A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sima lájtos kávé..de nem meleg..ha meleg jeget bele

Na szal, hosszú pohár aljára sima kávé, bele tej, esetleg jégkocek..bele 2 kanál fagyi, tetejére pedig tejszínhab..nyammii Kép
torolve_20131003125716

Vaníliafagyi?

Kép
zsuzsi**

ez pezsgőő zsuzsii! de nem baj :P
torolve_20131003125716

Bori, ezt a képet Neked küldöm, én ezen szoktam könnyekig meghatódni. Ezen a mi-a-fenének-kell-kijönnöm-amikor-olyan-jó-kis-kuckóm-volt-nekem-odabent fintoron. :lol:

Kép

Kép
nenoke

Nenoke!!
De aranyos kisbaba
torolve_20131003125716

Nenőke: Jaj, de édii!! Istenem, hogy ez az egész mennyire csodálatos!!!

Kép
zsuzsi**

Csajok, folyton kidob a net. Kicsit kikapcsolom a gépet. Melege van háháháháhá

Kép
zsuzsi**

Gurgi: Láttam, hogy pezsgő, a kérdés arra irányult, hogy a coffeeba vaníliafagyi kerül, ugye? :D

Kép
zsuzsi**

Nenoke nagyon csini vagy! Ez igen! Tényleg dögös leszel a partin!

Zsuzsikám örülök, hogy jobb a kedved! Látom rágerjedtél Gurgi kávéjára.

Én dinnye vásárlásban voltam, sikerült egy 7 kg (fél) dinnyét kifognom, de isteni, szerintem holnap estére már semmi nem lesz belőle. Meg barack, meg málna, meg banán... Jöhet a hideg turmix!

Azt mondta a szülésznő, hogy nem kell abbahagyni a magnéziumot, valaki végig szedi, mert a szülés alatt nagyon sok maminak begörcsöl a vádlija... azt mondja egyáltalán nem késleltet semmit. :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Nenoke, de szép vagy, úgy sugárzol .Menő a kisszerkó is!

Kávéééé, én is kellene igyak.Nem tudom mi van ma velem, olyan aluszékony vagyok. Reggel felkeltem, azóta már 2x lefeküdtem pihenni, persze aludtam mint a bunda 2 majd 1 órát,most meg esik le a fejem, lehet lement a vérnyomim??Jaj, nem szeretem.

Gurgi, Andi, azokat a funny smiley-okat hogy töltitek be? Melléklet betöltése?Yahoon megnyitottam, bemasoltam,mint melléklet, de semmi...
Vendég

Zsanett: Én elmentettem a saját dokumentumok közé, és onnan szoktam feltölteni...

Andrea
Kép
kindernay

még a nunámról is csorog a víz.... ÁÁÁÁÁHHHHH
Kép

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Jelentem: megvagyok, csak baromi melegem van... :roll: :roll: :roll:
Ma jártam a dokimnál, azt mondta hogy ne izgassam magam az uh miatt, sajnos olyat fogtam ki aki nem ért hozzá. :evil: :evil:
De sajna ez engem aligha vigasztal... Jó lett volna tudni hogy rendesen fejlődik, és hogy mennyit hízott 1 hét alatt.
Doki szerint Andris még jó magasan tanyázik... :( Bár, ez nem jelent semmit... :wink:
Vendég

Mütyürke olvasd el a mávos fórumot itt a babaneten!!! Megszűnt a nic, és küldik szét az embereket, mert nem a mávos vezetés nyerte a pályázatot.
Én már nem bírom ezt az eszetlenséget ebben az egészségügyben. Kell ez nekem közvetlen szülés előtt??? Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Aranyosak a képek!

Vérvétel: ezt a magándokim rendelte el, az uh-t is, merthogy nagy volt 2 hete a bpd. Arra kiváncsi, h nincs-e rejtett cukorbajom (állítólag attól lehet nagyobb a fej), ill. lehet , h elmérték. 32 és fél hetesen volt 93 mm a bpd :shock: Hétfőn is voltam vérvételen (ellenanyag miatt), már rutinosan kezelem a dolgot :P Azért kicsit izgulok a feje miatt.

