A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok, jó reggelt, remélem minden mama és baba jól aludt és sokat! :D

Na, ahogy ideültem írni, Ákos már kiabál, hogy Anyaaaaaaaa!

Ma megyünk kontrollra a két kicsivel, remélem, hogy végre abbahagyhatjuk az antibiotikumot, már csak azért is, mert szegény Zita olyan fura és híg kakikat produkál tőle, hogy folyton felmarja a kis fenekét. :( Meg egyébként is, nem való az az ő kis gyomrába!

KépKépKép
bongyi

Emese, gyorsan húzkodd végig az összes állatkát, ki tudja mit rejt még a gépezet....... :D

KépKépKép
bongyi

Kaqk: gyogyulast hatadnak!
Lmóni, Anitja: sok sikert a kistesora, h akkor jojjon, amikor ti szeretnetek! mi is nagyon szeretnenk, de elobb fogynom kell, mert ilyen testsullyal veszelyben az egeszsege!
viranka: annyira edeses a gyermekeid! es Mira egy kis szinesznoooooooooo
Milénamoni: rmelem zetike hamar meggyogyul
emese: koszi a receptet en is kiprobalom
recept: hol van az a klassz toltott kenyerrecpt?
kaki: nekunk mar jo ideje kb 2 hete ugy van, h reggel kajcsi utan egy zold kemenyebb es delutan egy sargaszold higabb. sztetek ez jol van igy?? a hetem megyunk a 2. szamu dokinkhoz es majd ott is megkerdezem

nnnna akkor nehany jelentes, mert le vagyok maradva nagyon:
hozzataplalas: lkezdtuk a reszelt bioalmaval , ut uveges boi alma, uveges bio alma-barack; es mindent nagyon szeret – jah es ami annyira vicces volt, a tegnapi almaeves kozben ELALUDTTTTTTTTT 

alvas: tudjatok irtam, h azt mondta a doki, h fel orakat aludjon es delutan egy hossazbbat kb 2 orat. ezt azert mondta, mert akor meg linike mindig csak 10 perceket alud egy nap 2-3x. es csak azert mondta, h al az alvasokra tudatsan kell keszunlni. es amiota igy van linike alszik 2xfel orat es egyszer 2-3orat. a hosszu alvashoz mindnenkeppen ingerszegeny kornyezet kell, ez nalunk a a szobaja, a kisagyban tortenik, behuzom a sotetitot is, ez alt 15 oratol van 17, 18-ig. a fel oras alvasai pedig 10-tol es 12 tol, amire meg azert kell figyelni, mert jatszik, figyel mindent es egy ido utan ugy elfarad, h csak nyuglodik! es az neki sem jooooooo
uj technikam van az ejszakai elalvasahoz, ha magatol nem lenne hozza kedve: van egy kis viragunk , aminek csorog a szirma es azt ovatosan kapargatom. annyira figyeli, h kb 2 pec mulva olyan almos lesz tole, h elalszik. 

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Gremese: ém is kb 1 hete jöttem rá, hogy a játszószőnyegen a csillag zenél ha megnyomom!!! :shock:
Véletlenül ráléptem amikor a redőnyt engedtem le... :shock: :oops: (Persze este 11-kor történt a kiságy mellett amiben a gyermekem aludt... :shock:

Kép
Kép
timi26

Nektarin
Ja persze, tényleg vasárnap nagyon gáz idő volt. Mi sem mentünk sehova.
Hát kicsit kivan, de már kezdi feldolgozni. Készül lelkileg a műtétre. De fogyott vagy 8 kg-ot a sok idegeskedéstől meg izgalomtól.
De főleg nem magam miatt aggódik, hanem apu meg a 4 éves öcsém miatt. Apu is szokott rosszul lenni, bár többnyire nem szól (idegi alapon szív problémákat produkál. uúgy fáj neki, csak a szívének
semmi baja fizikailag)
De jó kacagott az oltáson :) remélem Lilla is fog ma :)
Nagyon jók a képek, látom érdekli a TV műsor :)

Viranka
Izgalmas :) főleg, h öcsém nem a megértő fajtából való :lol: nem a mi nevelésünk :lol:
Ki volt az, aki az osztálytársad volt??? Fúú ez izgi :)
Nagyon jók a képek :lol: és Mira mérges arca csúcs

Nyekrit
Várjuk a poncsó bemutatót :)

Era
Remélem hamar megjavul a net és jössz. Jó ég de fura Beatrice mindjárt 6 hónapos :)

Regi
Ez durva :( pedig amúgy az oxigén hiány miatt még lehetne egészséges gyerek belőle, ha nem túl sokáig oxigén hiányos. Azért nem semmi.

Hajni
Nagyon szépségesek a gyerkőcök és Lilla milyen ügyesen forog :)
és télleg nagyon csini vagy :)

Emese
Hát igen az árakról a pasik nem igazán vannak tisztában :lol:
Jó ég és minden nap így kell altatni? mármint üvöltés is van előtte. hát le a kalappal én attól is kivagyok, amikor néha ezt csinálja.
Neeeem mondod, h most jöttél rá :lol: amúgy szerinted milyen állat??? Mi elneveztük majomnak, bár érdekes a zebracsíkos farok :)

Silka
naagyon gáááz
Lilla is pont ezt csinálja :) és nagyon mérges tud lenni, h nem sikerül, meg a fejét is tekeri oldalra hátra :)

Bongyi
Etye petye lepetye csak hogy további tippeket adjak :)
De inkább teszek linket, itt rengeteg van :) http://marci.co-net.hu/versek.htm

Dettyk
Mi anno próbáltuk a lázmérőzést és nagyon nem jött be, semmi eredménye nem lett. Amúgy végül lett kaki, de nagyon sűrű. Nektek is ilyen volt. Viszon tegnap ittam
megint Fitolac teát, mert kicsit mintha lenne valami a tejtermelésemmel és ma reggelre megint lett kaki. Lehet jótt tett neki a kamilla ami benne van.

