A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Jaj, most jut eszembe!

AMI! Még egy hét telt el, ma popdaráló! Bár rohadtul utálom, mármint jó lenne a műsor, csak a színészek is olyan kandúrokat fognak, meg az egész.
De főleg a táncos csajok közül a hosszú szőke hajú idegesít! :evil: :evil: Olyan fejeket bír bevágni, a falra megyek tőle. És nem tudom levenni róla a szemem. Szörnyű! Pirike! Egyébként utána néztem, Lillának hívják.
Na csak ezért ugrottam vissza! AMI! Hajrá! :lol: :lol:

Viszont utána a beugrót nagyon szeretem. Annyit röhögök rajta!

Na most már tényleg jó éjszakát!

sz.andi

Sziasztok!

Mindent visszaolvastam, de írni már nem nagyon maradt erőm.
A legjobban az "akárhol szoptatós" téma ragadott meg. Lehet hogy sokan meg fogtok érte kövezni, de én frankón rosszul vagyok tőle ha egy nő mindenki előtt "premier pláne" kidobja a mellét és szoptat. Sok évig dolgoztam étteremben és voltak olyanok, akik kaja közben, full teltháznál, ott az asztalnál, az étterem közepén nekiálltak szoptatni. Tőlük 1 méterre meg tök idegen üzletemberek tárgyaltak, más családok vacsiztak, meg ilyesmi. Szerintem meg lehet ezt oldani kultúráltabban is. Pl a volt mhelyemen a tulaj mindig úgy kérte az asztalfoglalását, hogy a sarokban üljenek, így a felesége háttal a tömegnek, tök nyugodtan tudott szoptatni, és arra mindig nagyon ügyelt, hogy mondjuk a felszolgálókat se hozza zavarba a csupasz mellével, így egy textilpelust borított a vállára, ami szépen takarta a dolgokat. Ezt totál jónak tartom. De ha egy vadidegen vendég megkérdezte volna hogy meg tudja-e valahol szoptatni a babáját, bizots találtunk volna neki egy nyugodt sarkot egyébként is. Szóval nincs ezzel semmi baj, csak nem kelle úgymond kérkedni vele, hogy HŰ, Ő BIZONY MOST SZOPTAT, HADD LÁSSA MINDENKI...

Örülök hogy előjött ez a kérdés. Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is, pro és kontra!

Hát, ennyire futotta ma tőlem! Holnap tuti nem jövök mert szülinapozunk. A strand tutira nem fog összejönni, de lehet hogy lemegyünk valami dunaparti helyre, amit én nem ismerek, de a sógoromék azt mondják jó.

Mindenkinek jó hétvégét! cuppa!!! :wink:
Vendég

Wera, tök egyetértek. Hosszú pályafutásom során tényleg millió extrém helyzetben kellett már szoptatnom, de soha egy percre eszembe nem jutott ezzel kérkedni, hivalkodni. Mondjuk nem is vagyok az a magamutogatós. Viszont tök jó erre a KENDŐ, ami ápol és eltakar. És kis helyen elfér. A kisbaba pedig hónapokig meglapul benne, van, hogy észre sem veszik. :lol:

potyka

WERA!!!!!!!!!! MIATTAD JÖTTEM!!!

Érezzétek nagyon jól magatokat!!
Ezt neked küldöm:

Kép

Kép

Kép
ibm

A szoptatással kapcsolatban hasonló a véleményem,engem is meg lehet kövezni,de én úgy gondolom,hogy kizárólag rám és a babára tartozik és persze Apa nézheti ha szereetné,de senki más!!!!!!!
Nekem a barinőim is ha szoptattak mindig elvonultam addig,hiába mondták,hogy nem kell,én valahogy úgy érzem ez nem tartozik másra!
Ha elindulok valahová megfogom szervezni az életünket!
De: "mindenki másképp csinálja"!

Sz.andi! Mág este jót röhögtem a hozzászólásodon! :lol:
Igen újra popdaráló és újra egy hét!
A csajoktól én is full rosszul vagyok!! :twisted:
De amúgy szeretem nézni,nekem általában minden zenés műsor bejön!

megyek visszadőlők még Apa mellé!
Anyira fáj a gyomrom! :cry:

Kép

Kép
ibm

Kép WERA! EZ A TIÉD!
Vendég

Jo reggelt!

