A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Kijöött a 12. fogunk :lol: :lol:

000kata

Sziasztok!

Jöttem olvasni. Nem fáradtak el a szemeim :D
Mondanám, hogy tavasz van és mindenki megy a levegőre, de inkább tél van :(

Kata
Johannának is 12 foga van, már "csak" 8 fogat kell növeszteni (ugye jól tudom, hogy 20 tejfog van).

Mi jól vagyunk, egész hétvégén csavarogtunk, nagyszülőztünk, persze mindenhol jó sok kaja volt.
Itthon érdekességképpen ráálltam a mérlegre, hát ki is akadtam 5 kiló plusz van rajtam,(2 hónap alatt) úgyhogy mától visszafogom magam.
Csatlakozom, a fogyizók táborához.

Tényleg hogy álltok ez ügyben? Katica, Dalma, és a többiek akik terveztek fogyni?

Móni

Kép
ission

Sziasztok!

Mi is vagyunk, de a hétvégén a szüleimnél voltunk...... nemrég értünk haza.
Este visszaolvasok, de most gyorsan leírom a nagy-nagy dilemmám :roll:

A héten van az ovis beiratkozás. Hívott a barátnőm, akinek már odajár a fia.
Rögtön azt javasolta, hogy Katust "tagadjuk" le, mégha a terhességet már nem nagyon tudom :wink: , mert nem fogják Annát felvenni (anyuka úgy is otthon van :evil: ).
Aztán kiderült, hogy az Ő fia most nem is jár oviba, mert bárányhimlő járvány van, ami meg külön érdekes! Ugyanis elvileg Annát is vinni kellene a beiratkozásra, én pedig nem voltam gyerekkoromban sem bárányhimlős, sem rubeolás (pont most néztük meg otthon anyuval a kiskönyvemet).
Így mondjuk egyértelmű, hogy a férjem megy beiratkozni, de Ő biztos nem áll le a vezető óvónénivel arról csevegni, hogy hány gyerekünk van is akkor.....
Szerintetek mi tévő legyek?????

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Hahóóóó, jó helyen járok? Hol van mindenki télvíz idején?

Jó kis hétvégénk volt, Lilla péntek estétől lázas volt tegnap raggelig. Na nem egyfolytában , reggel és este , kiütések is voltak fél napig. Oltási szövődmény, nem baj túléltük.
Alvása is elromlott rendesen és én ezt is az oltás rovására írom.

Kata, grat. a fogakhoz ha siettek utolértek :lol: bár szerintem nálunk 16 fog van jelenleg, de lehet az , hogy jön a következő sorozat is? Soha így még nem folyt L. nyála és észvesztően cumizik, egész nap nem hajlandó letenni a cumit :evil: és enni se nagyon eszik.

Móni, 5 kg az nem sok, pláne télen.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Csuri, ha ez kell a felvételhez akkor "tagadja" le apa.
Egyébként mélységesen elszomorít, hogy akinek otthon van anya az már ne is járjon közösségbe.

Voltál csütörtökön orvosnál?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Csuri:szerintem is tagadjátok le ha sajnos ez kell.

Ission:szerintem is 20 a tejfog.annyi csajok?

000kata

Csuri!
Nehéz ügy! Milyen az ovihelyzet? Mennyi a hely? Anna már ugye 4 is elmúlik mire menne ... :roll:
Hát szóbahozni nem kell a tesó(ka)t, de ha rákérdeznek? :roll:
Ááááá!

És bocsi, hogy nem válaszoltam még, de Benin kívül (ő már túlvan rajta) mindenki nagyon szarul, mindenhol minden jön, itt-ott kisebb lázzal spékelve. :shock: :(

Kép
Kép
Kép
ilba

Vagyok én is, csak írni nem írtam, nem tudtam van-e még kiknek. :)

Ission, csináltad te a 90 napost, ugye? Akkor lehet abból jött vissza az az 5 kg. Hát az én fogyóm hol elindul, hol megáll. Eddig 6 kg ment le december óta. Még 10-et szeretnék nyárig, de gyenge vagyok, mint a lisztharmat... mindig elcsábulok... :oops:
20 tejfog van, igen.

Csuri, érdeklődj névtelenül az oviban telefonon. Eltitkolni? Hát passz. Nálunk is enyhén szólva túltelítettek az ovik, de nem utasítottak el senkit sem. Úgyis ki fog derülni egyszer Katus, ha te viszed oviba Annát, mert gondolom majd el fog menni ő is veletek. Gondolom ő a középső csoporttal fogja kezdeni, nem rakják be a 3 évesek közé 4 évesen. Érv lehet még, hogy 5 éves kortól kötelező az ovi, tehát jövő áprilistól (ugye?) úgyis járnia kell, akkor már felvehetnék hamarabb abba csoportba, ahová úgyis járni fog. Valahogy ki kell harcolni az ügyet, ha nem megy simán, hát az önkormányzathoz kellene fordulni.

