A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Nekem is az afp-vel lett volna együtt a hepatitis, de mivel megyek erre az integráltra, erre majd külön kell kérnem beutalót a dokitól, és csak szept. 1.-jére kaptam időpontot! :?

Képzeljétek ma tusolás közbe a mellemből valami fehér tejszerű jött, de nem olyan folyékony! :shock:
Ez már lehet előtej szerűség? :shock:
A neten olvastam, hogy ilyenkor már lehet!
zsu83

Megőrülök, már megint írtam egy tök jó levelet, jó hosszú is volt és nem küldte el, mentve persze nincs. :evil:

Na szóval. A nagyim: jobban meggondolva valószínűleg azért reagált így, mert az uncsitesómat (20 éves lány) szinte ők nevelték, és nagyon nagyon problémás, és uram bocsá' belőle tényleg elég egy :oops:
Zétire hasonlóképp reagált, és őt nagyon szereti, szerintem a tesót is fogja, de ezt akkor sem felejtem el neki.
A másik nagyapám viszont annyira örül, hogy kárpótol mindenért, vele pont így vagyok, hogy szeretném ha minél több dédunokával játszhatna.

Mi is volt még. Ja az afp-re írtam, hogy én sem emlékszek ettem-e előtte, de nálunk ez nem téma, mert 7kor ott kell lenni hogy bekerüljön az ember, mert a mamák fél7kor már ott csicseregnek, és csak 11ig vesznek le vért, úgyhogy sietni kell, addig meg ki lehet valahogy bírni :)

Na a lényeg: szoptatás, ilyesmi: akinek kétsége van az első gyerek gondozását illetően ne legyen, mert a természet szépen elrendezett mindent, magától jönnek majd a dolgok, tudni fogjátok mikor kényelmetlen neki, stb. Nekem így volt, pedig sosem volt a közelemben pici és az anyáink sem álltak felettünk, mindent apával ketten találtunk ki az első héten amíg itthon lehetett.
Ez az időszak nagyon hasznos abból a szempontból is, hogy apa is jusson szerephez. Én pl direkt nem folytam bele bizonyos dolgokba, így azokhoz csak ő értett (pl gőzölő összerakása, mellszívó összerakása, babakocsi átállítása, stb) ettől nélkülözhetetlennek érzi magát (az is egyébként is :) ) és önbizalmat ad neki, és a gépezet fontos részének érzi magát. :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nem tudom, Lányok, nekem az orvos külön felhívta a figyelmememet, hogy éhgyomorra menjek. De lehet, hogy ezt is különbözőképpen csinálják egyes kórházakban. Nekem cukrot is néztek, ezért kellett így. Ja, és Kangu, nekem azt mondták, hogy a hepatitiszt is most nézik.

Andus: Nagymamádnak jobbulást!

Elif és Panna: nagyon helyesek a képeitek, megnézegettem őket. :) Mindenki milyen csinos ezen a fórumon. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Mindig kifelejtek valamit :oops:
Verus nagyon vigyázz magatokra és pihizz amennyire csak tudsz, ne csinálj semmit olyat ami várhat! És írj hogy mi volt dokinál! Izgulunk érted!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Visszajottunk nyaralasbol, amennyire annak lehetett hivni ugyanis majdnem vegig esett az eso. Nincs szerencsenk Skociaval - ketszer voltunk eddig (eloszor ket eve) es mindketszer esett. :twisted: Azert egesz sok helyre eljutottunk, de az eso es szel nem volt igazan idealis. Mindegy penteken haza indulunk Mo-ra, remelem otthon jobb ido lesz.

Latom vannak ujak is :lol: , tok jo - probaltam visszaolvasni, de szinte remenytelen annyit irtatok egy het alatt. :roll:
Nagyjabol ugy lattam mindenki jol van!
Andus - neked kulon gratula az eredmenyhez, szoritottam nagyon.
Verus - pihenj sokat, de legalabb annyit amennyit a gyerkocok engednek.

Sajnos most egy kicsit (nagyon :shock: ) en is panikolok. Hetvegen eskuvon voltunk es a vacsorara nem volt kirakva a menu. Amikor hoztak az eloetelt tok megorultem, hogy brokkolikremleves van, de amikor belekostoltam akkor ereztem nehany kanal utan az izerol, hogy stilton is van benne. :shock: Tudjatok az a peneszes sajt, amit egyebkent nagyon imadok, de terhesseg alatt minden ilyen erlelt peneszes, pasztorozotlen es kecsketejbol keszult sajt ugye tiltott listan van a listeria miatt. Ez ugye nem egeszen olyan, mint a tobbi kaja, amibol csak az a gond ha sokat eszik az ember. A sajtban vagy van bakterium vagy nincs. Raadasul azota a kellemes bugyborekolas, amit eddig ereztem is megszunt a pocimban es tok kemeny es kenyelmetlenul erzem. :(
Holnap kell visszamennem a korhazba az elso konzultaciora, majd elmondom mi van, hatha mondanak valami okosat. :roll:

Lehet, hogy tulizgulom a dolgot, de az egyik vetelos topicban volt olyan kismami, akinek 16 hetesen listeria miatt ment el a babaja. :( Tavaly mas ok miatt en is elveszitettem kettot es most annyira probalok mindenre vigyazni, hogy ennek a picinek ne legyen semmi baja...

