A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Én sosem keltem feleslegesen. :oops: :oops:

Kép
an°°di

Andi,
már érik, érik az elhatározás a játszóházra. A ringatót is már milyen rég elhatároztam... :oops: Autó nélkül nem megy, autóba meg nem fér bele a babakocsi. De már érik az elhatározás, h vegyek két esernyőrecsukhatót, plusz ikerkapcsot. Kicsit lassan intéződnek dolgaink :oops:
Na, majd igyekszem megtanítani a lemászást!

KépKép
lili73

Mentem, elkezdem a napot. Zuhany, torna (gyerekeknek), tízórai, főzés. Még pizsamában ülök itt, gyerekek békésen játszanak :lol:

KépKép
lili73

Lili! nekem is felmásznak a kanapéra, de aztán ott elkezdenek ugrálni, és potyogak le...pedig nagyjából tudják hogy kell lejönni... nyugodtan mostam a hajam, és mikor bemegyek ez a kép fogad....

Kép

még én sem csináltam semmit, fél 8kor ébredten. Nekünk sem vol olyan jó éjszakánk, Gergő miatt. akkor Lili ebben is kezetfogahtunk...

ma jön anyós, 3 napot marad. remélem túlélem ....

Senkinek nem kell könyvkukacos izé????????? :(

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska: hat nekem kellenenek konyvek mert a nyaron hozottakat mar reg kivegeztem csak kicsit sok lenne a postakoltseg. :roll: De ha kulfoldrol is lehet akkor szivesen beszallnek. De edesek a gyerekek, kis huncuttok!

Andi: de jo lehetett Hevizen! Mi holnap megyunk Lorcara fol a hegyekbe piknikezni. :D

Lili: nalunk ugyanez a helyzet es ezalatt a par het alatt tuti lett par osz hajszalam. :roll: Az en gyerekeim folalltak a heverore es ott ugraltak, az Alex parszor le is esett. En ugy csinalom (tanulas meg mindig folyamatban) hogy csak akkor lehetnek font ha ulnek, ha folallnak szolok Nekik hogy uljenek le es ha nem teszik meg leveszem Oket. Lejonni letudnak egyedul azzal nincs gond. Tej ugyben nem tudok segiteni, itt masmilyenek vannak.

Moni: akkor mar otthon vagytok? Sajnalom a betegseget, pont nagyon nem jokor jott. :? Meselj, milyen volt? keresztelo? Az enyemeknek mar eleg regota 19-20-as labuk van.

Sotske, Juci: orulok hogy jol tudtatok aludni! En arra keltem 5 korul hogy az Alex kiabal hogy: Papaaa, Papaaaaaaaaaaaa! :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Legyszi valaki arulja el nekem hogyan kell jol muffint csinalni mert nekem a sutoben szepen felfujodik aztan kis ido mulva teljesen osszemegy es csunya lapos lesz.

KépKép
KépKép
tontica

Szia.
Tipp:Lehet ,hogy sütés után még bent kell hagyni a sütőben amig ki nem hül egy kicsit.

[Kép
amonré

Juci!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

bognartundi0727

Lili!
Le fognak esni párszor, nincs mit tenni. Nekem a 3 éves is képes rá... Ha őrzöd őket, akkor is...

Tej: nem korai 1 évesen? :shock: Vagy csak én vagyok túl óvatos?

Móni!
A cipő még lutri. Én ezért utálom, amikor olyasmit kapunk, amit majd egy fél év múlva tudnak hordani...

Mi is jól aludtunk, csak enni keltek. :lol:
vovanda

Vanda,
nem hiszem, hogy korai, egy éves kor után a táblázatok szerint is lehet már tejet adni. Valamikor el kell kezdeni, és nálunk a családban nincs allergiás. Én már nem vagyok óvatos. Alig vártam, hogy leteljen az egy év, hogy nagyjából mindent ehessenek.