Remélem, még legalább egy hónapot vár Kispicur a születéssel, mert az egyik szobánk úgy néz ki, mintha felrobbant volna egy kézigránát. Amit onnan kipakoltunk, bedobálva a többi szobába. Ha kész lesz a festés, már "csak" bababútorokkal akarok foglalkozni :lol:

Neno! Sikerült. Most láttam, megint sírdogálok…
Mostmár kezdhetjük! Párocska 2 óra múlva végez, és bőven lenne időnk holnapra pótembert izzítani mókahelyre. Ha most kezdjük, éjfél előtt már nem jön ki, szóval elmúlik a 13-a is.
Jaj, de várom már! Kicsit még félek, de a találkozás élménye most mindent elnyom!

Annee! Lehet, mégis beelőzünk Titeket, ahogy azt az életkor is indokolja? ;) Ma fájogatunk, hosszabban, mint eddig. De még minden bent van.

Jegeskávé. Megboldogult kocsmárosné koromban a következőt csináltuk. Én azóta itthon is ezt, mert nagyon egyszerű, és látványos, Párocska mindig lekenyerezhető vele. Szóval shakerbe (ennek hiányában tökéletesen megfelel egy befőttes üveg is!!!!!) teszek 3 kocka jeget, 1 teáskanál instant kávét (nem 3in1-t, hanem sima neszkávét), ízlés szerint (azaz 3 kiskanál) cukrot, és kb. 0,25 – 0,5 dl vizet. Shaker bezár, and shake it baby! Kb. 30 mp-ig kell rázni a befőttesben is. Szépen felhabosodik, és közben még fel is oldódik a cucc. Ezt hosszú pohárba öntöm, és felöntöm kb. 1 dl tejjel, néha kis tejszín is megy bele, meg esetleg csokiszirup. 3 színű csíkos lesz, nagyon penge. (mivel én is tanultam, ezért merem dicsérni) Szívószál bele, és máris fogyaszható.
Annyira jól néz ki, hogy mindig kedvem támad megkóstolni, pedig nagyon-nagyon nem szeretem a kávét (plusz koffein érzékeny :( ). Egyetlen bajunk vele, hogy mézzel nem lehet, mert az valamiért nem habosodik fel. És minden plusz ízt már csak a habosítás után szabad beletenni!
Vendég

Sziasztok!

Nekem is egész nap szarakodik a babanet :cry: Biztos kiakadt a nagy melegben :roll: Én egész nap a ventilátor előtt ülök különben megpusztulnék :oops:

Zsú: nagyon szupi a bébjárgány!

Nenoke: hogy te milyen csini vagy :wink: A rucik is nagyin vagányak!

Én holnap megyek vásárlókörútra :lol: Remélem sikerül mindent megvenni.

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Háhááháháá, és ma nagyon bűntettem az idegeneket! Voltam földhivatalban, meg piacon. Jöttek a "pütyütyütyűűűű, és mikor lesz a nagy naaaaap?" jellegű idióta kérdések. Higgadt arc, kedves mosoly: "még 2 nap van!"; illetve: "pénteken jön!" 8) 8) 8)
Persze kaptam vissza az "és még itt ugrál?" (ezekkel a szavakkal!!!!) csodálkozásokat.
A piacon erre azt válaszoltam: "Otthon kéne ülnöm, és éhenhalnom? Kaját azért csak kell venni, nem?" De ezt bűbáj mosoly mögé rejtve... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Hááá, ezt nekik! ;) Végre ők döbbennek meg jobban! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: 8) 8)

Testi jelek, nemtom számítanak-e:
- cicim érzékenyebb, és asszem a tejcsatornák vége erősen láccik (legalábbis fehér pöttyök a mellbimbó hegyén), de keine előtej
- reggelre szinte elmúlik a víz a bokámból, és nappal sem megy fel annyira, mint múlt héten
- asszem kicsit fogytam
- mindentől függetlenül folyik rólam a víz (szó szerint :oops: )

Ná, mindent értek! Akkor vérvétel, uh! Hajrá!
Vendég

Boriiii: Tisztára izgulok máááá!

