A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Noémi: Ez jó, mert rólad még ugysem láttunk pocakos képet! :)
mamiblue

Házunk ma reggel! De még nincs kész, mert az ablakok körül lesz keret a világosabb színből! Ja és kinőtt a fű is!:)

Kép

mamiblue

Sziszike
Hangus nagyon édes nagy kislány :D
Nagyon ügyi vagy a szakdoga miatt. :wink:
Kert nagyon szép :)
Mi hétvégén szinte állandóan hármasban vagyunk Atival egész álló nap, és nekem ez a legjobb. :) A hétközben eltöltött egy-két közös órácska este az semmi, és olyankor már Ati is fáradt. Szerencsés vagy, hogy ez nálatok nem így van - már ami a hétközbeni időszakot illeti.

Mamiblue
A ház szuper!!! De nem mondod, hogy nálatok hét ágra süt a nap?! Nálunk olyan ködös szürke idő van, hogy a szomszéd házig sem látok :(
Fű - akkor a zsír új fűnyíró lassan bevethető :wink:

Mona
Háncs alá elvileg nem kell geotextilia, viszont a rétegnek 5-7 cm vastagnak kell lenni. Minél nagyobb méret, annál később rohad el. Ktgtakarékos megoldás: alulra az apróbb - és rendszerint olcsóbb - méretet, felülre pedig a nagyobbat. A m3-es kiszerelés olcsóbb, mint a bezsákolt.
Panniéké egy nagyon-nagyon fullos, többszörösen bebiztosístott verzió :)
Fejszűkítő - nemtom. Szerintem alvásnál kényelmesebb. :wink:
Ja, és beraktam az ülést a Clioba. Akkora ez az ülés, hogy művészet bevarázsolni a gyereket a fennmaradt helyre :lol: :lol:

Panni, Ildi
Na ne vagánykodjatok itt nekünk azzal a pár évecskével :lol: :lol:
Megjegyzem, az október tényleg szuper hónap, én is ....:wink:

Arborétum
Naggyon jó ötlet!!!! Panni család jól fest a bébikonvojjal :lol:

Tejtermék
Én még egyáltalán nem adtam, apának gondja van a tejjel......várok még egy kicsit.

Dincus
Nagggyon helyesek vagytok!!!! Keresztelő? Képeket kérünk!!
Mi is a Maxi Cosira esküszünk. Tobi?

Ági
Szerintem egy évig elég őrizgetni őket. Nálam évenként van egy dosszié, és hát lustaságomnak köszönhetően természetes, hogy megvan még a 2003-as is :oops: :oops: De most már betelt a szekrény. Most, hogy írtad, ideje kihajítanom őket.
Úgy látom Eszterke apát igencsak levette a lábáról :lol:

Csoki
Saját magad megnyugtatására vidd el gyógytornászhoz. Körzetitől kérsz beutalót, és így ingyen lesz....

Viki
Fanni olyan helyes a hintában ülve, fülig érő vigyorral az arcán :D

Noémi
Pocós kép, de jó nosztalgiászni :D

Csajok, éjszaka horror volt. Ati sírt - ő nem szokott. Hiába csináltunk bármit. Ami bejött neki, az a játék a tvkapcsolóval - apa ötlete volt :? Mondtam, hogy ezt felejtse el, mert éjjel nincs játék. Eddig sem volt, és ezután sem lesz. Most megint alszik, én viszont mosogatórongy vagyok.

Tegnap voltunk bölcsi nézőben. Kis családias bölcsi, helyes kis udvar, nagyon kedves dadusok, viszont ahogy láttam a sarkallatos pont az orrtörlés kérdése. Azt hiszem erre Atit valahogy meg kell addigra tanítanom.

Tegnap voltam utoljára dokinál. Tudjátok, még depi miatt. Igaz, hogy 2 hét kimaradt, viszont gyógyultnak nyilvánítottak :D

mikegirl

Most látom - Noémi, boldog névnapot!!!!! :lol:

