A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

blu! uh de komoly.
Milyen az a áramlásos uh???

Kata&Milán

oszman777

Kép

Ez kedden készűlt.
bluebox

Az áramlásos UH most kedden lesz. Még én sem tudom milyen? Majd beszámolok róla :wink:

Én is nagyon béna vagyok mostanság!!! :twisted:
bluebox

Blue az én ctg-m teljesen más,megmutatom mindjárt ami tegnap elött készült
Vendég

OKÉS!!!!!!
bluebox

Kép

Látjátok ,hogy lement 100 alá is szerinettek mit éreztem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
De az orvos meg olyan tuti jónak látja
Vendég

Tényleg máshogy néz ki. Ez nem NST? Bár kérdeztem, hogy mi a különbség az NST meg a XTG között? A csajszi közölte, hogy SZINTE semmi!!! Most akkor mi van?????
bluebox

XTG=CTG
bluebox

Szilvi Csiri még nem írt, semmit???????? :roll: :roll: :roll:
bluebox

Hát nem tudom pontosan,hogy mi a külömbség a ctg meg az nst között..de sokkal markánsabbak azok a kiugrások mint a tieden...fogalmam sincs melyik a jó de mivel a te dokidnak is tetszik meg az enyimnek is így remélem mindkettőnké jó :lol:
Vendég

Bari: Ha bemegyek a korházba írhatok majd Neked??? Feltéve, ha Te nem leszel bent :cry:
És ha küldök MMS-t, azt fel tudod ide rakni? Vagy csak fényképezőgépről?
bluebox

Biztos jó mind a kettőnk lelete. Különben valamelyikünket nem engedték volna haza :cry:
bluebox

Márti az én telefonom elvileg tud fogadni mms-t de én sosem próbáltam...még a képeket sem tudom,hogy kell rátenni a gépre :oops:
Az sms nek nagyon örülnék és persze,hogy fölraknám!!!
Vendég

Basszus, most nézem a vonalzódat!!! Szerintem mi pont egyszerre leszünk korházba?????? Azt mondtad, 38. hét Neked ugye????
bluebox

Vagyis telefonról nem tudok képet föltenni fényképezőről igen!!!
Nem tud a férjed nekem mailt küldeni???
Vendég

Ja igen engem elvileg a 38.-on császároznak
Vendég

Akkor marad Kristóf Apuka :lol: Majd megoldjuk valahogy :wink: Már ha persze kíváncsiak lesztek, de ahogy ismerem ezt a remek kis csapatot, kíváncsiak lesztek :wink:
Én sem tudom a telefonomról feltölteni a gépre a cuccokat. Bár most Apa vett kártyaolvasót, szóval elméletileg már le tudom tölteni onnan is :wink:
bluebox

Bluebox!

Gigi az előző oldalak valamelyikén jó hosszan leírta,hogy mi a különbség a CTG és az NST között... :wink: :wink: :wink:

Bari!
Úgy látom neked a méhtevékenységed egyelőre egyenlő a 0-val.
(alsó szinte teljesen vízszintes vonal).De persze még ne is legyen!
Nincs még itt az ideje... :wink:

Én egyébként nagyon aggódom.
Továbbra sem gondolom azt,hogy 2-3 óránként egy pici mozdulat (pl. a keze simogatása) elmegy magzatmozgásnak. Szerintem ez nem normális.... :cry: :cry:

Kép
orsitigris

Akkor tök jó, majd elküldjük egymásnak telefonon az sms-ekte, meg a MMS-eket, a többiek meg majd várnak :D :D :D

Na jó, vicc volt. De még bejöhet :wink:
bluebox

Akkor bocsi Orsi, figyelmen jkívűl hagytam Gigi irományát akkor. :oops: :oops:
Ígérem, megkeresem.
Te hogy vagy??????
bluebox

Orsi te eddig a mozgásra nem panaszkodtál!!!
A klinikán azt mondták ilyenkor már keveset mozognak!!