Andi: Igen, jobb kedvem van. Reggel találtam egy őrült jó receptet, és most azt csinálom vacsira. Nyamm

http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cept=11837

Olyan jól néz ki a tepsiben, hogy így, ahogy van, befalnám. Viszont ami nagyon rossz, hogy nincs itthon gyümi. Se cseresznye, se semmi. Dinnyét idén nem is ettem, és emberem csak este gyün. A közelben nincs ződséges, úhhó ez reménytelen...

Kép
zsuzsi**

Bori! Már nagyon izgiii! Nemsokára babázhatsz!

Zsuzsi! Pont rakott krumplit akartam csinálni, meg is vettem hozzá mindent így most kipróbálom én is ezt a receptet! Köszi!
Emi

Kép Kép
emi_25

Emi, de jó... Szerintem nagyon fini lehet így. Én kolbit és virslit is raktam bele.... Fehérjeeeee, zsíííír rulez!!! :lol:

Kép
zsuzsi**

Dorka: Ez má megint mi a fene? Bakker, nem hiszem el!!!

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!!!!

Megérkeztem! Képzeljétek a hüle OEP vagy Posta elkeverte a TP-s papíromat, így holnap is mehetek házidokihoz. :x

Éjjel, nekem is volt jóslom (szerintem), összetéveszthetetlenül fájt pocak úgy 10 másodpercig aztán elmúlt. Nem mensisgörcs, ez fájás volt. Hát...Aztán vártam a következőt, de elaludtam. És ezzel párhuzamosan a tejem is megjelent, ezt a pizsimen vettem észre.

Köszönjük a bébjárgány dicséreteket. :D

Bori, a vonalzód, hogy csinálja, hogy nem 40 héttel, csak 39-cel számol?

Nekem is kell mennem terhelésesre, kettő van és most esedékes, meg ellenanyag szűrés, meg a kenet eredményért is el kéne mennem.

Nenőke, csinos kismama vagy!!!

kispiskóta

PUSZI MINDENKINEK!!!!

Én már nagyon izgulok, hogy mit fogok olvasni, van e babás esemény, így napjában többször is elolvasom a napi termést, nehogy lemaradjak ...mert azt nem szeretnék....

Minden elismerésem nektek ANNEE és BORI, hogy nem panaszkodtok, pedig gondolom nektek azért már nehezebb a pocak, meg ez a dög meleg, mint nekünk.

FÜRDŐSZOBATÜKÖR:Gratulálok a diplomádhoz!!!

UXI ÉS ORSIKA:Szintén gratulálok a vizsgákhoz, nem semmi teljesítmény tanulni pocakkal, le a kalappal :P .

NENOKE:Gyönyörű kismami vagy a felsődben, büszke lehetsz, hogy ilyen szépen varrsz.Olyan egyedi lett a felső, meg a színe is nagyon megy a hajad színéhez.

NÁ:Holnap megyek én is uh-ra a klinikára...Lehet, hogy láttuk is már egymást, csak nem tudtunk róla...

Szerintetek mikor kell megvenni, összepakolni a kórházi cuccot?
Mármint az enyémet, mert még hálóingem sincs,stb...
No, lassan megyek fürcsikézni, mert este megyünk apával házat nézni, lehet veszünk kertes házat szeptemberben, oszt szétnézünk, majd mesélek...
MILLIÓ PUSZI MINDENKINEK, KÍVÁNOK JÓ KÖZÉRZETET, BOLDOGSÁGOT (nutellát, aki szereti), KEVÉS MUNKÁT ÉS SOK PIHENÉST ERRE A NAPRA!!!
No, csók...

Kép
Kép
christine

Sziasztok!

Ugyanazt csinálom, mint Christine :wink: .
Néha be-be nézek, hátha történik valami :D . Csak hogy tudjam, mikor kell drukkolni.

Ilyenkor szokott az esélyesek mellett valaki surranópályán "beelőzni" és hamarabb szülni... De most ne úgy legyen!

