A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Ronix! Biztos a front! Nyugi. Mikor mész orvoshoz?

Kép
szly27

szly elvileg hétfön 11 re megyek

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok!!!

Wera: Nagyon boldog szülinapot kívánunk neked!!!!

Anyjuk: még eléred a vádlid? Irigyellek.

T.kriszti: Nagyot nevettünk a poénodon!!!

Hene: Én is így vagyok. Alig van erőm bárhova is elmenni. Úgy megyek mint egy csiga és így is néha meg kell állnom. A játszótéren is csak ülök és figyelem ahogy Olivér játszik. Ha valami butaságot csinál va, hogy csak odakiabálok neki, vagy valamelyik jófej anyuka segít neki, ha kell. Kicsit ciki, de olyan nehezemre esik felállni és álldogálni.

Köszi a spárgarecepteket épp kérdezni akartam, mert ma én is vettem.
Egy ötletem nekem is van: pucolás után fel kell darabolni, vajon átpárolni fokhagymával ésutánna nyakonönteni főzőtejszinnel Isteni finom. Ja só, bors!!!

Marcsi: Nekem is sokszor (épp most is) hasafalon keresztül próbál kijönni Levente és ez nagyon kellemetlen. Majd szétszakad a hasfalam.

Szly: Nekem azt ajánlották, hogy disznózsírral kenjem be Olivér mellkasát és fólpakkal tekerjem be lefekvés elött és így aludjon. Állítólag nagyon szépen felszakítja a letapadt váladékot. Most anyósnál van Olivér így nem tudom kivitelezni neki.

A receptes topikban megosztom veletek új receptemet amit a játszótéren szereztem be. Nagyon finom mi ma azt ettünk.
Nagyonfinom bundában sült csirkemell.

Szoptatás: Én sokat voltam távol itthonról, mert nem vagyok egy itthon ülös fajta. ( petárda a seggemben álladóan.) Volt, hogy egész nap kirándultunk, bvagy bandáztunk a barátnőimmel. (a kórházban egy szobában voltunk szülés után, és azóta is összejárunk)/ezt jól megfogalmaztam/ :?
Mindig találtunk alkalmas helyet a szopihoz akár a szabadban akár bevásárlóközpontban csavarogtunk. Én most vettem kendőt ami nagyon jó szolgálatot fog tenni, ha Levente is szeretni fogja. Abban fogok majd szoptani, ha szükséges.
Szerintem sem tartozik senkire a szoptatás. Amúgy azok szoktak a legjobban felháborodni akik jól meg is bámulnak közben. szerencsére még ebben nem volt tapasztalatom.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kép Egy mai pocak. Sajna a gépnek nem volt tiszta a lencséje így vannak rajta fehér foltok.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!
Titanilla:szép poci,csini vagy :D

Egyik kishörik meghammolták :( Remélem a többit nem bántják.

Kép
Kép
Kép
kike

Titi: szép nagy a pocid!

Ronix. reméljük nem lesz gond, majd gondolunk Rád! Reméljük hétfőig ráérsz és akkor végre a doki is nagyobb figyelmet szentel rád, mint a telefonban!
Vendég

Kép Olivér babázik az unókahúgával (hugom kislány 4 hónapos)

Kép

Kép Olivér a fürdéshez készülődik. A haját a hétvégén én nyírtam le.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kike: nagyon sajnálom a kishöriteket! :cry:

Köszi a dícséretet.

Vidokata: hogy vagy? pisi rendben? Dóri aktívizálta már magát?

Ma már vagy 2-3 liter mézesteát megittam. Bizom benne, hogy Leventének nem árt a sok méz. Vettünk ma hársmézet és hőkezeletlen akácmézet ami állítólag tele van vitaminnal. Bizom benne, hogy mostmár elmúlik a torokfájásom és az orrom is tisztul. Nagyon szarul vagyok és emiatt rosszul is alszom.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

köszi,én is sajnálom,meg eléggé elborzasztó is a dolog. :cry:

Nagyon helyesek Olivér,meg a kicsi-és Apa is :D :wink:
Ügyes fodrász vagy.

