A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt!

Későn fekszem, korán kelek... :cry: . Elég rosszul alszom, ha apa nincs itthon :? .

Silka, igggen, mindent beleépítettem, amit lehetett :wink: .
:lol: Ezek szerint a betakarózás is élettani sajátosság, Panka is ugyanígy csinálja :D .

Isten éltesse 4 hónapos babáinkat :oops: : Szelinát, Kőszegi Timi Ádiját, Pankámat, és utólag Varga Tündi Domiját :D . (És akikről nem tudok, azokat is :) ).

Anikó80-al mizu? Én maradtam le, vagy te hallattál régen magadról?
dettyk

Ja, és apuval szkenneltettem néhány képet:

A séró hasonló, nem? (Anya 4 hónaposan...) KépKép

Bence 1 hónaposan:

Kép

És 5 hónaposan:

KépKép

És egy kis ki-kicsoda :wink: :

Kép

Segítek kicsit :wink: : felül Bence-Panna-Bence-Panna, alul Bence-Panna-Panna-Anya, középső 2 Bence :D .
dettyk

Dettyk, sőőőőt! Tündéri. Nekem, mint fiús anyukának nagyon tetszik. Jó kis huncutka lehet! Hogy szerettem é is az ilyen jó kis bunkereket annak idején! :D

Lizi baba, kukucs! Hol vagy Kisbogár? Cukkancs nagyon!!!! :D
Ülés nálunk is detto. Valamelyik este egyszer csak azt vettem észre, hogy fürdetés közben, amikor megfordítottam, hogy a hátát is megmossam, addig izgett-mozgott, hogy már ült is a kádban. Nagyon elégedetten szemlélődött és csak nézett a nagy szemeivel, min is nevetnek az ősök.

Szép napot mindenkinek, különösen a harmadéveseknek. Éljenek a négyhónapos babák!

Maggie
dmaggie

Öregem, ezek a képek!!!! Az állam is leesett. Döbbenetes!
dmaggie

Jóóóóóóó Regggggelt!!!!!!!

Esküszöm jegyzeteltem.....

Dmaggie! Teljesen egyetértek a hintáztatással. A mi védőnénink nemhiába javasolta a fitnessz labdát. Ha követted végig az eseményeket, akkor emlékezhetsz, hogy tettem fel Zsófiról egy labdás-sorozatot.
Nagyon élvezi!
Arra jó, hogy fejlesszük vele az egyensúlyérzéket. És tényleg nagyon ügyi! Mikor oldalra döntöm, ő ellen tart, igyekszik a másik irányba dőlni, hogy középre visszakerüljön.
Nagyon hasznos dolog, és nem utolsó sorban jó móka is! :)

Regi! Amit a zajokról írtál, azokkal teljesen egyet értek. Ugyan én állítom, hogy lehet a babákat a zajokhoz szoktatni, de az is igaz, hogy vannak olyan típusú babák, akik szinte mindenre felébrednek.
Apa mellett a mai napig szinte lehetne a Hiltit a falba verni, nem ébred fel. Ennek sajnos hátránya is van, mert egyszer én elmentem WC-re, Zsófi meg éktelen ordításba kezdett. Apa a másik szobában, két szoba összenyitva. Dobhártyarepesztő üvöltés, és Apa nem reagált. :shock: (A szülei régen sokat varrtak gépekkel, és ő simán megszokta a gépzajt).

Én meg minden sz.rra felébredek. Anno Anyukám nem szólalhatott meg, mikor babaként aludtam, mert felébredtem a hangjára....

Anyósék is azt szajkózták egy ideig, hogy Zsófi szokja a hangokat (ők erős dohányosok, ráadásul mély a hangjuk és nem igazán tudnak halkan beszélni, nem beszélve arról, hogy a cigitől köhögnek.... :? ).
És mikor Zsófi állandóan felébredt náluk a beszédre (egy légtérben van ott a kiságya mindenkivel), meg a krákogásokra, és miután negyvenszer csitítottam őket, rájöttek, hogy mégiscsak csöndbe kellene lenniük.
Ennek a gyereknek nem "kell" szoknia semmi zajt, hiszen otthon nem zajongunk. Ha napközben alszik, behajtom az ajtót és kész.
NEm beszélgetünk a feje felett.

Silka! Lizi bébit elfogadnám Zsófi tesónak! :wink:

Annyira édes! A kinyújtott kezével meg olyan, mintha saját magáról csinálta volna a fotót! :lol:

Granda! Áááááááá..... Nem a tömörfa miatt nehezek azok az ajtók!!! HANEM A 70 DB FOGANTYÚ MIATT!!!! :lol:
Ha felújítunk, kérhetek tőletek árajánlatot? :wink:

Ikrek: Az ember nem is gondolná, mennyi ikerpár van a világban. Felvetettük a témát, és sorra írjátok, hogy nekem is és nekem is és nekem is van - nem ismerős - hanem rokon ikerpárom! Klassz!!!! :)

Gica! Gyönyörűek a gyerekek! Gergő olyan huncutka, Zsuzska meg egy kicsit megfontoltabb. Nagyon édesek! Még rólad kérünk fotót, nem úszod meg! :wink:

