A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

tehuti egy a sorsunk ;-) Ököl és hajügyben is :-(
anna**

anna, hüvelykujja helyett hüvelykúpját olvastam :D :D :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Anna, jaja!!!! :wink: :D

Erpé, sajnálom a lázat! Remélhetőleg nem megy feljebb!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Mi is voltunk ma oltáson, szegény Nimród eléggé sírt és utánna nyügi volt, de most este szépen elaludt egyedül :) Beadattam neki a pneumococcus-t is úgyhogy mindkét lábába kapott.
Nimród most 5100 gramm, Bulcsú pedig még mindig csak 12 kg. Nem nagyon nőtt mostanában, de nem is csoda amennyit eszik :? Ma délben is az ölembe burította a levest :evil: kapott is a kezére szegénykém, aztán persze a másodikból sem kért.

Voltunk Pannával fodrásznál, ugyanolyan hajat kért mint az enyém.
Íme az új frizura (meseolvasás közben)
Kép

Remélem holnap jó időtök lesz a talin. Jó ismerkedést! Várjuk a képeket :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

hihi nemlajos.....
anna**

vica sztem nagyon jó lett ez a haj!!!!!!!
anna**

jaj de aranyos kép:) Vica, idilli:)

Erpé sajnálom a lázat, javulást nektek!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vica, de nagyon szép ez a két gyerkőc! Jól néz ki a lányod az új frizurájával, jól áll neki, és Bulcsú is nagyon édes - micsoda törökülés... :)
Nimród is szépen gyarapodik.

Én úgy döntöttem, h nem adok Katának egyelőre lázcsillapítót, remélem, h az alvás segít.
erpé

Sziasztok!
Remélem Kata jobban van. Szegény kicsike! :cry: Mi jövő héten talán megússzuk, másnap egész napos programunk lenne. :roll:
Sajna elég nyomasztó az idő egyenlőre. :? Olyan bármikor eshet típusú. Sztem szavazzunk majd. A kávézó jó ötlet, de én pl. tuti egy percet nem tudnék ott leülni, mert Boti mindenhova felmászna. Kiv. ha valamelyik nagy után koslat. :roll: Nekem jó lenne kb. 1/2 9-ig megtudni mi legyen, mert ha nem mennénk apa viszi a kocsit, minek álljon itt.
Panna haj szupi lett! Nagyon édes a kép. Leves ölbe gondolom nem volt ennyire idilli. :evil: Viszont cuki a kacsájával pizsiben a fiú. Én nem tom mi miben fogunk lassan aludni. Csak hálózsákban akar, de már 92-es kell belőle. Nem engedi takarni magát. :evil:
Ha elmondja vki pontosan mit kell vállalni egy zárt topicnál, szívesen teszem, gondolom nem nagy meló. Engedélyeket kiadni? :?: Húúú HATALOM!!!!!!!!! :lol: (vicc volt)
Nemlajos várjuk majd a híreket! Ügyi voltál a pisivel! Egy bnőm 5 órán át küzdött ezzel, kh-ban nekünk is kifolyt a nagyrésze, pedig nem is én raktam fel. Most jól van a nagyfiú?
Illetve Anna Viktorja a nagyfiúúúú! Nem semmi méretek. Alig várom a zártat, hogy láthassuk őt is! Én tegnap néztem, Boti ilyenkorra duplázta magát, Kata még sehol sincs. Igaz rá is ér még. Csak fura nekem.
Gabka hogy vagytok? Jobb a leleked kicsit?
Mennem kell..... majd benézek a szavazás eredményére. Én nagyon sajnálom, de a halasztásra voksolok, mert én is úgy képezeltem, mint egy füves (nem félre érteni :lol: ) pikniket. Az meg tuti nem lesz ma. De mivel közel lakunk, én el tudok ugrani bármire.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Azt néztem előrejelzéseken, hogy jövő hétfőre már nagyon szép időt mond az eumet.hu
kuklika
Budapest VIII. kerület

