A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

évi: egyszer csak lefogyunk, hát igen, jó lett volna a Nokiás pénz neked, meg Dánia...de vmit vmiért :wink: Egyszer engem külföldi fhm-be hívtak, de nem engedte a környezetem, családom. Pedig az is mennyi lé lett volna!!!!! és nem pucér kép...szóval mi most már anyucik vagyunk, a babuci a lényeg :wink:
Vendég

most nézem, már napi 200 ml-t le lehet adni. mármint anyatejet. én meg a lefolyóba öntöm, mert a fagyasztóba nem fér be.....
Vendég

[quote="jimmorrison"] írta:jimmorrisonvi: egyszer csak lefogyunk, hát igen, jó lett volna a Nokiás pénz neked, meg Dánia...de vmit vmiért :wink: Egyszer engem külföldi fhm-be hívtak, de nem engedte a környezetem, családom. Pedig az is mennyi lé lett volna!!!!! és nem pucér kép...szóval mi most már anyucik vagyunk, a babuci a lényeg :wink:

Így gondolon én is! :wink: :D

És a képek...

Kép Anyával. (Kiszazsu kedvéért. :wink: )

Kép Érdeklődve. :)

Kép Jól megnőttem??? :wink: :D

Kép Szopi után Anyán beájulva. :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

ÉVI!!! csodálatosak vagytok!!!!!!!!! jaj, olyan szép vagy Botival! gyere gyakrabban!!!!

az én Martinom meg jóllakott közben, megyek is, mert egész nap a gép előtt ülök :oops:
Vendég

Jim:nehogy kiöntsd a drága anyatejet....dumálj a védőnőddel,tuti lenne aki nagyon örülne neki :wink:

Én nem vártam meg a 6 hetet a másodiknál :oops: és nem lett semmi gáz...

Éva!

Édes kölök!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Olvasok, de nincs erőm reagálni! Most én is kicsit panaszkodni jöttem. :oops:
Most búcsúztam el Anyukámtól, utazik haza, magunkra maradtunk. :cry: Bőgtünk egy sort, Anyu kezdte, mert mindkét unoka alszik, nem tudott elköszönni rendesen tőlük. Én meg folytattam. (A fenébe, most is...)
Szóval nálunk most kezdődnek majd a nehéz hétköznapok, kicsit félek, hogy fogom egyedül bírni, olyan jó volt a segítség! Vili sokat 24-ezik, itt lesz a két gyerek és még mellette ugye a vak apósom is.
Tudom, másnak sokkal nehezebb, vannak súlyosabb problémák is (pl. Beuska kisfia, Jim exe), de jó leírni nektek!

Mni, Vikó is extra nyűgös volt ma, reggel óta fél egykor sikerült elaltatni, babakocsiban tologatva. Egész délelőtt karban kellett tartogatni. Ilyen még nem volt!!! Alexával sem bírtam ma, nagyon rossz volt. Szerintem a hülye időjárás miatt.

Egy kérdés: nektek mit mondott a védőnő vagy a gyerekorvos a szoptatás alatti tej- és tejtermék fogyasztásról? Mit lehet és mit nem ajánlott enni-inni?
Vendég

Évi, nagyon jól néztek ki!!!!!!!!!!!
Vendég

kiszazsu, gyere te is panaszkodni, egymásért vagyunk, megértünk! Nehéz lesz neked is, de erős csajszi vagy! Én egyenlőre élvezem, hogy egyedül vagyok itthon, mert anyu is itt volt másfél hetet, anyós 1 hetet. Jó volt a segítség, de én már csak ilyen vagyok. :wink:

panny: :wink: öhöm, szóval kicsit félek, de végülis nagy baj nem történhet nem? majd meglátom... 8) a védőnővel meg majd beszélek a tejről, egyenlőre nem fejek, mert lnem fér be a fagyasztóba, kiönteni nem akarom....no meg lusta vagyok.

na tényleg elmegyek, közben a nap is kisütött. 110-et evett a bébim...csak nem lesz éhes, ha kimegyek vele.