Utazóágy: Még nem tudom milyen lehet, de gondolkozom rajta, hogy beszerzek egyet, mert ha jó időben a teraszon tud aludni, akkor inkább abban kellene, hogy a kutyik ne zavarják.
(Nyáron az én drága kutyuskáimtól nem mindig tudtam napozni, mert az egyik szorosan mellémfeküdt, a másik meg nyaldosni akarta az arcomat és nem tudtam elhessegetni őket. Ők is nagyon anyásak. :lol:

Dettyk! Ilyen pelenka alá bújás, majd százezerrel propellerezünk a kezünkkel, és biciklizünk a lábunkkal, hogy szabadítson már ki valaki, nálunk is van! :lol:
Persze nem esik kétségbe, és mikor leveszem a pelust, ezerrel vigyorog! :D

Silka! Igen, igen! Betakarózás dettó! :D

Dettyk! Nagyon jók a családi fotók!!!! PankiPannával annyira hasonlítotok! Meg a tesók is egymásra!

Nálunk Apa babakori képei hasonlítanak Zsófira, de nagyon!!!! Sőt, totál! Ha egyszer lesz szkennerünk, felteszem a képeket. Velem nincs hasonlóság, én tejfelszőke voltam....

Éljenek a 4 hónapos babák!!!!!!!!! Panka, Ádi, Domi! Puszi, puszi, puszi!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!
Látom nagyon aktív volt az éjszakai műszak! :)

Boldog 5. hófordulót Zéti babának! Miléna hogy vagytok?

Boldog 4. hófordulót Szelinának, Dominiknek, Ádinak (KőszegiT.)!

Silka: Nagyon klassz az etetőszék, és ezt tapasztalatból mondom, ugyanis nekünk is pont ilyen van! :lol:
Éééédes Lizi baba!

Anitja: Nolka gyönyörű nagy fiú már. A koszmóval mi is szenvedünk még, pedig egyszer már hetekre eltűnt. Most kipróbálom még a Maggie által ajánlott Sanatopic krémet. Majd beszámolok a hatásról.

Bongyi: Hogy vagytok???? Gyógyuljatok, küldjük az energiákat!++++++

Dettyk: Szupi a bunkeres kép :lol: , és nagyon jó a montázs is. Jó, hogy odaírtad a neveket, mert tényleg nagy a hasonlóság, vajon miért? :lol: És Máté nevében írhatom, nagyon csini Panka a pancsi utáni képeken!

Dmaggie: Dehogy vagy sok! Nagyon jó tanácsokat kapunk Tőled. Köszönjük. Én is elolvasnám a szakdolgozatot. :wink:

Zaj: Csöndben nem vagyunk, ha alszik Máté, éljük az életünk, de a nagyon zajokat, mi is kerüljük.

Dotildi: Hát igen, olyan érzékük van hozzá, hogy mikor kell rácsapni a kanálra, én is jártam így Bencussal anno. Kiváncsi vagyok Mátéra, hogy hogy fog hamizni. Gratulálunk az újdonsült kismamiknak! :D

Ülés: Máté is állandóan fel akar ülni az ölembe, akkr próbálok és is előrébb hajolni, hogy támasszam egy kicsit.
Lehet, hogy ettől (is) fáj a hátam. Tegnap már nagyon bedurvult, majd próbálom kinyújtani, mert így nagyon nehezen emelgetem Máté babót.

Timi26 A szülés után azt hiszem nem feltétlenül áll be egyből rendesen, szerintem ne aggódj, ha ez csak egy egyszeri eset lesz. Persze akkor se aggódj, ha legközelebb is ez lesz, csak akkor tényleg kérdezd meg a dokid.
Nekem meg a héten jött meg először, de végig olyan kevés volt, mint máskor 5. napon. Másnak volt ilyen?

Nálunk Apa van most dögróváson, jól kiütötte szegényt a nátha. :cry:

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKépKépKép
meryke

Nagyon aranyosak a fotók mindenkinél! :):)

Anita!
Amikor már maguktól tudnak ülni, akkor mindig odavisszük a bébiket is az étkezőasztalhoz amikor eszünk - ott vannak fixen az etetőszékek is.

Nekünk Chicco (dönthetős) van - majd még kell egy ilyen típusút beszerezni, ezt még a többiek használták - mert bizony jól gondoltad többször is volt olyan, hogy elaludtak étkezés közben. :):) És akkor nem kellett felugrani a családi ebédtől, hanem csak hátradöntöttük Őket amig befejeztük az étkezést mi is.

Pláne hogy amikor rögtön kivettük a gyerkőcöket amint elaludtak az etetőszékben, többnyire azonnal felriadtak és mivel pedig álmosak voltak, elkezdek nyafogni, nehezen jött újra álom a szemükre - így mire vissza tudtam menni, addig rég kihűlt az étel, a többiek meg már régesrég befejezték.

Így meg akkor kerültek vissza az ágyikójukba, amikor már mélyebb álomba szenderültek - gondolom jó hatással volt a kellemes moraj, amit előidéztünk. :):)

Dotildi!
A Mamiknak gratulálok a Pocakbébikhez!