Egyébként nekem méhtevékenységet nem néztek :lol:
Milyen viszintes vonalat látsz..ott nincs vonal :lol:
Csak fölül...de egyébként tényleg nincsenek keményedéseim sem
Vendég

Csak egy tappancsal néznek egyenlőre
Vendég

Itt is vagyok...

CTG és NST ugyanaz...

Csiri?

Nekem lehet MMS-t küldeni... gépközelben vagyok, akkor könnyen fel tudom rakni a képeket... :wink:

Bari
Írok pü!

Én nagyon jól vagyok... még abszolút nem akarok szülni... :lol:
Vendég

Itt is vagyok...

CTG és NST ugyanaz...

Csiri?

Nekem lehet MMS-t küldeni... gépközelben vagyok, akkor könnyen fel tudom rakni a képeket... :wink:

Bari
Írok pü!

Én nagyon jól vagyok... még abszolút nem akarok szülni... :lol:
Vendég

Ok gigi várom,nekem ugyis ritkán jön privi
Vendég

Na.... ezt sikerült duplán elküldeni......
Vendég

Szia Gigi!

Te is akkor leszel korházba, ha minden jól megy :wink:
bluebox

Na jó mindannyian egyszerre megyünk??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vikka: Minden rendben van Veletek????? Írtad,hogy nem voltál valami jól tegnap délután-éjszaka :cry:
És ígértél képeket :wink:

Én tegnap kínomban, beraktam az utolsó 4D lemezt és képeket vágtam ki. Még nincs vége a lemeznek, ma be kellene fejeznem. Aztán utána berakom az előző 4D-s lemezt és azt is megcsinálom :wink: Olyan jó nézegetni....... Már nagyon várom a nagy találkozást. Hülye vagyok?????
bluebox

Ez tényleg aranyos lenne, bár jó sokan egyidőre vagyunk szinte kiírva!!!!!

Heni nagyon eltűnt!!!! Tud valaki valamit Róluk????? Vagy csak olvas minket?????
bluebox

Sziasztok!

Az áramlásos UH semmi különös, egyszerűen sima UH, amin nem a baba méreteit nézik, hanem a vér áramlására koncentrálnak. Megfkeresik az eret, aztán hallod, ahogy áramlik benne a vére, meg kirajzolódik az áramlás vonala.

Nekem már volot a múltkor, mikor szar lett a CTG.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Bari!
A lap legalján én látok egy fekete vízszintes vonalat.Nekem ott látszik mindig a méhtevékenység.De ha neked csak egy tappanccsal csinálják,akkor bizonyára azért...

Egyébként tegnap leírtam,hogy mi a helyzet velem,és hogy nagyon lecsökkentek a magzatmozgások....
Csak biztos nem láttátok.... :cry: :cry: :cry:
Azt is írtam,hogy azt mondta a doki,hogyha továbbra is csak gyengén vagy alig mozog,nem vár tovább és megcsászároz...
Ezért most 2 naponta kell mennem CTG-re,és ha a legkisebb gyanú is felmerül,hogy a baba nincs teljesen jól,akkor már haza sem jövök...Hétfőn megyek legközelebb,kíváncsi vagyok mi lesz....
Ha addig bármi van,hívnom kell a dokit...
Ja meg: 160/108 volt a vérnyomim.Ez sem túl jó,különösen ha eddig max.100 volt...

Kép
orsitigris

Orsi bocsika mindjárt visszakeresem amit írtál..
Szerencsére teljesen időben vagy :D
De szerintem egy ekkora nagy bébinek a te kis soványka testedben már helye sincs mozogni
Vendég

itt vagyok én is csak közben főzök (gulyásleves, sztrapacska).

Látom Csiriről még semmi hír, pedig már biztosan túl van rajta. Hátha nemsokára kapunk valami hírt.

Oszman: örülök, hogy ma is minden OK volt az NST-n. Látom Te is kedvet kaptál a meggyes sütihez, én valamelyik este sütöttem, nyami.... annyira finom volt. Most is benyomnék egy nagy tállal.