mikegirl

Jó reggelt :)
Ildi -nosza akkor költözzetek ide a szomszédba :) -a velünk szemben álló házat éppen eladják( jó hosszú eladás lesz mert lehetetlen árat kérnek érte) de van a környéken egy csomó másik is gyönyörű panorámával :) ...eszembe is jutottál tegnap mert séta közben elcsípett egy deres hajú háztulajdonos és csak mondta mondta mondta..... :) Férj szabadított meg - tesztelte az új bringámat ( :shock: ) és utánunk tekert Barbival- én meg átpattantam a bicajra és otthagytam az elképedt háztulajt a férjemmel meg a babakocsival együtt... :) Hajléktalan ügyben én sem vagyok valami szociális a TBC ugye nem tréfa dolog -aki a Nagy Lajos kereszteződésben kéreget kanabis-os kendőben na arra meg kifejezetten pipa vagyok.De az M3 lehajtónál van egy cuki öreg bácsi- iszonyat nagy orra és füle van és múzeális értékű vasutas kabátja és sapekja és elhullajtott és általa összegyűjtött dísztárcsákat árul -és egyszer láttam ahogy elővesz a zsebéből egy lepedő méretű kockás zsepit és abba fújja az elképesztő méretű heftijét.. :) (nem úgy mint a hajléktalanok általában) -na őt mindíg megörvendeztetem 2-300 forintal ünnepekkor meg többel is :)
Judit nagyon tetszik a házatok nálunk is ilyesmik az uralkodó színek
ha jól látom akkor nálatok is akácfás a kerítés -ez is stimmel :)
Emésztőt még valszeg építkezés közben valamelyik munkagép roppantotta meg -csak most jutott oda a dolog hogy a szellőzőn keresztül szivárogni kezdett a víz... :(
Mike - :) gaz gátló textil....télleg geotextil :) persze hogy többszörösen bebiztosított verzió -egy olyan komoly botanikus kertészmérnöki háttérrel ami nekem lenni bír jobb ha a gaz nem kap esélyt... :) (bár most hogy mondom eszembe jutott hogy pár évvel ezelőtt egy egész nyáron át szívet melengető gondossággal locsoltam egy a virágos ládámban sarjadzó növényt mert azt gondoltam hogy az előző nyárról ottfelejtett futómuskátli tért magához és már csak teljesen kifejlett állapotában láttam be hogy amit én dédelgetek az egy baromi randa gyom :? )
Ami az orrtörlést illeti -hát igen ahogy egy gyerek közösségbe kerül rögvest megered a nózija -Barbit sikerült igen korán megtanítani az orrfújásra -nem is a technika a legnehezebb hanem az hogy ők erre még egyáltalán nem figyelnek oda.
....biztos hogy gyógyult vagy .. :) diagnosztizáltam a hozzászólásaid alapján :) Dr Panni :)
Tegnap végül csak elmentem vásárolni a csajokkal -vettem egy csomó body-t meg cica nacit Barbinak -ma tervezek egy Cora bevásárlást -én nem tudom hogy vagytok vele de nekem egyre nehezebb a fenekemen maradni...biztos a tavasz.. 8)

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!

Panni, tuti a tavasz, én is mennék állandóan! MOst meg szereztem egy quelle katalógust, van vagy hatezer oldal...kicsit válogatok :)

Judit, nagyon tetszik a házatok!! Miénket sajna elb....a a kőműves tavaly, nagyon csúnyán vitte fel a vakolatot, sok helyen áttetszik a szürke :evil: pereskedni akarunk.

Noémi, boldog névnapot!

Mikegirl, örülök, hogy gyógyult vagy!!

Eszter elkezdett szabályosan mászni, azaz nem fókázni, de a fókázás még mindig kényelmesebb neki, így csak néha örvendeztet meg, de akkor nagyon :) csütörtökön megyünk újra neurológia kontrollra. Kíváncsi vagyok.
Ja, meg 2 napja nagyon csúnya pelenkakiütéssel küszködünk, de hála a sok popsilevegőztetésnek és -napoztatásnak plusz kamillás borogatásnak (mindent bevetettem, ami eszembe jutott), majdnem rendbejött már a dolog. Kicsípte a popsiját a híg kaki. Mostanában napi 1 híg van, a többi gombóc. Szerintetek miért van az az egy híg??? Rejtély számomra, mi lehet az oka.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Mikegirl: Aha, már le is van vágva a fű :lol: Ha van allergiás a családban, akkor 3 éves korig nem szoktak tej-et adni. De a savanyított tejterméket azért lehet picit, mivel azért sok hasznos anyag is van benne! Itt még most is nagyon jó idő van! És reggel napsütésben kávéztunk apával, mert Sebi aludt 7 ig. :P

Panni: emésztő :shock: , nálunk még a bobkettel sem mentek rá...de ez szívás :(
Iszonyatos kínlódások közepette döntjük el, hogy mi milyen legyen! De apa hősiesen tűri, hogy minden héten más jut eszembe, annak ellenére, hogy mindig ha látok vmit kijelentem, hogy biztos , hogy ez lesz a mi házunkon is :D

mennem kell...:(

mamiblue

Sziasztok!

Mikegirl,köszi a tanácsot,vettem mildis kaját is a kisasszonynak,remélem fog neki ízleni.
Délután ha nem esik az eső megyünk védőnőhöz is,ha addig ki nem megy a fejemből,mint a múlt héten is :oops: .
Hétvégén végig kertészkedtünk.Vasárnap megvettük a muskátlikat az ablakba ,lépcsőre gerberákat.Gerberát idén vettem először,remélem beválik,és tartósabb lesz mint az árvácska.Vettünk még rózsákat,mert pár elpusztult,és vásároltam volna még 1000 dolgot,de már nem fért a kocsiba.De apa megígérte,hogy még visszamegyünk :D .Tegnap pedig a mulcsot frissítettem,de édes keveset vett a párom,így azt is venni kell.Nekünk a mulcs kb 10-12 cm vastagon van,de itt-ott így is átjön a gaz :? Kép Na erre a kicsi részre elment 3,5 zsákkal :shock: ,pedig csak frissíteni kellett

Judit,gyönyörű a házatok,és egyre szebb lesz :lol:

Ági nekünk a terméskövezést cseszte el a kőműves :? .Nálunk csinálta tán először.Messziről szép,de közelről....
Eszternek nem a foga jön?Lehet attól hígabb a kaki.Zsófinak is híg volt a kakija akkor,és elég csúnya volt a popsija is.Neki akkor a neogranormon kenőcs hozta helyre.

