A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Bartika, nagyon ügyesek voltatok a szüléssel! Következőre én is ilyet rendelnék, ha ez kívánságműsor lenne...

Úgy látom, Katuska Petrája tudhatja magáénak a legsúlyosabb bébi címet :lol: :lol: :lol: és ő töltött a legtöbb időt is Anya pocijában :roll: :lol:

Kép
vickybabe

Vickybabe: Nekem sem múlik...talán kicsit jobb de a helyzet elég gáz még most is. Majd írd már meg mit mondott a doki (akár priviben) én is egyébként ezt tervezem hogy majd a 6 hetes kontrollon (nekem február 20.-án lesz) megemlítem neki.....
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy idegsít :evil: .

Krisz: a nagyfiam is ilyen tápszert kapott annak idején amikor ő volt baba. Neki is bejött, szépen fejlődött tőle. HOlnap jön a gyerekorvos íratok fel. Szegény fiam állandóan szopizik mindent csinálok tejszaporítás címén dehát nem jön be...(megjegyzem az elsőnél sem jött be semmi) úgyhogy.....kell a pótlás.
Te először szoptatsz és utána tápszer igaz? Mennyi tápszert adsz szopi után?

KépKép
peni

Katuskának gratula ,végre túl van rajta és a karjaiban tarthatja a kislányát :D na mi ma nem tudtuk elmenni a gyerekdokihoz mert zuhogott az eső,remélem jövőhéten el tudunk menni,ha már ő nem hajlandó kijönni :twisted:

Kép
gizella82

Gizella: Komolyan mondom az eszem megáll a dokin........mi az, hogy nem hajlandó kimenni??? Mi ahogy megjöttünk a kórházból másnap itt volt a gyerekorvos....
Ha ne'adj isten baj lenne akkor mi lenne? AKkor sem hajlandó....eszem megáll.......egyékbént elégedett vagy vele?

KépKép
peni

Katuska, gratulálok Petra babához!!! Nem semmi méretek :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Peni: én most úgy csinálom, hogy egyik etetésnél próbálok csak szopiztatni, a másik meg csak tápszer. 3 óránként nekem nincs elég tej (sőt van, hogy még több idő kell). Főleg éjjel nincs tej. Eléggé el voltam keseredve emiatt, de aztán sokan megnyugtattak, hogy ezek a mai tápszerek olyan korszerűek, jó minőségűek, hogy egyenletes fejlődést biztosítanak.

krisz78

Mágnes, mi is túl vagyunk a sebesedésen, és a nagyjábóli gyógyuláson. Azóta amikor rákap Julcsi a cicire, én is fel-felszisszenek, de aztán pár perc múlva már jobb. Szerintem ez azért van, mert annyira feszül a cici a tejcitől, és az elején nem tudja olyan mélyen bekapni. Legalábbis én ezzel magyaráztam meg magamnak.

Éljen, éljen, éljen! Megszületett Petra! Katuska, gratulálok, és minden szépet és jót kívánok!!! Ja, és jobbulást!

Bartika, Ádi még mindig gyönyörű baba!

Vickybabe, Levente is nagyon szép. És már 1 hónapos. És még tortája is volt.

Tényleg c@r idő van, nincs is kedvem Julcsit levegőztetni.

Ami a kajálást illeti, Julcsi egy bélpoklos. 19 naposan már 650-nél tartunk, és fél óra múlva esedékes a következő kaja. Szerintem ma megdöntjük a tegnapelőtti 880-as rekordot.

Jelentem a Lactoherb abbahagyása nem segített, továbbra is fáj a poci. Kezdem azt gondolni, hogy ettől a hatalmas mennyiségű tejcitől lehet. Kicsit bizonytalan vagyok, mit is csinálhatnék. Ha menet közben veszem el a cicit, akkor 1 óra múlva pótlásért sír, ha kiszív mindent, amit szeretne, akkor fáj a poci, de 3 órán belül ennek ellenére sír a következő menetért. Állítólag anyatejből nem lehet őket túletetni, de nekem azért vannak kétségeim. Nálatok nincsenek ilyen gondok?

Kép
petne

Katuska: Hatalmas gratula!!!!!

krisz: :lol: Az a macis kép nagyon ott van!!! :lol:

cicifájás: én komolyan mondom, néha már örülök neki. Valószínű, én vagyok béna, de ez a "kereső reflex"- amikor a baba arcát vmi megérinti, akkor abban az irányban keresi a cicit- nálunk mindig fordítva sül el. Maszatmanó a cicit mindig a saját háta közepén keresi. Ha végre ráharap (közelharc után- tuszkol el a kezével, fejét a másik irányba feszíti), én már boldogan látom a csillagokat is...