Szilva: igen, nekünk 15-én kell menni 1-re először. Úgy látszik nem kerültünk egy csoportba. Kár... Születési anyakönyvi kivonat: én még azért rákérdezek ha megyünk, hogy pontosan mi az ábra, mert mi nemhogy nem DB-ben házasodtunk, de nem is vagyunk most sem debreceni lakosok. Nekem valami olyasmit mondott a múltkor a szülésznő, hogy 30 napnál nem régebbi kell, akkor meg ígyis-úgyis ki kell kérni egyet. Egyébként javulgatsz már? Sajnálom, hogy megint előjött az a fránya gyulladás.

Magzatmozgás: nekem tegnap annyit mozgott, hogy már azon izgultam vajon normális- e, egy percet nem pihent tegnap majd szétrúgta a bordámat meg az oldalamat.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Orsi:megtaláltam amit írtál..
Igen látom mi a gondod!!
A vérnyomásom nekem is az egekbe szökik a dokinál..itthon lemegy,neked nincs orvos fóbiád?
Mert nekem az van :twisted:
Vendég

Az odáig rendben van,hogy a végén már kevesebbet mozog,(itthon mindenki ezzel bíztat),de nem egyik napról a másikra csökken le ennyire...
Az én babám eddig nagyon aktív volt,és egyik napról a másikra csak "apró életjeleket" adott.
Napok óta elég ideges vagyok (most is biztos ezért magasabb a vérnyomásom),és tényleg elég gáz csak azt figyelni,hogy miért nem mozog még mindig...
Ilyenkor általában mindent megpróbálok: eszem,iszom,lefekszem,ülve kicsit rádőlök,stb,és van hogy órákig ezekre sem reagál... :cry: :cry:

Kép
orsitigris

Orsi 37. hétben vagy..ha a dokid a legkisebb bajt látja atonnal meg fog császározni!!
A baba óriás,+ időben vagytok!!!
De abszolult megértem az aggódásod,hiszen tudjuk nálam jobban senki sem fél attól,hogy nem mozog a baba,és nem véletlen rohantam már én is 2x be a korházba
Vendég

Orsi azt olvastam,hogyha eggyik napról a másikra ennyire lelassul a baba az jele lehet annak hogy meg akar születni
Vendég

Hát igen Bari!
Most teljesen átérzem az aggódásod a mozgások miatt...
Tényleg nagyon idegörlő...
Én is azt gondolom,hogy lehet,hogy jobb lenne már,ha idekint lenne!
Félre ne értsetek,nem akarom én siettetni a szülést,de ilyen idegben lenni,hogy akár bármelyik pillanatban szaladhatunk,eléggé megvisel...

Kép
orsitigris

Én naponta kb 5 alkalommal érzem, hogy nagyobbakat rugna, vagy ütne, vagy jobban bemozdulna. Egyébként általában helyezkedik, de azt szinte egész nap. Ha nem figyelnék annyira oda Rá, akkor ezeket a helyezkedéseket szinte nem is érezném. Már nagyon nincs bent helye, szerintem örűl, ha kicsit "nyujtózkodni" tud.
No para Mamik :wink:
bluebox

Üdv újra mindenkinek. Látom Csiriről semmi új...

Én csak lesek, miről is beszéltek :oops: nekem még odébb vannak ezek a vizsgálatok.
csipisz

Csipisz: Már Neked sincsenek olyan messze ezek a vizsgálatok :wink: De azért jó ez a topic, mert sokat tanulunk egymástól :wink: Jókat és rosszakat is néha
bluebox

De tudod hogy van ez???? Kinek nem inge................. :wink:
bluebox

Sziasztok!

Ha már tegnap kicsit bepofátlankodtam közétek,akkor ma folytatom! :oops: :lol: :roll:

Csirinek továbbra is drukk!

Kicsit szakmailag szólnék hozzá az ő jelenlegi állapotához.

