A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Írok egy listát, hogy eddig mikről olvastam / hallottam, hogy nem szabad enni / inni:

- előfőzött-előhűtött és készételek, pl. főtt sonka vagy kész saláták, amik már a vásárlás előtt fertőződhetnek
- lágy és kék márványos sajtok
- pasztörizálatlan tej vagy sajt
- lágy vagy nyers tojás
- fagylalt
- félig főtt húsok
- máj
- pástétomok
- kagyló
- földimogyoró
- más dió- és mogyorófélék nagymennyiségben

kétfiús anyuka
babdorka

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én úgy érzem magam, mint egy fefújt lufi, majd' kidurranok! Most már nem csak a hasam kezd nem beleférni a gatyába, hanem az oldalam is feszül.

Azon kívül rettenetesen fáj a fejem, mert tegnap bevertem a konyhaszekrény sarkába, ma meg ráesett a fregoli teregetés közben.

A varratszedés miatt igyekszem nem parázni. Azt hallottam egyébként, hogy valóban van felszívódós varrat, de az mivel felszívódik, az anyatejbe belekerül. Erről hallott már valaki valamit?

kétfiús anyuka
babdorka

Én nem vagyok felfújt lufi, de úgy viszket a pocim kenegetés ide, kenegetés oda, mintha máris a kétszeresére nőtt volna. MOndjuk a farmeremet már nem tudom begombolni.
Dorka, ezt a dió-mogyoró dolgot nem is tudtam. Tekintve, hozg előző életemben valószínű mókus voltam, annyi diót és mogyorót eszem, ez nagy önmegtartóztatást kíván. :lol:
De vajon, miért nem lehet enni?

Kép
nenoke

Halihó!

Kösz a kedves köszöntéseket:))
Magamról annyit, h 33 éves vagyok és az 1. babámat várom. Egyelőre nem tartom magamat nagyon izgulósnak, de néha azért én is beindulok :wink:
Kaptam karácsonyra egy könyvet: Clayton-Fischbein-Weckl: Terhesség félelem nélkül, remek kis könyv, csomót röhögök rajta, de ettől függetlenül szakmai is, a debreceni gyermekklinika igazgatója írta hozzá az előszót.

Én ma voltam a védőnőnél, szimpinek tűnik. Azt mondta, h várjam meg a 12. hét leteltét, utána menjek uh-ra. Akkor megvárom, de persze szurkolok, h jó legyen az eredmény (no para :D ).

Páá, jó éjt!

Sziasztok!

Képzeljétek, Eminek ma reggelre már nem volt láza! :D
És sokkal jobban is van, csak egyszer kelt az éjjel, végre ivott jó sokat, eddig nem akart. Szóval javulunk. :D

Ná, Jovi, üvd közöttünk!
Jovi, mi is 3-4 gyereket szeretnénk, ha 4 lesz, akkor én sem bánnám a 2-2 felállást, most kettő, aztán pár év szünet és még kettő. Majd kiderül.
Berci és Emi majdnem egyidősek. :wink:

Védőnő: nekem nagyon aranyos, normális védőnőm van.
Egyetlen "hibája", hogy még elég fiatal, és nincs gyereke. Így kicsit "tankönyvszagú" dolgokat tud néha mondani, de nem baj.Szerintem mindeki kedveli, nem szokott utasítgatni, se a súlyom miatt piszkálni.

Parázás: néha már szinte "szégyenlem", de én most szinte egyáltalán nem aggódom. Emivel fordítva voltam, alig vártam, hogy meglegyen, végigaggódtam a terhességet.
Most inkább attól tartok egy kicsit, mi lesz, ha megszületik, mit csinálok két picivel. :oops:
Talán nincs is időm rá, nem semmi mennyiségű vizsgám van, holnap is lesz kettő. :?

