A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Vera!

"Mennyi ideig hat és kinek ajánlott a bárányhimlő elleni védőoltás?
A vakcinából 13 évesnél fiatalabbaknak egyetlen, idősebbeknek már 6 hét különbséggel két oltás ajánlott. Gyakorta kérdezik aggódó szülők, vajon egész életre szóló immunitást ad-e a védőoltás. A válasz mindenkor ugyanaz: az immunitás tartama több tényezőn, leginkább magán az oltotton, az immunválasz-képző képességén múlik. Több évtizedes tapasztalat, hogy 100 beoltott gyerek közül 1-2 szenvedhet el pár évvel az oltást követően enyhe, pár hólyaggal lezajló bárányhimlőt. Körükben kórházi ellátást igénylő súlyos esetekről nincs feljegyzés.
A bárányhimlő elleni védőoltás jelenleg nem kötelező, de választható, optimális a második életévben, vagy a kicsi közösségbe kerülése előtt beadatni."

http://www.gyermekbetegsegek.hu/varicel ... kcina.aspx

H1n1: ilyen történetet én nem írnék be egy kisbabás fórumba, bár neked mindig van "ismid" vagy "barinőd", akinek valakijével épp valami témába illő szörnyűség történik. :evil:

A többiektől bocsi az undok hozzászólásért, de utálom az ilyen rémisztgetéseket.
szandra1978

Hát én sem nagyon hiszem az ilyen "városi legendákat". Mindig történik sajnos valami, de én sem szeretek ilyent olvasni, elszomorít. :(

Kép
Kép
dalminha

Igen Velem is hasonló a helyzet!!!! (pedig én láttam sokféle beteg gyereket már az életem/munkám során, sosem tudom megszokni!) :(
Nem baj egyébként, hogy Vera leírja a véleményét, mert itt ennek helye van, sőt azt is írta, hogy mindenki maga dönti el, hogy mit tesz, DE én nem bírom az ilyen történeteket főleg akkor, amikor így, vagy úgy akár érintett is lehetek!!!!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Nademennyire egyetértek Szandrával :!: :!: :!:

Csuri,
nem voltál otthon? :wink:

Anya,
Neked Üröm mennyire van? Keddenként van Ringató, tervezem, hogy lenézünk, bár Beni ma beteg lett, végighányta a napot ... :? De lesz még kedd. :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Juj laptető :lol: :lol:

Csuri

Köszi szépen, ez nem is rossz ötlet csak az a baj , hogy Kincső ágyát is a hálóba vittük és épp elfér a kiságy meg a mi ágyunk, úgyhogy ha a földre akarom tenni a matracot ki kell vinnem a kiságyat. :shock: :? Na, lehet , hogy majd kipróbálom! :) Oké, hogy minden befolyásolja az alvást, de tudod már lassan 2. hete nem alszik. :shock: Pont az oltás napjától. Nekem ez is fura. Lehet nála ez a hatás?? Érdekes, mert pont 1 éve alussza át az éjszakákat és tessék. Na, remélem csak megoldódik. :)

Szandra
Köszönöm! Én is Veled értek egyet!!
Persze a véleményét bárki elmondhatja (Vera is) ez egy nyilvános fórum. És úgyis mindenki azt csinál amit akar. :) Amit a gyerekének a legjobbnak gondol. Én már kiváltottam a szurit és biztos jól is döntöttem. :wink: Ne legyen beteg, ha nem muszáj.
Ezt viszont nem értem.
[quote]A írta: vakcinából 13 évesnél fiatalabbaknak egyetlen, idősebbeknek már 6 hét különbséggel két oltás ajánlott.
Nekünk miért mondta a doki, hogy kettő kell??? Nem fordítva van??

ilba drága!
Barnikádnak jobbulást! Remélem semmi komoly!!!
Aranyos vagy nagyon, hogy gondolsz Ránk. Képzeld itt is van, csak itt péntekenként. Mi szoktunk menni, bár most, hogy nincs autóm még az is messze van egy kicsit, de ha jobb idő lesz már le is sétálhatunk. Bár képzeld Kincső nem bírja a babakocsit. Gyalogolni se nagyon hajlandó. Apukája rontja el. :twisted:

Na megyek gyorsan aludni 2-3 órát, amíg lehet. :?

Kép
Kép
anya1118

Ja , még ezt gyorsan leírom aranyos. :)

Képzeljétek Kincső is már nagyon "kukázik", nagyjából mindent ki akar dobni. Egyik nap kiszedte a szennyesből apja gatyáját és viszi kifele mondja - kuka -kuka és egyre gyorsabban szalad kezében a gatyával. :D Épp az utolsó pillanatban értem utol. :D :D

Jó éjszakát mindenkinek!!! :)

Kép
Kép
anya1118

Anya,
Beni is 2öt kapott és Berci is csütörtökön kapja a másodikat. Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy sok "vita" volt az orvosok között, hogy hány oltás is kell (1v.2) és arra jutottak, hogy a legújabb kutatások szerint kettő.

