A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Emese igazad van, ami a talit illeti, nagyon csúnya egy idő is van, majd inkább tavasszal, amikor már nem kellenek ezek a fránya overálok.

Granda, nagyon ügyi a férjed :-) az enyém is nagyon ügyi, de a tiéd felülmúlta. Majd megmutom neki a képeket, hogy inspiráljam. :-)

Viranka ne hagyd abba a szopit, szerintem nem lesz jobb a bőre a gyereknek tőle. Kitartás, majd egy kis napocska biztosan rendbehozza :-)

Lányok köszi az utazóággyal kapcs. infókat :-)

Heni
KépKép
heni81

Szülés 35 felett: én is féltem, de sokkal jobban figyelnek, figyeltek rám, mint a fiatalabbakra. Valahol olvastam, hogy a születési rendellenességekkel születő gyerekek többsége nem e korosztály gyermekei közül kerülnek ki. Nekem egy szavam sem lehet, nagyon alaposan nézték mindig az UH-on is babót. Többféle vizsgálat van arra is, hogy a genetiai rendellenességeket kiszűrjék. Én az amniocentézist megcsináltattam, egyáltalán nem fájt, csak kicsit sokat kellett várni az eredményre.

Jó, hogy sokáig lesz itthon kicsi. Lesz kiért hazajönni, lehet kényeztetni. Természetesen a nagyobbakat sem hanyagoljuk el, csak az ő igényeik már teljesen mások lesznek. El kell fogadni, hogy egy idő után leválnak a gyerkek a szülőkről. Ez egy természetes folyamat, nem szeretném befolyásolni. Mire a kicsi meg megnő, talán már lesznek unokáink is. A szeretetbugyor meg csak nő, nő, nő.

Mocor van, mennem kell.
Pusz
dmaggie

Jaj Lányok ne haragudjatok, nem érem utol magam :? alig-alig tudlak olvasni Titeket :oops: ígérem behozom a lemaradásomat, de most annyit nyüszizik Nolka (tuti jön a fogacska) + sok dolgom is volt-van mostanában.

Szóval drágák vagytok, hogy érdeklődtök, a körmöm megint bedurrant, szinte az összes, ugyanis megint pedikűröztem :oops: egyszerűen nem szabad hozzányúlnom, akkor nincs baj, majd igazi jógi leszek, és fél méteresre növesztem a lábamon a körmöt :lol:

A koszmóról, jaj én már mindent próbáltam, azért is írtam, hogy koszmóféle, mert nem is vagyok benne biztos, hogy az, egyszerűen száraz a fejtető de csak a fejtető része Noelnak, és ha nem olajozom egy napig súlyosan repedezik :shock: Majd jövőhéten megyünk dokinénihez, megkérdezem mi tévőek legyünk, legutóbb azt mondta koszmó, és vegyünk Babét, hát vettünk, nem használ...

Viszont! Timi! Segíts légyszi! Adom a tejpépet Noelnak, és csak cumisüvegből fogadja el, se csőrös pohárból, a kanállal meg híg, na mennem kell bocsi, már megint...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Fleur!
Rendben, köszönöm a felmentést, drága vagy! :):)
Akkor hát a legnagyobb lelki nyugalommal jövök... :):)

7 személyes autóból óriási a választék, ezzel nem lesz gond egészen biztosan. :):)

Nekünk viszont min. 8 személyesre lenne szükségünk, ebből már lényegesen kisebb a kínálat.

A Volkswagen Transporter ami szóba jöhetne.
Sajnos egyelőre még nem megoldott ez a kérdés nálunk, még mindig az Opel Vectra amivel közlekedünk.

Ágica!
Köszönöm a fotót!

Hát szerintem nagyon hasonlítotok egymásra!!! :):) De tényleg! :):)

Igazán édesek vagytok így együtt... :):)

Mi tavaly nyáron voltunk először az Országos Ikertalálkozón Szigethalmon és nagyon érdekes volt egyszerre sok-sok egypetéjű ikerpárt látni mindenféle korosztályból.

Ti voltatok már ezen a rendezvényen?

Annyira aranyos a születésetek története!!! :):)

Biztosan mindig mosolyt csal a rokonok arcára ha erre gondolnak... :):)

Gyerekkoromban egy 10 emeletes panelban laktunk, mi a 10. emeleten, alattunk a 9.-en pedig kétpetéjű ikerlányok, velük szemben ugyanezen a szinten pedig egypetéjű ikerlányok. :):)

Ééééééééééééés most a szembe szomszédainknak is kétpetéjű ikerlányai vannak. :):)

Nagyon szeretném ha néha mesélnél arról is milyen az ha az embernek ikertestvére van - persze csak ha van kedved. :):)

Bongyi!
Órákig írhatnék a homeopátiáról, nagyon izgalmas téma szerintem...

