A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Vikka:Gondoltam, hogy nem vagy toppon, azért is kérdeztem,hogy hogy érzed magad, de a jelek szerint nem vagy igazán jól. Pihizzél, és olvass, na meg írogass Nekünk.

Bari: Az első gyerekemnél sem volt ilyen nyomogatós izé. A nő most a kezembe nyomta a kapcsolót és közölte,hogy biztos nem felejtettem el, hogy mit kell vele csinálnom. Mondtam de, én még ilyet nem láttam. Meglepődött..... :shock: :shock:
bluebox

De itt a klinikán most sincs!
A többieket láttam ctg-zni...
A lányom rég volt de a fiam nem annyira...és vele sem volt..amúgy meg mi értelme??
Látszik a papiron,hogy mikor mozog :shock:
Vendég

Fogalmam sincs :cry: Tesztelik hogy figyelünk-e :D :D :D
bluebox

M léptem be a 37. hétbe. Izgi :roll:
bluebox

[quote="bluebox"]F írta:blueboxogalmam sincs :cry: Tesztelik hogy figyelünk-e :D :D :D

Szerintem is ez lehet :lol:

Megettem 2 adag csavarós fagyit,és 6 nektarint..na ma már nem eszek semmit!!!
Vendég

Én meg az eltelt 1 órában kb 2 liter folyadékot ittam. Annyira úgy érzem, hogy ki vagyok száradva, pedig nem. Tiszta víz leszek :cry:

Egészségetekre Bari!

Mi lehet Csiriékkel?????????? Én már teljesen izgulok. Esküszöm megszűl, felnyittatom Apával a pezsgőt :wink:
bluebox

Blue én gondoltam arra is,hogy felhívom,de szerinrtem nem örülne friss császárral!!
Nem tudom mit kéne csinálni
Vendég

És Mónit is várom,képekkel, hírekkel és mindennel
Vendég

Márti!

Szeretnék már én is ott tartani!v :)

Most olvasgattam, jó sokat írtatok, míg én pihiztem.

Nekem a dokim azt magyarázta a mozgásról, hogy babóca nagyon okos. Ha már esetleg nem megfelelő neki a lepény ellátása, a fő szempont az agy és a szív védése, ezért elsőnek a végtagok mozgását állítja le, aztán a belső szervektől vonja meg az oxigént. Ezért kell figyelni a mozgást, ő csak így tud nekünk és az orvosoknak jelezni, hogy "hahó, vegyetek ki!". De azt is mondta ezt nem lehet egy napból eldönteni, ezért kell sokat járni CTG-re ha kevesebbet mozog, hogy lássák mi a helyzet.

A helyhiány is tud ilyet produkálni már a vége felé. Akkor jön az áramlásvizsgálat. Figyelik a belső szervek ellátását.

Én ennyit tudok. Remélem tudtam segíteni. Az mindenesetre biztos, hogy nem szabad megrémülni, az a babának sem jó, meg a mi idegeinknek sem. Inkább egy CTG ha lustizik és sok sok nyugalom!!!

Kép
wvikka

Én csak egy sms-en gondolkodom, de nem merem én sem zavarni. A francba, teljesen kicsinál minket ez a csajszi :roll: :roll: :roll:
Én megígérem nem csinálok Veletek ilyet jó? Inkább 2 óránként jelentkezem, hogy még mindig semmi :cry: De ez a tehetetlenség????????????????? Ennél nincs rosszabb :twisted: :twisted:

Nos????? SMS????? Szerinted????
bluebox

Köszi Vikka!!! Ez nagyon kézenfekvő magyarázat, konyhanyelvre lefordítva. Ezeket szeretem. Még én is megértem :wink: Remélem Velünk minden rendben van :wink: Kedden reggel megyek CTG-re, meg UH-ra áramlást néznek. Remélem minden rendben lesz.
bluebox

Blue szerintem az sms nem zavaró legfeljebb nem válaszol!!!
én is küldenék de nincs pénz a kártyámon,hívni tudnám vonalasról
Vendég

Figyi, én nem akarok beleszólni, de azt írta amint megvan a bébi, jelentkezik. De Ti tudjátok.
bszilvi25

Tudom Szilvi, hogy ezt írta, de én belehalok ebbe a "nem tudom mi van Csiriékkel" állapotba!!!!! De várok még......... Tudom, hogy nem szabad Őket zavarni. :cry: :cry: Még várok egy picikét.
bluebox

