A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

SZiasztok Mammikák!
Csináltam tesztet! Negatív lett :( ... Na sebaj, végülis így is jó :lol:
annál többet tudok Noellal lenni :lol:

Képzeljétek ma felugrottam Apa ölébe :oops: (még elbír :lol: ) és Nolka el kezdett sírni, tudod Viranka, olyan legörbült szájjal, olyan édes volt, nem értette a helyzetet :lol:

Emese! én is pont ma jártam így, a karácsonyra kapott csörgőt meg lehet húzni, és pörögnek benne a golyók, egész véletlenül jöttem rá :roll:

VargaTündi! Köszi a sok gépelést, nagyon rendi vagy! :lol:

Marica! deee ügyes a kis Linike!

Napló: én is írtam, de amióta idejárok alig írok bele :oops: itt kiírok mindent magamból :wink: majd megmondom Nolkának, hogy a Babanet archívumában megtalál mindent magáról:lol: Már beszéltünk egyébként arról még az első talin, hogy nem lehetne-e kinyomtatni ezeket az oldalakat? Kérdés meddig tárolja a Babanet a serverén :roll:

Mennem kell, majd jövök még...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Édesek az újabb fotók!!! :):)

Motiot, Fleur! :):)

Gremese!
Amikor 2005-ben elfolyt a magzatvíz, én nem aggódtam, csak Apa sürgetett állandóan.

Én még lezuhanyoztam és feltettem egy halvány rózsaszín szájfényt meg a szempilláimat feketére festettem amig Ő levitte a kocsihoz a táskákat - szép akartam lenni Márknak amikor először megpillant. :):)

Na majd az 5. babánál már Te is ennyire nyugodt leszel... :):)

A fejben dől el minden, ez nagyon igaz szerintem is!!! :):)

Amikor tavaly elérkezett az idő, hogy el kellett volna kezdeni CTG-re járni, én arra gondoltam (az első vizsgálat előtt 1 héttel) hogy jaj, én ezt annyira kihagynám ha lehet, mert úgy utálok várakozni órákat egy helyben ücsörögve - pláne abban az elviselhetetlen kánikulában...

2004-ben azt tapasztaltam, hogy eleve hiába az időpont, akkor is várakozni kellett sokat, aztán meg kétszer annyi idő volt a CTG-vizsgálat mint az egy babásoknak, hiszen csak egy ilyen szerkezet volt, egyszerre csak egy babát tudtak megfigyelni.

Fleur!
Tudod az egyik a fonott karosszéknél (a profibb szerkezet), a másik meg a vizsgálóasztalon, ezzel szemben - a nyomogatós.

Szóval erősen gondolkoztam hogyan lehetne megúszni ezt a 4 alkalommal esedékes heti 1 procedúrát...

Apának meg a barátnőimnek folyton ezzel jöttem, hogy úgy nem hiányzik és milyen unalmas lesz. Nem akarok menni, grrr...!!!

Éééééééééééééééés az 1. CTG pontosan az ikrek születésének napján lett volna délelött, Ők meg aznap hajnalban 2:25-2:27-kor váratlanul napvilágot láttak. Hihi!

Jó fej csajszik igaz? :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág
:lol: ja, először nem értettem, de asszem arra utaltál, h akkor te is az Istvánban szültél right? :)

fúú 1 órás altatási procedúra. Hát ilyen is ritkán van, de most volt. De végre alszik a drága.

KépKép
KépKép
fleur

Anitja!
Vissza lehet nézni teljesen az 1. oldalig.

És 4 nap múlva 1 éves lesz a topikunk.
És aki ezt létre hozta Irina :lol: :lol: :lol:

Fleur!
Köszi a biztatást.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Ma is a pocakos barátnőmmel voltam, így igazolt a távollétem! :wink:

Irina! Igen, akkor valszeg nekünk régebbi légzésfigyelőnk van. Most nem tudom megnézni, mert Szeliker durmol. Te használod még? Nekem elegem lett a sok téves riasztásból. :evil: Illetve nem téves, csak nagy az ágy (70*140), Szeli meg mindig lemászott róla... :shock:

Úgy tűnik, hogy túlműködésem van. Anyukám szerint. (Bár a múltkor is azt olvasta ki a leletemből, hogy kevés a hemoglobin (asszem :oops: ), és szedjek vasat, erre kiderült, hogy túl sok... :roll: ) No comment! Nem tudom, minek szól bele, ha nem ért hozzá... Szóval majd 18-án megyek pajzsmirigy UH-ra és utána vissza a dokihoz, aztán tudok többet.