Hogy valami jot is mondjak a mult hetrol ugye mi meg csak most mondtuk el a parom szuleinek es testvereinek (nem talalkozunk tul gyakran) es mindenki annyira boldog volt. Annyira jo erzes volt, hogy velunk orultek, de most teljsen bearnyekolja az oromomet az aggodas. :oops:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Jo hosszura sikerult, bocsi. :oops:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Szia Hajni, üdv újra!
Sajnálom, hogy rossz időtök volt :(
Klassz, hogy a családotok veletek együtt örül a babónak!

Szerintem a lisztériás dolog miatt ne aggódj nagyon. Nekem az előző terhességemnél és a mostaninál sem mondott senki erről egy szót sem, hogy nem lehetne enni ilyen sajtokat, itt tőletek a topicban olvastam először róla.
Nem gondolom, hogy az ennyira mindennapos probléma lenne, hogy eszel pár falat sajtot és beteg leszel tőle, szóval szerintem ne aggódj!
A buborékolásokról.. kb 2 hete én is állandóan motoszkálást éreztem, de a dokibám azt mondta, hogy ilyenkor még nem lehet érezni a baba mozgásait, az más.
Belegondolva a Szávát én kb 20 hetesen éreztem először, hogy mocorog.
Én sem érzek mostanában semmi különöset, bárhogy figyelek, szóval szerintem ez sem ad okot az aggodalomra.
Nyugi, pozitív gondolkodás, nem lesz semmi baj! :)

Verus, mi újság, voltál dokinál?

A nagyikám szerencsére sokkal jobban van, lekerült az intenzívről. Víz volt a tüdején, most 3 napig minden nap fog dialízist kapni, azzal leszedik róla.

Nekem visszatértek az esti rosszullétek, már megint minden este óriásira puffad a pocakom, nagyon kellemetlen érzés, és napok óta megint hányok minden este.
Jó lenne azért már jobban lenni :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Szia Hajni!
Azt mondod, csak belekóstoltál? Ha csak keveset ettél belőle akkor talán megküzd vele a szervezeted, ha volt is benne baktérium, nem? A mocorgás abbamaradása a stressztől is lehet, legalábbis elképzelhetőnek tartom. Meg ilyenkor ők még tartanak akár több nap szünetet is. Szerintem egyébként nem fer, hogy nem írták ki a menüt, gondolhatták volna, hogy esetleg kismamák is esznek belőle.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Verus! Pihenés, nyugi, nem lesz gond!!!

Hajni! Szerintem se aggódj, a levesben ráadásul felforrósították a sajtot, ami valószínűleg kiölte belőle az esetleges baktériumokat.

Zsu! Én fél 3 körül megyek a Bolgárkerékbe, jó lenne összefutni :D . De nem foglak megismerni, mert az itteni kép nagyon kicsi :cry: :wink: .
Neked nem is csinálnak külön AFP-t?

Nekem az a vicces, hogy ma (15+4) megcsinálják az integrált 2. vérvételét, amiben van AFP is, és hétfőn (16+3) leveszik a sima AFP-t. Meglepődnék, ha azonos eredmény jönne ki :D ... Ja, és a maira nem kell éhgyomorra menni, de a hétfőire igen.

És egyre komolyabb a mocorgás, már naponta többször is érzem, és rendes, igazi rugdalózás!!!

Andi! Örülök, hogy jobban van a nagyid, gyors felépülést kívánok neki!

Kép
mist

Én még ilyen levest nem ettem, de a főzés után kerül csak bele a sajt, v. főzik vele a levest? Mert ha főzik, nincs az a baktérium ami túléli. :) Ha utólag kerül bele, szerintem akkor se izgasd magad, nem feltétlenül fertőzött, ugyebár ott a gyomorsav is, keveset is ettél belőle, és különben is, miért pont veled történne ilyesmi? :)

Előtej: lehet, de ne nyomogasd, piszkálgasd, a "fejés" méhösszehúzódásokat produkálhat. Hallottam olyanról is, akinek annyi előteje volt, hogy melltartóbetétet kellett hordania. :shock: Ez azért durva. Nekem korábban is csak pár cseppecske volt, ami gyönyörűen rászáradt a bimbóra, szedegethettem le esténként a sárgás-fehéres "tejmorzsákat" :?

