A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Eszterxx!
Nekem is zsibbadt a hasam eddig, mostanában enyhült.
De soha nem lesz már olyan mint régen. Néhol érzéketlen marad...

Andris hogy áll a gyarapodással? Nyugtass meg, hogy nem csak Nimród lesz óriás!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Megvagyok ám én is.................
Sajnos Nóri továbbra sem szopizik...............
Így minden erőm, időm, energiám az etetés, fejés, altatás, háztartás, etetés, fejés, stb.......... körül forog! Kezdek hulla lenni, annál is inkább, mert Nóri éjjel is ébred legalább kétszer, de inkább áhromszor!! :(

Átálltunk a Haberman etetőre, hogy ne felejtsen el szopizni, ebből küzdenie kell, hogy kajához jusson. Csajok, nagyon drága volt, viszont minden pénzt megért, ki is dobtam az Avneteket, ez sokkal jobb! Remélem, hogy sikerül majd később cicire szoktatni!

Tejem az van. Még erőm is!

Teszek fel fotókat Nóriról! :)

Mindenkit milliüszor ölelek, és majd egyszer visszakapcsolódok én is, de most még nem megy!

Mona

Kép alvósmosoly

Kép szejetlek.....
Vendég

Monácska!
Nagyon szép Nórika! Igazi kislányos arca van. Ha lány lett volna nekünk is Nóra lett volna...

Vigasztaljon, hogy mki hasonlóan küzd..Egyszer csak már sokkal könnyebb lesz...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Eszterxx, bizony, mingyá' két hónapos Picuri! :) Most kapta meg pár perce az első oltását, úgyhogy szegényke most kidőlt. Megbeszéltem a dokinénivel, hogy a következővel együtt a Prevevart is beadja.

2 napja újra vérezgetek, eddig azt hittem, hogy még a szülés miatt de a gyerekorvos szerint ez már az első menses. Mondtam neki, hogy Laura 2-3 napja többet akar mellen lenni, és egyszerre kevesebbet eszik. Szerinte tuti az, mert valószínűleg nem ízlik neki a cucc, ezért eszik ímmel-ámmal, aztán nem csoda, ha éhes marad, és megint enne. Hurrá! :( Erikkel 9 hónapig megúsztam. Bakker, pedig nem akartam különösebben védekezni addig, amíg csak szoptatás van (a nőgyógyászom is azt mondta, hogy nem kell, mondjuk hallottam már sok esetet, hogy gyorsan jött így az újabb tesó...), és most erre is gondolni kell. Fogalmazásgátlót nem fogok szedni, eléggé felborította pár éve a hormonháztartásom és a májfunkciómat.

Kép

Kép
mzx

Pati, Laura is kb. 1 hete mosolyog. Elég nehéz volt beazonosítani, mert akkorára tátja közben a száját, mintha meg akarna enni....

Szájpenész: Itt kenegettem a fehér nyelvét két hétig, erre semmi elmozdulás, sehol máshol nem volt folt, és nem is javult. Erre a dokinéni ma azt mondta, hogy akkor lehet, hogy nem is szájpenész. :roll: .

Doktornéni meg sem nézte most a reflexeit, stb.. Azt mondta, hogy gyönyörű, hason emelgette a fejecskéjét, amíg próbálta a tüdejét hallgatni, ennyi elég volt neki. Nem hinném, hogy bármi baja lenne, de azért alaposabb vizsgálat volt Eriknél anno...

Kvaszévi, Mona, Juditkmét, Mni, nagyon édesek!!!! Komolyan mondom ebben a topikban minden baba gyönyörű lett :). Mondjuk még pár piciől nem láttunk fényképes bizonyítékot, de biztosan ők is gyönyörűségesek! :)

Hála az égieknek, mindenki egészségesnek is tűnik, és ez a legfontosabb!!! :)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Tegnap nekünk is baromi nyűgös napunk volt. Dóri du. fél 3-tól este 11-ig óránként szopizott volna, ha lett volna tejci. Egy kis tápszert kellett neki adnom (még anno akkor írattam fel az ügyeleten, amikor hazajöttünk a kórházból, aznap nem volt elég tejem és üvöltött a gyerekem, ezt nem hagyhattam, azóta csak háromszor kellett szerencsére pótolnom a tejcit). Fél órákat aludt csak, úgyhogy este fél 12-kor szó szerint beájultam az ágyba. Az éjszakára ezek után nem panaszkodhatom, reggel 7-kor úgy kellett felébresztenem a kiscsajt, mert mentünk a védőnőhöz mérésre. 4120 g, 3500-zal hoztuk haza, meg lett dicsérve a pici lány, hogy szépen gyarapszik.