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Tegnap voltun bölcsi előkészitőn! Hangusom nagyon élvezte, bevetődött a gyerekek közé észre sem lehetett venni hogy korban ő a legkisebb, átlagban 11-12 hónapos babák voltak. Ez 2 órás foglalkozás hétfőn és pénteken 10 órától itt nálunk a családsegitő központban. Az első órában a babák játszanak egymással meg az ottlévő játékokkal aztán egyszercsak csengetnek és akkor elkezdődik a foglalkozás. Egy nő mondókákat mond olyat amiben a mutogatni kell meg a testrészeidet fogdosni, meg éneklés. Hangusom annyira élvezte, hogy délben mikor kijöttünk megetettem és délután 3kor úgy kellett már felébresztenem őt. kifáradtam a lelkem.
Aztán képzeljétek kaptam végre csecsemő szakácskönyvet. Ebben is az van benne hogy a napi adagja tejből a csontok fejlődése miatt 1 éves korig napi 4 dl! Ezt nem helyettesitheti semmi. Sem túró, sem tejtermék, kizárólag anyatej vagy tápszer!
Nagyon szupi dolgok vannak benne kaja szempontjából, de nem elsősorban egészsügyi szempontokat is leir ,hogy mit miért.
Aztán a másjik nagy hir, hogy Hangusom mostmár múlthét péntek óta elválasztotta magát. Egyszerűen nem akar cicizni. Egyik percről a másikra, Nekem meg annyi a tejem mint a tejcsárda, fejem, de hiába adom neki szinte egyéltalán nem akarja inni. A doki azt monda hogy van ilyen hogy szinte egyik-percől a másik elválasztja magát, hát nálunk ez történt. Most tejpépezünk és sajnos tápszerezünk. Bár a könyv azt irja, hogy 6 hónapos kora után szinte kizárólag az érzelmi fejlődés miatt fontos a ciciztetés, de ha a baba úgy dönt hogy nem akar tovább akkor el kell engedni.

Kép
sziszike77

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntést. Névnapom alkalmából ma nem főzök, a család azt eszik amit talál. Sztrájk! :lol:
Vendég

Mikegirl: Mindjárt Gödöllőn vagyunk, megyünk kocsit venni :D

Kép
sziszike77

Noémi,Boldog névnapot!Kedvet kaptam én is a sztrájkhoz :lol: :lol: .Csütörtökön lesz 5 éve,hogy volt a polgári esküvőnk,úgyhogy úgy döntöttem elmegyünk megünnepeljük egy vacsorával.Zsófit elvisszük anyumékhoz,Gábor pedig jön velünk,mert imád étteremben enni :D .Na megosztom apával az ötletemet,biztos benne lesz :wink: .
Aztán jövőhéten meg a szülinapom miatt fogok sztrájkolni :lol: :lol: ,na de az mindenre kiterjedő lesz...a gyerekeket leszámítva :wink: :lol: .
De jó kedvem lett.... :lol: :lol:

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Én főzés-ügyben minden nap sztrájkolok... egyszerűen nem tudom beilleszteni sehová a napirendünkben. Még éjjel sem menne, mert mostanában félóránként ébresztő van... talán hajnalban tudnék, de fel sem bírnék kelni...

Benedekem ma úgy ébredt, hogy elfeküdte a nyakát, egész délelőtt játszotta a nagybeteget, állítólag még menni sem tudott :) most meg elaludt. Olyan furi, mert már vagy 1 éve nem aludt délután. Persze hugi ébren van, kiflit rágcsál az ölemben. Ő az éjjeli program dacára is max. kétszer 30-40 percet alszik napközben, de inkább 20 perc az átlag.

Noémi!
Boldog névnapot!

Kép

Kép
Kép
pfranciska

Mike! :wink: éjjel már haladt ugy egy métert nap közben is probálkozott és haladt is talán mostmár rájön a titkára :wink:
Tej... én is tejcukor érzékeny vagyok Maja se kapott még :roll:
Vendég

-Jahh igen ma voltunk vérvételen nem is sirt Maja mivel nagyon élvezte hogy végre eccer kitépheti a hajam és ezen jot mokázott :lol: :lol: :lol:
Szerencsére sikerült a karjábol kipréselni annyi vért hogy nem kellett a fejéből venni... :roll: :wink:
Vendég

Hello!

Franciska: Akkor lehet tényleg beteg lesz, nekem csajok csak akkor alszanak délután :( De azért remélem nálatok nem ez van!

Sziszike: Nagyon jól hangzik amit leírtál erről a foglalkozásról! Sajnos én már örülnék, ha nem szopizna Sebi, de egyenlőre nem akar lemondani erről az élvezetről, ez van!

Huni: Azta!!! Milyen jó dús füvetek van és nagyon szép ez a rész!

Ági: Nekünk tettek alá alapozó festést, egyébként nagyon profik, szépen megcsinálták! Nem lehet kijavítani nálatok, az anyag tök olcsó...hátha felkenné vki szépen!Persze lehet, hogy elütne már ott a szín :(

Na és a rossz hír, Sebinek streptococcus fertőzés van a kezén...és nem is nagyon van olyan kenőcs, amit rá lehet tenni, mert ugye hiába vigyázok, rögtön benyalja!:( Most azért kaptunk rá vmit, de lassan fog gyógyulni :cry:

Csoki: Miért kellett vért venni? Én rettegek tőle, mármint hogy a gyerekeknek...dolgoztam gyerekosztályon :?

Noémi: Boldog névnapot!

mamiblue

Sziaszok!

