A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

szerintem várjuk meg ezt a hetet még, és aki akar jönni zártba, van vasárnapig ideje, hogy "bemutatkozzon" no?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi, jó ötlet!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

na, megint sikerűlt összehozzni a laptetőt, de így legalább feltűnő a felhívás.
Én meg nagy nehezen kitöltöttem a MÁK papírokat, már csak fel kéne adni.
Szerencsére a Lili nálunk majdnem mindig egyidőben alszik az Eszterrel, csak annyi a bibi, hogy míg Lili 2 órát alszik, addig Esztit 10-20 percenként vissza kell altatgatni :?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok Lányok!

Nemlajos gratula az állithatós járókához :-)))) Majd mesélj,hogy érzi magát benne Döme!? Remélem a köv. héten én is beszerzek egyet.

Hát lányok nem semmi,.... hogy csináljátok ezeket a hosszú alvásokat, tehuti le a kapalppal!! Habár lehet Katkának van igaza, és ez tényleg gyerekfüggő.

Olyan érdekes...a 2 hós szurikor megkérdezte a dokinéni, hogy naponta hányszor eszik, soha nem számoltam, de ahogy ott gyorsan elosztottuk a 24 3mat, hát 8 jött ki, és a doki néni azt mondta jéééézus!!! az jó sok.....
Nálatok az hogy van?
Most próbálkozom a 4 óránkénti szopival, nem megy olyan nehezen mint gondoltam volna, persze az utolsó órában már be kell vetni a cumit, amit kb 10 perig tartani kell a szájába mert különben kiköpné. Remélem hamar rááll a 4 órásra, és igy talán éjszaka is tovább bírja.

Szuri: Viktor jól bírta az elsőt, nem lázasodott be, csak aluszékonnyá tette, végig aludta a másnapot, a vicces az volt, hogy a védőnő, aki egyébként nagyon rendben van, azt mondta tegyek fel a picurnak este egy kúpot, a dokinéni pedig azt mondta még véletlenül se, csak ha lázas lesz. Nah, hát igy legyen okos az elsőgyerekes. Aztán nem tettem fel neki, és szerencsére nem lázasodott be.
Prevenart valszeg beadatjuk, és asszem a rotát is. Körülöttem most 2 pici gyerek lett rotás, mindketten 2 év körüliek, és a szülők elég rémíztőnek ítélték a szitut, főleg azt, hogy (mindketten szegediek) nem engedték be őket a fertőző osztályra és egyedül kellett otthagyni a babót :-( Gyöngyi ez nálatok, hogy is volt?

Szóval asszem picit sporolunk rá, és beadatjuk.

Nálunk is esik, Viktor alszik, én ebédelek, idilli :-))
anna**

Okés akkor vasárnapig!

Lányok, nektek a beküldés után mennyi idővel érkezett meg a TGYÁS? Fontos lenne tudnom egy "átlagot".

Két hét múlva esküvői tanúk vagyunk, és hát...örülnék a pénznek!

Nagyon köszi....
anna**

Tényleg felélénkítette a topikot a zárttá válás közeledése :) Kukli, köszi az ügyintézést!

Katka, a felvetésedre: szerintem ha valaki úgy szeretne jönni, hogy eddig itt sem szólt hozzá, de ott sem szeretne dumálni, akkor úgy ne lehessen csatlakozni a zárt topikhoz (bár nem hiszem, hogy ez tipikus lenne). Hiszen épp azért szeretnénk zárt közösség lenni, hogy csak olyanok között dumcsizhassunk, akiket ismerünk valamennyire - ha valaki ott "csak" kukkol, akkor nem ismerjük meg, és épp a lényege veszik el a zárt topiknak (=ismerősök egymás közt)
Szóval ez legyen egy "deal": ha valaki szeretne jönni (még úgy is, hogy eddig nem volt itt aktívan jelen), akkor fogadjuk be, de vállalja, hogy nem lesz teljesen passzív tag. Ez nem azt jelenti, hogy minden nap jelen kell lennie, de azért időnként szóljon hozzá és meséljen magáról :)
Ja, és Katka az üveggolyó ötletet Samunak kell megköszönni: ma reggel leszedte a polcáról az üveggolyó készletét (Tescos) és azzal játszottunk (tekéztünk és pörgettük)

Banokla, de jó, h te is jelentkeztél! Sajnálom a gondokat.