Granda!
:):) És 4. Kis ember nagy bottal jár... :):)

Dettyk!
Olyan jó hogy Te is megosztottad velünk hogy ikertesóid vannak. :):) Nem is gondoltam volna csak itt a topikban ilyen sok gemini van. Úgy örülök!!! :):)

A fekete-fehér retró képek meg egyszerűen isteniek - imádom!!!
Remek ötlet volt, gratulálok! Jó volt nézegetni őket. :):) Méééééég...!!! :):)

Én is kedvet kaptam, mutatok egy válogatást... :):)
(Mindegyiken én, Anyukám-Apukám-Eta Nagymama, én-két Öcsikém)

Kép

Szép hétvégét mindenkinek! :):)

Vadvirág
Vendég

Boldog 4. hófordulót Szelinek és boldog 5. hófordulót Zétinek!!!!!!

Meryke! Jobbulást Apának! Ne menjen dolgozni!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni
Jobbulást!

Heni
Járóka-ügyben Timi szívemből szólt: a tesómék is a kisfiukat 5 hónapos korában akarták beleszoktatni, már nem ment....Szóval most vagy soha! :)

Becka
Levi sztem pókerjátékos lesz! Teljesen úgy tartja a kezét, mint egy zsugás és ravasz a tekintete!

Ágica

Bár nekem még csak egy szál gyermekem van, az ültetésről nekem azt modták, h kicsit tornáztatni lehet a babát, csak "direkt" ültetni nem szabad. Pl. ha vendégek jönnek, ne úgy beszélgess, h ücsörög az öledben. Ezt biztosan jól elmagyarázzák a gericdokik, e bizony én már hallottam olyanról is, aki szinte kezdetetktől ültette a gyerekét...
Szépek a gyerkőcök!

Anitja
Ha jól látom, Noel a papihoz húz, rá hasonlít, ugye? (Mindenkinél ezt skubizom mert valami fantasztikus a természet(biológia), h úgy imétli meg magát, hogy mégis valami teljesen újat alkot). No de erről Kiskolbi okosabbakat mondhat nálam.

Silka

Lizi csodás, gyönyörű baba :D És nem is munkás a 2. kép, hanem diszkólédi!

Dettyk
Ezt a bunker-ötletet majd ellopom :wink: Igazán vidámak a gyermekeid és fantasztikus volt a FF összeállítás! Vadvirág, a Tiédet is jó volt nézegetni, különösen a bal alsó képen jön kis a Geena Davis-hasonlóság!
Én gyakran előveszem az albumokat, s bár tavalyelőtt volt, még az esküvőit is. Nagyon jó elrévedezni a múlton, mégha közelmúlt is! Milyen lehet a háborús veteránoknak? :shock: :D

Etetőszék
Úgy, mint Emesééknél, nálunk etetőszék=pihiszék. És majd ha veszünk, valószínűleg nekünk is az IKEÁs egyszerű lesz.

Zajok
Hát nagy mázlink van, mert van úhgy, h Linda a fúróra alszik el (persze nem az ütvefúróra, hanem a "halkabbikra") De azért én sem csapok direkt zajt a fülébe. Én mai napig egy hangyavakarózásra felkelek, a párom - mint Emesééknél - ágyúzörejre sem kelne fel. Állítólag kiskorában mindig rádióra aludt el a család :shock:

Kép
granda

Kép Kép

Én és kisfiam :-)

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

MA EGY ÉVE CSINÁLTAM MEG A KÉTVONALAS TESZTET!!!!!!! :lol: :lol:

Járóka:
Áthelyeztem a nappali másik részébe, a konvektor közelébe. Beleépítettem a puzzle szőnyeget. Így már jó szívvel rakom bele Botondot. Semmi baja vele. Attől függ, hogy mennyire pihent, akár 40 percet is elvan a játszószőnyegen (benn van a járókába most). Persze csak akkor, ha én is a szobába vagyok, és időnként odamegyek hozzá, és beszélgetek vele. Akkor mosolyog nagyokat, és folytatja a játékok fogdosását. :D Kis édi!

Zajok:
Nálunk nem nagyon vannak hangos zajok. A konyha külön van, és sem a nappaliban, sem a hálóban nem lehet hallani a hangokat. De ha Botond rendesen alszik, akkor nem ébred fel szinte semmire. Most pl elaludt a nappaliban, és közben "hallgatja" a tévét. (megjegyezm kedves párom is durmol még!!! :shock: )

Etetőszék:
Egyelőre nincs véleményem. Eddig ha cumisüvegből kapja Botond a kaját, akkor is ölben van. De biztosan az ülcsivel fogom kezdeni, aztán majd meglátom.
Folyt köv

Ildikó
KépKépKép
sense4

Menstruáció: Tegnaptól :evil: :evil: :evil: :evil:

Fürdés:
Köszi a tippeket. Pár napig (asszem 3) csak mosdókesztyűvel törölgettem végig. Ma újra pegpróbálkozunk a fürdéssel. Úgy gondoltam, hogy úgy kezdjük, mint újszülöttkorában: kevés vízben és csak rövid ideig. Remélem, sikerül újra megszeretettni a vizet Törpével.