Végre elértünk a védőnőhöz,nem felejtettem el :D .Zsófim 8,43kg,és 70,5cm.

Judit köszi :D
Dobok még egy kertes képet,itt már jobban kizöldüllt a kert,és vannak benne színek(már amennyi látszik erről a képről).Imádom a tavaszt :D Kép
Bal oldalt szivarfa van,és az még csak most kezd rügyezni,nem marad kopasz :lol:

Kép
Kép
huni

Judit, hát nekünk nem tettek alá semmit. Rohantak, mint állat, mert sztem túlvállalta magát a faszi, de ki nem sz... le????? Attól még szépen kellett volna megcsinálni. Ha megnyerjük a pert, akkor tuti mással csináltatjuk meg!

Előbb elfelejtettem írni, DR. Mikegirl, mulcsszakértő-asszony :) majd jövünk még tanácsért, ha a kertnél tartunk :)

Sziszike, jól hangzik a bölcsődés dolog. Mikor fog járni? Könnyen kaptok helyet? Itt várólista van, mondjuk én nem tervezem még a bölcsit egyelőre. Melyik az a babaszakácskönyv?

Csoki, Esztitől nem vettek vért múltkor, mert nem találtak vénát. Én vérszegény vagyok, azért lett volna jó megnézni, de a laboros nénik hazaküldtek :? visszamegyünk máskor, addig meg odafigyelek, mit egyen. Nektek miért kellett vért venni?

Délután voltunk gégészeten, mert Eszter néha kapkod a füléhez, és a dokinéni elküldött, de hálIstennek nincs semmi, csak egy kis fülzsír, meg valószínűleg a fogzás miatt. És csoda történt, 5 perc alatt elintéztük a kartonozóval együtt, SENKI nem volt előttünk... Jók ezek a kisvárosi szakrendelők :) Utána bevásároltunk 1-2 mélyfagyasztott zöldséget és gyümölcsöt. Tökre élvezem a kotyvasztást Eszternek (bezzeg magunknak nem kotyvasztok mindig :oops: ) De ma éppen igen, úgyhogy megyek, megkavarom.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Huni, boldog hófordulót!!! Gyönyörű a kertetek, átruccanhatunk ejtőzni kicsit? :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Panni,
hm, a házvásárlás megfontolandó. Deres hajú háztulajdonos - minő idill! Azt hiszem, én is jó gyorsan tekertem volna... :D
Egyébként irigykedve nézem a szépséges házaitokat meg kertjeiteket, nagyon jó nektek, csajok! :) Bár őszintén szólva amikor selejtes kőművesekről, emésztőkről meg mulcsról (a leghalványabb sejtelmem sincs, hogy mi az :shock: :oops:) olvasok, mégsem irigykedem annyira. :lol:
Mászás: én nem tudom, hogy csinálja Zituka, de még mindig nem mászik, viszont egyre nagyobb távolságokra jut el pillanatok alatt. Remélem, nem gondolja úgy, hogy ez az iskolai tornaórákon is elég lesz majd. :roll:

italoman

Vért venni azért kellett mert Majának nagy a kutacsa.
De idézek " olyan kockafejű ez a gyerek... habár az anyjának is ien kockafeje van...." :shock: :shock: :shock: :shock:

A doktornő szerint valami baja van.... de vérvételen már tudták hogy ien hüleséggel csak a mi orvosunk küldhet gyereket :roll:
Na majd kiderül remélen nincs semmi de nem izgulok nem tud érdekelni az ien hülyeség...

Meg a dokinéni azt mondta oan kövér hogy csak a fejéből lehet vért vennni.. hát szerencsére nem....

Különben én is féltem mert engem egy sima vérvételkor is min 3 szor szurnak és vérszegény is többször voltam most szerencsére nem.....
:roll: :roll: :roll:

Húúúúúúúúú idejövök mindig megbotránkorok mien öreg vagyok :roll: :lol: :lol: :lol:
Vendég

A fogyokurás vonalzomat kiveszem mert nem folytatom továbbb.... egy hétre feladtam és nem vagyok képes ujrakezdeni
Vendég

Kockafejű, kövér, v.mi baja van :shock: :shock: :shock: Miféle gyerekorvosotok van?! Nem kéne orvost váltani? :roll:

Férjem tegnap alig akarta elhinni, hogy nem főztem semmit. Felforgatta a konyhát, hátha csak viccelek :) Vendéglő lett a vége :lol:

A főzésből nem szoktam nagy ügyet csinálni, reggelenként Luca visszakívánkozik az ágyba fél óra-órát aludni. Ez alatt Csenge mesét néz, én meg gyorsan megcsinálom az ebédet. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ma paradicsomos krumpli lesz egybesült fasirttal. A krumpliból jut Lucának is, de mit gondoltok rakhatok a turmixba egy pici fasirtot is? Vagy ez még túlzás?:roll:
Vendég

Jó reggelt!!!!

Csajok, megint horror éjszakánk volt :( Kelés ezerszer, Ati nyugtalanul alszik, én meg hozom a most már állandósulni látszó mosogatórongy formámat. Gondolom lehet ez a fogától, vagy a fejlődéstől - utóbbiról a suttogóban olvastam. Szerintetek, bölcs anyucik?