Na megyek, bűzlő pelus a láthatáron... :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Szépjóreggelt! :lol:

Én is lufi vagyok, szörnyűűű :oops: és most nem tudom, hogy ennek köszönhetően vagy minek, de másfél kilóval nehezebb vagyok :cry: Nem akarok még hízni. Meg nem is tudom mitől tudnék, mikor alig eszem meg nagyjából az is kijön :shock:

Uxi! Ne izgulj, aki kisgyerek mellett tud tanulni az két picivel is elbír :wink: Annak idején én is tartottam tőle mi lesz, hogy fogom bírni nulla segítség mellett, de megbírkóztam vele, én nem is volt olyan szörnyű. Még állatkertbe is eljutottam velük egyedül :P Most meg már egész jó :lol:

Ti tudtok aludni éjszaka? Szörnyű, hogy én mennyire nem :cry: Most is valamikor 4órakkor aludtam el, és persze 8kor ébresztő :oops: Pedig már a Mátét is szoktatom lefele az éjszakai szopikról. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki sikerül is. Ma már nem kelt fel :lol:

Mennem kell vonatot építeni :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Az éjszakáim nekem is forgolódosak és még mindig 2szer kimegyek pisilni.
Nekem a cicim szokott viszketni. Én olajjal kenegetem a pocakot, cicit, popsit meg a felkaromat is. Állítólag oda is csomó zsír megy.. :(

Nem szabad diót és mogyorót enni? Ez érdekes mert a könyvben meg az van, hogy kell mert fehérjedús. :shock: mindenféle olajos magvat.

A terhesség félelem nélkül c. könyv nekem is meg van. Tényleg jó kis könyv. 3 szemszögből közelíti meg a várandósságot. Orvos, bába, anyuka szemszögéből.

Szia Jovi!
Üdvözlégy anyuka-kismami! :lol:
torolve_20131003125716

Én is járok pisilni néha 4-5* is, de ez nem zavarna, ha utánna eltudnék aludni. De nem, én hajnali 4ig forgolódok :cry:
Én nem kenem magamat, sajnos már olyan csíkos vagyok mint egy zebra :oops: Pedig mikor Danit vártam bőszen kenegettem mindenemet, de semmit nem segített. :cry: Remélem most már nem szedek össze újabb csíkokat :roll:

Jaj, én úgy izgulok a mai vizsgálat miatt, és most derült ki, hogy a férjem sem tud jönni mert dolgoznia kell :cry: Estig bedilizek itt :oops: :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok lányok!
Hát, ami a pocakot illeti, az már nekem eléggé látszik. Már nem jönnek rám a régi nadrágjaim és csipööben is szélesedek. Híztam 4 kilót, de ennek örülök, még így is elég sovány vagyok.

A magokról én is úgy tudtam, hogy jók....

Brigi! Minden rendben lesz! Hányra mész? Hozzál képet! :P

Ma éjjel végre tudtam aludni, erre valami történt a kalitkába, mert mindkét madár öörült csapkodásba kezdett. Lehet rosszat álmodtak :? Késööbb nem tudtam visszaaludni.
molkata

Kata! Kösziiiii! :lol: 18.15-re megyek. Még olyan sokára lesz :oops: Igérem ha lesz kép hozok :lol:

brigi73

Én eddig nem sokat izgultam, már épp kezdem megijedni, hogy valamit elfolytok és az mennyivel rosszabb lesz nekem,erre édesapám / együtt lakunk a szüleimmel, meg a nagyiékkal is/ mumpszos lett 51évesen!! Hihetetlen és pont most! Nagyi tizsta para, hogy ne menjek a közelébe, de ez kivédhetetlen! Kezdjek aggódni? Én voltam már mumpszos,de állítólag apa is.....

Tök jó, hogy egyre többen vagyunk! Éljünk soká!!

alvás: Délután muszáj ledölnöm úgy 1-2órára,este meg nem tudok elaludni,majd felébredek hogy viszket a cicim! Hihetetlen! olyan morcos tudok lenni ilyenkor!!
Voltam a védőnéniknél, hétfőn fogad az enyém,mert csak a mi kerülteünkben van vagy 6! Remek mondtam én, idán még nem is volt dolgos hétfő! :x

No megyek,mert most, hogy apu beteg anyu ment dolgozni a boltunkba és én meg megnyertem a háztartást! Juhé! Pénteken vizsga!!
Szóval gondoljatok rám néha egy picikét :cry:
Vendég

Orsi! Én úgy tudom, hogy csak a rubeola veszélyes, de az is csak akkor ha a kismama még nem volt! De a biztonság kedvéért én megkérdezném az orvost is! Apukádnak jobbulást!

brigi73

Na képzeljétek, én hogy parázhatok akkor, nekem egy gyerekbetegségem sem volt még!