Én vásároltam annak idején egy könyvet: Homeopátia napjainkban a címe.

Ebből rengeteg mindent megtudtam az alapvető leglényegesebb nagyon fontos szabályokról, a homeopátia történetéről, adagolásokról, előnyeiről, hogy melyik mire jó, stb.

Tényleg hasznos és érdekes kis könyvecske, igazán nagy hasznát vettem már eddig is. Akár az interneten is megtudod rendelni ha érdekel...

Egyik kedves barátnőm pl. külön homeós doktornénihez jár a gyerkőceivel - nekik is nagyon bevált.

Ha egyszerű dologról van szó, akkor én a gyógyszertárban elmondom a gyógyszerésznek a panaszokat és Ő ajánl rá homeopátiás szert - általában golyócska formában (Boiron).

(Mi kipróbáltuk már eddig: Euphorbium comp.-Heel (orrcsepp spray formában), Drosera 9CH (makacs száraz köhögés), Aloe Capensis 9CH (hasmenés), Stodal szirup (köhögés), Oscillococcinum készítmény (influenza, megfázás), Homeogene 9 (torokgyulladás). )

Amiért nekem tetszik: semmilyen mellékhatásuk nincs, allergiás reakciók nem lépnek fel és hozzászokás sem alakul ki. :):)

Viranka!
Kitartás!!! :):)
Az ekcémára is vannak remek homeopátiás készítmények - tüneti és alkati szerek egyaránt.

Amikor már úgy érzed hogy semmi nem használ, lehet hogy érdemes lenne felkeresnetek egy homeopátiás szakorvost - ott mindenre van természetközeli megoldás. :):)

A nyári napfény is nagyon jótékony hatással van...

Gremese!
Hihi! Na persze, jól nézne ki... :):)

Nekünk is bőven ráér a találkozó tavasszal, akkor már biztosan szép lesz az idő, kevesebb ruhát is kell rájuk adni valószínűleg, stb.

(Az influenzától én is rettegek, jövőre kérek védőoltást az egész családnak. Kár hogy csak 6 hónapos kortól adható...)

Vadvirág
Vendég

Anitja: annyi port tegyél bele, hogy megfelelő sűrűségű legyen. Itt nem kell pontosan kimérni, mint a tápszernél. Nem baj ha most még cumisüvegből eszi, majd ha már mást is eszik kanállal, akkor próbálkozz újra. Lehet, hogy szívesebben fogadja majd.

Majd még írok, csak enyém gyerek is nyügi!

Kép
Kép
timi26

dmaggie: nekem van egy 3 éves húgom is apukám révén és őt 37 évesen szülte az anyukája és mi is aggódtunk érte hogy minden rendben legyen és őket is nagyon alaposan vizsgálgatták a 9 hónap alatt volt genetikai vizsgálaton is és ott derült ki hogy kislány (Lili) ma már szerintem azért nagyon is kiszűrhető.

vadvirág: ráadásul a Lili is ikernek indult csak az másik baba felszívódott:(
a tesómmal teljesen más egyéniségek vagyunk belsőleg nagyon mások vagyunk pl kettőnk közül én vagyok a nyugisabb és a megfontoltabb ő nagyon izgő mozgó.

Viranka: Valahol azt olvastam hogy ikernek kb.5% esélye van hogy ikrei szülessenek igy egyszer sem gondoltam hogy esteleg ketten vannak de igy Petrusomnak majd sok sok év múlva 100% esélye van hogy ikrei legyenek:)

Nem tudom mi van ma vele de nagyon nyügi alig akar aludni.És olyan szépen lement a combiból a pukli és gremese nem nyomkodtam neki hagytam hogy elmúljon magától köszi a tanácsot.
Egyfolytába a cumi és a keze a szájába van egyszerre.
Lehet a foga? Szerintetek?

Kép

Kép
agica1126

Ádi is nyügi, úgyhogy megint front lehet, vagy mindegyikük fogzik...?

Anitja, a koszmóval ugyanúgy állunk, mint ti, egy vaskos réteg nem puhul fel az olaj hatására sem, a Babét én is használom, de nem vitte le. :shock: Gy. orvos szerint nem adni fel, hónapokig is eltarthat a kezelés... háááát, nem is tudom. Azért legközelebb rábeszélem arra a pakolásra, amit Granda íratott fel a pici lányának, hátha az jobban megbontja a koszmót.

