A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Csajok! Újabb téma! Tudom, hogy még korai, de már furdal a kíváncsiság: több helyen hallottam, olvastam (legutóbb ma itt a babaneten a januári kismamik topikjában), hogy nem is olyan hű de szuper a Pampers pelenka!?? (kifolyik...stb) Valakinek tapasztalat? Mert persze én is azt készülök majd venni, mivel a legjobbat akarom kislányunk popójának...! :D

Kiscica! nagyon szép maszatka!!! Úgy várom már én is a jövő szombatot!! Mi akkor megyünk 4D-re. Úgy látszik, most sokan megyünk uh-ra!!!

Kép
gabo001

Kiscica, nagyon jók a képek! Aranyos babó. :D

Kép Kép
szõlõ

PVC lepedőre gondolsz? Mert az nem ereszti át a levegőt, akkor felesleges a kókusz.

Kép
babyteve2

[quote="szőlő"]M írta:szőlőary, gratula a 27. héthez!!! :wink:

Neked is gratula.
Kíváncsi vagyok, melyikünk megy előbb szülni...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Váltogasd, majd meglátod, mi válik be....mindenkinek más...

Kép
babyteve2

[quote="gumimaci_1"]S írta:gumimaci_1zőlő!
Közben jött a férjem, és megerősítette, hogy 4 helyre állítható a fekvőfelület.
Ha félretetettétek, akkor jó. Mi tegnap voltunk, még az akció előtt és nem volt túl sok kirakva.

Voltál már a fogorvosnál?

Legalábbis őszintén remélem hogy nem veri át a kedves kollegája és tényleg félreteszi különben mérges leszek :roll:

Fogdoki: jövő héten....

Kép Kép
szõlõ

[quote="ollem"]N írta:ollemeked is gratula.

Én április 28-án megyek :lol: :lol: :lol: :lol: (Férjem szerint) Szerintem is esélyesebb az április vége, elvégre május 1-re vagyok kiírva, szóval bármi lehet.

Kép Kép
szõlõ

Nekünk a pampers vált be, a liberot nem szerettem, de sztem ez elég babafüggő!
Próbáljátok ki ezt is azt is, biztos ami biztos :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Szössz, én csak a fríblogos blogokat vágom úgy ahogy :oops: De téged kilinkellek Mazsihoz :D

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"] írta:szőlő
[quote="ollem"]N írta:ollemeked is gratula.

Én április 28-án megyek :lol: :lol: :lol: :lol: (Férjem szerint) Szerintem is esélyesebb az április vége, elvégre május 1-re vagyok kiírva, szóval bármi lehet.

Ne már.......az én férjem szerint én is április 28.-án fogok szülni.... :lol:
Na majd meglátjuk, mit szeretnének a babáink!
Én április 30.-ra vagyok kiírva. :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő - Nyugodtan kilinkelhetsz magadhoz, akkor majd küldök egy kis-kockás fotót :D
Nem tudom, a freeblog mennyiben különbözik a blogspot-tól .. én még angyon tanulópályán vagyok :D
Eddig a lényegi rész azt hiszem ment :lol: :lol:

Pelenka:
Én azt hallottam, a DM pelusok a legjobbak. De szerintem én is kipróbálom mindet, és ami nekem a legjobban beválik, amellett fogok kampányolni :D

Gumimaci - Nem mindegy, hogy gumis lepedő vagy gumilepedő. A gumis, az ugyanúgy jó, légáteresztő anyag, csak a szélében van gumi, hogy ne deformálódjon a matracon .. ;) Mi loyat vettünk 2-t :)
A gumilepedő pedig pvc anyagú .. az nem ereszt át semmit .. így a furcsa folyadékokat sem :lol: :lol:
Én még nem tudom, fogom-e használni .. ugyanis én vettem egy olyat is :D

Kiscica - Nagyon cukorfalat Maszatka, igazán jók ezek a képek!!

