A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Orsi - nekem itt lesz Anyukám segítségnek 1 hétig ha sikerül neki szabit intézni, de aztán magamra maradok. Bár nekem annyival könnyebb dolgom van hogy csak 1 gyerekről kell gondoskodnom (meg egy nagyról aki az apukája :lol: ).
Én jóban vagyok anyóssal, de nem igazán ajánlgatja hogy jönne segíteni. Mondjuk azt valahogy nem szeretném ha ő itt lenne velem huzamosabb ideig. Lehet hogy át fog jönni párszor, mert ők itt laknak 10 perc sétára tőlünk, de nem tudom mennyire lesz segítség... Még ablakot pucolni + függönyt mosni Anyu jön a jövőhéten, pedig neki 200 km-t kell utaznia...
Az meg hogy anyósék hozzanak valami ajcsit a bébinek... nem fordulhat elő, úh már nem is érdekel.
Vendég

wera!!! irtam pü-t. :lol:

Kata&Milán

oszman777

MEGVETTEM A KISÁGYAT ÉS A PELENKÁZÓT!!!!!!!!!!!!!!!!
NAGGGYON GYÖNYÖRŰ 16+16 EZER!!!
OLCSÓ VOLT A KENGURUBAN!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Buci
Fertőtlenítős szappan nálunk nincs... igaz, hozzánk nem nagyon jár a védőnő... a gyerekorvos meg még sose szólt a sima folyékony szappan ellen... (ő se túl sűrűn kellett, hogy jöjjön, mert elmentünk mi a rendelőbe)

Orsi
Anyósod :evil:
Nekem lesz segítségem... apa 1 hónapig szabin lesz, aztán jön majd anyukám is, mikor végez a vizsgáztatással és anyósomra is számíthatok... mikor szülni megyünk, akkor is anyós jön át Petihez...
És persze változatlanul jön majd taki néni...

Manka
Igen, Peti cumizott/cumizik... :oops:

Lactoherb... vigyázzatok vele, vannak babák, akiknél hasfájást okoz...
Egyébként azilyen-olyan tejserkentőkről nekem az a véleményem, hogy legfeljebb pszichésen hatnak... :wink:
A legjobb tejserkentés a mell minél gyakoribb, minél alaposabb kiürítése...
Vendég

Na most észhez térek!!
Teljesen elvette az eszemet az ágy!!

Segítség :továbbra is anyukám..most sem kell semmit csinálnom...csak ha szomjas vagyok kinyujtom a kezem a géptől és ő belerakja a vizet...stb stb mos főz takarít...kikészíti a ruhámat a zoknimat ,naponta a tiszta törölközőmet,jön velem a boltba,még egy kenyeret sem enged megemelni,ellátja a gyerekeimet.Én ülök és gépezek vagy fekszek és nézem a tv-t
Orsi inkább nem jellemzem az anyósodat,örülök,hogy azért megoldottad a segítséget magadnak mégha pénzbe is kerül
Mondjuk én anyosomat örülök ha nem látom,már előre ráz a hideg ha rá gondolok,hogy egy csöpp újszülötett a kezébe kell adni :x
Vendég

blue nagyon nagyon nagy a hasad :shock:

Az enyém stagnál...remélem a baba azért nő...
Vendég

Hogyan növelhetjük a tejmennyiséget?