Babák:

Gyönyörűek. Nem emelek ki senkit. Fölösleges! Mindenki csodaszép. :D

Gusztustalan esős idő van nálunk. :evil: Kb 4 adag mosnivalóm van. :evil: Plusz jó lenne egy kicsit aerobikozni itthon.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Látom vagytok néhányan, nincs időm, megy a szokásos hétvégi meló, de gyorsan megkerestem Bongyinak:
http://www.rtlklub.hu/videotar/?vkatid=40
Nagyon hasznos, mások is megleshetik! :) :)
Puszi: majd du-n jövök
dmaggie

Mosás:
Eddig Tomit használtam. Egy ideje mosószódával keverve (és ecettel és illóolajjal öblítek! ). A kakis cuccokat érintetlenül hagyta és így váltottam. Most Ariel colort használok. Ez jó. Tényleg kihoz szinte minden foltot. Bár a legdurvábbakat azért egy pár órára beáztatom mosószódás vízbe.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Forgolódás:
Lehet már írtam, de pár napja időnként sikerül Botondnak a hasáról a hátára fordulni. Többször nem sikerül mint sikerül. Ilyenkor határozottan dühöng :shock:

Ülés:
Folyamatosan erőlködik, hogy ülésbe tornázza magát. Próbálom visszatartani. De azért az én ölemben gyakran ül. Ilyenkor a mellkesom támasztaja a hátát.
Granda! EZ is baj? Te írtad, hogy nem tartsuk így ölben a Piciket.

Megyek. Botond ébredezik.
Puszi

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Megjöttünk az úszásról. Ismét nagyon élvezte Szeli, egyszer sem sírt, pedig már 2x merült. :lol: A második merülés más volt, mint amit a videón láttatok múltkor. Itt a víz alatt el kellett egy kicsit engedni, és egyedül úszott fel a felszínre. :D Nagyon kis ügyes volt! Legközelebb megint készítünk képeket és videót, most nem vittük a fényképezőt. :(

Nektarin! Hát ez az! Én is ugyanezt mondtam Anyósnak, hogy nem fogok azért magamban beszélni itthon egyedül… :wink:

És igen, én is a hirtelen nagy zajokat kerülöm, ha Szeli alszik. És nem kiabálunk át egymásnak pl. a konyhából a szobába... Úgyse szokná meg, csak megzavarnám az álmát. Az meg kinek jó??? :roll: Én is utálom, ha felébredek valamire. Bár Szelike fel szokott ébreszteni, de az más kérdés. Ugye Csajok? :wink: :D

Ágica! Gratulálunk a barátnőd ikreihez!!! Majd kérünk fotót róluk! :D

Irina! A pajzsmirigyed miatt mentél?

Maggie! Köszi! :D

Majd még jövök, és olvasom végig. Most csak átfutottam.

Kép

Kép
regcsiken14

napsugarast :) (bár itt szürke esős )

köszönöm abiztató szavakat mindent elraktároztam,Hajni mindjárt küldök püt :)
majd olvasok is de hétvége meg varrnom is kellene :)

pusz

KépKép
viranka

Regi! Gondoltam ám Rátok, hogy usziztok! Egyedül úszott a felszínre? Hát ez szuper! Ilyenkor ki fényképez?

Kép
Kép
Kép
gremese

Ültetés: Pár hsz-szel ezelőtt írtam, hogy a babáknak most alakulnak ki a görbületek a gerincükben. Mivel még magától nem tud ülni - ez egyelőre nem is természetes póz nekik -, nem szabad direkt ültetni! Nem egészséges.
Persze, ha magától akar ülni, segíthetünk neki, próbálja ki, de csak pár percig, utána tegyük vízszintesbe.
Ha majd magától megtartja magát, akkor természetesen annyit ülhet, amennyit bír.

Kép
Kép
Kép
gremese

Vadvirág! A jobb felső képen hasonlítasz Jázminra, a bal alsón Dávidra, az utolsón meg Dominikára.
Hihetetlen jók!!!!

Heni! És a Tiéd is! Mennyire hasonlítotok!

Kép
Kép
Kép
gremese

LMóni! Ti is voltatok ma uszizni?

Ma megyünk Anyósékhoz. Megkértem Apát, ha belépünk, újra magyarázza el nekik, hogy mi a menet (nálam van, nem lerohanni, békén hagyni...). Majd kíváncsi leszek, megértik-e. :roll:
Előző szombaton ugyebár hiába jártattam a számat. :evil:

Egyébként korábban volt már erről szó, hogy én szeretem őket, de mióta baba van, nem az igazi...

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense! Hasáról a hátára? Gratulálok! Ügyi Boti! :D

(Jól elvagyok it magamban..)

Kép
Kép
Kép
gremese

Becka! Levi nagyon édesen ül abban a fotelban! Micsoda figyelmes tekintet! :D

Timi26! Mikor én voltam dokinál, és megtudta, hogy nem szoptatok azt mondta, hogy lehet, hogy megjön, de nem biztos, és ha meg is jön, akkor sem biztos, hogy beáll rendszeresre. :roll: Szóval szerintem még nincs gond! Bogyeszt nem szedsz? Én tegnap elkezdtem.