Nekünk tegnap nagyon gááz napunk volt. Lilla rég volt már ilyen Raplilla :) mire párom hazajött tisztára kivoltam. Mindenen sírt. Nem volt jó fekve, játszva, beszélgetve, nem beszélgetve, ölben, sétálva, altatva ...jjajjjj. De azért volt egy két jobb pillanat. Repülőzés közben sikerült megkacagtatnom :) meg vannak ilyen zenélős izéi és nagyon elkezdte érdekelni. Az egyik olyan, h egy nagy hengert kell forgatni és vannak benne színes golyók azok csörögnek, meg ahogy forgatod zenél. És tegnap sikerült neki egyedül :) hát nagyon boldog volt :)
Ma oltás...azért remélem a mai napunk mégis jobb lesz :)

KépKép
KépKép
fleur

Emese
Na most jut eszembe, h nekem is volt ilyen 2 hónappal később felfedezésem. Mi egy textil kisházat kaptunk, amiben van egy kakukk és a múltkor mikor öcsém itt volt és játszott vele, egyszer csak elkezdett zenélni :) én meg csak lestem :lol: azt nyomni kell :)

KépKép
KépKép
fleur

Emese: magasított pult, wow igen az nagyon klassz, oda kell különben figyelni hogy egyenes háttla hajoljak, akkor nem gáz!

Ja a receptet én is lenyúltam. köszi

Silka: köszi, hasznos, én is jegyzetelek, mérek, stb, Emma kb650-680 körül eszik, de gyúrunk arra, hogy a testsúllya 1/7-ét megegye. Most ez a legújabb, amit a dokim mondott, de ez majdnem pont annyi amit te írtál.

Puzzle szőnyeg: tegnap megjött. a teszveszen rendeletem 2 csomaggal. 1800.-ft-ért, eredeti csomagolásban, de kibontva olyan büdös műanyag szaga van,gyorsan eldugtam, mert így is hányingerem volt tegnap. Na majd jól megsikálok.

Ti mindent kimostok, megmostok, fertőtlenítetek, amit a gyereknek oda adtok, kabalák, csörgők.....

Tápszer: start, 1lyukuval.

Bongyi: Gratula Zitusnak a hófordulóhoz!!!

MMóni: jobbulást nektek! +++++++++++++++++++++++++++++++++

Tegnap apa pesten volt, későn ért haza, de rám délután olyan fejfájás, hányinger tört, alig birtam kihúzni, míg hazaért, de Emma olyan aranyos volt, nem volt nyűgös, eljátszott magában, tekintettel volt rám! Ma már jól vagyok. Szerintem elrontottama gyomrom, meg nagyon meleg volt, ja és Apa hiányom!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

nekem is magasabb egyedi konyhapultom van :lol: kész kálvária volt mire elkészült :? de pont olyan amilyet akartam :)

KépKép
KépKép
fleur

Na most,hogy alszik törpikém tudok írni. :)

Második rész a könyvből:

A legegyszerűbb és legkönyebben elkészíthető első étel a babarizs. Babarizs.?? (Mit nevezünk annak,a tejpépeket?)A por formában forgalomba hozott rizs könnyedén és gyorsan elkészíthetjük.Az íze és anyagszerkezete kevéssé tér el a tejétől,ezért a legtöbb kisbaba szívesen megeszi.Ha úgy tűnik,hogy kicsinek egyáltalán nincs kedvére ez az első szilárd ételféleség,ne erőltessük.Náhány nap múlva próbálkozzunk újra!
A következő 5-7 nap során maradjunk a napo egyszeri mini-étkezéseknél,fokozatosan növelve a rizsporadagot egyről három teáskanálnyira.Ne növeljük az adagot túl gyorsan,mert a baba emésztőrendszerének időre van szüksége az alkalmazkodáshoz!
Ahogy nő a kicsi étvágya,elékszíthetjük saját rizspürénket is rizottóval vagy rizspudingal,melyet lassú tűzön megfőzünk tápszerben,majd pépesítjük és átszürjük.Jégkockatartóban lefagyaszthatjuk,ám mielőtt odaadjuk a babának,hígítsuk fel tápszerrel vagy lehűtött forralt vízzel,mert állás közben a rizs megdagad. Főt krumpli vagy yamgyökeret is adhatunk első ételnek,melyeket ugyanúgy kell elkészíteni,mint a rizst.Ezeket is extra sima és lágy püréként adjuk.
Ne feledjük! Először a kicsi csak egy teáskanálnyi különlegesen sima és kissé híg pürét kaphat,s csak fokozatosan,5-7 nap alatt növelhetjük az adagot három teáskanálnyira.Ekkor a cél még az,hogy megismertessük a kisbabával az új ízt és anyagszerkezetet,nem pedig az,hogy ebből túl sok tápanyagot nyerjen.Erre csak később kerül sor.
6-9 héten belül kisbabánk a napi 1-2 teáskanálnyi ételből napi háromszori vegyes mini étkezésre tér át.

Mikor adjuk az első babaételt?De. vagy Du?
A szülők legtöbbször azt tapasztalják,hogy a kisbaba a reggeli alvás után fogadja el legkönnyebben az eslő ételt.Először adjunk egy kis tápszert a babánal,vagy szoptassuk meg egy mellből,hogy nel egyen túl éhes,mert úgy nem könnyű rávenni,hogy kanálból egyen.
Ne aggódjunk,ha egy része kifolyik a szájából! Egészen más reflexre van szükség ahhoz,hogy leegye a kanálról az ételt,időbe telik,amíg megtanulja.

Mi van ha a baba nem akar kanálból enni?
Ha a kcisi még nem töltötte be az ötödik hónapot,gyarapodik a súlya és átalusza az éjszakát-ám nem érdekli a szilárd táplálék lehet,hogy még nem készült fel az elválasztásra.
Idősebb gyermekeknél a problémát inkább a kanál okozhatja,illetve az,ami a kanálban van.Próbálkozzunk mésik kanállal,vagy a tartalmát.De soha ne etessük erőszakkal a babát,s ne adjunk cumisüvegből rizspépet!