Kép
Kép
Kép
kike

Egyébként érdekes:ezek a hörik megeszik a húst is meg a szalámit,persze gyümölcsöt is-a Nővéreméké meg nem esznek húst-vega hörik,mint ő :D Ott hét pici van :D

Kép
Kép
Kép
kike

Kike: tgudod a kutyáknál is ez van, olyan az állat mint a gazdija! :lol: (Ezt nem sértésnek szántam!!!) :wink:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kike: gyerkőcök, hogy vannak?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi: Olivér nagyon édes, a szeme sem áll jól! :D
Köszi én jól érzem magam, csak a babóm nem túl aktív és ez idegesít! Amiket itt írtok, hogy itt meg ott akarja magát kifúrni, hát nekem semmi ilyesmi, egy egy pici mozgás aztán kész, ritkán megmozdul a pocak i9s de ennyi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 21:33-kor.
Vendég

Titanilla:Nem is vettem sértésnek :wink: Köszi,jól vannak,hozzák a formájukat-elevenek :D Kissé még taknyosak,de hát ki nem? :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Lábdagadás, vizesedés!!!!!
Elfelejtettem írni, ha esetleg valaki már írta akkor bocsi.
A paradicsom is vízhajtó, abból is tessék sokat enni!!!!!!!!!!!

KépKép
hene

V.Kata: Szívesen küldenék neked ficánkolást és hasszaggatást. :lol:
Olivér 1 éves kora óta kap mézet. Most vettem olyan mézet amit nem hőkezeltek és van benne mindenféle vitamin. Úgy néz ki mit a folyósabb libazsír. Szerinted ebből neki adhatok már? Gondolom ebben van olyan baci. Amúgy köszi a segítséget!!!

Hene: köszi a tippet, ma vettünk 1 kg parit, holnap megeszek párat belőle. Mondjuk nem nagyon vizesedek még, de jobb az elővigyázatosság. Olivérnél iszonyúan vizesedtem.

Kike: hát igen, ki nincs megfázva. Én is ezzel kűzdök sajna. A torokfájásom nem akar múlni és mindig estére éjszakára lesz a legdúrvább. Vedelem a mézesteát, de semmi.

Na lehet, hogy ma már nem jövök, megyek aludni! Mindenkinek jó éjszakát!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

Csajok!

Nemsokára berongyolunk a kórházba mert valami nem okés,remélem még nem kell szülnöm,ma nem akarok!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Úgy félek!!
Szorítsatok,jelentkezem ha végeztem,ha maradnom kell Werának üzenek!

Pussz

Kép

Kép
ibm

Még itthon vagyok,várom,hogy történik e valami!
Nagyon remélem,hogy bepisiltem!!! :oops: :oops: :oops: :oops:
Reggel valami víz elkezdett folyni,de nem tudtam visszatartani,kirohantam pisilni,lezuhanyoztam,azóta még semmi!
De úgy bevagyok szarva!!!!! :shock:
Apa azt mondta pont akkor esett le a távirányító a földre és biztos megijedtem,mert utánna fel is ugrottam,hogy "Úristen valami folyik"!!!!
Szerinte pisi! :oops: :oops: :oops: :oops:
Úgy szeretném ha igaza lenne!
Tegnap kész lett a bútor,mára terveztem,hogy befejezem a szobáját,ugye még nem akar kijönni????? :cry:

Majd jelentkezem!

Szép napot neketek!

Kép

Kép
ibm

jó reggelt!

egnap vettünk Lizának 2 bodyt. Egyiket apa választotta-malackás, azt mondta ebben hasonlítani fog malackára, mert ugyanilyen dressze van - a másikat én választottam -bambis- annyira ééédesek

Annyira dagad a lábam, hogy csak na. Anyám tegnap megsajnált és azt mondta, elvisz cipőt venni. Annyira megörültem neki. Hát elég sokat kerestünk, mire 1 papucsos szandiba belement a lábam de hihetetlen kényelmes!!!!!!!!!!!! Ja és apumtól Lizus kapott egy bébi medencét! 1700ft volt a metróban, marha jól néz ki!!!! Gomba-medence. A férjem meg kapott egy retro kotyogót. Tökre örült neki. Amit nem értünk, lehet hogy mi vagyunk a bénák...., az az hogy nem sikerül vele kávét főznünk! Ne kérdezzétek hogyan lehet.... de már a 16.adagot főzzük és semmi. Lehet rossz. Pedig apa a mamámnál mindig főz és sikerül is!!!! Nemsokára átvisszük anyóshoz hogy bűvölje meg. Hátha neki sikerül.
Szerintetek ciki lenne visszavinni, hogy "nem működik"? kiröhögnek majd....
magdolnam

jajjjj mos t olvasom!!!! IBM! NA itt vagy még????????????? DRukk+ lehet jön a baba????????????????????? Írj!!!!!!!!!
magdolnam

Wera Neked meg boldog szülinapot kívánok!!! Majdnem elfelejtettem!
magdolnam

IBM! Szorítok, hogy csak pisi legyen! DRUKK!!!+++++++++
Vendég

Ami++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Úgy tudom, ilyen esetben le kell feküdni, két oldalt a pocit középtájon a tenyerünkkkel megfogni, és mozgatni, hogy belül is legyen egy kis "hullámzás". Ha valóban magzatvíz folyt, akkor etttől is folyni fog valamennyi. Ha ettől nem, akkor valószínűleg nem az volt. (Ezt csak SOS érdemes alkalmazni. Ha hétköznap van, akkor a patikában lehet kapni olyan tesztet, amire ha rácsöppentjük a folyadékot, kiderül, magzatvíz-e.)

