A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

I.Móni én teljesen új vagyok de elmondod milyen priviről van szó?
agica1126

Még kéne egy kis segítség már sikerült megszerkesztenem a képet de hova kell bemásolni?
Előre is köszi
agica1126

Agica A név a születésnapok dátumát rendszerezem táblába, hogy senkiről se feledkezzünk meg. Babáról és mamáról egyaránt :lol:

Ha megcsináltad a vonalzót akkor a lap tetején ráklikkelsz a keresésre és az előjövő menüsorból kiválasztod a "profil"-t Ott az aláírásnál bemásolod a kódot és már kész is vagy :lol: Remélem érthető vagyok, voltam :roll: vagy mi :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

szia Ágica!

Petráról szeretnél képet feltenni ? :) akkor a melléklet feltöltésénél kell csatolni.ha az avatarodba akkor kicsit feljebb leírták a csajszik :)

privi:Móni csinál egy táblázatot és oda kellenek a baba,mama szül és névnapja :)

KépKép
viranka

Anitja: tejpép: először hígabbra csináltam, hogy cumisüvegből egye, miután megbarátkozott az ízével sűrűbbre csináltam és kanállal adom neki. Először natur ízűt, vagy vaniliásat adj neki. Amíg megszokja Noel inkább tízóraira add neki, mert ha esetleg nem bírja, akkor az éjszaka előtt derüljön ki.

Gremese: Zsófi baba tiszta anyája! Illetve nem tudom, mert néhányunkat kivéve itt mindenki dugdossa apukát!!! De rád biztosan hasonlít!!! :D

Dettyk: nem baj, fő hogy csatlakoztál és most már te is oszlopos tagja vagy a csapatnak!!! :D

Dmaggie: Üdvözlet!!! Gratula a 3 nagyfiúhoz!!! Nagyon cukorfalat Albi baba!!!

Miléna: Viktorkának most sikerült kikecmeregnie dec eleje óta a köhögésből... :shock: Türelem és kitartás!!!

Kolbi: az előbb rosszul írtam: fotó víz = forró víz :oops:

Ágica: Móninak a saját, a baba és ha vannak tesók, az ő név-és szülinapjukat kell elküldeni priviben, ő beteszi egy táblába és így nem felejtük el egymást megköszönteni!!!
Vonalzót szeretnél csinálni? Kattints rá valamelyikünkére, ott meg tudod csinálni a vonalzó, oda kell feltölteni a képet.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Szupi jók a képek,még,még,még!!

Irina!Nálunk is ez megy napok óta csak nálunk nem ébred fel teljesen csak nyöszörög.Ma pl. illetve tegnap 20.40-kor alvás 21.30-kor ébred akkor cicit neki de rögtön,nagy nehezen visszaalszik,00.30-kor ébred enni,alszik tovább,01.30-kor már nyüszög,be a cumit ezzel ugy fél órát elvan majd nyöszi amig nem kap cicit ezen kb két percmúlva beájjul(de nem mindig van amikor 10 percig is eltart)aztán másfél,két óra múlva már megint nyüszi és ez így megy reggelig.Mostanába 7 óra körül szokott ébredni és akkor már nincs visszaalvás :cry: Én nem tudom mi lehet ez éjjel szoktam hallani a pukikat lehet,hogy azok miatt nem tud aludni vagy talán a foga vagy én már nem tudom de egyre rosszabb :cry: :cry: (amúgy a hasfájós témához még annyit,hogy igen kapja a normaflore-t)

Dmaggie!Üdv nálunk,gyere amikor csak tudsz és írj le magatokról mindent,az avatarral kapcsolatba sajnos nem tudok segíteni nekem se megy!Aranyosak vagytok!

Emese!Szuper ötlet a weboldal!És Tündéééér Zsófi a csócsálos képeken(is)!!

KépKép
juba

Szia Viranka

Köszi a segítséget.Petráról is szeretnék majd de egyenlőre a vonalzóval küzdök.Mehetünk együtt dokihoz jelents be engem is mikor te mész mond be az én nevem is (Pintér Ágnes).És akkor vagy előtted vagy utánad leszek.

Csak majd mond meg az időpontot :P
agica1126

Remélem sikerült:)

Kép

Kép
agica1126

Megjöttem a dokitól. Felírta ugyanazt a bogyeszt, amit várandósság előtt szedtem (Harmonet), mert teljesen rendben volt a leletem. Megcsinálta egyúttal a rákszűrést is. A gátsebemre meg azt mondta, hogy igazából fél év, mire teljesen begyógyul, ha utána is fáj, akkor valami gond van. Alsol kenőcsöt javasolt rá. Bár már nem fáj alapesetben, csak 18-asnál, és utána jó pár napig. :( Mostanában hanyagoljuk a dolgot… Szegény Apa! :oops:

Hajagosné Éva! Jól emlékszem, hogy Neked voltak visszereid ott lent, ugye? Elmúltak? Azért is kérdezem, mert a barátnőmnek is előjöttek. :( És érdekelné, hogy mire számítson ezekkel kapcsolatban akár a szülésnél, akár utána.