Kép
szösszenet

Szösszenet!

barátnőm is a DM-es pelusokra esküszik.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]Szőlő - Nyugodtan kilinkelhetsz magadhoz, akkor majd küldök egy kis-kockás fotót :D
Nem tudom, a freeblog mennyiben különbözik a blogspot-tól .. én még angyon tanulópályán vagyok :D
Eddig a lényegi rész azt hiszem ment :lol: :lol:
[/color]

:lol: Igen, határozottan. :wink: (Közben a babablogba küldtem meghívót mert az nekem nem nyilvános.)

Kép Kép
szõlõ

Babyteve! Igen, PVC lepedőre gondolok. A kókuszmatracot már megvettük és nem tudom, hogy vegyek-e ilyen lepedőt. Ha esetleg kifolyik a pellusból. :?:

Gabo! Én az első babámat várom, de az unokatesóim gyerekei (4-en vannak), a keresztlányom (ő most 5 hónapos) és a barátnőm kisfia (6 hónapos) mind Pempers-el lettek pelenkázva és azt mondták, hogy ez a legjobb. Én biztos ilyet fogok venni, én is a legjobbat szeretném adni. De arra gondoltam, hogy csak kis csomagot veszek először, ha mégsem válik be nekünk.

Szőlő! Biztos meglesz a kiságy, ne aggódj.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

A cora.hu-n már fenn van a szórólap..
jajj de fáj a szivem h nem tudok elmenni odáig...
az intersparos akció sztem nem tul jó..és drága is..:(
Vendég

Igen, az Interspar szerintem is drága :shock:

Kép
babyteve2

Szösszenet! Igen félreérthető voltam. Mi is vettünk pamut, gumis szélű lepedőt (a corában 1700 Ft-szerintetek drága? Mert még akarunk venni 2-őt, hogy legyen tartalék.). De én a PVC-re gondolok, ami nem engedi át a vizet, csak akkor a kókuszmatrac feleslegessé válik?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pampers....nagyon nem vált be. A libero az elején aztán a dm-es. De ez baba függő. Ki kell próbálni.

Gumilepedő...felesleges egy kicsinek. Ha majd jön a leszoktatósdi a pelusról és az éjszakai nagy balesetek pelus nélkül akkor érdemes. Addig nem mert nem engedi át a levegőt.
Vendég

Az intersparos akció nekem is drágának tűnik.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szőlő - Bejutottam :D :D

Gumimaci -
Szerintem 1700-ért megéri, én 1800-ért (bézs) és 2000-ért (bordó) vettem őket!!!

Nono
- Pamperst egyelőre akkor ki sem próbálom .. :D
Atyaég .. nemsokára pelust fogok venni meg popsikrémet :D
Sosem vásároltam ilyesmit :lol: :lol:

Interspar katalógust hol lehet megnézni??

Kép
szösszenet

Nono! Köszi, akkor nem veszek gumilepedőt. Reméljük nem lesznek durva balesetek az elején.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pelenka: nekünk minden időszakban más volt a befutó, a dm-esből valóban nagyon jó a newborn méret, de később már nem szerettem. Én leginkább a Libero-ra esküszöm...

Gumilepedő: nekünk is van, de mi még nem használjuk, majd csak ha szobatiszta lesz Lili, a pelusból azért annyira nem szokott kifolyni a pisi, hogy szükség legyen rá.

Csöppke! Annyira édi Dominó azon a fotón :lol:
Lili még most is sokszor ilyen pózban alszik, tényleg elég vicces (már ilyen "nagylányként").

Kiscica! Nagyon cuki Maszatkád!! :lol:

KépKép

KépKép
gabcika

Csajok, IKeában 2 db lepedő 1290. Van fehér, kék, rózsaszín, meg talán zöld? LEN a neve...

Kép
babyteve2

Kép
babyteve2

A színes 1990/2 db...

Kép
babyteve2

Szösszenet! Akkor még veszünk 2-őt.

Gabcika! Gumilepedővel viszont még várunk.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Csajok!

