A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Wera! Csini vagy! Tényleg úgy tűnik, hogy csak a pocak nőtt!
A bugyi is biztos jó!

Potyka! Miért szörnyülködnénk!

Marcsi! Nem semmi! 700 gr!
:shock: De az csak egy dolog, hogy jelenleg jól van!

Megmostam a hajam, aludtam egyet és most várom, hogy Rolkó felkeljen és elinduljunk boltba meg játszóra, ha addig el nem romlik az idő.

Kép
szly27

Marcsi - nekem van egy olyan érzésem, hogy para-dokibácsinak nem lesz igaza, és simán kihúzod a 38. hétig! :wink: :lol:
Ez a befordulós-dolog is szerintem még tökre ráér! Nekem még csak holnap fogja először kokrétan megnézni.
Vendég

700 gram??? Uramatyám de pindurka lehet! :shock: De a lényeg hogy jól van! Ez aztán a bíztató! Bár szerintem ezt a súlyt itt már mindannyiunk babája jócskán meghaladta! :D

Jópáran megint nagyon el vannak túnve! KISFÓKA például!!!!
Vendég

tok jo, ma delelott talalkoztam egy baratnommel, akinek most volt egy eves a lanya, es kaptunk toluk egy par kislanyos bodyt, meg egy rakat kismama ujsagot. Most aztan lesz mit olvasnom:)
Vendég

haskorfogat: az lehetseges, hogy nekem kisebb lett?
marmint volt mar egyszer 94 de legutobb csak 92...
Vendég

nekem is multkor a vedono, mikor latta a leleten hogy becsult suly 1350g mondta, hgy na ennyivel mar jo par babaja szuletett, es nem volt semmi baj....azert hozza tette ez nem azt jelenti szulhetek!
HAt nem is akark meg! Azert a fo erosodese most jon meg!
Vendég

wera: nem tudsz otletet adni hol a legolcsobb a gyumolcs?
jajj, es mi a cim, ahol az anyasagihoz, meg gyeshez lehet formanyomtatvanyt szerezni? az allamkincstar? de Ti valami vaci utat emlegetetek, az allamkincstar honlapjan ilyen cimet meg nem talaltam:( lecci segits!
Vendég

szerintetek mikor picit nagyobb lesz a baba napkozbenre lehet utazoagyba tenni? Mert nalunk nincs hely jarokanak:( es hat csak ugy a foldon nem hagyhatom ha mondjuk en a konyhaban vagyok...
Vendég

Wera!

ilyen érzésem nekem is volt, már az elejétől, de nem mertem beleélni magam...
A másik két gyerekemmel is így volt, aztán a 38. héten születtek...

Anyjuk!
Biztosan máshogy van a baba.
Simán lehetséges.
Vendég

Anyjuk - ezt már egyszer bemásoltam, de úgy látszik akkor lemaradtál róla! Mentsd el, később még hasznos lehet! :wink:

A kisbaba születési anyakönyvi kivonatához szükséges iratok:
• anya személyi igazolványa, lakcímkártya,
• 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, ha most volt az esküvő nemrég, amúgy kérni kell az anykönyvi hivatalban, és nem lehet régebbi 30 napnál
• élettársi kapcsolatban apasági nyilatkozat

A fenti iratokat legjobb, ha már a szüléskor magukkal viszik a szülők. A kórházi ellátás végén a zárójelentéssel együtt kapják kézhez azt az orvosi igazolást a szülészorvos aláírásával, ami az anyasági támogatás igényléséhez kell. Ez az igazolás arról szól, hogy a szülő nőt a várandóssága idején rendszeresen ellenőrizte, kezelte az orvos.

A gyermek lakcímigazolványának kiállítása:

A szülészeti intézmény területileg illetékes Polgármesteri Hivatalban a gyermek lakcímigazolványát megkapják, függetlenül attól, hogy melyik városban, kerületben lakik a család.