Évi, szegény kis Lilla (mondtam apának, ha lesz még lányunk, azt Lillának fogják hívni), remélem meggyógyult már. P is lázas éjjelente, de nem látok fogkezdeményt sehol sem. De köhög, és náthás, és állandóan "anyázik". Most már másodszor kel ma este. :8 Felmegyek hozzá. :cry:

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Túl vagyunk fél óra bömbin :? . Katus nincs ma top-on!

No de, kicsit visszaolvastam....

Ditta!
Sajnálom a rossz eredményt, de reméljük rendbejön hamar ettől az egy kezeléstől!!!!!!

Judit!
Picurka Blanka lehet festőművész lesz (vagyis grafikus)? Mekkora az a pici láb? Nekünk van egy 17-es cipellőnk (puha talpú), ha gondolod, elküldöm! :)

Fürtöske!
Sajnálom ezt a sok rossz dolgot, amivel most szembe kell néznetek!!!! Minden rendbe jön hamar!!!!!

Ission!
Hiszti Nálunk is van! A legújabb hobbi a "cipő felvétele egyedül", ami ha nem jön össze, áll a bál! Ha összejön, akkor meg azért, mert még nem megyünk sehová....... :? Ezek a lányok :roll: :) !

Kata!
Gratulálok ehhez a sok foghoz!!! Katusnak még mindig "csak" 10 van :roll:

Evi!
Igen jól emlékszel :) ! Voltam csütörtökön dokinál. Minden rendben a picurkával! Már irányba fordult, ezért talán még nehezebb volt meglesni a lába közét! Nem is jött össze :? !
Viszont én megint kaptam kúpot, mert összeszedtem valami bacit :roll: ! Jaj, úgy utálom!!!!

Ilba!
Várom azért a választ :wink: ! DE! Gyógyuljatok meg minél előbb!!!!!

Dalma!
Katus is nagyon "anyázik"! Gyakorlatilag minden második szava, hogy anya......, ja, és arra a kérdésre, hogy "Hogy hívnak?" Huncut mosoly közepette rávágja, hogy: "Anna"! Vicces a csaj!

Köszi csajok az ovis válaszokat! :)
Itt Nálunk elég sok a gyerek és kevés a hely.
Holnap felhívom Őket, és kérdezek egy-két dolgot, aztán kitaláljuk a férjemmel, hogy mit tegyünk!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok.

Ovis témához beleszólnék mivel én túl vagyok 4 gyerek ovis dolgain.

Nem fogod tudni letagadni mert olyan papírokat is ki kell tölteni hogy van e testvér stb és mikor meg mész a gyerekért majd az oviba akkor meg látják és kicsaphatják hogy hazudtál.

Mond azt hogy dolgozol. Nem szoktak kérni jöv igazolást azt csak a bölcsibe szoktak. de ha itt meg kérnek akkor mond azt hogy rajta vagy az ügyön ezzel lehet húzni. És terhesen is lehet dolgozni a kicsire meg más vigyáz.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Dalma
Nem kezdtem el a 90 naposat, eddig nem is volt gond a súlyommal (végül is most sincs, 170 cm, 60 kg), csak zavar az a 4-5 kg plusz, meg hát, ha így folyatom a zabálást hamarosan több is lesz. :oops:
Az a baj, hogy mostanában, minden stressz helyzetre azzal reagálok, hogy eszek, talán ezzel nyugtatom magam, régebben pont fordítva volt, akkor nem tudtam enni. :evil:
Az a 6 kg mínusz szerintem tök jó, ahhoz képest, hogy időnként elgyengülsz, még lemehet nyárig a 10 is. Pannának jobbulást! Johannának is állandóan folyik az orra és tüsszög, de más baja nincs.

Csuri
Ovis témához nem tudok hozzászólni, én tuti nem tudnám letagadni, nagyon rosszul hazudok, titkolózóm. Meg ahogy Vera is írja, úgyis rájönnének. Remélem Johannát felveszik 3 évesen, én szeretném vinni, már most is van, hogy unatkozik, mi lesz később.

Évi
Johanna is lázas volt a múlt hét végén az oltásra egy hétre rá, el is múlt pár nap alatt, reméljük Lillánál is ez a helyzet.

Csuri
Ez a picurka nagyon szemérmes teremtés. Ügyes Katus, hogy felhúzza a cipőjét, Johanna csak szalad utánam, hogy adjam rá, néha van, hogy az enyémet is hozza. :)

Móni

Kép
ission

Sziasztok!

Beszéltem az ovival. Először is kiderítettem, hogy oda tartozunk-e, mert a honlapon nem szerepelt a mi utcánk :shock: . Aztán kiderült, hogy a hivatalos "körzet-felosztásos" papíron sem.
Aztán kérdetem a bárányhimlőt, de arra meg azt mondták, hogy egy teljesen különálló épületben van a beiratkozás, ezért gyerekkel nem is találkoznánk.......de azért a férjem megy be Annával!
Letagadni pedig (úgy döntöttünk) nem fogunk Senkit :wink: !
Ha nem vennék fel, még akkor is lehet fellebbezni :roll: .

Holnap kiderül!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Délelőtti aranyköpés :D .