Most olvastam visszább :oops: , Boti visszaaludt még. Köszi a köszöntéseket! Elrakom júl. 28-ra. :wink: Mivel közel lett volna szülinaphoz, eltoltuk neki.
Katka nem semmi micsoda egy szuszókád van neked!!!!! :lol: Bizti a sok fincsi tejciért kapod ezt, mert sokat tettél érte. :wink:
Na most tényleg mennem kell. Nemlajos dobsz járóka linket?
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Kata a tegnapi napban úgy elfáradt, hogy végül este 9-kor beájult és ma 3/4 7-ig aludt :shock: Láza is elmúlt, juhéjjj! :D Viszont már megint alszik, csak szopizni ébredt, ami nem tipikus nála hosszabb alvásokat követően. Olyan éhes volt (ami nem csoda ennyi alvás után), hogy amikor kivettem az ágyából és a karomba vettem, szívott egy cicit a vállamra :)

Kukli, OK, szavazzunk. Én is közel lakom, szóval tudok menni, ha úgy alakul. Valóba borongós idő van, itt a kinti hőmérő épp 13 fokot mutat, mondjuk ez 10 órára akár 20 fok is lehet... De ez valóban nem klasszikus piknik idő, mindenesetre én szívesen megyek, szóval eddig 1:1 a szavazás állása. Ha azonban a halasztás nyer, a következő időpontot nem én mondom :)

Zárt topik: Kukli, írni kell egy pü-t vagy mailt az "apa" nicknevű babanet főmoderátornak a szándékunkról, ő fogja létrehozni a zárt topikot és elmondani az ezzel kapcsolatos teendőket.
Boti ennyi idősen már súlyt duplázott??? Nem semmi! (ő mennyivel született?)

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Akkor írhatok Apának egy levelet?
Boti 2900-es született. Monjduk nála ezt a visszaesett súlyra számoltam. Kata nem tom mennyit esett vissza. :oops:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok,

Na kellett nekem alvás ügyekben dicsekedni.... Peti 4 óta nyűklődik 20 perces alvásokkal. Elég zombi vagyok. :?
Anna: Köszi a dicséretet, de nem az én érdemem. 3 hetes kora óta alszik. Ő egyszerűen ilyen.

Itt Etyeken esik. Szóval én új időpontra szavazok. (És álmos is vagyok :oops: )

Erpé: Tök jól csináltad. ;) Én biztos beadtam volna a kúpot és ugye mint látjuk felelsleges lett volna.
Ja és Kata ezzel a teljesítménnyel szerintem alvás csúcstartó! 8)

Katka

katka22

Jövő hétre meleget mondanak kevés esővel...

Vagy esetleg tegyük át a talit a Camponába vagy a Lurdi házba. Ott vannak játszóházak a nagyobbaknak. És meleg is van. ;)

Katka

katka22

Én is a halasztásra szavazok.
Egyrészt nincs jó idő, de ha az is lenne ...
nagyon fáj a torkom és taknyi is vagyok, nem akarnék fertőzni, szóval én mindenképp kihagyom a mai talit :(

Valami lehetett a levegőben, mert Lili is végigaludta az éjszakát. Este 9kor kidőlt és fél7 után ébredt csak, de lehet, hogy még visszaszunyókált volna még kicsit, de a cicim már türelmetlen volt, nagyon :)
most megint alszik és szerintem én is ezt fogom tenni, mert már a könyököm is fáj. lehet, hogy sertésinfluenzám van? :) röfröf :)

Kukli: köszönöm az érdeklődést. meg vagyok, még mindig nem tudom mi lesz a vége, de most alig vároma pénteket, amikor altatás után elmegy haverokkal a párom és végre lehetek egyedül egy kicsit

