A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Szép napot mindenkinek!

Nagyon nagy a csend itt ma....

Dia!

Nagyon sok boldog Névnapot kívánok!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Köszönöm a tanácsokat mellgyulladás ügyben. Már javult a helyzet.

Kép
Kép
Kép
minyu

sziasztok

ma megvolt az első közösmprogram hármasban :) kimentünk apával a Kopaszi gátra. Csabika jól birta az egészet, végig aludt a séta közben. Meg az autóban is végig durmolt a hordozóban :) egyszer felébredt, de a kocsiban gyorsan megszopiztattam, és utána vissza is aludt a rázkódástól. szóval nagyon jól sikerült a mai programunk. végre én is kimozdulhattam, úgy néztema várost, mintha ezer éve nem jártam volna benne....és hát végüis egy hónapig nem is voltam sehol, szóval jó volt igy kimozdulni ma.
mivel egész délelőtt nem aludt semmit, mostv viszont alszik rendesen a kislegény, remélem éjjel nem lesz ennek meg a böjtje....tegnap éjjel nagyon rosszul aludtunk, két óránként volt kelés, kikészültem kicsit, szóval ma éjjel jó lenne legalább 3-4 órát aludni egyhuzamban. Istenem, már ennek is úgy örülnék :)

holnap reggel 8-kor megyünk egy keresztelőre remélem azt is jól fogja birni Csabi.

elővettük a kapott pihenőszéket és abba tettük ma bele napközben, és nagyon jól érzi magát benne, biztos a ringatás miatt. majd teszek fel később képeket is.

szóval minden rendben van, csak egy kis alvás nem ártana :D
lei

Helloka!

Nálunk egész jó a helyzet,nyugodtság van. kop-kop-kop Fürdés után szokásos éjfélig fentlét néha egy kis hisztivel de jóformán most már csak akkor orditunk ha éhesek vagyunk :D Nagyjából tartjuk a 3óránkénti keléseket. Nagyon figyel a hangokra sőt már felismeri a hangunkat és odaforditja a fejét ahol vagyunk, figyeli a tárgyakat , de hason még mindig utál lenni :?
Mostanában kicsit lusta voltam lemenni sétálni Áronnal és inkább kiraktam a teraszra de holnap tervezek egy sétit a ligetbe.

Képzeljétek apa kezéről lekerült végre csütörtökön a gipsz. Egész szép a heg , de egy akkora drótot húztak ki a csuklójából hogy csak lestem és még van benne, amit majd egy év múlva vesznek ki a lemezzel együtt. Néha annyira bedagad még a keze és úgy tartja mintha műkeze lenne :shock: :lol: Még rengeteget kell tornáztatnia, hogy tudja egyálltalán forgatni a csuklóját. De már most erölteti, felveszi a fiát meg ilyenek nem bír a vérével :D Október 6ig még itthon van, aztán magamra maradok. Húúú mi lesz kicsit tartok tőle, úgy megszoktam hogy itthon van velünk.

Még nem olvastam vissza mit irtatok a napokban de igyekszem
:oops: :)

Jó éjt mindenkinek! Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!
Mindenki hétvégézik, nagyon helyes! :D
Lei, örülök, hogy jól sikerült a kirándulás!! A kopaszi gát tök szép, utoljára pocakkal voltam. Nem volt nagyon szeles?
Délelőtt fodrásznál voltam, igazi felnőttprogram :) jó rövidre vágattam, úgyis elkezdett hullani, mondták hogy szülés után ez lesz, nektek is van ez?
Nálunk is megvolt az első nagyobb, hosszabb kimozdulás, és nagyon jól sikerült! Autózással, sétával a Váci utcában, ruhanézéssel a Kismukknak, igaz közben rájötünk, hogy mindenünk van ami kell (pelenkázólap, törlő, váltásruha stb.), de pénzt na azt elfelejtettünk hozni :lol:
Éjjel Apa elment Tescoba vásárolni, gondoltuk majd ott is néz ruhát, erre le volt zárva a ruhaosztály hétfőig :shock: Szegény kiscsaj, nem akar összejönni az őszi ruhatára!!
Mecsi, örülök, hogy nálaatok is jobb a helyzet éjjel! Mi is ügyesedünk, tényleg csak kakielőtt van már sírás, az is csak este. Kihúzzuk éjfélig így is, peluscsere, nézelődés, evés, cicin lógás, de különösebb sírás nélkül. Aztán 4-5 között egy kis evés legközelebb, de lehet hogy később, tegnap 6.30-kor kelt csak!!
Szóval csak nőnek a babák, egyre jobb ez a helyzet is! Igaz az evés azért még központi kérdés, és nem mindig bírjuk ki a 3 órát :oops: Azt hiszem én már feladtam, "igény szerint" szoptatok, az Ő igénye szerint :lol:

Kép
kiskapucni

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat és a bókokat.
Én is boldog névnapot kívánok így utólag a Nikiknek, Zsófknak, és Diának is!

Még Nyíregyen vagyunk, Réka tündéri volt, és kól bírta a hosszú utat. Dédikék, unokatesóim olvadoznak a leányzótól, szóval minden oké. Visszafelé megállunk Bp-en, ott alszunk. Remélem most se lesz probléma.