Wear: boldog szuletesnapot! A legeslegjobbakt es sok sok oromet!
MAra pedig szep napot, jo strandolast!

A szoptatosdit ne sem ugy gondoltam, hogy kinn van a fel mellem, akiket lattam hazon kivul szoptatni sem volt egyik sem magamutogato, de pl tenyleg kendo, pelus....es jo helyezkedes. Valoszinu sosem fogok egy bevasarlokozpont padja nszoptatni, d emiert ne szoptatnek egy parkban vagy mondjuk egy kajaldaban...
Multkor hogy volt a korhazban altatodal tanulas, voltak ott anyukak, mindegyik, ahol ahogy epp ult szoptatott, es egyik sem volt visszataszito, egy csupasz mellett sem lattam, viszont az latszott bekes nyugodt a gyerek.
En is valahogy igy kepzelem...
ez nem azt jelenti egesz nap csavarogni fogok a gyerekkel, mondvan szoptatni barhol tudok, hisz szerintem kell hozza a csend a meghitt hangulat- foleg az elejen amig nehezebben megy- de azt sem fogom csinalni, hogy csak azert csak 2-3 orat maradok valahol mert jon az eves ido, vagy ott figyeljen mindig a melegito termoszban a tejcsi cumiban, vagy amit imadok, amikor hallom az uvolto gyermeket( nem 3 eves) es a mamaja mondogatja neki, majd ha hazaerunk kapsz...hat szegenyke....
de tenyleg mindenki maskepp csinalja!
Szamomra a szoptatas termeszetes jelenseg, es bar sosem bamulom konkretan ha jelenletemben valki szoptat, de probalok termeszetes maradni, es ha az anyuka tvabb beszel, tovabb beszelgetni vele, stb...

En annyira nem is ertemmikor ebbol jogi ugyek vannak, hogy itt meg it szoptatott nyilvanos helyen anyuk( azt hiszem kulfoldon talalkoztam ilyennel) mert en ezt nem erzem kozszemerem sertesnek, mert az tenyleg megoldhato, hogy magabol a mellbol semi ne latszodjon ki, az meg hogy egy kis buksi egesz kozel szuszog a mellunkhoz- ebben semmi visszataszito nincs.
De en is lattam mar olyat, amit wera irt. Speciell a csalad ahol szitterkedtem. Egyreszt 3 eves gyerek mindig ugy altatta el magat, hogy nyukalt anyja polojaba, barhol is voltunk- na ez beteges, masreszt mikor jott kisteso minden tovabbi nlkul a Vaci utcaban valam ipuccos kavezoban elokapta a no a cickot, de semi takaras, vagy szopis felso, vagy kendo, csak ugy...na az szamomra iskicsit sokk!

No lassan ebresztgetem uramat, mert vannak azert indulas elott tennivaloink. Bar lehet hagyom addig mig a hajmosasi akciot veghez viszem:)

Sajnalom, hogy rogton reggel ilyen hosszura sikerultem....

Ja igen a mai receptkerdes: jol bevalt sprgas recept? Mondjuk leves? Vagy valami amikor nem csak magaban parolt sparga, az annira nem jon be nekem!
A kremleves naggyon fincsala, ha nem lenne pocolako menne bele pia is, de igy is nagyon kis nyarias fincsiseg!

Na mindenkinek csodas napot!
Vendég

Weranak: hogy ma se maradj turo nelkul:) Kép
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Ma valahogy hihetetlen sz@r éjszakám volt! Hiába volt nyitva az ablak, nagggyon melegem volt, csomót ébren voltam, és mikor egyszercsak sikerült elaludnom, begörcsölt a vádlim! :shock: :evil:
Tudtok rá valami csodaszert? Plusz vitamin vagy valami?