Én a babóca mozgását csak nagyon ritkán érzem, de nem is nagyon van alkalmam megfigyelni. Napközben a másik 2 gyerek lóg rajtam (előszeretettel másznak és térdelnek a hasamon), este bezuhanok az ágyba, és alszom. Ha gond lenne görcsölnék, véreznék és vetélnék.Szóval a mozgolódás hiányán én nem aggódok :)

Kép
kangu

Koszi lanyok, aranyosak vagytok. :D Lehet, hogy tenyleg tulizgulom a dolgot. :roll: (Lehet biztos...) Ja a levesbe a sajtot utolag teszik bele es ugye kicsiben eppen ugy lehet mint sokban, de tenyleg nagyon balszerencses lennek ha ennyitol baj lenne. :evil: Ami jobban aggaszt, hogy egyik reggel a nagydologgal egyutt ver is jott (bocsi, remelem nem most reggeliztetek :oops: ) es a hasam nagyon kemeny es feszul. De mar csak nehany ora - 11:20-ra van idopontom - es majd megkerdezem a dokitol, hogy aggodjak-e vagy sem. :roll: Sajnos most uh-t nem csinalnak, de majd felteszem az aggodos arcom (nem lesz nehez :? ) es hatha legalabb a pici szivhangjat meg tudom hallgatni vagy valami.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok, jó reggelt!

Én is mindig elfelejtek valamit: Verus, drukkolok én is, hogy ne legyen semmi baj! Biztosan csak nyugalom kell a Babának.

Hajnski: Örülünk, hogy újra itt vagy, szaporodtunk néhány taggal. :) Én nem nagyon tudom elképzelni, hogy egy pici megfőzött sajt problémát jelenthet. Persze mindenkinek más az érzékenysége, de nem egy embert ismertem, akik ettek ilyesmit a terhesség alatt (Tesóm is, és én is egyetlen egyszer véletlenül), és semmi baja nem lett a babának. Az pedig, hogy most nem érzed, az lehet, hogy teljesen normális dolog, ilyenkor még nem biztos, hogy minden nap jelentkeznek.
A miénk múlt héten bejelentkezett, hogy él és virul, azóta csöndben van. Pedig a hétvéégn sok zenét hallgattan, kulturális élményben volt részem, reméltem, hogy megindul, koncentráltam is rá, de semmi, Ő akarja megválasztani, hogy mikor ad hírt magáról :)

Macsek, ugye csak sok a dolgod, azért nem jössz mostanában?

Szép, rosszullétmentes napot Nektek! (Különösen Andusnak és Abenczének kívánom ezt!)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Hajni: Szerintem se aggód túl a dolgot, én feta sajttal szoktam néha bűnözni, de csak egy kis mennyiséggel, és azt se nagyon tanácsos enni! :?

Andus: Örülök, hogy jobban van a nagyid! :lol:
Drukkolok, hogy neked is elmúljanak ezek a rosszullétek minél hamarabb! :)

Mist: Kb. mi is akkor megyünk! :lol: Most az apósom visz be, mert a férjemnek annyi munkája van, hogy nehezen tudna elszabadulni! :?
Nekem nem veszik le külön az afp-t! Legalábbis a dokinő azt mondta, hogy akkor menjek vissza, ha megvan az eredmény! :shock:

Kangu: Nekem is csak pár csepp volt, nem volt olyan vészes, és a fele rá volt száradva a mellbimbómra! Reggel nem volt semmi! :)
zsu83

Sziasztok!
Verus! smmi baj nincs, mert nem is lehet! Állj hozzá pozitívan, a jó gondolatokkal adj + energiát a dolognak, ez nagyon hatékony!ű
Hajni: Neked is ugyanez, gyere majd este, és írd meg, mit mondott a doki.
Zsu: az a bolt, amit írtam, a Blaha és a Keleti között van, ha a Kelóból indulsz, a bal oldalon a felüljáró után talán a második sarkon. Ez csak gyerekruha, a kádban vannak a babaruhák. Van egy másik boltjuk is, azt is nézd meg, ha már ott vagy, az a másik oldalon van, tovább a Blaha felé, kb 2 sarokra. Ez felnőtt-gyerek vagyesen, fent az emeleten vannak a babaruhák!

Ismeri valaki a Lövőház utcában a b.boom kismama ruha boltot? Nagyon szép bandázsokat kínálnak. Ha tényleg olyan jók, lehet, hogy elkirándulok oda. (nem mintha lenne már hasam, de már szeretném :lol: )

Képzeljétek,azt álmodtam, hogy egy nő azt mondta nekem, hogy ha fiam lesz, mindenképpen Erin-nek nevezzem el. :shock: Már álmomban is csodálkoztam ezen, felébredve meg nem hagyott ez a név nyugodni, ott zakatolt az agyamban. Utána néztem, hogy mi ez a név, mit jelent, ilyesmi, de ilyen név, hogy Erin, nincs. Hajni, nálatok van ilyen? Tudsz erről valamit?