Kép
Kép
Kép
ilba

A h1n1-et nagyon pici betűkkel írva, de én hoztam fel újra. Csak arra akartam utalni h. szerintem nem volt olyan vészes,mint ahogy beharangozták.De az h.különbőzőek a vélemények, tapasztalatok egy témában nem baj, és helye is van itt ennek sztem.
Ha valaki úgy látta jónak így utólag is h. hasznos az oltás, az is ok. ha beszélünk róla azzal még nincs semmi porba tiporva, nem tiszteletben tartva, ugye? De be is fagyaszthatjuk már ezt disznókorságot!

Csuri
hol van ez a hely ahová elvittétek a lányokat ugrálni? Már Katus is élvezte? Nyugi ez csak a tavaszi fáradtság rajtad! :wink: Mindenkinek baromi hosszú volt ez a tél. :)
Anna aranyköpései tündériek!! Majd én is írok.

Anya
Léna is kerge, tuti a front és a szél. Mulkor is ilyenkor hatott így a csajokra. Erre vajon nincs homeo? Kiderítem majd.Tesztet néztétek?

Évi
áááá, eddig különben is csak hótaposóztunk!! :lol: Amúgy meg ráadtam a 18-ast és simán megy még benne....csak visítana ha nyomná, nem? Bár a szandija 19-es..

Léna 9,45 kg és mérhetetlen hány cm. :) Olyan édes elkezdett mesélni. Ilyenek h. Apa pad fel mo Béba = apa és Léna padláson fent motorozott. :) cica ott (mutat) Kleo vau el= cica ott volt, kleo ugatott és elszaladt. És ezeket ismétli órákig.
Tesóm 2éves kisfia nézegeti Léna köldökét, majd együttérzően : "- nem baj Léna, elmúlik!" :lol:

Kép
katica_75

Katica, juj de édes lehet Léna, ahogy mondja. De milyen okos, hogy így összerakja a mondatot! cukika! A kisfiú is édes lehetett! :)

Mi is voltunk már többször ugriparkban, Panna is nagyon élvezte. A nagycsúszdán velem csúszott, és sikoltozott örömében. A trambulinon ugrált velem, összevissza mászkált a mászókákon, az ugrálóvárban, szóval való már ekkora gyerekeknek is.

Anya, biztos visszaáll az alvása, ne aggódj!

Katica, én úgy mértem meg Pannát, hogy falhoz állítottam a fürdőben, könyvet a feje búbjához meg falhoz nyomtam (érted hogy) és bejelöltem szemceruzával (lemosható), majd centivel megmértem a jelölést. :)

Kép
Kép
dalminha

Dalma
én is így próbáltam csak rugózik a lábával közben. :D na majd hívok erősítést.
És ez olyan nagy h. felnőtt is használhatja.. hol van itt ilyen??? Segítség, Ugrálni akarok!!! 8)

Kép
katica_75

Katica,
Győrben ilyen az Ugripark,
http://gyermekszemkft.hu/index.php?opti ... y&catid=17

Meg az ETOpark-ban is van ilyen. Felnőtt is bemehet, tök jó, de egy óra bőven elég, nagyon fárasztó. Tök jó! :)

Kép
Kép
dalminha

Katica!

Elvileg ezeken a helyeken (Kölyök Park.....hozzánk a Sárkány Center van legközelebb) nem mehet fel szülő a játékokra! De én lesz....om :roll: !
Katus látja Annát, utána indul, de egyedül még nem tud felmászni semmire sem. Felkísérem, majd a csúszdán Anna ölbe veszi, és együtt csúsznak.
Ha Ő nem csinálná, simán lecsúsznék én Vele.
A múltkor volt ott egy apuka, végig ment a kisfiával, kamerázta, segített Neki.

Ha szólnának, biztos el tudnék Velük beszélgetni erről :roll: !
Ja, és ha a két csaj együtt is megy, csak Annának kell fizetni :shock: :) !

Ilba!
Most megyünk hétvégén, de nem valószínű, hogy összejön a mozizás, mert a hely, amit kinéztünk még csak most nyitott meg :?
Benit sajnálom! Mitől hányt? Nem tudjátok?

Kincsőanya!
Amikor mi kivettük a szivacsot Annának a kiságyból, akkor a kiságyat elraktuk. Egyrészt az egyszobás lakásban már nem fért volna, másrészt nem is volt rá szükségünk :wink: .
Az oltástól is lehet ez, de simán lehet újabb fogtól is.....
Katus most például fél órát pörgött elalvás előtt az ágyában. Nyekergett, dobálta magát :roll: .

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Vera és többiek akiket esetleg sértett az indulatos hsz, bocsánatot kérek!
Nem bírom a rémtörténeteket olvasni, sőt a TV-t is elkapcsolom, ha ilyet mondanak/mutatnak.
Tudom ez struccpolitika, mert ettől még vannak sajnos mindenféle betegségek, de én erről nem akarok tudni :(
Ha lehetne 3 kívánságom az 1. az lenne, hogy gyerekek soha ne legyenek betegek.

Anya, nekünk csak az együtt alvás vált be :roll: most még az ágyában alszik, de kb. 1-2 óra múlva jön át hozzánk :oops:
Mennyi foga van már Kincsőnek?