Csoki
Persze, hogy nem lesz semmi gáz, és Majácskával semmi gond. Csodálatos kislány!!!! :D És látod, beindult :wink: Holnapután már nem győzöl utána szaladgálni. (Azt már akartam írni, hogy nekem apa mindig azt mondta, hogy ne aggódjak, hogy később csinál dolgokat, így tovább marad fiatal, lassabban öregszik :lol: :lol: )
Hát igen, meglehetősen korán csöppentél a sűrűjébe......nyilván ennek van jó, és kevésbé előnyös oldala egyaránt. Én a te korodban hülyére buliztam magam - pasizást nem írom, mert mindig maratoni kapcsolataim voltak, és éltem a gondtalan egyetemista életem. Nem alvás éjszaka?? Max csak buli miatt fordulhatott elő. Így utólag visszanézve abszolút éretlen lettem volna az anyaságra, de még öt évvel később is. :oops: Azóta 12 telt el, most taposom a 32.-et, és őszintén remélem, hogy most már alkalmas vagyok a feladatra :lol: :lol:

Ildi
Akkor javaslok valami helyes kis új építésű társasházat egy csendes utcában. Lakás és családi ház előnyeit egyesítik. Saját, bekerített kis játszótér, rengeteg fiatal. Apa néha mondja, hogy egy ház azért sok gond :?

Ági
:lol: :lol: :lol: Majd igyexem, bár nem vagyok nagy szakértő.

Huni
A kertetek egyre szebb :)

Franciska
Benedek hogy van?
Gyönyörűűűűű az a kék szempár :lol:

Sziszike
Hát előbb is szólhatnál, és akkor tudnánk dumcsizni, és Hangust élőben is szemügyre tudnám venni. Olyan régen láttam.
Kocsit?! Kinek? Eddig csak szuper járgányokkal láttalak benneteket :lol: :lol: :lol: Melyiket cserélitek le? Vagy bővítitek a gépparkot :lol: :lol: :lol:
Bölcsi előkészítő is van?? Nálunk az a beszoktatás lesz, na meg ha kiderült, hogy felvették, akkor nyáron oda járunk játszani a gyerekek közé a bölcsi udvarra. Úgysincs normális játszótér Gödöllőn. Na és persze októberben megkapja az influenza elleni oltást.
Érzelmi fejlődés - mi azt máshogy csináljuk :wink:

Mamiblue
Apa nem allergiás a tejre, hanem fáj tőle a hasa. Meg egyből rohan wc-re. Akkor próbáljak meg Atinak túrót adni gyümivel?

Na, hogy tartsam magam a reggeli szájmenésemhez: holnap másik bőrgyogyihoz megyünk Atival. Homeopatához, jókat olvastam róla fórumban, és hát a szteroidos kenőcsök helyett kellene vmi más. Szinte folyamatosan kenegetjük, azzal azért meg mégsem lehet. Most Halicarral próbálkoztunk az utolsó egy hétben, a gyulladást levitte, de a pöttyök megvannak, olyan halványsárga kis dudorok.....de nem adom fel!!!!

mikegirl

Jó reggelt :)
Ági -szerintem is a fogacska okozza a popsi körüli zűröket -csajoknál is elő szokott fordulni...
Sziszike -bölcsi előkészítő jól hangzik -mikor fogja Hanga elkezdeni a bölcsödét? Mi pont tegnap beszéltük meg hogy a lányokat is oda íratjuk ahova Barbi jár -részben mert igen elégedettek vagyunk vele részben mert már 3 éves koruk előtt kezdhetik a mini csoportot.Így mind a 4 évben más csoportot végeznek és az utolsó évben van ovisuli...
Nem tudtam erről a 4 decis mennyiségről -szerencsére hölgyek igen mert napi 4-5 deci tápot isznak meg.Elválasztás miatt ne szomorkodj szerintem nagyon szép hogy idáig cicizett később viszont már elég nehéz leválni egymásról.( Barbit két és fél évesen választottam el -részben már terhes volt a dolog másrészt viszont már én is kicsit függő voltam összebújásilag)
Huni szép a kert - a szomszédotokban miféle ültetvény van :) ? nem bírok rájönni :)
Most azon gondolkodom hogy mivel indokolhatnám hogy ma nem főzök de nem nagyon jut semmi az eszembe :) Egyébként én nem vagyok ilyen jófej -aszondom hogy ma nemfőzök oszt kész :)
Te Csokinyúl :) szerintem a dokitok egy pszihopata :) én egyébként egy híresen nagytürelmű valaki vagyok de hogy a sztetoszkópot a seggébe dugtam volna már az teljesen biztos."Mert magamat kigúnyolom ha kell "de a gyerekeimmel ne
szórakozzon senki mert földkörüli pályára állítom... és javasolnám neked is a hasonlóan határozott fellépést :)
Ildi - :) mulcs azon bizonyos faháncs amit dekorációs céllal valamint elgazosodás ellen az ügyes kerttulajdonosok szana szét szórnak :) Zitus meg majd egyszer csak ráérez a technikára és onnantól kezdve megállíthatatlan lesz... :) Berni pl az elején kizárólag úgy mászott hogy az egyik lábát merev egyenesen húzta maga mellett mint a kiskutya aki pisilni készül :) Először én is meglepődtem hogy ez így rendben van e de aztán megértettem hogy a drágámnak rossz a tecnikája és majd rájön... és lőn :)
Franciska mizujs Benedekkel ? Nem lett beteg? Enikő teljesen elhúzott Annabellemtől kékszeműségileg :) Gyönyörű -tényleg :)
Noémi -kérdés hogy szoktál-e az egybefasírtba tojást keverni(nem a főttojásra gondolok :) ) - mert ha nem akkor szerintem simán megkóstoltathatod vele...(én néha szoktam - mikor milyenem van)
Egyébként jó ötlet -ma én is fasírtot sütök.Szeretek főzni nade kitalálni hogy mit...na az kínkeserv..