MI VAN MACSEKKAL??? :shock:

Ja, és a szpotatással kapcsolatban már épp kezdtem volna berezelni, attól, amiket írtatok, de Zétibébi, annyira megnyugtattál, belekapaszkodtam a szavaidba! :lol:
Várjuk az esti megnyugtató híreket!!!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

gerendai zsuzsi: Annyira tetszett amit írtál az álmodról, nekem is volt hasonló, és a név is nagyon szép, úgyhogy gyorsan rákerestem... Létezik, alapvetően az Ireland - Írország névből eredeztetik, és állítólag nagyon népszerű lány név :), de fiúnak is adható. Én is jártam már hasonlóan, de egy fiúnevet már régebben megálmodtam magunknak és egyenlőre ragaszkodom is hozzá... Meglátjuk... Nagyon tetszik egy lány név is: Elmira, de párom egyenlőre húzza a száját... Mirát már valakinél láttam a táblázatban. :)

A feta sajtról nem is tudtam hogy tiltólistás, az érdekes lesz, mert a török konyha elég sokat használja, én meg főleg török ételeket főzök (90%).

Hát igen ezt már korábban én is megállapítottam, hogy erre a fórumra topiklakókat tudtukon kívül külsőre válogatták. :D

Kép
Kép
elif

Zsuzsi,

Koszi - probalok pozitiv lenni. :)

Igen van itt Erin - szerintem nagyon szep nev. Ir eredetu, tulajdonkeppen Irorszagot jelent. A vicces csak az, hogy noi nev. :lol: Szoval kicsit fura, hogy a kisfiadat kellene igy hivni. :wink:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Elif - a feta sajt csak a kecsketej miatt van tiltott listan. Ha tehentejbol keszult akkor nincs gond vele. Mondjuk szerintem a tehentejes feta meg nem olyan finom, de ez gondolom izles dolga :roll: Egyebkent en is imadom az osszes ilyesmit es nagyon szenvedek, hogy nem lehet. :( Tok furcsa, hogy pl a kavet viszont egyaltalan nem kivanom, valahogy olyan furcsa ize lett miota babas lettem. :roll: Ki erti ezt?

Jol gondolom, hogy neked sem magyar a ferjed? (Bocsi kisse hianyosan olvastam vissza. :oops: ) Gondolom akkor nalatok is ketnyelvu lesz a baba? En eleg sokszor filozok ezen, hogy a mienk hogyan fog megtanulni magyarul. :roll: Elsem tudom kepzelni, hogy ne beszelje az en nyelvemet, de en itt nagyon ritkan hasznalom, mert a ferjem az kilenc ev alatt kb tiz szot tanult meg. Abban bizom, hogy a babaval majd osztonosen magyarul jonnek belolem a szavak. Majd meglatjuk... Ti beszeltetek errol a paroddal?

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Zsuzsi: Köszi, mindenképpen ellátogatok ebbe a boltba! :lol:

Elif: Múltkor a barátnőm mondta, hogy neki a védőnője mondta régen, hogy nem ajánlott sokat enni belőle, de ő is evett a terhessége alatt, csak mértékkel!
zsu83

Sziasztok!

Na jó sok a termés megint... :lol:

Verus! Nagyon szorítok érted, hogy semi gond ne legyen. Szerintem is jobb lesz, ha azt a bicajt elteszed jövő nyárra.

Szopi: Ha valakinek kérdése lenne szívesen válaszolok. Ajánlom mindenkinek a Kismama: Szoptatás c. könyvét. Én még a kórházba ia vittem magammal. Nekem Eszterrel kb. két hét szopi után kezdett el fájni a bimbóm. De marhára. Este mikor felébredt én azért sírtam, mert szoptatni kellett ő meg azért mert éhes volt. De megérte. 16 hónapig szopizott. Szerintem azért hagyta abba, mert már 3 hónapos terhes voltam Zsóval. Zsófit meg én szereltem le. A végén is fáj, mikor már nincs annyi. Ő 25,5 hónapig húzta. Vele már a kórházban csillagokat láttam. Volt ott egy csaj aki azt mondta, menjek a gyógyszertárba és vagyek cumit neki. EZT NE! SZERINTEM. Legalábbis addig ne adjatok cumit a bébinek, míg tuti szopizós nem lesz. Mármint jól tudja a technikáját. Az elején ha kap cumit, vagy cumisüveget, könnyen cumizavara lehet, ami visszaveti a szopizást. Nem beszélve arról, hogy a mel is jobban kisebesedhet. A cumit máshogy szopja, mint a cicit.
Nekem is szivárgott régen előtej, de úgy emlékszem kicsit később. És az is megszáradt. :) De ez nem baj! Sőt, jó jel! Lesz tejcsi!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

hát elif ha rosszmájú akarok lenni, azt kell mondjam, az államvizsgára készülés úgy tűnik, mindenkiből kiváltotta, hogy más elfoglaltság után nézzen a párjával inkább :lol:

megnéztem én is az új képeket, helyesek a babik is :)