Anna vizsgálja Katust, aki elég jól tűrte egy darabig, majd kezdett kiakadni. Kérdezem, hogy mi a baja Katusnak?
Anna: " Nem tudom! Már kivettem a vakbelét, de még mindig rosszul van!" :lol:

Mi lenne, ha néznénk orvosos műsorokat a tv-be???? :D

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

tv-ben :oops:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri,
jól döntöttetek!
Nekem nem hogy papírt nem kellett kitölteni tesókról, de még meg sem kérdezték, hogy van-e! :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Csuri édesek!
Ovi nálunk nem kell letagadni, de ha van otthon kisebb akkor délbe haza kell vinni a gyereket!

Nálunk minden nap van új szó: most épp a ké=kérem, Dédi, Dodi (a kutyánk) Dudu (keresztapa) Ági (keresztanya), ne-ne-ne, de-de-de mennek és pöröl ezerrel,de hiába mondom, hogy kutyus az vagy vau-vau vagy Dodi! Ezek a pasik egyre poénosabbak tegnap Mátyás kiabál a nagyszobából megyünk be hát ott fekszik az ágyban keresztbetett lábbal mint apa kezében pedig az újság mint apának! annyira édi volt! :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Dalma 6 kg az szuper!

Ja és végre kinyitottunk!!!!!!!!!!4

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!!!

Itt vagyok én is ám... :lol:
Olvasgattalak Titeket de nem nagyon volt mit... :cry:

Klarissza! Gratu az üzlethez sok sikert hozzá!!!!! :lol: :lol:

Csuri!!!Hogy ez az Anna miket mond!!!!!! :shock: :lol: :lol: :lol:
Annyira édes lehet!!!!!!!
Ovi téma: nekem van egy ismim akinek le kellett tagadnia pedig még c sak terhes volt az öcsivel, így apa vitte beiratni miután felvették már mindegy volt. de sztem sem jó letagadni mert úgyis kiderül aztán nehogy emiatt majd Katust ne vegyék fel vagy ilyesmi.
itt nálunk hallottam olyat is ha letagadod a kisebbet és kiderül nem rúgják ki a nagyot de megjegyzik a neved és a tesót tutira nem veszik fel!! Amit egyébként hallatlannak tartok mert igenis kell nekik a gyerekközösség!

Móni! De örülnék én ilyen méreteknek... :oops: :lol: :lol: :lol:

Dalmi! 6 kg az szupiiiii dóne add fel néha egy kis bűnözés nem árt!! :wink:

Ilba! Jobbulást mindenkinek!!!

Kata! Nagy nagy gratula a fogacskákhoz!!! Jól belehúzott Kevin is!
Voltam hétvégén letesztelni a játszóházat tökre élvezte!!! :lol:
Mikor megyünk?

Picit rólunk:
Nem tudom hogy más van e még így de Domi nem hajlandó beszélni egész nap nyomja az ő kis nyelvén olyan édes de beszélni nem akar. egyedül a mammm-ot (hamm) mondja mindnet megértet állandóan cipel magával mindenkit és mutatja hogy mikor mit akar. attól tartok így nem is fog egyhamar beszélni mindegy elkésve sztem még nem vagyunk, csak itt amiket írtok.. :shock: :lol:
Alvás terén megint katasztrófális a helyzet már tiszta zombik vagyunk. a csúcs most a héten fél 2-negyed 5ig volt fennt már együtt sírtunk. teljesen kivagyok szipolyozva nem tom mikor lesz már vége ennek és még csak 11 fogunki van.
:cry: :cry:

amúgy nappal kisangyal fiam van, leszámítva hogy a hiszti minket is megtalált amiket elég nehéz kezelni... :roll:

Képzeljétek valamelyik nap anyukáméknál voltunk és Anyukám épp szedte le a ruhaszárítóról a ruhákat. Domcsi naná hogy segített neki amúgy is imádja, levett egy bugyit majd a fejére húzta de rendesen pont a luknál és elkezdett táncolni a zenére!!! :shock: :lol: :lol: pedig ilyet itthon nem látott!! :lol: :lol: majd megzabáltam!!!!
amúgy nálunk is a prszívó a nyerő a rmással gyakorlatilag nem is játszik ja meg a felmosóvödör meg a mop. na azért még mehet a hiszti. az Auchanba elakarta venni a takarítótól a mop-ot! :lol: :lol: :lol:
Na moost ennyi voltam de jövök még!
Jó éjt mindenkinek!

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Klarissza!
Gratulálok én is a megnyitáshoz! Nem is tudom mit kell ilyenkor kívánni :roll: . Sok (de inkább mégis kevés) pácienst :) :? !!!!
Mátyás nagyon édes lehetett!!!!