Mostanság egyébként én is rosszabbul alszom.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok

Babdorka, szerintem ha eddig nem kaptad el, ezután sem fogod :)
Csak ne menj fertőző osztályra

Lányok, ti hogy álltok a mozgással? Mikortól lehet terhestornára járni? Tegnap a védőnő :shock: azt mondta, hogy félidőig maradjak nyugton..

Kép
gabi
blur

Sziasztok kismamik!

Én csak véletlenül tévedtem ide..,áprilisra vagyok kiírva a 3. babámmal. Csak láttam,hogy van,aki már a 4. babát várja,és ANNYIRA megörültem!! :D :D :D
Mi 3 gyereket tervezünk a férjemmel,de ez valahogy annyira nem általános manapság.. Egy csomóan szabályosan hülyének néznek emiatt. Tény,hogy "sokba kerül",de ha ezt nézték volna a szüleim,én se lennék... (3. gyerek vagyok,bár engem már nem terveztek,de anyu 9 hónapot VÉGIG FEKÜDT,hogy megszülethessek...)

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Tyűha! Ez igen! Én még azt sem tudom, hogy fogok egy kalimpálóval elbírni. Becsüllek ám Titeket!

kétfiús anyuka
babdorka

az aktív szülés program óráira 4. hónaptól lehet járni. itt írta vki, hogy kell hozzá orvosi engedély, és amikor kértem az enyémtől nem is csodálkozott rajta.

én jövő hétfőn kezdek egy kismama jóga nevűt, már nagyon várom.

meg sétálni kell minden nap fél órát. nekem az izületeim is ezt parancsolják.

a fertőzésektől én akkor félek, amikor orvoshoz/kórházba kell menni. pl. tegnap voltam a körzetinél, merthogy állítólag kell. azt a rengeteg náthásat... minek rendelik oda a várandósokat? hogyan vigyázzak így magunkra??? úgy csinál az ország bürökáciája, mintha vmi betegségben szenvednénk...

plusz aszonta a körzeti asszisztense, hogy náluk a táppénzt 2 hetente kell felülvizsgálni. ami azt jelenti, hogy két hetente be kell másznom, hogy még mindig terhes vagyok, és ugyan írjanak már ki. hiába ad javaslatot a nőgyógyó mondjuk 6 hónapra... imádni fogok 2 hetente a betegek közé járni egy papírért. mást se szívesen küldözgetek érte...

ma meg a tüdőszűrőbe mentem vérvételre. normális vagyok?

de miért kell ennyi vizsgálat? olyan érzésem van, mintha állandóan vmi dokiügyet intéznék... :cry:
Vendég

ja, és én már kismama gatyában járok. a többit nem tudom begombolni, és ez már zavart :o

B
15+6, Ádi 102 napja készült
Vendég

Köszi Brigi, én még jólviselem csak a család parázik nagyon. Apu most rohanta körbe a lakást langyos ecettel, hogy fertőtlenítsen!! Iszonyat szag van!!
Blur: Én azt hallottam, hogy a 12. héttől lehet menni. Nálunk a kórházban van is, 200/alkalom azt hiszem még gondolkozom rajta...
A séta megvan, ha nem is csak a séta miatt,de ma is nyakmba vettem a várost és gyalog jöttem föl a harmadikra,mert fertőző betegek hozzátartozói nem utazhatnak a liftban! És én jófej vagyok! Sok a kisgyerek a házban, kár lenne értük :lol:

Mi is hárman vagyunk testvérek, 12 unokatesóm van mi is nagy családot tervezünk. Elképzelhetetlennek tűnik,hogy megálljunk egy gyereknél :lol: De persze nem én vagyok a főnök.... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap beszéltem a gyerekorvossal, azt monda, 1984 óta nem találkozott rubeolás gyerekkel, gyakorlatilag kiirtották, mióta védőoltás van ellene.

Aki 1979-es, vagy utána született, az már kapott védőoltást 11 éves korában, tehát elvileg esélyes a védettségre (bár előfordulhat, hogy nem védett). A 79 előtt születetteket nem tudom, én 79-es vagyok, de mintha rémlene, hogy minket oltottak először hatodikban.