Ágica! Petra milyen kis huncut! :lol:

Anitja! Noel baba pakol? :wink: De gyönyörű szemek! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Mosás: Mi is Arielt használunk. Nekem nagyon bejött! A foltokat meg rögtön be kell áztatni. Az alma természetesen nem jön ki, csak ecetes ollóval. :roll: (Vagy azonnali áztatással)

Kép
Kép
Kép
gremese

Már csinálom a honlap-tervet, tegnap teljesen megszállt az ihlet. Hamarosan átadom Apának, és ő - a munkái között, amikor ráér -, elkezdi csinálni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka! Lizi baby csodaszép! :D

Tudjátok Szeli mit csinál mostanában? Térdel a combom tövénél (amikor ülök) és rugózik (kinyújtja a lábait és vissza), mint aki sose akarja abbahagyni, és közben sikongat. :shock: Nagyon élvezi. :lol: Ez nem árt a gerincének, ugye? Gondolom, akkor nem csinálná... :roll:

Dettyk! Wow! Micsoda bunker!!! Nagyon cuki Panka a törcsiben! Deee! Nagyon is szexis! Az a jó!!! :wink: :D
Micsoda képek!!! Megismertem ám Pankát, de tényleg van hasonlóság!!! :D

Emese! Én meg elővettem egyik nap az én labdámat, és azon „tornáztattam” Szelit. Tetszett neki! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Meryke! Apának jobbulást! :(

Vardvirág! Nagyon helyesek vagytok a képeken! :D

Köszönjük, mi is boldog hófordulót kívánunk minden ünneplő babucinak!!! :D

Heni! Ti is nagyon hasonlítotok!!! :D

Emese! A múltkor a pocakos barátnőm fotózott, de majd Anyu fog, mert rájöttünk, hogy neki nem kell bejönnie a vízbe (és annyira nem is szeretne, inkább kívülről figyel minket).

Ültetés: Most tök beparáztam, mert Apa szokta néha ültetni Szelit (mert szerinte unatkozik fekve)… :shock: Remélem, nem lesz baja!!! Jaj!! :(
Egyébként tényleg unatkozik, de én játékokat szoktam a kezébe adogatni. Azzal elvan.

Előre is köszönjük a honlapot Zsófi Apunak!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat!Viszont kívánjuk minden hófordulós kismanónak! :D

Végre jobban vagyunk!!!Tegnap óta nincs hörgés és köhögés úgy néz ki.Remélem nem is lesz.Kedden azért visszaviszem a dokihoz,akkor fogok megnyugodni ha azt mondja tiszta a tüdeje.

Megint jól lemaradtam az olvasásban. :(

Van itt olyan kismama hasonló korú bébivel aki még csak anyatejet ad a babának?Nagyon gondolkodom rajta,hogy 1-2 hét múlva már lassan el kellene kezdeni az almaleves bevezetést...6 hónaptól már úgyis fogja mondani a védőnő.Olyan mintha már a tej valahogy nem elégítené ki...Van elég,nem az a baj,csak valahogy nem mindig kéri már,inkább később eszik vagy csak cumizik... :roll: Nem is tudom,valami fura.A kanalat olyan élvezettel nyalogatja mostanában gyógyszer után,nagyon tetszik neki.

Vélemény?Elkezdjem lassan,vagy várjam meg a papírforma szerinti 6 hónapot szerintetek?

Én is észrevettem,hogy Zéti néha unatkozik.De még milyen látványosan! :lol: Egy idő után elkezd sikítozni és brümmögni felváltva olyankor.

Fogamzásgátló:én néha úgy érzem mellette is,mintha meg akarna jönni..Olyan rossz. :( Ha nem fogok szoptatni én nem szeretnék szedni tovább.Lehet másfajtát nem is lehetne,mert még mindig magas a vérnyomásom. :( Vagyis ingadozó.

Olyan aranyosak a babák! :D Jobbulást minden betegnek!

Jó hétvégét,már próbálok megint majd gyakran jönni!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Mintha még csak most született volna manóm és már mekkora...

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Köszönjük, nem is azért csináltam a montázst, mert annyira egyformák vagyunk mint pölö Heni és Péterke ( :shock: hihetetlen, mint 2 tojás :D ), de azért van hasonlóság :oops: . És ami a képen nem látszik, a 2 gyerkőc mimikája, gesztusai teszik őket igazán hasonlóvá :D .

Én is mindjárt indulok anyósomhoz, ráadásul egyedül ebben a trutyiban :? . Emese, együtt érzek... :roll:

Mosás :evil: :evil: :evil: . Szerintem minden mosópor sz*r, de a kakis rucikat azonnal kidörgölöm síma szappannal, és ez bevált :? .

Remélem délután még leszek gépközelben, és akkor visszaolvasok...
:D

Még egy utccsó, Dettike 18 hósan:

Kép Ez az igazi retro :wink: .
dettyk

Sziasztok!

Basszus, 1 órája jegyzetelek, pedig este az utolsók között voltam!!! :shock: :shock: :shock:

Fel is kelt közben VikDan. Na nem baj, írok amíg bírok!