Kép

Kép
regcsiken14

Szia Ágica!

A vonalzóról kapott kódot kell a profilodababemásolni az aláíráshoz. (profil: fent a segédletet lenyitod és kiválasztod a profilt)

Fleur: nagyon jó a memóriád :D De már írtam, hogy már karácsonyra a néni nem tudta elvállalni csak januárra.Most meg én nem sürgetem,mert őszintén nem bánnám ha nem most kéne kifizetni hanem csak februárban. De ha meglesz becsszó dobok képet. :D

Silka: igen próbálok aludni vele de sajnos mindig mikor eldöntöm hogy akkor alszok vele akkor 40 perces szunya után felébred, ha meg nem akkor tuti 2 órát nem hallok felőle.

Gréti Cicát kihagytam. :oops: Természetesen ő is Sellőlány :D
Móni mivel fejsz?
Nekem fájdalmas ha fejni próbálok.Ha a tejszaporítás végett pár napig fejek akkor napokig sajog meg nyillal.Más is így van vele?

Irina: Marci pont ilyen. Ha ehet még akkor eszik, ha nem nem. A fene seb tudja mikor éhes. És nálunk is van hogy már rég alszik látom hogy nem nyel de a mellemet l nem engedné.

Éva: szerintem Becka írta fentebb hogy az Istvánba szült.

A Sotén egyébként minden reggel automatikusan hozták a babáknak a cumisüveget amibe cukros tea volt. Aztán aki akarta adta aki nem az nem. Ezzel jól ki lehettett húzni a tej beindulásáig. A kis sulyú babák meg eleve kaptak tápszerespótlást ha nem volt tejci és az anyuka akarta. Ez a dolog ott nagyon működött.Meg a segítség nnyújtás is. Én a Sotéval a legmesszemenőkig elégedett voltam.

Tündi: ez tényleg megható :D én is megkönnyeztem.
Ti is minden megható dolgon sírtok? Ha nem is látok egy filmet csak véletlenül odakapcsolok a sztori ismere nélkül is képes vagyok elpityeredni ha meghal valaki.
A "való világ" dolgiról meg aztán ne is beszéljünk..... :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Ági!Üdv neked is!Gyere te is amikor csak tudsz!

ÁÁÁÁ!Mennem kell!

KépKép
juba

Sziasztok!

Újra itt. Sajnos december végén elromlott a gépünk és csak tegnap csinálta meg az öcsikém.

Azzal meg sem próbálkozom, hogy mindent visszaolvassak (25 oldal!), de az utolsó oldalakat elolvastam azért. És persze az összes képet megnéztem és megállapítottam, hogy mindenki olyan szép rajta, babák mamák egyaránt! És hihetetlen, hogy ilyen rövid idő alatt is mennyit változtak!

Kiskolbi az a videó…. Hát nem semmi kispasi a druszánk! :lol:

Viranka Eszméletlen, ahogy Míra cipeli a kisöcsit. Nálunk még csak az ölbe adás megy, de néha az is elég félelmetes, ahogy Máté kileng jobbra-balra Bencus ölében. :shock: :lol:

Amint látjátok végre sikerült avatart feltennem, de jobb lenne majd egy közös kép, még dolgozom rajta. (lopom az ötleteket Bongyi, Dettyk :wink: )

Üdv az újaknak! :lol:

Móni, majd küldök privit, jó ötlet a táblázat. És a weblap is. A nlcafén a szeptemberi babavárók is csináltak (néha bele szoktam olvasni, ők mit írogatnak, mert az egyik lánnyal egy szobában voltunk a kórházban), itt a link:

http://www.freeweb.hu/yboya

Nem kis munka lesz, előre is köszönjük Zsófi-apunak!

Látom sorban jönnek a fogacskák. Nálunk a nyáladzás megy ezerrel, meg az ököl gyömöszkölés szájba és persze folyton rágna is valamit. Kis Mátém most egy kicsit megfázott, elkapta a bátyustól, de szerencsére nem vészes, csak az orrát kell szívogatni.
Ja, és a koszmóval is szenved(t)ünk, azt hittem már vége, de újra előjött és sokkal durvábban, mint elsőre. Úgy be volt pirosodva a kis feje és nedvedzett is, hogy nem is gondoltam volna, hogy ez is koszmó, de a doki bácsink azt mondta, hogy ez az. Kaptunk rá vazelines hámlasztó krémet és újra a babé samponnal mosom a haját. Már jobb.

Felébredt, majd még jövök.

[/url]

KépKépKépKép
meryke

Most sikerült eljutnom a gmailre!
Viranka, ez nem semmi, hány kiló különbség van Mira és Bálint közt? Az kicsit ijesztő, de édi, ahogy Mira kicsit fel akarja dobni tesót, hogy jobban meg tudja fogni, de szegény még lejjebb csúszik!
Ja, és még jó, hogy letöltésre nyitottam meg, mert kétévesemnek kb csekély 25-ször kellett újra lejátszanom, annyira tetszett neki!