KépKépKépKépKép
uxi

Fú, mumpsz 51 évesen, ez elég durva! Állítólag a felnőtteket sokkal jobban megviselik a gyerekbetegségek.

KépKépKépKépKép
uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Bori, a héten mész AFP-re?

KépKépKépKépKép
uxi

ott voltam reggel. végre csak egy picurka vért vettek le.
Vendég

Szerintetek kötelező az AFP, vagy modhatom a dokimnak, hogy nem szeretném?
UH-val úgyis látszik, ha gond van.

Persze kibírok egy vérvételt, nem arról van szó, csak a mi esetünkben nem látom igazán értelmét. Amniocentézist semmiképp nem engedném meg, mi mindenképp megtartanánk a babát, ha beteg, akkor is, így nem igazán látom, mi értelme AFP-re menni. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Sztem kötelezöö, mert benne van a kötelezöö szüürésekben, de azért kérdezd meg a dokid. Nagy értelmét én sem látom, mert az uh a biztos úgyis...
molkata

Bori, mi az az "aktívszülés"? én szivesen járnék valami olyasmire, ahol begyakoroltatják :)
A terhestorna csak egy könnyített aerobic óra, nem?

Kép
gabi
blur

Uxi :D
Úgy meghatott, hogy ezt írtad! Teljesen egyetértek. Anyósomnak fejtettem ki, hogy bármi lesz, ez a baba a miénk, és abortusz egyáltalán nem jöhet szóba, hát ő csak furcsán nézett. De engem így neveltek, a mi családunkban ez evidens mindenki számára, hogy nem ölünk meg kisbabát.
Mondjuk szerintem is kötelező, de azért is hülyeség, mert sokaknál (pl: sógornőmnél) eltérést mutat, össze-vissza vizsgálják, meg ijesztgetik az embert és a végén megszületnek az egészséges kicsi babák.

Ftükör
Szerintem erre iszonyat kicsi az esély, hogy 2x elkapja az ember, de azért tényleg légy óvatos, apukáddal tartsd a 2 lépést:)

Kép
Kép
emma1976

www.aktivszules.hu

piszológusok és egyéb segítő emberek csinálják, előadások, beszélgetések, önismeret, tornák, relaxáció.
bp., arany jános u. 10.

vannak Születés Hete c. rendezvények, aszzem még beleférünk a következőbe, mert mintha májusban lennének.

B
15+5
Vendég

Bori
Ez engem is érdekelne.
Ha minden jól megy, májusban már táppénzen leszek, ráérnék egy ilyen tanfolyamra :D

Kép
Kép
emma1976

Uxi:
Amennyire én tudom,egészen biztosan kötelező az AFP... Az a fura az egészben,hogy az egy dolog,hogy a 16. héten kell mérni,de még az is befolyásolja az eredményt,hogy a hét elején v. végén veszik le a vért... Arról nem beszélve,hogy a kapott eredmény nem sokra használható,mert még ha nem a normál értéket mutatja, általában akkor sincs a világon semmi probléma,viszont feleslegesen halálra idegesítik az embert,és agyon vizsgálgatják. Abortuszt én úgy tudom,egyébként is csak a 12. hétig csinálhatnak.. Bár én semmi áron nem lennék hajlandó elvetetni a gyerekem.. Láttátok a "Néma sikoly"-t? 15 éves koromban vetítették le a szakközépben. Napokig nem tértem magamhoz.

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Köszi Bori, valami ilyesmit kerestem!
Mikor kezded? Lehet hogy én is csatlakozok :)

Kép
gabi
blur

én következő hétfőn elmegyek a jógára. nemtom, érvényes-e a jelentkezésem, mert furi a honlap, de biztos megoldják ott a helyszínen is. kicsit drága: 1500/alkalom.

ha ez tényleg igaz ez az afp-s napi különbség, az igen vicces. hiszen mi tudjuk, mikor fogant Ádám, és hát bizony idősebb egy héttel, mint ahogy az orvostudomány számol általában.
tehát, ha a 16. héten kell, amikor a baba a dokik szerint a 14. héten tart, az nem jó, mert Ádám is a 15. héten tart már...
Vendég

Sziasztok :)

Blur: a védőnők 99%-a tökhüye. Nekem jutott az 1%-ból! (angyalka szájli)