Csak lassan! Mint mindíg,most is alkalmazkodjunk a babához,és úgy növeljük az adagokat és az étkezések számát,ahogy a kicsi igényli(ha elég tudatni fogja).
Hat hónapos koráig az anyatej vagy tápszer,együtt a kisbaba szervezetében felhalmozott vastartalékkal,kielégíti a baba tápanyagszükségletét.Az elválasztás első néhány hete az ismerkedés időszaka.A szilárs ételt apró adagokban kell adni,kezdetben naponta egyszer.Az elkövetkező napokban fokozatossan növeljük ennek az étkezéseknek az adagját,majd körülbelül 14 nappal a kisbaba első étkezése után próbálkozhatunk egy másikkal is.Mire a kicsi megszokja ezt az újfajta táplálkozást,felhasználja természetes vastartalékát is.

Sok szakemberek szerint azokat a csecsemőket,akiknek a családjában gyakori az allergiás megbetegedés,ajánlatos legalább 4 hónapig-vagy ha lehet,még tovább-szoptatni,hogy a védekezéshez szükséges antitesteket megkapják.
varga tünde

kaqk: én mindig lemosom meg fertőtlenítem amit tudok.Ez az én mániám. 8) :lol:

Harmadik rész:

Na halaszuk túl későre ( na ezalatt mit ért?).
Bár a kisbabák más és más ütemben fejlődnek,az elválasztást bármikor elkezdhetjük négy és hat hónapos kor között-nem tanácsos túl sokáig halogatni.Hat hónapos korára a kisbaba felhasználja természetes vastartalékját,s a tej önmagában nem biztosít elég vasat.Emellett az a veszély is fennáll,hogy azok a kisbabák,akik később kapnak szilárdd ételt,kevésbé hajlamosak elfogadni az új aromákat,ízeket és anyagszerkezetet.

Ha a kicsi a 36.hét előtt született,fontos,hogy szaktanácsot kapjunk a védőnőtől vagy orvosunktól.Előfordulhat,hogy alacsony a vas- és cinktartaléka-ezek a terhesség utolsó heteiben halmozódnak fel-s szükséges lehet vitamincseppekre is kielégítésként.( Ez igaz?)
Rendszeritn a kiírt születési dátumot követően negyedik-hatodik hónaptól kaphat a kicsi szilárd ételt,így a koraszülött kisbaba közelebb lehet már a 6-8 hónaphoz az elválasztás kezdetekor.

1hét:reggeli:tej,tízórai:kevés tej 1-2 tk babarizs pl.,többi étkezés tej.Ugyan így a második hétben is.A harmadik hétben a tízórai legyen pl. krumplipüré,uzsonna meg babarizs a többi napon ugyan így.Az új íz bevezetése így reggelre kerül.A negyedi héten ugyan így.

Huu megyek felébred a hercegem...:)
varga tünde

en is fertotlenitek mindent! :?

jah es most mar a foldon imad hempergozni, olyan gyorsan megy az idoooooo

Kép

Kép
mmarica

Tünde szuper dolgok vannak itt leirva a hozzátápiról.
Babarizs???? Hol lehet ezt kapni??? Olyasmi lehet mint a tejpép, nem vagyok még jártas e téren, még csak a gyümölcsnél tartok, tovább nem informálódtam :-(

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok !

Én is szeretném elkérni a töltött kenyér receptet. Mindenkié nagyon guszta volt eddig én is akarok ilyet csinálni.

Az én kicsi fiam ma 4 tk almapürét evett. Igaz az első falattól megakart fulladni annyira mohón benyelte de utána szép lassan nyamnyogta.

Tündi szuper dolgokat írtál.

Emese : én már annyira várom, hogy menjünk hozzátok. Meg alapba a következő talit.
20200310173350

Tündi : milyen könyvből írsz ? Elküldenéd a címét.
Köszi
20200310173350

Heni:még én sem tudom mi az.nem találkoztam még vele :shock: :shock: ,azért írtam lehet azt nevezik tejpépnek?mert az is tartalmaz rizslisztet,de paszolok.azon agyaltam,hogy megcsinálom én rizsből,jól megfőzöm átnyomkodom szürőn,és ahoz adok különféle dolgokat.egy kis anyatejet,hogy híg legyen,ne sűrű.meg ilyenek.nem?sz.ted?

Azt írja,hogy ebben a korai szakaszban kerülni,kell búza,zab,árpa és rozst,a liszt érzékenység miatt.A citrusféléket,ribizlifélék,valamitn az egrest,és szilvát,a nehéz emészthetőségük miatt,meg az erős ízük miatt.Erős fűszereket és ízesítőket is kerüljük.Sót és cukrot.Mézet na azt azért,mert alkalmanként olyan baktériumot tartalmazhat,ami botulizmust (egyfajta ételmérgezést)okozhat,12hónapos kor előtt ne adjunk.Csonthéjasokat,tehén és kecsketejet,vagy szójatejet.Tojás,azt majd jóval később lehet,belsőségeket,itt a májat értik.Az A vitamin miatt.Magas rost tartalmú ételeket,pl. hüvelyesek,bab és lencs.
Ha a családban nem fordult elő ilyen jellegű allergia,6-9hónapos kortól adhatunk kisebb mennyiségű narancslét az ételhez,9-12 hónapos kórtól pedig hígított italként is kínálhatjuk.
4-5 hónaposan a napi étkezések száma a kezdeti egyetlen miniétkezésektől 2-3 hét alatt át lehet térni 2re.Az adag nagysága az első 5-7napban 1-2 tk,7-10nap után3tk lehet áttérni.Állaga különlegesen sima,enyhén híg,átpaszírozott püré.Íze enyhe szelíd ízek.Fokozatosan ismertessük meg az új ízekkel,egyszerre mindíg eggyel,magában a babarízsel vagy burgonyapürébe keverve.Zöldségek pépesített és átpasszírozott,párolt vagy főtt burgonya,melyről át lehet térni yamra,édesburgonyára,sűtötökre,paszternákra vagy répára.Gyümölcsök hámozott,kevés vízben,cukor nélkül főtt desszert körte vagy almapüré,átpasszírozva.Gabonafélék gluténmentes,alacsonyrosttartalmú gabonafélék,például a sima babarizspor :shock: ? vagy a házilag vízzel vagy tápszerrel készült rizspüré.Kukoricaliszt (de nem előfőzött polenta gabonafélék),köles,őrölt szágó,illetve tápióka.Tejtermék nem.Húsok nem,halak sem,tojás sem és csonthéjasok sem.Tej szoptatás vagy legalább napi 600ml tápszer.Italnak lehűtött forralt víz.
egy érdekesség:a kutatások szerint a későbbiek során kevésbé válnak válogatóssá azok a gyerekek,akik 6 hónapos koruktól szélesebb skálájú ételekből válogathatnak.
Szóval ezeket írták 4 hósaknak.Minden ételkészítésnél létfontosságú a tisztaság!
Ha van mosogatógépünk,a gőzölés sterilizálja a főzőeszközöket.Ha nincs az elmostott edényeket,nagyobb késeket,vágódeszkákat,turmixtálakat és jégkockatartóka használat előtt öblítsük le forró vízzel.A gyökérzöldségeket mossuk meg tisztítás után (ez alap).A kisbaba 6 hónapos koráig forralt vizet használjunk,azután meg csapvizet.A püréket is forralt vizzel 6 hónapos korukig azzal hígitsuk.Az etető kanalakat vagy gőzölős vagy hideg vizes sterilizálóval sterilizáljuk.
Innentől már kezdődik az 5 hós dolgok.
Azokat nem írom le.Na ennyit az okoságokból,bocsi..:)
varga tünde