Kép
Kép
irina

DMaggie: igen, 35 felett jobban figyelnek a kismamikra, ez jó (de szerintem van negatívuma is: túlparáztatás). Én az amnoót nem merném bevállalni, túl nagy a vetélés esélye (1: 100), de mindenkit nagyon bátornak tartok, aki megcsináltatta. Akárhogy is, ha 3 gyereket akarunk, a 3. mindenképpen 35 éves korom felett jönne csak...

Kép
Kép
irina

amniót! :oops:

Kép
Kép
irina

Timi! Almát-banánt már nagyon szépen eszi kanállal, de a pép túl híg, a cumisüvegből akkor mehet? Nem gond? Más is ad már pépet? Hogy csináljátok? Félek, hogy a pohár bevezetése nehéz lesz, ne tudjátok meg mennyit cuppogtam neki, amikor a csőrös pohárral próbáltam etetni, Ő meg csak nézett mint egy mukinyúl, hogy mi a fenét akarok ezzel a müanyag izével... :lol:

Na most van egy kis időm, megyek visszaolvasok :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Bocsi, hogy így bepofátlankodom ide, de szeretnék nektek ajánlani egy lehetőséget, én kismamaként egész jó TGYÁS kiegészítést összeszedek vele: www.bogen.5mp.eu

Kép
bogen

Anitja
Elképzeltem, ahogy bokáig érő körmökkel jógázol és jót nevettem :lol:
No de azért enyhébb kiadásban van pár pénztáros néni, akik megirigyelhetnék az indiai jógikat (na persze a jógiaknak igazi, a nőcinek mű a körme...)

Viranka
Asszem a többeik is mind azt javasolták, hogy (legalább még egy ideig) tarts ki és ne add fel a szopit! Én is ezt forszíroznám! De a gondjaidat megértem, mint az összes vegyeske, amikor először pótolt tápszerrel :?

Maggie
Dettyk
Dotildi

Köszi a férjemnek!a dicséreteket(majd átadom, hadd hízzon a mája). Dettyk: valóban nádszövet-féle a belső rész és rengeteget jártunk utána. Először kideríteni, hogy egyáltalán hol kapható nem milliós áron, azután a fajtája! Kb 6 féle mintát vettünk, mire döntöttünk :lol: És mindezt 3 körben, 7 hónapos várandósan a rekordmelegben :D Az ötlet magától jött, itt ugyanis semmi nem műanyag, minden eredeti (tömör)fából van. Így van súlya is...A fogantyúk az IKEA-ból vannak, kb. 70 db kellett nekünk :shock: mert hát ugye a háló-gardrób és a nappali kisszekrényei is ugyanilyen anyagból vannak.
Dotildi:Szerintem bátran vágjatok bele az előszoba-szekrénybe - és a tervezett elkészülési időt kapásból szorozzátok be hárommal :lol:

Heni
Én is azt tudom írni, mint a többiek járóka-ügyben: Nem annyira lukacsos, h kilátna a gyerkőc és valóban nem olyan merev az alja.

Kép
granda

Viranka

Láttad Petra jobb szemét az iriszének folytonossági hiánya van vagy a szembogara van elfolyva kicsit.Azt mondták már igy született bár én a kórházban nem vettem észre.De lát vele rendesen azt mondta a gyerekorvos hogy nagyon nagyon rég látott már ilyet.Ez egy nagyon ritka "betegség".ez lesz a szépséghibája:( A mi dokinknak(Halász) is említettem hogy létezik hogy igy született és ő meg azt mondta hogy nagyon sok babának van ilyen speciel én még egyről se hallottam.

Kép

Kép
agica1126

Ágica! Én észrevettem a képeken, hogy Petrának olyan a szeme. Tényleg, mintha a szembogara "lefolyt" volna.
Én már láttam ilyen embert, először érdekes a látvány, de hamar meg lehet szokni. És tökéletesen látnak!

Nálunk idági esett. :evil: Még mindig csöpög... :evil: Nem tudunk elmenni sehova! Én már úgy várom a tavaszt, mint a messiást!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Ágica, képzeld, az anyukámnak is lett volna egy ikertesója, de őt meg anyukám "bekebelezte". Ez akkor derült ki, amikor néhány éve eltávolították a méhét egy ciszta miatt. Akkor derült ki, hogy a ciszta a testvére volt, haj- és körömdarabkákat találtak a szövettani vizsgálaton. Az én orvosom operálta, mondta is később, hogy ez is nagyon ritka.

