A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

Most sült meg 2 tepsi krumplis pogi, aki kér sikítson, fénypostával küldöm. Csak az ablakot ne felejtsétek el kinyitni.

Hintát, biciklire gyerekülést, beleülős úszógumit, valamint kismedencét mi is szeretnénk venni. Ezek mindegyike benne volt a legutóbbi Cora újságban, viszont a boltban semmi nem volt belőle, egyedül az úszógumi, de nem tetszett, mert csak 2 vékony pánt keresztezte egymást. Nem tűnt túl biztonságosnak. Viszont előfordulhat, hogy kényelmesebb a gyerkőcnek. Szóval ez még függőben van. Én még nem mertem beletenni Ádámot a homokozóba, félek hogy megeszi, mindent a szájába vesz.

Amúgy én is "idegbeteg" vagyok a fogyókúra alatt, főleg a gyümölcsnapon, akkor nem lehet hozzám szólni. És persze szegény kicsi Ádikám issza meg a levét, mert vele vagyok egész nap, türelmetlen, ingerült és ideges vagyok. De lassan vége lesz, alig több mint 1 hónap. Aztán (nyár végén, ősszel) megint el lehet kezdeni/folytatni, mert még így is marad rajtam rengeteg felesleg.

Kép
Kép
márkanyuka

Fehér lepedék a nyelven: hasmenés, gyomorrontás :(

Csenge rosszul van. Folyamatosan lázas, fájlalja a hasát is néha. :cry: Megint jártunk vele kórház(ak)ban, persze a központi ágynyilvántartó segítsége annyiban nyilvánult meg, hogy "hívjam fel a kórházat és ott kérdezősködjek". Most a Heim Pálban kötöttünk ki, tegnap du. 3-tól este 9-ig szúrkodták, nyomkodták, röntgenezték, végül benttartották egy antibiotikum kúrára. Fogalmuk sincs, mi a baj. Az éjszakát most ismét egy széken gunnyasztva töltöttem. Változatosság kedvéért itt nem faszék, hanem vasvázas szék volt a társam a virrasztásban. Most egy kicsit hazajöttem "pihenni", apa váltott. Most Luca visítását hallgatom, estére megyek vissza virrasztani a kórházba. Előjegyeztek anyás szobára, ahol feküdni is lehet, ezért 6e Ft-ot kell fizetni éjszakánként, de várólista van. Micsoda luxus igényeim vannak! Most úgy berángatnám Horváth Ágnest egy kis éjszakai üldögélésre, miközben a fejéhez vagdoshatnám "kevesebb ágy, jobb ellátás". Egy kb 15 négyzetméteres szobába van bezsúfolva 3 ágy, 1 mosdó egy fürdető egy pelenkázó. Az ágyak közti keskeny ösvényen a 3 luxusfotel. Igen. Nekem legjobban a zárható széf, és az ebédhez adott alma hiányzik :twisted: Bocs a kirohanásért, de mostanra teljesen kiborultam.
Vendég

Jaj, Noémi, nagyon sajnálom! Remélem hamar rendbe jön Csenge. A 4 éves unokaöcsém kb. 3 hete ugyanígy lázas volt egész nap, de nem tudtak nála sem megállapítani semmit sem, hogy mitől van... kétszer is vettek tőle vért, de semmire nem jöttek rá. Aztán csak elmúlt neki... És ez a lázas állapot kb. 2 hétig eltartott... :( Kitartást! És mikor jöhet haza Csenge???

horvviki

Noémi: szegény Csenge! Nagyon sajnálom. Én még soha nem voltam ilyen helyzetben, nagyon remélem nem is kerül rá sor, de el tudom képzelni milyen kellemetlen-kényelmetlen helyzet lehet. Reméljük holnap már hazajözettek és gyorsan elmúlik a láz és a pocófájás. Sok erőt és kitartást kívánok! És persze mielőbbi gyógyulást a kis betegnek!

Kép
Kép
márkanyuka

Kép
mona76

Mona: nagyon aranyos Dani, meg kell zabálni. Ádikám is mostanában egyre többet magyaráz, majd én is megpróbálom megörökíteni. De hogy Dani milyen nyugodtan fekszik a kádban! Ádám 2 mp-ig sem tud megülni a fenekén (amúgy sem), állandóan kapaszkodik fel, mindent el akar érni. Azt hiszem most már tényleg a nagykádban lesz a fürdetés, mert félek hogy egyszer kiesik.

Nem tudom mi van a levegőben, mert Ádám még mindig alszik, pedig 6 - fél 7 között fel szokott kelni. Ráadásul este ismét megpróbáltam a tápszert, amit nem ivott meg. Azt hiszem elfelejthetjük, marad a tejpép.

Kép
Kép
márkanyuka

Jó reggelt mindenkinek :)
Noémi -nagyon sajnálom- szegény kis Csenge szegény Ti :( Remélem gyorsan hazaengednek titeket :!:
Tegnap nagyon későn értem haza.... :) -jaj lányok ez tényleg egy csoda :) Este 9 előtt 2 percel 4 kilóval megszületett Amira királylány :) Bőgtem mint egy csacsi, tesó meg egy hős volt ...-annak ellenére hogy van 3 gyerekem most láttam igazán először hogyan születik meg egy kisbaba :) ...és Mandala valahol halkan én is irígy irígy azokra akik átélhetik mégegyszer... :)
Mona -Zoli doktor most is hozta a formáját :) A kis kockás ingében csendesen somolyogva .... :)
Kép manócska :-) Kép Kisírt szemmel és fáradtan -mert én hülye is úgy nyomtam hogy kész csoda h nem kellett utána tisztába tenni :-)

Kép
Kép
panni7

Panni: gratulálok a tesódnak, nagyon ügyes(ek) volt(atok). Én egyik éjszaka álmomban vajúdtam. Nem volt valami kellemes.