A gyermek TAJ-kártyájának intézése:

Ezután személyesen át lehet venni a gyermek TAJ-kártyáját Budapesten és Pest megyében lakók esetében a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál- Bp. XIII. ker. Teve u. 1/b alatt az alábbi napokon: Hétfő: 8-14.30, Szerda: 8-17.30, Péntek: 8-12.00 (Telefon: 06-1 288-5100). A többi megyében az ügyintézést az Egészségbiztosítási Pénztár megyei kirendeltségei végzik.

Szükséges iratok:
• szülők személyi igazolványa,
• szülők TAJ-száma,
• gyermek születési anyakönyvi kivonata

Ha a TAJ-kártyát nem személyesen intézik, hivatalból postázza az OEP a szülők által megadott címre, kb.3-4 héten belül, a születési anyakönyvi kivonat átvételét követően.

Családtámogatási ellátások intézése:

Családtámogatási ellátásokra az internetről letölthetünk igénybejelentő űrlapot a http://www.magyarorszag.hu portálon az állampolgár dokumentumoknál. Az űrlap pontos címe: Igénybejelentés családtámogatás ellátásokra

Otthon kitöltött, az anya aláírásával ellátott űrlapot az édesapa, vagy más családtag is benyújthatja.

Anyasági támogatás, GYES, GYET és a családi pótlék igénylése:

Budapestiek és pest megyeiek számára a Fővárosi és Pest Megyei TÁH Családtámogatási kirendeltségén történik a Bp. XIII. ker. Lőportár u. 3/b alatt az alábbi napokon: Hétfő, Kedd: 8-15.30, Szerda: 8-17.30, Csütörtök: 12-15.30, Péntek: 8-12.00 /Telefon: 06-1-350-2481/

Amennyiben a munkáltatónál társadalombiztosítási kifizetőhely működik, a GYÁS, GYED, GYES igényelhető, ha nincs kifizetőhely, vagy nincs munkaviszonya a szülő nőnek, akkor a területileg illetékes Területi Államháztartási Hivataloknál és/vagy Egészségbiztosítási Pénztáraknál kell igényelni a juttatásokat.

2008-től a MÁK-nál kell intézni, pedig milyen kényelmes volt amíg a munkahely elintézte. Ők legalább már rutinosak voltak benne.

Szükséges iratok:
• személyi igazolvány,
• igazolás a kórházi osztályon történő kezelésről,
• magán-nyugdíjpénztári tagság belépési nyilatkozat záradékolt példánya,
• terhes gondozáson való megjelenést igazoló orvosi igazolás,
• születési anyakönyvi kivonat,
• TAJ-kártya (szülők, újszülött),
• adókártya

A gyermek adószámának intézése:

Területileg illetékes APEH-nál lehet igényelni az újszülött adószámát. Mivel az adókártya elkészítéséhez több napra van szükség, először csak adószámról szóló igazolást kapnak kézbe, de ez elegendő a munkáltató felé. Adószámra a babakötvényhez is szükség lesz.
(A babakötvényről egy következő írásban adunk tájékoztatást.)
Vendég

Anyjuk - szerintem is simán lehet, hogy most nem úgy van fordulva a kiskópé, mint amikor le lett mérve a múltkor!
Gyümire nincs jó ötletem, én a csepeli piacon vásárolom, de tudom hogy az neked nagyon messze van. De általában ilyen nagyobb piacokon érdemes szétnézni.
Vendég

Lányok, nem tudom ki hogy van vele, meg mennyire érzékeny az ilyen dolgokra, de holnap Telihold lesz!!!!!!!!!!!
De jó lenne ha a kisfiam is érzékelné ezt! :wink:

KépKép
hene

wera: koszi hogy ujra csatoltad, en ezt mar akkor el is mentetem, d parom valamit alkotott a gepen, es mondta az a dokumentum nem megnyithato, de most ujra elmentettem, sot fel is irtam.
Ehhez aloportal uthoz hogy lehet eljutni?
Vendég

hene: latom Te mar nagyon mennel!:)

en a teliholdra igen igen erzekeny vagyok, aludni nem tudok, hisztis vagyok...ezt mar parommal sikerult megfigyelnunk, hogy ritkan van hallgatas "harag" miatt, vagy osszekapas valamin, de nagy esellyel epp telihold van...o jobban erzekeny szerintem nalam is!
Vendég

Hú, ma nagyon punnyadt napom van... olvasgatlak titeket, de alig irtam még, pedig suliból hazajövet már nem is mentem semerre! Csak mosogattam, felsepergettem a lakást! Ja, meg felraktam egy zöldbab főzeléket főni! Bár párom nem tudom mikor ér haza, mert most 2 hétig Göteborgba jár tanfolyamra.... szerencsére a másik magyar srác is, akinek van kocsija, igy nem kell vonatoznia!

Hu, én ma vettem itt a boltban epret....nem akartam nekiállni egyedül enni (vacsi utánra vettem), de nem bírtam ki, hogy egyet meg ne kostoljak. És naggggggyon finom édes! :) Lehet holnap is veszek egy egész dobozzal....egész héten akcióban lesz (féláron).

Ma amugy szerintem valami hülye front van, mert rettentő sokat keményedek! :(

d.dodó

Wera!
Utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!

hogy te milyen csini vagy... :shock: :wink:

Kép
kimma

epret en is akarok!!!!!!!!!!!!!!
itt is most az intersprban "akcio" van, de olyan eretlen, hogy nem vettem:( es emmi gyumi nincs itthon csak a mar ki nem allhatom alma:(
Vendég

Teliholdnál én spec. nem tudok aludni. Szóval jó előre tudni ;)
20150601134430

Anyjuk!
Csak hogy lásd milyen "jó testvér" vagyok! Küldök neked fél kiló epret! :lol:

Kép

Amugy én az almát is szeretem.... csak az most drágább volt mint az eper! :shock:

d.dodó

Wera!
Isten éltessen!

Kép
20150601134430

Anyjuk, én már igencsak mennék. Ma amúgy is olyan semmilyen napom van. A pocim olyan, mintha még fújtak volna bele levegőt, olyan kemény. Lusti és álmos vagyok, melegem van, és különbe is.................áááááááááááááááááááááááááááááá! Na ilyen vagyok ma!

KépKép
hene

Na, újra vagyok!
Itt volt anyósom, de hála égnek egy barátnője felhívta hogy találkozzanak, elrohant. :D

Wera! Jajj, de csini vagy! 80kg? :shock: Ezt komolyan mondod? Max 72-nek nézlek(tudom hogy Te is magas vagy)!
Én is pont 80, de már vagy két hete! De Te sokkal vékonyabbnak tűnsz! Persze Nóri-Lak jóval nagyobb.. :wink:

Hene! Reménykedsz a teliholdban? Látom Te már nagyon kikívánod! :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Én is 80 kg vagyok... :oops: :shock:
Vendég

Hene!

Én megértelek!

Drukkolok!+++++++++++++++
Vendég

Dodó! Ez gonoszság volt! Ide vele! :twisted:

Én most ezen felbuzdulva jégkrémet eszem. Mindenkinek csak ajánlani tudom: Nestle La Cremeria citromos vizes jégkrém citromhéj-darabokkal! A legjobb a világon! :P

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

a jegkremen mar en is tul vagyok!:) a lidliben tegnap az egyik palcikas 59 ftra le volt arazva es tok fini:)
Vendég

Marcsi, akkor legalább már ketten vagyunk! Talán ki tudjuk beszálni ezt a nagyfiút a pocakomból! :wink:
Sajna kajával még nem tudtam kicsalogatni. Mgekap mindent odabent!
Ja, én múlt7 csütörtökön 81kg voltam! :wink:

KépKép
hene

Hene!