Pelenka: a dm pelenka is bőven jó, sőt az szuper! Nem érdemes drágát venni, mert hamar rájön az ember, hogy amíg csak anyatejen él a babó, addig legyen az a legszuperebb pelus is, a kaki (bocsánat a naturális ábrázolásért) így is úgy is a háta közepéig ér-het!! Én arra jöttem rá Andrisnál, hogy mivel ő mindig kaja után közvetlenül kakilt, úgy fogtam meg, hogy hátul a derekánál odanyomtam a pelust a hátához, így ezt a tragédiát meg tudtam akadályozni. Szóval szerintem (nem vagyok reklámmenedzser, de) nem a pelusok a rosszak, hanem ez egy olyan korszak, amit túl kell élni.

Vettem a babónak még egy- két cuccot egy használt angol babaruhás webáruházban, de nekem teljesen újnak tűnnek!! Nagyon szépek, ajánlom nektek is a honlapot! Ja, és elég olcsó minden!!

www.bababutik.com

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Pampers: Szerintem nem jó, mindig kifolyik belőle a pisi. Én mind a háromnál a Liberot használtam, az nagyon bevált. Alig fordult elő, hogy kifolyt volna. A baba feneke mindig szép volt.

gumis lepedő: pelusos időszakban szerintem sem kell.
emma2008

Köszi mindenkinek a jókívánságokat. Dani már jobban van. 9 óta nem hányt. És már evett rántott levest is. :D

Gumilepedő,
én csak akkor használtam, amikor a pelusról szoktunk le.

Ágynemű,
én is akkor vettem először, amikor oviba mentek a gyerekek. Addig hálózsák volt. Szerintem sokkal praktikusabb. Nem kell állandóan takargatni őket.

Pelus,
Gyerekfüggő! Nekem Daninál a Pampersből minden kifolyt, Liberot használtam. Lizánál a Liberóból jött ki minden onnantól csak DMes pelust vettem. Nekem nagyon bevált és olcsóbb is mind a többi.

Pumpóka,
ez velünk is megesik, hogy nincs kedvünk oviba menni. :D
Szeptembertől viszont Dani suliba megy, onnantól nincs kecmec. Számomra még rejtély, hogy fogunk minden nap 3/4 8ra odaérni. :shock:
Ti is idén kezditek a sulit?

Szösszenet,
Örülök, hogy megnyugodtál. Így legalább tudod, hogy mire kell figyelned.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

No, akkor énisénisénis.... :lol:

Először is Maszat nagyon édes, kis pufi-pofi... :D

Pelenka: az elején tökmindegy, milyet vesztek, mert ahogyan az előttem szólók ábrázolták már, mindből kifolyik, ha ki akar folyni... :lol:
Tehát nem érdemes a méregdrága Pampers-t venni. Mondjuk, megmondom őszintén, én egyáltalán nem voltam megelégedve vele később sem, DM-es és Rossmann-os pelust használtunk, ja, és Tesco-st is (egyáltalán nem volt "gazdaságosan szar").... Most DM-est vettem egy csomi 2-5kg-ost...

A gumilepedőről az a véleményem, hogy én tenni fogok alá most is, ugyanis előfordult nemis egyszer kellemetlen baleset, főleg éjszaka és ha nem lett volna alatta, szép lett volna a szivacsból kiszedni...
Nem tudom, a kókusz hogy reagál a pisi-kaki-kifolyásra, de mindenesetre kiváncsi lennék rá, ha egy jó kis folyékony kaki kiereszti magát a pelusból úgy istenesen, vajon milyen lesz a matrac? :roll: Mert nálunk is volt, hogy a háta közepéig, de szó szerint és ha nem lett volna alatta gumilepedő, akkor odáig átázott volna... de ezis csak egyéni dolog... :wink:
Vendég

Megjöttem a védőnőtől.
Hála Istennek nem szidott le a kilók miatt (+12), azt mondta,hogy belefér.Bezzeg az előző védőnő jól leszidott novemberben.A cukoreredményem 5,5.Csak azt tudnám, hogy ezek a védőnők miért mondanak egymással ellentéteset(ehetek-e narancsot,vagy pl. igyak sok teát, vagy ne?)
Mezsó: a hétfői szülésfelkészítőről ma azt mondták,hogy hétfőn délelőtt tudják csak megmondani,hogy lesz-e?Voltál a gyógyászati segédeszköz boltban?
4D: február 7-én.Már alig várom!!!