Prütty: valószínűleg a tánclépés, a térdek berogyasztása az, ami igazán megdöbbenti a bébit, ezért hallgatnak el- de hogy az unokatesómnak ez honnan jutott eszébe?! :shock:

Ajjajj, megfájdult Manó pocija...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Katuska, na végre! Gratulálok Petra babához.

Hanna, nagyon tetszett a betegjogi képviselős levél. Szerintem is jó a stílusa a párodnak.

Szopizás. Bal mellből még bimbóvédővel, elején fáj utána nem, jobb rendben van már.
Ma megint volt védőnéni, el volt ájulva Zsófitól. Ébren volt és úgy figyelt. Mondta, hogy ezt nem várná egy 11 napos gyerektől. De hát okos a lelkem, nem tehetek róla. :D Azt mondta már csak két hét múlva jön.

Kép
Kép
cs_erika

Peni:sajnos nálunk ez az egy gyerekorvos van :(

Petne:szerintem fájhat a sok tejtöl a poci,nálunk Bogi volt nagy zabagép mint Julcsi és nagyon sokat fájt a pocija,sőt sokszor zöld volt a kaki,mert nem tudta megemészteni a sok tejcsit :roll: szerintem időnként próbálj meg neki teát adni,nálunk bevált a mecsek baby tea,mert télen föleg gázfütés mellett elöfordulhat hogy csak szomjasak :D

Kép
gizella82

Gizella, Petne, erre nem is gondoltam, hogy túleszi magát...pedig lehet nálunk is néha ez a gond. Tejcsi is sok van, meg étvágyból sincs hiány. Zöld kaki is bejátszott már... :roll:
De hogy vegyem el tőle, ha még enne? Akkor sírás van... :roll:

Gizella, de szép a vonalzód! :D

Peni, ok majd referálok jövő hét szerdán a doki után :wink: :lol:

Egyébként elkezdtem a Kriston tornát, állítólag az is jó aranyérre (is). De pár hét, mire lesz hatása...

Csajok egy gyakorlati kérdés: névváltozás (házasság) esetén a taj és a személyi iratokon kívül mit kell még átíratni?

TAJ kártyát és adókártyát hol és hogyan? A többit gondolom az okmányirodán intézik...

Köszi az infókat!

Kép
vickybabe

Vickybabe: TAJ-t a Teve utcában, az adókártyát a Visgrádi utcában tudod intézni (itt sokan vannak mindig). Ha van jogsid, forgalmid, azt is át kell(ene). A jogosítványomat én nem írattam át, majd ha lejár. Bankszámlát is át kell. Meg ha van valami számla, ami a Te nevedre jön, azt is lehet, bár én ezekkel sem foglalkoztam.
magdolnasz

Katuskának nagy nagy gratula :D Maszatmanó: nálunk is ugyan ez a helyzet fejét elfordítja és tol el magától :shock: kis lusti szopizni :wink: hú megint volt egy kemény menetünk pocifájást illetően épp most csendesedett el a drága :D
erzsebet0312

Krisz! Ádámka nagyon aranyos! Hogy érted el ezt a beájulást?

Bartika! Nekem is küldd át légyszives a megkötés 4 lépését.
Nagyon szép szülésed volt! Gratulálok még egyszer!
Nem tudom mitől fájhat a hasad. Én a helyedben felhívnám a dokit, ha valami furát tapasztalok. Jobb a problémát megelőzni és inkább telefonál feleslegesen, minthogy probléma legyen és nem telefonálsz.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Na, ma mi is megkaptuk Saci adókártyáját, TAJ még sehol :evil:

Viki: minden iratodat ki kell javítani. TAJ: OEP, adókártya: APEH (biztos Magdolna is ezt írta, én utcaneveket nem tudok)

KATUSKA: VÉGRE, HATALMAS GRATULA! :lol: :lol: :lol: :lol:

Komolyan, Lányok, ezekhez a gyerekdokikhoz már hozzá sem tudok szólni :evil: :evil: Ez furi, Gizella, szerintem nagyobb településen laksz, mint én, hogy lehet, hogy csak egy gyerekdoki van? Nálunk van 3. (Na jó, rákerestem, nem sokkal nagyobb, de nagyobb.)