Itt esik az eső, Ádám még mindig húzza a lóbőrt, most már megyek és felébresztem.

Kép
Kép
márkanyuka

Panni: és elfelejtettem írni, hogy nagyon édes a kiscsaj, gondolom ő is jól kifáradt. És amilyen szerettel magadhoz öleled, leírhatatlan. És nagyon jól mutat a kezedben.

Kép
Kép
márkanyuka

Kedves Anyukák!

Penny reklámfilmbe 3-12 hónapos kislányt keresünk.
Ez már egy meglévő sorozat,aminek újabb 5 filmjét kellene elkészítenünk.Még nem tudjuk,hogy a kiválasztott babab hány filmben szerepelne.Lehet,hogy 1,de lehet, hogy több.
Kibővül a már jól ismert család egy kislánnyal,mert az előző 5 filmben,kismama volt az anyuka.
Érdeklődni lehet telefonon: 70/318 3774 Vedres Andi

A válogatás időpontja: 2008. május 23. 10-12 óráig.
Helye: III. Hajógyári sziget 307. Spot Casting.
A forgatás tervezett időpontja? 2008. május 24-25.(szombat-vasárnap, maximum 4 órás elfoglaltság Bp-en a X. kerületben)

Szeretettel várunk Benneteket.
Elnézést a "zavarásért".
üdv.: v. andi
vedresandi

Márkanyuka - :) hát először végeznem kellett a kispapával hogy megkaparintsam a bébit de csak sikerült ,és aztán már nem is eresztettem el :)

Kép
Kép
panni7

Noémi
:cry: :cry: :cry:
Őszintén remélem, hogy Csenge mielőbb meggyógyul!!! Megy a drukk ezerrel!!!!!!
Ami pedig a széfet és az almát illeti, teljes mértékben igazat adok neked.

mikegirl

Panni: gratula a tesódnak és gyönyörű Amira baba! :lol: Még meg is könnyeztem, ahogy emlegetted a szülést... Ja, és Te csúcsformában vagy! Kb. 18 évesnek nézlek a képen :wink:

horvviki

Sziasztok!

Noémi, mielőbbi gyógyulást és kitartást nektek!!! EÜ-no comment :evil:

Panni, gratulálok a tesódnak!! Sok tejet és örömet nekik!!! Te meg simán letagadhatnád a korod!!!

Lányok, Eszter mostanában tiszta hiszti, nem akar a járókában maradni 10 percnél többet. Mit csináljak?????? Elmúlik ez? Vagy vegyem fel? Vagy akkor elkapatom? Tisztára tanácstalan vagyok. A másik kérdésem pedig, hogy Ti milyen hosszú ideig szoktátok használni a cumikat? (játszó és etető)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Noémi: Annyira sajnálom, nincs annál rosszabb, ha egy gyerek beteg! Nagyon drukkolok nektek, hogy minél elöbb meggyógyuljon Csenge!

Egyébként nem rossz ötlet ez a széf, ha elötte lenne elég nővér, rendes ágy és szoba!!!!

na mennem kell , mert Sebi álmos!

Panni: Gratula!!! Milyen jó ilyen kis újszülöttet látni, hát még fogni milyen jó lehet! Nálunk januárban lesz uncsitesó, de már én is várom!

na lépek!!!!

mamiblue

Judit, ma végre kifigyeltem, Eszter hogyan ül vissza állásból: elkezd hátrálni és térdre ereszkedik, majd leül a sarkára. Nagyon komoly :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ha nem haragszotok meg, akkor tennék fel pár képet. Ezek még 8 éve készültek a Márkról, most szkenneltem be őket. Ezek a kedvenc képeim.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
márkanyuka

Noémi,
én is nagyon drukkolok, hogy Csenge mielőbb meggyógyuljon. Neked pedig sok lelkierőt kívánok! :(

Panni,
annyira édes a pici! :) Olyan jó megint újszülöttképeket nézegetni! Ő lesz a mi tiszteletbeli topikbabánk. ;) A tesódat meg én is irigylem - most egész feltolultak a tavaly augusztusi emlékek. :wink:
Na de az nem ér, hogy azt állítod, te is 37 vagy, aztán a képek meg tök másról árulkodnak... :? :lol:

Ágnes,
azt nem tudom, hogy Eszternél hiszti-e a dolog, de nálunk is volt hasonló időszak, kb. amikor az első fogacskák készülődtek. Egyszerűen nem bírtam szinte egy percre sem letenni Zitukát, különben nyügizett. Na, volt is hátfájásom akkoriban. Mondjuk én szinte mindig felvettem, mert nem bírtam nézni, hogy nyűglődik. Meg valahogy az volt az érzésem, hogy nem hisztiből csinálja. És tényleg, eltelt így néhány hét, de aztán elmúlt, azóta újra sokszor jól eljátszik, és közben lehet mellette ezt-azt csinálni (kopp-kopp).
A cumihoz nem tudok hozzászólni, mi nem használunk. :wink:

Márkanyuka,
már hogy haragudnánk babaképekért? Márk már kicsinek is nagyon helyes volt. :)

italoman

hello!