Este gondoltam elsütöm azt a poént a páromnál, amit egyik nap itt írt valaki, de fordítva csattant az ostor.
Elkezdtem aggodalmaskodni, hogy már tök parázok a szüléstől, hogy mennyire fog fájni(ez nagyrészt igaz), és mondom neki, hogy befelé mennyivel könnyebben ment mint kifelé.
Erre Ő:"Neked." :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szoptatás. Én sem tenném közszemlére, más se tegye, vannak más megoldások!

Wera! Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok!!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Hupsz, ez lemaradt! :oops:
Kép

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Wera, nagyon sok boldog szülinapot kívánok! Legyen szép napod!!

S ugyan ő nem fórumozik, de a kismamatárs barátnőmnek is nagyon sok boldog szülinapot kívánok!!! :)

KépKép
hene

Kriszta, nem tudom van e összefüggés, de mióta nem szedem a Mg-ot azóta nem görcsöl annyit a vádlim. De lehet hogy ez hülyeség. Valakinek véleménye?????

KépKép
hene

Hene, és a magnéziumot a doki írja fel, vagy lehet recept nélkül is kapni?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Lehet recept nélkül is kapni azt hiszem. Azért nem tudom pontosan, mert én nem magne B6-ot szedtem, hanem pezsgőtablettát ittam. Neked nem mondta a doki, hogy szedjél mg-ot?? :shock:

KépKép
hene

Nem, nekem csak a vasat nyomatja.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Érdekes, szinte minden doki javasolja, mondja a Mg-ot. Nekem meg vasat nem kellett szednem. Igaz múlthéten volt az utolsó teljes laborom, és még ott is tökéletes volt minden erdményem.
Nem tudom hogy csináltam, pedig csak az első két hónapban szedtem a Gravidát, utánna meg csak a Mg-ot. A védőnőm azt mondta erre az utolsó laboreredményemre igazán büszke lehetek!

Egy szó mint száz, ha veszel nem fogsz ártani magadnak, és a babának sem. Nagyon sok kismama szedi!

KépKép
hene

Pont ezekre a vádligörcsökre, és haskeményedésekre szokták adni a Mg-ot!

KépKép
hene

Szerintem tuti beszerzek, mert nagyon rossz volt, még most is érzem a lábam. :(

Úgy nézem, szinte mindenki csavarog, apázik meg családozik. Én is akarok, de párocska dolgozik kettőig. Viszont holnap itthon lesz, megyünk BabaExpora! :D
Apa azt mondta rá, hogy babakiállítás! :shock: :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Enyém apám is dógzik, de csak délig. Utána ebéd anyukáméknál.
Én már nem tudok elmenni sehova kirándulni. Örülök ha élek, és a sarki közértig el tudok menni. Nagyon hamar elfáradok, és a pocakom is elkezd fájni. A fél óránként való pisilésről nem is beszélve. Hogy lehet így elmenni bárhova is. Apa mondta múltkor, mi csak pestre megyünk kirándulni, a bőrönd bekészítve (nekem)!!! :) :)

KépKép
hene

igen albgorcsre a mg ajanlott. Pont kerdeztem a vedonot, ugyanis nekem is gorcsol neha, pedig napi hat mg-t szedek. Mondta akkor nincs mit tenni, hisz erre lenne a mg, na meg a hasi gorcsokre. Mondta ha nagyon akarok napi fel kalciummal kiegeszithetem. Ezt nem tettem meg meg, mostanaban nem jott elo tul durva labgorcs.

es ahogy valaki irta, masszazs. Lefekves elot szoktam a vadlim atnyomkodni, gyurni, es tenyleg segit. Nem olyan nehez es kemeny!
Vendég

Anyjuk, mikor indultok, hogy állsza a készülődéssel, megbarátkoztál a kiválasztott ruhával???

KépKép
hene

Sehol senki? Mindenki itthagyott?????????? :cry: :cry:

KépKép
hene

Én vagyogatok, csak közben pakolászok, meg mindjárt jön öcsisajt netezni.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek!

Wera!

Nagyon boldog születésnapot!

Kép
Vendég

Na, csak ezt gyorsan elküldtem Werának!

Tegnap estére annyira bedagadt a bokám, és azóta sem húzódott visszább, hogy gyakorlatilag nincs is!