Viszont van más:
Szed/ szedett vki közületek Cerazette-t?
Én majdnem két hete szedem, eddig nem volt semmi gond, most elkezdtem vérezni. ELvileg ez előfordulhat ennél a tabinál, csak akkor kezdjek aggódni, ha túl sokáig tart.
Még nem aggódok, de azért már unom ezt a vérzéses dolgot. Első 4-5 hétben gyermekágyi, most meg ez. Remélem gyorsan elmúlik, és utána jó ideig nem lesz.
Azért holnap felhívom a dokimat (de lehet, hogy még ma du.), hogy szerinte okés-e ez így...

panna1

Még egy dolog!

Anyum vett egy Pampers 2-es (3-6kg), 98 db-os pelenkacsomagot Rékának, 8 db-ot elhasználtunk belőle, de nekünk nagyon nem vált be. 3500 FT-ért vette, 2000 Ft-ért továbbadnám ha kell valakinek (Na jó, alkuképes még az ár :lol: ).
A 3.kerületben lakunk, közel a Flórián térhez. Érdekel valakit?
HÉtfő reggelig mi is Bp-en vagyunk, egyébként egy ismerősünk lakik most a lakásunkban, úgyhogy tőle hétközben is át lehet venni.

Szóval: Érdekel vkit?
(Telószámom: 0630-239-0037)

Üdv: Panna

panna1

Ja, nem is 8-at, hanem csak 6-ot használtunk, úgyhogy 92 db amit odaadnék 2000,-ért

panna1

Sziasztok!

Jó rég voltam én is erre, de sajnos nem nagyon volt időm...
Panna, én is elkezdtem szedni a Cerazette-t, de még csak 3. napja, így nem tudok még nyilatkozni... megvolt a 6 hetes kontroll, szerencsére minden a legnagyobb rendben, zöld utat kaptunk a szerelmeskedésre;)

egyébként minden rendben velünk, Barnus a héten elég nyugis volt, sírni csak ritkán sír, főleg, ha éhes, néha pici hasfájás, de nem vészes. Éjjelente egyszer kelünk 3 - fél 4 körül, aztán 7-8 körül reggel. De volt, hogy 6 és fél órát aludt egyhuzamban, ami nagyon jót tett nekem, Ferci mondta is, hogy hogy ki vannak simulva a ráncaim;)

lassan indulun ka Tescoba, őszi rucikat nézni, mert abból nem nagyon vagyunk eleresztve;)

gyönyörűek a babás képek egytől egyig, nagyon szépen növögetnek a kis lurkók!!! dobok én is egy pár képet;)

Zsófiknak, Diának utólag is boldog névnapot!!!

Kép fülesmackóm;)

Kép anyát figyelem;)

Kép mosolygok

Kép itt is mosolygok;)

Kép ismerkedek a nyuszimmal

Kép ismét a pihenőszékemben lazulok

Kép lepisiltem anyát;))

sniky

Dobok képeket én is :D
ásítok
Kép
hello lányok
Kép
néha nyitva is van a szemem
Kép
ekkora vagyok
Kép
óóóó ezt nagyon tudom
Kép
kaptam egy kabátot de sose növök bele ezért már reklamáltam is!
Kép
szerelem!
Kép

kicsit sok lett de jó nézegelődést illetve itt is!http://mormi2.mecsi.fotoalbum.hu/#page-0

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Amúgy nekünk borzalmas volt az esténk, Áron egyfolytába sírt, cicin akart lógni még ha nem is volt éhes akkor is , Úgyhogy a hátam majd le szakad.este 8tól hajnali 2ig ment a hiszti, alszom nem alszom, sírok -üvöltök......... Jól elfáradtam.

Azt akartam már kérdezni, hogy ilyenkor mikor kell majd megjönnie újból a mensinek?

Niki melyik tescoba mentek? nemrég láttam a fogarasiba egy barna kis bundás szőrő pulcsi kabát kabátkát olyan kis medvegúnya. Akkor nem vettem meg most meg már nem láttam :( pedig szeretnék egy olyantot.

Panna engem érdekelne a pelus minnyá hillak a részletek miatt.
:D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

MIndenki nagyon szép!!!

Zsófi, ne harizz nem is írtam hogy sok boldogat! Dia, neked is!

Volt valaki a MAdarász utcai kórházban UH-n?
Illetve a Gál doktornőnél tudom, hogy volt Ritus meg Nicike, mert ő csinálja az alváslabort. Milyen? Mert valószínüleg hozzá megyek majd jövő héten a ficogás miatt. Persze ez az UH-tól független...ott milyenek?

Hrk, sajnálom, de sztem nem lesz gond. Zalán nagyfiú már, ezt erősítsd benne meg hogy neki mint bátyónak, védelemzni kell a kisöcsit. De sztem ez majdnem minden többgyerekesnél kijön, el fog múlni!!!Drukkolok.

Nálatok nem esett vissza a fogyasztás? Mert nálunk embertelenül hízott Levi, de most 1-2 hete alig éri el a 150 gr-t hetente. Azt mondják, hogy ez tök normális a nagyon nagy hízások után, de azért megerősítést kérek, főleg akik velünk egyidősek. Mert pont a fejlődési ugrás körül, 6 hetesen kezdett leállni a ducisodás.Most vagyunk 4830 körül, és 3200-ről indultunk, tehát nagy vész egyenlőre nincs, csak nagyon lelassultunk, a napi 50 gr helyett 10-20 a hízás... bár még mindig többnyire egy ciciből eszik csak egyszerre, néha néha kéri csak a másikat.Ti már mind két ciciből etettek?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Felícia jobbulást kívánok és a kisfiad szerintem mindennél nagyobb erőt ad neked hogy megyógyulhass!!

Hrk nem lehet könny most 2lurkóval ,de ahogy Aproo is irta Zalán nagyfiú már és biztos megértő lesz.