KépKépKépKépKép
uxi

DRÁGÁIM!!!
Most olvastam, hogy a júniusi topikban potyognak a babucik....Vannak képek is, OLLAN SSSZZZZÉÉÉÉÉPEEEK..a babók is, meg az édesanyák is......:P
Nemsokára mi jövünk...
:lol:

Kép
Kép
christine

Zsú! A vonalzót direkt ott csináltam, ahol nem csak 40 hétre lehetett gyereket várni.
Ismerjük a fogantatás napját, ami a ciklus 9. napja volt. A vonalzók ált. a 14-dikkel számolnak. Namármost a terhesség korát viszont az utolsó menzesztől számolják, az elején csak az érdekelte a dokikat, a fogantatás (tehát a gyerek tényleges kora) tökre nem.
Szóval még a legelején megelégeltem, hogy nincs olyan vonalzó, ami figyelembe veszi a terhesség korát és a várható érkezést is. Nem akartam egyiket sem megváltoztatni, és akkor találtam ezt a fajtát.
Szóval, 38 hete, és 6 napja menstruáltam utoljára, de a fogantatás ismeretében, és a baba mérete alapján várhatóan holnap, vagy szombaton érkezik meg Ádám. 6 hetesen 16-át, 13 hetesen 14-ét jósolták be, azóta nem jósolgatnak (szerencsére). Szombaton lesz 38. hete az együttlét, amiből fogant, és ugyebár nekik átlagosan 38 hét kell, tökmindegy, mikor menstruáltam utoljára. Amikor vonalzót csináltam, éppen a 14-e volt a "hivatalos" álláspont, én meg nem akartam később változtatgatni a vonyalzómat, mert nem láttam jelentőségét. Mostmeg már úgyis mindegy.
Hosszú lett, de részletes ;)
Vendég

Bori: Én nem bánom ha beelőzöl, csak jönne már ki a fiam! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Események: Ma mindenhol fájok. Poci nagyon sokat keményedik, a derekam meg tök készen van...
Alhasi szúrkapiszkál, olyankor ágyéktól térdig zsibbadok.
Ma éreztem először hogy vizesedik a lábam.
Éééés, ömlik az előtejem... :wink:
Vendég

JAJJ, DE IZGI ANNEE, LEHET NEMSOKÁRA ITT A PILLANAT, HOGY KIBÚJIK ANDRISKA?
VIGYÁZZ MAGATOKRA!!!!
MEGY A DRUKK+++++++++++++++.

Kép
Kép
christine

Egyébként meg jön az eső, de azért egy ilyen sem ártana már...
Kép
Vendég

Christine: Köszi! :D Úúúúúúgy szeretném már! :D :D :D
Vendég

Bori, azt tudtam, hogy te tudtad a fogantatás időpontját, csak azt nem tudtam, hogy van olyan honlap, ahol nemcsk 40 héttel számol a vonalzó. Ájjjjjájjjáájjj, lehet egy kicsit kuszán írtam le, no mindegy a lényeg, hogy a kérdésemre megkaptam a választ. :lol:

kispiskóta

Zsú! Sokáig tartott, mire megtaláltam, ezért nekem elég későn lett csak vonalzóm. ;)

Annee! Most kezdem azt érezni, hogy együtt fogunk ;)
Na, az lenne csak igazán vicces.
Péntek hajnali 5kor újhold. Nemtom, mennyi hatása lesz.
Nekem szúrás, zsibbadás nincsen. Csak sehogy nem jó már. Kb. 3 percenként kell testhelyzetet változtatnom, hogy nem fulladjak.
Vendég

Bori: Megnézetm a Bajcsy ügyeleti beosztását. Lehet hogy Ági dokinéninél szülök... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Atyaég csajok, jobban izgulok, mint ti. Olyan nyugodtnak tűntök...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! Engem megszállt a nyugalom. Hova izguljak? Én mindent megtettem. Mostmár csak pihennem kell, és várnom, hogy főni meghozza a döntést.

Annee! Na, így még viccesebb lenne. Te szülsz, az én barátnőmnél... ;)
Vendég

Na sziasztok,

Annee: ez borzalmasan izgalmas!!!! JUHHHÉÉJJJJJ!
Kép

Zsuzsi: nálunk is rakottkrumpli lesz! :wink:

Ná: nekem is nagyfejű a gyermekem, de a doki azt mondta, hogy van ez így néha. Nincs cukor, nincs toxémia,egyszerűen ilyen! 98-as BPD-t mértek a múlt héten. :shock: Szerintem nálatok sincs semmi, azt mondja a doki, a gyerek teste hozzánő a fejecskéhez!