Kiskolbi, most a videó után újra elámultam, milyen ügyes Máté, minden kép jó, de folyton ehhez tértem vissza!

Üdv Ágica!

KépKépKép
bongyi

Timi én nem dugdosom Apát:
Kép

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Bongyi: Nagyon édesek vagytok!

Becka: Te mikor jársz a Brendonba? Ki tartja az órát? Én egész terhesség alatt oda jártam tornázni. Nagyon jó volt a csapat és az oktatókat is nagyon megkedveltem. Sajna azóta nem jutottam el. A héten készülök menni a babás alakformálóra. Hátha
találkozunk….
Hát igen, az olvasást nem lehet elég korán kezdeni.
Sikerült valamit intézni a Brendonba?

Regina: De jó nektek, hogy már úszkáltok! Most annyira kedvet kaptam, hogy talán hétvégén mi is elmegyünk!

Emese, azaz Zsófi: Gratula az első fogacskához!!!
Nálunk most volt először, hogy nagyon meglepődött a szüleimtől és sírni kezdett. De már rájöttünk a taktikára….
Nagyon édesek a képek!!!

Anitja: Remélem már jobban vagytok… de most már olvasom, hogy minden rendben! (Folyamatosan jegyzetelek, mert ezt máshogyan nem lehet bírni.)

Hörcsög: Ildike nagyon ügyes. Bogi is nagyon szereti a pihiszéket és folyamatosan pofozgatja a játékokat.

A honlap szuper ötlet!!

Timi 26: Kezdetnek nagyon jó menüpontokat találtál ki. Pl. lehetne még hasznos linkek stb. Makd még én is ötletelek.

Dmaggie: Üdv közöttünk! Ismét egy tapasztalt mami. Várjuk majd a jótanácsokat!!!

Irina: Én Bogika cuppogásán éreztem, hogy kevés. Akkor valahogy máshogy csinálta. Reménykedett hátha jön még valami!

Lmóni: Délután küldöm az adataokt.

Huhhh! és végre utolértelek Benneteket!!! Csak egy-két napot hagy ki az ember és elveszett!

Mi most vidéken vagyunk a szüleimnél, de sajna holnap már irány Pest. Gyereknevelés szempontjából nem egy ideális hely a belváros, no de talán ősszel már zöldövezetben leszünk. Nálunk is valószínűleg elindult a fogzás, mert Bogika hasonló tüneteket produkál, mint amilyenekről ti is írtatok.

Már mi is nagyon várjuk a találkát. Tényleg nagyon szuper csapat jött itt össze.

Andi
Kép
amona

nem sikerült.Tök béna vagyok:(
agica1126

Halihó!

Alszasz van, így én tudok egy kicsit kalózkodni. Időközben volt egy kis teraszos pihi is a babakocsiban, de az nem igazán nyerő. Csak akkor jó, ha mozog a kocsi. De itt akkor még gyönyörűen sütött a nap, így kiraktam a szűrét, de nem tartott sokáig.

Igen, valóban tündériek vagytok így együtt, az ilyen emberkéket szeretem én is! :D :D :D

Leltározok: vonalzó megvan, fénykép ment és még lesz is. Már csak írnom kell. Nem lesz nehéz, tudok beszélni rendesen; foglalkozási ártalom vagy gyári hiba. Magamról annyit, tantónéni lennék, de nem kifejezetten ezen a területen dolgozok. Halmozottan sérült gyerekeket tanítok.

Kicsi Albert pedig életünk leggyönyörűbb véletlene. Az úgy volt, hogy a Kedves már nem akart több gyereket, mondván már jó nagy fiaink vannak, no meg fel is kell nevelni őket. Mi a fiúkkal viszont nagyon szerettünk volna még egy kis manócskát. Évekig győzködtük Apát, ő realista lévén nem nagyon akarta beadni a derekát. Aztán 2006 decemberében egy kis emberke kiválasztott minket. Biztosan nagyon jók lehettünk, hogy egy ilyen kis ajándékot kaptunk még az élettől!

Férjecském kissé megíjedt, hiszen tudtuk a korom miatt veszélyeztett leszek, meg előtte is adódtak egészségügyi problémák. (áprilisban rákmegelőző állapot miatt operáltak)
Viszont az asztrológiával foglalkozó barátnőm azt mondta, legyek nyugodt, mert erős, egészséges babát hozunk világra.

Így kezdődött.

Természetesen többször is voltunk 4D-s UH-on, átestem az amniocentézisen, minden neg. lett.

Most néhány kép, majd még folytatom.
Kép 14hetesen
Kép 21hetesen
dmaggie

Majd visszaolvasok, csak szólok, hogy küldtem videjót a g-mail-re. Eredetileg ZSófi kajabálását akartam felvenni (az elején sikerült is), de Apa "túlharsogott" minket. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi, és körmöddel, pajzsmirigyhormonjaiddal mizújs?