puszi mindenkinek
Vendég

KvaszÉva: nagyon csini vagy és Botond is tündéri.
Jim: nekem a barátnőm férjének lelépett az exfelesége anno, három évig maradt egyedül a pasi a gyerekekkel az anyjuk feléjük se nézett. Majd amikor bejött a barátnőm a képbe anyu kitalálta, hogy neki kellenek a gyerekek. Másfél éves huza-vona után végül anyunak ítélték a gyerekeket, szóval semmi okod az aggodalomra.
Mni, Judit18: Holnap mi legyen? Úgy néz ki végül elvisz minket a Levi. Jó az nektek, ha mondjuk 10 körül vesszük fel a Juditékat?
Linocs: ahogy Jim, szoktam neki énekelni sokat, meg fütyülni is, szoktam a kezemmel irányítani a tekintetét, a kezét hideghez, meleghez, nedveshez, puhához érinteni stb. Neki is van egy játszószőnyege, ott az állatok nevében beszélek hozzá, simogatom velük. Nagyon édes, ő is kezdi élvezni, sokat mosolyog, sokszor látom, hogy mondana valamit, de nem tud, meg azt is észrevettük ma, hogy igyekszik megfogni őket(persze még nem megy neki)
Pati: tényleg nagyon jó volt az összefoglalód, én is úgy érzek mint a kecskeméti Judit, nagyon örülök, hogy jöhetek közétek és hogy itt mindig megnyugszom, úgy érzem a lelki békém egyik szigete vagytok.
Fanetta: imádlak így látatlanba is. Te erdélyi vagy? Honnan gyütté'??

Figyeljetek lányok, a Marci arca és a fejbőre is tiszta piros kiütés, ami nyugalmi állapotban vagy a friss levegőn kevésbé látszik, de amúgy elég csúnya. Olyanok mint sok apró pattanás. Szerintetek mitől van. Mit csináljak vele?Vagy hívjam fel a gyereorvost?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvanusz: Fruzsi feje is ilyen, az arca nem annyira... Holnap védőnős nap, úgyhogy én holnap tervezem megkérdezni tőle mi a teendő. És jut eszembe: ti kútvölgyis minitaliztok... nahát! Egyszer majd én is szívesen látnálak benneteket, nem beszélve Fanettáról is, mint még egy kútvölgyis...
KvaszÉva: csinosak vagytok együtt
kiszazsu: Hidd el, képes leszel rá, hogy megoldjad a helyzetet - ha meg nehéz, gyere, itt a lányok segítenek (lélekben legalábbis) Kaja: nekem Ica annyit mondott, hogy tejből egész nap ihatok fél litert elosztva, bab, lencse, zöldborsó stb. inkább ne, erősen fűszerest ne, amennyiben lehet, úgy inkább fehérje és sok-sok szénhidrát, de például csoki, kakaó ne. [/b]
linocs

Szilvánusz, nekünk hetekig volt ilyen kiütéses, a gyerekorvos azt mondta rá, hogy csalánkiütés, és semmit ne csináljunk vele, ha nagyon csúnya, akkor Sudokremmel lehet kenegetni. Kb. 2 hete múlt el, de egy-egy még azért akad rajta. Egyébént hozzátok nem megy ki a gyerekorvos? Nálam már 3-szor volt, holnap jön megint, akkor már a 2 hónapos oltást is hozza. Azt hiszem, hogy hivatalosan sűrűbben kellene jönnie, de felváltva jönnek a védőnővel.

Kép

Kép
mzx

Tiszoktatok adni a gyerekorvosnak pénzt? Én minden alkalommal adtam neki 3eFt-ot, gőzöm sincs, hogy mi a "tarifa".

Kép

Kép
mzx

Linocs, köszi! Úgy látszik a védőnőink nem ugyanazt tanulták! Az enyém azt mondta, tejet egyáltalán ne igyak, tejtermék bármi lehet. Ezért kérdeztem meg tőletek, mert hiányozna a tej.

Mzx, köszi a táblázatot!
Én eleve nem szeretek orvosnak pénzt adni, gyerekorvosnak pláne nem, mert azt gondolom, aki ilyen hivatást választ, nem a plusz pénz miatt teszi, hanem az elhivatottság miatt, a gyerekek szeretete miatt. Szóval én nem adok, de hozzám nem is jön ki, csak egyszer jött, a szülés után, oltásra majd vinni kell a rendelőbe.
A védőnőt meg nem csípem, szóval neki végképp nem adok semmit!
Vendég

Drága Linocs: Igen, mintitali. Én gondoltam rád persze, de az a helyzet, hogy nem fértetek volna már be a kocsiba, nem tudtam volna ígérni a szállítást Solymárra, ezért is nem vetettem fel, de nekem is áll a meghívásom a Rómaira hozzánk az egész topiknak nyáron, vagy bármikor, szóval tuti lesz még Fruzsi Marci randi. És persze hozzád is szívesen megyünk bármikor, beszéljük majd meg.
Mzx: Hozzánk eddig egyszer kijött, aztán azt mondta legközelebb a 2 hónapos oltáson talizunk, oda is én viszem valszeg. A védőnő elég gáz, az ő szavára sokat nem adok, de ő is azt mondta egyébként, hogy ne csináljak vele semmit. Szal akkor még majd 1 hónapig ilyen lesz. Szegényke olyan mintha kamaszodna.
Zsu: Hát pénz kérdésében én sem vagyok a topon, eddig még nem adtam, de eddig még nem is érdemelték meg. Aztán lehet, hogy legközelebb a fene se tudja. Akkor 3 ezerrel kalkuláljak? Támpontnak ez is megteszi. Ne félj az egyedülléttől gyere gyakran ide aztán nem is leszel egyedül egy percre se.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Kölyök, Tcis gratulálok a babákhoz!!!