Irina, ha már a statisztikát nézzük, annak még nagyobb volt az esélye, hogy Down-szindrómás gyerekünk legyen, 1,5 %. Az amnio miatti vetélési arány pedig nincs is 1 %, azt hiszem itt az orvosi rovatban olvastam, hogy 0,5 %. Persze én is féltem egy kicsit, de próbáltam lenyugtatni magam. Úgy gondoltam egyrészt, hogy az orvos nem először csinál ilyet, nem akar rosszat sem nekem, sem a babámnak. Jobb biztosat tudni. A kicsivel meg megbeszéltem annak idején, hogy mi fog történni, kértem, ne mocorogjon, nehogy eltalálják a tűvel, bírja ki szépen azt a néhány percet. Előkészületként pedig óriási mennyiségű magnéziumot szedtem, amit később is folytattam. A beavatkozás után a férjecském jött értem, én pedig szigorúan feküdtem néhány napig. (Drága volt, mert a kocsival olyan lassan ment, mint még soha.) Dolgozni pedig csak 2 hét múlva mentem. Csak egy picike pötty emlékeztetett a hasamon sokáig arra, hogy mi is történt. Tényleg nem fájt, csak szúrt a tű hegye.
A Kedves félt még nagyon, mivel előtte már láttuk 4D-n, hogy milyen kis formás, gyönyörűség lakik a pocakomban, elbizonytalanodott. Ő is féltett a vetéléstől, de megnyugtattam, nem lesz semmi bajunk. Így is lett. A négyhétnyi várakozás volt a legrosszabb az egészben, de akkor megtudtuk, hogy nem találtak fejlődési rendellenességet. Most, meg már tépi a hajamat az egykori pocaklakó.
dmaggie

gremese: Hogy érted hogy érdekes? És milyen volt? Sokára szokta meg a szemed hogy a másiknak olyn furi mikor ránéztél.Kicsit féltem a Petrust ettől hogy ha valaki ránéz mikor már nagyobb és estelg csúfolják majd emiatt :( Rettegek ettől!!

Kép

Kép
agica1126

Viranka, eszembe jutott, hogy a Babavilágban volt erről szó. Még keresgetek, de ezt találtam:

[quote]S írta:ziasztok! El szeretném mondani, hogy a 2007. május 12-i adásban tárgyalt bőrbetegségre (az ekcémára és allergiára) megtaláltuk a gyógyulás útját! Neked is szívesen elmondom, ha felhívsz, vagy írsz e-mailt. Bárány-Ihász Renáta 0630-2960642 illetve bara
dmaggie

dmaggie:
milyen érdekes eszméletlenül hihetetlen.mondjuk én egy valakiről hallottam ilyet a tesóm volt osztálytársának egy pukli volt a hátán és levetette és ott is kiderült hogy az ikertesója volt.Elég borzasztó ezt igy hallani de ez az igazság...

Kép

Kép
agica1126

Granda! Nagyon aranyos a kis Linda! Tényleg mint egy kis Sellőlány :lol:
Koszmó-kaparászás:mindennapos, már nem is kímélem... :(

Ktimi! Édes Ádika Apájával, látszik, hogy imádják egymást.

Jaj Timi! Nagyon jók a képek, a "koszmóvédekezős" tetszett a legjobban, ezt lehet mi is kipróbáljuk, csak győzzem olajjal

Védőnő: nálunk egyszer volt amikor megszületett Nolek, meg a doktornő is akkor

Vadvirág! Gratula az 5 hónaphoz a Lánykáknak!

Heni! Nagyon édes olvasó Petike, jaj és hogy mosolyog teli szájjal, de cuki

Becka! Szerinted lehet, hogy a babajóga, meg masszázs miatt csinál előbb mindent Levi? :roll: Tegnap én is jógáztam majd egy órát Nolekkal, végre lehet vele, eddig nem nagyon tudtam

Dotildi! kár, hogy nincs céklaevő Dorka fotód :lol:

Maggie! Mannyire fiús a kis Albert, nagyon helyes :lol:

Móni! Aztaaa Gréti cica ilyen ügyes :shock: ? Hol vagyunk mi még ettől? :?

Irina! jaj de jó, még a végén álomszuszék lesz Ádi, és csúcs szuperek az új képek, nagy "kópé" ez az Ádi! :lol:

Még van 1 oldal, vagy 2 :shock: ? jesszus mennyit írtatok megint, ezt képtelenség követni, de én annyira el akarok mindent olvasni :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Halihó!
Sajna ismét csak gyors helyzetjelentésre futja, de igyexem jönni majd.

Mátémanó elégé maga alatt van. 1 hete kapja a tejalapú tápit, és folyton nyűgös és sírdogálós, mert csikarja a pociját, és rengeteg a beszorult puki. :( Ma felhívtam a dokinénit, és azt mondta, akár 1 hónap is lehet, míg megszokja a szervezete :shock: :cry: , úgyhogy várjuk ki, és ha nem javul, akkor kap másmilyet (most azért nem akar váltani, mert a túl gyakori váltogatás is kikezdené a pocakját). Addig is Lycopodium 9ch napi 2x5 golyócska a terápia. Amúgy Apája se bírja a tejet.