Erről jut eszembe...
Ha valaki időközben megszül, én tudok mms-t fogadni és feltölteni...

Hene!
Várom... :wink: :lol:

annyit emlegettétek a nasit, hogy most én is fagyizok... :oops:
Vendég

Oké Marcsi! Vettem! :)

KépKép
hene

Sziasztok, megjöttem!

Na lányok nálam hülyébb kismamit még nem láttatok! Szerencsére!
Teljesen jól van a kicsi már 2300 grammra becsülték (a végén még úgy járunk, hogy ijesztgettek vele hogy milyen kicsi és a végén 4 kg-os gyereket fogok szülni. :) :)
Azt mondta a doki, hogy inkább mentjek mint ne, szóval nem tolt le amiért beparáztam, de ő sem érti az egynapos szünetet. (lehet a páromnak van igaza és nem érzem hogy mozog? :shock: :shock:

Wera: basszus, hogy te milyen csini vagy (a bordáid kilátszanak) csak hozzád van ragasztva egy óriási poci! :D 80 kg???? Nem hiszem!
Én 82 kg vagyok (én sem vagyok alacsony 74 cm) és mint egy hájas tehén!

Potyka: én már eleve becsüllek hogy az 5. gyereket szülöd és nem rémes a kép!!!
Vendég

Már vártalak Kata!

hurrá!
Örülök, hogy minden rendben van!!!
Dóri csak viccelődik... :wink: :roll:

Szép nagy súllyal rendelkezik már... :roll:
Vendég

Kata, ugye ugye, nem kell idegeskedni. Mostanában egy kicsit lustibb a kallaténél. Örülök, hogy minden rendben! :)

Marcsi meglestelek az iwiw-en. Nagyon jó az a pocakos kép rólad! Nagyon csini vagy! Jobban tetszik a búrád ezzel a sötétebb hajszínnel. Bocsi! :oops: :wink:

KépKép
hene

Hehehe...

ez az eredeti...
Vendég

Jobb, mint az a melírozott! :)

KépKép
hene

vkata: jo hogy minden rendben!
Vendég

Nagyon utáltam, öregített... :oops: :roll:
Vendég

Köszi a dícséreteket csajok! :oops: A karom, fenekem, combom is vastagodott azért egy kicsit, de nem vészes. Ez talán az egyetlen előnye a magasságnak, hogy eloszlanak a kilók... De azért hátulról inkább nem fotóznám le magam! :lol:

Hene - látom Te már tényleg nagyon mennél szülni! :lol: Pedig tényleg ráérsz még... de egye fene, ha ennyire menni akarsz, én is drukkolok, hogy mielőbb beinduljon! :wink:

Vidokata - gratulálok a szép nagy babácskához! :D Annyira örülök hogy minden rendben!!!! Én is azt mondom hogy jobb akár többször is fölöslegesen megnézetni, mint 1x nem, amikor meg kellene! És a dokik is inkább erre bíztatnak, úgyhogy látod, megérte bemenni! :wink: Akkor most már tényleg megnyugodhatsz! Szuper!!!! :D :D :D

Nálunk inkább Apa a parásabb, és én vagyok aki megnyugtatja... pont attól félek hogy a szülés közben is így lesz és nem fordítva! :twisted: De remélem hogy nem, mert ez volt a feltétele annak hogy bejöhet. Mármint hogy nem pattog az idegtől! :)

Anyjuk - www.utvonalterv.hu Itt beírod hogy honnan indulsz, hova akarsz menni, majd a bkv-hangolásnál válaszd a "leggyorsabb utvonal" részt és már meg is mutatja hogy hogyan jutsz el a legegyszerűbben.
Vendég

sziasztok

megjöttem

még maradhatok itthon
én is nagyon vizesedek de ez van ,

marcsi a mi babynk is nagy 1730dgk a bpd pebig 83mm

Képimg][/url]
Kép
ronix

wera; koszi, mindjart meg is nezem
Vendég

Ronix!