Borzasztóan néz ki...! :shock:

Pedig almát is sokat eszek. :roll:

A szoptatás témához annyit szólnék hozzá, hogy én frászt kaptam mindíg is attól, amikor hazajöttünk a picivel a kórházból, és némelyik látogató olyankor fejőstehénnek nézett.
Nem elég, hogy kezdetben ügyetlen az anyuka, és a baba is, még akkor vadidegenek bámulnak!
Tehát én már akkor kitessékeltem mindenkit, mondván ez csak ránk tartozik!!!
Én biztosan nem fogok nyilvános helyen szoptatni.
Mert bár a mellem akkor és ott a babatáplálás elengedhetetlen eszköze, de mégiscsak olyan intim testrészem, amit nem mutogatok senkinek!

Röviden ennyi.
Vendég

Sziasztok!

Muffin, nagyon szörnyű lehet ez a bizonytalanság… :cry: Kitartás!!!
Kimma, üdv a 30-asok között! A születéstörténeteket én is szoktam nézni. Ha nem felejtem el… :oops: Én is hol egyik, hol másik oldalon alszom. Mondjuk nekem általában a jobb oldalamat rúgdossa vagy oda feszíti a lábát, akkor nem is tudok azon az oldalon feküdni.
Andi, Babuli gratula a jó NST-hez!!!
Timi, nagyon jól néz ki a kalács! :P
Marcsi én itthonra a párom atlétáit szoktam felvenni. Legjobb!!! Jó hosszú. Csak utcára nem tudom felvenni, mert elég nagy a hónalj kivágása és kilátszik a melltartóm. 8)
Titi, remélem Olivér hamarosan meggyógyul!
Kriszti nekem is görcsölt a vádlim. Nekem a kalciumtól múlt el.
Wera Boldog Születésnapot!

Szoptatás: Ha úgy adja a helyzet biztos fogok az otthonomon kívül is szoptatni, de szeintem is lehet ezt nagyon diszkréten csinálni. Kendő, kicsit félrevonulva, stb...

Én mostanában rengeteg epret eszem. A párom nagymamájáéknál már érik. Tegnap olyan sokat kaptunk, hogy eper turmixot is csináltunk. :P
Mára elköszönök. Lassan készülnöm kell, mivel én még nem tudom mit vegyek fel a barátnőm lagzijára... :roll:

Vigyázzatok magatokra!!!

Kép
sziszka82

37. hét!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
sziszka82

Születéstörténetek:_ http://tavam.hu/index.php?cid=38&showall=1

(sokat én írtam :lol: , azaz meghallgattam lejegyeztem, blablabla, és ott az enyém is)

potyka

Sziasztok!!

Most jutottam csak géphez, mert reggeli után (10-kor keltünk :oops: ) lementünk egyet sétálni a városba! Már olyan rég mozdultam ki, és most jól is esett!!!

Wera!
Boldog Születésnapot!

Szopatatás: Hát bent egy belvárosi padon, vagy a bevásárlóközpontban tuti én sem fogom szoptatni... viszont abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a városban nagyon sok parkos, erdős rész van... vagy akár lemegyek a folyópartra (a kacsás szigetre) szóval lehet megoldást találni! De ahogy Anyjuk is irta, csak azért nem fogok rohanni hazafelé egy üvöltő gyerekkel...bizonygatva neki, hogy majd ha hazaértünk, akkor kepsz enni.

Anyjuk!
Nem tudom, hogy aktuális-e még hogy kérdezted, hogy a spárgából mit lehet csinálni. Én legtöbbször krémlevest csinálok...a csak spárga...2 szem krumplit belefőzök... egy csirkeleveses kocka, só, bors.
De ami még finom belőle... ha friss spárgából csinálod (és nem az üveges nagyon puhából) akkor csak enyhén sós vízben megpárolod (nem nagyon puhára). betekered bacon csíkokkal. És tepsibe raksz le pici zsiradékor, rá hagymaszeleteket. és ráhelyezed ezeket a baconba csavart spárgakupacokat. Lefóliázod, és sütőbe rakod.... majd picit fólia nélkül is átpirítod.... mikor már fólia nálkül van benn, mehet rá vékony sajtszelet is....

d.dodó

Sziasztok! Lenne egy kérdésem! Most fogok menni erre a vizes zsömlés cukorterhelésre, de senki nem mondta hogy azt mikor és hogy kell megenni. :? Megmondaná aki már volt hogy ezt otthon kell megenni mielőtt megyek vagy hogy?