Nekem pont az a bajom a kakival, hogy nagyon sűrű :roll: nem olyan folyós, mint az elején :( így nehezebben küzd meg vele Sacikám :( Jó nyűgös is miatta, amikor műsoron van a kérdés :(

Lányok, ma nagyon fáradt vagyok. Megműtöttem a halakat, de látom, hogy még maradt beteg. Semmi másra nem volt szinte időm, enni is alig. Mert persze a halak előtt a sorban ott figyelt Sacikám. Nem mondom, hogy pörgős volt ma, szerintem egészen nyugis... alszik, meg néha nézeget. Sokat nem volt ébren, remélem, nem éjszaka pótolja.

Csöre
csöre74

Mágnes! Nálunk az első pár korty fájdalmas, bár én többnyire cicivédővel szoptatok, mert nem hajlandó a fiam anélkül cicizni!

Katuska! Gratulálok! Sok boldogságot és sok tejecskét kívánok nektek! Neked meg gyors felépülést!

Mártika! Ádi baba szépséges!

Vickybabe! Boldog 1 hós szülinapot Leventének! De édes a pingvines rugijában.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Petne!
"Állítólag anyatejből nem lehet őket túletetni, de nekem azért vannak kétségeim. Nálatok nincsenek ilyen gondok?"
Nekem nincs! Bár szeretném ha lenne ilyen gondom! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: Te hogy vagy?
magdolnasz

Sziasztok!

Katuska! Gratula!!! Aztaa! Nagyon szép méretek, nem csoda, hogy szegény anyát átrendezte Petra...

Házidoki: Gizella! én azonnal orvost váltanék. A beteg gyerekek közé nem lehet bevinni a babókát! Nálunk felajánlotta a dokinéni, hogy 1 hónapos korában is kijön, be ne vigyük a kehesek közé...

Ma Apa megszerezte az anyakönyvi kivonatot, a lakcímkártyát, kiváltotta a TAJ kártyát: OEP-nél, nemsokára az adókártya is sorra kerül (APEH-nél)

Na megyek, Juli engem követel...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Hahó! Na addig kutattam, amíg megleltem a neten, hogyan kell az újszülötteket kendőzni:

http://www.abbcenter.com/?t=kismamalink ... 1923&cim=1

Szóljatok, ha innen nem nyílik, küldöm mailben.
Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika!

Tök jó ez a kendős oldal. Kipróbálom holnap Borcsán.
Meg megkérem az egyik barátosnémat, tanítson ki, ő szokott kendős tanfolyamokat tartani... Ha kiokosít, leírom Nektek is a fogásokat.

Na elmegyek mesét olvasni, Borcsát fürdetni, magamat is elvermelni 2,5-3 órácskára... Ha most is úgy fog fájni Borcsi pocója, mint tegnap éjjel, ki fogok akadni egy kicsit...

Jó éjt mindekinek! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Katuska: gratulálok Petra babához :D

Nekem is sokszor fáj a cici főleg amikor kezdődik a szopizás de pár perc múlva már jobb.

Ma leesett a köldökcsonkunk :)

sahli

sahli: gratula a köldökcsonkhoz!!

magdolnasz: én még csak kb 1 éve vagyok sashalmi- de nagyon élvezem :D

Túletetés anyatejjel: a decemberi topikban vizsgálták a kérdést, és komoly dokik beidézésével állították, hogy nem lehet... persze az lehet, hogy a baba túl mohó, benyel egy csomó levegőt stb. aztán rosszul érzi magát...

TAJ: Apát ma elküldtem a Teve utcába, ahol közölték, hogy már feladták postán, és kártya helyett kaptunk egy jegyzőkönyvet (ami a TAJ számot is tartalmazza). Így szám van, kártya nincs- egyenlőre.

Ma muszáj volt új porszívót vennem, mert a régi elkezdte visszatermelni a port, ami ugyebár Maszatmanónak nem lenne túl egészséges. Porzsák nélküli Samsung- 360W szívóteljesítmény- (ha felcsavarom max-ra). Remélem, kihúzza egy darabig, a réginél biztos jobb lesz.

Maszatmanó egész nap hasfájós volt- félek az éjszakától...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Magdolnasz! Köszi az érdeklődést, mostmár egész jól. A dokit holnap kell hívnom az eredményekért. Remélem azok is jók lesznek.

Bartika! Nagyon szépen köszönjük a linket!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Nálunk is egész nap hasfájás volt. Most aludt el a fiam. Ma egész nap kb 3xfél órát aludt, a többit kézben töltötte.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska! Nagy gratula! Ügyesek vagytok!!!!

Holnap jövök bővebben.
Én is csatlakozom Enikőhöz. Olivér is nyűgi volt egész nap.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jó reggelt!