Bori: mondom, hogy én megkaptam az 1%-ot. A védőnőnk 1-2 évvel idősebb csak nálam, a gyerekeimnél kisebbek az övéi, szóval nagyon távol nem áll tőle még az anyaság élménye :D
körzeti: nem lehet, hogy csak a táppénzes papírért kell bejárni? Nálunk pl. ki van írva a doki ajtajára, hogy (többek közt) terheseket soron kívül behívnak! Én mindig rendelés előtt, vagy rendelés utolsó negyed órájában mentem, sőt sokszor odatelefonáltam, hogy mennék a kutyanyelvért. Mire odaértem, megírva, lepecsételve várt, kop-kop és az asszisztensnő kiadta. Így cca. 2 percet töltöttem a rendelőben. :)

Én is paramami vagyok. Bercinél meg főleg az voltam, 3 és fél évig vártunk rá, amikor derült égből villámcsapásként érkezett, persze minden mindig eszembe jutott.

babdorka: a felszívódó varrat sem kerül be az anyatejbe! Hol hallottad ezt a hülyeséget??? (már bocs) A tápanyagok jó része sem kerül bele az anyatejbe, ahogy a méhlepényen sem jut át minden. (Ha jól emlékszem, a nagymolekulájú anyagok nem jutnak át a placentán, de majd utánanézek.)

uxi: igen, én is néztem, hogy Emi csak pár héttel "öregebb" Bercinél:) Nálam kényszerű volt a nagy különbség, a lányok az első házasságomból vannak. Bár én már akkor is 3-4 gyereket akartam :) Ez a korkülönbség nekem nagyon bejött (mmint a közel két év is, meg a nagylányok után a kicsi is). Nagyon sokat tudnak segíteni a csajok, persze, ha van kedvük :?

barbamami: nem tudom, szerintem a 3. gyerek (főleg, ha kicsik a korkülönbségek) lényegesen "kevesebbe kerül", mint az első. Nem, mintha nem a nyomorult pénz mozgatná a világot, de amikor egy gyerekről van szó, én annyira borzasztónak érzem, hogy anyagiakról kell beszélni :(

pocakkenegetés: én elég trehány vagyok ilyen szempontból, de egy repedés sincs a hasamon-combomon. Szerintem ebbe is erősen belejátszik a genetika. Anyám pl. már az első terhessége tizenegynéhányadik hetében tiszta stria volt. Szerencsére én nem örököltem tőle.
Na, ezt most elküldöm, aztán folyt. :lol: [/b]

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Ma voltam védőnőnél.Tündérbogár , fiatal de jövőhéttől elmegy :(
Nagyon kedves volt és nem volt kioktató, sőt! ajánlott ezt-azt de annyit mondott, hogy amit nem kívánok ne egyek csak azért mert elő lenne írva..ő is a természetesség híve..de azért nem árt a vitamin..az édességet tényleg felejtsem el viszont némi szénhidrátra mindenképpen szükség van. Azt mondta, hogy úgy egyek, mintha diétáznék. (nem fogyókúra hanem diéta) és hogy a 20-30 ik hét között jönnek majd fel igazán a kilók akkor is ha csak zöldséget eszem de ez is hormonális, mármint, hogy ki mennyit hízik. Viszont az ottani mérleg többet mért, mint az itthoni meg a szüleim mérlege.. :shock:

Brigi!
Szorítunk nagyon!

Nekem holnap szorítsatok, holnap lesz tarkóredőmérés.

Ja még annyit mondott, hogy várjam meg amíg a doki mondja, hogy mehetek tornára. (zárt méhszáj, stb)

Nekem a combomon jelent meg egy-két halovány csík..pedig mindennap kenem...dörzsizni is fogom.
torolve_20131003125716

szájli=szmájli :oops:

Na, én alvásra nem panaszkodom, Bercikém addig kelt óránként éjjel, amíg ki nem derült, hogy tesója lesz. Ti. addig szopizott éjjel is, folyamatosan (meg nappal is 10x :oops: ) Azóta szigor van, reggel (5-kor), este és du.-i elalvásnál van szopi. Szerencsére nem görcsölök tőle.

uxi: minden elismerésem ezért a döntésért. Én pont amiatt megyek el vizsgálatra, mert nem szeretnék beteg gyereket. Nem magam, vagy a baba miatt, hanem a testvérei miatt. Nem is ragozom hosszasan, van egy dolog, amiben másképp vélekedünk, remélem, ettől még nem lesz harag :)
AFP-nél asszem nem csak azt nézik, akkor vesznek Hepatitisre is vért. Persze nem tuti. Az a baj, hogy a protokoll szerint kötelező, így a dokidat is b@szogatják, ha nem csináltatja meg a betege :?