Nekem nem a bimbóm, hanem a bimbóudvar fáj, amikor ráharap Dóri, és az egyik mellemnél nem is szűnik meg a fájdalom szoptatás közben. Ez mi lehet? Meg fehér foltos az udvar, mintha száraz lenne, szerintetek mivel kenjem be?

Melinda

Kép
melinda80

Arizona,
gratulálok, sok tejecskét, rengeteg örömöt kívánok a babához! :D

Eszterxx,
nekem is zsibbad még a hasam, meg néhol érzéketlen. :(

Norco,
nekem azt mondta a védőnő, hogy a baba súlyát 1,5-tel kell megszorozni és annyi grammot kell ennie egy nap összesen. A születési súlyát pedig két hét alatt kellene visszanyernie.

Judit18,
elárulod, hogy milyen jegyben születtél? Én a szűz jegyében és hasonló anyatípusnak ír le a horoszkóp, mint amilyet Te írtál. A fül mögötti hámlást mosdókenőccsel kend be!

Nanó, Pati,
nagyon meghatóak voltak a versek, és Pati! gyönyörű volt az összefoglalód!

Mzx,
hogy sikerült a barátokkal a találkozó?
Nálunk csak egyszer volt kint idáig a gyerekorvos, miután hazajöttünk a kórházból. Nem adtam neki pénzt és nem is szándékozom a jövőben.

Panni,
tegnap szerencsére fogadott a fogdoki. Köszi a drukkot! :) Az én fogamat is gyökérkezelte, baromira fájt, de most már teljesen elmúlt a fájdalom. :)

Jim,
jó lett a frizud! :)
Én már csak barnázgatok, úgy, mint a mensi végén.
Milyen rendes férjurad, hogy ilyen guszta vacsit dobott össze Neked! :) Látom, a sör nem hiányozhat! :wink:

Linocs,
barátnőmtől kaptunk csörgős ruhakockákat, aminek az oldalain minták vannak. Mivel még fekete-fehérben lát a pici, azokat a mintákat mutogatom neki, meg csörgök és az valamennyi ideig leköti Dórit. Meg azt vettem észre, hogy pl. pelenkázásnál mindig kiszúr valamit magának, amit nézegethet közben, általában a törlőkendős dobozkát nézi. Ezen kívül meg énekelni szoktam neki, meg beszélgetek vele.

Biribon,
sajnálom, hogy ennyire kikészültek a melleid. Én is csodálom, hogy eddig bírtad a szoptatást. Most, hogy kímélni fogod őket, remélem hamar meggyógyulnak és ismét szoptathatsz!!! Kitartás!!!

Minden baba gyönyörű! :)

Melinda

Kép
melinda80

Ma megkaptam az első ébrenlévős mosolyt Dóritól. :D Evés után beszéltem hozzá és huncutkán elkezdett mosolyogni vagy kétszer. Le akartam fotózni, de aztán már nem csinálta. Ha majd sikerül elkapni, megmutatom Nektek is! :)

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Kvaszévi, Mona, Juditkmét, Mni közönöm a képeket, olyan jó nézegetni ezt a sok szép babaképet!

Melinda!
Felhívtam a gyerekorvost, a mellfájdalommal kapcsolatban, de úgy igazán se4mmit nem mondott. Figyeljem Zsombor száját belül, hát most figyelő állásban vagyok pár napig. Gyerekorvost Te nem kérdezted, ha már úgy is ott voltatok.

Monácska!
Kitartartást a fejéshez. Én úgy utálok, szóval maximálisan megértelek, de itt mindenki. :wink:

Pati!
Az egyetemet még mi sem választottuk ki, de addig is mis is árgus szemekkel figyeljük Zsombort, hátha valami korai tehetség jeleit felismerjük. Szociális mosolyt én még nem is várok... :D

Mzx!
Már mensi :shock: Az nekem mindig nagyon rossz hatással volt a szopira. Előre rettegek tőle. :evil:

Linocs!
Mi is "csak" mondókázunk. Fölé lógatott játékok. Erős kontrasztos dolgokat szeretnek nézegetni ilyenkor. Emberi arcformákat.
Ha Fruzsi már ilyen nagyokat alszik éjszaka, nem feszül iszonyúan a melled. Este mindkettőt kiüríti?

Eszterxx!
Türelem a felülésekkel! :evil: Cindy Crawfordnak van egy kismama torna programja. Én azzal kezdtem a lányommal. Az A program csak 8-10 perces, a B kb 35, a C több. Eleinte tényleg elég volt az a 8-10 perc. Van benne gátizom erősítés is. Remélem most is rá tudom majd szánni magam 4-5 hét után. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka,
csak a védőnőnél voltam ma, holnap majd megkérdezem a mellemről a gyerekdokit.

Melinda

Kép
melinda80

Mert holnap megyek az 1 hónapos kontrollra.