Lei Örülök hogy már jobban vagy és átvészelted kicsit ezeket a napokat. Nem akarlak elkeseríteni és bár ne így legyen, lesznek még kemény napok de ugyanígy túljutunk rajtuk.

Na még jövök mert akartam még írni de felkelt a manókám :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

apróka, nálunk is ez a helyzet egy jó pár napja, lelassult a gyarapodás, de ne izgulj, mert ez normális, ha maradt volna az eddigi ütem, gondolj bele milyen ducik lennének 6 hónapos korukra?! szóval ne izgulj emiatt szerintem...;)
mi mindig is egy ciciből ettünk egyszerre, nagyon ritkán kell neki "pótlás" a másikból!

És mi is egy ágyban alszunk ismét, 2-3 éjszaka aludt csak a kiságyában, jobb így nekünk is;)

Mecsi, a csepeliben voltunk, bár nem sok minden volt még az őszi-téli ruhákból, egy kisgatyót és egy pulcsit sikerült neki vennem, meg egy pár nagyobb méretű body-t...
Mecsi nagyon édes Áron baba, a szerelem című kép a kedvencem, nagyon szépek vagytok rajta!!!

na megyek, mert felébredt;)

puszi nektek és további szép 7végét!

sniky

Lei én is örülök, hogy már jobban vagy és hogy kimozdultatok kicsit!!!

Rita, remélem hogy rendeződik Zalánnal a helyzet, próbálj meg vele kettesben progit szervezni, az biztos segít és akkor érzi, hogy nem szorult "háttérbe"

sniky

Sniky: szeretném megkérdezni, hogy milyen márkájú a pihenőszéketek, és hogy mennyibe került, ha ti vettétek. És, hogy mit tud stb :) Szimpatikus nekem.
Meg vagy vele elégedve? Gondoltam, hogy be kéne ruházni egybe, de baromi drágák, és nem tudom, hogy van-e értelme.

Ha valaki még vett a babájának, megírná, hogy mennyira van megelégedve vele?

Hrk: sajnállak, hogy a fiad, bántja a kicsit, én is tartottam tőle, hogy a nagy hogy fog viselkedni, nálunk is megy a féltékenység de a bántás nálunk hála istennek még kimaradt. Azért lekopogom.
Hát az egyértelmű, hogy a féltékenység jele, és figyelemfelhívás a részéről, próbálj meg lehetőség szerint minél többet foglalkozni vele (tudom, hogy nehéz), és nagyon nagyon sokszor mondani neki, hogy szereted. Most olvastama a Ransburgban, hogy még ha elvonul, meg ha csapkod is akkor amikor azt mondod, hogy szerted, meg a kistesója is szereti, ő azért meghallja, és nagyon fontos a számára.
Remélem mielőbb túllesztek rajta.

Szilvi

Kép

Kép
bucsek

Szia Szilvi!

A Brendonban vettük, a munkahelyemtől kapott vásárlási utalványon, 20e körül volt, Brevi márkájú. Elég jó, fixálható, állítható több magasságban a fej- és a lábrész is és ez a jópofa játékív tartozik hozzá. Szeretjük és nagyon jó hasznát vesszük, csendben elringatja magát benne a baba, ahogy mozog és így nem feltétlen van állandóan kézben. A játékokat most kezdi rajta észrevenni;)) tényleg nem túl olcsóak, de szerintem hasznos...

sniky

ja, még vmi:)

a játékív is dönthető több állásban és le is vehető + a maci csipog, ha megnyomod, a labda csörög, ha megrázod;) ennyit tud;)

sniky

Sziasztok!

Tündériek a babák, annyira fiúsak, igazi kis pasik :) Nekem is nagyon tetszik pihiző széketek, de hogy tudja magát elringatni vele? Mi is sajnáltunk egyenlőre beruházni rá...Ráadásul a függőágyában sem szeret igazán lenni, csak néhány percig bírja benne, általában egy reggeli épp megvan, ennyi.
A gyarapodás nálunk is csökkent, és néhány napja vettem észre, hogy az egyik mellemben kevés lett a tej kb.60 ml tudok lefejni belőle, s szopizni ennyit tud kb. így azóta két mellből szoptatok. kíváncsi vagyok sikerült-e még visszaállni egy mellre, nekem az kényelmesebb volt.

Nálunk Szüreti fesztivál volt a hétvégén, kint is voltunk a babával egy kicsit, de a Republik koncertet nem vártuk meg, főleg a tömeg miatt...pedig jónak ígérkezett. Dadomi ti voltatok?

Kellemes estét, és sok alvást a babáknak és a mamáknak :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka,

Ahogy mocorog, rugdos a kis lábaival, úgy ring alatta a szék, nagyon jól ki vannak ezek a székek találva;))

Barnuska másfél óra nyöszörgés, hasifájás után végre elaludt, szegénykémet nagyon sajnáltam, ennyire hosszn mág sose sírdogált:(
pedig már mindent bevetettünk, de hiába, sehogy nem volt jó neki, csak tudnám, hogy mitől fájt neki...?!

na megpróbálok aludni kicsit a következő etetésig...

kellemes, csendes, nyugodt jó éjszakát mindenkinek!

sniky

Niky: hason alszotok? Mert nekünk végül az vált be a legjobban, ja, és az utolsó időben már nem csak tejet, de tejterméket sem ettem...kegyetlen kissé, de a babák nyugalma megér ennyi lemondást...
Málnus már kinőtte, de a hason alvás azóta is megmarad, hatalmasakat alszik így.