Mammuci!
De jó, hogy jöttél!
Domi is nagy "hóhányó" ezek szerint :lol: !
Mi van az ujjacskájával?
Katusnak még csak most kezd olyan szép formájú lenni a körme, pedig Karácsony előtt történt a dolog :roll:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Klarissza:gratulálok hogy megnyitottatok :lol: :lol: :lol:

Mammuci:jo hogy jöttél.Édes lehetett Domi ahogy a fejére huzta a bugyit és táncolt :lol: :lol:
A beszéd miatt ne aggodj Kevin se nagyon mond semmit inkább a maga nyelvén,de megért mindent és mutatja mit akar.
Jó lenne talizni majd ahogy jön a jó idő.Milyen a játszóház?
Képet kérünk Domiról :lol:

000kata

Ma vagyunk 16 hósak :lol:

Klarissza nagyon ügyes Matyika hogy ennyi szót tud :lol:

000kata

Csuri, drukkolok az ovihoz, hogy minden rendben megoldódjon.
A mi leendő ovinknál szóba se jöhet a titkolózás, jól ismernek óvónénik, dadusok.
Anna beszólásain olyan jókat nevetek, gondolom Te sem tudod megállni nevetés nélkül :lol:

Dalma, azóta is nézzük napi szinten Pannát ahogy táncol :lol: van egy repertoár az interneten amit napi rendszerességgel kötelező megnézni...icpíível kezdünk ( Icipici házikó, Panna táncol, Alma együttes Háztáji nóta nagy kedvenc és a Bogyó és Babóca...)
Nekem ha lesz még lányom :roll: Sára lesz, nekem ez a Lilla név azóta se jön be.

Kata, ugye rohan az idő, már 16 hónapos Kevin is, szép hófordulót Nektek.
Esti elalvás rendeződött már?

Anikó, sajnálom a hajnali műsort, biztos nehéz lehet. Sok türelmet és kitartást, szerintem Domit a fogzás viseli így meg. Beszédfejlődés változó, ezért ne izgulj 1x csak elkezdi és le se lehet állítani. Mondod Te majd még neki, Domika most egy kicsit maradj csendbe :lol:
Bugyi , apagatya 8) fejre húzás nálunk is program teregetéskor :wink:

Klarissza, gratulálok a nyitáshoz!
Matyival mi újság tejügyben? És Zsoltika, voltatok már kivizsgáláson, ha nem szeretnél írni erről akkor bocsi a tolakodásért.
Édes lehetett Mátyás, ahogy apát utánozta, vicces miket tudnak produkálni, igaz?

Ditta, hogy telt a hétvégétek?

Ilba, meggyógyultatok már?
Azt hiszem Te kérdezted Martinom vezet-e? Háááát nem győzünk tankolni :lol: és vita is van ha együtt megyünk, mert én is nagyon szeretek vezetni. Jól vezet, de ugye ez olyan dolog, soha nem lehet tudni... féltem nagyon. Kíváncsi leszek a nagy hegyi bringázások, hogy alakulnak ha végre jó idő lesz, mert azt nem szeretném ha hanyagolná.
Sokat ment Mátraházára, Kékesre bicajjal erdőn keresztül és félek, hogy ez már a múlté :cry:

Lillának azóta sincs eredmény, se vér se kaksi :evil: mostanában elkezdtem terhelni tejes dolgokkal, mert már nem nyákos a kaki (gyorsan le is kopogom ) és nem okozott semmi problémát.
Most kb. ott tartok, hogy kicsi reszelt sajt, pár kanál joghurt...lehet, hogy felelőtlennek tartotok, de azt olvastam erről a tejérzékenységről,( megoszlanak a vélemények ) az se jó, ha teljesen megvonjuk a fehérjét, tejcukrot. Nálunk nem volt annyira durva tünet, nem hányt, nem voltak kiütései, nem voltak légúti betegségek...

Vasárnap bepróbálkoztam a málnával, nyáron sokat fagyasztva tettem el és gyümölcscentrifugán átdolgozva mag nélkül kapta
:lol: ízlett neki, nem okozott semmi problémát.

Éjszakai alvás úgy tűnik rendeződik, saját ágyában alszik kb. 4-ig, felébred és szó nélkül jön hozzánk, lefekszik és alszik tovább.
Én is ezt csináltam kislányként, azt mondja anyukám én vittem a kispárnát is magammal :) és emlékszem féltem mikor felébredtem azért mentem mindig a szülőkhöz.

Bocsi jó sok lettem :oops:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ja még ezt leírom, van egy Micimackós könyvünk ( Martintól örököltük ) és az egyik oldalon Micim. hason fekszik és be van csukva a szeme.
Mutatom Lillának, hogy becsukja a szemét és alszik, erre Ő is csinálja, becsukja a szemét és hunyorog, de haláli meg kell zabálni.

Móni, szerintem is oltástól volt lázas, ezért féltem én ezt beadatni, de nem tudtam tovább halasztani.
Úgy tudom a Prevenar emlékeztető ( mi azt kapjuk mostanában ) és a 18 hós már nem okoz gondot. Ezeket túléljük és 6 éves korig nem lesz több. Jól tudom?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: esti elalvás,nem nagyon de már fel is adtam 10-11 között alszik.Hiába kelünk 8kor akkor se alszik elöbb el.
Édes lehetett lilla ahogy becsukta a szemét és hunyorog. :lol:
hogy hogy még mindig ninc s eredmény?