Zsuzska,
ezt a két fiút össze kellene ereszteni, biztos jól megértenék egymást :lol:

Tonti,
sose csináltam muffint :oops: Eszti a nagy muffinsütő, ő majd megmondja!!!

Megyek, megtanítom őket fenékkel lefele lejönni.

Andi,
te mikor főzöl? Már kora reggel elkezded vagy csak ebédidő előtt? Én ált. kora reggel nekikezdek, mert aztán már nagyon szoros a napirend. Kivéve most, mert nincs itthon semmi épkézláb kaja, elküldtem a párom krumpliért, krumplistészta lesz ubival, mert ma jó későn tudok csak nekikezdeni.

Húst milyen gyakran adsz nekik?

Kemény zöldséget, uborka, retek mikor mertél először adni? Esetleg reszelve próbáljam? Az almát már simán eszik vékony szeletekben, pedig hogy paráztam tőle.

KépKép
lili73

Tonti
Sütőpor?Ha túl "vizes" a tészta,akkor szokott ilyet csinálni.Kell "tutira nem esik össze" muffin recept? :D :D :D Bár asszem felraktam már egyszer :roll: :roll: :roll:

Juci
Tényleg ma van a szülinapod?
Akkor nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánunk neked!!!!!!
Vendég

Lili, általában délelőtt főzök, és nem nagy dolgokat. Szeretem az összedobom-és-megfő/sül ételeket. Ma is olyan lesz. Sült csirkecombok répával, krumplival (almával, de ma nem) egybesütve. Aztán meg almás piskóta, ami szintén egy kb 15 perces melóval jár.
Kemény zöldségeket nem adok. Uborkát nem csípik, csak a csemegét, azt meg kis darabokra aprítva kajpák, de szigorúan kaja után, különben képesek azzal jóllakni :shock: És ebéd előtt alszanak. Általában túl álmosak fél 12 felé, h egyenek, de így is okés az alvás (1-1,5-2 óra, max 2,5), kicsit nagyobb a tízórai és későbbre toltam (gyümölcs turmixolva joghurttal) nehogy arra ébredjenek, h éhesek 8)
Én amúgy az idényzöldségek híve vagyok. Sztem ilyenkor a primőr üvegházi áru többet árt, mint használ.
Tejtől én sem félek, elvégre mindjárt másfél évesek és allergiásnak nyoma sincs a családjainkban.

Na, lépek teregetni és játszani :arrow:

Juditnak NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! Kép

Kép
an°°di

Ja,Andi
A haematóma és a haemangióma teljesen más.Akkor most Petrának mi van?
Vendég

Petricsek,Banika,Rebe,Szofi,KAmilla,Riddencs és a többiek???Tessék fotókkal együtt jelentkezni!!!!!!!!!!!!
Vendég

Lányok!

Köszönöm szépen! Tényleg ma van (31)

Judit

jucicuki

Andi,
nálunk ebéd után van a szunya. de jó korán ebédeltetek, bírják fél12-12-ig simán. A sült csirkecomb nálunk is nyerő kaja! Én egyben fokhagymát teszek bele, és a krumplit külön valamilyen formában, mert nem fér már bele a jénaiba. Az alma jó ötlet!
Én sem adtam nekik semmi nyers zöldséget télen.

Juci,
boldog szülinapot!!! Hányadik is? Ünneplés hogy lesz? Volt ajándék-kívánság?

KépKép
lili73

Tej: Nekem bio tejet mondott a doki, forralva. Ezt kapják, 1,5-ös. Először volt pofavágás, de másodjára már lecsúszott gond nélkül.