Kép
Kép
panni7

Mike most esik le hogy te itt lakozol kvázi a szomszédban.. :)
Szerintem ha apa nem tolerálja a tejet akkor óvatosan a tejtermékkel...

Kép
Kép
panni7

Mikegirl,
jól hangzik a társasház is, csak egy baj van: ha nem a belvárosban lakom, akkor a kutya sem fog majd újra nyelvórára járni hozzám. Hát ezért rágom én a kefét, mert szívesebben laknék külső részen, kertes házban, munka szempontjából viszont a belváros az ideális. :(

Panni,
köszi, asszem ezzel a szóval fogom a jövőben elkápráztatni kerttulaj ismerőseimet. :lol:

Csoki,
azért ez a gyerekdoki tényleg gáz. Neki lehet valami baja, és tutira kockafej. Különben is, miért küld vérvételre azért, mert nagy a kutacs? Zita is nagy kutaccsal született, és mindig is nagyobb volt az átlagnál, de a doktornő megnyugtatott, hogy ez egyáltalán nem abnormális. Mindössze annyit mondott, hogy ne egy, hanem két csepp Vigantolt adjak neki naponta, így most egy ideje ennyit szedünk, és kész. Különben is ha nagy a kutacs, akkor még sok ész fér a kis (nem kocka) fejekbe. :D A koroddal viszont ne szemtelenkedj, légy szíves, mert ez ilyen éltes matrónák körében, mint én is vagyok, mégsem illendő. :evil: :lol:

italoman

Panni!
Akartam is kérdezni, mennyire hasonlítanak most csajócáink...

Ház
Kicsit irigykedem. Mindegyőtöké szép. És a lényeg, hogy van kert, ahová ki lehet menni játszani a gyerkőcökkel. Mi társasházban lakunk és nincs saját udvarunk, így többnyire marad a játszóterezés. Családiba nem merünk belevágni, mert nem értünk semmihez :) és nincs is rá pénzünk, kölcsönt meg inkább nem vállalunk be. Így, hogy apa nemigen tud segíteni, még a lakásbani rend nagyjábóli fenntartása is meghaladja sokszor a képességeimet. Valamit a gyerkőcökkel is elszúrtam, mert nem tudok csinálni mellettük szinte semmit.
De legalább anyuék 10 percnyire laknak kertes házban, oda mehetünk bármikor...

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Először: minden baba gyönyörű. Másodszor: minden kert gyönyörű. Harmadszor: minden nagytesó és anyuka gyönyörű.

Nálunk semmi rendkívüli dolog nincsen. Ádikámnak most bújnak a felső 1-es fogai, már mindkettő áttörte az ínyét. Az éjszakák változóak, általában párszor fel kell hozzá kelni, iszik, cumi be és már alszik is tovább. Bár tegnap megjegyeztem apának, hogy amióta újra adom neki a Viburcol kúpot alig kell hozzá felkelni, azért most éjszaka erre sikerült rácáfolnia. Többet nem fogok ilyen megjegyzéseket tenni.

Csokinyuffal kapcsolatban közlöm a többiekkel, hogy Mélykúton nincs nagy felhozatal gyermekorvosból, ezért kénytelen tanácsadásra ehhez a dokihoz vinni Majácskát. Ettől eltekintve én is egyetértek a többiekkel, jó nagy paraszt ez a doki.

Ádám most éppen egy kólásflakon után teper, mire odaér, megfogná, az pedig továbbgurul. Na úgy látom feladta, más játék után nézett. Már bemássza az egész földszintet. És persze mindig a Márk Playmobil játékai kellenek neki, engem meg megüt a guta, mert mindig megtalál valami apró részt, amit el kell koboznom tőle, aztán persze megsértődik és sír.

Na megyek Ádámnak adok tízórait, aztán irány az ágy (mármint neki, én már várok este 10-ig).

Legyen szép napotok!

Kép
Kép
márkanyuka

Panni
Ja-ja, és mindig Fóton keresztül megyünk Gödre :)

Ildi
Ha szeretnéd, akkor ne add fel, biztos van valami jó megközelíthető helyen is társasház. Gomba módra szaporodnak....

mikegirl

Kép Kép Hát így állunk :-) szépen követhetően bebarnul a szemünk :-)

Kép
Kép
panni7

És igen... megvolt a délelőtti 15 perc alvás. Encsinek. Ezalatt sikerült 20 kisruhát kivasalnom a 200-ból :roll:
Benedek elfeküdte a nyakát, a délutáni alvással félig-meddig helyrehozta, de éjjel még kb. 10-szer felsírt, végül nurofent kellett adnom neki. Enikő lassan 1 hete félóránként ébred éjjel, talán a fogacskák kínozzák.. és még csak 2 van kint!

Benedek is azt hiszem azt érzi, hogy nincs csak rá idő, mert még mindig agresszív a hugival nagyon. Ha éppen nem bántja, ráordít egyet full hangerővel. Amúgy meg pörög mind a kettő egész nap.