Kép

Kép
regcsiken14

Motiot! Csuda édesek a fiúk!
Szorítok Neked a fogyikúrához, sok-sok erőt kívánok!!!!
Ááá igazából nem húztunk bele, csak azt hittem... de ha jönne a kistesó örülnénk, tudod: így is jó, úgy is jó :lol:

Irina! Hát nálatok is ekkora a forgolódás? Gratulálok! :lol:

Horcsog! Azt tudom, hogy vissza lehet olvasni de vajon meddig :roll: 10-20 év múlva is? mert akkor lesz csak igazán izgalmas :lol:

Vadvirág! Én is emlékszem, és nagyon megmaradt bennem a történeted, de most így részletesen :shock: fantasztikuuuuuuuuus :lol: Nagyon köszi, hogy leírtad.
Tényleg jó fejek a Csajszik :lol:
Egyébként én is a vizsgálatokat utáltam a legjobban, ez az állandó orvoshoz járás, mintha beteg lennék :shock:

puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Újabb negyed órás bömbi és alszik megint ááááá már megint ilyen napunk lesz.

De bezzeg, ha megérkezik a nagypapi meg a nagymami akkor majd hozza a legjobb formáját mint a múltkor. El sem hiszik nekem, h ilyen is szokott lenni.

KépKép
KépKép
fleur

Anitja!
:):)

Fleur!
Right... :):):):):):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Motiot: hát engem is az bosszantott fel, hogy mi a fenére várt! Aztán megtudtam a védőnőtől, hogy a felsőbb köröktől nagyon kikapnak a dokik, ha a megengedettnél több antibiot írnak fel havonta!!! :shock:
Csodálatos fiaid vannak!!!

Vadvirág: szerintem is csodaszép szülésed volt akkor!!!
Akkor te már minden szülési formát kipróbáltál!?!? Ez is ritka!

Irina: köszönjük, hogy létrehozad nekünk ezt a topikot!!!

Nem kellene valaki név-és születésnap felelős???
Olyan kellemetlen, hogy van akit egész nap köszöntgetünk, van akiről meg elfeledkezünk.
Akkor így nem feledkeznénk meg róla!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok lányok!

Sajna nem tok visszaolvasni, csak két hír erejéig ugrottam be:

Beatrice 5500 gr, 59 cm
védőben megkaptuk a 4 hónapos oltást.

Tudtátok, hogy a UPC 55 csatornája babatévé? annyira jó, egész nap azt kuksizzuk!

Pusza
Vendég

Jaj, ez olyan aranyos!
Irina írta még az elején:

Lányok, nem hiszem el, hogy csak ennyien szülnénk szeptemberben!

Most meg nem győzzük egymást olvasni!!! :shock:

Kép
Kép
timi26

Csajok éppen tegnap kérdezte a férjem, hogy hány évig fogunk mi ide irogatni??? Hát mondtam neki ÖRÖKKÉ!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Heni! Velem Zsolti tegnap közölte, hogy netfüggő vagyok... :oops: :lol:
Mivel pár napig nem tudtam ideülni, és már tiszta ideg voltam, hogy nem olvastam el a termést. Szerintem már nem is sikerül behozni a lemaradást. :(

De a képek nagyon jók!!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi!!! Hogy van Gergő? Influenza???

Kép

Kép
regcsiken14

Hajni!

Boldog névnapot Marcinak!
Úgy tudom ti is ma tartjátok!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Csajok! Sz@rakodik a Messengerem... :evil: Tud valaki segíteni??? :roll: Állandóan hibaüzenet van, és kivág a pics@ba... :cry: (Bocsi, csak mérges vagyok!)

Kép

Kép
regcsiken14

Boldog névnapot kívánunk mind a 3 Marcinak!!!