Jó éjt mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt!

hétvégén apával voltunk, így nem nagyon tudtam jönni

Sziszka nekem is ez volt,magától nem állt vissza, hanem szopik után mindig fejtem kicsit dolgoztattam most már sok van ebben is-abban is.

fogamzásgátló
nekem is felírták de még nem váltottam ki... dottore mondta nem nyújt 100%os védelmet szopi alatt) bár mi segítséggel hoztunk össze babót, így lehet ki sem váltom.ha meg becsúszik tesó akkor összeteszem a két kezem és köszönetet mondok...

szerintem mensi megjötte mindenkinél más. szoptatós mamiknál késöbb jön..

mindenki
nekem van most egy kis problémám. amikor nagy wcre megyek a végén mindig szúr és van egy csepp vér is. voltam 6 hetes kontrollon, de doki megnézte azt mondta nincs aranyerem.. kenegetem ...igazából lazítani kellene a székletem szerintem, de hiába iszom a sok rostost nem nagyon megy... ötlet valakitől?

na ittam colát tejszaporítónak azt értem el vele, hogy fiam nehezen aludt el...

lányok én is nézegettem a 13.kerületi Tescoban rucit de semmi. van ötletetek hol tudnék jó kis kötött pulcsit polárpulcsit nadrágot venni Zsiginek? Brendont kivéve, mert ott durva árak vannak. vettem ott lázmérő cumit 2600ft-ért, utána meg láttam a Mária bababoltban 1600Fért.. majd felrobbantam :lol: :lol:

Brendonból kaptunk pihenőszéket 13990Ft Nattou több fokozatban dönthető háttámla, lábtámasz kitámasztható ha nem akarod hogy ringassa magát.. fejszükítős.. Vizszintesbe lehet tenni, ZSigmond napközben abban alaszik.Imádja...és ha megyek a lakáson belül valahova, akkor csak felkapom és átköltöztetem magammal ha éppen sírós hangulatában van.. ime: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

KOpaszi gát már annyit beszéltetek róla ,hogy kedvet kaptam...

séta ha esik, ha fúj mi megyünk sétálni. ha legkésőbb 18kor nem lépünk ki a lakásajtón akkor óriási üvöltés van. ha 19 kor nincs pancsi szintén... :lol: pontosabb a gyerekem mint azóra. 3 óránként kéri az ennivalót.kivéve délután, mert ott utoljára 17kor kéri betankol még a séta elött, aztán fürcsi után eszik, max 20 szunya és alvás 2.30 ig..utána eszünk és alvás reggel 5-6 ig napközben többet avn ébren óriásikat rötyög, bohockodom neki, mesélek, énmekelünk.. aztán 13-17ig a saját kiságyában déluztáni alvás amit az új zenélő forgónak köszönhetek :lol: :lol: :lol: bevállt. 17.00től 18ig játék ..szóval ilyen a mi napunk általában.. ja délelött is szoktunk sétálni...

szélcső

valakináé olvastam, hoyg minden fürcsi elŐtt szélcső? :shock: magától is kakil? én is kipróbáltam volna, de emiatt nem merem..inkább rágok köményt és akkor jól megdolgoztatja pociját.. :oops:
Vendég

Sziasztok!

Aproo, mi a heim pálban voltunk.
Arról nem mondanék véleményt, mert csúnya szavak leennének benne :(
A madarászról és az alvás laborjáról csak jót hallottam.Ritus meg az I.-es számún volt ha jól emlékszem.

Lányok, pénteken lesz 6 hete h kivették a babucit,normális még a vérzés?

nicike

Jó reggelt!

Kisfiam tegnap mindent felboritott a napirendjében. éjféltől hajnal 4ig hisztiztünk totál kiütött a gyerek.

Kérdés: Annyit leszívott a gyerek este,hogy mind a két cicim full üres lett, de még akart enni de nem volt mit. na ilyenkor mi tévő legyek, mert már fogy a fagyasztós vésztartalék. :?: :?: :?: Tápszer lesz belőle? De akkor nem fog átszokni arra ? Jaj annyira nyomaszt ez most és annyira fáradt vagyok hogy itt ülök és majd leragadnak a szemeim. Most bezzeg hogy tudtam aludni 4órát csöpög a cicmből a tej gyerek meg alszik.

Na fejek kicsit és fekszem vissza.

Panna köszi a pelust. :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok

nagyon jól sikerült a hétvégénk. a keresztelőt is jól bírtuk, egyszer kellett csak kimenni köben a kocsiba szopizni. utána nézelődött és aludt végig, mindenki dícsérte hogy milyen nnyugis baba. nekem is jót tett hohgy végre társaságban lehettem barátok között. :)

kiskapucni: én is igény szerint szoptatok, sajnos van, hogy másfél óránként, de inkább megetetem minthogy sírjon szegény. nem tudom, hogy ez jó-e igy, de most még ez van. mi tutin nem bírjuk ki a 3 órát evések között, csak ha alszik.

mi is használjuk az etetőszéket, és nagyon bejön neki. ringatja ő is magát néha, meg már nézegeti a fölötte lógó játékokat.
szóval nekünk is jól jött,mert nincs mindig kézben.

okt 1-re kaptunk időpontot koponya és hasi UH-ra és ortopéd szűrésre a Budai Gyermekkórházba. remélem minden rendben lesz. holnap meg megyünk a dokinénihez az első tanácsadásra. kiváncsi leszek mennyit nőttt :)

csajok, a tejkiütés az egész testén lehet a babának? vagy csak az arcán?

ma éjjel egész jól aludtunk, fél tizkor bealudtunk a babával együtt, aztán fél egykor szopiztunk, utána meg fél négykor és végül hatkor. sajnos mi még nem alszunk egyhuzamban 4-5 órákat, de már ez is haladás.

kopaszin nagy szél volt, de a babakocsiba nem fújt be :)

na megyünk pelust cserélni.

puszi mindenkinek
lei

Jó reggelt!
Két szopival aludtunk 12 órát, hihetetlen teljesítmény :) Ilyenkor annyira büszke vagyok Málnusra.