Panni!
És bizony nem csak a szemük nem hasonlít már... Az én csajom olyan kis kerekképű :) És most éppen semmi sem jó neki.... Megyek...

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

csokinyúff, nemigazán értem, hogy miért nem keresel másik orvost. Daninak is nagy a kutacsa, 2 csepp vigantolt kap, és homeós bogyót.
Engem totál betemet a munka, apa reggeltől estig dolgozik, sőt már szombat vasárnap. Minden az enyém, kint is bent is :? . Szeretem csinálni, meg tuti hülyét kapnék ha egy idegen legyeskedne itt körülöttünk a házimunkával, de ez már kicsit sok. Május 1 a munka határideje, azt mondta utána már jobb lesz. :roll:
Dani nagyon belejött a mászásba, 1 hete csinálja, de már csak a lépcső szab neki határokat. Még nem ül fel, de sokáig üldögél. Már van pár rosszaságfoltja a homlokán, úgyanis nagyon bátor a drágám.
Nekünk is Maxi Cosi ülésünk van, hétfőn megjártuk vele Pestet, rettenetesen tetszik neki, hogy lát mindent.
Foga még nincsen.
Nagyon bejön neki a krémtúró, a túró gyümivel, és a meggyes joghurt :D
Ma megyünk dokinénihez.
Sziszike, megírnád a könyv címét.
Bocsi hogy csak magammal árasztottalak el benneteket :oops:
Gyönyörűek a babák, és a kertek :lol:
Danus az asztal alatt :lol:
Kép

Kép
mona76

Hello!

Mona: A kis felfedező, olyan tündérek ilyenkor!

Mike: Ezek szerint apátoknak laktóz intorelanciája van!Ez vmi olyasmi, hogy a laktózt nem tudja lebontani a szervezete...de ezt most csak a fejemből vettem, könnyen lehet, hogy tévedek!

Én is megint kínlódósra vettem a figurát! Csütörtökön be kell iratni a csajszit suliba! 2 tanítónő van! Mi ki is választottuk ez egyiket a nyílt nap alapján. Viszont mindenki a másikat ajánlgatja...nekem meg az olyan semmilyen nem volt...se kedves, se szigorú...szóval olyan semmilyen! És az is furcsa, hogy még oviba iratásnál is sokan a szigorúbb ovóvnéniket favorizálják...akkor meg most miért a másikhoz akar menni mindenki! Szóval kínlódásban vagyok... :? Már aludni sem tudtam emiatt, reggel meg alig tudtam felkelni! :(

Viszont Sebi kezén úgy látom, hogy gyógyul:)

Na, el is ment az idő, mehetek csajokért az oviba:)

mamiblue

Sziasztok!

Ági,bármikor jöhettek :D !

Panni,a szomszédunkban szőlő van :lol: ,a másikban pedig paraj :? .

Csoki,te öreg????Szerintem majdnem egy napon születhettünk a vonalzódat elnézve,csak én sajnos pár évvel korábban.Én 29 már leszek :? .

Márkanyuka,nálunk dettó ez a helyzet.Zsófinak szinte csak a Gábor játékai kellenek,én meg nem győzök odaszaladgáni,hogy éppen mit szemelt ki magának,nem e tudja lenyelni.Persze ha meg elveszem olyan hisztit levág,hogy még a 3.szomszédban is meghallják :shock: .Iszonyú egy nőci :D

Gyerekorvos szempontjából mi sem vagyunk ellátva.De ezt már párszor írtam én is.A vizsgálat nála annyiból áll,hogy meghallgatja a gyerek tüdejét,és kész.Aztán,hogy tudja e,hogy mit kéne,és mit nem hallania,na azt kétlem :? .A kutacsát pl.egyszer nem nézte meg a gyereknek,de szerintem rendben van...legalábbis remélem.Zsófinak már szinte alig van.
Szegénykémnek szerintem hamarosan kint lesz végre valahára a második fogacskája.Tegnap este az egész ínyén,csak egy nagy vérhólyagot láttam :( .Reggelre szebb lett neki,de nem engedte,hogy a szájába nyúljak,így nem tudom kibújt e neki.

Na megyek,főzök tovább,és még a fürdőszobát is ki kellenne takarítani :?

Kép
Kép
huni

Sziasztok!
Már nagyon régen voltam.Mi sajna betegek vagyunk,de hál Isten már csak az orrunk folyik,bár örülnék ha már elmúlna.csak félek nehogy visszakapja tőlünk mert apa is és én is bekaptunk valami vírust! Most volt mázsálás is még mindíg nem ütöttük meg a 7 kg-ot. 68 cm és 6960 grammos a manóm. :D A felső foggal még mindíg küzdünk. Voltunk állatkertbe. nagyon tetszett neki,de leginkább a papagájok tetszettek neki. gyönyörűek a kertek és a manók! A képeket mindíg megsasolom,a visszaolvasással már nem boldogulok ilyen könnyen.

KépKép
dudu_84

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
dudu_84

Dudu,
jó, hogy jöttél! Liliána nagyon bájos kiscsibe! :D

Csajok,
a ti babáitok is szét szokták rámolni a habtapis puzzle-t? :shock:

italoman

Bocs a sok képért de már rég voltunk. Egy kicsit írok még rólunk: már elég régóta közlekedika bútorok melett és mostmár föl és le tud mászni az ágyunkról! olyan kis cuki. Már elég sokszor elengedi a támasztékát,de pár pillanat után seggre csücsül. ilyenkor mindíg úgy elérzékenyülök, hogy folyton elbőgöm magam.
majd megpróbálok gyakrabban jönni, csak most elég zűrös időszakunk volt. puszi mindenkinek!

