A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ezt a dinnye-sztorit én sem értem :shock:

Esztora: Persze, bizti minden oké lesz... nem féltelek benneteket :)

Jaaaaj, annyira cukik a júniusiak babácskái... :lol:

Kép
zsuzsi**

Most láttam a Fókuszban egy császáros szülést. Egy amerikai nő hatos ikreknek adott életet, akik mind életben maradtak, három fiú és három lány. Jaaaj, annyira kicsik voltak :) Egykilósak...

Kép
zsuzsi**

Na jó, sziasztok, jóccakát. Lehet, hogy lefekvés előtt még benézek...

Puszi

Kép
zsuzsi**

Mi is előkerültünk!
Voltunk szülifelkészítőn, az induló 10 párból, már csak 4 maradt...Az egyik pár pont most vajúdott..Olyan furi, hogy reggel kábéra betervezed a napot, aztán egy fenét, lehet menni szülni :lol: irigy-irigy :lol:
Na visszaolvasok..

KépKép

KépKép
szivvi

Én is úgy tudom a dinnye vízhajtó...
Szivvi: én nem tudtam elmenni szülésfelkészítőre, de a szülésznő aki hozzám jár azt mondta légzéstechnikákat mutat, meg felkészít a rendes szülésznőm meg megmutogatja a dolgokat a helyszínen.
Ez szerintetek gáz?

Alakul a babaszoba...

Andrea
Kép
kindernay

Majd még benézek a szünetben, de rohanok mert ma SZERDA van és jönnek a sorozatok... Szivvi futás!!!!
Ja és főztem egy kis kukoricát! Nyaminyami

Andrea
Kép
kindernay

Andi
Ma kérdezte ott valaki, hogy a szülésznő mennyire segítőkész...Azt mondta a csaj, hogy ott már csak azt mondják "gyertyaláng légzés" és neked tudnod kell mit takar...Tehát nem mondogatja ott, hogy orron be stb...
Viszont mutatott egy jó kis masszírt, ami segíti, hogy ne szakadjon le a medencénk. Aptyuknak kell a keresztcsontnál jól megnyomkodni.Ezt lehet szülés közben is..

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok, én nem jártam ilyen légzéses izére, akkor most mi van?

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi
Fogadtál szülinénit? Mert ha végig ott van veled, gondolom az más, de itt 4 szülő nőre jut 2 szülinéni..+ a vajúdók..

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora
Most akkor megcsinálják az nst-t és azzal el kell battyogni a saját dokinkhoz?

KépKép

KépKép
szivvi

Zsuzsii angyalom!

Ne izgulj, én se jártam, bár nekem van dvd-m, amin van légzéstechnika..nem nagy szám..mármint, nem bonyolult egyáltalán.

Nem is tudom, vmikor. küldtem egy linket róla már nem emléxem kinek..megkeresem okéééééé baba!!!!!

Van a 4/5-ös légzés..4-et számolsz addig orron beszívod..aztán 5-re szájon át kifújod..

Egyébként a szülésznők ebben segíteni fognak!!

Nálunk biztos de sztem a Szt. Imrében is tuti!!!
torolve_20131003125716

Szivvi: Igen, vasárnap talizunk először. Biztos megszid majd, hogy semmit nem tudok... :shock:

Kép
zsuzsi**

torolve_20131003125716

Na letöltöttem vmit. elküldöm mélen Zsuzsii!!
torolve_20131003125716

Azért az furcsa, ha egy szülésznő csak annyit mond, hogy ilyen-olyan légzés. Én elvileg jártam légzéstechnikára, és fingom sincs, mi lehet a gyertyaláng...
És akik leszarják az egész terhességüket, azoknak már be sem menne a szülésére???????? Akik jártak terhesgondozásra, de nem mentek előkészítőre, azoknak bemegy a szülésére, és a sarokból figyeli, ahogy hiperventiilálnak, és csak az előkészítősökkel törődik???? Nehogymá kötelező legyen az előkészítő is!!! Sztem egyébként simán el is felejtheti az ember lánya a tanultakat, mire odajut!
Az rossz szülésznő, aki nem segít!
És tényleg annyira egyszerű "technikák", hogy ha egyszer elmondják, a Párod is tud dirigálni, ha éppen nem tud veled lenni a szülésznő.
Sztem az előkészítős csaj csak önnön fontosságát akarta hangsúlyozni!

