Sziasztok!
Voltunk ma a helyettesítő dokinéninél
Egyrészt meg sem vizsgálta rendesen Dorkát, sőt, szó szerint hozzá sem ért! Még én forgattam a vizsgálóasztalon Dorottyát, hogy a hátán is nézze meg a kiütéseket. Azt sem kérdezte, hogy pl. lázas volt-e.
Kérdezte, hogy mire gyanakszom, mire lehet allergiás. Mondtam neki, hogy vagy a habfürdőre, vagy a banánra (gyanús ugyanis, hogy bár már 3 napja nem használjuk a habfürdőt, még tegnapra is lettek új kiütések; banánt pedig szinte minden nap kapott mostanában másik gyümölccsel keverve) + mondtam azt is, hogy kb. a banánevés megkezdése után 1,5-2 héttel jelentkezett az első kiütés.
Erre a doki: "Ja, biztos tömi a gyerekbe a banánt Anyuka"
Én próbáltam nyugodtan, higgadtan válaszolni neki, hogy NEM, és egyébként fokozatosan adtam neki (1 kávéskanállal kezdtük, és mostanra sem kap fél-1/3 banánnál többet egyszerre).
Azt mondta, hogy a banánra nagyon ritkán allergiásak a gyerekek, de azért szüneteltessük egy ideig, később lehet újra próbálni. Felírt valami kalciumos spéci port is, amit
szőlőbe keverjek

bele, és egyébként is
szőlőt adjak a gyereknek 
, mert
az almát a kisbabák nem szokták szeretni :shock:
Na, erre mondtam neki, hogy speciel "Dorka imádja az almát" + rögtön eszembe jutottak a Ti babáitok is, akik szintén cuppognak az almára.
Erre ő hangosan elkezdett gondolkodni, hogy amúgy a banán keresztallergiája nem pont az alma?
Ha már mertem megcáfolni a "babák nem szeretik az almát" teóriáját, döfjünk még oda egy kicsit az Anyukának. (Egyébként épp a napokban olvastam, hogy a banán keresztallergiája a parlagfű, de gondoltam, inkább csendben maradok, mert mindig ő fogja helyettesíteni a mi dokinkat, ha szabin van vagy beteg)
Apa az előkészítőben fél füllel hallotta az eseményeket. Na, amikor meghallotta, hogy a doki szerint tömöt banánnal Dorkát, sejtette, hogy a plafonon leszek....
(Összehasonlításképp: amikor 4 hetesen kiütések miatt vittem Dorkát a mi dokinkhoz, ő alaposan megvizsgálta, rákérdezett a lázra stb. Mondta, hogy otthon is még 1-2 napig figyeljem, nem lázas-e, és 2 nap múlva hívjam fel mindenképp, hogy javult-e a helyzet. Ja, és KEDVES volt.)
Slusszpoén:
elmentünk a gyógyszertárba kiváltani a port. A gyógyszertáros amint meglátta a receptet, szidta a dokit, mint a bokrot. Állítólag ezt kb. 10 évente 1x szokták felírni, és tök bonyolult kikeverni, ráadásul van olyan készen kapható szer, ami kb. ugyanezt tudja.
No comment....
Bocsi, de muszáj volt kiírnom magamból!
Most megyek visszaolvasni a termést.