Kép
ágnes27

Ágnes! Örülök a jó eredményeidnek. :)

Pumpóka! Sikerült ismét elbizonytalanítanod a gumilepedőt illetően. :roll: :? Akkor tovább gondolkodhatok.

Én azért a Pemperst fogom elsőre kipróbálni. Utánna meglátom.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pelus: mi szinte végig Pamperst használtunk, mind a háromnál. Kipróbáltuk a Liberót is, de nekem a külső anyagborítása nem jött be annak idején. Olyan nejlonos volt. A Huggiesről nem is beszélve, egyáltalán nem volt jó. megjegyzem egyébként, hogy a Pampers olcsóbb, mint a Libero. Mindig ki kell fogni egy szériát, hogy éppen most milyen kialakítással gyártják. Mi az olcsó gazdaságos pelusoktól kipattogzottunk.
Én maradok a beváltnál.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

egyetértek azzal, hogy ki kell próbálni, melyik pelus a jó. Mindekninek más. Nem érdemes egy fajtából előre sokat venni.

A gumis lepedő, lehet hogy tényleg nem árt már az elején. Most, hogy visszaemlékszem, tényleg előfordult olyan "baleset", hogy a háta közepéig pisis vagy kakis volt, és akkor valóban kifolyhat a matracra is. Az Ikeában lehet kapni a lepdő alá alátétet, az nem olyan vastag, mint a gumis lepedő, talán az légáteresztőbb. Nem tudom, meg kell nézni.
emma2008

Emma! Köszi. Sajnos hozznánk nincs közel Ikea. Pedig megnézném a lepedőalátétet is, meg a rácsvédőt is. És úgy tudom, tőlük nem lehet interneten rendelni.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!
Gyerekes kismamák, mi a véleményetek erről a termékről? Babafürdető hálónak nevezik, az alábbi oldalon a bal oldali menüben lehet róla olvasni.

http://www.hepinet.hu/hepinet.html

szerintetek hülyeség, vagy van benne valami?
lei

Én nem venném meg... :D

Kép
babyteve2

Lei! Szerintem enélkül is lehet fürdetni a babát, de ez is olyan, hogy aki ezzel érzi "biztonságban" a babát, vagy magát, akkor az vegyen... :wink: Véleményem: pénzkidobás... (én véleményem)....

Akkor az IKEA-ba ki kell mennem, mert még nincs lepedőnk... ez mekkora egyébként? 60x120-as? Vagy irtátok csak nem figyeltem?
Vendég

Sziasztok!

Először is: Maszat nevében köszönöm a kedves szavakat és dicséreteket.
Nagyon aranyosak vagytok, olyan jól esik. :oops:

Én elfogult vagyok vele, de tegnap nagyon adta a formáját :D

Csak ez a súly ami idegesít, mert én amilyen keskeny vagyok, nem szeretnék nagy babót szülni.. :?

Lepedő:
Az IKEÁS-at érdemes megnézni, mert most kaptunk új akciós katalógust februárra, és abban voltak nagyon jópofa ágynemük is, 3-4000 ft-ért.
Lepedőt én eddig egyet vette, Tesco. Majd meglátjuk, h az hogy fog beválni. De tuti fogok venni "drágább" fajtát is, biztos ami tuti.

Fürdető háló:
Ilyet még nem is láttam. Csak szivacsos verziót, de azt dicsérték, szóval ez sem lehet rosszabb. Mégsem a Te kezed szakad le fürcsi közben, és a babó is szabadabban mozog. Szerintem. :shock:

Pelus:
2 éves unakahugimból kiindúlva, neki a drága nem vált be. DM, Rossmann. Törlőből is ezek jöttek be neki. Sőt, műlthéten dokinénihez kellett vinni, mert a pamperses törlőtől teljesen kipirosodot a sunija :? .

Tökjótökjó
Hétvégén emberkém megígérte, h elmegyünk Corázni meg nézelődni még.
Jó lenne kifogni jó dolgokat jó áron.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

[quote="gumimaci_1"]A írta:gumimaci_1z anyukákhoz lenne egy kérdésem: Szükséges a matracra, a lepedő alá gumis lepedőt is tenni?