Boni: én írtam a szélcsövet, de ettől gyönyörűen kakil magától a babánk, sőt, van olyan, hogy a szélcsővezéskor kaki nem is jön, vagy csak nagyon minimális. De annyira meg tud könnybebbülni.

Mecsi:Reménykedj, hogy egyszeri eset volt, lehet hogy kellene valami tejszaporító neked?

Nici: én is véreztem a 6 hetesen, azt mondta a doki, hogy normális, és néhány nap múlva végleg elmúlt...de olyat is olvastam egy fórumban, hogy van akinek addig vérzik, amíg szoptat, szóval ezen ne aggódj, teljesen normális!

Tejkiütés: én olyat ismerek, akinek vándorolt, először az arcán, aztán a nyakán, és nemrég a pocakján volt a babának...

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

Hát a mi éjjelünk is borzalmas volt, kétóránként kelt, de hami után 2 órára is aludt vissza, közben nem volt jó semmi, bevetettük a cumit, elaludt tőle, de amint kiesett már pattant is ki a szeme én meg álltam és fogtam egy darabig, de nem megy ez nekünk! Remélem ma jobb lesz, mert kb 3 órát alhattam. Hatalmas vállveregetés azoknak akik ezt minden nap csinálják és kitartás. Cerezettet én is szedem, nekem nincs vérzésem.
Pihenőszék, nekünk is van épp itt szuszizik benne, kis édes....., de nem miondíg jön be ez sem, bár ha valamit csinálok és mocorgok előtte elvan, meg mint most, néha el is alszik benne. Brendonos: Meclaren márkájú kb 20.000 volt és ha elemet raksz bele, akkor rezeg, de ezt még nem próbáltuk.
Légzésvizsgálat: mi tényleg az 1. számún voltunk és rendesek voltak, de a madarászról hallottam már rosszat is.

Apropó: találka: OLYAT NEM LEHET, HOGY ELMEGYÜNK SÉTIZNI EGYÜTT? És esetleg beülünk valahová? Vagy csak sétálunk egy jó nagyot valami jó helyen, mondjuk sziget vagy liget?

Mindjárt dobok képet a kis gyönyörűmről, mert holnap leszünk 2 hónaposak :)

Jaj mindjárt felmegyek és lerúgom az új szomszédot, 2 órája fúr farag a babum meg itt ijedezik, és ébrdezik! Persze mikor csinálja az ember, ha egyszer meg kell, mi is fúrtunk, de végre elaludt a cunim :(

Ritus

Kép
rituspoc

Ja nekem heti 2 migrénem van és már kivagyok, veszek bealgót, de nem használ mt csináljak? Van valakinek ötlete? Néha iszom tejeskávét, mert az volt, hogy használt kicsit, de kávét lehet? Mert mindennap innék egyet, mert jólesik, de a babut ez nem bántja?

Kép
rituspoc

Ritus: Én Ricoré kávét szoktam inni (csökkentett koffein tartalom), van amikor minden nap, van amikor ritkábban, az éjszakáinktól függ, de semmi jelét nem látom, hogy rosszabbul aludna ez miatt.
Fejfájás: nekem migrénem nem volt még, legalábbis azt hiszem, de nekem is néha nagyon fáj a fejem, és olyankor beveszek 2 béres magne b6-ot, és attól elszokott múlni...jobb ötletem nincs.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Kép Ne altass apa
Kép Pihenőszékemben
Kép Panna babával
Kép Zsirénke és én (a neve onnan jött, hogy én tehénnek nézem, de a cetlire zsiráf volt írva, így lett ő ZsirÉn
Kép Zsirénkével
Kép Unokatesóimmal

Kicsit sok lett, bocsi :oops:

Kép
rituspoc

Boniko, a ppihenőszék jónak tűnik, lehet, hogy én is megnézem. A problémádra meg azt tudom mondani, hogy ez valószínűleg kezdődő aranyér. Nekem egy héttel a szülés után kezdődtek a problémák, sajnos nem jöttem rá, hogy mi a gond, nehezen jött a nagydolog és erőlködtem, na ezzel betettem magamnak rendesen. Nálam ráadásul semmi más tünet nem volt, csak a fájdalom, de anyósom felvilágosított szerencsére, hogy van belső aranyér is, nem csak a látható változat. Elkezdtem kezelni magamat (Sperti krém és Reparon kúp, mert a Sperti kúp mindenütt hiánycikk :x ) és jelentősen javult a helyzet. Olvass utána a neten én is onnan informálódtam, miután rájöttem, hogy mi a gond.

Mecsi, próbáld megoldani, hogy többet pihenhess, a párod vagy más családtag, barát segítségével, mert attól is kevesebb lesz a tej, ha fáradt vagy! Nálam ez a legnagyobb szabályzótényező, nem is az, hogy mit eszek vagy iszok.

Lei, a teste többi részén lehet melegkiütés is, ha nagyon be volt öltöztetve és leizzadt, akkor ilyen időben is lehet, nem csak hőségben. Örülök, hogy jól telt a hétvégétek!