Dettyk:
Tényleg a zenészbuliban volt Pankaapa is??? :shock: Miért nem híttál fel? Honnan tudtad, hogy Vikapa is ott van?
Te, ha ők tegnap buliztak, nem megyünk mi meg ma??? :lol:

Nagyon jó a bunker!!! :D

Nagyon édes Panka! És milyen szexisen néz!!! Nem tudom hogy fog majd választani a fiam! :D

És a fekete-fehér képek is nagyon jók!!! Eszméletlen a hasonlóság!

Anikó 80 jól van, szoktunk néha e-mailezni. Csak rengeteget dolgozik. De amint tud jön!

Bongyi, Miléna:
Hogy vagytok???

Silka:
nagyon vagány az a farmer!!! :D VikDaninak én a turiban szoktam nagyon jó farmergatyókat venni!!!

Ültetés:
pont ma konzultáltam a védőnőkkel (más ügyből) de megemlítettem neki, pontosan azt mondta amit Gremese írt! Sőt szerinte kerüljük az olyan helyzeteket, amikor lehetősége van rá. Egy kicsit később is ráér!

Dmaggie:
nekem írtad a hintáztatást? Bocsi...azt hiszem elsiklottam felette... :oops:

Viszont a gyakorlatok, amiket a konduktor mondott, sokat segítenek! Most már nagyon akar forogni, mindent meg is tesz érte, de a feneka valahogy nem akar vele fordulni. Vagyis a lábát nem tudja áttenni! De sebaj, hamarosan fog ez menni!!! :D

Gondolod, hogy a fogyókúrától lehet? De egyszer már végigcsináltam, akkor nem volt ilyen probléma! :shock:

Egyáltalán nem vagy sok! Egy időben nekem is ez volt a parám, de megnyugtattak, hogy jó ha az ember leírja a tapasztalatait!!! :D

Persze, hogy te is küldd át az adataidat Hajninak!!! Meg mindenki, aki még nem küldte át!!!

Már többször láttam hogy írtad, hogy éljenek a harmadévesek!!! Ezt kire érted? Vagy megint lemaradtam valamiről???

Attól függetlenül, hogy ki mikor csatlakozott, mindenki tagja a közösségnek, és mindenkire vonatkozik minden közös cselekedet!!!

Gremese:
digittel nem tudod lefényképezni a régi képeket???

Miért nem hagytok ki egyszer egy anyóslátogatást??? Onnantól biztosan tudnák majd, hogy hogyan kell viselkedni Zsofkával! :lol:

Nemcsak az alma nem jön ki, a banán sem!!! :( A többi az viszonylag, de én igyekszem inkább a textilpelust használni, vagy hipózható előkéket, abból könnyebben kijönnek, mint a színes ruhából.

Honlap? Jaj, de jó!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Heni:
ti is nagyon hasonlítotok!!!

Sense:
gratula a tesztévfordulóhoz! Hasról hátra??? Ügyesek vagytok!!! :D

Meryke, Regi:
erre is gondoltam, de eddig rendszeres volt, miért most marhult volna meg a szervezetem?

Vadvirág:
csodaszép kislány voltál!!!

Regi:
amit ő akar magától az nem baj! Csak erőltetni nem szabad! Pl. Rebeka 6,5 hónaposan felállt. Hiába mondta mindenki, hogy nagyon korai még. Próbáltam volna nem engedni neki!!! :evil:

Boldog hófordulót az érintetteknek!!!

Na most győzzetek olvasni!!! Hi-hi-hi! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
timi26

Dettyk:
Benézni hozzánk!!! Ez parancs!!!

Kép
Kép
timi26

Hahó!!!!

Itt egy zombi....

Melit elvitte tegnap anyukám,Zoli vett egy autót eladásra...azt bütyköli,én most tettem le Mollit és bezuhantam az ágyba!!!

Jajj,lányok,én annyira fáradt vagyok!! És ezért hisztis,türelmetlen,boszorkány....és ezért utálom magam!!!

Mollika nem egy egyszerű eset!!
Az éjszakák szörnyűek...van hogy 5-ször is felkel!!

Szóval éjszaka 3-4-5-ször kel és csak cicin alszik vissza!!!!
Nagyon ritkán cumin!!
Napközben se olyan fényes a helyzet.
A kajálást 4-5perc alatt letudja,majd elvan egy ideig,de utánna mig nem jön el az alvásidő addig vagy szórakoztatni kell,vagy hurcolászni!!
Most hogy nincs itthon Meli rájöttem,hogy egy lassan 2és fél éves gyerek is mekkora segitség!!
Nagyon ügyesen eltudja szórakoztatni,mig én főzök,takaritok...

Szerintetek kelhet azért éjszaka,mert nappal nem lakik jól???
Vagy mit lehet csinálni egy 4 hós babával,hogy ne keljen ilyen gyakran???????

Ne haragudjatok,hogy csak magunkról irtam...de kész vagyok!!!