Sajnos ma sincs időm írni, mert a kisasszony extranyűgös, most apa cincálja, de hiába. Megyek leváltom...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok Lányok!

Zsu, édes a kislányod, látod beférkőztem a családodba mint Vikó-kikó :lol: .
Az én védőnőm is azt mondta, hogy ne igyak tejet, mert visszafogja a tejtermelést.
A kiütések a gyerek pofiján az anyatejtől vannak, ezt a gyerekorvos mondta, és nem kell kezelni semmivel, maguktól elmúlnak.

Eszter, itt vagyok, de leginkább olvasó üzemmódban. Ma a kisfiam nem aludt szinte semmit így egész nap a cicimen lógott, csak ez vígasztalta meg. Biztos ez a hülye időjárás az oka. Most is sír, úgyhogy megyek, megvígasztalom.

Jim, irigyellek a tejed miatt, bárcsak nekem is tele lenne a hűtőm...

Ildi

Kép
kikó70

Sziasztok!

Nekem sem elég a tejem. Kérdezném hogy akinek sok van, iszik -e tejet? Én nem tudok róla lemondani. A kávémat mindig úgy iszom hogy egy pohár tejjel...

A mecsek teáról is nagyon oszlanak a vélemények. Hogy kell alkalmazni?

Lehet hogy Niminek szájpensze van?! Hogy tudom biztosan megállapítani? Amióta beszéltetek róla azóta ég a mellbimbóm. Lehet hogy csak bebeszélem magam és pszichés a dolog.?!

A 6 hetet azért kell kivárni, mert ilyenkor még nagyon könnyen kialakulhat fertőzés. A méhen a seb még nem gyógyult be, a méhlepény helyén. Szóval szerintem inkább legyetek türelmesek...Nem éri meg kockáztatni.

Én is hol napokig vérzek, hol napokig nem. Ez is azt bizonyítja, hogy még nincs begyógyulva a seb...
Nem véletlen a 6 hét, és akkor is a nőgyógyász rábólintása is szükségszerű. Szerintem....Bár könnyen beszélek én, több hónap kihagyás után már ez a pár hét nem oszt nem szoroz.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Jim: http://mediator.lap.hu/, sajna nincs közelebbi infóm, mert száz évvel és úgy három ygerekkel ezelőtt, mikor fix azt hittem, újságíró vagyok, na akkor foglalkoztam a témával, de jól kibővültek a lehetőségek. (sztem kénes sampon is megér egy próbát)

Allergia simán lehet az urticától csalánkiütés, azért nem szabad hosszan adagolni!!! Amúgy sztem terhesen, szoptatósan nem ugyanaz az ember, én pl. a terhesség második felétől csalános vagyok, oszt lassan elmúlik. Szerencsére orrdugulásom csak eggyel volt.

Jaja, pöttyös ygerekre nekünk anno azt mondta a drnéni, hogy csak a fényképeken zavar, azaz a babát sem, és állítólag hormonális. De lehet kísérletezni a mama diétájával, én hiába hagytam el a tejféléket. (sokkal később Négyeskéről kiderült, hogy a MOGYORÓRA durván allergiás, tehát pl. feltételezhetően nála bármi ilyesmi is bekavarhatott, de ezt sztem szoptatás alatt ki nem szűri élő ember.

Ma nyűglődő csecsemőkhöz magam is csatlakozhatnék. Hát ki érezné jól magát ilyen trehény időben? Egyszer süt, egyszer szakad, még csak egy nyavalyás szivárvány sem boldogít, és ráadásul mocsok kölkeim nem aludtak délben, így most az életemet eszik. Ja, a háztartzás meg....

potyka

Ja Jim, én ismerek egy mediátort, akinek saját cége van. Szólj ha kell kontakt.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Anyu ma délután sétálni vitt a babakocsival - a friss levegőn egy jó nagyot szundiztam, és még az sem zavart, hogy a hirtelen eleredő eső miatt a végén anya úgy tekert haza velem, hogy szinte csak úgy lobogott a haja... (az én frizkómat persze sapesz védte) :D

Kép

Kép

(na jó, jó, ez a kabát még mindig nagy rám egy csöppet, de azért én már egy 3580 grammos nagybaba vagyok ám...) 8) :lol:

feri (mni)

Jól mutatok így anyával, ugye? :)

Kép

Kép

(ma egyébként egész nap nagyon éber és virgonc vagyok, alvásról hallani sem akarok) :wink:

feri (mni)

Akkor beállunk mi is Olikával a sorba...Kb.most alszik először nem kézben :? :wink:
Megnyugodtam ,mert akkor tuti az idő teszi...