Rebi, és miket csinál Meske a picurral? Sajnos kádbanelterülős fürcsire nekem sincs nagyon időm, pedig jól esne nagyon.

Kukli, sajnálom, hogy most nálatok sem fenékig tejfel a pároddal való kapcsolatod... Ha jól értem a célzásodat.

Pulcsi, én is vettem cseresznyemag párnácskát a DM-ben, és Kata szereti, ha azzal masszírozom a pociját. És tök jó, h ma Nándi ilyen jó fej volt, és hagyott téged kicsit kibonatkozni háziasszonyként is.

Nemlajos, örülök, hogy megvan álmaid járókája - az állítható magasságú (most erre beugrott az NDK turmixgép, a levehető ajtós :) )

Gyöngyi, boldog névnapot - ha ma ünnepled!

Papillon, vannak babák, akik korán kezdik a fogzást, de remélhetőleg Lizinél nem ez van :) Samunál az első nyáladzások, ököltömések és kidudorodó fogínyt követően még 2 hónapot kellett várni az első fogra. Egyelőre Kata se nem nyáladzik, se a kezét nem eszi túl lelkesen...

Új taliidőpont: nekem a jövő hétfő is jó (meg még az összes délelőtt a jövő héten), de én is azt szorgalmazom, h gyorsan döntsünk)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

köszi lányok, én október 23-án tartom, de azért rendik vagytok.
A nem aktív tagokat a moderátor ki is tudja zárni :)

anna: Mi agyrázkódás miatt voltunk kh-ban, csak közben bekaptuk a rotát, ezért maradhadtunk bennt. Az Eszterrel meg azért lehettem bennt, mert szoptatom, de a Lászlóban a nagyobb gyerekekkel is bennt lehetett maradni csak ágyat nem biztosítanak kivéve ha szoptatsz.

Kép

Kép
pgyöngyi

nyálzás: Lilinél 2 hósan kezdődött és 11 hósan jött ki az első fog :?

Kép

Kép
pgyöngyi

Egyébként, akinek le van adva a mail címe, az kap a babanettől egy táblázatot, hogy kik vannak bennt a zártban

Kép

Kép
pgyöngyi

anna, nálunk is épp ma kérdezte a gyerekdoki, h hányszor szopik Szonja. 6szor. Mondta, h át kéne állni az 5re.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Csajok hosszasan beszéltem egy kedves férfiúval a zárttá tételről.
Be fog hozzánk kukszini, és elmondja ők hogyan is látják ezt a dolgot, mik a tapasztalatok. Igazából sok olyan érv szól amellett, miért maradjunk nyitottak, amit nem is gondolnánk talán. Elmondtam a mi érveinket, majd megbeszéljük vele a továbbiakban itt nyitottan.
Amúgy a számomra egyetlen meggyőző érve az Erpé utccsó hozzászólásásban jelenik meg. Ismerősök, nem ismerősök, kukkolók, nem kukkolók..... vajon hogy viselkedünk ha nem kukkolnak???? Amikor mi zárttá váltunk a régi topiccal volt aki kicsit más oldalát is megmutatta és lefagyasztotta a topicot. De mivel itt sok pozitív dolgoról is hallottunk, én továbbra is támogatom.
Persze tovább viszem az ügyet, ha engeditek. :wink:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Én is csak egy kukkoló vagyok, bár az elején még irtam ide. Én csak tanácsot szeretnék kérni tőletek, hátha valaki hasonló problémákkal küzd vagy küzdött.
Pár szó magunkról: Anna baba most 7 hetes, császárral született és sajnos egyáltalán nem indult be a tejcsim. :(
Valamennyit tudok neki adni, de a többit pótolni kell. Emiatt nálunk minden etetés másfél óráig tart. Talán ebből fakadnak a problémák.
Az első, hogy a pici alig alszik. Fél 10 a legkorábbi időpont, amikor elalszik, de tegnap majdnem éjfélkor aludt el. Éjszaka aztán alszik 4-6 órát, meg néha délelőtt is, de ennyi az összes alvása :shock:
A délutánokat meg rendszerint végigüvölti és nem tudom, mi az oka. A hasa nem fáj sztem, nem is éhes, mert etetés után is üvölt, aztán ez megy este 7-8ig, amikor is az utolsó etetés után valamikor elalszik.
Tudom, hogy ez nem normális, de nem tudom, miért nem alszik többet. Viszont igy már én is kivagyok idegileg, a férjemmel is egyre kevesebb időnk jut egymásra.
Hetekig magamat hibáztattam, hogy még tejcsim sincs, de rájöttem, hogy ez nem segit rajtunk.
Ha esetleg valakinke van valami jó ötlete vagy tanácsa, azt megköszönném.