Hajni, itthon marha meleg van, úgyhogy ha jöttök, ne "bundabugyit" hozzatok :lol:

Zsuzsi, tetszik nekem is az álmod, kíváncsi vagyok, hogy fiad vagy lányod lesz-e :)

nálunk anyunak volt ilyen megérzése: rögtön mikor megcsináltam a tesztet, felhívtam, mert már két éve nagyon drukkolt nekünk, és szerettem volna, ha mielőbb tudja (a lelkesedéséről csak annyit, hogy vasárnap hozott ebédet, és kijelentette, hogy "főztem az unokámnak" :lol: olyan édes volt!). Szóval egyből felhívtam anyut, és mikor mondtam neki, hogy pozitív a teszt, azt mondta, hogy tudja :shock: kérdeztem, hogy honnan, mikor én is csak öt perce tudom, mondta, hogy azon a héten kétszer is álmodta, hogy egy barna hajú, barna szemű kisfiút dédelget, aki az én fiam. Szóval mikor mondta neki a kolléganője, hogy én keresem, tudta, hogy mi van. :!:

KépKép

KépKép
stelly

Dina: Köszönöm neked is a megnyugtatást, biztos nekem is menni fog! :lol: Beszerzem ezt a könyvet is, amit ajánlottál! Akkor már az előtej miatt se aggódom, tényleg! :lol:

Eszter: Nálam is tudta anyukám, még mielőtt szóltam volna neki a babáról! Ő nem álmodott vele, de valahogy megérezte, hogy jön a baba! :lol:
Az én anyum is az unokájának szokott már főzni! :wink: :lol:
Olyan jóóóóóóóóóóóó! :lol:
zsu83

ÁÁÁÁÁ, írtam egy csomót és nem látszik!!!!!!!!

Kép
cserkészkolbász

Eszter! Ez tök jó! Kicsit meg is hatódtam... :cry: :lol:
Nekem az álmok ezen a téren nem jöttek még be. Mikor Zsófit vártuk sokszor álmodtam, hogy fiút pelenkázok... :shock: Lehet, hogy csak "előre álmodtam"? :roll:

Viszont nekem olyan álom jött be kétszer is ami tök hihetetlen. Egyszer középsuliban azt álmodtam egyik este, hogy én fogok felelni Balassiból magyaron. És kettest fogok kapni. Ahogy felébredtem reggel átnéztem Balassit. Amikor a tanár keresgélt a naplóban odasúgtam a padtásamnak: én leszek. Én lettem. Szerintetek hányast kaptam? :shock: Utáltam Balassit! :lol: :oops:
A másik érettségi idején volt. Megvolt a magyar írásbeli. Én azt álmodtam, hogy láttam a dolgozatomat magam előtt és rajta egy négyest. Annyit lett! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Julcsi ! Köszi szépen! Amint lesz friss kép, töltök még fel!

Nekem a listériáról senki nem mondott semmit, bár másról sem. Jó hogy írjátok ezeket. Bár Én szerencsére amúgy sem szeretem általában a sajtokat és azokat, amik kecsketejből készültek különösen nem... ezért ha jól emlékszem nemnagyon ettem ilyesmit.
Azt gondolom Hajni, hogy emiatt semmiképpen sem kell aggódnod, mert ha olyan veszélyes lenne, akkor biztos jobban felhívnák rá a figyelmet. Nekem egy dolgot hangsúlyozott a védőnő nagyon, hogy csak ellenőrzött vizet igyak, tehát forrásvizet vagy kútvizet semmiképpen se. Persze a csapvíz és az ásványvíz is ellenőrzött víznek minősül.

Talán még emlékeztek, hogy panaszkodtam a vérképem miatt. Ma lett meg az újnak az eredménye és sajnos egy picit tovább romlott ez a két érték, az fvs meg szintén határértéken felül van. Felhívtam az orvosom, aki annyit mondott, hogy terhességnél nem lehet ezeket az értékeket figyelembe venni, mert annyira más állapot és a határértékek nem a terhességhez vannak igazítva. Mindegy, azért bemegyek ma hozzá, hogy megbeszéljük, remélem tényleg nem kell vele foglalkozni és nem kell további kivizsgálás sem.