A dinnye-nem-evés, olyan elmélet lehet, mint a ne igyál, hogy ne vizesedj. Nem?
A pari vízhajtó, azt tudom. Gyulladásra is lehet tenni, mert kiszívja belőle a cuccost.
Vendég

Zsuzsi
Már mé szidna meg? Honnan kellene tudnod? Akkor sztem majd ő menet közben mondja neked, hogy mit hogy..Én azzal küzdök, hogy én hasi légző vagyok és nehézkesen megy a mellkasi légzés :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Nem akartam senkit megijeszteni!!! De amilyen ratyi itt a kórház, simán elképzelem, hogy csak 20-30 percenként néznek ránk :x Sőőőt...

KépKép

KépKép
szivvi

Szerintem nem olyan fontos a légzéstechnika.

Nekem nem volt szülésznőm, néha szólt, ha nem vettem észre, hogy mélyebb levegőket vegyek, vagy egyáltalán vegyek levegőt és ne tartsam vissza a lélegzetem a fájdalomtól,hogy a babának legyen elég oxigén.

Amikor túl korán jöttek a tolófájások (még csak 3 ujjnyi voltam, de már nyomni kellett) akkot jött és vezényelte, hogy lélegezzem el a fájásokat. Az nagyon gáz volt. (mármint nem a vezénylés, hanem hogy nem lehetett nyomni, pedig kellett).

Amúgy én is megtanultam mindenféle légzéstechnikát, de nem nagyon ért semmit, nem is volt erőm arra figyelni. :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Na kész a konyha, takarítottam egy kicsit... Még vasalni kellene, fogok is egy kicsit, ilyenkor elviselhető már a klíma, napközben képtelen vagyok a vasaló gőzben állni.

Gurgi: : én szívesen tennék fel képet, de fogalmam sincs, hogy hogy kell. Olyan béna vagyok....Szerettem volna már feltenni képet többször, de nem sikerül, nem tudom hogyan tudom annyira lekicsinyíteni, hogy itt betudjam illeszteni. Ha esetleg valaki leírná nekem ( analfabétának) részletesen, hogy hogy kell, azt megköszönöm.

Lányok! Ezt már írtam ugyan, de látom mindig visszatérő kérdés. Szerintem, nem azon múlik a szülés milyensége, hogy valaki járt felkészítőre vagy sem. Én nem mondom, hogy adott helyzetben nem segíthet.... de abban biztos vagyok, hogy nem azon múlik. 5 éve amikor szültem, nem jártam semmiféle felkészítőre, és képzeljétek megszültem :wink: :D Ráadásul tök simán, mindennel együtt 3 óra alatt. Viszont, amikor a tényleges szülésre került a sor, fájdalom ide vagy oda, annyira figyeltem a doki és a szülésznő utasításaira, hogy sikerült mindig időben nyomnom ( bocsi de másképp nem tudom leírni) , a harmadik tolófájásra meg is született a Blanka. Szóval fel a fejjel, nem lesz gond!!!! :wink: A lényeg, hogy amikor azt mondják hogy most nyomni, akkor odalent kell nyomni ( mintha épp a nagydolgodat végeznéd), nem pedig fejre. Azt hallottam, hogy sokan azzal rontják el, hogy arra koncentrálnak, hogy minél erősebben becsukják a szemüket, és felfújják az arcukat, és ezzel pont el is veszítenek egy tolófájást. Szóval csajok, lent nyomni, okés? :wink:
Na de befejezem a szülés felkészítőt.

Ja, és éljen a görögdinnye!!!! Igaz, hogy miután megeszem, 5x annyit izzadok, és pisilek, úgyhogy szerintem tuti jó vízhajtó!!!

No megyek vasalni! Ez már nem annyira jó, mint a dinnye :?

Jó éjszkát mindenkinek, jó pihentetőt, nem hasfájósat!

Sziasztok, Móni

Kép
Kép
moni1973

[quote]N írta:ekem nem volt szülésznőm, néha szólt

Mármint nem volt fogadott szülésznőm...