Ági: Akkor tényleg a nagyon ügyi Eszter, mert nehéz ám állásból épségben földet érni! :)

Mona: Nagyon édes Dani! De tényleg elég szűknek tünik már a kiskád.

Csajok: Szerintem Panni biztos nem 37 éves!!! :wink: 20-ra tippelném, de azt is csak azért , mert tudom, hogy van 3 csajszija! :D

Márkanyuka: Ha küldessz a pogiból, nem haragszok meg a képekért. :lol: Egyébként nagyon aranyos Márk, jó lenne, ha mindig olyan tünemények lennének, mint a képeken!

Ma ballag Tidusom az oviból, drukkoljatok, hogy ne legyen eső, mert csak az udvaron férünk el!

mamiblue

Micsoda édesdrágák vagytok :D :D -egy ilyen vénlyánynak (bocs Ildi :lol: )mint én.... :)
Tesónak beolvastam telefonba az üziket -köszöni és puszil titeket :D
Ági én permanente használom a cumit -jómultkor mindkét cuni üvöltözött én űzötten rohantam lemosni a cumit majd azzal a lendülettel bedugtam a döbbent 4 évesem szájába :shock: Szerencsére ő azt hitte viccelek -A szomorú hogy télleg ennyire kész voltam .... :)
Judit nálatok is a tesód szül? Jól emlékszem? Képzeld nálunk most ugye a csajok 9 hónappal idősebbek és sógorom bátyjáéknál most 7 hetes terhes az asszonyka szintén ikrekkel szal Amirának lesznek uncsi tesó ikrek 9 hónappal fiatalabbak is...
Márkanyuka nagyon szép kisfiú Márk -ugye olyan mintha tegnap lett volna most meg már minnyá kamasz :-)
Ildi megmondtam huginak hogy adoptálta a topic a picit :) Csak tényleg valamit kell csinálnunk az ifjú papával mert esküszöm ha tudná szoptatni már el is lopta volna a lányát.. :) Megáltalkodott egy pasas... :) Különben meg jó az a 37 ugyi :) :?: - asszem én békében öregszem magammal... Ti még terveztek tesót?
Judit köszi a huszast :) -nnna tényleg csak az öröm ami látható rajtam -basszus ennyi kölkem van de csak most láttam kibújni egyet -valami földöntúlian szép élmény :-)
Eső űző táncot eljártam :) (így amilyen ügyes vagyok hó fog esni :) )
Viki gondolhatod én is mekkora segítség voltam a szülőszobán a krokodil könnyeimmel.. :) És ha összeadjuk Judit huszasát meg a 18-at akkor ki is jön a lassan valódi korom :) Idén lesz a 20 éves érettségi találkozóm..annyira szarul hangzik :D :D

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!
Volt már valakinek dolga szájpenésszel? Olyan tanácstalan vagyok.nem tudom eldönteni,hogy ez most az vagy nem.mert csak a nyelvén látom a fehér lepedéket,de nehéz letörölni.az alsó száján belül is volt tegnap egy két fehér folt,de eltűnt magától. A doki is azt mondta hogy szerinte ez nem az esetleg most kezdődik,vagy az antibiotikum miatt van.de azért írt fel boraxos ecsetelőt,hogy csak a nyelvét törölgessem vele.hát most az egész száját törölgetem,de olyan szenvedés.sajnálom szegény gyereket.Úgyhogy tanácstalan vagyok,mert lehet hogy nem is szájpenész és feleslegesen kínzom a gyereket. Szóval akinek van tapasztalata légyszi írja meg nekem. Köszönöm.

KépKép
dudu_84

Panni én is gratulálok a babaóhoz. nagyon szép.
Mandala majd dobok ám képeket a bicajról csak még le kell fotóznom. amúgy anyuék vették neki és itt Győrben olyan 10 000 ft körül volt.

KépKép
dudu_84

Dudu, amikor télen beteg volt Fanni, ő is kapott antibiotikumot, és utána neki is fehér lepedékes lett a nyelve! A dokinéni nekünk is azt mondta, hogy az antibiotikumtól van! Én nem csináltam vele semmit, és pár nap alatt elmúlt!

horvviki

Sziasztok!

Jó olvasni titeket!

Noémi: mielőbbi jobbulást Nektek!

Panni: gratula a tesónak! Gyönyörű a bébi... mondd meg neki, ha nem boldogul, szívesen magamhoz veszem a cseppet! Nálunk elfér, és nem is unatkozna van négy hasonszőrű... :lol:

Majd jövök, csak még le kell nyugodjak..... Ma megkaptam az elutasító határozatot Dani iskola-áthelyezési kérelmére...
Sírtam, mint állat! Elmentem megnézni az új iskolát.... most mégjobban sírok......

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Panni: Szapora család!:) Sajnos nem hugom szül, (még próbálkoznak) sogórnőmnek lesz babája,de annak is örülök! Azért gonoszkodnék is! Mert nekem azért a hasfájós meg éjjel 3-szor ébredős időszak azért annyira nem hiányzik! :P

Mandala: Nem oda tartoztok a sulihoz vagy mi a baj? Ott is jó sok gyerek lehet, mert ha nincsennek sokan, akkor nem szoktak evvel szarakodni! :evil:

mamiblue

Mandala,
tényleg, mi is a baj az iskolával?