Nekem is tele már a fagyasztóm tejjel(már anyué is kezd megtelni)pedig nem is fejek,csak ami lefolyik az egyikből amíg a másikat szívja...Alkalmanként 100-150ml... :shock:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni, akkor Téged is irigyellek!!! És még fejned sem kell, szép...

Kép
kikó70

jajj, ez lemaradt :lol: :lol: :lol:

Kép
kikó70

aha :lol: :lol: :lol:

Azért ne íríygyelj mert az előzmények miatt(durva mellgyuszi az elsővel-sebészet,műtét..stb..)szal azóta folyton tapizom a melleim hogy nincs -e csomó benne megint...én mondom,az se jó ha túl sok van!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Mennyi gyönyörű baba és mennyi gyönyörű mama :lol: :lol: :lol: Jól esik öregasszony szememnek ennyi szépet látnom :lol: :lol: :lol:

Csak úgy sugároztok, jaj, de jó :lol: :lol: :lol: lassan helyreállnak a lelki-hormonális-grammokban mért kibillenések :lol: :lol: :lol:

nem feltételezem, hogy más topicban ennyi tündéri friss-babás-mami van :lol: :lol: :lol:

...de, mint topic-anyátk...hadd legyek elfogult Veletek :lol: :lol: :lol:

nanó

Kép
nanó:))

Jó, azért persze nem irigyellek, sőt sajnálom, hogy ilyen rossz dolgon mentél keresztül. Csak én kinlódom a tejtémával, talán túl rágörcsöltem, hogy szoptassam a kisfiamat :( .

Kép
kikó70

Nanó!
Küldtem e-mailt. Pont az SNI az egyik tételem.
Az e-mailben elküldtem a vázlatot. Rápillantanál?
Nagyon köszi!

Lányok!
Nekem egy csepp plusz tejem sincs, sőt napi egyszer kétszer pótolni kell. :( Mit csináljak?
A szájpenész témára nem reagáltatok! :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Juditkám! megkaptam és küldöm...összeszedem :lol: :lol: :lol:

Kép

jaaaa a csatolmány :lol: :lol: :lol: lemaradt...ha küldenéd újra! :lol: :lol: :lol:

Kép

Szilvánusz, Niki, holnap akkor külön megyek kocsival, mert Attila itthon lesz és lenyúlom (és itthagyom a rémes takarítónővel hahaha, szegénykém)
10 körül ok, végülis foglalmam sincs az éjszaka függvényében kb mikor eszünk, alszik... meglássuk, viszem majd a kajáját magammal

Kiütés - majd megnézheted holnap - Eszter is csupa kiütés, nekem azt mondták ez tejkiütés, ezért írtam, hogy a sors iróniája, hogy az én kis 100 grammomtól ilyen pöttöske lett szegény, furcsálltam is....

Linocs, tök jó lenne majd egy tali, esetleg ha jobb idő lesz mehetünk Szilvánuszhoz a Rómaira (nekünk amúgyis törzshelyünk tavasszal, nyáron a Jancsi büfé hekkügyben :) ) vagy a Margit szigetre

szórakoztatás - nekem is ez az (egyik) témám - de mindenki azt mondta, hogy elég ebben a korban ha sokat beszélek hozzá, énekelgetek neki, cipelem körbe a lakásban, mutogatok neki. meg ha fekszik akkor elépakolok csörgőket, ilyesmit, amit nézeget
a mondókás-énekes repertoárom már egész jól felfejlesztettem...
majd 2-3 hónapos korban kezdenek megfogni dolgokat meg akkor lesznek jobban "fejleszthetőek"

Mzx, én megpróbáltam eccer "lefizetni" a gyerekorvosunkat, de nem fogadta el , mondta, hogy az, hogy kijött 2xszer az a hivatalos látogatás. szerintem akkor kell talán csak adni, ha külön kihívod. a védőnőnek nem adtam, sosem tudom meg vajon várta volna-e

Évi, nagyon jól néztek ki!!

Időjárás - érdekes, hogy hogyan hatnak a babákra, nálunk tegnap a szeles időben volt iszonyú nyűgös Eszter, ma meg már annyit alszik egész nap, hogy félek majd éjszaka lesz meg a böjtje.

a "csodakanapén" (már csak így hívom) a nappaliban kb 5 perc pislogás után bealszik minden etetés és egy kis nézelődés után....