Csak az ügyeletes, ő meg áttévézte a vajúdés nagy részét, nem nagyon törődött velem, csak akkortól, mikor már "eksön" volt. Amíg csak tágulás, addig magamban bóklásztam a kihalt éjszakai szülőszobán (férjem meg valahol pihizett, talán egy tolóágyon... .szegény pasik nagyon el tudnak fáradni a vajúdásba, főleg, ha több napig tart :wink: ).
Egy lélek sem volt a közelben. De nem volt rossz.[/quote]

KépKépKépKépKép
uxi

A tolófájás vajon olyan, hogyha nem nyomnánk, akkor is kijönne a baba, csak lassabban?
Lehet, hogy nem jól gondolom, de mikor vissza kellett tartanom, nem nagyon voltam rá képes, olyan volt, mintha a méhem önállósodott volna. A fene akart még nyomni 3 ujjnyinál, de a méhem nem kért engedélyt, nyomott ő magától is. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: örülök, hogy te is így vélekedsz a légzéstechnikáról, megnyugtat, hogy nem csak én gondolom úgy, hogy nem az a lényeg...

Jó éjt, Móni

Kép
Kép
moni1973

Gyors bekukk, mielőtt melóba indulok. Ma is marha zsúfolt nap lesz.
Tegnapról annyit, hogy egyenlőre Edónak nem kell szemüveg, majd a terhelés alatt suliban kiderül. Max olvasó kell akkor is.
A fejem a bogyótól elmúlt (na nem teljesen, csak a fájás belőle), de éccaka 3-kor visszatért, mikoris dög voltam bogyóért kimenni, uhhó óránként ébredtem, míg apa reggel 6-kor hozott bogyót meg vizet. Na, most szűk órával utána már jobb.

Szülésznő témában akarnék vakkantani. Itt ilyen állat nincs, hogy választasz. Aki bent van az vagy jó, vagy peched van. Ha pedig épp marha "májzlid" van, akkor tuti vagy 8-10 vajúdóra jut egy szülésznő (mint anno Edóval).
Ja, meg ahogy Uxi is mondá, marha könnyű mondani, hogy a tolófájást tartsd vissza. Edinánál tolófájás csak akkor volt, mikor kellett, de Adriennél nyomtam volna már egy órával előtte. S mindig leugattak, hogy mit akarok. Szal azért szerencse kérdése is a dolog.
Ja, s légzéstechnikázni is a fájások szerencsés helyzetétől lehet jól avagy rosszul. Nem hinném, hogy másodszorra balgább lettem volna mint elsőre, pedig először én is tökre meg voltam magammal elégedve, mint Móni, hogy milyen kicsi ügyes is voltam. Na, de másodszor mikor a tolók hamarabb rámköszöntöttek, mán nem ment annyira a technikázás.

Ész kiosztva, mehetek dógomra.

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Jó éjszakám volt. Kellemes volt a levegő, még most is viszont picit hányingerem van, eszem vmit.

Móni!
A szövegmező alatt kattints a mellékletek feltöltéltésére és a többi pedig magától értedődő..Arra vigyázz, hogy ne legyen túl nagy a kép mérete. (csökkentsd le, mentsd el másként az eredetit /hogy megmaradjon /és csökkentsd a méretét)
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Nekem is jó éjszakám volt, tényleg nagyon kellemes volt a levegő. A lábaim viszont úgy be vannak vizesedve, hogy na.

Lányok van aki már megigényelte a tgyást, vagy azt csak Babucik születése után lehet?

kispiskóta

Jó reggelt!

Én is jól aludtam éjszaka, igaz, hogy nagyon későn feküdtem le, de utána nem volt semmi gond, végigaludtam az éjszakát. Nálunk is egész jó levegő volt, ami nem jellemző mostanában.

Köszi Gurgi a segítséget, majd próbálkozom újra a képpel. Meg majd megpróbálom du. az UH képet is feltenni.
UH: úgy várom már!

Zsú: én úgy tudom, hogy a TGYÁS-t a szülés várható időpontja előtt már 28 nappal lehet igényelni, ha jól látom neked ez most épp aktuális. :wink: De lehet, hogy valaki okosabbat ír majd, én így emlékszem.