Kép
Kép
timi26

Marcelleknek boldog névnapot!!!!

Kiskolbi! Apa azt mondja, a bluetooth-hoz kell lennie egy "vevőnek" (mint egy pendrive), amit bedugsz a PC-be, és veszi a telefonod jelét. Szoftvere meg valószínűleg van a vevőnek, így lehet majd kommunikálni.

Apa hogy van???

Én szinte mindig megkapom, hogy "már megint a Csajoknak írogatsz?"
:twisted:

Era! Nagyon szép méretek!!!! :D
Nálunk is van Baby TV, mi arra (is) vágunk körmöt. :wink:

Irina! Tényleg köszi ezt a topikot! Vagyis én inkább Anitjának köszönöm, mert ha Ő nincs, akkor én nem találtam volna ide!!!!
Köszi Anitja!!!! :D

Anitja! Én úgy drukkolok Neked és LMóninak is! Nyáron nekem pocakkal gyertek majd!!!!! :D

Irina! Nagyszerű, hogy Ádi már forgolódik! Ez egy újabb kihívás! (Figyelni, hogy le ne pottyanjon).
És a pocak sem fáj már.... Ez szuper!!!! :D

Zsófikám jobban van, köszönöm a jókívánságokat! 2 órát aludt most délután, és mosolygósan ébredt! :) Ilyen akkor volt utoljára (2 óra alvás), mikor a 3 hós oltását megkapta.
A 4 hós oltást átrakattam, jan. 23-ra kaptunk időpontot, akkor meg már 5 hónaposak leszünk. Azt mondták nem baj, ekkora csúszűs belefér.
Még jó, hogy nem mentünk, így szuszizott egy nagyot!!! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok. :)

Köszönöm a dícséreteket.

És a köszöntést is. Mi is kívánunk minden Marcinak boldog névnapot!

Du Mekibe voltunk Marcival.
Húú, de agyonvágnám a Meki marketingeseit! :twisted: :twisted:
Bakker, egy 2.5 éves kölök azt kéri névnapjára, h vigyük el Mekibe. Dúúúúrva. :?

Vadvirág:
nagyon szép élmény lehetett ez a szülésed :)

Irina:
gratula a forgáshoz. :)

Motiot:
nagyon szépek vagytok. :)

Emese:
aranyos vagy, de még van rajtam +5 kg. :shock:

Tünde:
a kiflit jól gondold meg.
Egyedül a lisztallergia ami nem nőhető ki. Az egy örök életre megmarad és szörnyű. :( Van ismim, tudnék mesélni róla. :(
De persze a Te dolgod.

Én asszem a hozzátápihoz ezentúl nem írok inkább semmit, úgyis tudjátok a nézeteimet. :)

Kép
Kép
h@jni

Hajni! +5 kiló? :shock: Az biztosan a hajad!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Segítség kéne.

Hol lehet babarizst venni ? És , mi a pontos neve ? Valaki próbálta már ?

Ja a másik kérdésem .
Kinek hullik a haja ?
Nekem annyira hullik, hogy már félek nem marad hajam.
A párom mit mondott ma erre ,, Drágám jó áron már szép parókákat lehet venni " azt hittem lecsapom.
Tök ki vagyok ettől. Mindenhol haj. A gyerek kezét is mindig ürítem.
20200310173350

Heni ez jó :) én már a babó előtt is írogattam :) ide s tova 4 éve függő vagyok :)

KépKép
KépKép
fleur

Marcikák boldog névnapot!

KTimi
Hajhullás, ne aggódj csak az a hajmennyiség hullik ki, ami nem hullott ki a terhesség alatt a hormonok miatt. Nem leszel kopasz. Annyi hajad lesz mint korábban. Nekem is hullik rendesen.
Én azt csinálom, h naponta többször átfésülöm, hogy kijöjjön a feles. Persze az néha így is óhatatlan, h a gyerkőcre is kerül, hát akkor leszedem :)
Még jó, h rövidebbre vágattam, te is ha jól emléxem :wink:

Babanet függőség, szerencsére nekem a férjem elfogadta, h babnetezem és már topik talin is volt velem :)
Amúgy ő meg reversi függő, így tehát 0:0 :lol: (informatikus mérnök a lelkem :))

KépKép
KépKép
fleur

A júliusiaknák már jönnek a kistesók! :D :D :D
Még táblájuk is van, de azt nem találtam, csak olvastam. (Néha átkukkantok a régebbi topikokba fényképeket nézegetni, hogy az ottani babák hol tartanak).

