszaka 1-ig nem aludtam. Annyira fájta a hasam. Már nem tudtam mit kitalálni. Persze a párom éjszakás volt... Elkezdtem járkálni a lakásban meg csináltam kakaót. Aztán nagyon nehezen, de elmúlt és el tudtam aludni. Én már rohadtul unom, hogy állandóan keményedik és fáj. Ha jönni akar, akkor jöjjön, de előre miért fáj? Szegény babámnak se jó, ha állandóan szorítja a babaház. Ok, még jövő hétig minimum ki kéne bírni, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy hamarabb jön. És majd 40. héten megyek szülni, de addig minden nap fájni fog. Frankó lesz!
Ne haragudjatok, hogy panaszkodom, de már annyira unom, hogy állandóan fáj a hasam.

Ráadásul a fodrászhoz is menni kéne, de nem bírok ott ülni. Az egyik ismerősöm megcsinálná, de nem érem el telefonon. ÁÁÁÁÁÁÁÁ

Na ma egy kicsit off vagyok. Megyek is, nem rontom a hangulatot.

sz.andi

Andi! Már lehet hogy két hét múlva babázhatsz! Gondolj erre! Nyugi, ezt a kis időt már féllábon is kibírjuk!

Kép
szly27

jó reggelt!

már megint 2 oldalt olvastam, mert ugyebár még estéről is maradt olvasnivaló mert elmentünk kollégámékkal kicsit dumcsizni.
tudjátok a havi pletyka :D

hát én megint jól aludtam. észre se vettem mikor nyusziapu elment. pedig ma debrecenben van és jó lett volna tőle elköszönni. :( nah mindegy.

én ma vasalok, persze csak akkor ha viki nem veszi át tőlem :D nem sok :) ingek lennének viki!
babaruhát még nem mostam. meg az szerintem egy élmény mosni-vasalni-elpakolni :D azt oda nem adnám senkinek, ha nem muszáj.

aztán megnézem a kozmetikusomat, hátha ma bent van. nagyon bízom benne mert holnap nem szeretnék csunyán kinézni. mondjuk sokat nem tud segíteni ;)
és már a hajam is utáloooommm!!! ráférne egy festés a 1,5 cm-es lenövésemre.
aztán most anyagilag is megoldható lenne :D

irtam hogy nyusziapu tegnap nem hozott nekem dinnyét mert nem akart olyan sok pénzzel szaladgálni. nah hát az a sok tényleg nem a miénk volt, de hozzámvágta a fizujának a kézhez kapott részét :D
nah totál kész voltam. mondom tedd a helyére. aszongya' ezt nem. ez a tiéd. költsd amire szeretnéd :D
nah ilyen se volt még. ugyhogy végre el tudok menni szépítkezni 2-3 hónap után. már rámfér :D
persze azért a háztartást is feltöltöm beőle mert már nagyon ki vagyunk fogyva. meg azért ebből futja a kiságyra is amit kinéztünk meg hozzá ágyneműre. ugyhogy azért azt a részét félreteszem.

szerinetm is nevelés kérdése hogy milyen lesz egy gyerek. persze vannak öröklets dolgok, és valamilyen szinten a rosszaság is örökölhető, de azért sokat lehet javítani neveléssel. és főleg a tisztelettudáson, beszéden. foglalkozni kell vele!

kike! a kecskének megisszátok a tejét??!!??!!

Kép

Kép
timi1982

andi!
bird ki ezt a kis időt! kitartást. elhiszem hogy rettenetes mikor fáj. néha ha sokat állok már nekem is előjön egy kis hashuzódás, hát akkor a te korodban!!! ;)
sok erőt, és már tényleg nem sok van. egyébként meg lehet hülyén hangzik, de ha már ennyire készülődik, ne várja meg a 40. hetet. jöhet ő már a 37-38. héten is. akkor már nem lehet baj!