Ilba, Beninek jobbulást!

Móni, kitartást az építkezéshez! Nálunk is inkább sportosabb ruhák vannak, de én is legtöbbször farmerba nyomulok :lol:

Katica, köszi a tesztet :lol: :lol: :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok.

Kedves topik társaim.(és itt azokra gondolok akikkel már szinte évek óta beszélek nem a kukkolókra)

beléptem a netre most és először az emailomat jöttem megnézni. Látom jött egy privi innen. Megnyitom, látom ki írta de mondom magamba először feljövök a topikra (ahova mostanság csak ide járok) és elolvasom hogy mit termeltetek a hétvége alatt.

Na de ahogy olvasom a sorokat mondom magamba hogy elég. nem jövök ide se többet már. A privit is félve nyitom meg mondom az lesz az utolsó löket de pont ellenkezőként sült el. A privi miatt döntöttem úgy hogy leszarok minden bekukkoló írást és csak veletek akikkel hónapok óta tartjuk itt a kapcsolatot Ti miattatok maradok és nem adatom meg másoknak azt hogy elzavarjanak a rossz májú hozzászólásaikkal. Köszönöm szépen a privit.:)) (tudja aki írta):D

Kedves "Szandra"

látom lehet ismersz és rejtve jöttél írni. Na most én ezt utálom. Sajnos amit leírtam maga a valóság. De mivel én olyan ember vagyok aki elfogadja a mások kérését (és ez nem rád vonatkozik) így nem írok többet ilyenekről. Csak hogy tudd igen sok ismerősöm van akiknek sajnos valami gond van volt a babájukkal. Én is átéltem elég sok gondot már. vagy azt hiszed az is meg ez is hazugság? Higgy amit akarsz. De nem én vagyok itt hazugságban mint látom. Csak miattam regiztél? megtisztelő mit mondhatnék. Gondolom a soraidból ítélve igen csak jól tájékozott vagy velem kapcsolatban. Akkor gondolom azt is tudod hogy pénteken megyek temetésre mert meghalt egy nagyon közeli rokonom. Jah igen a blogból ezt mindenki tudhatja sőőt mindent rólam. Akkor minek koptatom az ujjaimat rád? Nem tudom. Azt tudom hogy az az undorító hogy nem mered felvállalni magadat hanem más névvel írsz mert a fejemet teszem rá hogy vagy innen vagy csak én valahonnan máshonnan ismerünk, ismerlek téged.

Többiek
köszönöm szépen soraitokat.

Nah most ezt csak az olvassa aki elbírja a nyűgömet.

Sajnos hol fent hol lent vagyok. elég sokszor liftezik a hangulatom. Közeleg a második tárgyalás, akkor pénteken a temetés, semmihez nincs kedvem, Még Izát se kivinni egyszerűen begubóztam itthon. Na nem az exem miatt azt magasról leszarom bár úgy bemosnék neki szóban hogy csak nyekkenne hogy mi a fenét képzel magáról mert az engem nem érdekel hogy elment sőőt jót is tett de a gyerekek lelkével nekem itt ne játszadozzon. Még az se érdekel hogy esetleg nincs pénzünk. Zaklatnak engem az ő ügyei miatt én meg azt se tudom hol lakik csak sejtem de a telószámát se tudom. Totál hátradobott 14 évet és a gyerekeit. olyan mint ha nem is az ő gyerekei lennének mint ha soha nem is szerette volna őket. A költözés is lehet meghiusul de az se érdekel mert majd ezt ujjítom fel és ezt kínálom fel cserének csak az jobb lett volna mert nagyobb pár nm-el plusz ez a lakás kezd szétesni.
Az tuti hogy nem vagyok depis csak olyan kedvtelen. El kéne mennem kikapcsolódni csak hogy a gyerekekre nincs ki vigyázzon. Ez van. Ezt kell elfogadjam. Egyedüli szórakozásom a net. Remélem ez megváltozik ahogy jön a tavasz. Imádom a tavaszt a nyarat. Én nem voltam ilyen itthon ülős. Örökké mentem. reggel mentem és este jöttem a gyerekkel is. Ahogy most felszínre jönnek az együtt eltöltött évek most tudatosul meg bennem hogy mikről mondtam le a kedvéért miken változtattam ő miatta. Ezeket most nehéz visszahozni. Majd pár év múlva.

Nah mindegy nem zaklatlak titeket a gondjaimmal csak sajnos most nincs pozitív dolog amiről írni tudnék így lehet el is tűnök egy időre. Nem tudom majd kialakul.

puszi Verus

most látom Évi mit írtál. Én nem gondoltam azt a hszólásodat bántónak. Nem kell érte bocsánatot kérni.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Először is a „vita”:
Én sem szeretek ilyeneket olvasni, és ahogy Evi is, inkább homokba a fej….. :roll:
De azért nem fogom egybe lenyelni Verát, ha beír ilyeneket….
Amúgy örülök annak, hogy a nagy h1n1 „csúcskor” nem adtam be a derekam és nem oltattunk! Pedig sokszor meginogtam….. Na mindegy, zárjuk is a témát! :)

De azért remélem nem fogtok lehurrogni, ha most én is nyavalyogni fogok egy kicsit…. :?