Melinda

Kép
melinda80

Melinda!
Még azt akartam kérdezni, hogy Dórit nem zavarta meg a cumisüveg?
Mostmár csak kizárólagosan szoptatod, fejsz azért még mellette?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pété!
Már napok óta lesem, hogy mikor jelentkezel be. Gondolok rátok, vajon veletek mi van. Hogyan alakulnak a mindennapjaitok?
Ha csak olvasni van is időd, azért néha tessék életjelet adni. :!:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja még ezt akartam mesélni: Ma vezettem újra először lassan 4 hét után. Hát nagyon furcsa volt, meg Zsombor miatt nagyon koncentráltam, szóval ebbe is majd bele kell jönni. Esetleg, ha lesz majd olyan, hogy útközben sír, akkor is remélem eléggé fogok tudni figyelni a forgalomra...
Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Most jutottam megint ennyi idő után a géphez, mert a kis "haramia" nem enged. Én is a panaszkodók sorába állok be :( Már 1 hónapos volt Kristóf, mire a fő gyerekorvos (aki mellesleg neurológus is) hajlandó volt felírni a sárgaságra való gyógyszert. Addig jóformán csak aludt és ritkábban evett. Akkor fejtem is amit tudtam.Utána mire lehúzódott a sárgaság és elkezdett élénkebb lenni - de mivel szerintem 1 hónapig szinte semmivel nem tudtuk őt ingerelni mert álandóan aludt - kitalálta a doki, hogy nem tartja úgy a fejét ahogy kellene, ezért menjünk gyógytornára. Most meg annyira hisztis, hogy szinte semmit nem lehet vele kezdeni. Ma kihívtam a védőnőt, mert már nem bírtam idegekkel. Tegnap együtt bömböltem a gyerekkel, mert nem tudtam mit kezdjek vele álandóan sírt. A Védőnő azt javasolta, hogy hoz egy mérleget mérjük, hogy mennyit eszik, mert szerinte kevés neki a tej és akkor hozzápótlásként tápszert írnak fel neki. De hogy is lehetne elég a tej, ha 1/2 óránként óránként a cicin van- mert attól legalább megnyugszik - de el is alszik egy kis időre. Tegnap már kipróbáltam azt, hogy elviszem naponta többször sétálni. Természetesen jól eláztam ő meg végigaludta a szakadó esőt.
Remélem mostmár, hogy megnyugodtam lesz elég tejcsim és nem lesz szükség a tápszerre max. a polcon elfér. A védőnő szerint az is megnyugtató.

Kép
cicuka78

Az előbb lemaradt, hogy múlt héten volt 3300g és 52cm. Tehát hízik és nő is. 2520g-vel hoztuk haza és 47 cm-mel. Heti 150-170-et hízik. Nem túl sok, de a gyerekorvos szerint addig nincs baj amíg rendszeresen hízik. 2 hét múlva megyünk hozzá méretzkedni és a 2 hónapos oltásra.Kiváncsi vagyok mi lesz a végeredmény.

Kép
cicuka78

Vendégeink érkeztek:

Kép

:D

feri (mni)

Szerencsére nem zavarta meg Dórit a cumisüveg. Ritkábban fejek, mert egy alkalommal mindkét mellemből szopizik és általában teljesen kiszívja a bennük lévő tejet. Ha marad esetleg (reggel), akkor azt kifejem.

Melinda

Kép
melinda80

Kép

Kép

feri (mni)

Kép

Kép

feri (mni)

Sziasztok!

nagyon édesek a babák, és olyan kis nyugodt arcuk van, ilyenkor nehéz elképzelni a nemalszomcsakordítok sztorikat!

Pumperka!

Én mikor hazajöttünk a korházból már másnap vezettem mert minden nap én viszem a nagylányt az oviba, és érdekes módon ugyan olyan volt mint eddig, csak az óviba kérdezték hogy kerülök ide és elhültek amikor mondtam hogy én hoztam a lányom. Pedig én ebben nem találok semmi furcsát vezetni miért ne tudnék? Csak szültem......

Tegnep nálunk is nyügi nap volt óránként akart szopizni. Én meg nem győztem tejjel, így nem sokat tudott enni úgy hogy nem is sokat aludt.
Még jó hogy anyukám nagyon sokat segít( szembe lakik velünk) így tudok pihenni egy kicsit, meg írni a vacak beadandó dogákat, már úgy utálom amikor aludhatnék írnom kell!!
De már nincs sok hátra május végéig lesz ez a szenvedés.
Mondjuk a május az kemény lesz, ki kell költöznünk 15.-éig és addig még fel is kell újítani ahová megyünk. És májusba vannak a záróvizsgát. És már anyukám se lesz ott segítségnek....Kicsit már bánom ezt a költözést de most már mindegy..

Elég a panaszból!