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Jöhetnek az ingek! NyusziApu igen gáláns! Megtartani és kényeztetni!
20150601134430

basszus hogy én a táblában milyen hátul vagyok.
ti már rég babáztok lehet, mikor én még csak gurulok. irigy-irigy. persze mindenkinek megvan a maga ideje :D
még maradjon is bent mert sok dolog van még, és fejlődnie és erősödnie kell.
de tuti fogom irigyelni aki már kezében tarthatja, a sok fotótól meg biztos érzelgős, sírós leszek.

Kép

Kép
timi1982

jah még egy kérdés, vagyis észrevétel, vagy hogy is nevezzem :D

gondolom ti is szoktatok álmodni. és nem mindig bébivel kapcsolatban :)

szóval biztos van olyan amikor totál másról, és lehet hogy még időben is máskor játszódik, nem a jelenben. pl. teszem azt valamikor régen, vagy még nem is történt, tök más helyszínen, más emberekkel és még a párotok sincs az álomban és majdhogynem idegenek, meg rég nem látott arcok meg hasonlók.
szóval ilyen szituban, és történetben ti pocakosak vagytok? votl már valakinek ilyen?

mert én rengeteget álmodom totál másról, más helyzetben és más szituban és környezetben. egy valami állandó!!! a pocakom!!!! egyszerűen nem tudok olyat álmodni hogy nem vagyok terhes!!!!

persze az más ha babásat álmodok, hogy már fogom vagy ilyenek, akkor már nincs pocak, de más álomban állandóan ott van!!!

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Ennyit írni! :shock: :lol:

Dodó, szuper hogy minden rendben!!!
Hene, húúúú! Ez nagyon izgi!!!! :lol: Finish!!!
Andkata jó szórakozást! Mi jövőhét szombaton megyünk barátnőmék lagzijára. Azért viszem a kórházi csomagot... :wink:
Timi az tök jó, hogy tudsz aludni! Azt kívánom neked, maradjon is így! :wink:
Teó örülök hogy kiderült, semmi gond!!!! :lol:
Henka szuper hogy jó a vérnyomid!!! Hajrá babaprojekt! :wink:
Andi csak nyugi!!! Minden meglesz! Bár néha rám is rámtör a pánik... :?
Magdi drukk az uh-ra!!! Várjuk a képeket!
Vidokata gratula a 32. héthez!!!

11 körül meg megyek Dunaújvárosba. Mennek kell DM-be, meg kaját is kellene vennem. Szendvicsnek valót is, mert vasárnap megyünk horgászni.
A tábliban nem Henének kellene lenni az elsőnek? Mert kicsit betojtam, hogy mögöttem van... :? :lol:

Kép
sziszka82

Szly, igaz, hogy van egy ikerpárunk, de Dodo babáját nem tudjuk! Úgyhogy 40!

Kép
Kép
patr

sziasztok!

Panaszkodni jöttem, aztán bújok is vissza az ágyikóba...

Benyalhattam valamilyen vírust, ugyanis éjjel 1-kor arra ébredtem, hogy görcsölök!
Baromira megijedtem, mert egyből Csiri jutott eszembe, a júniusiaktól...
Hányingerem is volt...
Olyan rettenetesen görcsölt a gyomrom, hogy nagyon-nagyon féltem.
Reggel viszont az ébresztőnél kiderült, hogy a nagylányom is ugyanilyen problémákkal küszködött...
Ő pedig biztosan nem szül még...
Ettől megnyugodtam egy kicsit.

Azóta a görcsök ritkultak, hasmars van... :?
Finom HT kekszet reggeliztem citromos teával...
Remélem, hamar elmúlik...

Szly!
Köszi a táblit!
Vendég

Andi, teljesen átérzem a problémádat! Nekem a hajam alja szokott fájni. Szerintem helyezkedig a törpe a szülőcsatornába. Folyamatosan keményedik a hasam, de mivel most 7végére elutazik a dokim, azt mondta keddig még szedjem a Mg-ot. Gondolom mostmár te sem fogod szedni, hiszen betöltötted a 36. hetet.

Sziszka, amikor ide jöttem akkor az UH alapján számolt terhességnek csináltam a vonalzót. Így lettem beírva, de ugye az idő múlásával a mensi szerint néztük a dokival a terhességem idejét. Az pedig aug 27. Így jöttem én előrébb! :)

KépKép
hene

Patr! Igazatok van! :oops:

1:0 oda :lol:

Kép
szly27

Marcsika!
Jobbulást nektek! Főtt krumpli is jót tesz.
20150601134430

Maria, jobbulást az egész családnak!!!!!!!