Népesítsük be a Földet!!!!!!!!! :lol:

KTimi! Hú. Nekem nem hullik, csak hajmosásnál. Ne félj, nem fog elfogyni!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese: júliusi babák mamái terhesek? húha akkor el vagyok maradva ;-)
Vendég

H@jni: tudjuk a nézeteidet :D meg is értem az alcsi miatt. hála nálunk nincs a családban..-kopp-kopp-kopp-..:)
a kiflit én sem adom-ezt félre olvastad a régi öregek mondják ezt-liszt miatt pontosan..:) ha jól tudom,azt csak 6-7 hósan lehet adni,vagy próbálgatni.Beni is hát őőőha jól emléxem elmúlott 7 hós,mikor megpróbáltam a babapiskótát,abból is a drága biskotit vagy mit vettem..:)
varga tünde

Hajam az nekem is hullik,de nagyon..Nekem rég nem volt ennyire kevés hajam,aggódok is miatta.. :shock: :shock: 7végén megyek dm-be vagy rossmannba és veszek valami szert,mert ez nem állapot.ezerrel porszi,hajmosáskor elkeserítő a dolog.. :cry: utánna mennyi van a földön meg a kefében.. :cry: :cry: :cry: nekem is azt mondta a párom vágasd le kopaszra,akkor nem hullik majd..na de még jó,hogy csak viccelt,csak én nem nevettem akkorát vajon miért? :( :(
varga tünde

Tünde:
bocsi, akkor benéztem valamit. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Tünde! Mikor vettem Szelinek a koszmó elleni sampont (BABE), akkor mondták a gyógyszertárban, hogy van hajhullás elleni is. Ha gondolod, próbáld ki!
Kicsit nekem is hullik (jobban, mint szokott), de nem vészes. ...egyelőre... :roll:

Marcikank boldog névnapot!!!!!!! :lol:

Irina! Anitja! Nekem is pirosodik az egyik lábujjam a körömnél... :evil: Bekentem KÖRÖMvirágkrémmel! :wink:
Ti hogy álltok ezzel?

Hajni! Tényleg nagyon jól nézel ki!!! És milyen ügyes Lilla, hogy így átfordult! Nem is vettem észre :oops: (mert csak átfutottam az elmaradt oldalakat), csak mikor Irina írta! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Emese! Te hogy tudsz még a másik topikba is átnézni????? :roll: :?: :?: :roll: :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Csak nagyon futólag, néha néha.... :roll:

A KÖRÖMvirágkrém biztos tuti jó a KÖRÖMgyulladásra! :wink: Ügyes lány vagy Te! :D

Era! Tessék dolgozni a kistesón!!!! Beatrice lassan 6 hónapos lesz. :D Tényleg. Ti terveztek kistesót?

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Ugye? :wink: :lol:

Heni! Küldtem privit!

Móni! Akkor szombaton tapasztalatcsere úszás után! 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Gremese: a mi topikunk elején is írt egy lány, Handera, akinek akkor volt 8 hós a kisfia, van blogja is, de csak májusig írt. Remélem minden rendben van velük és megérkezett a kistesó is !!! :D

Kép
Kép
timi26

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

PUSZI:

MARCIKA

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Emese Köszi a receptet, hétvégén meg is sütöm

Vadvirág Kicsi fiad így akart megszületni. Igazán csodálatos lehetett :lol: :lol: :lol:

Fleur Egy oldalról válogatjuk a verseket :lol: :lol: :lol:

Regi Hát persze :lol: :lol:

Lányok köszönöm a drukkokat a kistesó terén 8) Az én kiscicám ahogy betölti a 6 hónapot már rá is startolunk. Szívből remélem, hogy Ő kevesebbet fog minket várakoztatni, mint Grétike :lol:

Hajni Nagyon szépek vagytok :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

MARCIKÁKNAK BOLDOG NÉVNAPOT

KépKép
Kép Kép
l.móni

Timi26 Egyetértek veled. Tényleg kéne valaki aki figyeli a név és szülinapokat :lol: :lol: :lol: Esetleg te? Te mindig hamar kiszúrod, ha valakinek az van :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Fúúha az igen, júliusiak babáznak :) na azért én olyan korán még nem szeretnék. Szeretném egy kicsit Lillussal is kiélvezni az együtt létet.
Viszont a korábbi tényeket ismerve, meg, hogy 3-mat szeretnék és a koromat is figyelembe véve, ha Lilla 1 éves lesz nem védekezünk már és majd jön, ha szeretne a tesó :) ha megint 2 évet kell rá várni, akkor Lilla már 3 éves lesz mire megszületik :)

Amúgy tegnap azt álmodtam, h megszületett második kisbabám, szintén kislány Fanni :)

Anyukámék is rendben megérkeztek. Alighogy megjöttek, Lilla óriási üvöltésbe kezdett, szinte már visított mint a szúrt malac. A végén kaki is volt, lázas is volt, a kúpnál, ha lehet mégjobban fokozta, még az ölemben is úgy hüppögöt, hogy csak járt fel le a kis melkasa.
Még szerencse, h anyu már jártas a kúp témában ő adta be neki.
De olyan rossz érzés volt, h végig mellette voltam este játszottunk és nem vettem észre...pedig fogdostam a fejét. Nem tom :oops:
:(
Már alszik. Ma a fürdést is kihagytuk, megszopiztattam és 8kor letettem. Öcsém kicsit randalírozott minden csititásunk ellenére is csak felébredt még 9kor de gyorsan sikerült visszaaltatni.

Na jó éjszakát nektek!
Holnap két gyerekes anya leszek úgyhogy szerintem nem tudok jönni. Hát lehet köv nap úgy járok, mint Regi :) és csak végig pörgetlek titeket.

KépKép
KépKép
fleur

Ja névnap, szülinap és társai. Sztem az lenne a legegyszerűbb, ha összegyűjtenénk egy táblázatba a babák születési dátumával együtt és akkor hetente ha felkerülne a tábla lehetne követni kinek mikor van.
Legalábbis mi a másik topikba így csináltuk, csak ott a ciklusnapot követtük, meg a próbálkozás kezdetét.

Na kiokoskodtam magam. Időről időre válthatnák, h ki a tábla felelős, h ne mindig uaz csinálja.

Na mit szóltok?

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!!!

Babócát most sikerült letenni, de ma nem nyügizett, csak nem volt álmos, pedig ma csak 3 órát aludt napközben.

Fleur én egyetértek a táblázattal kapcsolatban.
Regi, Emese én is be be nézek más topicba is, persze heti 1x.
L.Móni HAJRÁ++++++
Timi valamikor emlitetted, hogy te főzöl Viktorkának, esetleg receptjeid nincsenek????

Csajok azon agyaltam ma, hogy ugye a legújabb törvény szerint nem lehet átvinni a szabikat a következő évre. Ránk is vonatkozik ez??? Vagy nekünk halmozódhatnak a szabik, vagy kifizetik??? Tud erről valaki valamit?

Heni
KépKép
heni81

Igaz, már este van, de utólag is boldog névnapot a Marciknak!

Milénamoni, bár elköszöntél pár napra, de hátha mégis olvasol: a köptető legtöbbször először felerősíti a köhögést, ezért nem szoktuk a délutáni és esti órákban már adni, hogy az éjjeli alvást ne zavarja! Ha viszont egy-két nap után nem lesz hurutos a köhögés illetve, ha annyira köhög tőle, hogy öklendezik, és fuldoklik szinte, akkor túl erős neki, kisebb adag vagy másik nyákoldó kell.

Fleur, kipróbáltam a diridongót, nagyon Imádja a kisasszony! :D Köszi a linket!
Évek óta gyerekdalokat éneklek már meg mondókázom, de néha alig jut mégis eszembe!