Orsi: langyos ecet, mint fertőtlenítő? :lol:

Én ma élvezhettem a nem protekciósok sorsát :? Persze én vagyok a lüke, ha felhívom a dokit, biztos behív soron kívül, de hát miért szúrjak ki másokkal, ha nem muszáj? Vérvétel miatt jó korán bent voltunk a kh.-ban, UH rendelési idő előtt 10 perccel (8.20-kor)pedig már a nőgyógyászaton. A doki már bőszen UH-ozott, asszem hatan voltak előttem. 10.30-ra jutottam be! Közben persze volt kolléganőm bent soron kívül, más doki a betegével, stb. :evil: Mindenesetre két hét múlva du. 3-ra megyek :roll:
Ja, persze pocakBorcsa egy kis kezeslábas körtefejű baba :lol:
A szkenner meg nem szeret engem, így majd holnap lesz kép.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

afp+hepatitis együtt van, formanyomtatványt tölt ki a doki a beutaláshoz, úgyhogy gondolom mindenhol egyben van.

sztem is "államilag" kötelező.
Vendég

Sziasztok! Üdv az újaknak!
Nagyon termékenyek vagytok, ali győzöm olvasni a leveleket. :)
Némelyik levél meglepett. Csatlakoznék Jovihoz: a felszívódó varrat nem kerül be az anyatejbe!
Arról is írtatok, hogy mit lehet enni és mit nem. Pl. lágy tojást. Arra, hogy bármi problémád legyen tőle, akkora az esély, mint amekkora a terhesség előtt volt. Nyilván az ember válhat óvatosabbá, de ennyi erővel, ha teheti ne menjen ki az utcára, mert ott elütheti egy autó. Nem megfelelően hőkezelt dolgoktól pl. salmonellosist lehet kapni terhesen és nem terhesen is.
Nyilván nagyobb gáz ha terhesen betegszel meg, de ez a náthára is igaz. Sajnos nekem is sikerült szilveszterkor a barátnőmtől elkapni valami orrfolyásos kórságot.
Szóval szerintem az étkezésnél elsősorbanazt vegyétek figyelembe, hogy a megnövekedett étvágy nem arányos a szükséglettel és jönnek a plusz kilók! :twisted:
És persze felesleges kockázatokat sem kell vállalni, de nem az önsanyargatás a cél, hiszen nem vagyunk betegek!!!!

Ancsa
Kép
ancsa00

sziasztok

kétségbe vagyok esve
A múlthéten voltam orvosnál, aki elmondta, hogy sikeres volt az embriótranszfer (lombik), tehát kismama vagyok.
Igazából el sem tudtam hinni, fel sem tudtam fogni, hogy sikerült.
Holnap kellene mennem ultrahangra... de tegnap óta vérzem. Úgyugy mintha mensesem lenne... Most nagyon félek, hogy az történik velem amit még leírni sem merek :(
andu29

Megjöttünk aa nőgyogyitól.
Szépséges kisbabánk sokat nőtt: 33mm és teljesen babaforma. Össze-vissza ficánkolt :D

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok! :lol:
Megjöttem és jelentem minden OKÉ! Köszi mindenkinek a drukkokat!
CRL:49mm, NT:1.2mm édesen mocorgott :lol:
Ésa kép:
Kép
És egy sztárfotó, bár dokibácsi szerint nem 100%
Kép

brigi73

Jovika:
Ha jól vettem ki,akkor a 4. babádat várod? :lol: :lol: :lol: De jó! A "nagy"lányom nekem is az első házasságomból született.. Mennyi idősek a lányaid? Igazság szerint én óvodás koromban eldöntöttem,hogy 3-4 gyereket szeretnék.. De a válás után úgy gondoltam,hogy legalább 5 évig még véletlenül sem szeretnék szülni (már ha lesz valakim..). Ehhez képest a jogerőre emlkedés utáni hónapban megismertem A PÁROM. (Azt hiszem,tényleg Ő az Ő!! :D ). 2 hónapra rá eljegyzett,a köv. hónapban összeházasodtunk. Idén nyáron leszünk 3 éves házasok,addigra +2 kismanóval bővül a család. Hát ennyit az elhatározásomról.. :) De az az egészben a legjobb,hogy nem hamarkodtunk el semmit, mert azóta sem "sikerült" megbánnom semmit! :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