Kép

Kép
gabka77

nálunk is most kezdett el csöpörögni... és tök borult, szóval mi lenne ha átraknánk jövő hétre? nekem még jó bármelyik nap.
akár a hétfő is, mert ha jól emlékszem a kedd a másik topiktali napja Nemlajosnak?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Egy OFF kérdés:
Nem tudjátok véletlenül, hol lehet csokipénzt venni??? 3 napja üldözöm és nem találok. Zsófinak vasárnap van szülinapi bulija és kincskereső kalandot ígértem, de nem sikerül kincset találnom.... :roll:

Katka

katka22

ja és Máté is jól nyomta az alvást, 3-kor kelt csak, utána 8-kor!
isteni volt, Fanni is csak fél 9-kor kelt! 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nálunk is olyan bármikor eshet idő van... Halasszunk...

Masut
masut

katka: én húsvétkor vettem csoki eurót, csak azt nem tudom, hogy Aldi vagy Lidlben
nagyon fincsi tejcsoki van benne pedig.
de azt hiszem inkább a Lidl volt
gabka77

nálunk is esik :(
gabka77

Akkor úgy látom, h a mai tali az időjárás és a betegségek miatt kútba esett. Mondjatok időpontot újra, nekem is OK a jövő hét (az azt követő is, kivéve a 26-át és 29-ét)

Gabka jobbulást!

Katka, te meg próbálj pihenni! Ja, és én fenékben mért 38,5 fokos láznál szoktam elkezdeni lázat csillapítani, most Kata így mérve volt 38 fokos (azaz 37,5). Úgy voltam ezzel, hogy legalább biztosan dolgozik az immunrendszere, védőoltások után végülis ez a dolga...
Ő is kettő szurit kapott tegnap. És ha nem lázas, nem szokott ám ennyit aludni.
Ha nem kapsz csokipénzt, akkor pl. üveggolyóval nem lehet helyettesíteni a kincset? Én egyébként láttam már Sparban is csokieurót, és édességet is áruló 100 forintos boltban is szembejött ilyesmi.
Lépek, Samu itt lóg rajtam :)

erpé

Mi lenne, ha jövő héten is a csütörtököt lőnénk be? Az 05.21.

Masut
masut

Na, már itt is esik, valószínűleg a Kopaszin is mostanra...
erpé

Jövő csüt nekem jó

erpé

Erpé: sajnálom a szurit. Máshonnan is hallottam, hogy belázasodtak. Nekünk szerdán lesz aktuális, remélem megússzuk, de azért beszerzem a kúpot.

Na akkor úgy kell zárt topikot csinálni, ahogy Erpé írta. Azért ha kapom a választ, én is leírom

Kukli:akkor bevállalod? Én nem vagyok egy nagy szervező, de ha nincs más megoldás, valahogy megoldom

Igen, nory témát én is kifejtem a zártban

Eszter pár napja nyűglődik a cicin, úgy vettem észre, hogy alig eszig és csak cummog rajta. Na tegnap lemértem egy cummogtatást és 140 g-ot evett. Szóval aki úgy érzi, hogy nem eszik a babája, ím itt a cáfolat :) Viszont azt hittem eddig, hogy anyatejjel nem lehet túletetni egy babát. Most visszavonom ezt, tegnap este 10-kor akkorát hányt az Eszter,kijött az egész vacsi :shock: :)

Kép

Kép
pgyöngyi

ez a mosoly a végére, hogy került :shock:

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Nem akarok tolakodni... ha esetleg bevesztek a zártba, megpróbálnék gyakrabban jönni... De ha nem, akkor nem ...

hajhullás... na az ilyenkor (sajna) természetes... Elvileg a terhesség alatt kevesebb hullik ki (természetes hajcsere), és kb. szülés után 2-3 hónappal szokott "pótolni". tehát elvileg csak az hullik most ki pluszban, ami akkor pluszban maradt...