Lilla
Vendég

Kukli, én ezt nem értem. A zárt topikban valaki annyira más arcát mutatta meg, amitől lefagyott a topik?

Kép

Kép
gabka77

lillaoh: nem lehet, hogy hasfájós? Gyerekdoki mit mond?

kukli: hja, akkor bocsi:)
Most letörölgettem, este a Zuram feljebb csavarozza (remélhetőleg, vagy holnap, vagy hétvégén), kimostam a takarót, amit adtak az aljára, elem kell a fényképezőbe, de ebben a hónapban a Zuram már nem akar erre szánni, úgyhogy MAJD beszámolok képekkel is :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kukli:várjuk a kedves férfiút :) Csak én annyira szeretném már látni Zazzy és Pulcsi babákat :) Ha végűl elvetnénk a zárt topikot, akkor csinálhatjuk azt is, hogy csak fényképeknek nyitunk egyet,hmmm? Vagy az már sok lenne?

Kép

Kép
pgyöngyi

lillaoh: teljesen átérzem a gondodat. Nálunk a nagyobb gyerkőc volt eszméletlenűl sírós és a mai napig baromi érzékeny. Ha előről kezdeném én egy homeós dokit keresnék, aki megkeresi a kicsi alkatiszerét (ha ennyi idős babánál lehetséges már). Ötletek,amik nálunk bejöttek: rajtam alvás, meztelenűl összebújás, hajszárító vagy porszívó hangja, ütemes rázogatás és közben éneklés, elektromos hinta, bölcső, ha szereti akkor fürdesd meg napközben is. Több most nem jut eszembe. Ja, valaki esküszik a hordozókendőre isén a Lilivel nem próbáltam

Kép

Kép
pgyöngyi

huhh tehuti......

de hogyan??

Ha rászokunk a 4 órásra, akkor is 6 alkalom lesz 24 óra alatt.

:?
anna**

Gyöngyi ez jó ötlet. Bár én szeretem itt látni a kis büszkeségeimet. Ha már kukkolnak. :lol:
Gabka igen volt egy olyan élményünk mikor vki szétzúzta az egész társaságot. Persze ez nem jelenti azt, hogy itt is lenne ilyen. Viszont tény, hogy ha egy zárt szobában ülnénk, nem "moderálnánk" magunkat így (sztem senki sem valljuk be, ami nem jelentené, hogy szörnyeteggé válunk - bár én ismerem magam és ne mondjátok, hogy nem figyelmeztettelek titeket :twisted: :twisted: :twisted:) . De én tényleg mindkét dologban benne vagyok. Azért akik ott összenőttek most is tartják a kapcsolatot, csak külön külön. Skype-olunk, ami tényleg elvette az egész varázsát de tudjuk kivel mi van, sőt nekem az egyik legjobb bnőm onnan ismerős (akivel összejárunk rendzseresen), idén nyaralunk is együtt 4 napot.
kuklika
Budapest VIII. kerület

lillaoh kitartás! Gyöngyi ötletei jutnak nekem is eszembe, bár szerencsére tapasztalatom nincs. Gyerekorvos mit mond?
kuklika
Budapest VIII. kerület

lányok, olvasgattam egy kis "a halak gyerek" horoszkópot.