Juci: Isten éltessen!!! :D

Én is viszem őket játszóházba, ha meggyógyultak, és lezajlik ez a rémálom. Jobban mondva nálunk 2 bölcsi is szervez ilyen pár órás délelőtti játékot babáknka, még enni is kapnak. Az árra még nem kérdeztem rá, de állítólag nem horror.
De kicsit tartok ettől a közösségesditől. Az enyémek állandóan nyúzzák egymást, vagy szeretgetik, elveszik egymás cumiját, hajgumiját, játékát stb, és nem hiszem, hogy "moderálnák" magukat máshol :D :D Szóval tartok a többi anyuka reakciójától, akiknek mondjuk 1 gyereke van, és nem ismerik annyira a csordaszelemet :lol:
Vendég

Anny!
Nekem az a tapasztalatom,hogy a lányok sokszor jobban figyeltek az idegen gyerekekre,mint az egyes gyerekek rájuk.Szerintem alapból több tapasztalatuk van a "csordaszellemről" :lol: :lol: ,jobban tisztában vannak vele hogy mik a szabályok,még ha feszegetik is a határokat :lol: Úgyhogy nyugodtan menj velük,különben is az egykéknek is szokni kell a gyűrődést :lol: :lol: :lol:
Benszi?

bognartundi0727

Anny!
Az egykék is lenyújlák egymás cuccait, ami a másiknál van, mindi érdekesebb. És amúgy is: a homokozóban meg itt-ott is cserélgetik a cuccokat, ezt elvileg minden anyuka tudja.
vovanda

Lili!

31. Ma anyuéknál leszünk este, jönnek tesómék is, vasárnap meg barátaink ebédre. Én a holnap esti kiruccanást kértem, meg könyveket. És ma kaptam egy csodaszép virágkosarat is az uramtól meglepcsibe, majd megmutizom.

Annyi, nálunk az itthon nagyszájú, erőszakos Liló a babamama klubbon, az ölembe húzódva üldögél, míg az itthon (egyre kevésbé) elnyomott Dorka barátkozik, ismerkedik. Szóval nem tudhatod előre, hogyan fognak viselkedni idegen helyen. No para.

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Irtam aztan amikor el akartam kuldeni kiirta hogy valama hiba van es eltunt minden. :evil:

Sotske: igen, igen, erdekel a muffin recept!!!

Juci: NAGYON BOLDOG SZULETESNAPOT NEKED!!! :D :D :D

Andi: Te is leirhatnad az almas piskota receptjet! Mostanaban ramjott a suthetnek mania. :lol:

Na, folkeltek. :? :D

KépKép
KépKép
tontica

Tonti
Csak este,most megyünk buliba :wink: :wink: :wink:
Vendég

Judit :P
Boldog szülinapot!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lili :P
Bizony, Milcsi is kerekpofi lett :lol: De szerintem éppenhogy egyre kevésbé hasonlítanak. Bár az overáljuk egyforma színű és babakocsizás közben már volt, hogy összekevertem őket :oops: :lol:

Dóri :P
Hogy vagytok?
Háááát, én az elmúlt több, mint 8 év alatt jól kiismertem Apát. Így már tudom, hogy mikor és mit szabad neki mondani. És mi az, amire egyáltalán nem érdemes figyelni. Ez pl. ilyen volt :wink: Ha el kell menjek itthonról, akkor el is megyek. Max. kicsit kikészül, mire hazaérek :lol:
L. Rossi székeink vannak, a dönthető változat.

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok,

Juci, BOLDOG SZULINAPOT!!!! Hova mentek holnap este? Akkor lesz koncert az Alcatrazban? Jo mulatst!!!

Receptek jol hangzanak, jegyzetelek!!!! ;) en ha eljutok odaig par het mulva, akkor 'cupcake'-eket sutok majd, muffin nagysagu mini sutiket mazzal es dekoracioval a tetejukon...