Én gondoltam rá, hogy teszek, de az nem "árt" a kókuszmatracnak? (úgy értem, hogy a légátersztése attól megmarad?)

Szerintem felesleges. És ha alátesezd akkor a kókuszmatrac azon jó tulajdonsága hogy légáteresztő - elveszik.

Nem tudnak olyan mennyiséget kipisilni hogy átázzon a matrac. 1-2 folt meg semmi, megszárad.
Max a szobatisztaságos időszakban lehet jó.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="gabo001"]C írta:gabo001sajok! Újabb téma! Tudom, hogy még korai, de már furdal a kíváncsiság: több helyen hallottam, olvastam (legutóbb ma itt a babaneten a januári kismamik topikjában), hogy nem is olyan hű de szuper a Pampers pelenka!?? (kifolyik...stb) Valakinek tapasztalat? Mert persze én is azt készülök majd venni, mivel a legjobbat akarom kislányunk popójának...! :D

Pelenkatéma: mindenkinek más válik be. Fontos hogy husis e a baba vagy inkább vékony, hosszú, stb. A pamers amúgy azért nem túl jó, mert hálós a belseje, ami előszeretettel belerakad a kakis fenékbe :? De mi az elején pamperst használunk. Később áttértünk a liberora.
De van akinek jobban beválnak az olcsóbb pelusok, pl dm-es babylove, vagy a rossmannos, stb. Nekünk azok nem jöttek be, azokból kifolyt hátul a cuccos :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="lei"]S írta:leiziasztok!
Gyerekes kismamák, mi a véleményetek erről a termékről? Babafürdető hálónak nevezik, az alábbi oldalon a bal oldali menüben lehet róla olvasni.

http://www.hepinet.hu/hepinet.html

szerintetek hülyeség, vagy van benne valami?

Én sem vennék ilyet...nekem nemigen jön be..jobban szerettem a karomban fogni a kis szarost :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szössz: www.spar.hu és ott a interspar katalogus letöltése
Vendég

Csöppke! Köszi. :)

Pumpóka! Nem tudom melyik lepedőt kérdezed. Én a corában vettem strech lepedőt 1699 Ft-ért. Ez 60x120 cm-től 70x140 cm-ig jó. Fehéret vettünk, de van rózsaszín is.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

még mindig gumilepedő: nálunk is számtalanszor előfordult, h kifolyt a híg kaki a háta közepéig, de ez általában abban az esetben ha az ölemben volt és nyomtam a kezemmel a pelust... szóval alvás közben, éjszaka a kiságyban soha! tehát én még mindig azt mondom, hogy sztem nem kell a gumilepedő csak a szobatisztaságra szoktatásnál... de persze ez is csak egyéni vélemény!!!
Gumimaci, sztem vegyél egyet, biztos ami biztos, és ha szükséges lesz, akkor ott lesz kéznél :) (Előbb-utóbb úgyis kelleni fog)

Babafürdető hálót én sem vennék!

KépKép

KépKép
gabcika

Kiscica,
nagyon aranyos Maszatka! Tudni lehet már a nemét?
sirkici

Szerintem a fürdető hálónak az a hátránya, hogy nem te fogod, nem érzi a baba, hogy anyuka biztonságot adó kezeiben van. Legalábbis, ha jól értelmeztem a dolgot. Akkor élvezi a fürdést a baba, ha érzi, hogy anyukája biztos keze tartja. Hát, nem tudom...
emma2008

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.23 14:56-kor.

Kép
1bambi

Bambi!

Mi az a gumi maci bolt? Ez a neve? Hol van?
emma2008

Gabcika! Neked is köszönöm. Igazad van, veszek egyet (nem túl drága, utánna néztem), aztán majd meglátjuk, hogy mikor fog kelleni.

1Bambi! Köszi az állati dícséretet. :lol: :lol:
Először nem sokat láttam ebből a képből, de ahogy körülírtad :lol: :lol: , megvilágosodott. :lol: :lol: :lol: Tényleg "nagy" fiúnak látszik! :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?