Csajok, mintaszerű éjszakánk volt.

9-kor letettem aludni, éjfél után ébredt, én persze kábán odabotorkálok az ágyhoz, gyorsan tiszta pelus etetés.

Aztán következő kelés negyed 4. Na ez nálam annyira nem zajlott simán. Szerintem zt álmodtam, hogy evett, mert néztem, hogy mi a fenét nyüszizik már, megnéztem a pelust, tiszta, gondoltam benyomom neki a cumit, én meg mint aki jól végezte dolgát visszabújtam aludni. Kb 1 perc múlva lánykám hatalmas ordításba kezd, és akkor eszméltem rá, hogy én aztán milyen hülye is vagyok. :P :P

Aztán regel 6-kor ébredt. Most pedig megint alszik.

Én nem hiszek abban, hogy a laktoherbtől fájna a hasuk. Valamit be kell magunknak magyarázni, de abban pont olyan anyagok vannak, amiket hasfájós csecsemőknek szoktunk adni. (jó azért nem éjszakára iszom meg, biztos ami biztos :D )

Vicky, átiratás: adókártya, lakóhelyhez legközelebbi APEH kirendeltségnél intézik, én a jogosítványomat nem írattam még át. Az esküvő előtt egy évvel járt le. Majd amikor lejár, akkor át lesz írva. Elvileg az őtlevelet is át kellene. Na én azt sem írattam át. Egyébként is, szine csak EU-n belül utazunk, szóval bőven elég a személyi. Ha meg máshova megyünk, úgysem néz tána senki, hogy mégis hogy hívnak.

Kép
Kép
cs_erika

Ti mennyit isztok?

Én iszonyatosan szomjas vagyok. Az éjszakai szoptatások alatt nálam elfog másfél liter ásványvíz. Napközben pedig még 3 liter.
Plisz a laktoherb, és ha még levest is eszem. Vagy valami gyümölcsevet.

Tegap be akartam tenni a hűtöbe a tálcát. :shock: Szerintetek fáradt vagyok?

Kép
Kép
cs_erika

Hello!

Ma is nyugodt éjszakánk volt, egy kis hasfájástól eltekintve.
Csajok! Akiknek hajas babája van: Ti hogy és mivel ápoljátok haját. Ha csak olajozom a fejét, azt a vízzel nem igazán tudom lemosni, zsíros érzetű marad. Használtok valami bébi sampont? Bőrkiszáradás ellen mit tesztek. A lábfején látom , hogy száraz a bőr. Tegyek több fürdetőkrémet a vízbe? (csak az a baj, hogy rohadt nehezen oldódik)

krisz78

Erika: pont ugyanilyen időbeosztású éjszakánk volt, annyi különbséggel, hogy Manó fél nyolcig aludt reggel :D

Ivás: muszáj innunk! Nem véletlenül vagyunk szomjasak, tejgyártáshoz is kell- s minél többet iszunk, annál több lesz a tejcsi. Én ma éjjel szinte "tömtem" magam vízzel, még akkor is, amikor már nem voltam szomjas- s mégis, reggel totál kiszáradt szájjal ébredtem.

Egyre inkább meggyőződésemmé válik, hogy a délutáni és koraesti hasfájások, sírások oka az, hogy addigra Manó elfárad- idegileg is. Észrevettem, hogy néha egyszerűen lefárad az ingerektől: sír, mert nem akar fényt, nem akar hangokat maga körül, és épp attól nyugszik meg, hogy beviszem egy sötét szobába, és hagyom békén aludni. MÁskor persze azért bőg, mert unatkozik :D Ja, és persze a két sírás nekem egyenlőre pont ugyanúgy hangzik- fene tudja, mit akarnak a manók!!! :shock:

Aput ma a munkahelye kiküldte Brüsszelbe gabonaügyeket intézni. Ott állítólag kapható valami hasfájás elleni csodaszer (a kollégának az jött be, amikor már semmi nem használt). Ha hoz belőle, és kiderítjük micsoda a Szuperlötyi, akkor beszámolok itt is 8)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Gratulálok Katuskának Petra babához!
Hatalmas méretek,jól meg nőt a pocakban ez a kislány!
Nem tudom hogy csináljátok de nekem szinte egy perc időm sincs,bár most Anikó is itthon van.
Remélem majd később ha már egyedűl leszünk hagyja az én kisfiam hogy többször benézzek hozzátok!