KépKép
hene

Marcsi remélem jobban leszel!
Hene ahha! Így érthető! :wink:

Kép
sziszka82

Hene! Nekem azt mondta a doki, hogy ne szedjem a magneb6-ot. Már vagy egy , másfél hete nem szedem. A pipolphent is abba kellett hagynom 3 napja azt sem szedem. Szóval a vason és a c vitaminon kívül semmit nem szedek. Készülődik szerintem is, de annyira rossz ez az állandó keményedés plusz a fájdalom. Már este a fájdalomtól hányingerem is volt. Na mindegy. Majd meglátjuk mi lesz.

sz.andi

Marcsi, jobbulást!
Szly :D :D

Andi, kitartás! Lehet ám olyan, hogy a terhesség végére megint visszatér a hányinger! Sajnos.

Kép
Kép
patr

MArcsi! Remélem már jobban vagytok. Előfordult már nekem is ilyen. Azt hittem a Wcn szülök meg, de mostmár meg tudom különböztetni!

Kép
szly27

Nekem is egyre többször van hányingerem! Az elején nem volt semmi bajom, most meg.........
Az utolsó vizsgálatkor mit mondott a dokid? Méhszáj??

KépKép
hene

Hó csajok! Olyan jó hírt kaptam!!!
Van egy ismerősőm akik évek óta próbálkoztak,nemtudom hány sikertelen beültetésen van túl és most csörgött,hogy spontán 6 hetes terhes!!!!!
Annyira örülök neki,remélem minden rendben lesz!
Ma dolgozik utoljára!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jupijééééééééé

Kép

Kép
ibm

Ami!
Gratula! Éljenek a csodák!!!!!
20150601134430

Na, felülmúltam önmagam, és sikerült készítenem néhány képet!
Ha sok, előre is bocsi. Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
patr

Szly :D
Köszönjük az új táblit!!!
A július 1-re javítást köszönöm! A hetek+napok viszont nem változtak, az valamiért jó volt, és a vonalzóm is képben van, hogy 32+3 vagyok :D

Juj, de izgalmas, hogy egyre többen mentek NST-re, CTG-re! Ez már a finálé kezdete, talán 1-2 hét, és jön az első baba! Szerintem, lesz májusi babánk és anyucink, és ez olyan jó 8) Én már teljesen abban a fázisban vagyok, hogy teljesen pozitív várakozás tölt el, ha a szülésre gondolok. Most már, így a 32. héten túl, nem érzem, hogy veszélyben lenne a babám. Persze, maradjon még bent, de nagy baj már nem lehet :D

Kórházi cuccal hogy álltok?
Akinek már megvan, leírná, hogy mit tett be?
Én egyelőre 3 hálóinget, 6 bugyit (végülis nem eldobhatót, hanem azokat, amiket nem szeretek úgy, és majd kidobni sem sajnálok), törölközőket. Még a tisztálkodó szerek vannak hátra. Abból azt találtam ki, hogy a félig elhasználtakat viszem be, és az újakat hagyom itthon. Így nem kell cipelni teli testápolót, teli tusfürdőt, stb,.
Jó, ha külön szülőszobai csomag van, és külön a gyermekágyas. Valahogy majd így szeretném megoldani :wink:

Véda
Vendég

Patti!
Nagyon édes a szoba!!!! Tetsz!

Léptem vasalni, az ablakot most zárom be! ;)
20150601134430

Joreggelt!

En ma nagyon el vagyo maradva...ilyen keson reg kaszalodtam ki az agybol. Ebren ugyan ugy ebren voltam 7kor, foleg mert megint begorcsolt a vadlim- a valtozatossag kedveert, moat epp a masik, igy mar mindket labam nagyon faj- de meg fetrengtem kicsit, nem volt erom kimaszni. Most sincs semmihez sem.
Mondjuk nincs is semmi egetoen fontos tennivalom, persze lenne mit, de majd ha kicsi tmar belem szallt a lelek akkor.