Kép
Kép
irina

Emese! Nagyon cukik vagytok Zsófival!!! :lol:

Noel baba gyönyörű! Valter is nagyon helyes! :D

Dmaggie! Üdv köztünk! Nagyon szép Albert baba! :D Hogy becézitek?

Viranka! Torna szünetel addig, míg a gátsebem fájdogál. :evil:
Köszi a kérdést! Anyukám térde továbbra is rossz (már vagy 20 éve), csak fél, hogy a műtéttől még rosszabb lenne, így halogatja a dolgot… :roll: Nem tudom, mikor szánja rá magát. Porcleválás, kopás, ízületi gyulladás, lerakódás… :? Közölte vele a doki röntgen után, hogy nem csoda, hogy fáj neki… :(
Nekem is fáj egyébként (ez is ilyen családi nyavalya, mint a pajzsmirigy… :x ), de szedem rá a Proenzi 3-at. Nekem a torna általában helyreteszi, ezért is igyekszem majd eljutni oda.

Én tegnap mei tai-val (vagy –jal, attól függ, hogy kell ejteni :roll: ) mentem át unokatesómékhoz. Nagyon kényelmes volt, bár így első nekifutásból kellett a segítség a felkötéshez, de szerintem menne egyedül is. :D Szóval örülök, hogy megvettem!!! :lol: :lol: :lol: Köszi Viranka!

Ja! Ezt akartam is mesélni: Átmentünk ünnepelni az egyik (másod)unokató 2. szülinapját, de Szelike álmos volt. Letettem a kisszobában a kiságyra, cumi a szájba, és már aludt is. :shock: Még én is meglepődtem… 3/4 órát simán aludt, mintha itthon lenne. :D

Szóval hogyan is kell vonalzót rövidíteni??? Jöhet priviben is, ha valaki segítene nekem. Előre is köszi!!! :D

Huh, még egy oldal... :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Nyerki

A kódot nem találom már össze vissza kattingattam én ehhez egyszerűen béna vagyok pedig küzdök rendesen :cry:
A nőivonal.hu csináltam a vonalzót tök jó meg minden de nem találom azt a kódot
agica1126

Sziasztok!

Minden baba nagyon szép, végre eljutottam rendesen a gmailre is.

Kiskolbi, Máté nagyon helyes, jók a képek és a video is:)
Viranka, hát Míra nagyon helyes az öccsével, pont ezen járt az eszem nekem is, hogy ma majd lesz egy kisebb milyen kiképzésnek lesz kitéve. Ja és Míra nagyon gyönyörű, és az aranyköpések....

Irina, nekem se feszülnek már úgy a cicik mint régen, csak reggel, de van benne tejci az tuti, hiszen Robesz hízik, pisis minden pelus, és kaki is van mindennap, van hogy többször is, szóval biztos van ott tejci, de mint írtam, nekem estére van az az érzésem, hogy kevesebb, illetve, hogy Robesz fáradtabb kiszívni, mert van amikor odaadom neki a cicit, és ordít, elfordul, napközben ez ritkán van, de pl. most is ez volt, letettem és már aludt is - fáradt volt - este van többszöür ilyen.

Emese, foooog, de izgis, helyesek a képek, küldöm majd priviben az ötleteket és végre rendesen megcsinálom a szüléstörténetemet is. Rendes nagyon a párod, hogy megcsinálja :D

Fog, amúgy mi még csak mindig nyáladzunk, ököl és minden ami kézre esik gyömöszölve megy a szájba, de nem tűnik, úgy, hogy fáj neki.

Üdvözlet minden újnak!

Felur, nagyon szupi a babakocsi, én is szeretnék egy könnybet majd, mert a jelenlegi beteríti az egész csomagtartót és nem túl könnyű, de itt Érden nagyon szuper.

l. móni, Regi, úgy kedvet kaptam én is az úszáshoz, de a köhögése miatt még várunk, meg ugye a gégész is azt mondta mindenképpen várjunk, így hát az még nekünk odébb :(

Anitja, ez a tejpép engem is izgat majd, bár majd én a 6. hónap körül szeretnék neki almát, barackot stb., így a tejpépet is adni.

Miléna, kitartás

Juba, nekem is szokott Robesz ébredni, és én is néha hallok pukikat, lehet, hogy az ébreszti fel, de szoktam ahgyni, mert sokszor visszaltatja magát, ha nem akkor jön csak a cici.

Regi, jó, hogy minden rendben, én is megyek rákszűrésre csütörtökön, nincs túl sok kedvem, de hát ez van. A gátseb biztos helyre jön mostmár nemsokára.

Nyerkit, jó a kép :D

No megyek, megpróbálom a szüléstörténetemet rendezni.

Kép
Kép
nektarin

Folyt. köv.