000kata

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ennyire elvesztem, azért ritkán olvasgattalak titeket. nem igérem, hogy tudok sokat jönni, sok dolog van körülöttünk.

Ha minden igaz újra babát várunk és ismét novemberre. Kb 5 hetes lehetek.

Volt valaki közületek aki cukros volt? Nem tudom, most mikortól kellene diétáznom, ha fanninál magas volt a cukrom. valaki tudja mi a teendő ilyankor?

Klarissza
Láttam uradnak van rendelője!!! Totál véletlen vettem észre vasárnap mikor mentünk anyósomékhoz. Jó közel vagytok hozzánk!
Valamikor talizhatnánk, ha jobb idő lesz. van kedvetek sétálni a városban?

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Csuri
Szerintem is jobb ha nem tagadtok le Senkit.
Ilyen aranyköpéseket írjál mindig, mert nagyon jót vidulunk rajta.

Klarissza
Mátyás édes lehetett apát utánozva, nálunk is megy az utánzás, olyan zabálnivalók ilyenkor.
Gratula az üzlet nyitáshoz!

Mammuci
Johanna sem mond még értelmes szót, ne aggódj, egyszer majdcsak elkezdik a dumálást.
Nemalvást sajnálom. Nálunk ha nem jön a foga és nem beteg, akkor jól alszik, de ez ritka dolog.
Bugyis sztori, nagggyon jó, annyira édesek mostmár, egyre több vicces dolgot produkálnak.

Évi
Eredmények. Ez tényleg felháborító, mint írtam előbb, nekünk megvolt 2 hétre.

Móni

Kép
ission

Nati :D :D :D gondtalan babavárást kívánook!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Nati,
gratulálok! :D

Csuri,
ovi?

Évi,
igen, én kérdeztem. :) Jófej lehet Martin, de jobb is ha mellette vagy nem? Engem a frász törne ki ha egyedül szerezne rutint. :roll:

Többet nem sikerült visszaolvasnom, rohonok most is, még mindig nem vagyunk 100asok, tutkó valami rotaszerűnk volt, egyszerűen brutál. :shock:

Kép
Kép
Kép
ilba

Hello!

Nati hát egyenlőre gyerek anyánál lepasszolva, mert a patikában rengeteg a munka (sajna egyenlőre csak a papír), de tavasszal ha végre megjön talizhatunk.

Zsoltikánál végül nem találtak semmit pedig mindenhová elvittük kivizsgálásra.

Ja szerintem Mátyás azért beszél ilyen sokat, mert későn tanult meg járni és addig a kis agyát fejlesztette :lol: Tudjátok még csak 3 hete jár!

Sajna Mátyás egyenlőre nem lett kivizsgáltatva tejügyben mert most minden időnket elvette a patika, de talán 2 hét múlva már lesz időnk befeküdni :roll:

Bulizni voltunk mi is a hétvégén! Végre már annyira hiányzott!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Csuri! Hát az ujján a köröm ijesztő gyorsasággal nő, dokinéni azt mondta 3-4 hónap mire kinő a körme, most a felénél jár eddig gyönyörű bár pont most fog ahhoz a részhez érni ami ugye sérült úgyhogy remélem hogy a többi része is szép lesz... :?

Nem aggódok a beszéd miatt tudom hogy majd hirtelen megindul meg olyan aranyosan megmutat mindent ennek az az ára hogy egész nap fogja az ujjam és húz maga után úgyhogy egy szusszanásnyi időm sincs :lol:

Kata! a játszóház 1200/óra de percre van lebontva és úgy kell fizetni van ugráló csúszda sok-sok labda olyan mint amiket Dalma is belinkelt ezeken felül meg ezernyi játék pont a mi törpéinknek valók, Dominak a kis minikonyha jött be vagy 20 percig főzőcskéztünk együtt nam eg kirakó építőkocka még kismotor is..:)) meg legalább gyerekek közt van. én nem voltam szívbajos bementem a labdák közé is vele senki nem nézte mit csinálok. meg ha hétköznap megyünk biztos nem lesznek olyan sokan mint szombat délután voltak. de utána annyira felvolt dobva hogy egész este mosolygott meg rohangált még. :lol: :lol: :lol:

Nati! Gratula a babaváráshoz!!! de izgííííííí!!!! :lol: :lol:

Évi! Jajj de édes lehet Lilla ahogy "alszik"!!! úgy megnézném nem videózod majd le?

Ma egy hete kaptuk a szurit eddig semmi jó lenne ha ne is lenne dehát úgysem ússzuk meg...majd meglátjuk bár mi eddig mindegyik oltástól lázasak voltunk még a prevenartól is! :cry:

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Kép

Kép Bealudtam...:)

Kép Hállóóóóóóó

Kép Már egyedül is megy!!!

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Katica!