Mindenkinek magasított konyhára van szüksége? Hát én vagyok az egyedüli tórpe? :cry:

mosás, fertőtlenítés :Tudjátok, a harmadik gyereknél a leesett cumit már csak a kutya nyalja meg.....

Vadvirág! Ez a szülés nem semmi lehetett!
Hát......kicsit sajnálom, hogy többet nem tervezek szülni....

Köszi a tippet Irina, van is itthon Normaflore, nem is tudom, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe :oops:

Motiot, aranyosak a srácok!

Regcsiken, remélem, rendben lesz veled minden! Az MSN-re nincs tippem, de mostanában több isemrősöm is panaszkodott, hogy nem is engedte belépni!

Hajhullás:Nekem egy jó ideje hullik és iszonyatosan! Jó, tudom az előző szülések után is ez volt, aztán helyreállt a korábbi állapot, nem lett kevesebb hajam, de annyira utálom, nekem is minden tele van vele, fésülködésnél mintha marokszám jönne!

KépKépKép
bongyi

Táblázattal egyetértek!

Hát nem tudom elhinni, hogy elúsznának a felgyülemlett szabik! ááá, mi biztos kivétel vagyunk, ennyire nem lehetnek szemetek.....

Ezt nem hiszem el, mostanában mindig ez van, megírom a hozzászólást, el akarom küldeni, erre azt mondja, hogy a belépéshez adjam meg a felhasználói nevet és a jelszót és be akar léptetni! De hát már be vagyok lépve, amúgy, hogy írtam volna ide?

KépKépKép
bongyi

Heni:
http://www.idealmarketing.hu/

http://www.vitalitas.hu/ismerettar/bab/babetr9.htm

Egyenlőre innen merítek ötleteket, meg lelesem az üveges kajákról, hogy mi van benne.

Kép
Kép
timi26

Bongyi!
Soha ne mondd hogy soha... :):)

Timi!
Háááááááát tulajdonképpen igen. :):)
Roham császár, tervezett császár, természetes szülés fekvő és álló pozícióban, valamint orvossal és egyedül - egy-egy babát, meg ikerpárokat is... :):)

(Már csak a vízben való szülés hiányzik a listáról. :):) )
Tényleg, valamelyikőtök nem tervez ilyesmit?

Fleur!
Szerintem remek ötlet ez a táblázat - nekem is eszembe jutott egy-két dolog ezzel kapcsolatban.

Mi lenne ha sorrendbe szednénk - először az öszes januárban ünneplő névsor 1-je, 2.-a, stb., majd február és így tovább.

Talán elég lenne egy "felelős" is ha felraknánk mondjuk egy blogra, vagy g-portálra, egyéb hasonló helyre, ahova bárki bármikor rá tud kattintani és így megnézheti van-e éppen aktuális gratulálni való... :):)

(Ha hetenként látjuk csak, akkor lehet hogy 1 hetet késünk az ünnepléssel.)

L.Móni!
Timi tényleg remek lenne "őrszemnek", valóban rendkívül figyelmes és nagyon jól össze tudja terelni a csapatot - senki nem tűnhet el csak úgy... :):)

Vadvirág
Vendég

Timi!
Ja és volt altatásban, meg volt spinálisan érzéstelenítve, volt hogy semmire nem volt szükség, volt hogy gátmetszést végeztek és volt hogy nem, volt hogy természetes szülés-gátmetszés-császármetszés így egyben történt meg, volt hogy oxitocint adagoltak és volt hogy nem, volt hogy burokrepesztés csináltak és volt hogy már nem kellett, volt hogy szülés után hordágyon toltak be a szobába és volt hogy kerekesszékben, volt hogy vérátömlesztést és infúziót kaptam a szülést követően, de volt hogy nem, volt hogy bent volt Apa és volt hogy simán lekéste, volt hogy elvágta a köldökzsinórt, volt hogy nem volt erre lehetősége, volt hogy azonnal mellre tették a babát és volt hogy nem, volt hogy rajtam volt a baba megszületésének legvégéig a CTG és volt hogy nem, volt hogy nő volt az orvosom és volt hogy férfi, volt hogy kezdő volt és tanácstalan, de volt hogy profi és magabiztos, volt hogy egyik kórházban szültem, volt hogy másikban... :):):):):):):)

Amiben mindegyik megegyezik, hogy szülés után max. 2 óra múlva már velem voltak a bébik és ezt követően folyamatosan velem is maradtak mindvégig.