Szóval egy hónapja voltam rákszűrésen, és azt mondták, 3 hét múlva érdeklődjek az eredményért. Pénteken telefonáltam, akkor már túl voltunk a 3 héten, erre közölte az asszisztens, hogy még mindig nem jött meg az eredményem, pedig az utánam levettek is megjöttek már…Mondom, az most azt jelenti, hogy valami gond van???? :shock:
Erre azt mondja, ő nem akar ijesztgetni senkit…..de lehet! Mert azok késnek, ahol találnak valamit, és hablatyolt valamit, hogy a főorvos is megnézi….
Abban maradtunk, hogy kedden újra telefonálok….De egész hétvégén csak ez járt a fejemben!
Meg persze ez az átkozott net! Itt mindent elolvashatsz, utánanézhetsz…azt is, amit nem kéne! De legalább azzal nyugtattam magam, hogy semmilyen olyan tünetem nincs, ami „azt” bizonyítaná..(le sem írom a szót, mert irtózok tőle….)

Most mondhatjátok, hogy hülye vagyok, mert feleslegesen izgulok a semmin….mert nem is tudok még semmit! Na mindegy, majd holnap megírom van –e már valami!

Na, de hogy jót is írjak, Ágoston rohamosan elkezdett beszélni!
Anya, apa, mama, papa, cica, tente, pápá, Neoni (ez a Veroni lenne), Ata (ez meg az Ati), és és az Ágokkon (ez a neve) és egész nap csak magyaráz, be nem áll a szája! Meg mostmár puszit is ad, és azt csinálja, hogy ha apa hazaér, lerohanja, mászik az ölébe, és nagy kéjesen odabújik, hogy apa….meg puszit nyom! Na, ilyenkor van az olvadás!

Éjszakáink is mostmár tökéletesek! Igazából a reggeli szopit is csak én erőltetem, mert szerintem már arra se kelne föl! Valahogy csak én válok meg nehezen a szopitól, mert tudom, hogy már soha nem fogom ezt átélni!

Anya!
Kukázás ismerős! Nagyon résen kell lenni! :lol: Kitartás az alvás miatt…. :(

Csuri!
Olvasom, vannak beszólásaik a csajoknak! Jajj, milyen édesek lehetnek! :lol: Hármaska meg tegye már szét a lábát! :lol:

Evi!
Akkor Lilla már komplett mondatokban beszél!! Ez igen!! (nincs elfelejtve a cumi-hála……ami késik, nem múlik! :wink: )

Na, megyek, most ébredt „Ágokkonom”!
:lol:

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Ditta!Ne izgulj!Az én dokijaim (most fogyasztom a negyediket...)mindig azt mondták, ha baj van, az már egy héten belül kiderül!
Minden rendben lesz!

Vera!Ne menj el!
Annyira már ismerünk Téged, hogy tudjuk, nem riogatásul és ijesztgetésképpen írtál ilyet!Egyébként is...a sajtóból nem a rémhírek jönnek egyfolytában?Muszáj szűrőt szereltetni a fülünkbe...és ez sok másra is igaz. :)

Szandrával kapcsolatban no comment...

Csuri!Hihetetlen, minnyá szülsz!!Izgatottam várom a híreket, fiú lesz-e!

Olvasgatok majd még, de Blanka már kiabál a kiságyból...

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Ditta!
Először is ne izgulj!!!!! Másodszor, pedig milyen tapintatlan ez az asszisztens :shock: .
Ha nincs még eredmény, akkor szerintem ennyit kell közölnie, és nem elmondani a személyes (kevéssé sem átgondolt :? ) véleményét!
Azt gondolom, egyszerűen csak elkavarták a mintát, vagy az eredményt :roll: !!!!
Ágoston pedig nagyon ügyes! A puszilgatás Nálunk is nagy szám :)

Judit!
Szia!!!!!! De jó, hogy benéztél!!!! :D
Csütörtökön megyek dokihoz, ha más nem is, az újabb méreteket megtudhatjuk :wink: !

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Vera, részvétem a mami miatt :cry:

Ditta, ne mindig rosszra gondolj!!! ( én is ilyen vagyok )
Te már legalább eljutottál dokihoz, nálam sincs minden rendben mennem kellene vizsgálatra...
Ügyes Ágoston, ugye egyszer ha elkezdik a beszédet nincs megállás.
Ma délelőtt összetörtem egy kávés poharat, ezer darab lett belőle.
Lilla figyel, hogy mi is történt én mondom neki, hogy béna anya kiesett a kezemből a pohár, erre Ő rögtön mondta a béna szót :oops:
Katica Lénája mond mondatokat, Lilla max. 2 szó első szótagját köti össze :lol:

Judit, szia! Hogy vagytok?

Csuri, tegnap elfelejtettem írni, de édesek lehetnek a csajok a csúszdán!
Ja és nekem is kibújt a krókusz és a tulipán kezdemény is, de a kistestű kutya tegnap reggelre ki is ásta :evil: visszaültettem, de lehet nem lesz belőle semmi.