Megyek reggelizni, éhes vagyok.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Lányok!
Bocsi, csak kisérletezem, hogy sikerül feltöltenem képet, vagy sem. Egyébként ilyen kiságyat veszünk. ( ha egyáltalán sikerül bemásolnám, hihihi
Kép

Üdv, Móni

Kép
Kép
moni1973

Gurgi: bocsi, további kérdésem van itt bénázok! Szóval nekem alapvetően az a gondom, hogy a képeink nagy méretűek ( nagy felbontásúak) és ha teljesen lekicsinyítem, még akkor is meghaladják, az itt beilleszthető kép nagyságát. Abban tudsz esetleg segíteni, hogy hogyan lehetséges még kicsinyíteni? Ha ráállok a képre, majd szerkesztés kicsinyítés, az nem nyerő, mert ott ha a legkisebbre állítom, még akkor is 630 KB.
Bocsi, hogy bénázom...

Móni

Kép
Kép
moni1973

Bocsi lányok, de én még mindig nem tértem magamhoz. Ahova én beteszem a lábam kórházba, annak a szülészetét vagy bezárják, vagy a dolgozókat cserélik le.
Kép Még jó, hogy amikor a Margit kórház szülészetét bezárták, és a máv mellett döntöttem, nem választottam orvost. Most választhatnék megint egy másikat... Kép Hihetetlen és elfogadhatatlan, amit az egészségüggyel művelnek! Hogy lehetnek ennyire eszetlenek??? Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Móni, igen ez nekem juni 14-től van, tehát 13-tól lezárattam a táppénzt. Csak nem tudom, hogy most besétálhatok az OEPre és leadom az igénylést, és utána külön be kell mennem majd a születésivel, hogy meg is született? És pénzt, mikortól folyósítanak? Nekem ez olyan zavaros, mire a tpénzt megértettem jön a következő. Ááááááááááááááá!!!

Ja, mert a tgyással jobban járok, mint a táppénzzel.

kispiskóta

Dorka, már rá akartam kérdezni, csak elfelejtettem: hogy-hogy bezár a MÁV, vagy mi történt pontosan?

Móni, ne csak a kilobyte-ot nézd, hanem a pixeles felbontást. Annak is megvan szabva a határa: 600x600. Nem tudom, milyen programod van, de a legtöbbnél azt is lehet állítani.

Nekünk meg jól elmosta a kerti grillezést tegnap az eső. A konyhában, a sütőben sütöttük meg a cuccokat. :cry: Már egy hete folyamatosan dögmeleg van, és az esőt ígérő felhők is csak elvándorolnak a fejünk fölött, locsolhatunk mindennap. Mikor esik??!! Naná, hogy amikor kerti partit adunk. :twisted:

Kép
nenoke

Zsú: igen, a tgyás magasabb összeg mint a táppénz, utána kell néznem, mert nem tudom pontosan de valami járulékot nem vonnak belőle, amit a táppénzből igen. Én úgy tudom, hogy a TGYÁS-t már nem az OEP folyósítja, hanem a MÁK. Ebből kifolyólag, biztosan itt is lesz egy kis átfutási idő, mire folyósítják.De mindjárt befejezem a reggelit, utána nézek, és megírom.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Én jövőhéten megyek a körzetihez és akkor már TGYÁS-t kérem..szal 28 nappal a várható időpont előtt lehet.
Nekünk ez így kedvezőbb (saját cég miatt)

Dorka!
És most mi lesz, hol szülsz vagy addig még nem zár be?????

Moni!
Szal, kicsinyítgesd tovább..a már lekicsinyített képet..ameddig nem lesz jó..
A kiságyatokról túl pici lett a kép..
Milyen programmal csinálod?? paint, photoshop?(photoshopban egyből meg lehet csinálni) amúgy én is paint-el szoktam..