# gyakori, napi legalább 8-12 szoptatással - nap közben lehetőleg legalább másfél-kétóránként, éjjel lehetőleg legalább háromóránként.
# jó mellretétellel (kritériumokat ld. lejjebb) - ebből ki kell emelni: legyen az anyához nagyon közel a baba, aszimmetrikusan kapja be a mellet (alsó állkapcsa felé essen a nagyobb rész), tegyük a mellet jó mélyen a szájába
# minden alkalommal kínáljuk fel mindkét mellet - ez ikreknél nyilván nehezebb, arra azonban mindenképp érdemes figyelni, hogy alaposan kiürítse a baba a mellet, addig szopizzon, komfortszopizzon (helyes pózban!), ameddig jól esik neki
# SNS-szoptanít készülék használatával - a baba úgy kap pótlást, hogy közben stimulálja mellet, és a cumizavar is elkerülhető vele - használatához érdemes szakértő segítséget kérni, venni/kölcsönözni is lehet
# játszócumi helyett komfortszopi
# ha még mindemellett van erőd-időd: fejés, ahányszor csak lehet, amennyit csak lehet - a leghatékonyabbak az automata duplaszívófejes gépek (kölcsönözhetők), lehetőleg két perccel az utolsó csepp utánig érdemes fejni
# figyelj magadra, egyél, igyál, pihenj, fogadj el minden segítséget
Vendég

Honnan lehet tudni, hogy elegendő-e a tej mennyisége?

a babának van naponta 5-6 nedves eldobható, vagy 6-8 nedves textilpelenkája
inkább átlátszót pisil, mint sárgát, és nem szúrós szagút
bőre rugalmas, sima, nem száraz
kutacsa nem beesett
növekszik, fejlődik, a heti méréseknél gyarapodást mutat
nem feltűnően aluszékony

"Gyenge tej, erős tej"

Ez a szoptatással kapcsolatban az egyik leglterjedtebb tévhit. Csak a súlyosan alultáplált anyák teje nem elég tápláló, midnen egyéb esetben az anya teje kielégíti saját kisbabájának igényeit. Az, hoyg mennyi zsír ül ki a tejére, szintén nem releváns. Az anyatej különleges, minden szoptatás alkalmával kicsit más. Zsírtartalma egy szoptatáson belül is változik (a hátsó tej zsírosabb), egy napon belül is (este zsírosabb), illetve a baba növekedéséhez alkalmazkodva is folyamatosan változik az összetétele. Nincs érelme azt nézni, hogy milyen vastag a tetején kicsapódó zsírréteg. Fontosabb, hogy a baba anynit és akkor és anyni ideig egyen, amikor és amennyit szeretne.

Mikor van szükség fejésre?

ha a tejmennyiséget szeretnénk növelni
ha tartalékolni szeretnénk
ha aggódik valaki, hogy elég-e a mennyiség, megnyugtatás céljából
ha a gyulladt mellet a baba nem tudja rendesen kiüríteni
ha túltermelődés van, akkor mindig csak annyit kell fejni, hogy megkönnyebbüljön a mell, feloldódjanak a csomók, de nem kell "üresre fejni"
ha a baba valami miatt átmenetileg, vagy egyáltalán nem tud szopni
ha a baba gyenge, picike
Vendég

Teák, bogyók:

A laktoherb és társainak összetevői gyakran hasfájást okoznak a babáknak. A homeopátiás bogyóknak sincs semmi hatása, ha nem kíséri gyakori szoptatás és fejés a szedését, viszont ezek önmagukban is meghozzák általában a kívánt eredményt, és nincs szükség bogyókra. Homeopátiás szereket egyébként csak hozzáértő orvossal való konzultáció után lenne szabad szedni. Kecskerutafű: erről én is olvastam már, hogy hasznos lehet. Aminek bizonyítottan van tejserkentő hatása, az a görögszénamag, de első körben nem szoktuk ajánlani, mert alapesetben maga az igény szerinti, korlátozás nélküli és kizárólagos szoptatás beállítja a megfelelő mennyiségű tej termelődését.
Vendég

Egyébként érdemes előre olvasgatni a szoptatásról... hogy ne teljesen tudatlanul kedjetek neki...

www.lll.hu
www.szoptatasert.hu
Vendég

Ugye hogy csak az ÉDESANYÁK képesek igazán segíteni a lánygyermeknek? Főleg így szülés után?!
Igaz,hogy csak vasárnap lesz,de le a kalapot előttük!!!!!!!!!!!!