KépKép
dudu_84

Ildi -bekötött szemmel hátratett kézzel pusztán a fogaimmal is össze tudom már rakni a habtapit... :) kb két hete rájöttek milyen jó móka szétszedni -a két széléről haladnak a közepe felé.. :? -napjában kb 1000 és 2000 között....

Kép
Kép
panni7

Dudu: Jobbulást nektek!
Ezek a csajok lekörözik a fiúkat, olyan ügyik!:)

mamiblue

Habtapi: elpakolva a következő gyereknek. :lol: Luca rendszeresen szétszedte, és megrágcsálta a darabokat. Amit beragasztottam szupererős ragasztóval, azt is kipiszkálta (az volt a kedvenc szórakozása)

Csoki: tul.képpen miért járkáltok folyton orvoshoz-védőnőhöz? A kötelező oltásokon kívül mi nem találkozunk az orvossal. A védőnővel már az elején megbeszéltem, hogy boldogulok egyedül, ha gond van, majd értesítem. Néha összefutok vele az utcán, beszélek vele pár szót, megnyugtatom, hogy jól vagyunk- és ennyi. Bár nekem ez már a második gyerek, de az elsőnél sem erőltettem ezt a tanácsadósdit....Jó dolog az, ha a szakember megerősít abban, hogy mindent jól csinálsz, de mintha ez Maja babánál pont fordítva működne. :shock: Ennek ugyan így mi értelme? Csak felidegesíted magad vele :roll:
Vendég

Ádám fogta a távirányítót és bekapcsolta a tévét. Én meg csak lesek.

Dudu: nagyon bájos Liliána. Mielőbb gyógyuljatok meg.

Habtapi szétszedés nálunk is előfordul.

Mamiblue: szerintem a szívedre hallgass, amelyik tanítónéni neked szimpatikus azt válaszd.

Kép
Kép
márkanyuka

Dudu
Szépek vagytok!! :D Akkor várunk, gyere gyakrabban.

Habtapi
Szét?! De még hogy!!!! Már amióta megvan, előszeretettel kapirgálja, tépi a szélét, most meg látom, hogy rá van cuppanva, és rágja :lol:

Egyébként most jöttünk meg a sétából.

Márkanyuka
A pet palackok nálunk is menők. Főleg, ha van benne egy pici víz is. De a legtutibb a zöld ice teás üveg :lol:

mikegirl

Nagy nehezen sikerült megnéznem,és kibújt a másodok foga Zsófinak :D :D .Ettől nagyobb öröm nem is kell nekem mára :D .Szegénykémnek ahogy tegnap kinézett...

Dudu,nagyon szép Liliána.Azok a fekete szemek :D .A pasikat biztos elbűvöli majd vele :lol:

Na, van egy kis mosogatni valóm,aztán megyünk sétálni.Végre kisütött a nap :lol:

Kép
Kép
huni

Dudu, nagyon szépek vagytok! :D

Mintás habtapi nálunk lecsomagolva, mert már hülyét kaptam tőle, most egyszínű van, de ezt is mindig tépi szét.
Megjöttünk a dokinénitől. Még mindig mély a kutacsa. 10,10kg, és 73cm. Képzeljétek egy számunkra ismeretlen védőnő méri a babákat, és írja az adatokat. Kérdi tőlem, hogy még a 2-es Bebát eszi Dani? Mondom hogy nem, hanem már a hármasat. Erre kikerekedtek a szemei, felhúzta a szemöldökét, és kérdi hogy mi van arra ráírva hány hónapos kortól való? Én teljesen bizonytalanúl mondom neki, hogy szerintem 8. Azt mondja nem fáj tőle a pocija, nem pattogott ki, nincs tőle semmi baja? Gondoltam ez hülye. Rohantunk haza, mert már mindenféle gondolatok voltak a fejembe, hogy lehet tényleg 9 vagy 10 hónapos kortól való, én meg etetem szerencsétlennel. És nézem 8.hónaptól :x

Annyira nehezen alszik el Dani napközben :roll: . Este nincs gond, de ilyenkor kell 1 óra.
Nálunk is elkezdődött az "anya ne mozdúlj" korszak. Ha csak egy pillanatra magára hagyom, olyan irgalmatlanúl tud sírni :cry:
Képzeljétek, Dani valamit csinált a telefonon, nincs hang, és sehogy nemtudjuk vissza állítani, holnap viszem szervízbe :roll:
Nálunk nagyon kaki idő van, óránként esik, és fúj a szél :roll: .

Kép
mona76

Nemtom hányan mondták... de Juditnak igaza van itt egy orvos van és nem fogok azért zögyögni hogy megmérje....
Különben noémi!
Nekem meg se fordult a fejembem hogy ne menjünk el havonta eccer megyünk megmérik megnézi.... evvel mi a gond?
És mindig adnak következőre időpontot nemtudom csak nálunk van igy...

italoman :oops:

huni én 27.-én :wink:
Vendég

Kép Kép
Vendég

huuuuuuuuuuu mit csináltam de ronda minöségüek lettek a képek :?
Vendég

Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?