Privi ment! :wink:

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Mammuci:akkor ha jön a jóbb idö talizhatuunk é s mehetünk a játszóházba :lol: nagyon édes Domi az utolsó kép a kedvenc ahol eszik :lol: és az alvós haláli :lol: :lol:

Nati: gratulálok :lol:

000kata

Most meg olyan sokat írtatok, nem is tudok mindenre válaszolni így gyorsan, mert Panna még alszik, Kornél meg készen várja, hogy induljunk oviba, de Pannát nem akarom ébreszteni, mert éjjel nem aludt. Már 4. napja. Köhög. :( Szóval azt várjuk, hogy felébredjen.

Nati, szeretnék csendben gratulálni én is a kistesóhoz! :) Még nincs hányinger meg társai? Tök jó, már ketten is kismamik vagytok Csurival! Még szeretnék ilyen jó hírt olvasni! :)

Évi, imádom Lillát is így ismeretlenül is, tegnap Petinek is olvastam a hsz-dből, ő is mondta, hogy haláli lehet az a kisnő is. :) ahogy alvást mímel... Nálunk az "itt van a gumimaci..." a nyerő, Panna rázza a kis seggét amikor nézi. Kornél is szereti, pedig annyira bárgyú zene és rajz... :?

Anikó, édes huncut kismackód van! El tudom képzelni a kis göndör fejét a bugyival! :) de nagyon rendes, hogy segítkezik. Panna is mindig adogatja a lavórból, de még nem húzott a fejére semmit. Ő amikor a pelusához érünk, elrohan vele a szobájába. :) A mosogatógépből az evőeszközöket adogatja egyesével, amikor azt kipakolom. (persze a késeket előtte gyorsan kiszedem), és mondja, hogy kanál, villa. nem mindig találja el. :)

KLarissza, gratulálok a rendelőhöz és a patikához! Nagyon jó, hogy sajátba kezdetek! Sok sikert hozzá! Okos Mátyás nagyon!

Ilba, szegények! Jobbulást!

Csuri, Anna kész. :) Nagyon jó dumája van! Én is rengeteget röhögök Kornélon, de mindig elfelejtem feljegyezni. Ovihoz drukk. Képzeld, nálunk az egyik ovónéni beteg, így déu. kettéveszik a kiscsoportosokat, és egyik felét a középsőbe másikat a nagycsoportba teszik. Kész is a 40-45 fős csoport! :roll:

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Túl a reggelin..... van egy kis időm :) !

Evi!
Ez a labor-os dolog nagyon szomorú!!!!
De, jó, hogy már kezded a "tréninget"! Szerintem is kaphat picit ebből, picit abból :wink: !
Nálunk is alvás terén ilyen vonulás van gyakran. Jön Anna párnával, alvós báránnyal, és felkel Katus is. Neki én szoktam vinni a takaróját :)

Nati!
Gratulálok a pici tesóhoz!
Szerintem a diabétesz, ha már egyszer előfordult terhesség alatt, újra előjön (sőt talán rosszabb is lesz).
Nekem Katussal volt rossz eredményem, most azonban figyeltem nagyon és a teszt előtt mellőztem a szénhidrátot (nem akartam cukros löttyös ismétléseket). A dokimmal azt beszéltük, hogy minden vérvételnél ellenőrzik, de a legjobb, ha odafigyelek arra, hogy mit eszek!!

Ilba!
Oviba holnap megyünk..... ha már Csaba lesz a SZÜLŐ, akkor megyünk, amikor Ő ráér :wink: :) !
Remélem már jobban vagytok!!!!

Mammuci!
Domi nagyon helyes pasi!
Ahogy maszatol, hát ráismertem Valakire, aki itthon is hasonlóan eszik :wink:

Dalma!
Az ovis csoportösszevonások nagyon gázok! Amikor még dolgoztam és kellett ilyet csinálnunk, nagyon megviselt mindenkit (gyereket, felnőttet egyaránt)
A gumimaci nálunk is nagy sláger :? , pedig én úgy utálom! Szerencsére bejönnek az Alma slágerek is :D !

Itt most nagyon esik a hó! Szerencsére olvad, mert én már nem akarom, hogy tél legyen!
Anna kérdezte, hogy a hó miért nem tudja, hogy tavasz van? :lol:
Ja, és azt elfelejtettem, hogy a hétvégén sikerült a férjemmel 2 órára elszabadulni a csajoktól....megnéztünk egy kiállítást Szegeden.
Addig a nővéremék vigyáztak a lányokra. Mikor hazamentünk Anna beszámolt az élményeiről :? Elmentek a temetőbe, a sógorom vitt virágot ki. Anna (aki még sose volt, mert úgy gondoltuk szépen lassan megyünk bele ebbe a nem túl egyszerű "dolog"-ba) közölte, hogy aki meghal, azt beteszik egy ládába és beássák a föld alá :evil: !
Kicsit kiakadtunk a férjemmel!
Most mindennap erről beszélgetünk, hogy hogy is van ez! :roll: :evil:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csajok ez a hó :twisted: akkora hó van itt hogy nemigaz,március van hol a tavasz?majd szánkóval mennek locsolni a fiuk? :twisted:

000kata

Kevinnek kijött még 2 foga mára,azért volt ilyen nyügi szegény.