MÁRCIUS van csajok !!!

Kép

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Vera, örülök, hogy maradsz, bár megijedtem, amikor olvastam a hsz-eket, (köztük az enyémet is), hogy huh, ezt félre lehet érteni neked, pedig nem rosszindulatúre szántam, szántuk. (Szandrát nem ismerjük, róla nem tudok nyilatkozni, de tényleg, miattad regizett) De nem is fecséreljünk erre több szót. Sajnálom, ami veled történik, és igazad van, hogy nem foglalkozol a férjeddel, csak a gyerekekkel szemben hihetetlen a dolog. Mert van, hogy egy kapcsolat félbetörik, de hogy a gyerekeitől valaki így elforduljon, az valóban szinte példátlan. Na, ettől sem lett neked könnyebb, bocsánat.

Ditta, szerintem se gondolj rögtön a legrosszabbra. Valahogy bírd ki holnapig, akkor fény kerül a késés okára. Ágoston gyönyörűség kis okos is.

Judit, de jó, hogy itt vagy újra. ne légy ilyen szűkszavú, mi van veletek? Képet teszel fel? :)

Évi, van kistestű kutyus is? Az én kertem is tele van krókusszal, nárcissza, jácinttal, meg tulipánnal. Mind kibújt már, és napról napra nőnek! Itt a tavasz lehellete! :)

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

A tavaszra való tekintettel ma előszedtük az aszfalt krétákat.......hát röpke 10 perc alatt mindenük tiszta kréta volt :lol: .
Aztán jött egy kis sarazás (mert abból van még bőven :? ) és egy rövid motorozás!
Olyan jó!
Kár, hogy a hétvégére már újra havas esőt, meg havat mondanak :( !

Evi!
"Béna", még szerencse, hogy nem cifráztad :) .
Lehet, hogy délután a kerti csúszdát is kipróbáljuk!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri, mi is egész délelőtt játszótérről játszótérre mentünk, itthon Panna a rollerral ügyeskedett, meg motorozott, de csak pár lépést tesz meg, aztán leszáll. Katus tud már?
Aszfaltkréta a halálom, a nagyok imádják, de P mindig meg akarja enni. :? , nem győzöm kiszedni a kezéből. Anna alszik még du?

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok.Most nem tudok reagálni,végre kijött a 11 fogunk teljesen :lol: remélem most már nem leszünk ennyire nyügik.Milyen jó idő van :lol: :lol: nállunk már kinyiltak a virágok egy pár ,olyan :lol:
Mindenkinek szép napot

000kata

Nem is mondtátok milyen lett a vonalzom :lol:

000kata

Dalma!
Katus szerencsére nem eszik már semmi olyat, ami nem ennivaló :) .
A krétával ügyeskedik (mondjuk Ő már szokott rajzolni is Annával).
A motorrapedig ma tök egyedül szállt fel :shock: , majd egész sokat ment is vele :) . Nagyon büszke volt Magára!!!!

Anna alszik (kop-kop-kop) minden délután másfél-két órát!
Volt nemrég egy-két hét, amikor valamiért nem tudott (sírdogált, meg nyűgösködött), de most újra alszik rendesen!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csajok!
Köszönöm a nyugtató szavakat, hát reméljük, úgy lesz, ahogy írtátok! :)

Judit!!!!
De jó, hogy jöttél!!! :)
Írj, mi újság!

Evi!
Bocsi, hogy Léna-Lillát összekevertem! Attól még ti is ügyik vagytok! :)
Minket össze kéne kötni, hallod -e???? Már ami a "túlparázok minden szir-szart" illeti..... :lol:

Csuri!
Nálunk is kibújtak már a jácintok, olyan jó! Voltunk mi is levegőzni, de mi még babakocsival meg gyalog nyomulunk, olyan lábbal hajtós motort még be kell szerezni,mert már vagy 3-at elhasználtak a nagyok. És séta közben minden kocsit meg kell csodálnunk, most ez a sláger! Nem hiába, fiú! :)

Kép

Kép
ditta76

Kata!
Üdv. a 11. fognak! És jó lett a vonalzód nagyon! :)

Kép

Kép
ditta76

Kata, szuper a vonalzó és a kiscsávó a legszupibb!!!! Hurrá kijött a 11. fogacska , jól megszenvedett vele Kevin .