Aggódom Verus miatt! Tegnap óta nem írt! :cry:

Panna
pandusika

:) köszi a szopizós tippeket, azt hiszem, abból a kenőcsből azért biztos ami biztos veszek majd - nálam az ilyesmi placebóként is jól szokott működni: ha nálam van, valószínűleg nem lesz semmi bajom, és bontatlan dobozban is marad. Azért megnyugtató, hogy mindenki azt írja, hogy ha voltak is nehézségek, azért azok is rövid ideig tartanak, és utána kialakul a dolog :)

Néztem már egy helyen a könyvet, amit ajánlottál, de sajna ott nem volt, még szerencse, hogy van még időm beszerezni :D

:) igen, nagyon feldob engem is, hogy anyu is ilyen boldog :)

Hajni, az ilyen "kétnyelvű" babáknál akiket én ismerek (na jó, csak két ilyet ismerek igazából, egy német-magyart, meg egy német-spanyolt), mindenhol az a bevált szokás, hogy anyuka is a maga anyanyelvén, apuka is a maga anyanyelvén beszél a gyerekkel, és csak ha hárman együtt kell megértsék egymást, akkor váltanak mindannyian a lakóhely szerinti nyelvre. Mondjuk én nehezen képzelem el, hogy tudja a kisgyerek elkülöníteni a kettőt, de alapvetően az is földöntúli teljesítmény, hogy a nulláról megtanulnak akár csak egy nyelven beszélni olyan hamar! Okosabbak, mint a felnőttek :D

KépKép

KépKép
stelly

Zsu!

Nekem bőven volt előtejem, nem megszáradós :wink: , de ha jól emlékszem, azért később kezdődött a dolog. Viszont a végén már éjszaka is melltartóban kellett aludnom, különben minden elázott :oops: . Ne aggódj, ez jó jel a későbbiekre nézve!

Kép
mist

Kicsit izgulok ezek miatt az eltérések miatt és a legrosszabb, hogy a páromat meg pont most nem tudom elérni, mert ő meg általában reggel 8-tól este 8-ig mütőben van... :-( Pedig mindig olyan jól megnyugtat...

Panna
pandusika

Kicsit izgulok ezek miatt az eltérések miatt és a legrosszabb, hogy a páromat meg pont most nem tudom elérni, mert ő meg általában reggel 8-tól este 8-ig mütőben van... :-( Pedig mindig olyan jól megnyugtat...

Panna
pandusika

Panna
pandusika

Eszter!
A Kismamától megrendelheted! Ha előfizetője vagy az újságnak akkor 2800.-, ha nem akkor meg 3200.- A Librit írja, hogy ott lehet megvenni, de ott 3500.- És nem számítanak fel posa- ill. csomagolási költséget!
Vagy személyesen a III. Montevideo u. 9-ben a Sanoma Centrumban.
Interneten: www.mc.hu
Telefonon: (06-1) 371-3232
Faxon: (06-1) 437-1570
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Mist: Neked is köszi, az infót! Olyan jó, hogy nektek már van tapasztalatotok, és lehet tőletek kérdezni! :lol:

Panna: Ne izgulj, rendbe van minden, tuti!!!!!!! :D
zsu83

Köszönöm Zsu! Remélem Neked lesz igazad! A lényeg hogy a babával minden rendben legyen!

Panna
pandusika

sziasztok!

Magne b6-ot eszem, azóta nem feszülök, dolgom itthon rengeteg, így nyaralás előtt....szóval alig tudok feküdni...gyerekeknek 5 percenként valami baja van, ami miatt ugri-bugrálni kell, de amúgy minden ok, sajna barna váladékozás még tart....dokihoz nem mentem el tegnap, mert olyan jól voltam, aztán meg nagyon fáradt, aztán meg egész este rugdosott a kis angyal odabentről, úgyhogy megnyugtatott.....ha ma estig is ilyen lesz, akkor elmegyek apával.....amúgy lehet csak most jött volna meg, és kicsit meg is erőltettem magam, és csak ennyi....múltkor véres szine is volt, most csak barna, és nagyon kevés már.....inkább csak folyamatosan fennáll......:(
de mocorog a bébi,ami jó jel szerintem, és agyon köszönöm a nyugtatós szavakat tőletek!!!!!Sokat segít ám!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Azé azt a bicajt hanyagold!

Csináltam képet a pocakomról a kismamanacimba. A fotókon vettem észre, hogy mennyire retkes a tükör! :oops: :oops: :oops: A csajok előszeretettel nyalogatják és tapizzák. Nem merem feltenni. :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Verus: Azért pihenésre is szakíts időt, bár biztos nem könnyű ennyi dolog, gyerekek mellett!
Azért menjetek el az orvoshoz, nem árt ha megnéznek, bár biztos minden rendben van! Az jó jel hogy mocorog a bébi! :lol:
zsu83

Sziasztok!

Jó sokat írtatok:)
Verus, Hajni vigyázzatok magatokra nagyon!!!