A címe :: a szülök iskolája kötetből, mert van több is pl.a bilire szoktatás,a hiszti,az alvás.stb.na ebből a kötetből az első ételek című könyvből.Alexandra kiadótól. www.alexandra.hu ez van a könyv hátoldalán. 93 oldalas amúgy. :)
varga tünde

Gremese!
Igen, egyedül, de úgy emlékszem tavaly már volt erről szó - persze lehet hogy én emlékszem rosszul... :):)

Kiskolbi!
Jó, szívesen elmesélem részletesen...

A lényeg, hogy 23:30-kor folyt el itthon a magzatvíz, 30 perc múlva már a kórházban voltunk és ott azt mondta az orvosom hogy kb. reggel 6 órára lesz meg a baba.

Én meglehetősen csodálkoztam is ezen , mert mindig renkdívül gyors és könnyű szüléseim voltak - dehát Ő az orvos, gondoltam biztos ezennel úgy lesz ahogy Ő mondja.

Tehát Apa 01:30-kor hazaugrott (lévén hol van még reggel 6 óra) hogy leellenőrizze mindenki rendben van-e otthon - és közben 02:00-kor Márk Marcell úgy döntött megmutatja magát, itt az ideje hogy a karjaimban tarthassam. :):)

Szóval:
A 40. héten éjszaka itthon elfolyt a magzatvíz miközben az X-Akták c. sorozatot néztük, majd 20 perc múlva már a kórházban voltunk. Ezt követően a pocakomra kötötték a CTG-t ami folyamatosan, mindvégig csupán max. 40-es fájásokat mutatott (max. 2 méter mozgást engedtek a kábelek) amit én is így éreztem, tehát jól működött a gép, egyértelmű.

Mindvégig 5-10 percenként ellenőrzött a doktornőm és a szülésznő felváltva, én pedig egy óriás méretű kék gumilabdán ücsörögve (a szülőágy mellett) egy számomra felettébb izgalmas könyvet olvastam - A Da Vinci-kódot.

Hirtelen (két ellenőrzés között) amikor éppen nem volt a szobában az égadta világon senki, egyetlen pillanat alatt félredobtam a könyvet, mert nagyon furcsán éreztem magam. Felálltam, a szülőágyba kapaszkodtam fél kézzel és a mobilom kezembe véve hívni akartam a doktornőm, hogy megkérjem segítsen eltávolítani a CTG-t, hogy kimehessek a mosdóba egy pillanatra hogy felfrissüljek picit.

Erre ekkor nem került már sor, mert Márk Marcell duzzogó fejecskéje váratlanul kibukkant (óvatosan két tenyerem közé fogtam) ekkor kissé lejjebb ereszkedtem álló helyzetből, majd pár mp. múlva a teste is kint volt, annak ellenére hogy egyáltalán nem nyomtam egy picit sem - ekkor a feher lepedővel borított óriás labdára csúsztattam óvatosan, remegő térdekkel (ami végig ott volt a lábam előtt) és fél kézzel tartottam Őt. Egy érett, gyönyörű őszibarackra emlékeztetett, valamint egy kölyök sárpej kutyusra. :):)

Miközben egyik kezemmel tartottam a Kispasit, a másikkal előhalásztam a telefont, amit előzőleg arréb dobtam a szülőágyra és gyorsan felhívtam a doktornőt. Hirtelen pár másodpercig (óráknak tűnt akkor) azt sem tudtam hogyan kell előhívni a telefonkönyvet - elképesztő volt. Hihi!

Csak éppen megcsörgettem Őt és anélkül hogy felvette volna, 1 mp alatt bent voltak a szobában és hát látni kellett volna őket amikor beléptek... :)

Hihetetlen, fantasztikus élmény volt! :):)

Vadvirág
Vendég

Megkerestem itt vannak::http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/SearchBook
varga tünde

Huu Vadvirág..Izgalmas és félelmetes lehetett,de így visszagondolva szerintem gyönyörű dolog volt.. Egy örök emlék.. :)
varga tünde

Azt még hozzátenném, hogy amikor megpillantottam Márk fejecskéjét, elmondhatatlanul megijedtem attól a gondolattól hogy megfullad esetleg.

Mert az a pár mp amig kibukkant a teste többi része is, az akkor nekem elképesztően soknak tűnt, valahogy nem volt időérzékem, annyira féltem.

Csak kiabáltam hátha valaki meghallja végre és bejön segíteni...

Annyira féltem!!! Ugye végig aggódtam először is a várandósságot és közben folyamatosan kértem Márkot hogy a szülésnél amikor majd jön kifelé, mindenképpen kerülje el a köldökzsinórt, nehogy megint ezzel legyen probléma...

És akkor jött ez a helyzet, hát egyszerűen nem hittem el hogy valaminek mindig történnie kell zavartalan, csodás várandósság után a születés előtti utolsó pár pillanatban.