Ezek nagyon jó hírek!
Persze nem örülök annak, hogy vizesedsz... de sajna ez már elkerülhetetlen... :?

Holnap 31 hetes leszel!!!!
Vendég

hat sajna ettol nem lettem okosabb, mert naggyon hulye vagyok a budapesti kozlekedeshez, de majd parocskammal elmagyaraztatom:)
Vendég

Anyjuk - ha ráközelítesz a térképre, még azt is látod, hogy ha leszálltál merre kell elindulnod és hogy nagyjából mennyi a táv! Próbáld meg, én is úgy szoktam. Eleinte nekem is baromi nehezen ment a közlekedés + állandóan eltévedtem... :twisted: de már nagyon rutinos vagyok! :wink:

Ronix - örülök hogy még maradhatsz otthon!!! Azta! Mekkora nagy babákok lesznek itt kérem szépen?!?!?! :lol: :wink:

AMI - nagyon várunk már az dokis hírekkel!!! Gyere légysziiiii!!!!
Vendég

Wera! Nagyon csini vagy! Szerintem mintha egy kicsit lejjebb ment volna a hasad!

Anyjuk! A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR CÍME: 1139 Budapest Váci út 71. Az Árpád- hídnál a Rendőrpalota mellett van ott adják a nyomtatványokat és ott intézik a családi pótlékot és az anyasági támogatást. Amit Wera linkelt Neked abban is ott van a mondat, hogy 2008-tól a MÁK-ban kell intézni! 2008 január 1-től mindenhol a MÁK a kifizetőhely és nem a munkáltató!

Én is 80 kiló vagyok! :D
Vendég

Gratulálok Mindenkinek a jó eredményekhez és a szép nagy Babócákhoz!

Sajnos macska ügyben csak holnap lesz fejlemény mert Tesómnak ma mégis dolgozni kellett!
Vendég

Államkincstár Ügyfélfogadása: Hétfő, Kedd: 8-15.30
Szerda:8-17.30
Csütörtök, Péntek: 8-12

Én már egyszer leírtam, hogy mit hol lehet beszerezni! Én a Váci úton kaptam meg a szükséges papírokat!
Vendég

VKata!
Örülök, hogy minden rendben van a bébikusszal. :D
20150601134430

Mindenkinek gratula a jó eredményekhez!
bencuri

hali lányok!

még nem olvastam vissza de megteszem.

én ma miskolcon voltam nyusziapuval. megint mennie kellett, és elkisértem.
utközbére vettem cseresznyét. naná hogy elfelejtettem megmosni még a cégüknél. ugyhogy egész uton csorgott a nyálam.
fél6 körül értem haza. gyorsan feldobtam a két féle kaját főni, a cseri meg még mindig mosatlanul a nylonban.
nah de majd vacsi után. habár vacsi után meg fagyikehely... talán azután :D... jah holnap meg cukorterhelés :oops: :oops:
nesze neked cukor, meg fagyikehely. de akor is megyek és eszek!!! :twisted: :twisted: erre a kis időre már egy kis magas cukor ;)
nah de komolyan. remélem nem fog bekavarni.

Kép

Kép
timi1982

Timi - én cukorterhelés előtti nap 2 szelet tortát is bevágtam, és még este fél 10-kor pilóta kekszet rágcsáltam. És jó lett a cukrom! :wink:

Annyit emlegettétek a dinnyét, hogy most már nagyon megkívántam :D
Kép
Vendég

Na lányok, azt hiszem holnapig elteszem magam vízszintbe.
Nagyon be van dagadva a lábam. Anyukám amikor meglátta csak szőrnyülködött és sajnált! Megyek felrakoma falra! :)
Legyetek jók, pihenjetek, a babák pedig rosszalkodjanak, hogy a mamák megnyugodjanak, minden rendben odabent! :wink:

KépKép
hene

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?