A terhességem nagyon lassan telt. Főleg a nyár. Az első hőségriadónál elájultam, néhány napot kórházban kellett töltenem.
Szerettem volna hamarabb szülni, de ez nem sikerült; szept. 22 volt a terminusom, előtte egy nappal született meg babócánk.
Kép
A nagyokkal még pocakosan.

Édesgrágatündéri dokibácsink nagyon alapos volt, így a 37. heti rossz nst után már naponta kellett járnom vizsgálatra. Nst és amnioszkópia felváltva. Nagyon sokszor keményedtem, görcsölgettem, de az 1 ujjnyitól nem mozdult semmi. 21-én az nst után megkérdezte a doki, hogy érzem magam. Mondtam, hogy fájdogál, de még nem az igazi. No, ha fájdogál, akkor megnézi mi a helyzet, mondta ő. Ekkor derült ki, hogy csordogál a magzatvíz. V.színűleg magasan repedt a burok, ezért nem vettem észre.
Természetesen ezen a napon volt Apa első konzultációs napja, délelőtt lévén a fiúk iskolában, de gyorsan mindent megszerveztünk, én meg fülig érő mosollyal mentem a szülőszobára.

Egyedül kezdtem a vajúdást, a Kedves csak később csatlakozott. Addigra a dokim bekötötte az EDA-t is. Anesztezes is, így nem kellett másnak hozzám nyúlnia. Egy csöppet sem fájt a szuri, a tesztdózis után meg tök jó volt, elmúltak a fájdalmaim. Később viszont, amikor már az erősebb változatot kaptam, rosszul mozgulhattam, vagy nem tudom mitől, de v.színűleg elmozdulhatott a csövecske, mert éreztem a fájdalmakat. De azért rendületlenül mosolyogtam. Az orvosom nem is akarta elhinni, hogy fáj. Nem tudta szegény, hogy ez nálam gyári hiba.

Már nem tudom pontosan az időpontokat, de du. egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy nagyon lelassul a fájások alatt Albert szívhangja. Jött az orvosom, mondtam neki, vegyük ki a babát, nehogy valamilyen baja legyen. Azt mondta - ő is azon van, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. A császárról viszont egyedül nem dönthet, így hívni kellett az ügy.vezetőt.

Ő is megvizsgált, megállapították, hogy viszonylag jó a helyzet (3 ujj), szépen haladunk. V.színűleg kzs. probléma lehet, de mivel ez már a harmadik szülésem úgy gondolják meg fogom tudni szülni ezt a babát is. Ráadásul ő nem akkora, mint az első volt (4kg és 45 dkg). Közben a császáros műtőben éppen előkészültek egy műtéthez, az ottani doki is kijött, hogy mi lesz.

Az ügy.vezető folyamatosan figyelte a ctg-vel babó szívhangját, meg-megvizsgált, igyekeztek segíteni, hogy minél hamarabb tünjön el a méhszáj. Közben megállapodtak, hogy fejbőr-ph értéket is néznek. Ez abból állt, hogy egy tűvel megkarcolták a kicsi fejét, vért vettek és abból vizsgálták, hogy hogyan áll a kakaóval. Ehhez már áttoltak a szülőszobába. Volt nagy szaladgálás, sokan odajöttek, szurkoltak, segítettek.

Közben jöttek a tolófájások. Ezeket is éreztem, naná. Tolások közben ugye háromszor kellett levegőt venni. Egyszer meg is kérdeztem, hogy hol vegyem, mert az orrom be volt dugulva az allergiámtól. Ketten nyomták még a hasamat, hogy minél hamarabb kint legyen a kisfiunk. Az volt a baj, hogy még nagyon fent volt, tehát még előbb le kellett gyötörni őt.

Szerencsére a ph-érték rendben volt. Ez még nagyobb erőt adott. Mindeközben a férjem egyik lábáról a másikra állt mellettem. Láttam rajta, hogy nagyon ideges. Kiszóltam hozzá: nyugi, minden rendben lesz.
Mindjárt folytatom, de most mennem kell.
dmaggie

Becka sajnálom, hogy ennyit szenvedtél, de sajnos egyes orovosok, csecsemős nővérek hozzáállásától én is ki voltam akadva.

Kép
Kép
nektarin

Dmaggie, nagyon jó a szülésedet olvasni!!! (Nekem is Ádi olyan fent volt, hogy csak na, úgyhogy nekem is segítettek kinyomni, meg fáradt voltam már nagyon 15 óra vajúdás után, úgyhogy a dokim nyomta, a másik meg fogadta a babát.)

Kép
Kép
irina

Ágica: megcsinálod a vonalzót és a kész vonalzó kódját megkapod arra az email címre amire regisztráltál. És ezt illeszted az aláírásodba.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Hát ha így párosítjátok a csemetéket, akkor stipi-stopi Zétike!!! :wink: :lol:

Bongyi! 6-án kezdtem a 90 naposat. Nem újévi fogadalom volt, ha erre gondolsz! :wink: Nálam az ilyen döntések hirtelen felindulásból jönnek! 8)

Nekünk nagy batár babakocsink van, ezért is tartom a lépcsőházban. :? Ki van ugyan kötve vastag lánccal, de ennek ellenére benne van a pakliban, hogy egyszer csak nem lesz ott… :? De akkor sem tudom felcipelni. :oops: Szóval, ha Szelike már ül, lehet, hogy mi is lecseréljük… :roll:
Bár mi szerencsére nem tömegközlekedünk. Nem túl nagy a város.