De így visszatekintve persze elmondhatatlanul örülök hogy részese lehettem egy ilyen csodás élménynek. :):)
(Akkor persze nem láthattam előre hogy végződik.)

Vadvirág
Vendég

Tündi : nem találom a könyvet. Ki az írója ? Köszi
20200310173350

Tünde!
Hihi! Hát igen, pont ezt tettem még hozzá, hogy mellesleg rém félelmetes volt akkor és ott.

De amint végre bejöttek az illetékesek, elvágták a köldökzsinórt és mondták hogy egészséges Márk, akkor már hihetetlen felemelő, nagyszerű, csodás érzés volt - és tényleg egy életre szóló. :):)

Ha belegondolunk, régesrégen mindez nagyon természetes dolog volt.

A nők a szántóföldeken dolgoztak az egész várandósság ideje alatt és csak akkor hagyták abba a munkát, amikor érezték hogy jön kifelé a baba. :):)

Szóval ha nincs semmi komplikáció, simán képesek vagyunk arra hogy minden további nélkül egyedül világrahozzuk a babáinkat - ez az ösztön mindannyiunkban benne van, valahol mélyen tudjuk hogyan kell ezt csinálni. :):)

Igazából az orvos és a szülésznő csak a biztonság kedvéért áll mellettünk, hátha valami nem úgy alakul ahogy kellene...

Vadvirág
Vendég

Már feljebb belinkeltem,mert megkerestem,de lehet nem volt jó újra bemásolom:http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/SearchBook
varga tünde

Huu így nem jó,akkor másképpen ad meg,hogy író és a neve Sara Lewis.remélem így menni fog..bocsi :oops:
varga tünde

Vadvirág:.. Hát nem semmi, wow még a hatása alatt vagyok. Hát nem tudom én mihez kezdtem volna pánikomban, de ilyenkor biztos jön valami + segítség, erő, és tudod mit kell tenned. Eszméletlen. Haát nem is tudom, egy csoda.

KépKép
kaqk
Debrecen

minden kategórián belül,és kivettem a pipát a :Csak a rendelhető termékek megjelenítése - nél így megmutatja a könyvet.
varga tünde

Hát igen elviekben,ha minden oké,akkor megy egyedül is,a dokiék meg csak segítségnek vannak ott,hisz nem sokmindent tudnak segíteni :) A munka nagy részét mi csináljuk,mind mindíg.. :) :D
varga tünde

Timi megvan? Nincs mit..:)
varga tünde

Huuu a kenyér receptet én is kérem,azt eldugulok.. :oops: :oops:
varga tünde

Tündi : Megvan köszi de nem lehet rendelni így mad megnézem a Libribe is. Köszike
Esetleg elküldenéd nekem a kenyér receptet. Köszi.
20200310173350

Tündi : bocsi félre olvastam. Azt hittem azt írtad, hogy hurrá kenyér recept.

Jaj és én kezdtem az oldalt tán ilyen még nem is volt.
20200310173350

Sziasztok!

MINDEN BETEG BABÁCSKÁNAK GYORS GYÓGYULÁST!!!

Tényleg, valamelyikőtök gyerekorvosa beszélt már a csecsemőinfluenzáról (nem arról, ami ellen oltást kap, hanem amit pl. most összeszedhet)? Mit mondott?

Tündi, köszi az anyagot!

Regi: az Angelcare-nek van szerintem korábbi, a hőmérsékletet nem mutató változata is. De a márkajelzést tuti mindig ráírták. Nektek milyen van?
Drukkolok, hogy a pajzsmirigyeredményeid rendben legyenek (ha netán alulműködés témájában kell segítség, szívesen írok róla, nekem az van)!

Bongyi: biztos nélkülem is tudod, de adj Zitának probiotikumot (Normaflore), Ádi hasát az tette rendbe az antibiotikumos kezelés után!

Mmarica: így már értem az altatás formálásást, de nálunk ez nem működne, nincs ugyanis rendszerünk Ádi délutáni alvására (hogy ülcsiben alszik el vagy a babakocsiban, esetleg a cicin -- ezt nem lehet tudni, azt sem, hogy egyáltalán elalszik-e!). Így aztán nyújtani sem tudom azt, mert az ülcsiben nem alszik egy óránál többet, az ágyba kerülés meg lutri.

Úgy látom, mostanában elég sokunk babája nyűgös. Nem tudom, mi az oka, persze fogni mindig van mire. A fogzás is bűvös dolog, Ádi keze hetek óta FOLYAMATOSAN a szájában van, meg rágja a nyelvét, úgyhogy döntsem el, hogy mi van... :shock:
És, jelentem, forgunk, hasról hátra (ez megnyugtat, mivel hason továbbra is utál lenni, vissza tud fordulni), többször is megcsinálta ma, olyan gyorsan, hogy le sem tudtam fényképezni... :lol: A vicc az, hogy ez szemmel láthatóan sokkal könnyebb, mint a hátról hasra, mégis ezt csinálta meg később, viszont hátról hasra karácsonykor fordult át először és utoljára. Azóta is próbálgatja, de nem megy neki, irtó dühös tőle... A szakirodalom ellentmondásos, olvastam már mindenfélét arról, hogy melyiket kellene előbb megcsinálni (has-hát vagy hát-has).

Kép
Kép
irina

Publikussá teszem a kenyér receptjét:

Hozzávalók:
1 fagyasztott levelestészta
kb 8 szelet vékony csirke/pulyka mell/ főtt tarja ami éppen van itthon
szeletelt gomba
kukorica
reszelt sajt
2 tojás

bors

A levelestésztát szobahőmérsékleten felengedem, majd vékonyra nyújtom, kb. 0.5cm. Lekenem tojás sárgájával, majd ráhelyezem az előre kivert melleket ( jó vékonyra kell kiverni, hogy át birjon sülni) majd megsózom, borsozom izlés szerint. A husokra rárakom a gombaszeleteket,kukoricát majd reszelek rá sajtot. Óvatosan két oldalról összecsukom, majd a két végét jól ősszenyomkodom, olyan 1 kg kenyér formának kell kinéznie. 3 husszú vágást csinálok a tetejére, mint a kenyéren is van. Végül jól megkenem tojássárgájával. Kilisztezett tálban, vagy tepsin 220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt kész, de nézegesd ha már aranybarna a tészta akkor jó. Ha kiveszed még kend meg egy kicsit olajjal a tetejét. Én krumplipürével szoktam tálalni.
Szép 2 ujjnyi szeletekre vágd fel, jól fog mutatni:-)

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Húú de jó sokat írtatok csak kutya futtában sikerült el olvasni
persze a képeket meg néztem.