És én is magam alatt vagyok, mert alig van tejcim. :cry: Most már tényleg. A napi egyszeri szopi se nagyon jön össze, eddig legalább hajnalban jóllakott vele... tudom, boldog lehetek, h 4.5 hónapig sikerült, de akkor is nagyon rossz. Lelkileg főleg. Ezt a fajta bennsőséges kapcsolatot nem pótolja semmi (azért megpróbáljuk, persze)... a következő Babánk pedig nem most jön még... mindegy, még próbálkozom, de sajna az is a baj, hogy már nem bízom benne. A hangulatom is más, inni is hiába iszok, kijön "alul", szóval tuti hormonálisan apadok el. :(

Granda: nagyon szép lett a lakás, minden elismerésem a Férjedé és a Tiéd!!! :wink: :D :D Köszi a képeket! Még valami: végül úgy oldottam meg a rácsvédő-kérdést, h 2 rácsvédőt tettem fel egymásra. Most kicsit olyan gumiszoba-fíling a kiságy :lol: , de legalább használ!!!! És igen, sajna Máté bárhonnan felkúszik a sarokba, bármennyi időbe teljen is. Ott érzi magát biztonságban. :oops:

Jaaaj, beteg Babák és Tesók, Apukák és Anyukák! Gyógyuljatok meg! +++++++++

Bongyi: én is a Granda által írt boiron-honlapot tudnám javasolni. De ne felejtsd el, h a homeopátia nagyon testreszabott dolog, mindig jó kikérni spéci gyógyszerész v doki tanácsát, pontosan leírni a tüneteket, esetleg az is jó, ha az illető már ismeri is a gyerkőcöt.

Gyönyörűek a fotók, Csajok! Mármint a Babák rajta! :D

És úgy örülök, hogy egyre többen vagyunk! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

https://www.babanet.hu/faq/bor06.php
http://www.sanatopic.hu/ekcema.php
Itt is ezzel foglalkoznak.
Anitja, a másodikat a Te figyelmedbe is ajánlom!
dmaggie

Horcsog! De édesek a Lúrkók!

Emese! kacsacumi :lol: :lol: :lol: cuki!!!

Granda! Háááááát de ügyeeeees a Férjed!!!! Csak ámulok-bámulok!!!Gratulálok!!!

Na még maradt fél oldal, majd talán este... gondolom addigra még 2 oldalt teliírtok :lol:
puszi addig is

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Na igen. Úgyhogy ha Máté alszik, akkor dolgozgatok, ha pedig fent van, állandóan tornáztatom, gyömöszölöm, mert csak így nem nyafog, hogy fáj Neki. A fogáról meg ne is beszéljünk, ugyan látni nem látok változást, de ezerrel tömködi az ökleit és dől a nyál.

Bocs, hogy kivételesen ilyen negatív vagyok, de ez egy ilyen hét... :? és még az eső is szakad, és muszáj kimennünk vásárolni így is, mert Gergő ma nem fog ráérni, hiába kérném meg... :(

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok Anyukák!
Régi adósságomat rovom le most nektek. Íme a gyerekek:
Gergő és Zsuzska
Kép
Gergő
Kép
Zsuzska
Kép

Most mennem kell, de igyekszem legalább pár napra visszamenőleg visszaolvasni.

Puszi
Gica

Kép
gica1

Gica! Annyira szépek!!!! Olyan formásak! :D :cry: :D :D

Detti
KépKép
kiskolbi

És ugyanúgy tartják a kezüket! A lábukat pedig pont tükörképként!!!! Besz*ráááás!!!! :shock: :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok,

Én is csak most hozom be a lemaradásomat.
Minden baba édes, Gica, Gergő és Zsuzska nagyon helyesek:) ugyanilyen nacija van Robesznak is :D
Emese, kacsa :D :D :D
A talit én is későbbre tenném, úgy várooooom a tavaszt!
Viranka, kitartás és ne add fel, biztos van valami megoldás, megértlek, h ki vagy, kitartás! Bálint rendbe fog jönni, mindent próbálj ki!
Irina, gartulálok a 10 órához, remélem hozzászokik a hosszú alvásokhoz :)
Jaj letöltöttem a gmailről a recepteket, csudajó, hogy küldtétek, hasznos nagyon.

Dobok most egy képet, majd még próbálok jönni. Kép

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok!