Ne felejtsétek el ŐKET megköszönteni! (én sajnos a temetőbe mehetek már ki... :cry: :cry: :cry: :cry: )
Kép

GIGI!

Köszi a tippeket a szoptatásról! Én eldöntöttem,hogy valameddig mindenképp szeretnék szoptatni! És ez szerintem fejben dől el!
A homeós bogyó is csak ráadás azért,hogy elmondhassam,mindent megtettem!!! :wink: :wink: :wink:

Kép
orsitigris

BARI!

Fotó az ágyikóról? Meg a többiről??????????? LÉCCCCCCI!

Kép
orsitigris

Én is nagyon szeretnék sokáig szoptatni! Gigi! Köszi a linkeket, tökjók! A homeós bogyó, ha csak pszichésen hat, már akkor is megéri. Gondolom ártani nem árthat.

Bari - én is kiváncsian várom a fotókat! :D

Ha minden igaz, jövő hétvégére nekünk is kész lesz a gyerekszoba! Már úgy várom hogy hozhassam én is a képeket! :lol:

Orsi - :cry: Az biztos hogy az édesanyákat senki és semmi nem pótolhatja! Bele se merek gondolni hogy egyszer én is elveszíthetem őt... remélem csak 100 év múlva... :?
Vendég

Édesanya
Pótolhatatlan...

Anyák napja
Tavaly elbőgtem magam, mikor a csetlő-botló Petimtől megkaptam a virágot...
Vendég

Bari
FOTÓT!!!!!!!!
Vendég

Ez a GIGAPOCI aláírás ez tetszik!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink:
Vajon mit fogsz írni,ha meglesz a baba?? :D :D

Kép
orsitigris

[quote="orsitigris"]E írta:orsitigrisz a GIGAPOCI aláírás ez tetszik!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink:
Vajon mit fogsz írni,ha meglesz a baba?? :D :D

Majd kitalálunk valamit... :wink:

Egyébként ez a GIGAPOCI egy kedves ismerőstől származik... egy másik fórumon... :lol: :wink:
Vendég

Kép

Kép

Én oda vagyok az örömtől de a férjemtől már megkaptam,hogy nem valódi fa hanem ilyen bútorlap...miken fennakadnak ezek a manusok :shock:
Vendég

Akkor ZÉRÓPOCI lesz! :wink: :lol: :lol:
Vendég

Én szülés után azt fogom írni:köténypoci vagy fonnyadtpoci :lol:
Vendég

Bari - szerintem tökjó ez a pelenkázó. :D Tiszta fából általában hatványozódik az ára... szerintem a célnak ez is teljesen megfelel! :wink:
Vendég

[quote="gigaboszi"]
írta:
gigaboszi
Egyébként ez a GIGAPOCI egy kedves ismerőstől származik... egy másik fórumon... :lol: :wink:

tudom ám hogy honnan,oda is bele olvasok néha
Vendég

Fonnyadtpoci :lol: :lol: :lol: :lol:
Ezért szeretek ide jönni, mert mindig van min rötyögni :wink:
Vendég

fiam kérésére rakom ezt a képet Kép

a címe:majom a fán
Vendég

:lol: Jó magasra felmászott a makid! Ablakból fotóztad vagy a szemközti fáról??? :wink:
Vendég

Természetesen a szemközti fáról..aki tud az tud
Kép
Vendég

Segítség - nálunk a férjem vesz ki 3 hét szabit és anyukám jön el kb. egy hétre, utána pedig az anyósom, ha szükség van rá. Mi egyébként jóban vagyunk szerencsére.

Anyák napja
- sajnálom, hogy idén nem köszönthetem őt személyesen (kb. 300 km). Vitathatatlanul pótolhatatlanok, nem tudom elképzelni és nem is akarom még nagyon sokáig az életem nélküle.