Hát csodálatos mindegyik!Ha nem baj nem írok külön nevet
nekem mindegyik baba és tesó egyformán csúúúdi szép! :D :D

Móni,Anitja!
Nektek azért drukkolok,hogy hamar sikerüljön a kistesó.

A betegeknek meg azért,hogy hamar gyógyuljanak meg.

Tegnap megkapta Ildike az oltást semmi baja nem lett még
hőemelkedés sem.
Ami nagyon zavar az egészben a mérés ugyanis
lányom másfél hónap alatt hízott fél kilót és közben nem volt beteg.
Pedig elég sokat szokott enni,
Gondolta biztos van vagy hat és fél kiló hát nem
kislányom 5980 g és 61,5 centi az ottani mérés szerint.
Bár a doki és a védőnő azt mondták ez tökéletes de ez engem nem vigasztal. :(
Lehetséges,hogy nem elég erős a tejem.

Vadvirág!
Hát ez csodálatos! :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Anitja, tényleg kísérteties a hasonlóság. Panka többet „késett”, mert augusztus 22-én műtöttek, és 1 év múlva szeptember 19-én született, de augusztus 16-24-ig bent voltam a kórházban, mert meg akart születni :shock: …ez is hátborzongató kicsit…elgondolkodtató, amikor arról írtok, hogy visszajöttek…

Irina, ha valóban jó barátok, akkor meg kell, hogy értsék. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Ha máskor nem, majd akkor fognak teljes mértékben megérteni téged, amikor már nekik is lesz babájuk!

Nektarin, nagyon szépek vagytok, szuper a kép Robeszről. Mellgyuszi…húúú, kitartás, le a kalappal, hogy így is szoptatsz és nem adod fel! Így kell ezt csinálni!!

Nyerkit, a TV!! :lol: :lol:

Avataros képemen szerintetek mit bámul ekkora áhitattal? Hát persze, hogy a Tv-t. :wink:

Tünde, szerintem is várhattok még azzal a kiflicsücsökkel. Én úgy tudom, 1 éves koráig nem ehet semmi liszteset…?

Viranka, teljesen igaza van nagymamádnak az áldott állapotról és a várandósságról (igaz, én csak Bencével éreztem áldott állapotnak, Pankával várandósságnak, de tehernek soha semmiképp).
Bálint zabálnivaló az egyetemista szerkóban, Míráról a képek pedig fantasztikusak! Nagyon profi!
Panka is úgy alszik mostanában, hogy betakarja magát.
Mi is nagyon ki voltunk pöttyösödve, kb. 2 hetes korunkban. A doki vmi gyógyszertári kutyulóst írt fel, 2-3 kenés után rendbejött a pofink. Sztem sem ekcéma, Bencém ekcémás, és az másképp néz ki.

Regi, igazad van. Az is sokat számít, hogy hogyan gondolunk a megszületendő babára. Bár az elején elvesztett babáinkkal más a helyzet…

Timi26, nálunk az orvos egy ujjbegyből elvégzett vérvétellel azonnal eldönti, kell e antibio vagy sem. Igaz, hogy fizetős (asszem egy ezres), de ha tényleg kell, felírja, ha meg nem kell, akkor nem terheli feleslegesen vele a kicsi szervezetét.

Hajni, tényleg nagyon csinos vagy! Irígykedünk, gondolom Kolbi és Hörcsög kivételével… :wink: :lol:
Néha én is irígylem a többieket, amikor a babaprojektről írnak, de most határozottan elzárkózom előle.
Nagyon szépek a gyerkőcök, Lilla igazi kis hölgy, Marci pedig…micsoda szempillák!! Ó, ha én most 2 éves lehetnék! :wink:
És Lilla már ilyen ügyes? Forog?! Ez igen!

Heni, Anitja, Panka is van, hogy felébred 5 körül, de szopizik és visszaalszik. De van, hogy csak 7-8 körül ébred. Ez nekem is tökéletes így, egy szavam nem lehet. És bárcsak így maradna…

Silka, nagyon jó ötlet az „emlékirat”, én Bencének azóta vezetek naplót, amióta megtudtam, hogy terhes vagyok vele. Nekem is szuper visszaolvasnom, és szerintem ő is nagyon fog örülni, ha tizenakárhány évesen majd odaadom neki. Pankának is írok, csak a 2. baba elvesztése után nem mertem „előre inni a medve bőrére”, és csak a terhességem utolsó heteiben kezdtem el.

Vadvirág, ez fantasztikus élmény lehetett!!! Engem is otthagytak a párommal, én pedig fél perc múlva már kiabáltam, hogy jöjjön már valaki, mert nyomnom kell. Szerencsére meghallották…én kétségbeestem volna helyedben, amilyen balek vagyok... :oops: :roll:

Megjártunk pár boltot. Fúúúj idő van. Ködös és csúszós. Úgyhogy ma már nem vagyok hajlandó kidugni az orrom itthonról, még babakocsival sem.
dettyk

Azta, mióta olvastam és reagáltam, megint teleírtatok fél oldalt :oops: :lol: . Tényleg aktív a fórum :wink: .
dettyk

Sziasztok csajócák,

húú, hát én sem nagyon tudtam mindent vsszaolvasni, csak kutyafuttában. Viszont bátran kijelenthetem, hogy minden baba és mama, napersze testvér is gyönyörü!!! :wink: :wink:
Sajnos nálunk is elkezdödtek a hétköznapok: reggel Ábelt oviba vinni, Áront összecuccolni, aztán séta, ha már egyszer kint vagyunk, délben ugyanez, közben házimunka, etetés, játszás, délután meg általában a kiságyban alszik egy jó nagyot Áron, a gép meg mellette van, úgyhogy ilyenkor nem is kapcsolom be. Szóval nehéz jönni.