Mi is voltunk szombaton szülinapi buliban, nagyon jó volt találkozni a barátainkkal. Zsombi szokás szerint nagyon jól viselte, pedig a barátnőim egymás kezéből vették ki, annyira élvezték a kicsi baba közelségét :D a kislányok is mindig simizni, szeretgetni akarták. Barátnőim a buli végén megkérdezték, hogy azért szokott sírni is?? Én meg elgondolkodtam a válaszon, na ezen kiakadtak, hogy ezen nekem gondolkodni kell :lol:
Sajnos viszont pocakfájás nálunk is van, újabban hajnalban nem mindig tud visszaaludni, tekeri a pocakját a szél. Ilyenkor maszírozom, tornázunk és ha még mindig nem nyugszik meg, akkor a hasamon alszik tovább. Így ő tud aludni, én sajnos nem, jó néhány hajnalt sikerült végigvirrasztani a héten :( Meg többször szopizik is és sajnos néha Zéti is felébredt mostanában (ma 4-kor és fél 7-kor) úgyhogy sok alvás nem jut nekem ezek után. Na nem baj, egyelőre bírom :lol:
Vendég

Ritus, én is migrénes vagyok, remélem elmúlik, mert nekem a terheség alatt szokott lenni, csak úgy látszik, hogy még nem állt át a szervezetem... Reggel én is iszom egy kávét, 50%-os Omniát szoktam főzni hosszúra és jót tesz. Ezem kívűl érdemes lenne kipróbálnod a magnéziumot. Én pont ezért szedtem végig a terhesség alatt, de ne számíts arra, hogy rögtön elmúlik tőle, hanem megelőzésnek jó, nekem kb egy hétig kellett szedni mielőtt éreztem a hatását. Olyankor ritkábban jött ki a migrén és ha mégis fájt a fejem sokkal kevésbbé, nem kellett gyógyszert vennem be rá. Nagyon aranyos Zorka baba (nekem is ez volt az egyik favorit lánynevem)
Vendég

Köszönönm a tanácsokat, majd akkor elkezdem szedni a magnéziumot, hátha használ!

Találkával kapcslatban valaki? Addig kéne, míg lehet sétizni az idő miatt

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Olyan ritkán tudok jönni a töki miatt,hogy teljesen le vagyok maradva az olvasással... :cry:
nagyon hasfájós a töki, órákon keresztül képes sikítva ordítani szegénykém és semmi nem használ...se espumisan, se infacol se orvosi kanalas lé, se masszázs....úgy sajnálom csórikámat... :cry: most már talán mi is kipróbálhatjuk a vizet. kiváncsi leszek hat-e neki...

Képeket gyors átfutottam, annyira édesek a babusok, fiúk-lányok egyaránt...

a tali engem is érdekelne,de nem hallanánk semmit a beszélgetésből a tökim miatt :lol: :cry: , így valszeg nem megyünk, no meg Apa is kell hozzá... :cry:
makadu

Sziasztok!

Van esetleg valaki, aki nem a kórházba kapta meg a BCG oltást?

Nekünk most jött el az ideje és nem tudom, hogy mi legyen. MErt...

Ezt az oltást nem egyenesen kapják, hanem a bőr alá szúrják, tehát baromi fájdalmas a babáknak. A védőnő szólt, ha jót akarok magamnak akkor nem megyek be, mert "csúnyán" leis fogják őket. :((

Már szóltam anyukámnak, mert ő bírja ezeket, hogy jöjjön el velem, mert persze apa sem vállalná szívesen. De! Nem jobb az, hogyha én vagyok vele, az nem nyugtatja meg, vagy inkább pont az ellenkezője, hogy hozzám köti a rossz élményt. De abban sem vagyok biztos, hogy kint bírni fogom a sírását. MErt biztos, hogy már a lefogásnál ordítani fog.

Segítsetek, hogy mi a véleményetek. Szerdán délelőtt megyünk. Előre félek ...

Kata
Vendég

Beleki: én csak azt tudom mondani, hogy amikor a szemecskéjét átmosták(ott is lefogják a babákat), akkor engem sem engedtek be, és nagyon üvöltött, annyira sajnáltam, de amikor végre meglátott engem nagyon megkönnyebbült, és egyből megnyugodott. De azt nem tudom mi lett volna, ha bent vagyok vele....
Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Beleki! Nekünk a kórházban adták be és ki is küldtek,h menjek ki,mert "nem anyukáknak való"... :shock: :roll: , de miután visszakaptam hamar megnyugodott!
makadu

Beleki, nálunk Barnus csendben tűrte az oltást!!! és szintén a kórházban kapta, szerintem ne aggódj előre emiatt, lehet, hogy tök csendben lesz Kristóf is, amúgy meg pár mp az egész;) mi az a pici szuri a megszületéséhez képest.... oké kellemetlen, de elmúlik egy pillanat alatt, ahogy a kezedbe veszed;)

Sziszka, mi nagyon ritkán alszunk hason, inkább oldalt és háton, vhogy ez jött be Barnusnak;) tejtermékeket én eszem óvatosan, én inkább most már a csokoládéra gyanakszom, hogy nem bírja... megfigyeltem, hogy ha nem eszek túrórudit, nyugisabb a napja, persze lehet, hogy nincs semmi összefüggés és csak vmire rá kell fogni;) azért lényegesen jobb a helyzet, mint azh elején volt. Espumisannal próbálkoztunk, én nem vettem észre, hogy jobb lett volna tőle bármi is, inkább placebo hatást vált ki... és nálam, nem nála;)) a tornásztatás, masszírozás sokkal jobb mód a pocifájásra... szerintem...