Bocsi, de eddig nem volt kedvem ideülni :oops: , olyan szürke kint minden. Most meg aludtam egyet Szelivel (ő még mindig durmol). Délelőtt meg voltam pajzsmirigy UH-n. Irina! Mindent rendben találtak! Juhhéjj! :D

Heni! A mi utazóágyunk is nagyon stabil. Anyukámnál van, ha ott vagyunk, abban alszik Szeli. És persze majd visszük magunkkal, ha végre elmegyünk valahová… :twisted: Zsolti eléggé itthon ülős. Persze ha motorozni hívják, akkor nem! :wink:
A mi utazóágyunkban nincsen kapaszkodó. Viszont szerintem a hálós járókában tudod altatni is Pétert. Úgy látom, hogy két dologra szeretnéd használni. :roll:

Kacsacumi: :lol:

Bongyi! Javulást a családnak! :(

Granda! Hát a férjed fantasztikusan ügyes!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Lányok, köszönjük a dícséreteket, nagyon feltöltődtem tőle :D

Kiskolbi, ne emészd magad a tejcsi miatt! Gondolj arra, hogy csodálatos ajándék, hogy egyáltalán meg tudtad tapasztalni a szoptatás élményét :) És előbb-utóbb sajnos mindenképp bekövetkezik az elválasztás/elválasztódás pillanata.

Anitja, majd megpróbálom a legközelebbi céklaevésnél lefotózni Dorkát. De érdekes mutatvány lesz, mert én is nyakig céklás leszek :lol:

koszmó: nekünk mikor előjött, azt mondta a dokinénink, hogy felejtsem el az olajat, és a gyógysz.tári tégelyes popsikenőccsel kenegessem 4-5 napig. Nálunk bevált!

L.móni: nem is rossz ötlet, legközelebb a szomszéd kezébe nyomom Dorkát, ha miattuk felébred :wink:

Tejpép: ti milyet adtok jelenleg a bébiknek?

Kép
dotildi

Dotildi! De édesen vigyorog Dorottya! Látom, szereti a vizet! :D

Móni! Nem semmi a sógorod, de jól megleckéztették!!! :twisted:

Zajok: Apa mindig azt mondja, hogy szoktatni kell Szelit az zajokhoz, mert ez így nem állapot (pl. nem lehet mikrózni, mert a csengőjére általában felébred(ne) Szeli). De mondtam neki, hogy basszus van egy tök nyugodt, jó alvó babánk, akkor most miért vársz el még többet??? :roll: És szerintem tiszteletben kell tartani, mikor alszik, ugyanis KIZÁRÓLAG (!) azokra a zajokra ébred fel, amire én is fel szoktam. Most akkor miért várnék mást egy (holnap!) 4 hónapos babától… Aztán szerintem belátta, hogy igazam van! :D

Kakqék mikor is jönnek haza? (Látod?! Hiányzol! :D )

Kép

Kép
regcsiken14

Granda!
1001 bocsi szuper aszekrény megminden.
Párodnak mi a foglalkozása?

Ágica!
Csini Petra.
A szeme miatt ne agodj itt nem messze van egy kislány az ő szeme
olyan minta macskáé és ráadásul neki mindkettő.

Gica!
Csudi szép Zsuzsi és Gergő és milyen egyformák.

Nektarin!
Hát ezek a szemek Robesznek nem semmi!

Anitja!
Köszi.
Te is rakhatnál képet Noelről.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Anyucik!

Ki akar venni borostyán nyakláncot van a vaterán
a Babaápolás résznél.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Dmaggie! Nagyon jókat írsz!!! Köszönjük! Majd kérjük, hogy írd le, mikor mit tanítsunk a gyerkőcöknek ahhoz, hogy mindent idejében sajátítsanak el! 8) De akár írhatsz egy szakdolgozatot is erről! :wink: Engem biztosan érdekelne! :lol:
Ezt jó, hogy leírtad, mert én is paráztam a 35 év feletti gyerekvállalástól. Bár ez a szurkálás elég ijesztőőő! :? Nekünk HA lesz is ketteske (Apának már hármaska :shock: ), akkor biztos, hogy legalább 3-4-5 év korkülönbséggel.

Jaj Anitja! Miért vágtad le a körmöd??? :cry:

Ágica! Örülök, hogy lement a dudor a combiról! :D
Csúfolásra minden gyerek talál okot! Szerintem ezen ne aggódj! Én nem vettem egyébként észre, most meg már nem is találom a képet. :oops:

Kiskolbi! Fel a fejjel!!! Nagyon jó, hogy ennyi ideig tudtál szopiztatni!!! Ne keseredj el!!! :D
Máté pocakjának pedig mennek gyógypuszik!!! :)