KépKép
judit18

Judit, a fertőzés miatt nem lehet kádban sem fürdeni az első 6 hétben? és ha nekem már nincs vérzés? szinte semmi - 2 csepp?
már úgy vágyom rá, engem az relaxál a legjobban (mióta nem borozgathatok esténként.. :) )

KépKép
judit18

Judit (kecskeméti)

Küldtem egy anyagot....ebben minden benne van....de..ha a vázlatot átküldöd, akkor ahhoz még jobban megfelelőt küldhetek

nanó :lol: :lol:

Kép

szilvanusz: jaj, semmi gond! egyelőre úgysem ülnék egyedül autóba, habár jövő héten viszem orvosi vizsgálatokra... Fogunk mi még találkozni!!! :)
linocs

Sziasztok!

Nagyon eltűntem megint, de iszonyúan telnek a napok... :( Én is csak panaszkodni jövök...
Olvastam minden kedves hozzászólásotokat, bátorításotokat. Sajna majdnem mindent kipróbáltam már. Igaz, egyiket sem olyan huzamosan, mert mindenki mást mond. Egyik szerint ez nem jó és az jó, más szerint az nem jó és ez jó. Egyelőre minden létező krém be van szerezve, de nem tudom, mit is használjak (Aventes krém, Baby Love DM-es krém, Lansinoh, Garmastan, Neogranormon, Sudocrem, Bepanten Plus, Panthenol). Már Majdnem egy hete csak Aventes bimbóvédővel szoptatok, iszonyú fájdalmak mellett. Sokszor zokogok közben. Az egyik mellbimbóm közepe, mintha ki lenne harapva és vastag varr van rajta, alig jön át rajta a tej, a másik mellbimbóm, olyan mintha vastagon, húsig lenne lenyúzva... (Bocsánat a részletezsért.) Semmi javulást nem tapasztaltam, a tűrőképességem túl vagyok. Ki vagyok készülve. Főleg, hogy Luca vagy 4-5 napja iszonyú keservesen sír a legtöbb szoptatás között. Sokszor csak a 3. szoptatás után alszik el. Tehát vagy 6 órát ébren van. Jajongva, ajjajozva, trillázva sír. Megszakad a szívünk. Úgy tűnik, hasfájós. Próbálna elaludni, majd keservesen felzokog... És kezével-lábával hadonászik.

Szóval ma éjjel, nagyon lefáradva, szoptatásoktól meggyötörve döntöttem, hogy ezt így nem tudom tovább csinálni. :( Éjszaka kifertőtlenítettem minden cumisüveget és fejéshez szükséges dolgot, délelőtt az orvossal tápszert irattam fel. Amíg meg nem gyógyul a mellem, addig nem szoptatok többet. Fejek, amennyit tudok, (Sajnos a sebektől nehezen megy.) és ha nincs lefejt tej elegendő, akkor tápszert adok. :( Volt nálam egy csecsemős nővér és ő is ezt ajánlotta és mondta, hogy ezekkel a mellekkel és ilyen kikészült állapotban ő már nem ajánlja, hogy szoptassak. Pedig eléggé szoptatás-barát nővér. Ma kijött a fejésben segíteni, mert nagyon nehezen ment. Hát, erőt adott, hogy neki sem olyan könnyű és ez így is normális. Nem szabad 1/4 óra után abbahagyni. Vagy 3 órát kínlódtunk vele. Csekélyke eredménnyel. (Pedig a kicsike napi 500-550grammokat kiszopott belőle.)

El vagyok keseredve. Nagyon nem jól alakulnak a dolgok. Hát, ezért nem jövök. Eddig az egész napom a szoptatásra készülődésből (masszírozás, melegborogatás, sebpuhítás, lélekben készülődés), pelenkázásból, fél óra, óra szoptatásból, hosszas sír gyermekkel való kínlódásból, majd rövid regenerálódásból, sebnyalogatásból áll...

Néha sikerült egy kicsit beleolvasni a topikba, pont olyanokról volt szó, ami engem is érdekelt volna, de egyszerűen nem tudtalak követni titeket. Azért vagyok. Remélem, előbb-utóbb helyre állnak a dolgok és újra fogok tudni szoptatni. Nem szeretném, hogy ilyen rövid ideig kapjon anyatejet a baba. Remélem, nem fog elapadni a tejem.

Mindenkinek puszi! Gratula az új babákhoz! :))

biribon

Jim,
vérzés nekem múlt héten tűnt el, tehát kb. 4 hétig tartott!! Már nagyon kész voltam, de állítólag azért volt ennyi, mert hatalmas a babó és így nagyon kitágult a méhem...szóval mire összehúzódik...

Szilvánusz,
a piros kiütés a hormonok miatt is lehet, ami a tejjel együtt kerül a babába (ugye szopiztok?), és attól is, ha nagy a zsírtartalma a tejednek, azaz nagyon tápláló...szóval ne aggódj! Állítólag egy kis anyatejet lehet rá tenni.. Pankának is van, de én még nem kentem be, amúgy is tejben úszik mindig :D

SOS, plíz: SZOPIPÁRNA: aki használja nem tudna nekem képet feltenni, mert én még mindig, így 1 hónap után is bénázok vele..szóval hogy kell magam köré tenni rendesen??