Ditta, nagyon rossz páros lennénk :) én mindent mindig túlkomplikálok. Komolyan erről szól az egész életem. Emlékszem már kislányként is mindig mindenféle tüneteket véltem magamon felfedezni.
Na most ha nem magamon akkor valamelyik gyerkőcön :evil: örök körforgás ez az egész...viszont másoknak mindig olyan megnyugtató diagnózist tudok mondani :lol:

Múlthéten néztem én is a gazdaságos-szupermarketba kismotort, kellene egyet vennem Lillának ( Martin több darabot is elnőtt és persze még több cipőt hozzá :lol: ) lehet a csajszi is kedvelné.
Tegnap mi a tologatós biciklivel nyomultunk, babakocsit nem nagyon használunk ( most abba altattam el ) de inkább gyalogol és soha nem fárad el :shock:

Kavicsot, követ gyűjtünk mindenhol, de már ritkán kóstolgatja :wink:

Dalma, de édes lehet a rolleres Panna :lol: Ő már nem alszik délután?
L. épp most alszik, ezért érek ennyire rá 8)

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Na újra itt, botrány...hívtam a labort (márc.01. határidőt kaptam érdeklődésre ) még semmi eredmény, se széklet se vér :twisted: :twisted: :twisted:

Van egy sorstársunk, nekik jóval előttünk vettek le vért, vinni kellett volna a gasztroenterológiára és vártak hűségesen.
Apuka, kb. 15x telefonált eredmény ügyben, majd múlthéten csütörtökön kinyögték, hogy összetört a kémcső :shock: :shock: :shock: no comment

Anya, milyen volt az éjszakátok?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi : labor :? nem semmi ez a mygar egészségügy :twisted: :twisted: :twisted:

szakad az eső :cry: :cry:

Nekem is kéne vennem kismotort ti milyet vesztek?van a kevinnek a vizilo de azzal nem megy.

000kata

Kata, én a legkisebbisszámítba néztem és 3 ezer valamennyi :wink:

Dlama, nincs kistestű kutyink, egy nagy van kb. 80 kg :lol: csak lemaradt az aposztrof :lol: :lol: :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi, ahh, akkor jól emlékeztem, hogy ujfullanditok van. Labor hihetetlen. Nem csapsz botrányt? nem igaz, hogy hónapokat ülnek rajta, amikor szegény gyerek meg nem tudja allergiás-e, és mire. Erre egy sem gondol, mi? Pedig a labor vizsg. pár perces meló. Nekünk 3 hét alatt volt meg.
Panna alszik délután, persze, csak K nem.

Kata, olyan 2500-3000 ft, de minden gyerek szereti, nem is ismerek kivételt. :) De reszkessetek cipők. Én nem kizárt, hogy veszek cipőorr-védőt, mert Kornéllal számtalan cipőt tönkretettünk a mocival. :? Nagyon jó a vonalzód, Kevin csúcs!

Ditta, na, mi volt?

Kép
Kép
dalminha

Csajszik! :D
Tényleg vegyetek cipővédőd, időközönként a Brendon is megakcióztatja, nagyon megéri, hisz a cipő kifogástalan marad. Berci már mióta mocizik abban nyomul, már ki se megy a házból addig, míg rá nem adom. :D De egyedül is felveszi már.

Kép
Kép
Kép
ilba

Dalma, az allergia vérből történő vizsgálatához szükséges anyag nagyon drága, ezért hiánycikk :evil: a novemberi vérvételek még most készülnek el :shock: nekünk januárba volt vérvétel :lol: majd nyár környékén érdeklődök :roll:

Ilba, sajna régen nem volt cipővédő, de most tuti venni fogok, de először moci kell :D

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi,
jaja, gondoltam. :wink: Apropó nagyfiad! Vezet? Hogy megy neki?
Egyébként azt hiszem 22es mérettől jó 26ig a védő, de ősszel még használta Beni, pedig 27-28as a lába. Bercinek is nagy még, de simán jó így is.
Ni :D
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, hát tuti veszek. Rendszeresen infarktust kaptam, amikor a szép bőrcipőben nekiállt motorozni, és egy mocizás után már jött le a bőr, vagy a gumitalp. Olyannyira kikészítette a cipőket, hogy nem lehetett tudni már, melyik a bal meg a jobblábas cipő... :evil: aazért nem vettem ilyen védőt, mert azt hittem kényelmetlen. De akkor nem? Panna a 19-es cipőt még tudná hordani Kornéltól, de a 20-asban már motorozott, onnan vége a cipőöröklésnek. :cry:

Évi, csak kérdem én, nem fizetünk eleget TB-t? Nem ok nélkül küldik a szerencsétlen gyerekek vérét laborba... Én ilyenen bírok kiakadni.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Tegnap újra telefonáltam, és sajnos P3 lett az eredmény..... :roll:
Most ugyanaz az asszisztens tök rendes volt, mindent elmondott, pontosan mi is ez....szóval annyira nem gáz a helyzet, de ki kell kezelni, hogy később ne fajuljon el a dolog......
Szóval ma 3-ra megyek a dokihoz, a továbbiakat megbeszélni. Azt mondta az asszisztens, hogy gyógyszeres kúra után 3 hónap múlva újra leveszik, majd megint 3 hó múlva újra, szóval 2 db P2-es eredménynek kell lennie, hogy gyógyult legyek. Ha viszont megint P3, akkor van egy ici-pici műtét. Na, idáig azért nem szeretnék eljutni.

Most csak ennyi, majd jelentkezem doki után.

Kép

Kép
ditta76

Ahoj!