Már 14 fogunk van :lol:

000kata

Kép

Kép épitek

Kép

000kata

Kata!
Azta! Milyen nagyfiús Kevin! Nagyon édes!!! :D

Én is hoztam képeket (még a múlt heti tavaszból :? :) )
Kép
Kép
Kép
Kép

És jöjjön a mai Anna-szösszenet :) !
Én kint a konyhában ügyködtem, bent Katus jajgat.
Kérdezem Annát, hogy mi a baj?
"Lefeküdtem a földre, magamra terítettem Katust, és elkezdett nyüszögni." :)

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

csak gyorsan, sajna vasalni kell :(
Csuri
ez a kiscsaj!!Szét nevetem rajta magam! Nagyon édes szövege van!

Évi
már 2 hónapja ülnek az eredményen? :?

Ilba
jobbulást!!

Nati
Drukk!! És ügyik vagytok!! Már láttalak pár napja a másik topicban! :wink:

Kata
Kevin nagyon sokat változott pofira! Kész pasi, és milyen sok hajacskája lett!

Mammuci
köszi, Édes Domi mint mindíg!

Tegnap adtam túrót pici eperrel és meggyel L.-nek, ma fosizik egész nap.Remélem nem én bántam így el vele :( hanem csak egy újabb fog...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katica_75 2010.03.11 21:51-kor.

Kép
katica_75

Sziazstok.

Nati nagy gratula de én tudtam róla mert belekukkoltam a 2010 novemberiekbe:))

klarissza
jó ha tudod azaz mond meg azoknak az anyukáknak akiknek el kell vinni a gyereket délbe hogy ILYEN TÖRVÉNY NINCS!!! olyan törvény van hogy ha egy gyereket felvettek egy önkoros oviba akkor az egész napra szól és nem kötelezhetik a szülőt arra hogy délbe haza vigye a gyereket vagy nyáron ne vihesse az oviba!!!.

Én már ennek utána jártam és megjártuk a hadak útját az oviba sőőt felmentünk az önkoros oktatásira és bepanaszoltuk az ovit és emiatt ma már nem kötelezik hanem csak szépen megkérik a szülőt.

pl én itthon vagyok ugye de tudják hogy nem mindig tudom hazahozni délbe ha ők kívánják hiszen Iza akkor alszik és nem fogom a kedvükért felverni a gyereket. Nekem nincs kire hagynom őt.

harivera
Budapest XXI. kerület

Mi értelme hazahozni délben a gyereket, ha már egész délelőtt ott volt és "növelte a létszámot"? Ma K is itthon ajánlottan, de orvoshoz megyünk, mert Panna nagyon rossz bőrben van 3 napja. Köhög, lázas, náthás. Mindezt megfejelve pedig nem eszik semmit. Tegnap pl egész nap egy fél doboz joghurtot evett. Éjjel pedig nem alszik. :(

Kata, milyen nagyfiús Kevin! :)

Csuri, édesek a csajok! Katus is olyan nagy lány már. Panna hozzájuk képest kisbaba, de csak méretben. :)

Panna totál beépült a nagyok bandájába, csak épp motorozni nem tud olyan gyorsan. Megy utánuk, ha megállnak, ő is beéri őket és ott dumcsizik nekik, ha elvesznek tőle valamit odacsap, :) én csak nevetek rajta, milyen nagylányos a viselkedése. Amúgy meg pöttöm Panna. :)

Katica, éjjel vasalsz? :? Fosit sajnálom, nem hiszem, hogy tőled van. Majd fotózok én is és teszek fel képeket.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Voltunk délelőtt az oviban.
Annának nagyon bejött a hely: "Anya, szeretnék ide járni, mert itt jó meleg van."
A nő, aki felvette az adatokat, azt mondta, hogy a "közép mezőnyben" vagyunk, tehát kicsit több esélyünk lehet a felvételre :roll:
Annával egyébként meg volt elégedve (Mi is nagyon büszkék voltunk rá :) ), mert tök ügyesen bemutatkozott, meg a címét is megmondta!
Május közepén kapjuk meg a hivatalos értesítést, addig megpróbáljuk nem azt erősíteni Benne, hogy szeptembertől mehet, mert mi van, ha mégsem :? .

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri
:lol: :lol: ha van egy kis humorérzékük ezeknek az óvónéniknek foggal körömmel ragaszkodnak Annához!! :lol: :lol:
Amúgy nagyon katasztrofális h. már az oviba is ilyen nehéz bejutni :(

Dalma
Jobbulást Pannának! Voltatok dokinál?-mi van vele. Ez a fél joghurt nem valami sok. :? Édi lehet ahogy bandázik! :lol: (hasmars ma is volt.. jön a fog, viszont most nem lett páviánsegge legalább :roll: )
Megnéztük végre mi is hanggal Panna magánszámait :) Léna is kért ismétlést. És a vasalás elmaradt :)

Ission
60kg? De jó is lenne. :wink: De igazad van, mindenki magán érzi mi a sok. Én 4kg-t fogytam, hótaposóban nem indulok el futni, így marad a hulahopp.Ma újra, (először szülés óta :() kibírtam (koppkopp) a gyüminapot.
A napunk 80%-a ezeken a kis székeken zajlik, úgy szereti Léna.(a kisfiú hugomé)
Kép

Kép
katica_75

Csuri, nagyon kis okos Anna, hogy nem ijedt meg. Egy valakinek nem lesz majd jó, ha oviba megy, és az Katus. Ő is menni akar majd. Ja, bár ő el lesz addigra foglalva a kisöcsi/hugival. :) Hát tényleg jó meleg van az oviban (de édes, hogy ezt jegyzi meg belőle), itt is fűtenek veszettül, mi szülök szóltunk, hogy vegyenek vissza, mert attól fázna meg, hogy a 28 fokból kimennek a 20 fokos wc-re. :?