sniky

én inkább az orrszívó porszívózástól tartok, mert ugye azt elég sűrűn kell majd csinálni és az szerintem rosszabb bármilyen szurinál.... és apa előre kijelentette, hogy ő azt nem fogja, mert sajnálja a picit, inkább csináljam én... :shock: :shock: :shock:
hiszen hiába tudom, hogy az a baba érdekeit szolgálja, ott lesz csak üvöltés, már előre látom....

tapasztalt anyukák! Ti ezt hogy oldjátok meg, hogy a lehető legrövidebb ideig tartson és a legkevésbé legyen kellemetlen a babának ?!

találkában én benne vagyok, tőlem lehet sétálós, már ha lesz még jóidő, illetve amíg nem lesz hidegebb...
Ritus, gyönyörű Zorka baba, jó sokat nőtt! Boldog 2. hónapos szülinapot neki! ;)

sniky

Sziszka! Voltunk a Republic koncerten, igaz a második felére értünk oda, de sokáig nem néztük-hallgattuk, mert a fiúkáknak nem igazán tetszett, nagyon hangos volt. Dani dodgemezett(vagy hogy kell írni :shock: ) az apjával, meg felült még arra a gyerekhullámvasútra, nagyon élvezte. Meg ettünk amerikai fánkot, meg azt a fincsi vastag tésztájú hagymás-szalonnás lángost :wink: Kb ennyi volt a szüreti nekünk. Hideg volt már este :( Összebeszélhettünk volna, és akkor lementünk volna korábban a fiúkkal, és láthattuk volna gyönyörűszép lánykádat :wink: Már akartam kérdezni régebben, csak elfelejtettem, te ugye az E-on-nál dolgoztál a babázás előtt? Mintha ezt írták volna a csajok a másik fórumban. Ha igen szerintem ismered apukámat, ő is ott van :wink: (Kovács János). Meg Dani "barátnőjének" a szüleit (Törjék család)?
Mecsi! A babáknak 6 hetes koruk körül megnő az étvágyuk, egy nagyobb fejlődési ugrás van ilyenkor. Szerintem nem a tejed lett kevesebb, hanem a babád étvágya lett nagyobb :wink: Egy-két nap alatt beáll, lehet kicsit többet kell szopiztatni, de ettől több lesz a tej is.
Beleki! Az első fiamnál én is nagyon féltem az oltások miatt, hogy nagyon fog neki fájni és az első 2-3 oltásnál odaadtam az asszisztensnőnek, hogy fogja ő, mert én nem merem :oops: Aztán megmutatták, hogy hogyan fogjam, és megnyugtattak, hogy az én kezemben sokkal jobb helyen van a baba, mint az ő kezükben, és gondoljak arra, hogy sokkal rosszabb lenne, ha azt a betegséget kapná meg, ami ellen beoltják, ahhoz képest ezek a szurik "semmik". És igaza van a doktornőnknek :wink:
Azóta ragaszkodom hozzá, hogy bármi van a fiúkkal, kezelés, szuri, akármi, én mindig ott vagyok velük, és tankkal sem lehet elvontatni mellőlük :) Daninak már kétszer repedt fel úgy a feje, hogy össze kellett varni. Megkérdezték, hogy nem leszek-e rosszul, mondtam, hogy talán nem, majd nem nézek oda. Ordított a fiam kegyetlenül, de az ajtó másik oldalán rosszabb lett volna hallgatni. De aki nem bírja végignézni, annak talán az a megnyugtatóbb, ha nem látja egyáltalán.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok!

Én egyszerűen nem jutok ide a géphez, vagy ha végre igen akkor is csak olvasni.

Azt szerettem volna kérdezni, hogy aki fagyaszt tejet az miben teszi, mert a medelas zacsik nagyon drágák, az aventes dobozt nem tudom, de gyanítom az is az. Ma éjjel 10 órát :shock: aludt a kisasszony, így a hűtőben várakozik több mint két deci tej.

Sajnos Vikinek folyik az orra. Adtam neki patikai sós-vizes orrcseppet és kiszívtam neki. Még nem akartam porszívózni, így a kézivel csináltam és egész jól sikerült. Cintus anno nagyon tiltakozott ellene. Nálunk a porszívó Cintusnál akkor volt igazán jó amíg rá nem jött, hogy neki is jobb ha megcsináljuk, de amíg pici volt szerencsére nem is volt rá szükség.

Nálunk is pont most állt meg a gyarapodás, már napok óta ugyanannyikat mérek szopi előtt. Persze azért még minket sem kell félteni.

Mi holnap megyünk a csípő szűrésre a Heim Pálba. Kicsit megkésve, de a védőnő és a dokinő is azt mondta, hogy nagyon jó laza a csípője, így remélem nem lesz gond.

Képzeljétek a múlt heti anyatej napi rendezvényen mindenkinek az orra alá dugtak egy anyatej totót, tök egyszerű kérdésekkel és a védőnő hívott pénteken, hogy az enyémet húzták ki. Na, ilyen sem történt még velem. Majd a héten odaadja az ajándék csomit érte.

Beleki! Szerintem jobb ha te vagy ott vele az oltáson, elvégre a későbbiekben is fog még kapni és utána gyorsan megvígasztalhatod.