Mi még nem oltatunk... vhogy megpróbálom kicsit húzni... (zártban esetleg elmesélném a "miért?"-et )

Enyém 2 hónaposom sem egy alvóbajnok .. sajna ... Bár éltet a remény, hogy lesz ez még jobb is (az előző háromnál tapasztaltam én már mindent, meg annak az ellentétét is... most kiváncsian várom, mit osztottak :twisted: )

A zárt topik rész nem olyan ördöngősség ám ;) A kijelölt moderátornak az elején van kicsi dolga, amíg felveszi a zárt fórumba a tagokat...

Rebi

KépKépKépKép
rebi

Na csajok, itt esik., és hideg van. Épp meglocsoltam kint (ahova nem ér eső).
Figyi akkor mindeki rábílint, hogy intézkedhetem? Akkor meg kell keresnem apát és írni neki? Vagy most Gyöngyi te már léptél? Belegondoltam mennyien tudom, hogy olvasnak engem is, még lelkesebb lettem. Kitolok a kíváncsikodókkal. Hallod Orsi? Ezentúl tőlem kérdezhetsz! :wink:
Azta Rebi. Zselyke név létezik? De szééép!
Gyöngyi ma gondoltam rád. Nekem ma Katus nyügi, szinte csak kézben lenne. Mei tai-ban rögtön szundított. Nem volt benne sokat, mondjuk amint kivettem körbenézett mizu. Biztos belejöttök a kötésraklásba. :wink:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Elindítottam az ügyet.
Gabka jobbulást! Hasonló okok miatt én is elküldtem Apukát szombatora bulizni. :oops:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!
De jó!Én nagyon örülök a zártnak.Büszkélkedhetek a gyönyörű leányzómmal :wink: :D aki ma szintén(Erpé :D )ölbebaba, elmehetne már ez a front a fenébe!Sajnálom a talitokat is!

Ököltömködés nálunk is megy ezerrel,én azt hittem csak cumipótló,merthogy Lara nem hajlandó cumizni apukája minden igyekezete ellenére sem :P én nem bánom :wink: .de ezek szerint tipikus,és nem a cumihoz van köze.

Pulcsi!
Neked mindig elfelejtek valamit!Cseresznyemag párnát próbáltatok???Nekünk bevált, úgy meg tud nyugodni tőle.890-ért vettem dm-ben.

Katka!
Csokipénzt én is Lidlben láttam.

Kép
Kép
zazzy

Kuklika!
Hajrá!Tökjó szervező vagy! :wink:
Lara ma a kendőben is ordított :? úgyhogy itt van a kezemben, de itt is csak olyan felületes alvást produkál :?

Kép
Kép
zazzy

Kukli: még nem léptem, csak információkat gyűjtöttem, de Erpé beelőzött :) , szóval tiéd a pálya :)

rebi: gyere csak, pont írtuk, hogy aki elveszett bárányka és jelentkezik...jöhet. És várom az oltás infót, bár engem már meggyőztek a beadásról, majd én is részletezem :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

Kukli, igen, én lelkesen bólogatok, h intézkedj a moderátoroknál.

Rebi, örülök, hogy jelentkeztél. Tessék gyakrabban! Tényleg szép neve van a legkisebbnek (is). Mesélj róla egy kicsit!
erpé

Erpé
Tipikus ölbebaba ;) Az első 3 hétben még kis rendes volt... evett, kakált, aludt.... :D Aztán leszokott az alvásról ... és a kakálásról :? :twisted: Jó barátságban van Murphy-vel... :P ... olyankor alszik hosszabban, amikor semmibe nem kezdek bele, mert "minek erre a kis időre". Most épp 2. napja szeretnék végre eljutni fürdeni... (kádbanelterüléses). De neeeeeem... Az meg sokat rontana a vízben relaxáláson, ha közben azt hallgatom, hogy ordít :( Úgyhogy eddig maradt a fél perces zuhany... és a remény...
Este úgyis van egy időszak, amit többnyire végig ordít :( amikor a nagyokkal megy az esti cécó... meg reggel, amíg útnak indítom a nagyokat...
Amúgy meg egy nagy túlélő.... mert amit néha Meske csinál vele, az nem semmi :twisted:
Réka most is épp ordít... ölben is... nem ring a segge...
igen, a Zselyke abszolút anyakönyvezhető név :)
rebi