Kép

Kép
poszani

Sziasztok,

Egész éjjel jósolgattam, a következő technikával: két-három 10 perces fájás után tartok egy fél óra szünetet, amikor ugye bealszom. Majd kezdem előről. Szóval pocsék éjszaka volt. Reggelre el is múltak.
De vidáman mentem CTG-re, hátha lesz valami eredménye az éjszaki szenvedésnek.
Már a CTG-n is tudtam egy keményedés produkálni.
Viszont a vizsgálatnál kiderült, hogy a helyzet kedd óta változatlan, a méhszáj még mindig szűk egy ujjnyi, és teljesen hátul van.
Így indításról nem is érdemes beszélni, szépen várjuk, hogy magától csináljon valamit. Következő elmélkedés a dokival hétfőn, amikor már egy héttel leszek túl a terminuson.

Amúgy a doki szerint én remekül vagyok, a gyerek is, minden szép és jó, csak türelem.
Most ezt gyakorlom :)

Kép
gombócmakka

Gratula Katuskának Petra babához!

Bartika: ez egy remek szüléstörténet, nagyon ügyesek voltatok.

Kép
gombócmakka

Jó reggelt!

Olivér tündéri volt éjszaka. 90-et evett. :)
Én is szomjan halok. Napi 4-5 l víz lecsúszik. :oops:

Kép
hanna30

Erika! :D :D :D
Szegény gyerek!
Én nem bírok sokat inni, pedig igyekszem, de a 1,5-2 liter víznél többet nem tudok lenyomni. Mondjuk terhesség alatt is napi 1 - 1,5 l folyadékot ittam.
Nálam érdekes, ha több folyadékot iszom abból nem tej lesz, hanem kipisilem.

Krisz! Mi a haját is a patikában adott krémmel mossuk, bár Milánnak nincs sok haja. Nekünk testápolásra a Nivea babáknak való krémje jött be mindkét gyereknél. Mindkettőnek nagyon száraz volt a bőre a túlhordás miatt és ettől nagyon finom puha lett.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

jó reggelt!

látom lassan mindenkit elér a hasfájás :(
Mi még az infacollal próbálkozunk, talán jobb, már nem 3 órát sír este, csak 1-1,5-et. Ez is valami :lol: Szegénykém úgy utálja az ízét olyan csalódott fejet vág, mikor belényomom, cicire számít és ezt kapja előtte :(

Maszatmanó, kíváncsi vagyok a belga csodaszerre!

POszani, kitartás, lesz ez jobb is! Nagylányod hogyhogy otthon van?

Krisz, nem ápoltuk semmivel, fürdéskor lemostam és kész. Most viszont elkezdtünk kopaszodni, kis öregember frizkónk lett (elöl kopasz) :lol: sampont még nem használtam. Bőrkiszáradás ellen nekünk a gyógyszertári olaj nem jött be, a Johnsons baby rózsaszínt használjuk, szerencsére nem gyakran kell.

Kép
vickybabe

mennem kell, nyüszi van...pedig az előbb elaludt...

Kép
vickybabe

Ja, bőrszárasságra a kórházban Panthenol habbal kenték a babákat.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Nekünk is nyugis éjszakánk volt... A második etetésre én is csak halványan emlékszem. Volt puki, rotyi, nagy zabálás, utána nyüszítés, aztán ismét szundi, minden... Amikor megnéztem az órát már 3/4 6 volt... :)

Prütty-koreográfia: én is kipróbáltam, működik :D

Száraz bőr: mi a dokinéni által felírt krémet oldjuk fel forró vízben, azt löttyintjük a fürdővízbe, no meg olajozunk fürcsi előtt, amit aztán valahogy lemenedzselünk a krémes vízzel. Nem egy szép látvány, de hát Borcsa egy kis méltatlankodás után kezdi már élvezni - főleg amikor a tesók mossák a lábát és a kezét. ;) Egyébként Borcsának hámlott a bőre, én vígan bekentem ott is a Sudocrem nevű csodával. Mi más popsikrémet nem is használunk, törlőkendőt is csak módjával, helyette, ha lehet, akkor meleg vízzel mosom le a popót és kapcsolt részeit... :D

Köldökcsonk:
mi is tegnap váltunk meg tőle, el is tettem a dobozkába, mostmár mindhárom gyerekem kölcsökcsonkja ereklye...