Jaj ez tényleg baromi izgalmas!!!!!!! :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Annee a mai ügyeletét????? :lol:

kispiskóta

Andi: Emi25 is azt csinál vacsira. De csajok, ez az újfajta rakottkrumpli marha finom... má belekóstoltam természetesen!

Bori: Tök igazad van. Azért én izgulok és drukkolok neked és Annee, neked is!!! :D

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Szakad az eső, közben már süt ezerrel a nap. Tök jó... rólam meg szakad a víz :?

Lesz mindjárt olyan fülledt meleg, ha egyáltalán ezt a meleget lehet még fokozni. Hasonlóan hozzátok, folyik rólam a víz, szó szerint a bugyimból is.

Ma néztünk bútort a gyerekszobába. Végre meg van az ágy is, mármint kinéztük. Nem vettük meg, mert nem akarom itt kerülgetni, nincs túl sok helyünk, majd 2-3 hét múlva megveszzük, biztos ami fix.... De nagyon kis helyes. Lányok jártatok már Zuglóban a Minimanó bababoltban?! Én most voltam először, és nagyon jó dolgok vannak, és közel sem olyan vészes áron, mint pl. a Brendonban.
Az ággyal együtt, egy pár apróságot még ott fogok megvenni.

Hasfájás: szinte folyamatos, éjszaka egy megfordulás legalább 2 perc, élvezem :wink:
A baba mocorog ezerrel, néha olyan érzésem van, hogy ketté szakad a hasam, nem tudom akkor épp milyen tornagyakorlatot végez.

Óriási megkönnyebbülés, kész vagyok a félévvel a suliban, ma leadtam az indexet is, ne is lássam.... :wink:

Holnap Praxis, 4D!!!! Hú de izgalmas. Már várom, kiváncsi vagyok nagyon.

Görögdinnye: én is vettem ma egy nagy dinnyét. Mindjárt neki is állok, de valahogy fékeznem kell magam, mert tegnapelőtt úgy bezabáltam belőle, hogy szószerint mozdulni sem tudtam, nem mertem lefeküdni csajok, komolyan attól tartottam, hogy visszafolyik a dinnyelé :D :D Ilyen hülye vagyok. Erre tegnap sem bírtam persze g.dinnye nélkül, de azért kevesebbet ettem, de így is duda voltam tőle. Most próbálkozom még kevesebbet enni, de mit tegyek, úgy imádom!!!!!

No megyek is, mert beindult a nyálképződésem.
Majd jövök még, addig is sziasztok.

Móni

Kép
Kép
moni1973

jajj csajok, robban szét a képosztalé a búrámban. Szemeim meg esnek ki. De azért csak visszaóvastam. Szal nem maradtam le semmiről. Na jó.
Ma a sétálóutcán battyogva eszembejutott Bori amint írta vala, hogy ő mán betét nélkül nem mozdul ki sehova. S ez annak a fejében juta vala eszembe, hogy egy akkora nyilalásom vót lefele, hogy meg kellett álljak (okosak, ezt hívják jóslófájásnak?, furi, de én nem tom). Na szépen is néztem vóna ki, ha Gréta kiszakítja a zacsit, s elfolyatja a cuccost. Na, de sze kiegyeztem vele, júli 5-öt célzunk, hetedikét hagyjuk a fenébe, az szombat, s nem akarunk dokinéninek keresztbe tenni.
Holnap Adrikámnak évzáró ünnepély, remélem a fejem nem hasogat akkor is. De az már tuti, hogy inkább bekapok egy algopyrin(nek megfelelő itteni cuccost)t, s nem megyek be a szülészetre. Meg vérnyómérő most van itthon, ergó nem parázom (ja, apropó, mérjem is meg a vérnyómat akkor).
Szal Uxi, mi nem surranunk.

Ja, s jók a cuccok: gitár, bébjárgány, gatyó, sőt a piros dögös blúz igazán belevaló.