Vadvirág
Vendég

Most, hogy Vadvirág leírta a szüléseivel kapcsolatos dolgokat, nekem is felrémlett néhány az enyémmel kacsolatban, amik miatt a mai napig leliismeret-furdalásom van, és ha visszamehetnék az időben....

Amikor Zsófi megszületett, mikor felemelték és mielőtt a hasamra tették, láttam egy pillanatra.
Arra emlékszem, hogy megkérdeztem: sír? De a válaszra már nem emlékszem.

Egy kézzel tudtam megfogni kb. 5 mp-ig, mert a kezem "elremegett" róla, de akkor sem tudtam odanézni, úgy feküdtem, hogy oldalt volt a fejem, pár percig meg sem tudtam mozdulni.

Láttam, hogy leszívják az orrából a trutyit - egy pillanatra.

Emlékszem, hogy megkérdezik: Apuka elvágja a köldökzsinórt?
Én meg oda sem nézve rávágtam: Hát persze!
De nem emlékszem, és nem láttam, hogy elvágja, ezt utólag mesélte el.

Nem volt a Babával az a szemtől szembe nézés....

Sok mindenre nem emlékszem..... :cry: (Jaj, már sírok is..... :cry: )

Szeretném máshogy csinálni....

Az agyam sokszor került kicsit oxigénhiányos állapotba a nyomásoktól, ezért nem emlékszem....

De Apa ott volt, Ő mindent látott, mindenre emlékszik és ez jó!
Onnantól voltam teljesen képben, amikor Zsófit leemelték a pocakomról, és a csecsemős azt mondta: Apuka jöjjön velem.

Kistesónál már próbálom máshogy csinálni!

Kép
Kép
Kép
gremese

Bongyi, csak te tudsz rajtam segíteni :cry: . Órák óta szenvedek a vonalzóimmal. Ha Bencéhez és Pankához is csatolok képet, túl hosszú az aláírásom...Ha jól emlékszem, te értekeztél a nőivonalasokkal. Hogy sikerült a 3 vonalzó?! Help! :cry:
dettyk

Egyébként képzeljétek csajok, másként számolnak a különböző oldalas vonalzók. :shock:
Csináltam újra babafalvásat, és az 1 nappal többet mutatott. Csak az tűnt fel, hogy Ádi és Szeli 3 hónapos, 3 hetes, Pankát pedig 3 hónapos, 3 hetes, 1 naposnak írta :shock: . Meg is néztem az iwiw-en a táblázatban, azt hittem, rosszul emlékszem... :roll:
Hajni, ha még itt vagy és olvasol, és ráérsz, beírnál minket a táblázatba? :oops: Csak ha nem gond. Tudom, hogy egyszer már beírtál, de az iwiw-en nem vagyunk ott :oops: . Panna 2007. szeptember 19-én született, 3950 gr és 52 cm, simán. Tényleg csak ha ráérsz. Köszi.
dettyk

Bongyi! Motiot sem magas, nem vagy egyedül! :wink:
Úgy tűnik talán a Messengerem helyreállt. Kicsit bekavartam a megosztási mappákkal, és besokallt tőle a rendszer… :roll:

Vadvirág! Te aztán már szinte mindent tudsz a szülés változatairól!!! :lol:

Emese! Ezen nem szabad rágódni. :!: Nekem meg nem magától indult meg a szülés, hanem oxitocintól. Most akkor érezzem magam én is szarul??? :roll:
És nekem is tök sok kiesett az egészből, szerintem nem voltunk teljesen tudatunknál. Én a vajúdásra pl. úgy emlékszem, mintha csak fél óra lett volna (pedig 2 és 3/4 óra volt)... :roll:
Jó volt úgy ahogy volt!!! Irgumburgum!!! :twisted:

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk! Szerintem Bongyinak azért sikerült a 3 vonalzó, mert nincs előttük kép!
De egyáltalán hogy tettél oda képet??? Én nem tudom! :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?