Panni,
a cumis jelenetet látom magam előtt. :D :D :D
Amúgy jó az a 37, tényleg, legalábbis már én is beletörődtem. De nekem csak jövőre lesz a 20 éves érettségi találkozóm, bibíííííííí! (Éljenek az évvesztesek... :D :lol: )
Egyébként mi már nem tervezünk babát. Az az igazság, hogy jó nagy a korkülönbség köztünk, és a páromnak már alapból van három nagy gyereke, szóval valójában csak a kedvemért vágott bele negyedszer is. (Még szerencse, hogy imádják egymást. :wink:) Meg aztán jó néhány évet kellett várnunk Zitukára - még egyszer ez már nem fér bele egy ilyen vénlyánynak, mint én. :D Épp ezért irigykedem titokban (vagy inkább nyíltan) azokra, akik babát várnak és szülnek, mert szívesen átélném újra.

italoman

Sziasztok!

Ne haragudjatok, teljesen el vagyok veszve. A szorgalmi időszak utolsó hetében, azt hittem, meghalok, de neeeeem! :lol:
Meg Emmáért is sokat izgultam, de nincs húgyutija szerencsére, hanem a megfázás szövődményeként tüszős mandulagyuszija. Ráadásul az Augmentinre allergiás, pöttyök jelentek meg a hasán, úgy vakarta fürdéskor a pocakját (ő egy tizes), meg kellett zabálni!
Nagyon ügyike, édesen eljátszik, bekapcsolja a zenét a játékon, tapsikol, aztán újra bekapcs, és így megy tovább, kis zenebuzi! :lol:
Megáll egyedül már vagy fél percig! Ennivaló! :D
Mindenki szalad mindjárt! :D
Hát ez van velünk. Most megint kicsit meghalok a vizsgaidőszakban.

Visszanéztem a képeket, dudu, Mikegirl, márkanyuka, gyönyörűek a babik, elnézést, ha kihagytam valakit!

Noémi! Jobbulást nektek! Basszus, akkor én hálát adok az égnek, hogy karácsonykor a Madarászban kaptunk egy normális szobát Emmával! Vagy az sak 6 hós korig jár? Mert nekünk ott azt mondták, hogy ez természetes. És semmit sem fizettünk...

Panni! Nagyon jól nézel ki! Gratulálok tesódnak! Kis csókosszájú baba! :D

No most ennyi, megyek aludni, de előtte teleteszem az oldalt Emmákkal! Tüszős mandulagyuszival is vigyorog mint állat! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

dincuska

Sziasztok!

Dincuska: Emma mosolya... elképesztően édes! :lol: q
(Mellesleg én is allergiás vagyok az Augmentinre)

Fanni megtanult lemászni az ágyról. Elmászik a széléig, ott megfordul és lehátrál. A baj csak az, hogy amikor elmegy apa reggel dolgozni, Fannival még a nagyágyban visszaalszunk egy órácskára. És ma már a második reggel volt, hogy arra ébredtem, hogy Fanni lemászott mellőlem, a földön ül és játszik :roll: És én észre sem vettem, hogy lemászott mellőllem :oops: :oops: :oops:

horvviki

Sziasztok!

Itthon vagyunk. Nem derült ki, mi okozta Csengénél a lázat, és a katasztrófális vérképet. Viszont kapott vénásan szélesspekrumú antibiotikumot, és az csodát tett. Elmult a láz, nem fáj a hasa, jókedvű, a vérképpben a gyulladásos érték a felére esett vissza :)
Itthon is folytatnunk kell az antibiotikumot, mostmár szirup formájában 4 napig, utána újabb vérképet csinálni.

Az azért zavar, hogy nem tudni a baj okát, mivel ahogy hazaértünk, szembesültünk azzal, hogy Luca belázasodott (38,6). Most várom a doktornőt, próbálok tőle antibiotikumot kunyerálni. Bár nem vagyok híve, de a Csengével történtek fényében úgy gondolom, nem kéne Lucával is megvárni a helyzet elfajulását.

Ami a széfet illeti, volt a folyosón sok vadiúj számzáras széf. Üresen tátongtak. A gyerekek nem hozták magukkal sem a malacperselyüket, sem a gyémántnyakéküket. A szülők pedig természetesem minden értéket maguknál tartottak (hiszen ők nem voltak betegek). Aludni viszont nem lehetett a széfben, bár Csenge komolyan próbálkozott vele. De vagy csak a feje fért bele, v. csak a popsija, hiába is próbálta magát belehajtogatni :lol:
Vendég

Noémi: az ésszerűség mindig erénye volt szeretve tisztelt (volt) miniszterasszonyunknak.... :evil: Olyan debil dolog ez az egész, hogy inkább nem kommentálom.... :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mike: válaszolok, csak most pörgök a suli miatt. Ha kicsit lecsendesedett a lelkem, ígérem reagálok. DE: komolyan mondom, tesók a mi férjeink... :wink:

Na, akkor leírom mi a gond az oskolával.....