Egy kis segítséget kérnék: nem tudom hogyan kell az aláírásba betenni a vonalzót és a képet sem tudom hová kell feltölteni. Tudtok útmutatót adni? Még a profilomon sem tudok bővíteni, lehet, hogy kezdő felhasználóknak nem engedik még?
Ma voltam első vérvételen, jó sok kismama volt ott nagyobbnál nagyobb pocakokkal, olyan kicsinek éreztem ott magam, rajtam még nem látszik:)
Szép napot mindenkinek!!! :D
Andabella

Kép[/quote]
andabella

Anabella! Szerinetm alapból nem lehet több infót feltenni. Nekem a nevem alá a kép sem megy. Mindig túl nagy. :evil:
De a vonalzót úgy tudod feltenni, hogy a profilodba az aláíráshoz bemásolod a kódot. A hsz megírásánál meg legyen bepipálva az "Aláírás hozzáadása"
Remélem segítettem. :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Megint van egy keresztkérdésem :) azokhoz szól, akiknek szaladgálós gyerekeik vannak :)
Hogy oldjátok meg a takarítást? Nekem "csak" egy szaladgálósom van, nem is tudom ha kettő lesz és két irányba futnak hogy fogok főzni, mosogatni, stb... :shock: ma pl felvakartam a kosz nagyrészét, de csak úgy sikerült, hogy itt volt unokatesóm (nem a problémás hanem a másik, kettő van :) ) és ő Zétizett. Mosogatni akkor szoktam amikor kicsit megül a járókában, de amióta járkál azóta ez nehézkesen jön össze. Edina a tükröd miatt ne aggódj, ha az itteni állapotokat látnád néha nagyon-nagyon szégyellném magam :oops: :lol: Szerencsére ahová költözünk ősszel ott a lakás alapterülete a fele lesz, a szobák száma is, úgyhogy valamivel könnyebb dolgom lesz. Alig várom!!! :lol:

Nagyon örülök, hogy sikerül eloszlatni a kétségeket, ha van még ilyen gondolatotok nyugodtan elő vele, ha cikis akkor is, azért van ez a csapat :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok
Húúú, de termékenyek voltatok ma délelőtt, már ami az írást illeti :lol:

Elif, nem osztanál meg velünk pár török receptet? Mondjuk valami fini csirkés dolgot, én nagyon vevő lennék valami jó kis kajára :)

A kétnyelvűségről: A szomszédasszonyom tanítgatta a gyerekét németül, és a gyerek keverte a szavakat. Elmentek szakemberhez, és azt mondta, hogy ez kizárólag úgy működik, ha mindkét szülő csak az anyanyelvén beszél a gyerekhez.
Ha az anya beszél hozzá németül is meg magyarul is, akkor keverni fogja a nyelvet. Tehát adott esetben az anya kizárólag németül beszéletne a babához, a papa meg csak magyarul, és így tanulja meg a gyerek tökéletesen mindkét nyelvet, és nem is fogja keverni.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Lehet, hogy jön megint a hidegfront? Görcsöl a hasam :( :?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Szóval akkor délután elmegyek a nőgyógyászhoz és arra gondoltam, hogy ha már úgyis ottvagyok megkérem, hogy nézzük meg, hogy lehet-e már látni, hogy kisfiú-e vagy kislány... :-)
Csak egy a gond.... évek óta hozzá járok, nagyon kedvelem, mert nagyon lelkiismertes és kedves ember, de amióta tudja (egy pár hónapja), hogy a párom szintén orvos, nem hajlandó a magánrendelésen sem pénzt elfogadni. Tudom, hogy ennek örülnöm kéne, mégis számomra ez roppant kellemetlen és nemtudom, hogy mitévő legyek. Arra gondoltam, hogy ha már úgy alakul, hogy a vizsgálatokat Németországban folytatom, ami októbertől esedékes, akkor valami ajándékot veszek neki. De nem tudom, hogy mi érdekli és egyáltalán mit szokás ilyenkor, mert ugye álatlában mindenki pénzt ad.
Ti mit tennétek a helyemben?

Panna
pandusika

Egyébként tényleg jön a hidegfront. :( Én a meleget szoktam megérezni, bár tegnap óta nekem is fáj a fejem....

Panna
pandusika

Dina, köszi a nagyon pontos :wink: infot a könyvről, csütörtökön úgyis szabin leszek, szerintem elugrok a Montevideóba, közel is van hozzánk. Férjemet azért viszem, hogy ne vásároljam fel az összes babás könyvet :D ja a tükör miatt ne aggódj szerintem, nekem nincs két mindent megfogdosós gyerekem, ennek ellenére nem makulátlan állandóan a lakás :D

Andus, hidegfront lehet, mert nekem meg tompán nyom a fejem, és az utóbbi időben ezt hidegfrontkor csinálja.

Lányok, allergiára van valami tuti tippetek? Mert egy hete majd' megőrülök, úgy szenvedek (tüsszögés ezerrel, orrfolyás, dugulás, nyálkahártya viszketés), iszom Calcium pezsgőtabit rá, meg gyógyszertárban adtak Coryzaliát, de abszolút semmit nem használ :( Régen ugye Zyrtec-et szedtem, de várandósan nem javasolt erős antihystamint szedni... szerintem picikém se élvezi, hogy folyton tüsszögök, meg orrot fújok :( szegény, ez milyen hangos lehet neki belülről :roll:

KépKép

KépKép
stelly

Panna: Az ikertesómnak volt évfolyamtársnője volt az orvosa (júliusban szült) és ő sem fogadott el pénzt... Tesómék kifigyelték az izlését, vettek neki egy drága táskát és odaadták a szülés után. Nagyon bejött! El volt ragadtatva, hogy mennyire szuper! Szóval, ha ki lehet puhatolni az izlését, szerintem egy ilyesmi tök jó ajándék lehet.
A Te férjed nem német, ugye?