Katica, 90 napos? huh, kitartás! De a 4 kg is jó. Bár az én 6 kg-om szinte meg sem látszik, a nagy súlyból egy kicsit kisebb nagy súly lett. :) Ez az a kisfiú, akiről már tettél képet, amikor Léna még nagyon pici volt a pocakodban? :) Milyen nagy lett ő is. Lénának is sokat nőtt a haja, úgy sűrűsödött, nem? Mit csinál a kisszéken egész nap? Ilyen képet én is tudok mutizni. Panna is szereti, de le csak ritkán ül. Inkább ácsorog.

Dokinéni írt antibigyót, pedig nem nagyon szokott. Nagyon csúnya a kis tüdeje, meg a láz az aggasztó. Ő nem lepődött meg, hogy nem eszik. Kornél egyik csoporttársának az anyukája úgy vigasztalt, hogy az ő kislánya is felnőtt "fényevéssel".

Kép Kép Kép

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Jaj, de jók ezek a képek!!!! :D

Katica!
Az én férjem sem fut most, pedig már jól belejött......ez a boka szalag dolog nem jött jókor (mondjuk sose jön jókor).
A fogyókúráért megy a virtuális hátbaveregetés!!!! :)

Dalma!
Katus már most kiborul, ha Anna mondjuk a WC-re elmegy :? . Össze vannak nőve, de talán a picibabát majd babusgatja :) .
A fűtés minden oviban brutál. Emlékszem Nálunk volt aki rövidgatyában meg trikóban dolgozott (a bátrabbja persze, mert én a meleg ellenére sem pakoltam ki a csülkeimet :roll: ).

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

KRISZTIÁN ISTEN ÉLTESSEN NÉVNAPODON

Kép

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Hjnye, de nagy a forgalom...

Csuri, a lányok gyönyörűek mint mindig!!Katus olyan nagylány Blankához képest...valószínűleg főleg azért tűnik úgy, mert K már jár :roll: Az ovihoz:én is pocakos voltam, mikor Balázst az oviba irattuk. (tudod, egyidős Annáddal)Mi még tavaly tavasszal. Főleg a férjem ment be ügyeket intézni, de nem titkoltuk. Kérdezték a munkahelyet, beírtam Apukám cégét és kész...Azt sem kérték, hogy vigyem haza délben, én szerettem volna ha hazajön.
Szóval nem lesz gáz, drukkolok, hogy felvegyék!B is imád járni!

Dalma, Pannád még mindig egy tünemény!
Enyém Péter is fényevő!!Főleg hogy első gyerek, mindig halálra aggódtam magam, hogy mi lesz így vele. Most már 12 éves lesz. :)
Jobbulást a pici lánynak!!

Katica, Léna nagyon csinos, olyan szép!Nekünk is van ilyen pici asztalkánk székkel, alig várom, hogy jó idő legyen, hogy kivihessük a teraszra és ott vágjanak/fessenek/hegyezzenek/egyenek/gyurmázzanak rajta! :)

Nati, gratulálok!!

Anikó, gyönyörű ez a fiú!Micsoda soltészrezsős frizura!!

Ilba, ission, Titeket még nem is köszöntettelek a topikon sztem :oops:
Sziasztok, jó hogy jöttetek! :)
Ilba, Berci a legkedvencebb fiúnevem!

Nos, mi voltunk múlt héten szurin+méricskén. 8720 g, 73 cm. :)
Az mmr mellé kapott prevenart is szegény. Vettem neki homeós kivezetőszert, remélem nem lesz baja és ezúttal megússzuk a mellékhatásokat!
Képzeljétek, elkezdett mászni!Most már tud fenéken csúszni, mászni, bútorok mentén lépegetni. Kíváncsi vagyok járni mikor kezd.
Valaki kérdezte, mekkora a lába. 18-as cipőnk van, abba kétszer férne bele...megmértem, 10 cm a tappancsa...lövésem sincs, hogy akkor ez most hányasnak felel meg... :roll:
Megyek, keresek róla némileg aktuális képet...

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Kép

Na, itt látszik a fogállománya is, sőt az is sejteni látszik, mennyi idő volt eltüntetni a kismackót a környékéről...
Kép

Ennnyyyyire huncut!
Kép

Ezt még megmutatom. Ezzel szoktunk oviba közlekedni, ha nincs tél, meg ítéletidő.
Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?