Nos, kicsit hosszan, de megpróbálom érzékeltetni mi a nagy gondom:

Nem vették fel a Danit az iskolába. Egy olyan suliba vették fel (átirányították helyhiányra hivatkozva), ami fényévekre van az óvodától. Szép lenne... A suli a házunktól fél órányira (autóval), az óvoda onnan még vagy 20 perc. Ahova meg irattuk a gyereket, az óvoda melletti épületben van....
Ez autóval még csak-csak... de busszal???!!! Képtelenség... két óra nem lenne elég mire a gyerekeket az iskolába és az óvodába eljuttatom. És miután az a szabály, hogy hivatásos anyukák gyerekét csak délelőttre veszi be az óvoda, illetve ha sok a gyerek akkor is, így számoljátok ki... mire ovi-suli transzportot lebonyolítom reggel, már indulhatok értük, mert hozni kell őket haza.... és mindezt két pici gyerekkel a nyakamban...
Megírtam a fellebbezést a jegyzőnek, de elutasított. De elharároztam, hogy nem hagyom annyiban!!!!
Elvileg végleges az elutsító határozat, már csak a bíróságon lehet fellebbezni.... de az úgyis elutasítana....

De felhívtam egy ismerősömet (eddig nem értem el a telcsiszámán, de most megszereztem végre a mobilját) és ő azt ígérte valamit kavar a jegyzőnél... hát most ebben bízom.

Az elutasító határoztatban az van, hogy amennyiben más gyerek kéri a felvételét az izbégibe, akkor a Danust átveszi a Barcsay, és értesítenek. Az izbégi iskola igazgatónője viszont azt mondta, hogy nincs rá reális esély. Ráadásul mivel az osztálylétszám 26 fő kéne h. legyen, itt meg jelenleg 20, így ha elengedi Danit akkor a norvatívát elveszti az iskola... ki van ez találva!!!! Szóval ha 20 alá csökken az oszt. létszám, akkor 50%-kal csökkentett támogatást kap az államtól az iskola.
Na, kínomban elmentem megnézni az óvodát, ami azzal az iskolával egy udvaron van, ahova elvileg járnia kellene Danusnak, vagyis az izbégi ovit. Mondom ha már úgyis ide vagyok kénytelen hozni a fiamat, akkor ne kelljen kétfelé rohannom naponta kétszer, legyenek egy helyen.
Hát..... valami borzalom! Fű nuku, van egy végig beton udvar, olyan 6-szor 10 méteres... ott egy homokozó, egy csúszda és egy faházikó a játékmotoroknak.... ja, meg egy pad az óvónéniknek.... és itt játszik 75 gyerek!!!! El tudjátok képzelni????!!!! Mert én nem! A csoportszoba kb. 15x3 méteres, ott alszik, eszik, játszik 26 gyerek! 51 gyerek jár 4 (!!!!!) wc-re!!!! A házról omlik a vakolat, dohos és sötét.
Nem mondom, hogy a mostani ovink tavaly lett felújítva... és van egy közel 200 négyszögöles füves udvar ahol rohangálhatnak a gyerekek!!!!! Nem utolsó sorban a kislány imádja az óvónéniket és szeret oda járni!
Na, mondom ide nem viszem a kicsiket, maradunk a mostani oviban, még ha macerás, akkor is. Ezzel az ovis dolog lezárva! Enikő és majdan Gergő marad a mostani oviban!!!!
Na, és akkor jött a másik arculcsapás: a fiam, nem a főépületben lenne, hanem egy külön kis kúriaszerű épületben, ami az iskolától olyan 1100-1200 méterre van, egy keskeny földút vezet oda. Buszmegálló kb. 800-1000 méterre tőle....
(Télen gumicsizmában (vinni kell a gyereknek)) mennek a gyerekek a főépületbe ebédelni, mert ott az ebédlő. Szép? Amúgy a ház aranyos, igaz régi, lepukkant, de legalább tényleg madárcsicsergés veszi körül.... de megközelíteni... gyalog.... négy gyerekkel.... hát köszi!!!!
Ráadásul másodiktól már a főépületbe teszik át a gyerekeket, az meg egy lepukkant, ótvar borzalom! Ott is kb. 100 m-t kell gyalogolni az ebédlőhöz kint a sárban, hóban, latyakban....
Normális udvara nincs, ez a régi szocreál beton..... Ja, és hab a tortán: egy régi temető van az iskolaudvar mellett telken a drótkerítés mögöt.... igazán hangulatos, gyerekeknek való környék!!!!

Oké, mondjuk túl sok fű az általam favorizált iskolának sincs, de három éve teljesen felújították.... nem dohos, nem omladozik..... és én is oda jártam általánosba... :( :)

Egyébként a fiam amióta megtudta, hogy nem a csoporttársaival kerül egy osztályba (sőt még iskolába sem!), azóta ismét minden éjjel bepisil... szorong.. nem tudok mit tenni! De nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy a gyereket tönkretegyék egy hülye normatíva miatt, amit az önkormányzat liheg túl.... és persze rám se kényszerítsék, hogy ezt végig csináljam két pici gyerekkel a karomon!!!!!