Minden szuper mert mindannyiunknak egészséges és gyönyörű babája született!! :lol: :lol:

pepike

Kép

Kép
pepike

Feri,
de édesek a babócák, ahogy fogják egymás kezét! :lol:

Melinda

Kép
melinda80

Cicuka!

Szerintem is ha hízik akkor ne aggódj. Lehet, hogy most átmenetileg kevesebb neki a tej, mert most lett élénk. Most jött rá, hogy milyen jó is hamizni, jól lakni. Én is mindig para vagyok, hogy kevés a tej, mert mindig mindent kiszív, de próbálom magamat nyugtatni, pár napjamár egész jól is megy. Ha van sok pisis pelus akkor nincs gond, nem marad éhen és nem szárad ki és ez a fő.

http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/

Olvasgass ezen az oldalon, engem nagyon megnyugtatott egy két írás.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pepike!
Te nagyon stramm vagy, midezt együtt.

Én amúgy se vagyok nagyon jó vezető, csak ezért van. Aki amúgy is járta sokat a várost annak bizti nem gond. Nekem se, csak érzem, hogy még furcsa, hogy Zsombor az anyósülésen :oops: :oops: :oops:

Mni!
Nagyon irigy!!!!!
Hozzánk ki jön? :(
Nem vagyok az az egyedül itthon ülő típus. Bár tudom, hogy ez is változik sokat, csak az eleje ilyen. :?

Melinda!
De jó, hogy Dórit nem zavarta meg a cumisüveg. A nagyfiamnál pár nap elég volt hozá... :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!!!!

Nagyon édesek a vendégek is!!!!!

Képzeljétek Blankának már nem nagyon kell a tápi, csak a cici, igaz szerintem kevesebbet eszik így, pedig mindig megkínálom a cumisüveggel, de pár korty után kiköpi. Éjszaka már napok óta csak cicit kap. Hurrá!!!!! Kép
Most próbálok minél többet vedelni, hogy legyen neki elég tejci Kép, eddig nekem bejött a kubu és a 100%-os (teszkós) almalé is, persze a sör és a homeós cucc mellett.

Blanka már sokat vigyorog, néha még hangot is ad hozzá, pár napja pedig már tudatosan csinálja. Kép Nemrég elkezdett gagyarászni, nagyon édes hangja van!!!! Először csak csukláskor csinálta, de most már beszélget a játékokkal, meg jókedvében is. Apa vett neki játszószőnyeget, ami annyira tetszik neki, hogy ma simán elvolt rajta nyöszörgés nélkül amíg reggeliztem és lezuhanyoztam. Király!! Kép
Kép Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Mni!

Jajj de jó, nagyon szépek vagytok mindannyian!!!!
Remélem majd mi kecskemétiek is csinálunk egyszer ilyen minitalit.

Kicsit rosszul esik hogy senki sem reagált a szoptatós gondjaimra, meg előtte az írásaimra.....kérdéseimre....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Pumperka!
Köszönöm a hasznos oldalt tényleg sok hasznos és megnyugtató info van rajta. Most lassan megyek, mert már 4 órája alszik Kristóf és enni is kellene :lol: .

Bosek!
Neked miért kellett tápit adni a babának és mióta adod és milyet?

Kép
cicuka78

Judit, gondolkoztam azon, hogy hogy lehetne kevesebbet adni. Nehéz ügy, mert ha nem lesz tele a pocija, akkor úgyis sírni fog.. Annyit sikerült kiötölnöm, hogy esetlen adj neki forralt vizet, hogy a pocakja is tele legyen, és mégse hízzon tőle. Persze teljesen fölösleges anyatejes táplálás mellett vizet adni, de végülis mi mással pótolhatnád a hiányzó tejcsi mennyiséget, ha az a cél, hogy ne hízzon annyira.

Kép

Kép
mzx

Judit(kmét)!
Én is leírok, egy szopis sztorit, bár más mint a tied, de tanulságos, hogyan működünk!
Vasárnap. A Család kint focizik a téren ismerős családdal, meg utcabeli gyerekekkel, felnőttek, gyerekek együtt. Egész nap mehetnékem volt, Zsombor felébred, gondoltam gyorsan megetetem, aztán uzsgyi ki. Annyira idegesített, hogy csak nyamnyogva állt neki, hogy éreztem alig jön a tej. A balból félóra alatt szopott ki 20 grammot :shock: . Ekkor már azt bántam minek mértem, mert nem sűrűn szoktam. Persze ekkor megembereltem magam, és már a kimenetelről is kezdtem lemondani. Átraktam a másikra. 12 perc alatt 80. Vissza az elsőre az is ürüljön, 5 perc még 20 gramm. Na ilyet soha nem csináltam, hogy 3 szor mérjek egy szopit. Na én meg ilyen vagyok, ha egy kicsit is görcsölök, nincs tejleadó reflexem.
Szerintem nálatok sincs nagy gáz, én se bírnám ki, hogy csak 100-at adjak neki, ha még éhes. Ilyenek a Te gyerekeid ezt el kell fogadni. Ha van elég az szuper, és énh a szavaidból ítélve, csak néha kevesebb, azt meg ki lehet bírni. Estefelé nekem is mindig kevés, ilyenkor állandóan visszarakom, hátha még lesz több harmadnapra...