Gyorsan leugrom a piacra gyümiért..
Samukám hullámzik

Sztem rajtam is lehet víz, bár a lábamon egyáltalán nem látszik..nekem a kezemen az ujjaim lettek vastagabbak picit..
hurka
torolve_20131003125716

Moni!!!
Jól tudod (TGYÁS) :lol:
torolve_20131003125716

Jó reggelt, jó reggelt!
Szivvi: Van fogadott szülésznőm állítólag mindent mondd nagy levegő nyomjunk stb. :lol: meg aki jár hozzám masszírozni szülésznő is megmutat mindent. Szerintem biztos nem fogják így mondani, hogy "nagy macska" meg "kis macska" azt sem fogod tudni, hogy mi van, nemhogy erre figyelni?! NEm?
Egyébként biztos tök jó dolgokat mondtak, a medence nyomkodás pontosan hogyan is van?

Hát igen, biztosan nehéz lesz eltalálni hogyan nyomjunk! Én ilyen fejfelfúvós mindentbele erő vagyok...

Lányok nekem milyen szerencsém van ezzel a táppénzes dologgal, a könyvelő mindent elintézm sőt ha megszülök berakok mindent egy borítékba és 5000,-Ft-ért elintézi nekem egy bácsi az összes hercehurcát... :oops:

Andrea
Kép
kindernay

Nenoke: de legalább te voltál a legcsinibb a partin! :wink:

Zsú: az én lábam is katasztrófális szerintem már egyáltalán nem fog lemenni csak szülés után. :cry: már behajlítani sem tudom, és járni is nehezen.

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Hát nekem sajnos nem volt valami jó éjszakám. Levegő az jó volt meg hüvi, de egész éjszaka görcsölt a hasam :cry: Meg folyton pisilni kelett mennem. Sőt állandóan úgy érzem, hogy pisilnem kell :roll: Délutánn megyünk vásárolgatni Samukának, remélem bírni fogom. Már alig várom, hogy én is babaruhákat pakolhassak :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

No komment
Kép

Andrea
Kép
kindernay

Hosszas kísérletezés után, úgy tűnik sikerült a kicsinyítés. Akkor most küldöm a fotóalbumot :D :D :D

Kép

Móni

Kép
Kép
moni1973

Küldök még képet a Blankáról, meg mindjárt nézek pocakos fotót is! Kép Blanka Kép Blanka, párom, és én még májusban

Kép
Kép
moni1973

Jó reggelt!
Andi
Ott majd a kispapa figyel rám, ha a szülinő nem!! Ha elkezdeném kapkodni a levegőt, csak szól hogy nemááá anyukám, há nem jól csinálod!! Tudod, ahogy tanultuk :lol: :lol: :lol:
A keresztcsontot kell jól megnyomkodni, a legjobb, ha az öklének a bütykeivel! Nekem jól el van dugva a háj alatt 8) Meg lehet végig a gerinc mentén az izmokat, mondta a csaj, hogy összekapaszkodunk egymással szemben, jön a fájás, én lógok a nyakában, ő számol, én lélegzek, aztán jöhet a masza :lol:
Na de ez majd élőben vizsgázik :roll: (én így képzelem) :wink:

KépKép

KépKép
szivvi

Zsú: az OEP oldalán mindent megtalálsz, baloldalon az "ellátások Magyarországon" fülre kattints, és ott van minden a TGYÁs-ról (is)

Na megyek megkezdem a mai dinnyeevő akciómat :D :D

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Hú lányok! Nem irigyellek benneteket a vizesedés miatt :?
No de így van Andi, a szülés után tuti lemegy, és már nincs sok hátra :wink: Aztán jöhet a dögös szandál, ahogy mondod :D :D

Addig is kitartást kívánok nektek!!!!

Kép
Kép
moni1973

Brigi!
Vigyázz magatokra, jó vásárlást kicsi Samutoknak!! :lol:

Andi!
Basszus, ez most készült reggel? Nem semmi a lábad :shock:
Igyál csalánteát, azt lehet..ubisali, túró..ez mind-mind vízhajtó hatásúú..

Moni!
Mennyire hasonlít rád Blanka!! :lol:
Aranyosak vagytok együtt!