Jaaaaj! Gica! Nagyon aranyosak! Végre!!! Nagyon szépek!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Csajok! Képzeljétek! Mivel ki tudja, hogy leszek-e még várandós, feltettem a vaterára a kismama ruháimat (és ki tudja, hogy akkor éppen milyen évszak lesz :roll: ). Éééés már vagy 4-et el is adtam egy-két hónap alatt! Szelikének veszek belőle mindig valamit! :D Annyira örülök ennek!!! :D Meg a nandu kendőt is simán eladtam jó pár hete (700 Ft-ot buktam rajta), abból pedig vettem a mei tai-t! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi,
Zajok, hát nálunk is vannak zajok, amitől Robesz felébred, de nem is inkább zajok, ő arra ébred, ha sokan duruzsolnak felette, pl. ha elmegyünk Anyósékhoz stb., Anyósom mondja állandóan, hogy szoknia kell a zajokat, de basszus, otthon ketten vagyunk, most álljak neki kiabálni. Szóval szerintem is örülj neki, ha jól alszik.

Kiskolbi, tök jó, hogy eddig is tudtál szopiztatni, szerintem se keseregj, remélem hamar rendbejön a poci.

No megyek, még olvasok

Hörcsög, hát igen, néha én is elveszek a szemeiben:)
Imádooooom, annyira tud nézni.

Granda, hát a szekrények nagyon tutik, irigy:)

Kép
Kép
nektarin

Regi
Hát ez tök jóóóóóó! (a pajzsmirigy) :D
Regi Te vagy itt az ész! Tényleg, ha két dologra akarja Heni használni a járókát/utazóágyat, akkor inkább járókát kellene vennie, mert abban aludni is lehet. Az viszont igaz, h nincs aza járóka, amit olyan kicsire össze lehetne csukni, mint egy utazóágyat :shock:

Gica
1. okosak lesznek (szép magas a homlokuk)
2. Jó lesz a ritmusérzékük (egyszerre vezénylenek)
3. És már MOST csodaszépek! :wink: :D

Nektarin
Nagyon helyes a krapekod! És most jut eszembe: írtad, h ha lányod lett volna, Linda lett volna, nekem meg a férjem Robi :lol:

Horcsog
A férjem vállalkozó, de érdekli a barkácsolás és mindent a saját kárán tanult meg. Azért azt elárulom, ősz hajszálaim száma triplájára emelkedett a felújítás során és még most sincs vége :shock: Kész Petrocelli!!!

Kiskolbi
Nagyon igaz: "és még az eső is esik..."DEEEEE én már a zsigereimben érzem a tavaszt és ezerrel tervezek, ha ülni tud már linda, hány helyre megyünk kirándulni!!!Azt hiszem, itthon csak ideiglenesen fogunk táborozni :D

Kép
granda

Képzeljétek megszült(császárral) ma az ikres kolleganőm feb.14-re volt kiírva a kislány 2,8 kg a 13:14-kor a kisfiú 2.5 kg 13:15 kor:)Egészségesek! És jól vannak:)

Kép

Kép
agica1126

ÁGICA!!!!A barátnődnek:

Kép

Kép
granda

Köszi! Átadom neki:)

Kép

Kép
agica1126

Ágica!

Én is Gratulálok nekik.

Nekem van öcsém és hugom ők is ikrek,de ég és föld nem csak kinézetre de természetre is.

És amit el felejtettem ma 1 éve hogy először láttam a kislányom
mindössze 6mm volt.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Gica, csodásak az ikreid, és hogy hasonlítanak (mindig ledöbbenek azon, ha kétnemű ikerpár tagjai ennyire emlékeztetnek egymásra, bár nem tudom, miért lep meg, hiszen nem ikertestvérek is lehetnek igen hasonlók... :roll: ).

Nektarin, csodaszép a kispasid! ;-)

Regi: szuper, hogy minden rendben a pajzsmirigyeddel, nagyon örülök!!! (Pont ma voltam vérvételen, hát, annyian ülnek a rendelésen, hogy nem igaz, nagyon sok az ilyen beteg... :cry: Mázlim, hogy a terheseket, szoptatós anyákat előreveszik).

Kiskolbi, együttérzek Veled, ez a pocifájás, a "visszatérése" nagyon megviselhet Titeket lelkileg. Bele sem gondoltam ebbe, hogy a tápszer ilyen hatást válthat ki eredetileg is pocifájós babáknál... :shock:
Fogzás: hát, nálunk is olyan, mintha bő három hónapja tartani. Már meg sem kísérlem sokszor kitalálni, mi az oka, ha Ádó nyűgös, valami mindig van. Csak a "ráfogás"-t azért nem szeretem, mert aggódom, hogy ezzel az ember figyelmét elkerülheti valami más, lappangó dolog akár... na, nem hintem tovább a parát, most nem is arra van szükséged.
Kolbi, AZ NAGYON SZUPER DOLOG, HOGY EDDIG SZOPTATTAD MÁTÉT!!! És ezt nem csak úgy, udvariasságból mondom, megküzdöttél a dologért, a tejkő, túltöltődés stb. ellenére mindig folytattad!!!