Folyadék: én nem tudom, mennyit iszom, de az tuti, hogy nem keveset. Azt szoktam, hogy szoptatáskor mindig odakészítek/készíttetek a párommal az én "kis" fél literes bögrécskémbe teát vagy vizecskét, s azt szoptatás előtt-alatt-után lecsurgatom a gigámon...
Ja, tejet nem iszom, szörpit sem nagyon, úgyhogy lassan elegem lesz a teából és a vizecskéből. :shock: Lehet, hogy inkább több leveskét kellene ennem... :roll:

Képzeljétek, enyim Apa főzött nekem finom zöldségleveskét, sütött pipihusit és készített krumplipürét... Imádom!!! A zuramat is és a pipihusit is.
Na jó, hagyok valamit a lurkóknak is estére... :)

Kávé:
ki iszik kávét? én nem bírtam megállni ma, megitteam egy kis gyenge kavarós kávét, keresztbeállnak a szemeim... :shock:
Legfeljebb du. hiperéber lesz a gyerekem, leordítja a fejünkről a hajat, s jól kifárad estére...

Derékfájás: nékem a derekam akar leszakadni mostanság. Lehet, hogy most rendeződnek vissza a csontikáim, a gerincem, stb., stb... Nektek nem fáj? :?

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Jó reggelt :) vagy delet lassan?
Nem most keltem ám 8)

Batkata: én iszom kávét, minden reggel, kotyogósat, de arabica-t, annak alacsonyabb a koffein tartalma. Tejjel iszom, bár tudom, hogy azt Neked nem szabad. Bébi nem hiperaktív tőle, én a kezdetektől iszom... különben hogy kelnék fel? :roll: :oops:

Derékfájás: volt, van, de javul, és remélem, nem lesz :roll:

Bőrszárazság: én olajozom... nem azonnali a hatás, de pár nap alatt szépen helyrejött. Saci bőre is olyan száraz volt, hogy aki látta (doki, védőnéni, nővérkék), mindenki azt hitte, hogy túlhordtam. Pedig nem is :D
Metodika egyébként ugyanaz, mint Batkatáéknál: fürdés előtt a testecske olajoz, majd lemos szépen. Szerintem szép Sackó bőre.

Hajmosás: mi a fürdetős vizet löbityköljük a fejecskéjére.

Éjszaka: izé... :( nem annyira kerek :(
Alszik a drágám rendben, de a szopis kelések :roll: :?
1 körül ébredt először. Szopi: sacc 10 perc (kis fullákolással a mohóságunk miatt), cicibe belealszik, büfike: két szép nagy büfi után egy óriási bukás :( nem bukott ő korábban :cry: nem tudom, mi az oka :( és persze a bukásra felébredt, elkezdett üvölteni, és vagy 40 percig nem lehetett megnyugtatni. Akkor a sokadik cici kínálásra végre elfigadta a cickót, szopákolt párat, és bealudt. Hozzáteszem, ha nincs csurig a cickó, akkor szkennel a drágám egy ideig: jobbra-balra huzigálja a tátott száját, hátha belepottyan a sült cici :D ilyenkor kicsit belenyomom a szájába, hogy érezze, tényleg ott van, csak éppen már nem olyan kis feszes. Ezért lehetnek jobbak a széles szájú cumisüvegek, mert a tele cici formáját utánozzák. Hozott a Papa TT-t, majd beszámolok a tesztelésről. Egyelőre nem használtuk még.

Gombócmakka: csak nem átcsúszol februárra? :D

Zitocs: na, ha nektek feldobálták a taj kártyát, akkor lehet, hoyg azt kaptuk meg tegnap (tértivevényes levél, de mivel nincs kapucsengő, csak értesítőt dobtak be... remélem, a Mama ma elmegy érte).

Barti: köszi a linket :) mostmár csak kendőt kell vennem :D neked milyen van? bocs, ha már írtad :oops: arra emlékszem, hogy az XL-est ajánlottad. Tényleg, milyen magas vagy?

Na megyek, vasalok egy kicsit, meg még valamit akartam, csak elfelejtettem :oops:

Csöre
csöre74

Batkata, én is iszom minden reggel tejes kávét, simán lefőzöttet, egy ujjnyit teszek egy bögre tejbe... babóm mégis délelőtt alussza a maratoniakat... énis simán visszaalszok tőle... :roll:

Csöre, nekem Kismama van, kaptam még régen egy barátnőmtől, ő meg a Babaexpon vette. De tök mindegy milyen, csak hosszú legyen, én 168 cm vagyok.

Amióta én is 2 liter felett iszom vizet, ahogy ajánlottátok, szétdurran a cicim... és szalasztom ma apát melltartó betétért. :shock: Mondjuk én is állandóan szomjas vagyok, simán megiszom éjjel a másfél litert... bőven 4 felett vagyok. :shock:

Gombócmakka! Az mit jelent, hogy hátul van a méhszáj?????