Tudom, erről már többször beszéltünk, mármint a halak habitusáról, de most ezt olvastam:

"A halak gyerek annyira szeretetteljes, pozitív, hiszékeny, és olyan szintű álomvilágban él, hogy ha egy rosszindulatú osztálytársa fel nem világosítaná, még nagymama/nagypapa korában is hinne a Télapóban."

hihiiiiiiiiiii

ez nagyon jó.......

Hát, kihívás lesz......
anna**

Lillaoh, ne gondold azt, hogy nem normális dolog, amit Annababa csinál. Teljesen normális, még akkor is, ha elfáradsz benne nagyon... Amiket írtál, az hasonló Pulcsi kisfiához, és az én vagy Gyöngyi elsőszülöttjéhez: gyakran nyűgös, sírós a baba, főleg délután, sokszor ébred, keveset alszik... Sajnos a babáknak is nehéz lehet az első időszak, és ez eltarthat 3-4 hós korukig, de hidd el, jobb lesz. Pláne egy 7 hetes csöppségnél a kitartó délutáni sírás elég tipikus. Különbözőek a babák nagyon, van, amelyik többet alszik, van, aki keveset. Tesóm kisfia szinte sosem aludt napközben kicsi korában, max 20 percekre szunnyadt el néha-néha... csodájára járt az egész család.
Jók Gyöngyi ötletei, érdemes kipróbálni őket. Nekünk a hordozókendő Samunál nagyon bejött, de Kata is imád benne aludni (bár ő egy nagyon kiegyensúlyozott picilány). És ha kicsit visszaolvasol, akkor még találsz öteleteket. Érdemes néha segítséget kérni, ha van rá lehetőséged (pl. nagymamák), és pihenni kicsit. Sokat sétálni a szabad levegőn, ott elfáradnak a babák, jobban alszanak.
Egyébként miért tart másfél óráig egy etetés? És hányszor eszik egy nap Anna?

Anna, a TGYÁSt nem tudom, azt nekem a munkahelyem intézte, így akkor kapom, amikor a fizetésemet is szokták utalni.
Azért egyszer számold meg, hogy tényleg 8-szor eszik-e Nándi...
Lépek, dolog van.

erpé

Én nem tudom mi ez a hirtelen záródás :lol: , majd egy évig jó volt így(?), amíg vártuk a kis terméseinket, persze azt is megértem, ha valaki már szeretné megmutatni magát jobban, csak a nyilvánosságtól fél, hát igen ez a fórum átka :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Még egy megoldás lehet szopi-ritkitás ügyben (sorry, hogy lovagolok a témán), lehet este meg kell kínálni mindkét mellből, és akkor az tovább alszik, ergo, egy szopi is kimarad.
anna**

erpé, nekem is a munkahelyem intézte, ill oda kellett bevinni a papírokat, és a bérszámfejtő küldte őket tovább az oep-hez. Ez azt jelentené a te esetedben, hogy az oep először a munkahelyednek utal, és továbbítja neked? (mármint, ha már mindig akkor jön, amikor a fizud.)

Hogy műkszik ez lányok?
anna**

Sziasztok!