Szorítok++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Véda
Vendég

Sziasztok!

Mi van Amival???? Wera, ha tudsz bármit, szólj!!!
Ha Áron most születne, akkor sem lenne semmi baj, de ha csak víz volt, és nincsenek fájások, akkor még benn tudják tartani egy kicsit.
Drukkolok nekik!

Wera, Isten éltessen!!!

Olivérnek a szeme sem áll jól, jóképű pasi! ÉS milyen nagy!

Rolinak, Olivérnek jobbulást!
Titi, neked is jobbulást! próbálkozzatok immunerősítéssel: vitaminok (fogalmam sincs, mik vannak ekkora gyerekekkel, de a Cebion biztosan nem tesz rosszat), homeopátiás szerek - nálunk influenzaszerű tünetekre az Oscillococcinum nagyon jól beválik.

Patr, tegnap én is szembesültem azzal, hogy lemosogattam a pólómat :) és ez csak rosszabb lesz :)

Szopikérdés: én sem szeretek nyilvános helyen, pláne nem úgy, hogy az étkezőasztalhoz kirakok mindent :shock: De azért olykor nincs más megoldás... az egyik legromantikusabb helyszín a Vatikáni Múzeum kertje volt :)

TEgnap Apa agymenést kapott, így a Fertő-tónál kötöttünk ki Ausztriában. Egy tök jó kis strandot találtunk, a fiúk pancsoltak is, főleg a gyerekrészlegen - mondjuk, a víz nem volt éppen meleg, de így ki lehetett bírni a hőséget. Jót üldögéltem az árnyas fák alatt, míg a pasik felfedezték a játékokat. A környék gyerekbarát, széles bicikliutakkal, és a strandon volt kicsi vécé is. Csak sok volt nekem egy napra ennyi utazás. De lehet, hogy egy hosszú hétvégére még visszatérünk júniusban, mert nagyon szép a környék, és a magyar oldalt is szeretnénk megnézni!

Lányok, nagyon izgulok mindenkiért, aki előttem jár, és már időzített bombaként ketyeg :)
Hihetetlen, hogy rohan az idő, én is beléptem a 31.-be...

Szép napot nektek!

Kép
Kép
bondi

36.hét :D :D :D
Vendég

Titi! Nagyon csini a pocakod! Olivér tényleg igazi kis huncut pasi! :D
Vendég

Sziasztok!

Wera! Utólag is boldog szülinapot!!
Ha tudsz valamit Amiról, szólj hamar. Nagyon kíváncsi vagyok mi lehet vele.

Az én lábam még mindig dagadt, úgyhogy megyek is pihenni. De Ami miatt tuti benézek.

Ja, vettem málnalevél teát. Ez pontosan mire is jó? És hányszor kell belőle inni?

Később jövök.

sz.andi

jó reggelt
Wera:boldog szülinapot!!
Ibm-ről valami hír?? Csak nem tán...?? :shock:

úgy látom mindenki dagadós napjait éli, tegnap nekem is hirtelen bedagadt kezem-lábam, pedig n em csináltam semmit :roll: , ki érti ezt.....
és megettem két tányér köröm pörit (naggggyyyooooon finnnni volt :oops: ) két karéj kenyérrel :oops: :oops: , hogy én ezéárt mit kapok majd :? :? és még van a hűtőben... :D :? :? meg eperke, párom mamija szedett, finomat, csak este már nem akartam enni, de ma, sok cukorral.... :? :?
Mi ez a málna levél tes??Mire isszátok?? :shock:

Kép
Kép
h. szilvi

tes=tea

Kép
Kép
h. szilvi

Sziasztok!

Ibm! Várjuk a híreket! Ha most születne sem lenne már semmi gond a babával.

Titi! Szép nagy pocak! Olivér is nagyon ari! Jó kis húsos!

WEra! Boldog Szülinapot!

Babuli! Grat. a36 héthez!

Roli átaludta az éjszakát! Hurrá! Így én is! Ilyen is régen volt mostanában. Mióta betegeskedik, nyöszörög éjszaka én meg persze nem tudok utána visszaaludni.