Pepike!
Meg a többi jövős menős!

Ha valahová időre akartok odamenni, mondjuk suli, vagy orvos, akkor hogy kalkuláltok, mennyivel előbb ébresztitek a babát, hogy azért evés is legyen az elmenetel elött?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit, szerintem hülyeség, hogy csak 100-at adhatsz, Blanka már a kórházban annyikat evett!!!!!! Én úgy tudom, anyatejes babát nem lehet túletetni, ha sok lenne neki kihányná.

Cicuka, kezdettől fogva tápszert kap, mert későn lett tejem, utána meg gyógyszert kellett szednem és nem volt szabad szoptatnom 2 hétig. Először milumil ha-t kapott, de az szar és drága, most beba ha-t kap.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek!
Nem semmi, hogy változnak nálatok az állapotok. Most pont jó az irány, ha megint sokat szopizik Blanka!

Cicuka!
Nálunk is egy nagy alvás van a nap közepén és nálunk is most jár le nemsokára ez a kényelem amiben vagyok pár órája! :wink:
A nap többi része sok szopiból, nézelődésből, több kevesebb sírásból áll. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bosek!

Igen, nehéz elfogadni, hogy kis fejletlen idegrendszerük, nem való még arra, hogy hosszan ellegyenek valamivel. De még olyan picik. :wink: Én is örültem amikor reggel elnézegette a bébitornázón lévő játékokat amíg összehajtogattam egy adag ruhát. :wink:
Persze most is csinálhatnék, egy csomó házimunkát. :oops: De csak legszükségesebbekhez volt kedvem. Seprés, mosogatás. :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bosek!
Pusztán fejéssel, így fel tudtad tornázni a tejmennyiséget? Mióta szopizhattok újra?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka,
Nem fejéssel, nem is tudom hogyan. Kb. 2 hete szopizik megint, azóta 1x fejtem, hogy mennyit hagy benne, hát semmit... Szerintem az segített, hogy cumizni is hagyom rajta éjjel, amíg bealszik, mert a cumit méterekre el tudja köpni, annyira haragszik rá. Nekem kb. egy hete van tejleadó reflexem, addig nem is volt...

A tükör nagyon tetszik neki, a képen is éppen azt bámulja.

Böbi

Kép

Kép
bosek

pumperka: hát azért reggelre olyan a mellem, mintha szilikoncici lenne - kemény és rugózik, olyanok, mint két kézilabda ;) De fájni nem fáj :) Fruzsinak az első percekben még szívnia sem kell ;) tegnap fordult elő, hogy az első 5 perc után kiköpte a cicit levegőt venni, és néztem, hogy mi lóg a mellbimbómon, háááát nem lógott semmi: erőteljesen spriccelt a tej a cicimből - képen Fruzsit :)
De úgy tűnik rendszer lett ebből az éjszakai alvásból (ha 4 éjszaka után kijelenthető a rendszer...): fél 10, 10 környékén elalvás, és reggel fél 6, 6 körül kelés, aztán evés, és újból alvás kb. 10-ig, fél 11-ig, aztán evés, aztán séta alvással kb. 12-től 2-ig, fél háromig, aztán evés, és délután csak egy-egy óra alvás, ha van még egy séta, ott szintén alvás... És gyarapszik, mint bolondgomba az esőben :) most 5270 gr, múlt hét hétfőn 4990 gr volt... , és folyamatosan vigyorog, és most már eljátszogat magában is fél órákat...
Tartok tőle, hogy meg lesz ennek még a böjtje... - ha adj isten mégsem, akkor pedig tényleg egy csodatündér a kisasszony :)
linocs