mi csak szilveszterre húztunk el egy kis levegőváltozásra, de annyit irtatok, hogy két napja csak olvasgatok :)
a mit nem ehetünk kaják listájáról lehagytátok a tatárbeefsteak-t.. :( ez az egyik legnagyobb bánatom, pedig azt tudnám szinte mindig enni :lol:
csak úgy csendben megjegyzem, hogy én mind2 csajjal ettem... és penészes sajtot is és májas dolgokat is... :oops: csak ilyeneket kívántam.. :roll:

fájdalmak: nekem pl. a derekam fáj, de úgy ahogy menstruáció közben szokott, plusz még mindig küzdök az ennivalókkal, nem kívánok szinte semmit.. és szédelgek is időnként :(

gurgula: a vérvétel, amiről írtál, arra neked privát kellett bejelentkezni, vagy az orvos ad vmi beutaló szerűséget. ha jól értelmezem, akkor ez csak a kockázati tényezőket százalékosítja?
az amnió-t ?.hétig csinálják meg?

bőrcsíkokról csak annyit, hogy az első gyereknél bőszen kenegettem magam vichyvel, 1cm-nyi csíkom-repedésem nem lett, a másodiknál már csak hébe-hóba kentem, de inkább nem és akkor sem lett semmilyen elváltozásom. na persze azért a bőröm kissé megnyúlt, meg egy kis háj is maradt, de csík semmi!
ez nálam tutti genetika... most biztos nem fogom xtra kenni magam, csak testápolóval, mint normálisan. persze lehet, sőt biztos számít azoknál a kenegetés akik hajlamosak a striára.. valszeg kevesebb lesz, vagy nem reped annyira szét a bőr...
jah és még vmi. a barátnőm kenegette magát, semmi nem volt rajta, túl hordta a gyereket 2héttel és az utolsó héten repedt szanaszét, de szó szerint szanaszét... :(

KépKépKép
mütyürke

sziasztok!

visszaolvasgattalak titeket, jó sokat írtatok...hááát

szarvasbori, szerintem egészséges félelem van bennem, és én ha észrevetted az orvosválasztás miatt nyavajogtam annyit a napokban, gondolom te is olyanhoz jársz, akiben maximálisan megbízol, és elégedett vagy vele
a babával kapcsolatban olyan nagy félelmeim nincsenek, tegnapig még csak nem is láttam (pedig lehetne félelmem, sok a családban a kül. betegség, probléma, több csecsemő is meghalt nálunk és pároméknál is!)
na de erről ennyit

a védőnőm nekem sem 20 éve szült, fiatal, nagyon-nagyon kedves és segítőkész, nem viszi túlzásba sem, és ha jól tudom kb. 3-4 éves a gyermeke

mi max. 2 gyereket tervezünk egyelőre, pedig nekem is nagy a családom! (15 unokatesó+a gyerekeik, mert ugye én vagyok a legfiatalabb)

aludni én sem nagyon tudok jól, mindig forgolódok

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Jóreggelt Mindenkinek! :P
Barbamami! Gratula a 3. babához! Engem is elég sokan hülyének néztek mikor a 3. vártuk, most meg egyenesen agyamentnek :lol: Nem érdekel :lol:
Emma! Gratula! Képet kérünk :wink:
Andu! Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond. A vérzés még nem feltétlenül jelent bajt! Írjál majd mi volt az uh-on!
Jovi! Örülök, hogy nálad is minden rendben volt az uh-on. Képet azért tegyél fel :wink:
Én meg tegnap el is felejtettem mondani, hogy nekem meg sajnos magas lett a vérnyomásom :cry: Remélem, csak amiatt, hogy össze-vissza izgultam itt magam :oops: Most minden esetre be kell szereznem egy vérnyomásmérőt és naponta 3*mérni :shock: Nem tudja véletlenül valaki hol lehet a legolcsóbban hozzájutni? Mig nem derül ki, hogy tényleg gond van, vagy csak 1*-i dolog volt nem szeretnék venni!