Kép

Annyi mindent irtatok, hogy nem tudok reagalni semmire .... :roll:
Nalunk kicsit ereszdelahajad volt az elmult 7en, de remelem most mar jobb lesz..... ejjel megint elkezdtek a bubak 3x enni, de rendesen, felvaltva ebrednek, koztes idoben meg fel-felsirnak, igy a mosott szar hozzam kepest claudiasiffer :lol: :shock: De Apa elvitte ma oket setalni amig en szundiztam, most meg ok aludtak be, ugyhogy pihizem egy kicsit....
igy aludt el Cassian...
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1234539132.5924.jpg[/img

Aldozas..... HAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :oops: :oops: ]
en ma a muveszet oltaran fogok aldozni, megyek egy kiallitas megnyitora!!!!! uuuuuuuuugy varom mar!!!! ]

dragonfly

Dragonfly,
miféle kiállításmegnyitóra mész? Kérek részletezést!
Ez a klaudiasifferes hasonlat elég jó :lol: !

Megosztom veletek a mai uzsiötletemet. Túrót összebotmixeltem ananászdarabokkal és lével (konzerv), hogy krémes állagú legyen, tettem bele kevés búzacsírát és instant oldódó zabpelyhet. Nagyon ízlett nekik. Amikor banánnal csináltam vagy almával, azt nem annyira szerették.

Andi,
amikor mész játszani velük, miket játszotok együtt? Én próbálok építeni, ők lerombolják azonnal, de már kapiskálják, hogy hogyan kell egymásra tenni. Könyvekben képeket nézegetük, megnevezzük, meg hasonlók.

KépKép
lili73

Lili :P
Én megenném :lol:

Erről jut eszembe!
Binyek :P Azt hiszem, Te kérdeztél "nem édes" kaját, ugye? Ma enyémek főtt krumplit ettek bio paradicsomlével. Kicsit savanykás volt, de ízlett nekik, megették :D

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Dragonfly :P
S közben aludt? :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lilli, 2 baratunknak (meg meg masoknak is) lesz a kiallitasa. Egyikuk osi gyanta (wax) modszerrel fest, igy a kepein a szinek retegesen epulnek fel es regies hatast ad nekikKép

a masiket nehez elmagyarazni, rakok linket ha erdekel, kicsit filozofikus, az en keresessel foglalkozik, almokkal... http://www.chrisbucklow.com/portfolio.html

Fanni, aha, lecsuszott a kapucnia igy a 'sotetben' aludt :D

Turos uzsit ide is lehet kuldeni :wink:

dragonfly

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 10:21-kor.
davandi

MUFFIN (ahogy én csinálom):
1,5 bögre zabkorpa
0,5 bögre teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 sütőpor
fahéj
mák/dió/25dkg túró/20dkg kókuszreszelék/gyümölcs/kakaópor stb.(én az összeset kipróbáltam már,isteni finom mind,sőt én a túrót és kókuszt egybe öntöm,mennyei)
1 citrom reszelt héja
2 tojás
0,5 bögre olíva olaj
0,5 bögre tej
1 pohár natúr joghurt
folyékony édesítő

Összekeverjük a zabkorpát,lisztet,sütőport,fahéjat,mákot/diót...,citromhéjat.
Másik tálban összekeverjük a 2 tojást,olajat,tejet,joghurtot,folyékony édesítőt.
2 tálat összeöntjük,jól eldolgozzuk.
Muffinsütőt kiolajozni,előmelegített sütőbe be,kb. 20 perc alatt kész.
Vendég

Helló!
Nálunk már megint beájultak fél 8-kor. :shock: Biztos az idő miatt!

Judit, holnap este én is kimenőn leszek! Igaz, egyedül, azaz apuka nélkül csak barátnőkkel. Tánc a terv.... :wink: Ha az Alcatraz felé is járunk, benézek ám! :lol: Nem esélytelen!

Muffin (az elronthatatlan, ám hizlal 8) ) http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=7527
Most nézem, h aszalt gyümölcsök is kellenének bele. Én sosem szoktam. Ezt használom alapreceptnek, innen variálok.