Kép
kissmanó

Zsú: Fent van a Bajcsy honlapján, június 15.-ig. :lol: :lol: :lol: :lol:
Már naprakészek vagyunk Apával hogy mikor ki ügyel... :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem készülünk ám, áhh dehogy! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vérnyó kipipálva, nincs vele semmi gond, 113/70, pulzus meg 75 - na ez szok kissé fennebb lenni.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

nem tudom utolérni magam!

ma végre elhoztuk a matracot!vettünk ágynemű huzatot is.
volt a védőnő is hozta a nézhetetlen kazettáit.olyan régiek hogy nem birja a videó röhögés nélkül.átbeszéltük a listát mi van meg és mi nincs.(elfelejtettem steril vattát venni)

Szivvi dokibácsinál minden ok volt.BDP 90 ,továbbra is medencevégű fekvésben van (mondta a védőnő hogy kezdjek készülni a császárra) c2000 lett az "érték" lepény I.érettségű.súly becslés a kórházban lesz majd.
hétfőn megyek nst-re utána dokibácsival megbeszéljük a folytatást.
bokámra azt mondta hogy ez semmi.viszont nem ehetek dinnyét és barackot.tömni kell a paradicsomot,hideg főtt tojást,húsféléket.
megdicsért mert csak 5,60 dkg hiztam eddig.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora: Nem törvényszerű, hogy nem fordul be - én már csak tudom... És egyáltalán nem kell semmire készülnöd!

Csináld azt, amit nekem mondott a doki. Egy kb 8 cm-es magaslatra (párna) fell kell tenni a fenekedet, így a medence feljebb kerül, ez fordulásra kényszeríti a babát. Én kb egy hétig csináltam, utána éreztem valamit, és azóta nem rúgja szét az oldalam, amikor felpolcolom magam (azelőtt nem szerette ezt a pozíciót). Szerintem megfordult.
Azt is mondta, hogy ha nem teszek a fejem alá párnát és teljesen vízszintesbe fekszem, az is hasonló jó erre.

Ne izgulj, még a 38. héten is befordulhat.

Kép
zsuzsi**

Sőt, vajúdás közben is befordulhat!!!!
Vendég

Zsuzsi nem izgulok és nem praktikázok.én nagyon hiszek abban hogy mindennek oka van(31 .héten fordult meg popsisba).ha akar ugyis befordul majd ha meg nem lesz császár.

Bridzsi

Kép
esztora

Móni: nálam is ez a helyzett dinnye téren, már hülyének néznek a zöldségesnél, hogy 3 naponta megyek egy 7 kg-s adagért... :oops:

Manó: nálam is ez volt, nyilalás meg szúrkálás, meg görcsölés. ja és megnézett a szülésznő azt mondja tágul a csipőcsontom is, tehát csudajól készülök a szülésre... :shock: azért még szeretném a 38. hétig elhúzni. Június vége vagy Július 3 vagy valami ilyesmi...

Esztora: miért kell hanyagolni a dinnyét, meg barackot? A víz miatt? Főtt tojás, meg húsfélék mire jó?

Andrea
Kép
kindernay

huu!

Anneee!!
Itt vmi. készülődik, figyeld csak meg..holnap reggel sztem. Andris érzkezésére ébredünk :lol:

Aztán pénteken v. szombaton Boriék Főniére! lálálá

Zsuzsikám!
Jó tippet adtál a rakott krumplival, alapanyagok beszerezve. nyami..

Nekem semmilyen fájásom nincsen csak keményedések..néha..
Olyan kíváncsi vagyok már Samunkra! Kép

Holnap megyünk babnézőbe, a 3 hetes kis Emmababát..lálá :D

Esztora!!
Én is így gondolom, ahogy te! Mindennek oka van..és biztosan így lesz jobb Álmosnak és neked.
Gratula a kilóidhoz! Szuper!

Moni!
Praxis után képeket várunk!

Tényleg Balatoniak, mi van a képekkkkkelll????????????? :shock:
torolve_20131003125716

Pedig azt olvastam, hogy a dinnye vízhajtóó!
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?