Miléna, ha esetleg olvasod még, akkor Zétikének gyógyulást! Mi is ezzel küzdöttünk pár hete Ábellel, annyira kellett köhögnie mindig, hogy hányt is szegényke töle. Aztán adtam neki homos bogyeszt és egy nap alatt majdnem teljesen rendbejött! :shock: Próbáljátok ki, hátha bejön nektek is!
Ipecacuanha D12, Adagolás: 3 x 5 golyócska félóránként, két órát kell várni, hogy van-e javulás. Ha igen, akkor az elsö napon 1-2 óránként 5 golyócska, a további napokban pedig napi 3 x 5 golyó!

Heni, kenyeredet én is kipróbálom, apa biztosan imádni fogja, mivel én most nem ehetek ilyet. Vagyis ehetek, csak az újévi fogadalmam nem engedi! :wink:
Egyébként eddig egész jól bírom, söt, még tornázom is, ma pl. kocogni megyek délután. :wink:

Tündi, nagyon jó a hozzátápis leírás, amit bemásoltál. A babarizs pedig egy rizspehely, ami nagyon finom feldolgozású, babatápszerrel vagy anyatejjel kell kikeverni, olyan állagúra, ahogy akarod. Elöször persze hígabban. Nekem Milupa Bio-rizspehely van itthon, én Ábelnél is ezzel kezdtem a hozzátápit és Áron is ezt kapja két napja, ma már nagyon türelmetlenül várt minden egyes kanalat! Olyan cuki volt! Késöbb, vagyis pár nap múlva ebbe fogok belekeverni egy kis almát vagy sütötököt, hogy szokja az ízeket, aztán mehet simán is. Ilyen Milupa bio pehely van másféle is, asszem azok 6 hónapos kortól mehetnek, én késöbb azokból adtam neki az esti tejpépet, Milupa bio teljes kiörlésü 3magvas pehely+tápszer+kevés narancs vagy öszilé.
Biztos van más márkájú is, de itt ezt látom a legtöbb helyen.

Hú lányok, látom néhányan belekezdtek a babaprojektbe! Nagyon nagyon szorítok azoknak, akiknek kell!!! :wink: Remélem mihamarabb baba lesz a pociban! :wink:
Egyébként, most, hogy egész jól alakulnak a napjaink, kölkök este nyolckor legkésöbb alszanak, nekünk pedig nyugi van, éjjel is egyre jobb a dolog, Áron alig, vagy nem is ébred fel, csak reggel, így én is bevállalnék talán mégegy manót! :shock: Na de ez csak álom! Persze nem mostanában lesz kistesó, ha egyáltalán lesz még.

Minden beteg kismanónak és anyukának jobbulást!

Timi, ez egyébként nálunk is így van, hogy addig húzza a doki az antibigyót, ameddig csak lehet, van mikor már túl késö és a gyereknek sokkal többet árt a sok betegeskedés és szenvedés, intha kapott volna gyógyszert. Ezt én sem szeretem. De az a tapasztalatom, hogy otthon talán még jobb a helyzet, ha néha otthon megyünk dokihoz, ott mindig gyorsabban hajlanak az antibigyóra, mint itt. Itt nagyon greenpeace-es minden doki! Ami persze nem baj, de néha tényleg nem kéne. Na ezért álltam rá a homeos cuccokra, azok mindig segítenek azért valamennyit, van mikor elég is csak az.

Olvasom, hogy otthon milyen rossz az idö! Itt tavasz van, csicseregnek amadarak, süt a nap és van kb 8-9 fok! Olyan jó!!!! Persze akkor koppanunk, ha jövö éten megint jön a hideg! Felölem már maradhatna így!

Vadvirág, én emlékszem rá, hogy nyáron írtad Márk Marcell születését, ahogyan egyedül végigcsináltad! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Vadvirág, hogy volt ez a teljesen egyedül szülés? Hogy érkezett meg a baba (hová?)? Fantáziátlan módon a saját szülésemből indulok ki, ott meg az orvos kezébe tudott Ádikám csak kicsusszanni... 8)

Kép
Kép
irina

Anitja, többiek: éjszaka átalvása: úgy tudom, kb. 7-8 összefüggő óra jelenti ezt, úgyhogy ha Ádi 9-től 5-ig aludt, az már az szerintem. És ha mázlim van, vissza is alszik, ha nem: nincs mázlim. 8)

Kép
Kép
irina

Irina! Olvass vissza! Most írta le Vadvirág!

Kép
Kép
Kép
gremese

Teszek egy pár új képet, ha nem bánjátok! :wink:

Karácsonyi ajándék
Kép

Bulldog
Kép

A két fiú
Kép

KépKép
KépKép
motiot

Gremese, köszi, elbambultam és átugrottam vmiért (de miért???). :D

Kép
Kép
irina

Vadvirág, ez valami csodálatos történet!!! A "legtermészetesebb" szülés, amiről eddig olvastam!

Kép
Kép
irina

Azért az idézőjel, mert persze szülni maga is természetes, nem kívánok rangsorolni!

Kép
Kép
irina

Vadvirág
Én emléxem, hogy tavaly írtad, hogy Márkot egyedül szülted meg. De annyira jó, h részletesen is megosztottad velünk ezt az élményt. Nagyon megható volt.
Én nagyon nagyon féltem volna :)

Irina
wow Ádi már így forog, tök jó.

Hörcsög
Együtt érzek veled, nálunk is uez volt ma :) én is aggódom...de tudod mit ne aggódjunk. Ha neked is jókedvű picúr akkor biztos minden ok.
Nekem anno mondta a védőnő, h olyan hét is lehet, amikor nem hízik. Mi még fél kilót sem híztunk 1 hónap alatt.