Végül egy fürcsipancsi kép a ma egy hónapos Pankaliniről (kicsit nagy a bendőnk :D :
Kép

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Én is beállnék a nemalszikegésznapagyerek sorba a mai napon!
Nem régen sikerült beájulnia!

Olyan jó a képeket nézni! Mindenki nagyon szép!

Juditkecskemét
szájpenész a pici szája belül tiszta fehér lerakódásszerű, olyan a Nimié?

Jim!
Küldd a felesleges tejcsit hozzánk!

Kép
Kép
tündérmanó27

Judit18: 4 héttől lehet fürdeni sima szülés után. Titok, én 2 hetes kora óta fürdöm.... :oops: :oops: :roll:

Kvaszéva: annnnnnnnnnnnnyira éééééééédes ez a gyerek!!!! :D
(+Ügynöknőnek is: )Csütörtököt vehetjük célba? Gordonnak továbbra sincs ovi, illetve járványos :roll: , úgyhogy velem van... Mehetnénk játszózni, pl. bikásra, vagy kijöhettek Érdre ügynöknővel, vagy mehetünk Hozzád(??). Piát viszem én (5 literes 100% almalé, ha jó), kaját intézzétek. Sokat eszem, szoptatok :lol: :lol: :wink: :lol: :lol: .

Zsu, kitartás, én is gyakorlatilag hétköznap egyedül vagyok, ki lehet bírni, csak lelkileg néha nehéz. Sajnálom, hogy anyud hazament, biztosan jó volt vele. Én is sokkal közelebb kerültem most az anyukámhoz!

Mni, gyönyörűek vagytok a nagylánnyal!!

Fanetta, csatlakozva az előttem szólókhoz, én is imádom az írásaidat!!

A tegnapi napunk katasztrofális volt, a mai nyugis- eddig. De jön az éjszaka! :twisted: :?

Kérdéseim:
:?: Normális, hogy nekem még nem mosolyog Norton? Érdeklődő, meg minden, de cociális mosoly még nem volt. :shock:
:?: Hogyan lehetne megitatni a gyerekkel a teát? Cumisüvegből, kanállal és pohárból is ívben köpi, pedig ezt a Mecsek teás dolgot kipróbálnánk.

Ja, még annyi, hogy kivagyok, hülyét kapok a Pamperstől. Mindenkinek mondtam, aki látogatásra azt hozott, hogy csak Pamperst ne, na ezt az egy szót ezt megjegyezték :evil: ... folyton nyakig szaros a gyerek :evil: mert nincs hátul semmi gátja...

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

gyors írok, mert megint kaját követel. lemértük fürdés előtt, 4100 g, pont 2 hete jöttünk haza 3550-nel! :shock: és megint enne.

biribon: :cry: megértelek, nagyon nehéz lehet neked. ne legyen lelkiismeretfurdalásod, csoda, hogy eddig bírtad!

mni: Lilla továbbra is gyönyörű!

tündérmanó, megy fénypostán a tejci! :wink:

potyka: újságíró? de klassz!!!! kiskoromban az akartam lenni :wink: (meg még mi nem)

én nem tudom, milyen a szájpenész, de mad utánanézek.

és a fotó:
a férjem csinált nekem vacsit, bibibiiiiiiiiii :D

Kép
Vendég

Patti:

normális-e? ..mondd, te nem veszed észre, hogy mosolyog? :lol: :lol: ...nézegesd végig a fotokat :lol: :lol: :lol:

csibemama...jaj, de türelmetlen vagy :lol: :lol: :lol: jó, hogy nem a szolmizálását hiányolod :lol: :lol: :lol:

megnyugtatok mindenkit: Norti mosolyog... :lol: :lol: :lol:
keveset vagyok nagyon vele..de már láttam :lol: :lol:

Kép

Édes Nortikám!

nagy-nagy nanó szeretettel köszöntelek, mint egy hónapos unokámat
na :wink::wink:

Kép

kmanna: küldtem priviben szopipárna képeket!
Vendég

Nanó!
Nagyon köszönöm!
Amit utoljára küldtél nekem is megvan, de más formátumban..Most olvasgattam szoptatás közben, ez a jegyzet tényleg jó.
A tanárunk Dr. Varga Imre!!!
Könyvekben ír, én nem ismerem mert nem voltam órán szülés miatt, de szerintem maximalista és megszállott. Ami ugyan nem baj, sőt nagyon jó, csak éppen mi nem gyógypedagógusonak készülünk. Mindegy valahogy csak betömöm a fejembe a nehezebb részeket is.
Még egyszer nagyon köszi, bocs hogy ennyi időt elvettem tőled...