Bari - szép pelenkázó! Aranyos a fiad! Nem félted, hogy leesik? Már előre látom, milyen aggódós anyuka leszek, főleg ha olyan rosszcsont lesz a fiam, mint az apja volt. :lol:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka én is aggódós vagyok de egy fiút megállitani...majdnem lehetetlen :twisted:
Vendég

[quote="bárány"]T írta:bárányermészetesen a szemközti fáról..aki tud az tud

Akkor ne is mond, hogy kövér vagy... ha még tudsz fáramászni... :wink:
Vendég

Jól néz ki a kiságy és a pelenkázó...
Vendég

Manka
Néhány seb, lila folt lesz majd azon a gyereken :wink:
Vendég

Werocska gyere gyakrabban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ma dupla dupla dózis D vitamint kaptunk. Mire kész lett a bográcsos kaja, majdnem le is barnultam. Addig csend is volt a pocakban, amígy űltünk és napoztunk, de amikor felkeltem....... :roll: Elkezdődött a torna. Remélem az éjszakám jobb lesz mint amilyen volt. Mindenesetre, már sokkal jobban vagyok, mint ahogy reggel voltam.
Bari tényleg jól néz ki a kiságy meg a pelenkázó :wink:

Nekünk sajnos helyhiány miatt nem fért be a pelenkázó, ezért a szomszédunk (aki melleseleg asztalos) meglep minket egy ágyra rakható pelenkázólappal :)
bluebox

Csiri merre van???? Biztos írta, csak figyelmetlen voltam :oops:
bluebox

Itt vagyok.... 8) Kép
Vendég

Teljesen képen vagyok,szemem a pályán,csak ma kb így érzem magam...és ez még csak a fejem.... :cry: :?
Kép
Vendég

No akkor lássuk a többit :P
bluebox

És íme az elöző fejhez tartozó mai pocakképem!!!!
(az elöző képen direkt maradt rajtam a korona :wink: )
Vendég

Óhh a kép lemaradt: :oops:
Kép
Vendég

Csiri látom homorodnál vagy ma (is) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

dehogy vagyok!!!!!!!!!!!Épp ellenkezőleg!!!!
Deha megigérítek,hogy elolvassátok és megvárjátok,leírom a mai napomat!!!!! :?
Deha leléptek mire begépelem,akkor nem fársztom magam... 8)
Amúgy 1 hajfestésre nem tudom magam rávenni ma.....(mint láttátok a képen.... :shock: )
Vendég

Csiri én ma még tuti,hogy jövök...részemről érdekel a napod..
És léccci dícsérd meg a kiságyat és a pelenkázót :lol:
Vendég

Na akkor a MAI ÉLMÉNYEIM című fogalmazás... :?

BÁR ADDIG NEM KEZDEK BELE AMÍG ELSŐSORBAN MEG NEM DICSÉRTEM BARIÉK ÁGYÁT ÉS PELENKÁZÓJÁT!!!!!!

BARI!!!!
TÖK JÓ A KISÁGY ÉS A PELENKÁZÓ!!!!!!
:wink:
Vendég

Sziasztok!

Márti: szép nagy pocid van.

Bari: nagyon jó a kiságy és a pelenkázó!

Csiri: észrevehetően hiányzol, amikor nem irsz!!!!!! :wink: :wink:

Csajok! (Gigi, Móni, Orsitigris, Stella, Montana) most olvastam az első pár oldalt, király, hogy Ti már akkor is igy voltatok!!!
Kár, hogy én jó későn csapódtam hozzátok :( :cry: :( :cry:
Móni a kezdetekhez képest egyre kevesebbet ír..... :?
bszilvi25

Bárány,Tök jó a babaágy meg a pelenkázó! Nekem is jobb lett volna ilyen, de Szegeden nem találtam csak szélesebbet. :( Kicsi a szoba :(