Kép
linda24

szia Linda!

2dl tej+1 zsömle.

Reggel éhgyomorra kell menned vérvételre, és ott amikor levették a vért, utána kell megenni a kaját.
Ettől számítva 1 óra múlva van a következő szuri.
Vendég

t.maria köszönöm szépen!

Kép
linda24

nincs mit!

Megmértem a derekamat! :shock: :shock:
Nektek mekkora?

Mert én a korábbi terhességeknél szülni mentem 108 cm-rel.... :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég

Marcsi!
Nekem 101 cm. de még van elvileg 7 hetem :).

d.dodó

Maria! Nekem 117cm! :D
Vendég

Oké, akkor nyugi van... nem vagyok egyedül... :lol:
Vendég

sziasztok

nekem is nagyon rossz éjszakám volt
át tudom érezni milyen mikor fáj a csipöcsont de csak az amelyiken többet alszunk-én speciel azt hittem megveszek és itt a vég :? :? nagyon rossz volt

nem tudom front van e de extra hülyén érzem magam szinte egésznap be van keményedve a hasam :?

Képimg][/url]
Kép
ronix

Hú, Ronix, vigyázz magadra!

ez rosszul hangzik, amit írtál.. nem lehet, hogy csak a babuci tolakodik kifele? Mármint a hasfalad felé...
Nekem azt gyakran csinálja, és nagyon kellemetlen.

Én ma nagyon ügyes voltam!!! :lol:
Levágtam egyedül a lábamon a körmömet, és még ki is festettem!!!

Ha már olyan, mint a cipó, legalább nézzen ki valahogy...! :shock: :x
Vendég

amúgy az áprilisiaknál olvastam, front van.
Pihenj sokat!
Vendég

Hja, és a lábam is szőrtelen!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

De jól elbeszélgetek magammal... :shock:
Vendég

Sziasztok!

Végre sikerült végigolvasnom. :lol:

Én is rosszul aludtam, mert Roli beteg lett. Krupphoz hasonló, de azért nem durva. Mostmár szépen köhög, nem ugatva és az orra is folyik. Nem fullad. Most alszik szegénykém.

Ma én is kicsit furin éreztem magam. Keményedett párat a pocakom. bizots a front.

Amit észrevettem és kicsit aggaszt, az az, hogy már gyerek korom óta van a nyakamon egy csüngős szemölcs. Elég kicsi volt, de most hirtelen szemmel láthatóan megnőtt. A színe is talán picit sötétebb lett. Most nem tudom mi van. Lehet hogy folyamatosan nőtt, csak most vettem észre. Okozhatja ezt a terhesség? Most figyelem, hogy változik-e, ha igen irány a doki. De nem szeretném hogy levegyék. Apunak is volt, le is vették és még össze is kellett varrni. Hát jó, varrogatják majd a nyakamat így a terhesség végén! :shock:

Kép
szly27

A terhesség okozhat ilyen elváltozást az anyajegyeken...
Sok helyen olvastam a fokozott pigmentációról, gondolom ez alól az ilyen szemölcsök sem kivételek...
Azt azonban nem hinném, hogy amíg babát vársz, hozzányúlnának..
Mert az érzéstelenítő eljut a babához is...

Nem szoktad ilyenkor Rolinak bekenni a mellkasát légzéskönnyítő kencével?
Nekem már sokszor bevállt a csajoknál.
Vendég

Köszi Marcsi! Kicsit megnyugtattál.
Amikor kicsi volt, bekentem ilyen Babyluff-al, vagy mivel. Szegény tiszta kiütés lett. Elég érzékeny és száraz a bőre, így nem szoktam kenni.