Nimi is mosolyog (sőt kacag) de még csak háromszor csinálta. A többit (a minden napos mosolyt) ha jóllakott akkor műveli folyamatosan.
Nekem is úgy rémlik Norton mosolygott valamelyik képen...

Jim!
Nem semmi a vacsorád. Nagyon gusztusos, változatos, ínycsiklandó.

Kmanna!
Nagyon szép Panka!

Biribon!
Ne gyötörd magad, gyógyulj meg, és akkor mindent más színben látsz, a tápszerek ma már nagyon jók (szerintem még finomak is). A baba is érzi a feszültséget, tehát jobb lesz neki is.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Juditkám
bármikor...kérheted a szakmai anyagot....a vázlathoz...elegendő az, amit utólag küldtem...abban minden megvan..
a sajátom szennyirodalmamban :lol: :lol: a törvényi részt nézd át...mert 2007.VII.27. óta...ez a hivatalos SNI meghatározás...azóta nem változtatták :wink: remélem....
(olyan mutogató ujjakkal jeleztem)

nagyon szívesen segítek, nem teher :lol: :lol: :lol:

Nimi szeme, mint Levente szeme...állandóan mosolyog..jó kedélyű srácok :wink: :wink: :lol:

Kép

Nanó!
Köszönöm!

Friss képek:
Az első képen azt tetszik hogy olyan szép szőke Nimi. A kisfiú az unokatesója.
A második képen látszik, mennyire igényli Levi, hogy őrá is figyeljenek. Őt is dícsérni kellett, odafeküdt Nimi mellé.

Kép Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Nanó, csak álmában mosolyog Norton, meg néha kicsit magában, de az inkább grimasz. A fotók csalnak, én látom...
Az az édi "csak neked" tányérvigyor még nem volt!!! Hiányzik!
Mondjuk ez azért nem is az a kategória, amivel fejlődésneurológiára küldenének!!

A többieknek:
5 éve Gordon akkori gyerekorvosa a gyerek 2 hónapos korában elküldött minket fejlődésneurológiára, mert a gyerek valami lebegő ülést nem csinált neki. (Nagy marha praclija volt, abban kellett volna háttámasztás nálkül, cövek-egyenesen ülnie a kölöknek) :shock: :shock: én akkor még nem tudtam mi az a f. neurolgia, de Nanó rögtön fényt kapott a hírre :lol: :lol: mert ő ugye gypedagógus és születésétől árgus szemekkel figyelte a sarja(i)mat. Egy héttel későbbre kaptunk időpontot, addigra az amúgy békés természetű Nanó úgy, de úgy bekrenkelte magát, hogy már az ajtón belépéskor majdnem ráborította a fejlődésneurológián a dokira az asztalt :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: , amolyan tudod, mit, nyuszika, cseszdmegafűnyíródat alapon.... :lol: :lol: Mondjuk akkor már én is beszartam, amikor megláttam a váróban a sok furaszemű, furavonású, láthatóan gyp. gyereket :? :shock: :shock: :shock: aztán hepiend, mert a doki közölte, hogy lövése sincs, miért küldtek ide minket és lett egy papírom, hogy normális a gyerekem és nincs semmiben elmaradva, kicsit sem. Még speckó tornát sem javasolt, semmit...

Na mindegy, annyira nem para, bár azé szómizáhatna is mán a beste. És még mindig nincsen felsőfokú nyelvvizsgája legalább két nyelvből és nem id diplomázott még le a kis lusta :lol:
Viszont extra ügyességgel teleszarik nekem napi sok db pelenkát.
Hát ez is valami :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Mostanában kicsit lemaradtam... itt voltak a szüleim... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azért a képeket megnézegettem... ebben a topikban csak szépséges babák születtek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Joseph egyre nagyobb betyár... vigyorog ezerrel, ha teli a pocakja... és anyája gondoskodik róla, hogy teli legyen...
Anyatej nagyon minimális van, viszont tápszert eszi szépen... és alszik este 10-től reggel 6-ig... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok, mecsek tea beviteléhez egy ötlet: nurofenes fecskendő. (lehet, máshoz is van, de a gyerek nurofenhez tuti, olyan, mint az injekciós, de vhogy könnyebb vele dolgokat bevinni a gyerekbe szájon át.)

potyka

Potyka!
Ez tényleg jó ötlet, nekem nem tudom miért nem jutott eszembe...