A tevekenykedoknek gratulalok!

A betegeknek jobbulast!

kemenyedes: en azt lassan mar nem is sorolom a fajdalmak koze, hisz a 16ik het ota elek veluk, es mostansag kezdik sokkal cudarabb fajdalmak atvenni a helyet( ezektol meg rendesen meg tudok ijedni, hisz ismeretlenek, meg hat meg igencsak nem tartok ott hogy ertehto ha igy faj) szerencsere leginkabb csak estenkent.

a hanyinger, gyomoreges dolog nalam is kezd visszaterni, ha 5 utan eszem akkor az egesz ejjszakam romokba dol, emiatt meg persze mar hajnalban ehes vagyok....
igen mondta is a pszichologus, hogy nem veletlen hogy a harmadik harmad tenyleg terhesse valik, asszonta ennek az a celja, hogy emiatt a fizikai fajdalom miatt konnyebben tudjuk lelkileg is lefogadni, hogy elengedjuk magunkbol a babyt( vagy valami lyesmi)

na legalabb felveszek valmi ruhat ne pizsibe uldogeljek itt:)
Vendég

Patr.!! Köszi-köszi-köszi!
nagyon jók,szép lett minden!
Ügyi vagy!

Sz.andi! Rossz lehet,hogy így fáj a hasad,bár én is eléggé szenvedek,de nem is tudom hogy írjam!
Nem keményedik mint régen,hanem többször úgy mozdul,hogy fáj és muszály megállnom!
Aztán van hogy olyqan a hasam alja minha egy kő lenne benne ami húz lefelé!
Kíváncsi leszek mi meddig bírjuk!
Még 4 hetet kértem a kiscsávótól!
Tegnap megnéztem a hasam alját tükörrel,merthát ugye nem látom és bizony kezd repedezni,és most olyan mintha napról napra nőne!!!

Hányinger visszatérésben csatlakozom!
Reggel elviselhető,napközben ált. nincs de este az iszonyat!

Kép

Kép
ibm

Véda, én még nem csomagolok, bár lehet, hogy nem ártana. Nem mintha bármi bajom lenne, de nagyon gyorsan megy az idől.
Később már energiám sem lesz annyi.
Én is majd két csomagot szeretnék csinálni.
Én a terhes bugyikat fogom használni, több gyereket már úgysem szeretnék, tehát később már nem kell. A hasam meg egy darabig még úgyis nagy lesz.
Egy tapasztalat Zsuzsi idejéből, sötét törölközőket tegyél be! Én anno hófehéret vittem. :?

Kép
Kép
patr

patr; nagyon izleses es hangulatos a szoba!

En a mienkrol meg mindig nem tudok, minden valtozatlanul egy sarokba be van dobozolva, zsakolva! Ha ezen a hetvegen sem lepunk elore en feladom!!!!!!!!! Elegem van a kupibol, porbol, tehetelensegboL!!!!!!!!!
Pedig muszaly lenne csianlni, mert ki mas csinalna meg! De en meg egyre kevesebet birok! No meg mig bizonyos alapok nincsenek meg en nem tudok pakolni!!!!!! Bahhhhhh! mIert nincs a kozelemben meg egy ferfiember aki jobbna raer mint a ferjuram, hogy kicsit besegitene( jo apos raer, de a maga 65 evevel es barkacstechnikajaval ra nem biznek egy polc felrakasat se!).
Vendég

Véda! Én ebből a kettőből válogattam össze ami kellhet!

http://www.golyahaz.hu/kisokos-kismamak ... k-magammal

Bocsi,a másik is kb. ugyanez,de azt valamiért nem engedi megnyitni

Kép

Kép
ibm

Sziasztok lányok!