Ja és hizni hizik rendesen...800g-ot 1 hónap alatt!!

ancsi26

Ja és még azt szeretném kérdezni,hogy a cumit szinte csak a nappali elalváshoz használja,de azon gondolkodtam hogy lehet már akkor se kellene neki odaadni!!!???
Félek hogy túlságosan rászokik!!!
DE igy meg pár napig tuti sirás lenne elalvásnál!!!!
Szerintetek?????

Azért filózok,mert Melinek egyáltalán nem volt cumija és mégis nagyon korán megtanult egyedül elaludni és a mai napig nincs gond se a nappali se az esti alvásnál!!

ancsi26

Hello lányok,

köszönjük a kedves szavakat, aranyosak vagytok!
Dettyk, határozottan állítom, hogy Nálatok mindenki hasonlít mindenkire! :lol: Persze ez teljesen normális :wink:
Szuper minden retro fotó!
Gremese, sztorid dettó. Én el WC-re, apa vigyáz Lizóra. 3 perc múlva Lizi üvölt a franciaágyon, apja mellette horkol… No comment.
Meryke, örülök, hogy jó tapasztalatotok van, ezek szerint akkor jól választottunk. :wink:
Heni, a kisfiad fénymásolóval készült??? :lol: :lol: :lol:
Boldog hófordulót minden 4 és 5 hónapos babának!!!

silka
silka

Regi,
most fogtam föl. El kellett engedni a babát a víz alatt? Nem vert ki a víz? :lol: (Én biztos beparáztam volna :oops: ) És milyen ügyi Szelina, hogy felúszott!

silka
silka

Ancsi: szegény!!! :( Ötletem sincs hogy mi lehet a baj! Az anyatejes babák másképp műkszenek, mint a tápszeresek.
Attól meg ne félj, hogy túlságosan rászokik a cumira. Láttál már felnőtet cumizni? Szóval le lehet szoktatni róla!

Boldog hófordulót a 6 hónapos Beának!!!

ViktorDani legújabb szórakozása: alvás előtt háton szoktam betenni a kiságyba, hogy altassa magát cumival a szájában. Mit csinál a kis drága??? A kis kezecskéjével kitapogatja a cumit, két ujjacskájával megfogja és kiveszi. Aztán vigyorog. Van mikor megpróbálja visszatenni, de fordítva.
Ezt ma reggel is eljátszotta. Korán kelt (6-kor). Azt akartam hogy visszaaludjunk, magam mellé vettem, és ezt a cumis dolgot, vagy 20x eljátszottuk!!! Nem voltam nagyon pipa! Az alvásból meg semmi nem lett!

Képekkel illusztrálok:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm a babák dícséretét, aranyosak vagytok. :)
Nagyjából visszaolvastam, de nem jegyzeteltem...

Emese!
Hát, nem irigyellek az anyóslátogatások miatt. Szegény Zsófika. Remélem ez a mai azért jobban sikerül.
Nagyon helyesen esztek. :)
Jelentem ma mi is megkóstoltuk az almát. Látszólag ízlett nekik. :)
Milyen labdát használtok Zsófikával? És hogyan? Ráülteted, vagy hasaltatod?
Hát igen, én még valóban nem mutattam meg magam a nagy nyilvánosság előtt, de rájöttem, hogy nincs is igazán normális kép rólam és a babákról, mert mindig én fényképezek :shock: Majd megkérem apát, tegyen valamit az ügy érdekében... :wink:

Granda!
Köszi a pontokba gyűjtött dícsérő szavakat. :)
A férjed tényleg ezermester! Nagy szerencséd van vele!

Anitja!
Nolka baba nagyon édes!
Már tartasz jógát? Ez igen! Én a gyerekekkel itthon szoktam tornázni. Először bemutatom nekik a gyakorlatot, majd ők jönnek... :wink:
Babás jógát is tartasz?

Regi!
Nagyon ügyes lehet Szelike a vízben! És nem fél? És te?

Ancsi!
Hú, hát kemény a kiképzés nálatok! Nem irigyellek. Mi cumizunk. Mindkét lurkó azzal alszik. :shock: Érdekes lesz majd leszoktatni őket róla...

Timi!
Milyen gyakorlatokat kell végeznetek VikDanival? Nálunk sem nagyon forognak a bébik. :? Ha Gergőt oldalra fordítom, akkor neki sikerül hasra keverednie, de Zsuzskának nem megy. Ő viszont nagyon igyekszik legalább oldalra fordulni.

Vadvirág!
Aranyosak a retro-képek!
És ez másra is vonatkozik! :)

Silka!
A farmeros kép annyira szuper!!!

Kiskolbi!
Ti is aranyosak vagytok!

Irina!
A fiaink együtt divatolnak. Gergőnek is van olyan kék zebrás rugija, mint Ádinak. :)

Ágica!
Gratula a barátnődnek! Üdvözlöm az ikresek táborában. :)
Szerintem ne aggódj a kislányod szeme miatt. Nagyon különleges, ez csak jó lehet. :)

Majd igyekszem rendesebben nyomon követni az eseményeket.

Puszi
Gica

Kép
gica1

Timi!