köszi zazzy! nekünk olyna melegvizes palackos van, de lehet beszerzünk egy olyat is.meddig tartja a meleget?2-3 óra? a melegvizs palack addig.
sajnálom a talitokat!
ja, én nem vagyok benne a születéses táblában, ki ne hagyjatok :wink:
bocs, az állandó helyesírási hibákért+félmondatokért, többynire ugranom kell.
De Nándi ma olyan jó gyerek, rá sem ismerek! Ki tudtam porzsívózni reggel-fel sem ébredt rá, felmostam, és még ebédei is főztem!!!! ilyen 3 hónapja nem volt :D
jó, sírdogál, dehát baba.
olyan fincsi az újkrumpli, lehet tartom magam ehhez.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

ja, és nálunk is van ököltömés, és amikor pocija fáj, van hogy ugy beleharap, hogy reccsen a kis csontja vagy izülete az öklén:( akkor pesrez sír:(((Nálunk az íne teljesen kemény, mintha foga lenne.
és nyálzik+az ököltömés a fogzás első jele is...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Na nálunk szunya van.
Pulcsi nyáladzást ne is mond! Nekem Boti sosem nyáladzott ennyire. Állandóan folyik a kezemen. Lehet Boti titokban citromot nalogat előtte. Szegény Nándi ezzela pocifájással. Nagyon sajnálom továbbra is.
Aki nincs benne a táblában az írna majd nekem pü-t? Ha amdj kellenek további adatok. Akkor szólok.
Rszg kérlek dobd át a gmail-re a táblát, mert a régi gépen van és még a vinyóóóóóóóó nincs átmentve. Köszi!
Tök jó, hogy ettől a zárt dologtól beindultatok. :lol: A végén nem lesz időnk oldalakat visszaolvasni. :lol:
Rebi én eddig egyszer metnem el fürdeni amíg aludtak. A radar rögtön bekapcsolt, és mire elmerültem ordított Kata ettől a felriadt Boti, szval.... :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2009.05.14 10:57-kor.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Pulcsi!
Á, olyan sokáig nem, de ha kihűlt, mikróbanseperc alatt újramelegíthető!És a magok masszírozásra is jók.Én legalábbis szoktam őket görgetni a pociján.

Kép
Kép
zazzy

Látom, többen kibontakoznak majd a zárt topikban!!!!! Tiszta izgi!!!! Kukli, hajrá!!!!! te leszel a górééééé!!!! :wink: :D

Szonja megkapta a szurikat....szegényke sírdogált, meg majdnem én is. Most alszik...remélem nem lesz lázas, nyűgös tőle...

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Hm ma Gyöngyi nap van?
:?: Nagyon Boldog Névnapot Gyöngyi!
Tehuti nem góré leszek, hanem remélem segítség. :wink: (de azért kösz :lol: )
Várom, hogy válaszoljanak.
kuklika
Budapest VIII. kerület

kukli: a 6szögletűről? Mélcímet tudok, mert már nem hirdeti, én is úgy kerestem vissza a januáriak között. Megy priviben!

csibb: a kedd már jelnyelv nap, a másik topictali szerdán lett volna, de az is elmaradt, a jövő héten már csütörtököt emlegetnek, de hozzám ne igazodjatok :D

Alváshoz: Döme este 10-től reggel 6-kor és most ébredt... :D
Este 6-kor pedig telefonálok pisiügyben, és hozom a hírt :wink:

A Zselyke nevet én is hallottam már, annak a babáját hívták így, akitől a pelenkázótáskát vettük (és legalább most már tutira lehülyézhetem a Zuram, hogy nem fiúnév!!! :twisted: )

Éééééééééés, megérkezett a járókám, tökéletes, és bónusz: állítható a magassága!!! :D :D :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jah köszi Nemlajos, a tiedről. Nekünk van járókánk. :) Mekkorát aludt Döme. :o :)
kuklika
Budapest VIII. kerület

Szonja 10-től 8-ig aludt!!!! (csak én nem tudtam rendesen megint :roll: )

Járóka nekünk is van, állítólag már el lehet kezdeni a beleszoktatást.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

sziasztok!

Tali: nekem a hétfő lenne a legjobb, mert az oltást áttettük jöv7-re, ma 2szer is ki kellett porszívózni Líz orrát, szegény megint nagyonnáthás, szar éccakánk vót :?

Bea: tornáztatom is, remélem bevállik

Hajhullás: nekem semmi különbség nem tapasztalható, tán annyi, hogy még gyorsabban nő a hajam és a körmöm is :P terhesség alatt sem volt semmi különbség

Maroktömködés: Lizi is tömködi ezerrel, öklét, ujját, cuppog, és nyáladzik, és a 2 szemfoghely kemény és kiálló. Azé ez még kicsit korai lenne :roll:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Én is vagyok ám, és szertenék csatlakozni a zárt topikba is ha lehet! :wink:

sajnálom ta talitokat.

Már akartam kérdezni, hogy viselik a babák a szurikat. sok puszi a bibikre.

Tegnap voltam kontrolon, majd a zártban elmesélem, mert sajna vannak gondok...

Krisztián most éjszaka is jól aludt. Tegnap délután őt is vittük, és szegénykém nagyon elfáradt. Nem tudom pontosan kikérdezte, hogy mikortól alussza végig a baba az éjszakát. Szerintem nem súlytól függ, mert nekünk Krisztián nagyon sokat alszik alapból. Nappal is 3-4 órákat. JA és nem úgy gyarapszik, mint a ti babáitok, hanem sokkal lasabban. :cry:
Ököltömés nálunk is van. Meg pár napja többet bukik, nem tudom mitől :shock: :shock:

Ma én is nagyon álmos vagyok. Remélem hamarosasn rá tudom beszélni Gergőt, hogy aludjunk délután. Kétszer próbálkoztam a héten, egyik nap épp becsuktam Gergő ajtaját, Krisztián felébredt. Tegnap már le is feküdtem az ágyra, de elaludni már nem volt időm ébredt Krisztián. Talán majd ma! :lol:

banokla

Milyen élénk a topic, hogy szakad az eső! :lol: :lol: :lol:
Adrynnél biztos süt a nap, mert ő hiányzik! :lol:

Köszönöm a tippeket! Most megyünk Lidl-be megnézni. Erpé már gondolkodtam helyettesítőn, de üveggolyó nem jutott eszembe. Szuper jó ötlet. Lehet, hogy akkor is veszek, ha kapok csokipénzt. :P

Nekem jövő héten most még minden nap jó, de szerveznem kell egy csomó progit, szóval döntsünk valamit.

A zártságról meg szerintem még azt kellene eldönteni, ha van kukkolónk, aki jönne a zártba, de nem szeretne ott sem dumálni csak figyelni, akkor vele mi legyen? Mondjuk ír direktben a Kuklinak, akkor mit képjen Kukli? Regisztrálja? Kérdezze meg a csapatot? De hogy döntünk, ha ő nem akar elárulni magáról semmit?

Katka

katka22

Hát szerintem kukkolók ne legyenek!!! Pont ez lenne a lényege! Nem????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Szerintem, épp a kukkolómentesség a zárt lényege, nem? :shock: :oops: :wink:

Kép

Kép
gabka77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?