Kép
Kép
irina

Ágica, szívből gratulálok a barátnődnek és családjának az ikrekhez! Micsoda élmény lehet!!!!!!!!!!! :D

Kép
Kép
irina

Anita!
:):)

Ágica!
Mi is GRATULÁLUNK a bébikhez!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Bocsánat, megint eltűntem.
Még mindig beteg vagyok, meg most dolgoztam is a 3 nap...

Most csak Virankának:

Marcimnak atópiás dermatitisze van. Az az ekcéma egy fajtája.
Születés után jött ki.... Egy csomó orvost kipróbáltuk.. és egy pesti drnő jött be, a Heim Pál főorvosa. Hozzá járunk magánba. Az Ő krémjei csodákra képesek. Sajnos mi eddig nem nőtük ki. :(
Ha gondolod akkor megírom az elérhetőségét.
Amugy mi is 2 fajta szteroidosat és egy testápolót használunk.
Fürdetésre meg: Linola Fett N olaj. Patikában lehet venni 1700 ft körül van. Esetleg próbáld ki.

Majd jövök...

Kép
Kép
h@jni

Ildi!
GRATULA a 6 mm-es évfordulóhoz!!! :):)

Vannak esetleg fotóid a tesóidról? Szívesen megnézném Őket ha lehet, kíváncsi vagyok mennyire hasonlítanak. Ők egy- vagy kétpetéjű ikrek?

Vadvirág
Vendég

Köszönöm mindenkinek!Átadom neki!Biztos jó érzés lesz neki hogy mások akiket nem is ismer ilyen örömmel gratulálnak neki:)

Kép

Kép
agica1126

Csajok, HOZZÁTÁPLÁLÁS: lehet, hogy már ismertétek, lelestem az augusztusi topikból (köszönet érte nekik):

http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

Kép
Kép
irina

Vadvirág!
Köszi.

Sajnos nincs kép róluk a gépen.Két petéjű ikrek.
De nem hasonlítanak kicst se,a hugom inkább rám.
A hugom alacsony és dundi az öcsém magas és átlagos.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ildi!
:):) Annyira érdekes, olyan szívesen olvasok ikrekről. Pláne akik már felnőttek... :):)

Vadvirág
Vendég

Dotildi! Nagyon édes kis Dorka, ő is nagy betyár :lol: látszik a szemein :lol:
Szerinted tubusos popsikrém is jó a koszmóra? Nekünk az van :roll:

Viranka!Én is ekcémás voltam, illetve még néha kicsit előjön, nekem azt mondták csecsemőkori, ehhez képest most múlt el a leghosszabb időre a terhesség alatt :? . Viszont Noel ezért kap hipoallergén tápszert.
Próbáltad teljesen elkerülni a tejtermékeket? nekem attól javult néha.

Bfagi! Jobbulást a Férjecskédnek :!: Hős vagy, hogy így ápolod Őt a Baba mellett

Granda! Ráadásul a lábkörmömről van szó :lol: azt növeszteném meg :lol:

Kiskolbi! Milyen tejpépet adsz? Mi a rizspépet, amit Hajni ajánlott (Sinlac), és egyenlőre nincs gond, bár még csak szoktatom
Nekem is fogyóban a tejcim, érzem sajnos :cry:
De azért Noel szopizik, Ő képes az üres cicit is órákig szivogatni :lol: Hajnalra is egyre kevesebb sajnos :(

Hajni! Te hogy állsz a Sinlac adagolással? Mikor adod? Mennyit? Mivel?

Jaj Gica! De édeseeeeeeek ezek a Babácskák!!!!! Végre végre látjuk őket, és egy fiúcska meg egy lányka! csodálatos :lol: csodálatos!!! Köszönjük a képeket!!! Sok puszi Nektek!!!

Nektarin
! Jaj de helyes kispasi Robesz! Naggggyon komoly 8) :lol: !

Regi! Jaj de jó, hogy rendben van a pajzsmirigy eredményed, már akartam írni, hogy van egy ászana ami helyrehozza a pajzsmirigygondokat (túlmüxit, és az alulmüxit is) és ez a gyertyaállás, és változatai, biztos ismered...
Micsoda kereskedő asszonyság lettél, gratulálok, ügyi vagy 8)

Ágica! Gratulálok én is az ikres kolleganődnek!

Végigolvastam!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: hiphiphurrá
Most megyek a gmailre 8)

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?