Ditta, továbbra se izgulj!(persze tudom, könnyű ezt mondani...)
Nekem volt ilyen műtétem, eredeti oka ugyan durva méhszájseb volt, de mivel hpv-t is találtak, azt is kimetszették. A műtét másnapján hazaengedtek. Szóval ez lehet a legrosszabb eset...
Többektől hallottam, hogy az aloe vera csodákat tett ilyen esetekben...esetleg a Dalma-féle csodaszer?(Dalma, mi is a neve?)
Várom, hogy jelentkezz!

Köszönöm a kedves fogadtatást! :)
Blankát jövő szerdán viszem méricskélni, szóval fogalmam nincs hány kiló, szerintem még nincs 8...
Még nem jár, csak oldalazva bútorok mentén. A mászásban sem világbajnok...nővéréhez hasonlóan a fenéken csúszást preferálja :roll: (nagyon meg sem lepődtem...)
Mond már néhány szót is, a legjobban a DE megy neki, ha azt mondom vmire hogy NEM!Meg a pápá, Péti(tesó), igen, ilyesmi...ritka fejlett a finommozgása, nagyon ügyesen színez(!) és "rajzol"!A ceruzatartása egyenesen tökéletes!
Hihetetlen pici a lába, egyszerűen nem kapok rá cipőt, a legkisebb méretbe is 2x beleférne a tappancsa. :)
Teszek majd fel képet.
Oltást csak kötelezőt kap, kivéve a prevenar.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok Lányok :)

Jó régen voltam már, csak hát a nyakunkba szakadt egy csomó probléma, meg nem volt netünk sem 4 napig, virust kaptunk be :evil:

Szóval apukámat műtötték, a szivében cseréltek ereket, múlt hét pénteken azért ment be, hogy "csak" ,megkatéterezzék, erre kiderült, hogy olyan rossz az állapota, hogy azonnal műteni kell Pécsett.
Hétfőn volt a műátét, de sajnos nem tiszta a tudata még most sem, igaz 75 éves :( Félünk, hogy az altatás maradandó károsodást okozott :(
Ugyanakkor jött egy rossz hirrel a párom is, hogy pénteken rosszul lett egy mérgező anyagtól a cégnél, így most valószinű eg.ügyileg alkalmatlan, és váltani a kell munkahelyet. :(
Itt leszünk akkor rengeteg adóssággal+az én kis nyomorék 55 ezer ft gyedemmel :cry:
Arról is szó volt, ha nem lesz munka hamarosan, akkor haza kell költözzek Marcival anyuékhoz :cry:
Sajnos rosszra rossz jött :(
Remélem kilábalunk belőle hamarosan.

Marcival seemi gond, szerncsére átalussza az éjszakákat már 3 hete.Huncutkodik, hisztizik,ügyeskedik :D

Majd visszaolvasok részletesen, bocsánat, hogy csak magamról volt :oops:
Vendég

Fürtöske: sajnálom,remélem megoldodnak a gondok :cry:

Ditta:Sajnálom :cry: minden rendben lesz meglátod.Ne izgulj.

000kata

Mi megvagyunk,Kevin elég hisztis mostanába,biztos közrejátszik a foga,szinte semmit se eszik csak cici.
Most elaludt megyek takaritani,

000kata

Ditta :)

Ne aggódj, a P3 nem vészes!!Nekem az volt a baj, hogy a P3 -at elhanyagolta egy itteni doki, mondván, ha babát akarunk(ez kb.3 éve volt)nem nyúl hozzá :twisted:
Csak gyógyszereket kaptam, így egy következő vizsgálaton már P4-es lett, ami ugye már rákközeli állapot :shock:
Az asszisztena a veszprémi kh-ban engem is át akart b@szni, először azt mondta a telefonba, hogy nincs baj, aztán megint hogy baj van, aztán újra, hogy nincs baj, összekeverte egy másikéval az eredményt.Hát amikor mentem vissza, akkor tudtam meg, hogy mégis baj van :evil:
Ott nem vállatam a műtétet, Győrben műtött a Szalai doki, és utána 4 hónapra összejött Marci :lol:

Úgyhogy P3-at kezeltesd ki!Nekem 2 kontrollon is P3 volt és le sem tojták,Csak amikor már baj lett :roll:
A műtét utáni kontrollon már P1 volt :lol:
Szülés utáni kontrollon meg a dokim azt hitte, hogy császárral szültem, mert olyan szép volt a méhszájam, mint egy sohasem szült nőnek :D
Vendég

Ditta, szintén zenész :evil: de ne aggódj mert nem lesz semmi gond, én tulajdonképp a befekvéstől félek.
Nekem a mandulám is 28 évesen úgy lett kioperálva, hogy a doki a saját lakásán (van műtője ) csinálta 4 óra után és reggel haza is engedett 7-kor.

Judit, picurkáról teszel képet?
Mi is rajzolgatunk, de mostanában már kézre, ruhára is megy a firka. Régen elég volt a papír is :roll:

Fürtöske, apukádnak jobbulást!
Kívánom, hogy mielőbb találjon munkahelyet a férjed.
Beleznay dr és Blase dr praktizál még Palotán? Anno dolgoztam velük az onkológián :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Köszönöm mindenkinek a vigasztalást 8)

Evi, igen ott vannak még Palotán, a Blaise volt az emlitett doki, akiről írtam a P4 miatt :? De a kórházban a szülészet már nincs meg, csak egynapos sebészetek vannak Palotán, meg elfekvő :?
Vendég

Hát nem valami jó hírekre jövök.