Lili, játék: színes poharak egymásra rakása (nem csak én, de nem régóta) és ledöntése, zsippzsuppolás, amíg anya bírja, "főzés" száraz tésztával, szekrénykipakolás (van, amit kipakolhatnak), mágneses rajztáblára firkálás (egyre menőbb), anya épít autópályát, ők meg brummolnak rajta autókkal vagy Petra lelöki a lejtőn (ezt ma tanulta, h el is lehet engedni az autót), könyvnézegetés (Böngésző sorozat téli és most a tavaszi darabja NAAAAAAAAAGY sláger), montessori karikatorony építése, kocogtatása, az új kedvenc a karikák pörgetése (anya csinálja, gyerekek kezébe adják, h melyikkel), rajzolás (ceruzával szigorúan), mondókázás/ölben ülős játékok/ éneklés tapsolással, babázás/macizás (etetés, pelenkázás, itatás, szeretgetés, babakocsiztatás), dömperezés, villanykapcsolgatás, repülőhallgatás és utánozás.... tovább is van, mondjam még? ;)

Tontica, az almást meg innen csórtam: http://mirelle.freeblog.hu/search/alm%C3%A1s+pisk%C3%B3ta

Kép
an°°di

Andi
Miért nincsenek fent a képek a profilodban?
Vendég

Eszti, orvosoltam a problémát! :wink:
Mikor is lesz az ominózus hévízi tali?

Kép
an°°di

Andi
:D :lol: :D :lol:
Vendég

Mi olyan vicces? Számoljam ki a 91 napot? Nemáááá'! :twisted:

Kép
an°°di

Andi!
A tali a május 15.-16.-i hétvégén lesz.Gyertek! :wink:

Davandi!
DE jó nektek,hogy saját műholdatok van! :lol: :lol: :lol:

Fúúúj,sütitek ezt a sok cukros,fehér lisztes, hízlaló vackot!!! :twisted:
Nagy a pofám,mert én már 1 hónapja csak zöldséget, gyümölcsöt meg magokat eszek.De már 4 kilót fogytam és tök jól érzem magam,soha többet nem eszem húst!

Fanni!
Kipróbálom ezt a krumplis-paradicsomos kaját.Köszi,hogy gondoltál rám! :wink:

[b]Anny!

Azt írtad,hogy ajánlod a bárányhimlő elleni oltást.Megnéztem a héten a tanácsadóban és az van kiírva,hogy 16-17 hónaposan kell beadni.Ti már megkaptátok?

Juci!
Boldog szülinapot!

Megvettem a fehér blézert! :D
Az arany nem gombolódott be a mellemen,a bordó meg úgy néz ki közelről,mint öregapám házikabátja annak idején! :lol:
De így legalább nem kellett vacilálnom. :wink:

[/b]

binyek

Itt vannak a táblázatok: 1234554348.4462.htm
1234554379.4503.htm

binyek

Binyek, mondtam én, h a fehér lesz az! 4 kiló? Szuper! ;)
Hévízre mi is megyünk! Úgy fest, csak valami huszonvalahányadikán lesz az esküvő, apjuk meg mondta, h ugyemegyünk? Megyünk hát! Szombatra és vasárnapra kérünk akkor a maradékból egy szobát!

Kép
an°°di

Andi!
Beírtalak Benneteket!De jó,hogy jöttök!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csajok!
Írtam a Babavilág szerkesztőségének!Hátha eljönnek és csinálnak rólunk egy kis riportot! :wink: :wink: Még nem válaszoltak....

binyek

Binyek!

Képet majd kérünk ám a ruciról!
Gratula a négy kilóhoz!

Lehet nekem is magokat kellene inkább ennem :?
Egyébként én többnyire teljes kiőrlésűből sütök uzsira csajoknak, amerikai fánk sütőben, amerikai palacsinta (mert az alá sem kell olaj a tefálban) mondjuk kevés barna cukor az van benne. Eszti én is vettem zabkorpát, palacsintában az is volt, meg sem lehet érezni.

Andi!

Gyere, nyolctól van asztalunk :!: Szuper, hogy jöttök Hévízre!