Ma már kitakarítottam, mindjárt megyek panírozni a karfiolt. Utálom csinálni, viszont nagyon fincsi!

Kép
szly27

vKata: olvasom tegnaprol, hogy a baby megin inaktiv. Ismet egyszerre para! Ugyan ez vot tegnap is( sot eddig ma is) . Komolyan annyi inger erte szegenyt( orgonajatek a templomba, finom kaja, zene) s megse semmi.Nem volt tul felhotlen emiatt a tegnapi nap, mert nem tudtam nem arra figyelni, miert nem mocog.
Es meg ma sem semmi:( pedig ugye mindjart del!!!!!!!!!
Vendég

meg olvasok, aztan mindjart irok is, csak jobbnak lattam azonnal reagalni amire szerettem volna nehogy elfelejtsem.

Ja igen akoor Dorinak: kosz a receptet. Nem tudom lehet leves lesz, mert erre ra van irva leves sparga. De oszinten megsugva soha nem foztem meg :oops:
Vendég

Jó "reggelt"!
Most keltem fel! :oops: Végre jót aludtam.

IBM!
Várjuk a híreket majd! Ne izgulj, minden rendben lesz!

Andi!
Málnalevél teát egy litart lefőzöl egy napra, és azt a nap különböző időszakaiban elkortyolgatod....... méhnyugtató hatása van, megkönnyíti a szülést!

Babuli!
Grat a 36. héthez!

Anyjuk!
Milyen volt az esküvő? Végülis miket raktál még az ajándékokhoz??

Nálunk ma grillezés lesz elvileg. Bár ugy látom az időjárás nem biztos hogy kegyes lesz hozzánk. Jó, mondjuk fedett helyen lesz (kis kerti pavilon) de azért nem ártana ha nem kéne mellette megfagyni is! :) Csak délután 4-kor lesz.

d.dodó

Anyjuk!
Ha levesnek főzöd, aprítsd össze.... tegyél hozzá 2 nagyobb vagy 3 kisebb krumplit főzni...de nem szabad addig felönteni hogy ellepje, hanem kicsit kevesebb víz. Egy leveskoca (emellé általában nem kell külön só) Fedő alatt összefőzni, majd turmixolni. Turmixolás után lehet még higítani ha nem elég híg, vagy esetleg ízesíteni még.

d.dodó

Andi :D
Málnalevélteát általában napi 1 bögrével kell inni. Elkészíted ahogy rá van írva (filteres v. szálas), és reggel v. este megiszod. Sokan felhígitják 1,5 literre, de ettől nem lesz erősebb, mert a hatóanyag ua. benne.
A málnalevéltea NEM SZÜLÉSINDÍTÓ!!! Sokan ezért isszák a 40. hét környékén, mert bíznak benne, hogy ez majd beindítja. Nem. A málnalevéltea a méh izomzatát lazítja, így teszi könnyebbé a tágulást, ha eljön az ideje. Nem mindenkinek válik be, de az én ismeretségi körömben nagyon jó a siker százaléka, ha lehet egyáltalán ilyet mondani erről :D
(Én 3,5 órát vajúdtam csak :D )

Véda
Vendég

te jo eg mik tortentek tegnap!
Aminak drukk!

nekunk jol sikerult a nap, a ruhaval nem volt gond:) Bar a cipobe estere ugy bedagatt a labam , hogy haza mezitlab jottem...
Templom nem volt utl elvezheto, halk volt, es hattal allt a par. Aztan kiderult, hogy a vacsi csak hatkor lesz, igy volt 2 orank. HAt setaltnk egy nagyot, ami alapbol jo volt, csak ige meleg volt, meg hat vegig nem ment ki a fejembol, miert nem mozog babo.
Aztan jott a kaja- oszinten ilyen szar lagzis kajaban meg nem volt reszem.
Tbbele volt, te szolgalhattad ki magad ilyen melegitokben kirakott etelekbol, de minden izetlen volt.Ami lecsusszant az a leves, meg krupli egy szelet talan pulyka hussal. Desszertnek placsinta volt, de BUNROSSZ! A turos olyan edes majd megfulladtam, az izes szaraz, a kakaost meg sem kostoltam. es mivel ejjfel elott eljottunk a tortakat meg csak latni sem lattuk:(
Amugy jo volt. A lanyka nagyon ki volt mar purcanva, 24. hetben van asszem, de szepek voltak, csini volt.
MA pihi vna!
No meg torekves arra, ne panikoljak!
Annyira franko mindig hetvegen csinalja ezt velem a kolok, mikor nem tudok csak ugy atmenni a terhesgondozoba, hogy nezzenek egy szivhangot, hanem vagy ugyelet, vagy varakozas, hogy vegre mozogjon....lehet direkt csinalj?