Nekem vannak olyan barátaim, ahol az anya magyar, az apa amerika, és ugyan a kislány még csak egy éves múlt, de én úgy látom, hogy most még magyarul ért sokkal jobban. AMúgy ők is ezt alkalmazzák, hogy a férfi csak angolul, a nő csak magyarul beszél hozzá. Állítólag (én is olvastam erről) ezek a gyerekek jobbára később kezdenek el beszélni, de utána mindkét nyelven. Úgyhogy hajrá Elif és Hajnski!

Verus: Örülök, hogy jobban vagy, de vigyázz ám nagyon Magadra!

Zsu: én őszintén szólva kissé irigykedem, Neked biztosan rengeteg tejed lesz... :)

Köszönjük a szoptatós tippeket, biztosan hasznát vesszük még mi, akik most szülünk először.

Jó pihenést holnapra Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Panna! Az én helyzetem teljesen ugyanez. Nem fogad el pénzt az orvos a magánrendelésén (pedig mindig felajánlom-hátha meggondolja magát), és nem fogadott el az előző gyerek szülés-levezetéséért sem. Én úgy csináltam, hogy a szülést követő 6 hetes kontrolra összeállítottam a "szüléstarifa" szerinti összegben ajándékkosarat. Voltak benne borok, kávé, csoki, olajbogyó stb. Sajnos amik készen voltak kosarak, azok nem ekkora összegben voltak, úgyhogy elég sok munka volt a kosárkészítés :? De ennyivel minimum tartoztam a munkájáért...Szerintem ennél a gyereknél hasonlóképpen fogok eljárni :)

Kép
kangu

Allergia: valami homeos dolog biztos van rá! Én is allergiás vagyok kb. 3 hete szenvedek, de nem hiszek a csodaszerekben :?

Kép
kangu

no ha már itt tartunk: mennyi a "szüléstarifa"? hallottam legendákat 20 és 200 ezer forint között sokmindenről, kíváncsi vagyok, mi a tapasztalat.

KépKép

KépKép
stelly

A tarifa általában a magánrendelőben a vizsgálatért kért összeg 10x-ese, azaz 60-100e Ft-ig bármi. Illik megkérdezni, de ha nincs konkrét válasz, akkor így ki lehet kalkulálni. Persze ez az ár akkor érvényes, ha ragaszkodsz az orvosodhoz. Ha az ügyeletes orvosnál szülsz, akkor nem tudom. Szülésznőnek ha csak beugrós, de meg voltál vele elégedve 10-20e Ft-ot illik adni.De ez tényleg csak rajtatok áll, hiszen az ügyeletest az állambácsi fizeti.

Kép
kangu

Sziasztok!

Hazaértünk, túl vagyunk a vérvételen! :lol: És elhoztuk a Micimackós függönyt is! :lol:
Csütörtökön lesz vérvétel eredmény, felhívnak, hogy megbeszéljük, és ki is postázzák az eredményt! :)
Remélem jó híreket kapok csütörtökön, szorítsatok! :roll: :D

Nekem is görcsölget, feszülget alul a hasam a bal oldalon, bizti megint a front, már harmadszorra fordul elő ez hidegfront előtt! :roll:

Julcsi: Remélem igazad lesz, a melleim azért még nem nőttek akkorát, bár még van idejük nőni! :wink: :lol:

Panna: Talán valami nagyobb ajándékkosár, ajándékcsomag!? :roll:

Tarifák: A barátnőm elmondása szerint az én dokinőmnél 80ezer a szülés, a szülésznő 25ezer!
Remélem jövőre nem emel árakat! :?
zsu83

Stelly: A párom is nagyon allergiás, én most egy étrendkiegészítőt itatok vele, az a neve, hogy Basica por. Arra való, hogy visszaállítsa a szervezet sav-bázis egyensúlyát, ami állítólag minden gond forrása szokott lenni.
Egy barátnőm ajánlotta akinek etől elmúlt az allergiája. Majd meglátjuk mennyire használ a páromnak.
Azt viszont nem tudom, hogy terhesen szabad-e szedni, mert nincs ráírva ilyen dolog. :?
Homeopatás cuccok közül még ajánlható a Histaminum 9 CH, ez csökkenti az allergiás tüneteket, az Ambrosia 5 CH pedig kifejezetten parlagfűallergia ellen van.

Az én nőgyógyászomnál 8 e egy vizsgálat, és 80 e a szülés.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?