Az izbégi iskola (ahova felvették de nem szeretném vinni) igazgatónője közölte, hogy hiába viszek oda a Dani helyére egy gyereket, ő akkor sem engedi el (ezt figyeld: nem engedi el!!! ) a gyereket, mert a létszám már így is a minimum határon van, és így megvonják tőle a normatívát, és csak 50%-ot fog kapni.... Amúgy meg a Barcsay (ahova szeretném ha felvennék) egyébként sem fogja tudni fogadni, mert ott 26 fölé emelkedik az osztálylétszám, ami meg a megengedett határ fölött van, és így az iskolát megbüntetik, kvázi a normatívát tőlük is megvonhatják....
Ki van ez találva de k...ra!!!
Az persze működik, hogy tavaly úgy rugdosták a gyerekeket a Barcsayba, mert senki nem akart oda menni, hogy még Pilisszentkeresztről is felvettek oda gyerekeket, akik nem is Szentendrén laknak... és most persze a pilisszentkereszti gyerek tesóját felveszik a Barcsayba.... az én gyerekemet meg nem, mert ugye nincs hely????!!!! De a kilométerekkel arrébb lakó gyereket felveszik, az én csóri gyerekem meg menjen a tanyavilágba tanulni, én meg cipeljek két pici gyerket az ölemben egy kilométeren keresztül a busztól sárban, hóban, latyakban... lesz...ják! Az fontos, hogy a két testvér egy iskolába járjon, még ha nem is szentendrei lakosok!!!! De az én szentedrei gyerekeim nem okoznak szívfájdalmat nekik... mert valljuk be: olyan, mintha a kicsik is az iskolába járnának, hiszen a két épület egymás mellett van, kb 30 méterre... kerítésszomszédok..... kérdezem én: a keresztesi gyerekek hova tartoznak amúgy KÖRZETILEG?????? A BARCSAY ISKOLÁBA, UGYE????? :evil: :evil:

Ez a szabad iskolaválasztás!
Arra lennék kíváncsi, hogy mivel eltörölték a körzetesítést, akkor most hogy is van ez, hogy mégis van????!!!!
Tavaly amikor a szomszédunk be akarta iratni a gyerekét az izbégi suliba, ott azt mondták, hogy áááááá, nem ide tartozik körzetileg a gyerek...... milyen érdekes, hogy az én gyerekem most meg ide tartozik, pedig egy utcában lakunk????!!!!!
Ja, még egy szépség: a szomszédunk kisfia a Barcsayba jár (most járja ki az elsőt). Az osztálylétszám (az év folyamán elmentek gyerekek) 18-ra csökkent. És most mit akar az önkormányzat???? Szétosztani a 18 gyereket a másik négy osztályba.... Érdekes, hogy az nem zavar senkit, hogy akkor az osztálylétszám már ott is meghaladja a 26-ot????!!!! Vagy marad a 18 gyerek egy osztályban, de akkor nem éri el a minimum 20-at.....
Na és bármelyiket választják is, asszem joggal kérdem: az én gyerekem akkor miért nem fér el abban a rühes osztályban HUSZONHETEDIK gyereknek?????!!!! Ha másodikban túl lehet lépni a bűvös 26-ot, akkor az elsőben miért nem?????!!!! Ha meg marad a 18 fő a másodikban, akkor izbégen miért nem lehet 19????!!!!!
A Barcsay tudna indítani 5 első osztályt, az önkormányzat nem engedi, mert úgy döntöttek, hogy az izbéginek KELL három osztályt indítania.... Eddig is csak két osztállyal működött, nem értem hova ez a nagy fellángolás....
A Barcsayban lenne igény 5 osztályra, a feltételek adottak az igazgatónő szerint. Ő maga mondta, hogy az önkormányzat nem engedi...
Az izbégiben indítják a harmadik osztályt és úgy kell összeerőltetni a harmadik osztályt, mert a kutya nem akar odamenni!!!! Mondjuk az állapotokat látva nem csodálom.....

KOMOLYAN MONDOM, ŐRÍTŐ EZ A MAKACS, ÖNFEJŰ GONDOLKODÁS!!!! NEM A SZÜLŐKRŐL ÉS A GYEREKEKRŐL SZÓL EZ A TÖRTÉNET, AZ MÁR TISZTA.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jó hétvégét!

Mandala!
Sajnálom, ami Danussal és az iskolával alakul... remélem azért minél jobban jöttök ki belőle. Ha sikerül elég magas rangú ismerőst szerezni, biztosan egyből helyrebillen a dolog. Persze gyalázat, hogy ez így működik, de ez a magyar valóság. Pedig Szentedre olyan gyönyörű hely! Hát, ezek szerint ez nem minden.

Benedek a város legelittebb ovijába fog járni, de csak azért, mert ez a körzetes ovink. Eddig ahány anyukával beszéltem, mind ide szerette volna hozni a csimotáját. Beiratkozáskor a vezető hölgy óvatosan puhatolózott is, hogy ismerhet-e valahonnét, mintha híres, ismert szülőkre vadászna... Ezek után kíváncsi vagyok, mennyire jó is tulajdonképpen az ovi. Kedden lesz szülői. Mondjuk az tuti jó, hogy kicsi, családias, 3 csoport van és jó helyen van közel mindenhez. Amelyik csoportba valószínűleg Beni járni fog, az a csopi minden nap a közeli sportcsarnokba jár játszóterezni, ahol hatalmas zöldterület van és tényleg igazi nyugis, gyerekeknek való hely. És nem utolsó szempont az sem, hogy tőlünk eme "csodaovi" 5 percnyire van gyalog (!).