Motiot
Írigykedek :)

Oltás: jól viselte. Persze a tű szúrásakor üvöltés volt, de ahogy felemeltem meg is volt vígasztalódva. És már vigyorgott :) Ki is nevetett minket a védőnő, h ilyen babót :)
Magyarázatot kaptam arra is, hogy miért kezdenek a 62-es rucik kicsik lenni :) hát mert 62 cm a gyerkőc :lol: és 5850 gramm.
Hát nem olyan sokat hízott most, de igyekszem annak betudni, h saját magától lasított kicsit a hízás ütemén. Amúgy egyedül a tegnapi napon éreztem úgy mintha kevesebb lenne a tejem, de
azóta nagyon figyelek az ivásra (nem alkoholista lettem :lol:)

Na menek foglalkozok vele, mert nem tud elaludni és nem akarom, h nagyon nyüszi legyen

Olyanokat pukizik mint a ház :shock: szerintem mire beérek már a pelenka is lerepült róla :)

KépKép
KépKép
fleur

Vadvirág! Fantasztikus és egyben félelmetes is lehetett! Először nagyon sok doki volt körülöttetek (az ikerszülésnél), aminek tudjuk sajnos az eredményét.
És most, mikor Márk Marcell visszajött, úgy gondolta, most ne legyen ott senki, mert így lesz minden rendben! Megvárta, míg kettesben maradtok, és előbújt! Szuper kispasi!

Nekem akkor ment fel kétszázra a vérnyomásom, mikor elfolyt a magzatvíz. Egy pillanat alatt szembesültem, hogy itt nincs mese, szülni fogunk, és hamarosan babázni.
Ez a pánik kb. egy percig tartott, majd én voltam a legnyugodtabb egész végig.
Apa később bevallotta, hogy százszor lepergett az agyában az, hogy mi lesz, ha bajunk esik a szülőágyon....
Még szerencse, hogy ezt nem mondta nekem. Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy bármi baj is történhet. :D (És itt kapcsolódik az, hogy tényleg nem mindegy, ki hogyan gondolkodik).

Persze nekem is azt mondták, kb. este 10-kor, hogy hajnalra baba lesz, én meg néztem rájuk, hogy mi? :shock: Ilyen fájásokkal hajnalig? Na azt már nem! És éjfél előtt ugye megszületett Zsófi baba.

Persze ha egyedül van az ember, és jön a baba, biztosan ösztönösen viselkedünk. A természet csodálatos, elviekben pl. nem is kellene nyomni, mert a méh magából préseli ki az újszülöttet.

Le a kalappal előttetek továbbra is! :D

Motiot! Nagyon szép fiaid vannak!!!! És olyan klassz, hogy így csinálod a fogyókúrát!
Harmadik kistesó? Hajráááá!!!! :wink:

Éljen az extra-nyűgös nap egy órás altatásokkal (alvás 20-30 perc), lilává üvöltött fejjel, játék közbeni sírásokkal.... :?

Ma tetőzik a Rotarix.... :?

Ma kellene mennünk oltásra, de kérek másik időpontot, mert egyrészt extra nyűgös Zsófi baba, másrészt a szopi idő is rosszul jönne ki (bár azt lehetne igazítani), harmadrészt tiszta jég a kocsikijáró (és nagyon meredek), negyedrészt meg nem akarom, hogy még oltással is terheljem a Rotarix mellett. Most kicsit kivannak a belei, egy hete állandóan kakil, meg pukizik ezerrel (ami most normálisnak mondható).
No meg ez az undorító idő.... :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Persze az ösztönös viselkedés nem zárja ki a félelmet, aggódást!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Motiot, nagyon szépek vagytok!!!

Gremese, remélem, Zsófika mielőbb jobban lesz! Milyen új oltást kapna?

Kép
Kép
irina

Irina! A 4. hósat, csak mi el vagyunk tolódva.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, Irina, köszönjük szépen a dicséreteket! :oops: :wink:

Szegény Zsófikának jobbulást! De ha ma tetöz a cucc, akkor holnap már jobban lesz, ugye? Biztosan nagyon rossz lehet a pocijának! Mi is szenvedtünk ezerrel a pocival, még mindig Sensitive tápszert kell adnom neki, mert a normált nem tudja megemészteni, tönkrement a természetes bélflórája a fostis vírusban. :cry: De majd csak rendbejön.

Irina, Ádika is nagyon ügyes a forgással! Áron is fordul hasról hátra már vagy egy hónapja, de egyébként nagyon nagyon lusta kölyök! Szeret inkább nézelödni.
Most meg dél óta alszik az ajtó elött a lépcsöházban a babakocsiban, azóta, mióta elhoztuk Ábelt az oviból. :shock:
Hálistennek ezt a hosszú délutáni alvást jól kialakította magának, délelött csak szunyál egy aprót, aztán ebéd után bevágja a hosszú szunyát. Most ezért is tudok kicsit netezni, mert nem az ágyában alszik. De szerintem lassan ébred majd.

Emese, igen, igyexem csinálni a fogyit, mert van rendesen leadnivalóm! :oops: Eddig még csak kb 1,5 kiló ment le, de nem is akarom gyorsabban csinálni, hiszen a pocim még ugye a terhességtöl is megviselt kicsit, nem akarom, hogy lógjon mindenem. Persze azért jó lenne pikk-pakk megint 50 kiló lenni, de majd egyszer! Nyáron már úgy szeretnék strandra menni!
:wink:
Kistesó projekt, ha egyáltalán lesz még, akkor jó pár év múlva csak. Úgy beszéltük meg apával, ha a két fiú már nagy és nincs kivel babáznunk, akkor lehet, hogy bevállalunk egy harmadikat. :wink:

Oltás: itt a harmadik-negyedik hónap körül van egy kötelezö kontroll, akkor kapják az itteni babák a legelsö oltást. :shock: Mi jövö csütörtökön megyünk, akkor kapjuk meg. Aztán asszem majdnem havonta jön hozzá valami, úgyhogy innentöl meg szenvedhet majd szegényke.
Itt meg az az ominózus BCG oltás a karba, ami kifakad és sokatoknál okozott gondot, nincs is! :shock: Vagyis biztosan van, csak nem olyan formában, szerintem mas oltással együtt. Most pl egy hatszoros vakcinát fog kapni, összesen hármat, egy hónapos kihagyással. Szóval itt minden totál máshogy müxik.

KépKép
KépKép
motiot

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?