Linocs! Nálunk fürcsi fél hétkor, utána kaja és alvás kb. éjfélig, kaja és alvás hatig. Nappal már változóbb a helyzet...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Viszont egy picit most én is panaszkodnék...
Császárosok! én vagyok csak ennyire érzékeny, vagy másnak is vannak ilyen gondolatai... Szóval: már többször előfordult, hogy észrevettem, ha beszéltem valakivel Fruzsi születéséről, akkor nem azt mondtam, hogy szültem, hanem azt, hogy született Fruzsi, vagyis a kis fejemben a császár mint olyan nem szülés, hanem "csak" egy műtét... Egyre többször fordul meg a fejemben az a fájó gondolat, hogy nem sikerült átélnem azt az élményt, hogy Fruzsi kibújik annak rendje és módja szerint, hogy igazából nem változott semmi "ott lennt" (persze örüljek, nincs oda a gátam, és így a szex sem... - habár nekem tiltva volt az elejétől kezdve, szóval már úgy sem tudom, mi az), nem lett "felavatva" - remélem értitek mire gondolok. Szóval a lényeg: nagyon nehezen emésztem meg a természetes szülés hiányát - sőt azt hiszem: nem emésztettem meg...
Tudom a válaszokat: örüljek, hogy egészségesek vagyunk, és hogy van Fruzsi - és persze ezeknek örülök is - nagyon, és határtalanul...
De tényleg, ti hogy vagytok ezzel? Vagy csak én bonyolítom az életem ezekkel a gondolatokkal?
linocs

bosek: akkor nálatok is egészen jó az éjszakai helyzet!
linocs

Hogy lehet fogyózni ilyenkor???? Már csak 5 kiló van rajtam, de egy nadrágom sem jön rám, csak macinaci... Kép Ha valahova menni kell, kénytelen vagyok a terhesgatyákat felvenni. Még a motoros kordura nadrágot sem bírom begombolni, de szerencsére nem látszik ki a kabát alól...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Pumperka!

Én is szinte minden nap vezetek..

Én mindhárom fiamnál alkalmaztam a cumisüveget(mert sajna az én melleim nem a komfortszopira teremtettek... :shock: )és egyiket sem zavarta be ...(Avent)

Ha valahova indulni kell időre én kb. szűk egy órát hagyok az etetésre, hogy tutira nyugiba kész legyünk.Általában előbb végez,nála kb.fél óra egyenlőre egy evés egy ciciből.

Pepike!

Rám is furcsán néztek az oviban hogy mit keresek ott...én sem értettem hogy ez miért fura??!! :shock:

Már dél óta a teraszon alszik Olika :wink: Úgy látom bejön neki a friss levegő :wink:

Melinda!

Klassz hogy túl vagy a fogdokin,megkönnyebbülés :wink:

Szépek a talis babák :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Linocs, nálam ugyanez a helyzet, sőt az első napokban nekem olyan volt, mintha nem is az én gyerekem lenne, hanem csak hoztak egyet ajádékba. (Persze ezen az is rontott, hogy én szőkének vagy hajnélkülinek képzeltem el mindig is Blankát és annyira meglepett a nagy fekete haja, hogy el se hittem, és a másik dolog, hogy nem mutatták meg, miután kivették, mert nem lélegzett, így csak megmosdatva, pólyában láttam először.) Úgyhogy eleve napokba telt, mire elfogadtam, hogy az enyém. Szerintem ha rendes úton született volna, akkor egy nem így lenne. Én pedig azon szoktam még gondolkodni, hogy a tejem is azért nem indult be időben, mert engem csak úgy elkaptak és vittek a vágóhídra, nem indult be magától a szülés, a szervezetemnek nem jött a jelzés, hogy kéne termelni a tejcit. Még ki tudja meddig lettem volna 2in1.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Ja és tudod még mi a gáz Linocs???? Hogy nagy esélyünk van rá (nekem főleg), hogy a következő is császár lesz... Nem nagyon engedik ilyenkor a hüvelyi szülést. Legalábbis nálunk.

Böbi

Kép

Kép
bosek

bosek: köszi, hogy megerősítesz abban, hogy nem csak nekem vannak ilyen gondolataim... igen, ez a másik, amitől tartok: a másodiknál eléggé necces a hüvelyi... és akkor már soha nem lehetek részese annak a csodának...
linocs

Lányok!

Nagyon gondolkodom egy elektromos mellszívó vételén!

Aki használ/t ilyet, az referáljon kérem, hogy milyet érdemes venni!
A pesztonka nagyon olcsó, de emiatt nem sok bizodalmam van hozzá...............

Medela? Avent? Nuk? Ciccho?

Írjatok!

Hátha kicsit kénylemesebb lenne az élet, nagyon sok napi 6-8x fejni a 180-akat........ Tudom, ne legyek lusta! :) :lol:

Szóval véleményeket kérek!
Vendég

Linocs, Bosek, de lehet hüvelyi úton szülni császár után. Amúgy én négyszer szültem hagyományosan, de ha beszélek róla, akkor a gyerekek születtek. Ha komoly a gond Bennetek, van ám rá segítség, babával együtt lehet menni perinatális problémákat feldolgozni, van egy pszichológus, meg egy pszichiáter is: http://www.vadaskertalapitvany.hu/ks_hawa.html (a régi Lipót területén, de nem a főbejáraton át megközelíthető).