Erpé: azért másfél óra, mert ugye fél óra szopizás, mindkét ciciből adok neki, de sajnos igy is csak 60-80 ml szokott összejönni, aztán büfiztetés, aztán pótlás a cumisüvegből, na azon néha bealszik, közben büfi, szóval az 1-1.5 óra mindig összejön. Mondjuk ennyi szenvedés után nem csodálom, ha kinyilik a csipája és nem akar aludni :roll: :)
Vendég

lilaloh:
nagyon hasonlítanak a tünetek Nándikámhoz..
Én bennmaradt büfikre tippelnék. plusz a te stresszed átragad rá..én 2 hónapig nem tudtam szoptatni, csak cumisüvegezni, nemrég tanult meg szopizni kemény munka volt...és addig én folyton stresszeltem, hoyg nem vagyok jó anya, mert nem szoptatok..
attól még, hogy nem jön tejci a cicidből tedd mellre, vigasztalásnak!! őt si megnyugatja, sé téged is..hadd szivja, nyalogassa az "üreset".most ennyire volt időm bocsi, majd még írok. kitartást!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

[quote]v írta:ártuk a kis terméseinket

Bea ez annyira szép volt! :lol: Ég a fejem, de emlékszem nem válaszoltam Szentbékállára neked. Káli medencében van. Igazi kirándulós hely. A csend birodalma. Beérünk, mindig megállunk, kiszállunk és egy ideig hallgatjuka csendet. Amitóa ismerjük egymást ide járunk, néha kettesben, aztán hármasban, de már 4-esben is voltunk, és évente 1-2x barátokkal is. A tulajokat ismerjük, egy nagyon szép házban szoktunk lakni (annyira jó barátok, hogy legutóbb pl. kiskönyvvel kedveskedtek Botinak). Vannak lovak a kert végében, és kecskéket is szoktuk zaklatni. Gyönyörű hely kikapcsolódásra. Tapolca közel rossz időben, Zánka közel jó időben.
Fúúú mára sok leszek (Boti ma annyira el volt egyedül :o )... :oops: Cserébe holnap nem érek rá. :wink:
Szopiritkítás: ahogy jön a jó idő csak sűrűbb lesz sztem. :wink: Melegben a kis termések (nagyon tetszik ez a szó) is szomjasabbak.
kuklika
Budapest VIII. kerület

no én szopitémában nem akarok ötleteket adni, nálam mind kettő akkor evett amikor akart, teljesen igény szerint. És nekem ne mondja meg egy teljesen idegen ember (pl. védőnő), hogy hányszor tegyem mellre a gyerekemet. Nekem van, hogy 10x is szopizik és ennek én nagyon örülök. Hány ember megadna mindent csak, hogy szoptatni tudja a gyerekét, mi meg megritkítjuk? Én ezt nem értem.
Ki az a felnőt, aki úgy étkezik, hogy:dél van, most ennem kell. Ó,4 óra? Gyorsan kajáljunk valamit stb.

Bocsi, de ez most kibukkott belőlem (és még nyílt topikozunk :) )

Bea: én csak azért vetettem fel a zárt topikot, mert Gabka írt a magánéleti probrémákról, és én is írtam volna az enyémet, de így nyilvánosan mégse teszem (kicsi a világ..). Majd személyesen panaszkodom :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

igen gyöngyi, pont erről van szó, hogy mostanában az igény szerintiszopi gondolata állandóan a téma, ezért nem értem miért mondta a dokinő, de látod pulcsiéknak is mondta? Nemtom, no jó mondjuk viktor nagy gyerek, de nem kövér, mert hosszú is, tényleg.

szóval nem tudok okos lenni....de egyetértek....
anna**

Pulcsi!

Sajnálom a szopi gondokat. Én is sokszor ciciztetem, van úgy hogy 2 óránként. Már én is rájöttem, hogy a cici nála mindenre a megoldás. Nagyon szereti, és meg örülök neki, hogy szereti, még ha nem is jön mindig belőle a tejcsi...
Vendég

Szopi ritkítás: Én ezt nem értem. Mi van az igény szerinti szoptatással??? :shock: Nekem mindkét lányom 7-8-szor evett 6 hónapos koráig... Miért kell átnevelni a gyereket ritkábbra? Szerintem a babák tökéletesen születnek és tudják, hogy ők mikor éhesek, ha ebbe mesterségesen beleavatkozunk, akkor a természetes képességüket rontjuk el. OK, Viktornál más a helyzet mert nagyobb a súlya az átlagnál (bár szerintem nem tragikus), de a többieknek miért kell ritkítani a szopikat? Honnan mondd ilyet egy gyerekorvos, ha jó a baba súlya? Én ezt komolyan nem értem. Ők ösztönösen működnek és jeleznek, miért akarunk mi okosabbak lenni és mi irányatni? Tényleg nem értem. Bocsi. :oops:

Bea: Én sem értem teljesen, hogy miért válunk zárttá. Nekem jobban tetszik, hogy szabadon lehet jönni-menni, még azzal is, hogy vannak néha kellemetlen szituk. Úgy érzem itt mindenki megkapja a szabadságot és a döntési jogot, hogy ír/nem ír vagy olvas/nem olvas, ha zárt topic leszünk, akkor ezt az alanyi jogot nyírbáljuk meg és ráadásul Kukli nyakába varrjuk a felelősséget.
Bennem rengeteg olyan kérdés merül fel, hogy mi van, ha nincs konszenzus? Én mondom, hogy legyen 'A' valaki meg, hogy legyen 'B', akkor Kukli mit csináljon???
Ami nagyon személyes azt én priviben szoktam megosztani azokkal, akik a legközelebb állnak hozzám és nem írom le a világhálón. Például szívesen látnék fotókat a 'zárkozótabb' anyukák babáról, akár priviben is. ;) Félreértések végett teljesen megértem, hogy van, aki nem szívesen ír magáról részletek ilyen-olyan okokból egy nyílt topicban.

Katka

katka22

hát én nem hiszem, hogy nem moderálnák magukat az emberek a zártban... végül is nem csak a kukkolók miatt vagyunk visszafogottak, hanem amiatt is, hogy egymást sem ismerjük még...
nekem is jó a hétfő!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ez a szopiritkítás szerintem is hülyeség... :oops:
pláne 2 hónapos babáknál... :shock:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ma a kopaszi gát helyett elmentünk a decathlonba úszósapiért Fanninak, mert holnap megy úszni apájával.
utána meg a savoya parkba játszóházazni. jót ugrálóváraztam én is a gyerkőkkel, mert Máté rendes volt és aludt!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok,

Ismeretlenül írok, kérlek olvassátok el.

Olyan anyukákat keresek akik szívesen részt vennének a következő játékban amelyet anno egy óvónő indított el.
Lényege, hogy küldök neked egy levelet, amiben megkapod annak a gyereknek a nevét, címét, életkorát, akinek könyvet kell venned. Viszont ezt a levelet még 6 családnak el kell küldened (ahol 0-6 éves gyerkőc van), akik szintén bekapcsolódnak a játékba. Ha senki nem szakítja meg ezt a láncot, akkor cserébe 36 db könyvet kapsz.
Ha szívesen részt vennél benne, szólj, küldd el babád nevét, címét privátban nekem, és küldöm a levelet, amiben sokkal részletesebb leírást találsz.
Ez nem kamu játék, ez csak a szülőkön múlik.

Köszönöm

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

jajj, már bánom, hogy felhoztam ezt a zárt topikot :( , bocsi mindenkitől. A másik fórumon már egy összeszokott csapat van, akik elég jól ismerik egymást és ezt itt nem vettem figyelembe mikor felvetettem a dolgot. Na majd 2 év múlva talán :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

csibb: savoyát már én is tervezem egy ideje. Még sose voltam, de nagyon kiváncsi vagyok rá. Mondjuk Esztivel még várok míg betölti a 3 hónapot, nem részletezem az okokat :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

sziasztok

igen Katka süt a nap :lol: :lol: de nem azért nem voltam, hanem mert védőnéni itt járt :D 5260 grammos és 58,5 centis a nagyfiam :D