Dmaggie! Hány éves vagy? (már, ha nem vagyok indiszkrét) :roll:

Irina! A körmömet nem vágom oldalt (ahogy írtátok), így most egyáltalán nem piros. Remélem, így is marad. Pajzsmirigy UH meg pénteken lesz (akkorra kaptam időpontot). Úgyhogy még nemtok semmit… :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Köszönöm

Kép

Kép
agica1126

Meryke, avatar ügyben úgy látom, már előrébb jársz nálam...
:D

éhség jelzése:amikor éhség miatt van sírás, az valahogy más, magasabb hangon, rikácsolva szinte. Nekem nem cuppog ilyenkor, ahogy Amona írta, (illetve ettől függetlenül mindig cuppog), de ha nagyon tele a poci, akkor nyitva marad a szája és kicsit kidugja a nyelvét is, jelzni, hogy ide már nem fér több!

mei-tai: még mindig nem varrtam meg idő híján, pedig a hozzávaló anyag már régen ott figyel a szekrényben....lehet, hogy inkább venni kellett volna?

Maggie! Tök izgi így több részletben olvasni a szüléstörténetedet! Várom a folytatást!

Regi, akkor majd pár hét múlva kérdezlek a hatásról! Én jó régen csináltam és bár egyre többet olvasni róla, hogy nem is olyan jó, nekem eredményes volt!(De hol van már az az eredmény...)

KépKépKép
bongyi

Emese! Áhhá! Szóval ez a nyikorgó kertkapu?! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

No, gyorsan befejezem. Most látom, nagyon kicsi lett az előző kép, íme ismét:
Kép
Hol is tartottam? Ja, igen. Nagyon jó volt, amikor már éreztem, hogy a babóca feje hamarosan megérkezik, tudtam, már nem kell sokat várnom. Így is lett: 21-én du. 18:41-kor megérkezett a kicsi Albert. Édes tündérmanó volt. Én egy kicsit megíjedtem, kérdeztem miért nem sír, biztattam: sírjál már! Az orvosom erre: - Isten őrizz, először még le kell szívni a nyákot, majd utána sírjon. Amint ezt is elrendezték, a hasamra tették, beszélhettem hozzá, megsimogathattam. Eszméletlenül jó érzés volt!!! :D

Majd a szokásos ceremónia következett: fürdetés, öltöztetés. Még nem végzett a doki az urómunkálatokkal, amikor már az édesapja kezében volt a kislegény.
Anyukám, az öcsém és az egyik tündéri barátnőm a szülszoba előtt várakozott, ki is toltak hozzájuk minket, így ők nem egészen egy órásan már láthatták is a kicsit. Egyből mellre is tehettem őt, sőt az őrzőben is sokáig együtt voltunk. Haramia módjára követelte magának a kajcsit.
Bár kalandosra sikeredett ismét, de nem volt rossz élmény számomra a szülés.

Öt éjszakát töltöttünk a kórházban, Albertnek antibiotikumot adtak megelőzésként, mivel nem tudtuk mikor repedt meg a burok.

Egyetlen rossz dolog volt: az aranyerem. Már a szülés előtt is csúnya volt, a szülésnél ez fokozódott. A doki akkor vissza is tette, szerencsére ezt nem éreztem, mert ott hatott a fájdalomcsillapító.
Később viszont, mivel ülve szoptattam, nagyon eldurvult. A varratszedéskor először megigértettem az orvossal, hogy nem nyúl hozzá. Teljesen elszörnyedt, amikor meglátta. Itthon kentem én mindennel, hogy gyógyuljon. Sikerült! :D

Azóta is élvezem minden percét annak, hogy ismét babázhatok. Nem érdekel, hogy nem alszok, hogy fáradt vagyok, egy a fontos: a mi gyönyörű kisfiunk.

Kérdezzetek bátran, ha még kíváncsiak vagytok!
Remélem eléggé részletes voltam.

Pusszancs
u.i.: Bocs a hibákért! Vakon gépelek, nem mindig veszem észre, ha melléütök!
dmaggie

Látom, Őmátéságának is bejön a kocka! :lol: Nagyon ügyes!!! Hogy lehet már így négykézláb!? Hihetetlen!!! :shock: :D

Duuuurva! Bálint majdnem leesik! :shock: De édesek!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Bongyi! Nekem ez az egyetlen fogyókúra, ami bevált. Tulajdonképpen mindent lehet enni, csak ki kell várni a napját. :wink: Bennem ez tartja az erőt. Egyébként nem lenne kitartásom, és utálok éhes lenni, de ennél nem kell. Hurrá! :D Egyébként már -2 kiló! :lol: De majd biztosan fogok stagnálni is.