Kép
Kép
pfranciska

hELLO!

Mandala: Ha van még erőd, szerintek érdemes még próbálkozni! Nálunk is balhék voltak a beiratkozáskor, volt, aki már hajnali 6-ra ment, hogy oda irassa a gyereket, ahová szeretné. Én fél 8-ra értem oda, és az utolsó jó helyek egyikét sikerült elcsípnem...Utolsó mondatoddal teljesen egyetértek, nekem is megfordult már a fejemben többször!

Más..ma grilleztünk a kertben és csodajól sikerült, már csak össze kell pakolnom a konyhát :roll: Van isteni finom hamburger husi receptem , ha kell vkinek! Tuti siker! :)

mamiblue

Kép
Sebi és én a hintaszékben, bár ez nem látszik:)

mamiblue

Sziasztok lányok!

Na, van egy kis időm... egész nap rohanás volt... GYEREKNAP! Most értünk haza. Nagyon kellemes napot töltött együtt a család. Sétáltunk úgy van 4-5 óra hosszát a friss levegőn a Duna parton. Nagyon klassz volt.
Suli ügy: most a bizodalmam még nagyobb. A testvéremet (neves újságíró) rátettem a témára. Teljesen kiakadt amikor meséltem neki a sztorit, felháborodott és úgy döntött, hogy nem engedi, hogy a keresztfia (és annak a jó édes anyukája, azaz én) ezt a macerát legyen kénytelen viselni nap nap után. Szóval felhívta a polgármestert.... ő ígéretet tett, hogy elintézi.
Na, lányok. Ha a polgármester sem tudja elintézni, akkor a következő protektorom már csak a Jóisten lehet.... Gyurcsány Ferenc után... :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala: Huha...ez szuper!!! Bár szomorú is egyben, hogy csak ilyen útja van!

Noémi: JObban vannak a csajok???

Kép
Még 1 kép!:)

mamiblue

Sziasztok!

Hűű mandala, ez szomorú, hogy ilyen dolgok vannak :x
Nagyon édesek a babák :lol:
Rólunk: apa szerdán jön haza :lol: , nagyon várjuk, minden este beszélünk és mindig mondom neki, hogy soha többet sehová 2 napnál tovább nélkülünk.
Daninak nincs még foga, nem az miatt volt lázas 3 napig, hanem torokgyúlladása van/volt :cry: , holnap megyünk vissza a dokihoz. Napközben jól viseli a betegséget, azt leszámítva, hogy enni nem akar csak inni, az éjszakák katasztrófálisak, óránként felsír, és ugye csak anya tud ugrani :?
Elromlott a bébiőrünk, és a telefonom :x . Telcsit pótoltam pénteken, apa már tudja, csak még az árát nem :roll: :lol: .
Valaki már jó régen tett fel egy oldalt, ahol cd-ket lehet rendelni. Danusnak rendeltem, éppen 3 hete, másnap kaptam emailt, hogy 3 nap múlva érkezik, azóta jön :x , írtam nekik, de nem válaszolnak :x .

Kép
mona76

Ha jól emlékszem, akkor Sabina már szombat óta asszony :lol:
Nagyon gratúlálok neki, és sok boldogságot!

Kép
mona76

Jó reggelt!!! :)

Ati korán kelt, mint mindig. És ma már megvolt az első baleset. :( A szobájában odacsukta az ujját a fiók :(

Panni
Amira anyukájának nagy-nagy gratula, nagyon édes kislánya született!!!! :lol: És lám-lám, amit a konzerválásról írtam, mennyire igaz :lol: Simán kinézel 30-nak az állítólagosan elgyötört fejeddel :lol: :lol: :lol:

Ági
Járóka kérdés - nagyjából ugyanakkor tedd be, és ugyanakkor vedd ki. Ilíyenkor tudja, hogy mire számíthat, meddig kell ott lenni, hogy utána mentek sétálni, vagy játszani fogsz vele...... A napirendeteknek megfelelően. Nálunk az van, hogy Ati ébredés után fent az emeleten ellenőrzötten kolbászol, aztán ha lejövünk, akkor irány be a járókába. Innen viszem fel aludni. Utána megint járóka, hacsak nem a tízórai időpontjáig húzza a lóbőrt. Tízórai, hinta vagy séta 11-ig, akkor bejövünk, megint járóka, aztán szundi, ebéd, és délután játszunk, 3 körül sétálni megyünk, aztán innentől már szabadon van a lakásban. Egyedül barangol, időnként játszunk együtt. Ilyenkor már szóba sem jöhet a járóka :lol:
Cumi kérdés - a használat intenzitásától függ szerintem. Játszócumi nálunk csak alváshoz kell, kajás cumija meg van egy csomó, ami használatba van. Nem tudom......
Ja, és nálunk is úgy ül le Ati, hogy letérdel :lol:

Márkanyuka
Márk nagyon édi :)

Mamiblue
Tildus ballagása jól sikerült?
Sebi zabálnivaló kis köyök :) Tegnap mi is grilleztünk. És kérem szépen a receptet :)

Dudu
Szájpenész már a múltté?

Dincuska
Emma baba gyönyörű!!!! :)

Viki
Fanni annyira ügyes :)

Noémi
Csenge, Luca? Minden ok? Remélem.....