Ritus! Migrénre van valami homeós bogyó is, Iris valamicsoda a neve, esetleg érdeklődd meg a patikában. Nekem is szokott lenni, de rajtam csak az segít ha hányok (bocsi), és általában reggel már arra ébredek. Szerencsére utoljára terhesség előtt volt. Most inkább csak tompa fejfájásom van, amit inkább a kialvatlanságnak tudok be.

Megyek, mert jön hozzánk a fűtés szerelő, csöpög a kazánunk, hurrá!

Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne, a pihenőszékek közül mindegyik rezegteti magát, ahogy mozog a baba? Mert én olvstam egy kettőről, hogy rezgős és ilyen meg olyan elem kell bele.
Most nem tudom, hogy alapból mindegyik rezeg ha mozog a baba, és az extra ha elektronikusan is lehet mozgatni, vagy az is extra ha a baba tudja mozgatni.

Kép

Kép
bucsek

Ja és amelyik hintáztatható, az még nem biztos, hogy rezeg. Jól gondolom.
Bocsi a hülye kérdésekért, de teljesen tanácstalan vagyok :(
Mindenképp olyat szeretnék ami a baba mozgásától rezeg.

Kép

Kép
bucsek

Sniky! Remélhetőleg minél kevesebbet kell használnotok a porszívós orrszívót. Amíg egész pici a babó nálunk az vált be a legjobban, ha betekertük egy plédbe, az ölembe vettem, és úgy szívtam neki. Így legalább nem tudott rúgkapálni, és hamarabb megvolt az egész. Egyik barátnőm férje kipróbálta magának, azt mondja nem fáj, csak kellemetlen. Viszont ez a leghatásosabb. Dominiknak volt, hogy olyan csővel szívtuk le, amivel a gégészeten csinálják, mert annyira mélyen volt lerakódva, hogy simán nem jött ki neki. Na ezt nem kívánom senkinek, rettenetesen féltem, hogy nehogy megsértsem valahol a nyálkahártyáját, remegő kézzel viszont nem lehetett, úgyhogy erőt kellett vennem magamon. De ez kétemberes dolog.

dadomi

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket! :D

Nagyon édesek a képek mindenkiről!!Majd én is teszek fel nemsoká...

Beleki:
Múltkor a dokinéninek lekellet vennie vért a kis talpacskájából, 3x is megszúrta szegénykémet, nagyon rossz volt látni a sírását, szinte levegőt se vett annyira sírt, nagyon nagyon rossz volt látni. Viszont miután végzett, kezembe vettem és hozzám bújt, azonnal megnyugodott. Mindenképpen legyél a közelben, mert utána szüksége lesz rád. De tényleg az is lehet, hogy jól fogja tűrni.

Én is egy kicsit parázok mert ma megint jön a gyerekorvos, és ismét kell vért vennie, viszont most elvileg elég lesz egyszer megszúrni. Hát nagyon remélem, mert nem szeretném ha megint annyi fájdalmat okozna neki :cry:

Egy kicsit izgulok, mert lehet, hogy tejérzékeny Virág. Azért is kell ennyiszer vért vennie az orvosnak, mert a kórházban levett vérben születése után nagyon magas volt a tejcukor szint. Most figyelik rendszeresen, hogy mi a helyzet. Sajnos utána olvastam, és a tünetek azonosak...bélgáz, hangos hasmorgás, szopi utáni erőlködés/ficánkolás, zöld/habos/savanyú szagú kaki. Hát nagyon remélem, hogy nincsen gond. De ha kiderül hogy mégis, akkor már nem ehet anyatejet???

Ma megyünk hasi/koponya uh-ra, kíváncsi leszek hogyan viseli majd!!

Kép
Kép
dia123

Orrszívó:
Nekem azt tanácsolták, hogy ne porszívósat vegyek, hanem van a Pesztonka márka, elektromos és az elvileg kíméletes és nagyon hatékony. Még nem vettem, de azt fogok venni amikor eljön az ideje. Most csak amolyan kézi szippantósat használok, az is szépen kihozza a kemény kakikat, viszont majd a folyóshoz fog kelleni a másik.

Kép
Kép
dia123

Ja, és köszi a mérlegel kapcsolatos válaszokat, akkor sajnos nem csak a miénk mér össze-vissza. De akkor megpróbáljuk azt, hogy ne mozogjon amikor rajta van, bár amikor már éhes akkor szinte lehetetlen leállítani a kezeket/lábakat :wink:

Kép
Kép
dia123

Dia! A gégészeten a porszívósat mondják, hogy az a leghatékonyabb. Nagyon ijesztőnek tűnik, de ne féljetek tőle! :wink: Vettünk mi is elektromosat (elemeset) de közel se olyan jó. Egyetlen előnye, hogy ha elmegyünk itthonról akkor magunkkal tudjuk vinni, egyébként nem azt szoktuk használni.

dadomi

Dadomi: Melyik másik fórumban beszélnek rólam? Én sehova máshova nem írogatok....megleptél :)

<
sziszka78
Tolna

Dia! A talpából vett vérből a PKU nem lett jó? Vagy "csak" a tejcukor? Ha a tejcukorra érzékeny arra elvileg van gyógyszer, ami segít lebontani a laktózt. Ha a PKU-val van gond (ne azzal legyen, mert az kegyetlen dolog), akkor sajna nem kaphat anyatejet. Egy nagyon kedves szomszédunk kollegájáéknak a gyereke PKU-s, semmi fehérjét nem kaphat, nemcsak tejet, nagyon nehéz. Szorítok, hogy nektek ne ilyen gondotok legyen!!! Ha meg mégis az lenne, és szeretnéd, akkor megszerzem az elérhetőségüket tapasztalatcserére.

dadomi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?