Fürtöske
szorítok h. megoldódjon a helyzetetek és apa gyorsan találjon valamit! Gratu az átaludt éjszakákhoz!!

Ditta
fel a fejjel, hála h. elmentél és kiderült!! Drukk h. minden rendben legyen, de úgyis az lesz!! :wink:

Judit
jó látni Téged.Muti képet a gyerkőcökröl! Milyen ügyes Blanka h. így rajzol! A jövés menés nem is izgatja?? Biztos ilyen kis művész lélek lesz! :)

Ilba
nagyon kemény motorosként nyomja Berci!! :lol: Nagyon édi, már párosan hajtja ezek szerint? Ha belejön L. én is veszek ilyen védőt.

Vera
ne is törődj senkivel! :)

Évi
ez a mandulaműtét.....csúcs, a doki lakásán. :lol: Te aztán nem bíztad a véletlenre.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Köszi lányok, megnyugodtam! :)
Szerencsére a dokim sem mondta, hogy ez vészes lenne és HPV-t nem találtak!
Kaptam rá tablettát, kúpot, és majd másus elején ism!

Fürtöske!
Húúú, akkor tényleg elbaltázták! :shock: Lényeg, hogy helyrejöttél!!
P1???? :lol: Azt mondják, olyan eredmény nincs is, csak szűz lányoknak!
Apukádnak gyógyulást kívánok!!!

Evi!
Akkor tessék példát venni, húzás a dokihoz!!!
Ne hanyagold el a dolgot!

Katica!
Voltatok már Gyulán?? Mi holnap megyünk! :)
Bár 3 gyerekkel nem lesz piskóta.....nem is tudják a gyerkőcök, csak reggel mondjuk meg nekik, hogy nagyobb legyen a meglepi! :)

Kép

Kép
ditta76

Na mi, van hol vagytok?? :) Mindenkinél kitört a dackorszak?? jelentem nálunk igen, kisasszonynak új, továbbfejlesztett hiszti üvöltése lett mára. :? :roll:

Ditta
Örülök h. nincs hpv! Lehet az ismétlő már alapból jó lesz!
jó pihenést!!!! Írigykedek majd egész 7végén! Nekünk nem fog összejönni sztem, bár ez volt/lett volna a karácsonyi szülinapi, névnapi stb..ajándékunk egymásnak. :cry: :cry:

Kép
katica_75

Sziasztok!

Végig futottam, amit írtatok.

Évi
Ez tényleg botrány, nekünk megvolt két hétre az eredmény Halason, sőt szerintem, már előbb is csak ennyi időt mondtak, hogy érdeklődhetek
Én lányom sem fárad el, képes 1,5-2 órát gyalogolni, itt szerencsés a helyzet, arra megy, amerre akar, persze én mindig a nyomában vagyok.

Kata
Örülök, hogy kibújt a fogacska.
Szupi a vonalzód, kis csibész Kevinnel.

Ditta
Huh, nem semmi, hogy rád ijesztettek, azért is érdemes ide jönni, mert itt látod gyorsan megnyugtatnak, hogy nem is olyan nagy a baj, mint, amilyennek elsőre látszik.
Nekem is nagyon kellene mennem rákszűrére, akkor voltam utoljára, mikor Johannával terhes lettem. :oops:

Vera
El ne menj, már, azért vagyunk itt, hogy mindenki leírja, mi a véleménye, mit hallott erről-arról stb……

Fürtöske
Apukádnak mielőbbi felépülést, Nektek, meg kitartást a nehéz időszakhoz!

Csuri
Akkor nálatok sem unatkozik a mosógép. :) Jó, hogy Katus már semmi nem ehetőt nem eszik, én lányom mindent megkóstol, ami nem ehető, azt kiköpi, szerencsére.

Nekünk is van kismotor, ősszel, még tetszett, most előszedtem, és nem marad meg rajta, sőt hintázni sem szeret, pedig imádott, hogy mi lelete, nemtudom. :?
Mostanában fél az idegenektől, idegen helyen elkezd sírni, pedig olyan kis barátságos volt, senkitől sem félt, lehet nála megkésett a szep. szor. :?

Hiszti nálunk is van néha már kikészít vele, általában a figyelem elterelés működik, csak hát, az sem egyszerű, hogy 5 percenként toppon legyek valami érdekessel.

Talán jövő hétre, már kész lesz a fényképező gépünk és tudok hozni képeket, elképesztő, már 2 hónapja rajta ül a szerelő :evil:

Na megyek, amig alszik, teszek-veszek kicsit.

Móni

Kép
ission

Sziasztok Lányok, hol vagytok? :shock:
Vendég

Csajok merre vagytok?Ne haljon már ki a topik.
Tessék jelentkezni.

Mi jol vagyunk.Várjuk a jó idöt.Mit szoltok a tegnapi hóeséshez???

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?