Ahogy kivettem az írásaiból csüt.-ön elkezdett tágulni,és ezért lett szükséges a megfigyeleés.Amit nem igazán értek,hogy miért nem kellett már akkor befeküdnie a kórházba,hisz a harmadik szülése lesz,és mivel az első kettő is császár volt,így ez is az lesz.
Megkaphatta már volna akkor a tüdőérlelőt,és a tocolizáló infúziót.
Mivel még csak 34 hetes nem kell sűrgetni a műtétet,hisz amig a baba jól érzi magát és a vize sem folyik nyugodtan lehet várni!Valószínüleg nincsenek olyan fájásai amivel elkezdett volna jobban tágulni,nyilván akkor már megcsinálták volna a császárt!
Szóval biztosan nem hagyják szenvedni,hisz biztos a csaszi az előzmények miatt,de a baba szempontjából minden egyes plusz nap sokat számít!!

Bari,
a CTG-s papírodon nem látszik mikor jelezted a mozgást.Vagy nem is adtak a kezedbe nyomógombot?Vagy nálad csak szívműködést néztek?

Blue,
Különben ettől különbözik a kettő,hogy a CTG a szívhangokat és a méhtevékenységet nézi,az NST a vizsgálat neve,ahol a mozgásokat is figyeljük,hogy a baba hogy reagál rá.
De GIGI jól összeszedte pár oldallal előrébb!

Na nem okoskodok tovább! :roll:

Üdv.

Timi
timiban

Sziasztok!

Még nem írt Csiri, igy nem tudok hírekkel szolgálni. :(

Annyian írtátok, hogy egyszerre lesztek a kórházban. Hát???
A hó közepe elég mozgalmas lesz.
Én ma tudtam meg, hogy Apa juni elején elmegy egy 3 napos
munkára, remélem a kicsink nem pont akkor akar majd megszületni :roll: :roll: :roll: :roll:
Én igyekszem megbeszélni vele, hogy neki juni 20.-a körül KELL megszületnie. Aztán vagy összejön vagy nem!!!!!!

Szilvi: Igen jól írtad amit írtál!!! Én is úgy tudom.
bszilvi25

Szia Timi!

Köszi a hozzászólást, erre gondoltam én is, csak olyan furcsa az, ha én megkérdezem attól a hölgytől aki csinálja a CTG-t, hogy mi a különbség a CTG és az NST között, akkor miért mondja azt, hogy SEMMI?????? Biztos nagyon okostojásnak nézett, inkább rámhagyott mindent. Sebaj. Köszönöm a választ.
bluebox

Blue, én csak tanulni tudok. :) A családunkban elég régen volt kisbaba, így nem igazán tudok tapasztalatot cserélni... Ezért örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt.
csipisz

Csipisz: akkor jó. Csak a paráinkat ne vedd át :wink: Szerintem mindenkinek van, csak nem írja le :wink: De sokszor jó, hogy leírjuk félelmeinket, hisz sok-sok nyugtató szavakat, ötleteket, megoldásokat kapunk itt egymástól, vagy szakmai hozzászólást is, lásd: Timi, Gigi. Ránk fér :wink: Hálásak vagyunk érte :roll:
bluebox

Sziasztok!

Márti!

Bocsi az eltűnésért, de feküdtem, mert nem vagyok a toppon...

Csiriről semmi hír?

Nekem a hasam kőkemény, mennek a jósló fájások és totál mindegy mit csinálok nem jó sehogy. Babóca nagyon aktív. Folyamatosan jön-megy, tolja lefelé a fejét, nem bír magával... Örülök neki, hogy mozkékony, de nem a "legkellemesebb" érzés már a forgolódása.

A DVD most drága páromnál és próbál belőle képet kreálni, mert nekem nem megy... De amint sikerült neki, már rakom is ide fel! :)

Kép
wvikka

Timi itt a klinikán senkinek nem adnak a kezébe olyan izét..és a másik két gyerekemmel sem volt olyan gombnyomós vizsgálat!!
ITT OLYAN NINCS!!
Minden ilyen kiugrás a papíron mozgást jelent nekem ezt mondták..meg éreztem is
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?