Kép
szly27

A kicsi nekem is nagyon köhögős, és nagyon érzékeny bőrű...
Ilyenkor tavasszal mindíg a doktornő ír neki kencét, mert annyira kiszárad, és ha nem vigyázok, elszíneződik a bőre...

De a legutóbb a gyerekorvos ajánlotta a Naturland légzéskönnyítő kenőcsöt, és bevállt.
jobban tudott pihenni.
Vendég

Szerencsére nem fullad. De ha fog, kipróbálom, de van rá kúp is a biztonság kedvéért. Lehet meg kéne már néznem! Már jó régóta alszik!

Kép
szly27

Sziasztok!

Wera, nagyon boldog születésnapot!

Sly, jobbulást Rolinak! Úgy látszik, ezek a futószemölcsök tényleg gyakoriak terhesség alatt, nekem is van egy csomó a nyakamon, de tényleg sok, de terhesség alatt nem csinálnak semmit velük. De ahogy időm lesz, megyek leszedetem, mert nagyon zavar.

Anyjuk, jó szórakozást!

Marcsi, profi vagy, hogy még lábujjkörmöt is tudsz festeni, nekem már tiszta kínszenvedés a pedikűr dolog.

Szoptatással úgy vagyok, hogy azért a legtöbb esetben meg lehet diszkréten oldani a dolgot, de sokan, ha van is rá módjuk, akkor sem élnek vele. Volt olyan, hogy vendégségbe jöttek hozzánk babával, férjem épp fordult feléjük 1 tál rizzsel, én meg csak azt láttam, hogy teljesen mozdulatlanná dermedt pár másodpercre, szerintem szája is tátva maradt, és azt hittem, leejti a rizst és akkor láttam meg, hogy a csajszi simán ott nekiállt szoptatni az étkezőasztalnál, mondjuk én is ledöbbentem, mert miért szedi elő a mellét a férjem előtt, úgyhogy át tudott volna menni másik helyiségbe, ahol ezt megoldja. Én legalábbis így tettem volna.

Utálok vasalni, de babaruhát még vasalni is jó. Bár azért már nem bánnám, ha a végére érnék. Kaptunk nagyszülőktől is csomó ruhát, amit olyan 33 éve elpakoltak, amik a mieink voltak, csomó jó van benne, bár nem gondoltam volna.

Sikerült ma elesni is, jól leestem a lépcsőn, hogy hogy csináltam passz, de szerencsére csak térdre bírtam esni, viszont épp ruhákat vittem teregetni, fele földes lett, moshatom újra úgy, hogy jó párat már másodszorra mostam, mert előtte meg felborult a szárító és attól lettek földesek. Nincs ma szerencsém.

Jó hétvégét csajok!

Kép
teó

Sziasztok!

Szilvi: hogy már te is és Hene meg már mindjárt 38??? Csak ámulok és bámulok! Hát gratula!

Szoptatás: úgy látom itt azért nagy az egyetértés köztünk. Nekem is az a véleményem, hogy tulajdonképpen bárhol lehet kultúráltan és kérkedően is megetetni a gyereket. És Potyka ötlete a kendővel szerintem kitűnő!

Wera: nagyon sok boldog szülinapot kívánok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 21:32-kor.
Vendég

Hú Teó vigyázz magadra!
Én beszélek aki minap majdnem spárgát dobott vizes talppal a parkettán... :shock: :roll:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Na Roli felkelt, jó sokat aludt. Azóta kint hintázik. Nem lehet belőle kiszedni.

Vidokata! Nekem szerencsére még nem volt semmi ilyesmi. De gondolom ha nincs már, akkor nem komoly.

Teó! Vigyázz magadra! Nem kéne most nagyot esni!

Kép
szly27

sziasztok

egész délután feküdtem, csak most keltem fel enni,a lábam bedagadva :?
és változatlanul nem érzem jol magam csajok
olyan nem tudom hülye érzésem van tök kemény a hasam és a derekam is olyan fura nem fáj olyan nem tudom
és kezdek félni
lehet hogy korház lesz a vége :?

Képimg][/url]
Kép
ronix

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?