Mindenkinek szep napot!
BAr az ido eleg kaka....
Vendég

Egy ismerős ezt a málnalevél teát homeós bogyókkal kombinálva itta.... 8-kor bement a kórházba (addigra már 6cm-re volt tágulva - ugy hogy alig fájt neki) és 9-re megvolt a baba! :)

d.dodó

Lányok :D
Ami nekem gyanús! Ha eddig nem jött haza, talán... Legszívesebben örülnék neki, hogy beindult a babaeső, de tudom, hogy 35 hetesen szülni azért nem az, amire itt mindannyian vágyunk. Ami is biztosan még bent tartaná 2-3 hétig Áron babát... :roll: Így szorítok, hogy hátha csak megfigyelik őket...

Véda
Vendég

jajj, krupli nincs itthon. Multkor ugye a maradekot egettem szenne:(
Vendég

Dodó :D
Én is homeossal kombináltam :D

Véda
Vendég

Anyjuk!
Ha valami eszedbe jut amit küldhetnék nektek, akkor mondjad..... :) Vagy kérdezd meg van -e itt.... mert apuval ugyis akarok küldeni mindenkinek valamicskét! Csak hátha van valami konkrétum, ami kéne......

d.dodó

Sziasztok!

IBM, jó lenne még benn tartani azt a baby-t. Jól szoríts össze a lábad!!! Drukk!!!!!

Málnalevél tea: A 35. héttől napi fél liter. Nekem így mondta a védőnőm, de bemásolom amit találtam róla a neten.
"A mélnalevélből készült teát évszázadok óta a női termékenységet fokozó szerként fogyasztják. A hiedelem szerint erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat.A terhesség korai szakaszában azonban nem szabad inni belőle, minthogy egyes nőknél serkenti a méhösszehúzódásokat, s ezzel könnyen vetélést okozhat.
A málnalevéltea csillapítja a menstruációs görcsöket, ha a havi vérzés kezdete előtt néhány napon át fogyasztják.
Csecsemők és kisgyermekek esetében is alkalmazható olyan általános emésztési panaszok kezelésére, mint renyhe bélműködés, a hasmenés és a székrekedés. Enyhe vérzéscsillapító hatásának köszönhetően szájvízként is használható. A málnalevél tea jó még cukorbajra, vese és hólyagbántalmak ellen, izzasztó hatása is van, valamint számos teakeverék összetevõ része. De meghûléses betegségre használható a szárított málnalevél és bogyó fõzet is.
Ajánlatos, a szülés elõtti hetekben napi két csésze /max.1l/ teát elfogyasztani (a 38. héttől) Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, leöntjük forrásban lévő vízzel és tíz percig letakarjuk."

KépKép
hene

Anyjuk!
És mennyi a spárga mennyisége, ha kislábosba felaprítod?? Krumplit csak azért szoktam bele, hogy szaporítsa..... ha van elég spárga, akkor nem fontos bele.

d.dodó

ja es tegnap mindenki azzal jott milyen pici a hasam... hat nen nem igy erzem
Vendég

Most anya nekem is küld málnalevél teát.... mert hát itt nem ismerik... hogy is ismernék, amikor még a kálcium és magnézium pazsgőtabi áldásos hatását sem ismerik! :(

d.dodó

dori: nincs semmi. Pelenkazo alatetet is talaltam, vettem is.
nem kell igazan semmi!
Vendég

csajok én tökre izgulok Ibm-ért! Remélem minden rendben :) max eggyel többen jönnek haza :D
Én ma kitaláltam, hogy paprikás krumplit csinálok bográcsban :p
magdolnam

Alekonak küldhetek kis kimérős gumicukrot?? Azt tudom, hogy szereti.... :) Neked meg nézek meglepit!

d.dodó

dori: jo
Vendég

Sziasztok!!!

Köszi mindenkinek a drukkokat,arik vagytok!!!!!
Itthon vagyok!!!!!!
Áron baba úgy döntött jó neki még egy kicsit ott bennt!
Nem folyik a vizem,külső-belső méhszáj 1 ujjnyira nyitva,azt mondta a dr. ez ilyenkor már belefér!
Elég bizonytalan volt vagy mégsem??????????? :lol:

Wera! Tudod ki???? Te is találkoztál már vele!!! Gondolhatod!!! :lol:

Na mind1 az a lényeg,hogy hazaengedtek és Áron jól van!
Úgy befostam csajok,mára terveztem,hogy befejezem a szobáját!!!
Most megyek főzni később még leszek!!!

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?