Judit, nekem nano mindig azt mondta a gyerekorvos, anyatejes olyan kövér lehet, amilyen csak akar. És ha elveszed mikor még nem érzi úgy, hogy neki elég, akkor jaj Neked, nem? A gyerekek nem olvasnak szakirodalmat. És az összes táblázatot TÁPSZERES csecsemőkkel és miatt készítették. (részben kutatási, részben marketing célból), úgyhogy sztem ne törődj semmivel, szoptass, a felesleg úgyis kijön belőle :lol: , vagy így, vagy úgy. Egy hátránya van az ilyen kölkeknek, hogy rém nehéz a hátsójukat cipelni, és persze nemcska nekünk, sokszor nekik is, ezért tán később indulnak el, de ez tuti nem számít majd harmincéves családapa korukban. Szívesen betenném ide kettes számú gyermekem fotóját, akit japcsinak hívtunk, mert a szeme alig látszott az arcában egy időben. (de nem tudok scannelni) Aztán elindult, és most azért elég csinos nagylányka. Nem látszik az egykori labdaalkat.

potyka

olyan vagyok, mint a mosott sz@r, kicsit túlzásba estem ma. Mosás, vasalás, főzés....éjszaka meg 3 részletben aludtam 2-3 órát....fáj a fejem is, biztos a front.

bosek: bammeg, 5 kg??? Rajtam még 20 van!!!!!!!!!! :x :lol:

linocs: látod, emiatt akartam én nagyon a hüvelyi szülést, mert nekem az első is csaszi volt. Nálam fenyegető hegszétválás és fenyegető asphyxia (tetszhalál; a légzés, majd a szívműködés kimaradásával járó súlyos légzési zavar) indokolta a csaszit....képzelheted: hánytam, pisiltem, zokogtam, miközben vittek a műtőbe. Pedig már majdnem sikerült a szülés, nem sok volt vissza a kitolásig.

és Czeizelnek tök igaza van, hogy tök kiakasztó, hogy nem engedik a 3. nem megválasztását, mert csaszival 3 gyermeket lehet vállalni, nekem van 2 fiam, szeretnék kislányt, de erre mi esély van??? Bezzeg arról dönthet vki, hogy a 12. hétig elveteti a gyermekét....

monácska: Beuskának elektromos medela van-volt, ő dicsérte. Az Avent is tuti jó, mert a kézije is szupi. Csak 30 rugó :shock:

eszterxx: :wink: :wink: :wink: te mindig megnevettetsz!!! Martin is zabagép, kiakasztó néha, ritkán bukik, de azt is az utolsó cseppig visszanyeli....

juditkecsk: nekem a védőnő azt mondta 80-nál ne adjak többet és mindenképp húzzam ki a 3 órát. 80-nál 2 óránként akar enni, 100-nál általában kibírja a 3 órát. Meg azt mondta még, tuti nem éhes, csak cicin akar lógni, hagyjam sírni...meghogy ha túleszi magát, azért sír, mert akkor fáj a hasa, hiába van a cicikereső mozgása, akkor sem éhes :roll: fene se tudja. De megsúgom, én sokkal jobban élvezem, hogy eszik rendesen, mert Milán mindig kevesett evett, kevesett hízott. Ez is idegesítő, de sokkal jobb szerintem!

pumperka: én is egyedül punnyadok itthon, jó ha hazajön a férjem este 7-kor. Legalább megfürdeti MArtint, annyit segít. De ha gondolod, pattanj be a kocsiba, és gyere! Van egy rekesz söröm :wink:

Meli: grat a bébi szép gyarapodásához, felejtsd el a tápit, nem kell majd, meglátod. HA nekem véletlenül kevesebbet eszik, pl 60-at, akkor 1-másfél óra múlva újra mellre teszem és akkor helyreáll a dolog.
Vendég

[quote="monácska"]L írta:monácskaányok!

Hátha kicsit kénylemesebb lenne az élet, nagyon sok napi 6-8x fejni a 180-akat........ Tudom, ne legyek lusta! :) :lol:

Grrrrrrr! Ezen most többen felháborodva irigykedünk... 6-8*180... sajna azt sem tudom, mi az...

Én a Medelához nőttem hozzá, mióta hazajöttem a kórházból... többet vagyok vele, mint a párommal... és intenzivebb is...

Na jó, abbahagyom, tehát komolyan: a Medela minit úgy kaptam kölcsön, azóta sem adtam vissza. Gondoltam, hátha lehet kapni valami nagyobb teljesitményűt, mert azért valljuk be, rohadt unalmas dolog ez a fejés: végignéztem az egészet, nincs nagyobb. A Medelának van egy drágább változata, a Mini kerül 20 eFt-ba, a drágább 32 eFt-ba... gondoltam, megveszem azt, hátha jobb: előtte hál' Istennek végigkérdeztem a boltban, kiderült, hogy semmviel sem tud többet, csak több hozzá a tartozék.