zárt topictéma:
én mint ahogy mondtam nem fogok se többet se kevesebbet mondani, nem leszek se hülyébb se kevésbé hülye mint amilyen most vagyok. én ilyen vagyok, nem rejtegetek semmit. akinek tetszik tetszik akinek nem hááááááááát olyan is van :lol: sorry. engem nem feszélyez ha valaki csak kukkol, ha neki ez okoz boldogságot ám tegye. viszont teljes mértékben megértem azokat is akik valamilyen oknál kifolyólag nem szeretne magánügyeket nyíltan részletezni. és abban is egyetértek Katkával hogy priviben a leginkább szimpatikus emberkékkel igencsak jól el lehet társalogni, persze ott elveszik az a lehetőség hogy mindenki tudjon tanácsot adni. zártba is lehet bármikor csatlakozni ha valaki szeretne, csak szólnia kell moderátorfőnökasszonymadameKuklinak :D szóval magyarán nekem tök mind1 zárt vagy nyílt, csak 2 ne legyen mert arra már idő tuti nem jutna. ha meg úgy látjuk nem működik a zárt, vagy sokan elmaradoznak még mindig visszatérhetünk nyíltra is...

éjszakánk ritka xar volt.. elkapta tőlem a megfázást Nico, úgyhogy szinte óránként felsírt :( náthás, köhög... úgy sajnálom.. én viszont jobban vagyok, remélem tudom neki tejcsin keresztül szállítani a jó erős antisztaffot :P

KépKép
KépKép
adryn

jah szopiritkítás, én Majat kiszámoltam, volt, hogy 12, 13 X szoptattam 24h alatt :shock: amikor megszületett, 3 óránként, a védőnő, orvos által előírt 20-30 percig evett, most 10-15 percekig eszik, de látszik a mellemen, hogy gyorsabban kiszívja, éjszaka,még mindig a 4 óra a leghosszabb alvása, amúgy 2.5, 3 óránként eszik, de nem próbálkoznék ritkítással..

Kukli, ez nagyon jól hangzik ez a Békáll.

Más téma, tegnap este úgy éreztem megkattanok ha nem ülök be magamban fél órára egy forró vízbe, vagy kávé mellé, olyan volt mint, akinek gyermekágyi depije van, ma már jobb, volt valakinek ilyen?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Topik ügyben TELJES mértékben Adryn álláspontján állok.

Adryn: Nico szolidál a mennyasszonyával, szegényke :oops:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Szopásritkítás sztem is ritka nagy badarság! :twisted:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

szopiritkitás: mi is sztem 10-12szer eszünk egy nap. persze, kénbyelmetlenebb, mint 5ször enni, de legalább addig is véd engem az én kis fogamzásgátló Nándim :oops: :lol:
70 ml- ennyi volt az adagja Nándinak 2,5 hónapos koráig. sztem mostis csak 100 körül lehet.
nem lehet lilla, h jóllakik 80tól?
másik:nekem a doki azt mondta, hogy 15 perc alatt jólk kell laknia vagy cumiból, vagy mellbő, a többi csak nyammogás. amikor még cumizattunk, és nem tudta leszivni 30 perc alat az adagját, könyebb folyású cumira váltottam. később, mikor erősödött,m viszzatértem a nehezen kifolyóshoz/avent/
eleinte nekem is ciciből 50 percig tartott, mire kiszivott 20 miliket.
de megerősödött. most van , hogy 5 perc egy szopi, van, hogy 12. de 20 soha.
kitaartást, lilla, és kérj segitséget. azt is olvastam, h egyszerűen vannak többemberes babák.de egyre könyebb lesz;)
1ébként én is sokszor idegroncsnak éreztem magam-meg most is. de egy-kettőre megnönek:)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

bea: nekem... Én eléggé magam alatt vagyok mostanában, asszem hétfőn mondtam, hogy ha 10 percen belül nem lesz itthon a Zuram, és nem tudok beállni a zuhany alá (kád??? :twisted: :twisted: :twisted: - sátáni kacaj :? ), megőrülök.