Véda, most hogy beparáztattak a 4d-én, én is egyből elkezdtem a kórházi csomagon gondolkozni, a DMből már csomó mindent beszereztem, pl WCülőke tisztító+papír WCülőke meg még jó pár dolgot. Amúgy a következő listát találtam, itt is el vannak különítve a csomagok

http://angolbabaruha.extra.hu/index.php ... view&id=26

Anyjuk, tegnap este úgy megihlettél a zsíroskenyérrel, hogy az kellett mindneáron, de mondjuk kenyér nem volt, csak zsömle, úgyh zsíros zsömlét ettem. És még én is pizsibe nyomom.
Hát igen, fura lesz kiengedni pocakból a babyt, talán április-májusiaknál volt is valaki, aki megszült és utána tök elkeseredve írta, hogy ő inkább továbbra is kismama akar lenni. Hát fog hiányozni a rugdosás, a nagy pocak, hogy érzem magamban, az biztos, dehát ha magunkhoz szoríthatjuk, az lesz az igazi.

Hasfájás nekem is pár napja tök erős, pedig még úgy szeretnék mászkálni, de csak pihenve jó.
Hányingeresekhez csatlakozom, pár hete visszatért.

Magdolnam, mi az a súly, amit mondtak Lizának, ami alapján úgy gondolják, hogy 4 kiló felett lesz?

Viki, te aztán fitt vagy, hogy már 8ra takarítottál is. Én mára boltba sétát és vízkőtelenítést tervezek összesen.

Patr, szép kis szoba, igazi kissrác birodalom!

Kép
teó

hahó,
reggel van? Rémesen aludtam, állatira álmos vagyok. Nekem is volt haskeményedés, lábdagadás meg vádligörcs, rémes. Jajgatva ébredtem... a férjem azt hitte, szülünk :lol:

Desviki, Timi, mi fej-fej mellett haladunk, 29. hét 1. nap!!!! De ma éjszaka azt hittem, ma kórházazni fogok. Jó lenne, ha a költözést még kibírná a kicsi!

na dolgoznom kell
affene :twisted:

KépKép
szkagi

jaj lányok!

sajnálom hogy hasfájással küzdötök. nem lehet kellemes. remélem hamar enyhül. elmulni ugy se fog még egy darabig :(
próbáljatok kicsit többet pihenni. két fent lét között rövidebb idő teljen el és próbáljatok kicsit ledőlni. hátha talán segít.

anyjuk! iszod a calciumot és a magnéziumot? az nagyon sokat segít a lábgörcsön. napi egy kalciumot nyugodtan megihatsz. én is iszom és semmi bajom nincs tőle. és próbáld meg kenegetni.
van elég sokfajta hűsítő zselé. próbáld ki hogy esténként bekened és masszírozod egy kicsit a vádlid meg a lábfejed. én is szoktam és nekem nagyon ritkán jön elő a görcs, pedig még hajlamos is vagyok rá.
de terhességem alatt ezeket a praktikákat bevetem és mondhatom hogy sokkal ritkábban jön elő mint terhesség előtt. eddig jó ha 4-5 alkalommal volt. előtte meg hetente két hetente ibztos volt.

Kép

Kép
timi1982

szkagi, viki!

egyébként én titkon azt várom, hogy mivel 3-an ugyanugy állunk, melyikünk lesz az első :D

annyi hogy talán viki egy nappal későbbre van kiirva, de hát mondjuk nekem is a doki 24-et a védőnő 25-öt számol. vagy fordítva... már nem is tudom :?

Kép

Kép
timi1982

Agi! Miért gondoltad,hogy kórházazni fogsz?

Nekem is szokott lenni lábgörcs,mindig elfelejtem a ca-ot meginni,pedig mostmár vettem narancsosat is,mert a Sandoz meg a Pharmavit valami brutál sz@r,én azt nem bírom meginni!

Kép

Kép
ibm

Timi!
Én vszínű későb szülök, mert nem félidőben fogant, sőt pont tudom, hogy melyik napon. ;)
20150601134430

timi: kosz a tippet, kalciumom nincs, magneziumot sokat szedek. Kenegetni en is szoktam, bar semmifele gyogykenoccsel.
Nekem meg egez eletemben alig volt ilyen es most ket napja erre bredunk, en a fajdalomra parom meg hogy jajjgatok, hogy nem birok megmozdulni. Es az a baj, hogy nem is mulik el a gorcs elmultaval a fajdalom:(
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?