Mandala
Micsoda mizéria......és drukkolok, és igenis ne hagyd magad!!! :wink:

Mona
Torokgyuszi - upsz.....remélem már minden ok. Majd jönnek azok a fogacskák is. :wink:

mikegirl

Csenge jól van, Luca elég szarul. Ráadásul átragasztották rám is ezt a dögvészt. Alig tudok felkelni az ágyból úgy fáj minden porcikám. Mintha egy úthenger ment volna át rajtam. Nagyon rosszul vagyok. Nem hiába nyavajogtak a gyerekek, most már értem a problémájukat. . Ha estére nem javul (nem csökken a lázam), akkor én is elkezdem az antibiotikumot. Csak utálom, mert amint beszedem, a gomba-probléma jön elő, ami további 1-2 hónapig megkeseríti az életem :cry:
Vendég

Sziasztok!
Még nem a múlté mert nem igazán tudtam eldönteni,hogy az vagy sem. de mostmár láttam oldalt is egy pöttyöt,úgyhogy inkább elkezdtem intenzíven kezelni. napi 6x boraxos ecsetelővel kitörölni az egész száját. hát nem egyszerű.legalább 6 ember kéne,hogy lefogja és kinyissa a száját. plusz homeos bogyók napi 3x na azt már könnyebb beadni.úgyhogy küzdés van!
de köszi a kérdést, nagyon aranyos vagy,hogy gondolsz ránk!már csak abban reménykedem hogy a popóján nem jön ki!

KépKép
dudu_84

Lucának és Csengének is volt régen szájpenésze, de szerencsére nem volt komoly. Mivel az ecsetelés ellen kézzel lábbal tiltakoztak, végül a játszócumit kenegettem be, és nyomtam a szájukba. Nem túl szakszerű, de bevált. :?
Vendég

Köszi Noémi!
Csak egy a baj mostanában nem akarja elfogadni a cumit! Úgyhogy marad a kínzás!
Mondjuk még mindíg csak a nyelvén látom,de azért az egész száját kitörlöm.
Jobbulást nektek!

KépKép
dudu_84

Noémi
Na, estére sikerült legyűrnöd a dögvészt?

Dudu
Hááát, el tudom képzelni azt az ecsetelést. A lelki szemeimmel látom :lol: Kb. olyan lehet, mint a körömvágás kézen-lábon. Ma még hajat is kell vágnom, mert elől már hamarosan a szemébe lóg. Olyan édi ezzel a kis szőke hajacskával, nincs szívem levágni :(

Képzeljétek, Atival jövő hét hétfőn fogorvoshoz megyünk. Apa vette észre, és tegnap a gyerekdoki is megerősítette, hogy itt-ott picit más színű a fogacskája, vélhetően a zománcréteg vékonysága miatt. Azt mondta a körzeti doki, hogy genetikai dolog lehet - az ő fogacskái ilyenek, és előfordulhat, hogy ezért könnyebben romolhatnak a fogai. Mondta, mutassuk meg szakorvosnak, hátha tud valamit adni rá. Szóval visszük és mutatjuk. Nem tudom 10 hónaposan öt fogacskával volt - e már valaki fogdokinál :) Ez így vicces, de a tény elszomorít....... :(

Aztán tudnék még panaszkodni, de nincs kedvem, inkább mindjárt dobok képet Atiről.

Ja, és holnap utazunk :D

mikegirl

Vasárnap, gyereknapon készültek a fotók.

Kép

Kép

Kép

Ééééééés, holnap 10 hónaposak leszünk :lol: :lol:

mikegirl

Mike: Jó pihit! Majd leírom ide a receptet, ha visszajötettek, hátha más is kedvet kap hozzá.

Dudu: Én fülpálcikával csinálom Sebinek!Először féltem, hogy leszedi a végéről a vattát, de nem jön le olyan könnyen szerencsére!:) És könnyű is bedugni a szájába.

Nálunk meg úgy néz ki, hogy apa és Mati is allergiás! Szipognak...asszem elmegyünk Matival homeopátiás dokihoz, ajánjon vmit!

mamiblue

A dögvészt nem sikerült legyűrni. Nincsenek csodák.Antibiotikum. Úgy tűnik, apa is elkapja :( . A szemem is begyulladt, be van dagadva és vérben úszik az egyik. Elmentük a szemészeti ügyeletre (a kálváriánkat most nem részletezem), de nem találták meg az okot. Kaptam szemcseppet.
Hajvágás: Csengénél rémálom. Úgy oldjuk meg, hogy megkapja a "kincsesládikómat" a bóvli láncokkal-karkötőkkel, és amíg azt csodálja, apja gyorsan vág :). Lucának még nincs nagy haja, ő még ráér.
Vendég

Sziasztok!

Hoztam néhány képet...

Kép Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Sabine: Sok boldogságot kivánok Nektek és gratulálok!

Mikegirl: ezek szerint nem félt Ati a homoktól... :lol:
Fogak: Fanninak meg igencsak messze nőnek egymástól a fogai. Másnál is van ilyen? :roll:

Noémi: szemem nekem is ilyen. Be van gyulladva és vérben van... Én sem tudom mitől... de még nem voltam orvosnál vele. Egyik nap tök jó, másik napra megint begyullad. Lehet allergia???

horvviki

Szabina, nagyon szépek vagytok, és micsoda jó alakod van :wink:
Gratúlálok nektek!

Kép
mona76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?