Kép

Kép
regcsiken14

2007.okt.15-re voltam kiírva Petrussal de ő ugy döntött hogy szeptember 28-án megszületik :) Szeptember 27-én reggel mentem uh-ra ahol a doki bácsi sehol mivel szülni hívták Virankához:) és később kellett visszamennem de később mikor megcsinálta az uh-t azt mondta még ne akarjak megszülni mert semmi jele.Kint a váróban egy szintén kismama figyelmeztetett hogy ne szüljek meg mert a doki elutazik a hétvégén.Mondtam is neki ááá tuti nem még.Haza ballagatam a párom meg pont éjszakás volt azon a héten.Este lefeküdtem és olyan 4 körül arra ébredtem hogy nagy wc.znem kell elég fura volt erre ébredni előtte soha nem volt ilyen de még mindig nem találtam furának.Akkor fél 5 kor meg arra keltem hogy pisilnem kell.Ebben sem láttam még semmi furát:)de mikor 3/4 5 kor megint azt éreztem hogy pisilnem kell vagy valami van akkor kezdtem gyanakodni és arra gondoltam hogy hányadika van.És ugy láttam elkezdett csordogláni a magzatvíz akkor kicsit pánikba estem itthon egyedül most hogy ez az vagy nem az fogalmam nem volt mit kell látnom mivel csak csöppögött ezért bizonytalan voltam nem ilyenek képzeltem azthittem jön mint az áradat:)Akkor felhívtam egy bnőm aki előttem 3 héttel szült mondtam neki a bajom és közölte kedjek pakolni és hívjam a párom:) mondjuk a párom is egyből tudta miért hívom őt 5 kor mikor akkor még rég aludni szoktam.De mondta hogy azonnal indul a melóhelyéről ami kb jó fél óra kocsival.Ő 20 perc alatt itthon volt.Olyan aranyos volt láttam rajta hogy nagyon ideges és egyben nagyon fáradt is szegény.Érdekes mert én abszolút nem voltam ideges nem fájt semmim ugy hogy gondoltam majd lsz valahogy.Ekkor felhívtam a dokim abban reménykedve ez pénteken volt hogy csak szombaton utazik el.Tévedtem.Ráadásul Sopront választotta:( Jelentkeztünk a szülőszobán és közölték hogy akkor most öltözzek át na itt már egy kicsit remgetem de még mindig nem fájt semmim.másfél órát voltam ctg-n közben kint a páromnak senki nem mondott semmit csak idegeskedett hogy mi lehet már velem.Akkor a szülésznő megengedte hogy kimenjek hozzá és majd szól ha vissza kell mennem az ágyra.Telt az idő nekem még mindig nem fájt semmim jött a vizit ott megvizsgált a főorvos és közölte fél ujjnyi és tapogatta a hasam olyan kicsi ennyit mondott.És ugye mivel nem volt ott a dokim mondta az ügyeletes tündéri doktornőnek hogy Prepidillel méhszáj érlelést csináljon.Végül a főorvos csinálta meg ez volt 10:00 kor és ezzel 12:00 ig feküdni kellett de ott már egy picit fájogatott e nem volt vészes.Közbe kérdezgettem hogy hol tart a dokim azt mondták még nem indult el mert ebből csak este lesz baba.De jó gondoltam.Akkor olyan kettő fele már nagyon nagyon sűrűsődtek a fájások mondtam a páromnak aki majdnem elaludt a széken:) hogy mérjünk le egyet 50 mp volt és addig rám se nézett senki és előkerült a dokinő olyan 14:00 felé hogy bekukkant egy fájásnál mire hirtelen közölte hogy azonnal tegyem fel a lábam és nyomjak.Mert 4 ujjnyi a méhszáj.Igy 14:10 megszületett Petra baba 2700 garmm és 53 cm egészségesen:)

Kép

Kép
agica1126

Regi! Albert baba beceneve: Albert, kismaszmók, manóka.....
Ő az apukája nevét kapta az én kérésemre. Szerintem nagyon szép. Pontosabban a Kedves Albert Botond, de a kettő közül ezt választotta. Az orvosom viccelődött is, amikor kérdezték a baba nevét és mi mondtuk, hogy Albert, ő meg azt: Albert Botond. De mi csak egy nevet adtunk a gyerekeknek. A nagyobbak: Dávid és Gergő.

Később tudtam meg, szintén az asztrológiával foglalkozó barátnőmtől, hogy a két név összezavarhatja a sorsfeladatot. Nem volt ez tudatos, sőt nem is hiszek elvakultan ezekben a dolgokban. Leginkább azért kaptak egy nevet a fiúk, mert Apa sem használja csak az egyik nevét, a hivatalos iratokon viszont mindkettőt oda kell írnia. Ezt utálja.