Ja, és ami nekem nagyon fontos a Medelánál, hogy lehet kapni különböző méretű tölcséreket és nem is drágán. Nekem a szabvány kicsi volt és olyan jó meglepi volt, hogy 815 Ft-ért árulták a Brumi maciban a különböző méretű tölcséreket. A fene sem tudja lemérni a tejcsatornája méretét, igy legalább lehetett próbálkozni.

Juditkmét: mi is gyarapodunk szépen, nekem nem volt feltűnő Andris növekedése, de most, hogy igy végiggondolom, 3350-vel jött haza a kórházból és tegnap 4270 volt, úgyhogy egy hónap alatt 1 kilot tuti hizik! Nekem ez nem sok, az anyja lazán túlszárnyalja, de ha úgy nézem, hogy a súlya 1/4-t fel tudja szedni... nyert a fiam :lol:

Császárral szülés: ez nekem is nagyon sokszor jut eszembe, én sem érzem teljesnek a dolgot. FŐleg, hogy nem is voltam magamnál a vajúdás utolsó pár órájában, a szülésről pedig csak ködös emlékeim vannak...azok sem jók... úgy szeretném, ha a következő lehetne természetes... de addigra 35-ön túl leszek, egy császár után, ennek nem sok az esélye.

Majd még irok, csak most mennem kell...

Ja, és én nem is érzek semmi tejleadó reflexet...

És Mzx, ez szemétség, hogy ennyi idő után már menstruálni kezdünk!!! Nem igazság!!!!! Időt, még időt, még csak most szültünk!!!!!

Mni, gyönyörűek voltak a vendégek!!!!!!!! Tisztára olyan, mintha kb. egyidősek lennének a gyerekek :wink: !

Kép

KépKép
eszterxx

A kis délutáni séta után:

Kép

Kép

Kép

A sétát követően Judit18 hazaszaladt, mert már nem volt nála több hamma a babának, de gyorsan váltotta őt Szilvánusz kedves férje, akivel aztán jót dumcsiztunk. :wink:

feri (mni)

Monácska: nekem Pesztronka elektromos van kölcsönbe, de nekem nagyon nem jött be, egyáltalán nem tudtam vele fejni. Szal olcsó húsnak híg a leve.
Juditkecskemét: igaza van potykának, annyit adj neki, amennyit kér, ha túl sok úgyis visszajön. Nehogy már egy 4 hetes babánál aggódjunk a súly miatt.
Linocs: EGY AZ EGYBEN UGYANÍGY VAGYOK VELE, HA VALAKI KÉRDEZ A SZÜLÉSRŐL, KIJAVÍTOM, HOGY ÉN NEM SZÜLTEM, MARCI SZÜLETETT. De azt hozzáteszem, hogy én már nem bánom, nekem nem volt rossz élmény, épp erről beszéltünk ma Nikivel. De lehet, hogy nálunk más, mert mi egy percig sem vajúdtunk, tehát kilátásban sem volt a természetes szülés esélye.
Bosek, Linocs: nagyon irigyellek az alvó babáitok miatt, nekem Marci tegnap meg ma extra éber, éjszaka 3x kellett etetni, ma meg reggel negyed 10-től 3-ig szinte semmi alvás.

Csajok lemaradtam, buta vagyok, de mi az a tejleadó reflex?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Feri!

Nagyon irigy...............
Nálunk még a teraszig sikerült csak Nórit kitolni, ott aludt ma is kb. 2 órát!

Eszter!
Ne irigykedj drága! 40 perc a fejés bakker, éjjel is és nappal is. Nálam Nóri egy cseppet sem szopizik, mindent ki kell neki termelni. A kis lusta! Annyira szorít a szívem, ha belegondolok, hogy rajtam múlik, anyatejet kap-e vagy nem 3 hetesen még, mert megtehetném, hogy nem fejek, de akkro meg mi lenne vele........

Tudom, más is felnőtt már tépszeren.

Egyébként nagy meló volt ám ezt így előállítani, mert egyetlen pillanatig sem volt szopi, csak fejéssel értem el ezt a mennyiséget! Volt, hogy 72 órán át két óránként fejtem....... Annyira hátraeső álla van Nórinak, nekem meg kicsi mellbimbóm, hogy nem tudunk szopni. A millióból az az egy anya-gyerek páros vagyunk, akik nem illeneke össze anatómiailag. :cry:

Szóval Medela! Köszönöm, én is azt nézegettem, a honlapjukról használom pont a Haberman etetőt, hogy ne feledjen el a lány szopni, hátha lesz szerencsém majd, hogy mégis, egyszer, talán, véletlen, vagy izé......

Megyek fejni...................... :roll: :wink:

Csók csajok!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?