Csajok! Szerintetek Korpovitot lehet enni? Az is rostos, nem okoz pocakfájást? Lassan nem ehetek semmit. :( Nálam kiderült, hogy az állandóan visszatérő candidám újra benézett, amit nem csodálok, hiszen szülés óta és már terhesen is gyakorlatilag édességen éltem. Szóval ezért fáj a hasam... meg már alul is viszketek. :evil: Szóval édesség kilőve, zöldségek kilőve, gyümikből is csak az alma, banán ugye cukros, aztán fehér kenyér nem mehet, de helyette a teljes kiörléső sem a tábla szerint. :shock:
Meg kéne tanulnom vizen élni... :roll:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: szerintem teszteld, hátha nem bántja Ádámot... Saci nem szereti a magos kenyeret (gabonamagos), de a korpovitra eddig nem panaszkodott.... uff, szegényem, jól összejött akkor most neked. De akkor tejet sem lehet, vagy rosszul tudom?

Én kicsit kisebb vagyok: 163 cm, akkor is XL-est vegyek? Vagy elég L-es? Bocs, hogy ennyit kérdezek, csak azt sem akarom, hogy elvesszek benne, de szeretném, ha minél használhatóbb lenne.

Csöre
csöre74

Hajmosás: mi is a fürdővizet csurgatjuk az ő loboncára...

Szkenelés: :D :D :D
Ezt én is megfigyeltem Borcsinál, ált. akkor szokott ilyet csinálni, amikor "köll a fenének a tejcsi, csak valami bánt a pocakom tájékán, adjatok valamit, hogy megnyugodjak" című projekt folyik. Akkor én is próbálom beletömködni, aztán egy kis hiszti és nyafi után rájön, hogy ott van az orra-szája előtt a bőség-cici, s pár kortytól meg lehet nyugodni... Csak arra kell figyelnem, hogy ne egyen/igyon "tejfröccsöt", mert akkor ismát benne vagyunk az ördögi körben... :)

Kávé: megnyugodtam... Akkor átállok a kavarós kávé vízzel, kevés cukorral menüre (vagy: "kis kávé sok tej, cukor nélkül" - a'la Macskafogó 8) )

Csöre: én most teregetni megyek, ha Borcsi is hagyja, ééés újabb adagot teszek a Rozi-motyógép pocakjába, Julcsi ismét bepisil éjjelente - egy kis regresszió most talán még belefér.

Apropó: van a Huggies-nak valami nagyobb gyerekeknek készített bepisi elleni pelus-bugyija. Ismeri valamelyikőtök? Asszem DryNites a neve. Valamelyik lapban láttam a reklámját. Ha igen, örülnék egy kis tapasztalatcserének - bár tudom, a fórumbeli gyerkőcök ált. jóval alatta vannak a szobatisztaságnak. Esetleg a rokonságban ha használta valaki...
Ha így folytatja a nagyobbik lyányom, be fogok szerezni egyet, csak kíváncsi vagyok, van-é valakinek itten ezügyben tapasztalata...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

El kellett nennem a dokihoz. Nem esett le a gátmetszésről a felszívódó csomó. Nem fájt, csak kellemetlen volt. Még jó, hogy két etetés között anya vigyázott Ádira, a doki meg rögtön behívott.

Megdöbbenve tapasztalom, hogy a Libero newborn már kicsi a fiamra. Meglátszik a combocskáján a helye. Ezek szerint hízunk.

Csöre: szkennel a gyerek :D :D Ez tetszik. Az enyém ugyanezt csinálja, csak közben még horkant is. Úgy bemérgeli magát, hogy csupa vörös lesz.

krisz78

Csöre, bizti ami bizti lemértem: hossza 4méter 20cm, szélessége 60 cm. Ez tutti elég lesz, mert amúgy sem a magasság számít, hanem a szélesség... :lol: Így pont dupla csomóra tudod kötni a végét, a hátadnál és nem fityeg semmi.

Tejet iszom, nem a legszigorúbb diétát követem egyelőre, hanem általában már az segít, ha totál kivonom a cukrot az étrendből. Bazi nehéz, mert napok óta mákos tésztán, diós tésztán, kelt tésztán élek ebédre... na meg gyümileves, és társai. Azért nehéz még, mert nem nagyon merek édesítőszerekkel sem enni most, az meg tiszta mesterséges cucc... :(

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Krisz! Akkor csak jól érezted még bent a kórházban, hogy valami nem stimmel a gáttal??? És akkor most csak simán kihúzta? :shock:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Poszani: bár mi kettesben vagyunk napközben, nekem sincs semmire időm :cry: Az esték jobbak, mert akkor Apa pesztrálgatja Bálintkát (aki az utóbbi időben nagyon ölbebaba lett ), addig én megfőzök másnapra, meg rendbeszedem magam egy kicsit.