Tegnap este elég drámai volt a helyzet nálunk. Az egyik ciciből 40 gramm, a másikból 10 g jött. :shock: :(
A jobb (amiből 10 jött) bekeményedett. Nagyon erősen masszíroztam, forró vízzel tusoltam, homeopátiás tejszaporítót vettem be, és akkor magától elkezdett folyni. Így feküdtem le, mert Niminek addigra kénytelenek voltunk 100 ml tápszert adni....
Aztán 3 órakor szopott a fájos jobb ciciből 100-at, de az nem volt elég, a másikból 80-at :!: :shock: Teát az 180 gramm :shock: :!: :!:
Nem csoda hogy így kerekedik. Azt hittem hogy majd fáj tőle a hasa de nem így lett sőt 3 óra múlva követelte a jussát....
Óriás kölök lesz ez is, mint a bátyja, csak még nagyobb.... :shock:

Szerintetek hogy oldjam meg hogy kevesebbet egyen. Én nem sok reményt látok rá. Az orvos szerint 100-nál többet ne kapjon. De akkor üvölt... :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Húúú, annyi mindenre szeretnék irni, de folyamatosan elfelejtek egy csomó mindent...

ELőször is Pati, néztem a feltett képeket Nortiról, nekem kiköpött Te jutsz eszembe, piciben. Testszag: irtad, hogy két hét után fürödtél: hát, igy nem csoda :lol: :lol: :lol:

Jim, én is bagzó macskának érzem magam, bármire ráugornék, ami él és mozog... mozognia sem kell... jaj, ezeket irjuk csak pici betűkkel, most már mindegy :lol:
Amúgy én is vérzek még, de ezek szerint akkor még egy hét...

Mzx: hihetetlen, hogy majdnem két hónapos már Laura! Néztem a vonalzót és döbbentem nagyokat... hát, igen, röpke egy hónap egy nap van a két gyerek közt...

Kvaszéva, Mni, olyan szépek vagytok!!!!!!!!! Most gyorsan elhatároztam, hogy azonnal visszatérek legalább a kontaktlencsére, ennyi jó legyen már...

Juditkmét: Eztek a fiúk, tündériek!!!!!

Jim: exen én azóta is gondolkodom, még nem született meg az igazi jó haditerv! Igaza van Pepikének, hogy csak Milánnal szúrsz ki, de ki tudna mosolyogva kedves lenni, ha egy utolsó szemét el akarná venni a gyereket és folyamatosan hátba támadná? Én asszem ugyanezt csinálnám, mint Jim, te, hogy egy darabig türtőztetném magam, aztán elfogyna a cérna. És valami nagyon aljas, de ütős visszavágót találnék ki, most is ezen töröm a fejem Neked!
(csak olyan nehéz ilyeneket kitalálni, miközben egy tejszagú pitbull cumizik az ölemben...) Ja, nekünk úgy tűnik. ma is folytatódik a tegnapi nyűgös nap...

Kvaszévi, Pati, csütörtökön nekem semmi dógom... Szerintem legyen jó idő és Éviéknél menjünk le játszótérre a gyerekekkel, ha meg mégsem jönne össze az a jó idő, akkor Andrist bepakolom a kocsiba, majd felveszem _Éviéket és usgyi ki Érdre, mit szóltok?

Linocs: játék: én is próbálkozom folyamatosan, de nekem még csak a kezem érdekli, meg a fürdés, no meg a nagy szent tévé!!! Már megvettem a ciróka-maróka cimű könyvet, hogy bővitsem a dalrepertoáromat, mely a net segitségével fejlődött a 2-es szintig, úgymint két dalt tudok már fejből: hová mész te kiscsibe és egy boszorka van...

Ezen kivül kaptam tök jó cd-t, amin mondókák és dalok vannak, mint pl. a Mehemed meg a Bőrönd Ödön. Én rettenetesen élvezem, Andris kevésbé, mert a legtöbbet együtt éneklem a lemezzel.

A Meseház cd-vel vigyázzatok egyedül, fő attrakciója, hogy Gáspár Győzike az ő ékes magyarságával mesél Piláról, a kls királylányról. Nem tudom nem Pinának hallani, bárhogy próbálom is... és elképzelem Andrist, ahogy majd megy a bölcsibe és kéri a dadusokat, hogy meséljenek neki Pináról, mert arra alszik el...
:oops:

Ja, és tegnap kipróbáltam a felüléseket: a felső hasizommal semmi baj nincs, azt már tudom csinálni, az alsót nem kellett volna. Olyan érzés volt, mintha szétszakadna a méhem.... hát, szerintem császárral tuti ne próbáljátok!

Császárosok, nektek nem zsibbad a hasatok? Az enyém még mindig és a doki szerint ez normális... nem tudom...

Na, megpróbálok még visszaolvasni, mit felejetettem el...

Megvan, asszem Juditkmét irta, hogy nem jön ki neki Pati kora: 11 év, 11 hónap, 1004 hét:

Egy év 52 hét meg egy kicsi, úgyhogy 1004/52 az 19 év+a kiirt 12 v: valamikor mostanában lesz Patink 31.szülinapja.

Kép

KépKép
eszterxx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?