Segítség: Én párom itthon lesz 3 hétig ő fog segíteni. Meg itt laknak tesóim is a faluban 2 hugom, sógornőm rájuk is számíthatok.
Sajnos az én édesanyám is fentről segít :(

Kép

Kép
[/url]
stella40

Akkor újra:

BARI!
TÖK JÓ A KISÁGY ÉS A PELENKÁZÓ!!!!A GYEREK IS A FÁN,MEG APA IS AHOGY A SZEKRÉNYT CSAVAROZZA ÉS NEM MELLÉKESEN A PELENKÁZÓLAP TETSZIK MÉG... :wink:

BlUE!
Szép a poci és a kishangya a melled felett!!! :wink:

És az elöző oldali képeket is dicsérem,csak bocs,hogy nem név szerint,deha most visszalépek elszáll amit eddig írtam....

Úgy terveztem a mai napomat,hogy mivel egyedül vagyok,ki se kelek az ágyból....begyüjtöm az intellektuel és rendkívűl fontos infókat tartalmazó hetilapjaimat....(Kiskegyed,Story,Best,Nők lapja és hasonló nyalánkságok...)és megtudom,hogy ki kivel,miért,mennyiért és hol.....
Mindezt ugye 10 óra után,mert addig mélyen alszok....majd anyum hoz munka után nekem kaját,pihizek egy kicsit ,nézem a tv-t és este hulla fáradtan a mai nap fáradalmaitól mélyálomba zuhanok holnap reggelig....
(ÁLMODJ KIRÁLYLÁNY...................!!!!!)

Ehhez képest:
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!Még nem írtam,felettünk a volt orosztanárnőm lakik,akivel mint tanárnő semmi problémám nem volt és eddig emberileg sem....1-2 gikszertől eltekintve,de az minden társsházba megesik....
Ma 6 óra 11 -kor (jól látjátok az időpontot) arra ébredtem,hogy PORSZÍVÓZIK!!!!VISSZAALUDTAM....
7:00-kor valami extra hosszú rongyszőnyeget rázott ki,ami minden 1es rázkódáskor az ablakunknak csapódott és a rezonanciába még az ágy is beleremegett...
Kimentem pisilni,kinyitottam az ablakot....áthúztam az ágyneműket és kitettem az ablakba őket szépen felrázva,hogy jól szellőzzenek ki.....
Az a jó asszony :evil: nem pont amikor végeztem és leültem (az ágynemű továbbra is az ablakba,tiszta ágyneműbe húzve...)akkor rázta ki a morzsát az asztalterítőről??????????????????
szerintem minimum egy csomag zsemlemorzsát csinálhattam volna abból a száraz kenyérhéjból,amit aztán az ágyneműről leráztam....persze a szoba padlója is tiszta morzsa lett és jöhetett a seprű,felmosó....
NA AZ AGYAM ELSZÁLLT!!!!!
DE HOGY SZÓLJAK EGY OROSZTANÁRNAK???????????????????? :roll:

(MERT UGYE A KISDOBOSOK 6 PONTJA ÉS AZ UTTÖRÓK 12 PONTJA IS KIMONDJA,HOGY TISZTELD AZ IDŐSEBBET....és én erre felesküdtem :roll: :wink: )

Na ezek a dolgok megpecsételték a mai napom....persze anyum se jött a kajával,ráadásul az idő is trágya volt....mostmeg ÉN HÜLYE!!!!
behagymáztam és úgy fáj a hasam,hogy megörülök!!!!!!!!!!!!

Ja és míg el nem felejtem!!!!!
BARI!
TÖK JÓ A KISÁGY ÉS A PELENKÁZÓ!!!!! :wink:
Vendég

köszi csajok :lol:
csiri mikor kezded?
Vendég

:shock: :shock: :shock:
MIT MIKOR KEZDEK????
Vendég

A nap eseményeire gondolsz????Lapozz vissza!!! :wink:
Vendég