brigi73

ja és alegjobbat nem is mondtam

tegnap voltam uh-n!
pont az adoki csinálta, akit molkata ajánlott, de nem beszéltünk, meg sem szólalt, igaz azt mondtam kérdezek, de csak mosolyogva, elszállva a monitort nézegettem! mindent elfelejtettem!
ugye eddig nem láttam a kicsit, de tegnap óta teljesen megváltozott a nézetem, eddig sokat rágódtam, hogy nem most kellett volna, és mi lesz a továbbiakban, munka stb. de mostmár nem érdekel! mosolygok folyton! :D

a képet próbálom feltenni, de a lemez nem jó vmiért, és csak a kép fele jön be, persze nem a jó fele!
még próbálkozom

ja és milyeneket ugrott az apróság! lehet azért mert a doki nyomta az uh val? mindig hirtelen "felrepült" aztán szép lassan visszasüllyedt! :lol: azóta apuka is más! :D

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Szép napot mindenkinek!
Itt egy cikk a táplálkozásról. Szerintem jó és én egyetértek vele :) , de lehet, hogy már többen olvastátok:

http://abbcenter.com/index.php?t=gyogymodok&m=Egészség%20tippek%20kismamáknak&al=Várandósság&cim=1&id=12577

(ne innen kattitsatok rá, hanem be kell másolni a webcímhez)

Mütyürke: szerintem nem kell lemondanod a tatárbifsztekről sem, ha azt frisssen fogyasztod, friss húsból készíted (lehetőleg te daráld le alapos lemosás után), és fel tudod úgy törni a tojást hogy a tartalma nem érintkezik a héj külső oldalával. A tojás belsejében nincs baktérium, csak a héj felületén lehet. Ami jól esik neked, az a babának is jó
(szerintem :) .

Ancsa
Kép
ancsa00

Alig győzöm követni, annyit írtok. :)

Köszönöm az infót a felszívódó varrattal kapcsolatban, megnyugodtam. Akkor majd rákérdezek a dokinál, hogy ő ad-e ilyet.

Gratula a sikeres UH-soknak!

Andu! Nagyon drukkolunk! Fel a fejjel!

Én már úgy várom, hogy újra láthassam a kis kalimpálót, mert rég volt a "kéthete" = a 12. heti uh, és ki tudja, azóta mi van. Aggódom, hogy akkor megnyugodtunk, most szépen világgá kürtöljük, aztán lehet, hogy azóta meg ki tudja, mi történik odabent. Kár, hogy nem lehet naponta látni valami otthoni uh-val. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok:)

emma: akkor kb. egyidősek a babáink:) Tegnap 9 hetesnek mérte a doki, a kiírás időpontja így aug. 5. lett. Nagyon meglepődnék, ha kihúznám akár elsejéig is :shock:

mütyürke: bár nem engem kérdeztél, de Berci-terhességnél tapasztaltam mindkettőt. Szóval amniot asszem a 20. hétig, méhlepényboholy vizsgálatot a 17. hétig csinálnak. És igen, csak arányszámot adnak a fizetős vizsgálaton. Nem kell beutaló, telefonon lehet bejelentkezni. Mi a 13. héten voltunk, akkor a vérvétel+UH alapján 1:40ezerhez volt az arányszám, majd a szar AFP ezt 1:10000-hezre módosította. Ezek után,a 17. héten mentem chorionbiopsziára (méhlepényboholy vétel), ahol persze megtudtuk, hogy egészséges a kisfiunk :D
Én is olyanokat kívánok, amit nem szabadna ennem-innom. Pl. tonikot, meg a tatárt :oops:

brigi: én a neten néznék körül a helyedben, meg a nagyobb elektronikai boltokban. Sőt, lehet, hogy kölcsönözni is lehet vérnyomásmérőt.

lynia: álítólag a babák az ultrahangot olyannak hallják, mint mi a légkalapács hangját :shock: ezért fickándoznak. Persze, biztos a nyomkorászást sem szeretik.

És a fotó:

Kép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

babdorka: "nyugaton" lehet kapni otthoni UH-t :D

Kép
Kép
Kép