Gombócmakka: kitartás!

Bőrkiszáradás ellen nekünk doktornéni írt fel krémet és az nagyon jó, egyáltalán nem száraz Bálint bőre. A kis fejét én csak a fürdővízzel megmosom minden este, aztán még egy pihe-puha fésűvel átfésülöm, hogy éjszakára csinosak legyünk :D Egyelőre nem hámlik, nem koszmós, stb., remélem ez így is marad.

Érdekes, ez a Prütty koreográfia nekünk is bejött :D

Batkata: nekem azt mondta a védőnéni, hogy napi egy kávét nyugodtan megihatok, igaz, erről most önként lemondok, mert annyira elszoktam a kávézástól a terhesség alatt, hogy már nem is hiányzik. Inni viszont sokat iszok (főképp tea, víz nálam is, plusz kis sárgalépalé A-vitamin kedvéért), igaz, nekem alapból nagyon magas a folyadékigényem.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Batkata: én iszom kávét. A terhesség alatt is ittam és azóta is minden nap. Reggel 1 tejeskávét, 1 normál presszókávé, cukor és kb 1-1,5 deci tej. Enélkül én nem élnék.........
Nem éber a gyerek (bár lehet hogy ő megszokta hiszen mindig kapta:-)) alszik simán 4 órákat ha tele a pocak.
Ha jobban vagy tőle ne csinálj belőle kérdést, idd meg, fontos, hogy te is fitt legyél és jól érezd magad. Az a jó a babának is ha a mama jól van......
Legalábbis én megiszom és semmi gond.....

Tápszer: itt volt a gyerekorvos...írattam tápszert mert fogy a fiam. Nem méregetem mániásan, 2-3 naponta de észrevettem hogy fogyott........és ez nem jó. Szóval írt a dokinéni tápszert, kiegészítésre használom délután meg este...
Simán megette...este 9-kor szopi után benyomott 90-et, és aludt fél háromig. Azóta csak szopizott.....de már kezd nagyon lötyi lenni a cici (nem bírja az iramot), úgyhogy a következő etetésnél pótolni fogunk szerintem.
Lányok én mindent megpróbálok, eszek rendesen(túl rendesen), iszom napi 3-4 litert, iszom ezt a ramaty laktoherb teát, szedem az urtica urenset, kipróbáltam a more milk kapszulát mégsem tudok mellenként 50-60-nál több tejet produkálni. Hogy a fenébe???
Kezd meggyőződésemmé válni, hogy ez a tejtermelés genetikus vagy alkati kérdés...........mert én úgy érzem megteszek mindent és mégsincsen semmi eredmény.........
Persze nem adom fel! Rajta vagyok a tejfakasztáson:-)
Ha van valami tuti tippetek, örömmel fogadom..........

KépKép
peni

Peni! SZerintem próbáld ki uccsó mentsvárként a szaporító fejst, amiről írtam, csak hogy kiderüljön, nem e babód a ludas (és lusta szívni).
Ha így sem lesz több, akkor szerintem (bár most az LLL-esek leköpnének), de kakálj bele. Tápin ugyanúgy felnő a gyerek és a Te lelkiismereted is tiszta lehet, tényleg mindent megtettél!!! :roll:
Vannak ám a tápinak is előnyei! Lehet, ha nem görcsölsz rajta annyit, akkor elönt a tej.
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Krisz: remélem, helyrejön hamar a gátad...
Enyém gyerek majdnem 4 hetes, és még mindig a libero newbornban nyomul :lol: :lol: :lol: ügyel az alakjára a drága :) hízás kevés van, viszont sokat nyúlt :)

Köszi Barti, akkor ekkorára mozdulok rá :D
Ne is mondd az édeset! 2 hét múlva jár le a cukordiétám...

Prütty: Sacinak nem jött be :( este már a teljes altatódal arzenálomat bevetettem, hiába... :( jött Kaláka, Halász Jutka, népdalok, népies műdalok, klasszikusok... hát az én drágám a "reszket a hold a tóóóóó vízén" című örökzöldre nyugodott le :roll: :lol: :lol: :lol: úgyhogy ez ment végtelenítve Anya szájból :D

Ja, teregetés... jó, hogy mondod, Batkata...

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?