Szeptemberben még 37 éves voltam, de néhány napja már 38 vagyok. :)

Puszi: Maggie
dmaggie

Nem találom Becka születéstörténetét :( , de feltettem az enyémet. Bár azt már elvileg olvastátok, de jó dolognak tartom ezt az oldalt!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Dmaggie! Akkor utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Petra ma kapott oltást de nagyon sírós ma gondolom attól egyfolytában nyüszög :cry:
I.Móni nagyon köszi nagyon jó lett

Kép

Kép
agica1126

És nektek is szoktak könnyesen sírni mert Petra mindig úgy sír.

Kép

Kép
agica1126

Nyerkit: :D :D Nagyon helyesek így együtt!!!

Amona: gyerünk az ötletekkel!!! :D
Az a baj, hogy én vizuális típus vagyok, van ötletem hogyan kéne kinéznie a weblapnak, csak megfogalmazni nem tudom!

Ágica: Akkor a doki simán lemaradt a szülésről???

Maggie: de jók a 4D- képek! Olyan jó nosztalgiázni!!!

Asszem nekem vissza kell keresnem az én szüléstörténetemet, mert már nem emlékszem pontosan mikor mi történt! :shock:

Aki nincs még benne Hajni táblájában, (szülések) sztem adja meg az adatokat, és ha megkérjük szépen Hajnit kijavítja és a kiegészített táblát átküldené a gmailre,, hogy Mmarica fel tudja rakni az iwiwre! (ezt a mondatot jól megcsavartam! :shock: )

Kép
Kép
timi26

Ágica!
Üdv itt köztünk.
Képeket majd trgyél fel magatokról.

Szuperek a szülés történetek.

Maggie!
Szép család.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jaajj

Ny.Timi!
Aranyosak a pasiaid.

Becka!
Elolvastam a szülés történeted,sajnos vannak ilyenek is.
Nagyon aranyos Levi is.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Megvan Becka születéstörténete! Jézusom!!! :evil:
Még jó, hogy nem adtál a dokinak semmit.
Egyébként a gyerekágy nekem is ugyanilyen volt. Leb.sztak, hogy ne csináljak rendszert abból, hogy tápszert kérek. Pedig én nem is kértem, csak szerettem volna, ha segítenek a szoptatással, mert nem indult meg a tejci. És erre kaptam ezt a választ... :evil: Mindegy, most már lesz.rom...

Kép

Kép
regcsiken14

Jaj bocsánat igen a doki nem ért oda akkor mikor már tolófájásaim voltak a dokinő odaadta a telefonját hogy itt a dokim beszéljek vele és mondta nekem hogy Ágikám nem eszt beszéltük meg mondom a doktor úr se mondta hogy ez ennyire fáj:) és hogy már Győrbe van és siet mondom most már felesleges mert mindjárt megszülők érezze jól magát és jó hétvégét igy tettem le de ez szó szerint a szülőágyon nyomta a kezembe a telefonját a doktornő.
De igy is jól jártam nagyon jó kezekben voltunk mindketten:)

Kép

Kép
agica1126

Kiskolbi: erre szokták mondani, hogy kicsi a bors...

Gremese: hát fetrengtem a videón. Úgy látom, te is két gyereket nevelsz!!! :D
Egyébként Zsófi kajabálásánál, mintha csak Viktorkát hallottam volna. (Meg is néztem, azt hittem fent van... :shock: )

Kép
Kép
timi26

Van pár tegnapi képem!

Fürcsi után döbbenten: (Fleur, ez már az új frizummal van, csak össze van fogva :) )

Kép

Már a képbe sem férünk bele! :shock:

Kép

Újabban ez a kedvenc foglalatosság (csak győzzük erővel!)

Kép

Ez a kép a csajok kedvéért:

Kép

Ez meg Dettyknek (vagyis a fiadnak):
Levágtam Rebeka haját! :shock:

Kép

Kép
Kép
timi26

Emese!

Zsófka Nagyon ari. :D
Apátok nektek se 100 :lol: :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Emese, hááát a video nagyon jóóóó, Apa :D , úgy látszik nem csak az én párom ennyire...., én is töltök majd fel videot.
Elküldtem priviben a weblapos ötleteket, hát egyenlőre nem sok, és azóta is jutott eszembe.

Feltöltöttem Robesz születését is.
Most pedig muszáj mennem, két órája itt "barkácsolok", a mosógép már rég leállt. :D

Jaj Fleur, voltuk végre az Ikeában, vettünk egy csomó mindent, dobozokat, szőnyeget Robesznak :D

Kép
Kép
nektarin

Timi!

Woow nem semmi már alig várom,hogy élőben lássam :D
Csinik vagytok,Rebeka is :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Nektarin: jó hogy mondod, az előbb még nekem is zúgott a mosógép.
Amúgy meg baromira nincs kedvem ma semmit csinálni. Meg is látszik a lakáson... :roll:

Horcsog: mindjárt teszek a gmailre 18 karikás képet is!

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?