Na még mindig itt gubbasztok de most elindulok..mindig ez van, leragadok a gép előtt, utána meg csodálkozom, hogy elmegy az idő..
torolve_20131003125716

A mávban nem szűnik meg a szülészet, a másik 3 kórházban szűnik meg, amivel összevonták a mávot. Viszont megpályáztatták az állásokat (szülész-nőgyógyász, szülésznő, csecsemősök, stb.), kvázi a mávos dolgozóknak egyáltalán nem volt biztos, hogy továbbra is ott tudnak majd dolgozni.
Most meg már tuti, mert a pályázatot tavasszal kiírták, és most döntöttek: nem a mávos dolgozók maradnak, hanem a 4 összevont kórház orvosaiból válogatnak.
Azt hiszem, Zsuzsi már látta, milyen hangulat volt a Margit kórházban anno... na hát most ugyanez van a mávban...

Ezt írta az ottani egyik csecsemős:
"Sajnos minket is elért a vég.
Robbantják a társaságot, éppen a papirjainkat várjuk.
Mindenki idegileg megviselt, a fejünk felett verik szét az egész kórházat, egycsapásra megszünik minden amiért eddig dolgoztunk, amit felépitettünk sok-sok éven át.
Iszonyú minden nap, a bizonytalanság , a káosz mindenhol.
Nálunk nagyon jó, összeszokott team dolgozik /ott.
A munkánknak éltünk, szivvel lélekkel csináltuk.
Mivel nem a mi vezetöségünk nyerte meg a pályázatot, a MÁV-os emberekből szinte senkire nem lesz szükség, de hogy ki maradhat ill. hogy ki akar ezek után maradni az csak talán pénteke derül ki.
Aztán vége.
Igy lesz a semmivé az a rengeteg odaadó munka, igy válunk munkanélkülivé. "

kétfiús anyuka
babdorka

Ja, és a mai legújabb hír (ezt is ő írta):

"Szegény anyucik is inkább menekülnek haza, ők sem birják ezt a káoszt. Mivel a nőgyógyászat átépités-felújitás alatt van, leköltözött a szülészetre, de mivel igy nem volt elég a hely a kismamáknak, sajnos megszünt a fizetős szoba.
Hogy meddig azt nem tudom. Nálunk tudni kell, hogy a 4 privát szoba állandóan teli van, sorban állnak érte.
Most lettek gyönyörüen felújitva, az új bútorok, igényes , szép , otthonos hangulatot teremtettek. Most minden a folyosón figyel, a helyükre ágyak kerültek."

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!:)

Vicces pasi még mindig bent.
Megtaláltam a gólyánkat. Pont igy fog kinézni mire ideér. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép
Vendég

Sziasztok Mammák!

Na, én olyan rosszul aludtam, hogy csak na. Má megint befeküdt valahová a Drágaságom, és valamit úgy nyomott egész iccaka, hogy azt hittem, nem bírom ki reggelig... De kibírtam.

Csajok, köszi a légzéssel kapcsolatos infókat. Van itthon egy videokazim, de eddig még meg sem néztem, mert nem volt jó a vigyijó, de majd Apa megcsinálja, és meg tudom nézni. azon is biztos van légzéstechnika. De egyébként szerintem sem sok múlik rajta, mindent az fog eldönteni, hogy fájdalommal hogy állunk.

Ma megyek fogdokkerhez... ötre. brrrrr

Kép
zsuzsi**

Dorka: Meddig csinálják még ezt? Egyszerűen nem értem... Nagyon sajnálom, hogy megint végig kell élned ezt. Bízzunk abban, hogy akik odakerülnek, azok is ugyanolyan jól, szívvel-lélekkel fognak dolgozni, ellátni téged, benneteket.... :cry:

Kép
zsuzsi**

babdorka Olyan ésszerű, és logikus ez az egész, mint maga Horváth Ágnes :twisted: . Bezzeg ő elutazik Hollandiába tapasztalatokat gyűjteni! Úristen, Hollandiába, mindjárt megőrülök! Miért nem néz előbb körül az itthoni kórházakban, Gyűjthetne tapasztalatokat bőven. Bár gondolom őt ez kevésbé érdekli, sokkal izgalmasabb Hollandia. Szerintem az itthoni kórházakat csak kívülről látta, ő biztos a magánklinikákból indul ki, ahova ő is jár, gondolom a családjával együtt.
Befejezem, mert ettől a témától mindig 1000 lesz a vérnyomásom.
Bocsi, csak nem bírtam szó nélkül..

Kép
Kép
moni1973

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?