Hehehe, nagyon aranyos Vikdani! Ilyesmi nálunk is van már. :)

Gica

Kép
gica1

Timi26,
ViktorDani kész pasi! :lol: Micsoda csábos pillantás a 2. képen. Majd ezzel fogja bolondítani a nőket! Készülj fel :lol:

silka
silka

Gica: nem bonyolult a gyakorlat, a fenekénél oldalra fordítod, aztán a felső lábát átlendíted, végül hason landol. Ha nem veszi ki a kezét akkor a vállát kell húzni. (Majd csinálok róla fotósorozatot)
Egyenlőre ennyi, aztán a jövő héten továbbirányítanak minket egy olyan tornászhoz, aki a Dévény módszer szerint tornáztat.
Ha gondolod, beszélj a védőnőtökkel, hogy érdemes-e megmutatni őket egy konduktornak. Végül is veszíteni nem veszítetek semmit vele.

Kép
Kép
timi26

Silka: ha olyan lesz mint az apja, akkor felköthetem a gatyót...

Kép
Kép
timi26

Jaj csajok olyan jól esik olvasni a hasónlóságunkkal kapcs. hozzászólásaitokat. Itt mindenki csak találgat, hogy vajon kire hasonlit a gyerek...pedig én az elejétől fogva mondtam, hogy rám :-)

Ancsi nyugi nem vagy egyedül zombi, szerintem vagyunk egy páran, valószinűleg ilyen korszak van :-(

Hát Szelike nagyon ügyi :-)

Boldog hófordulót az érintetteknek!!!!

Heni
KépKép
heni81

Timi nálunk dettó ez van, és képzeld elég sokszor sikerül is visszatennie.

Heni
KépKép
heni81

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Timi26, úgy látom, ViktorDanira máris nagyon népszerű a csajok körében! :lol:
Én is akartam kérdezni a gyakorlatokat, de látom, már leírtad.
Nagyon önnállósította már magát cumiügyileg :D

Kép
dotildi

Szuperek az újabb fotók mindenkinél és GRATULÁLOK a fordulókhoz!!! :):)

Silka!
Szívből GRATULÁLOK a kétcsíkos évfordulóhoz!!! :):)

Én sajnos nem emlékszem a konkrét dátumra mikor teszteltem, de arra igen hogy utána becsempésztem Apa CD-tartójába, az éppen aktuális munka tetejére.

Amikor hazajött, ugyanúgy viselkedtem mint bármikor és alig vártam hogy végre elkezdjen dolgozni... :):)

Dettyk!
Még-még!!! Annyira jó nézegetni ezeket a fotókat... :):)

Timi! (26)
Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagyon klassz, annyira ötletes, igazán jópofa a sablonok - remekül mutat mindegyikben a Kispasi... :):)

Granda!
:):) Veteránok vagyunk mi is lassan... :):)

Ez jutott eszembe a retró fotókról, meg amit írtál:

"Tudom, hogy minden emberi arc minden időkben egyetlen. Miért gondolom mégis egy-egy portré láttán, hogy az nem készülhetett a mi századunkban? És ezt az arc - kizárólag az arc - alapján gondolom; a festés stílusa, a színek használata, a ruházat vagy a hajviselet semmit se számítanak. Akkor mégis miért? Miért látom vagy vélem meglátni egy amatőr fotón is, hogy századeleji az arc? Igenis vannak régi arcok. Pedig nem az emberek viseltek más arcot, vagy viselték másként az arcukat, nem ők zárták össze másként az ajkukat, és emelték fel tizenhatodik századi módon a tekintetüket. Csak az a lehetőség marad, hogy a világnak más visszfényét látjuk meg rajtuk."
[Ancsel Éva]

Igen, ezért is fantasztikus élmény visszanézni ezeket a képeket... :):)

És persze a személyes emékek, stb.

Gremese!
Hihi! Ez aranyos megfigyelés. Ha egymás mellé állítom a 6 gyerkőcöt, végül képet alkothat bárki arról hogy nagyjából milyen lehet a Mamijuk. :):)

Felénk is egész nap esős idő van...

Vadvirág
Vendég

Az újdonsült kismami-barátnőim nevében köszönöm a nekik küldött gratulációkat!

Dettyk, nagyon szupi a bunker. Nem szoktál megijedni, amikor odapillantasz, hogy "Te jó ég, hova tűnt Petrus?"

Maggie, szerintem nagyon jókat/hasznosakat írsz a gyerekek fejlődéséről, fejlesztéséről! Szívesen olvasnék még tippeket, tanácsokat tőled!

Silka, Lizi baby nagyon vagány kiscsaj abban a farmerben! :lol:

Heni: Péter szerintem is olyan, mintha a hasonmásod lenne.

Granda, gondolom, nem véletlen, hogy Lindus megszokta a fúró zaját :D A bútorokat, ajtókat és a 70 fogantyút elnézve volt alkalma hozzá... :wink:

Emese, reméljük, a mai anyóslátogatás jól sikerül!

Kép
dotildi

Hoppá! ViktorDanira = ViktorDani

Kép
dotildi

Dettyk, bocsi, te Pankát keresel a bunkerben, nem Petrust....
bocsi, most kicsit kapkodva írok!

Kép
dotildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?