Tonti!

Elvileg dió is allergén, két éves kor alatt nem javasolják...

Babavilág az a Liptai?

Köszi mindenkinek a köszöntést :wink:

Jó éjt!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert lejöttünk Szekszárdra, és nagy a nyüzsgés. Bocsi de nem tudtam mindent olyan mélyen visszaolvasni, hogy kommentáljak is, így bocsi, ha valaki kimarad.
Itt esik a hó, remélem tudunk szánkózni a csajokkal holnap. Ha összejön, majd teszek képeket.

Binyek! Örülök, hogy sikerült megvenned a fehér felsőt, nekem az nagyon bejött. Majd tegyél képet.

Andi! De jó, hogy jöttök Ti is Hévízre.

Judit! Nagyon Boldog Szülinapot!

Nálunk is már megy a sütés a holnapi bulira. Lesz túrós és almás tortájuk, remélem ízleni fog Nekik, plusz 1 a felnőtteknek.

Most megyek, mert a drága férjem toporog a gépért.

Jó éjt!
Ancsi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

Dragonfly,
megnéztem és tetszik, őszintén mondom.

Andi,
köszi a kimerítő választ! Miért szigorúan csak ceruzával? Zsírkréta nem nyerő? A Böngésző sorozatot nem ismerem, de mindjárt rákeresek.
A zurad ilyen lelkes a talival kapcs.-ban? Ritkaság.
Mirelle blogjába én is mindig belenézek. Hogy találtál rá? Biztos az ikres könyv kapcsán vagy ikresek.hu-ról.
Végre fenn a picasád, nem kell kikeresgélnem, ha nézni akarom :D

Davandi,
nagyon jópofa ez a jelmez! Ti alkottátok?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lili73 2009.02.13 22:17-kor.

KépKép
lili73

Ancsi,
boldog szülinapot Adrinak és Zsófinak!

KépKép
lili73

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT A CSAJOKNAK!!!!!
Képet, képet!

Lili, aha, ikresekről. :wink: Zsírkrétát inkább pakolásszák, metr szép színes, filcet megeszik.

Lépek pihenni, eddig a virtuális postaládámat takarítottam. mMicsoda rumli van/volt ott! :shock:

Jóccaka!
:arrow:

Kép
an°°di

Helló Csajok!

Csak gyors bekukk, hogy életjelt adjak! :lol:
Nekünk katasztrofáális a hét, fogzás miatt nyűglődünk egyfolytában, hol lázasak vagyunk, hol kiütéseink vannak, hol eszünk-hol meg nem, szóval MINT A MESÉBEN. :roll: :wink:
Ma már én is kiborultam, ment a hasam is, de estére "visszajött", úgyhogy mostmár minden oké. 8)
Holnap kimenőt kaptam, megyek tesómhoz egy napra, hogy valamit haladjak is mán azzal a nagyszerű szakdolimmal... :? :wink:

Jóéjt!

Petra
Kép
petricsek

Helló Csajok!

Nekünk katasztrofáális a hét, fogzás miatt nyűglődünk egyfolytában, hol lázasak vagyunk, hol kiütéseink vannak, hol eszünk-hol meg nem, szóval MINT A MESÉBEN. :roll: :wink:
Ma már én is kiborultam, ment a hasam is, de estére "visszajött", úgyhogy mostmár minden oké. 8)
Holnap kimenőt kaptam, megyek tesómhoz egy napra, hogy valamit haladjak is mán azzal a nagyszerű szakdolimmal... :? :wink:

Jóéjt!

Petra
Kép
petricsek

Helló Csajok!

Jóéjt!

Petra
Kép
petricsek

na, de jó, hogy 3x is felrakta ezt a jókedvű beírásomat! ...

ANCSIIII!
ISTEN ÉLTESSE A CSAJSZIKAT!
:lol: :lol:

Petra
Kép
petricsek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?