zárt topic: nekem mindegy, csak tudom, nehéz megszokni egy másik helyet sokaknak, könnyen a topic halálához vezethet (remélem, nem)

szopi ritkítás
: nekem Döme általában 5-6X eszik, de ma pl óránként kért enni. Ilyenkor szaporítja a tejet, eszembe nem jutna megtagadni tőle 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tegnap mondjuk Szonja is 5ször evett. Ennyire volt igénye. Ha kér nem tagadom meg tőle én sem. De általában 6szor eszik.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nemlajos, mit teszel olyankor ellene, vagy a zuhany segít, szó szerint fél órába is telt míg átment rajtam ez az :twisted: állapot, és tudomásom szerint nem vagyok őrűlt, legalábbis eddig azt hittem :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Szonjának hány percesek a szopijai?

Ja anyukám azt mondta nekem, ha valaki készül bekattani, ölelje meg a gyermekét, az segít :lol: :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Na megyek átkattanok a postára feladni a bevallásomat(most hogy megnyugodtam nem vagyok egyedül a problémával, bocsi Nemlajos :oops: ), hátha visszakapok vmit az adómból 8)

Bea, Maja

Kép
bea1978

bea: anyukád tanácsa jó! Én is mindig ezt teszem, csak sajnos előtte már őrjöngtem is egy sort, úgyhogy muszáj, hogy kijöjjön.
A zuhany többnyire segít.
Meg a sírás is, mondjuk az inkább csak tompít.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok!

Itt is egy kukkoló,talán még emlékeztek irtam egy párszor.
sajna nem nagyon van időm irni 3 szanaszéjjel megyünk gyerkőc mellett,mert estére hulla fáradt vagyok,a lyánykám meg nem alszik napközbe,de mivel olvasni azért olvasok(kb.4oldalt irtok mire idekerülök :shock: ) látom hogy mundenkinek hasonlók a problémái.
ezért ha megengeditek szeretnék majd veletek menni a zárt topicba,de ezt persze rátok bizom,hogy eldöntsétek.

Pgyöngyi,Moncsi és Tehuti!
ha van kedvetek egyszer-egszer mi is tarthatnánk topictalit,van egy tatabányai anyukák klubja topic,elég sokat szoktunk szervezni,jöhettek oda is.

ha egy-egy témához hozzászólhatok(mivel elég összeszokott társaság vagytok)azt szivesn venném

most mennem kell befejezem a nagylányommal a tanulást

sziasztok
Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Mi is sokszor szopizunk, nem szoktam számolni, mert van, hogy 15 percre rá jön egy nagy büfi, felszabadul a hely :lol: és kell még 8-10 korty.szerintem ez oké.de ha minden ilyet külön szopizásnak veszünk :shock: az én lányom "átlagosnak"született, 3400gr és 51cm, és mióta elszabadultunk a kórházból a tüdőgyuszi után, nő mint a gomba, 5 hetesen 5 kiló volt, és tegnap kb.60centisnek mértük, ma a súlyát is meg kéne.Nem tudom ez jó-e vagy nem, de tök elégedettnek tűnik, és szerintem arányosan hosszú és dundi. :D jól van tartva, nah :lol:
Amúgy nem az van, hogy anyatejes babákat nem lehet "túletetni"?én tudom rosszul?

nyílt-zárt:én nem hinném, hogy ebből a jófej társaságból kibújna a kisördög zárt topikon, kukkolók meg szerintem se jöjjenek, én nem is értem, hogy az mire jó :shock: az más, ha valakinek szintén márciusi babája van, és azért olvas, hátha okosabb lesz, de csak úgy minek kukkolni?????????
Nekem sajnos iwiwről is a tegnap említett okból kellett leszednem magam, elég pocsék, de ez van.de azt sem szeretném, hogy miattam legyen zárt. :roll:
a nyílt mellett szól, hogy valóban lehet segítség bárkinek az, amit itt egymásnak mesélünk/tanácsolunk, de annyi helyen lehet már tanácsot kérni/találni, csak keresni kell.
ha viszont zárt lesz, én nem szívesen látnék olyanokat, akikről a topik megnyílása óta egyszer sem hallottunk :oops:

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?