Ne értsétek félre, én nem akartam okoskodni, csak az is megfordult a fejemben, hogy szegénykém 2 napja "szenved" és lehet, hogy épp elaludt egy picit vagy valami.
Ő eddig is betartotta a szavát, biztos vagyok abban, ha van közölni valója akkor egyből megírja Nekünk, mert tudja, hogy mennyire szorítunk neki és aggódunk érte!!!!!!
bszilvi25

Márti bizti minden rendben lesz! Már jó időben vagy! Nekem azt mondta a dokim, hogy csak a 37. hétig bírjuk ki, aztán már jöhet! :)

Én is nagyon izgulok Csiriért. Jó lenne már tudni mi van vele. De sejtéseim szerint alszik mint a bunda. Nagyon elfáradhatott már.

Kép
wvikka

Azért nem értem mert ha már meglenne a baba akkor simán tudna telefonálni..a császár után fél órával már semmi baja az embernek!!
Szerintem ez azt jelenti,hogy még nincs meg :(
Vendég

Bari,
különös,hogy a I-es nőin(ha jól emlékszem a táblázatotokra ott fogsz szülni)nem csinálnak NST-t :shock: ,ez egy szimpla szívműködés ellenőrzés,ami nálad volt.Az NST-nek pont az a lényege,hogy lássuk(nyomógomb segítségével)mikor mozog a baba.Természetesen norm.esetben amikor mozog felmegy a pulzusa a bébinek.De mi van,ha ő mozog de nem megy fel,hanem ugyan olyan,mint nyugalmi fázisban?Ennyire jók,hogy ezt is látják???
Nem téged akarlak idegesíteni ezzel,csak számomra furcsa.Tudtommal az NST protokoll vizsgálat,tehát kötelező mindenhol,bár nem minden kórházban kezdik a 36.héttől.
Különben szép a görbéd,pár volt egy leesés,de rendeződött.Jó lett volna tudni,hogy a mozgással összefüggésben volt e.

Blue,
szerintem Csiriéket nem piszkálják addig,amig minden ok!Biztos nem tágult tovább,a baba is jól van,akkor meg minek sűrgessék a császárt.Jobb még a babának odabenn,ha minden lelete rendben van.A kicsi tüdejének nem mindegy,nem a súly a lényeg ilyenkor,mert majd szépen meghízik ide kinn,de a tüdeje miatt maradjon még benn,ha egy mód van rá.Szerintem a dokik is erre törekednek,miért vegyék ki,ha jól van!!!!
Legalább is remélem,hogy így van ahogy leírtam,mert ez a logikus magyarázat a várakozásra!

Üdv.

Timi
timiban

Sziasztok!

Voltunk nagybevásárláson és most jöttünk haza.
Gyorsan bekapcsoltam a gépet,gondoltam már megszült Csiri,de semmi!

Én is azt javaslom,hogy felesleges írni neki,mert úgyis ír,ha valami van.Nekem sem írt vissza tegnap. :cry:

Kép
melike

Köszi Timi az infót. Biztos igazad van, csak szegény Csiri, már nagyon-nagyon éhes lehet :cry: Nem írok sms-t, majd jelentkezik, amikor minden rendben van Velük. Addig is megy a drukk :wink:

Vikka: Nekem is azt mondta a doki, hogy legyen meg a 37. hét, de azt is mondta, hogy szép nagy baba, hisz 2 és fél héttel ezelőtt volt 3 kg-os Kristóf, szóval ha megszületne sem számítana már szinte semmilyen komplikációra. Hát legyen igaza. :wink:
bluebox

Kriszta: Nagyon Boldog Születésnapot kívánok Neked!!!!!!!
bszilvi25

Blue,
szerintem nem éheztetik.Hisz,ha tegnap óta érdemi változás nem állt be az állapotában,akkor biztos kap enni,hisz az se neki sem a babának nem jó,ha kaja nélkül vannak.Meg értelmetlen is lenne,csak azért nem enni,mert vmikor majd császár lesz.Nyilván nem több fogásos kajára gondolok,de egy egytálételt simán meg lehet enni a főétkezésekkor!
(talán ahol ő szül,ott is így gondolkodnak :wink: )

Timi
timiban

Tényleg!
Én is nagyon boldog születésnapot kívánok!

Kép
melike

Rossz így találgatni,hogy mi lehet vele,pedig engem is érdekelne.Kár,hogy nem tudjuk a párja telefonszámát vagy valami.Remélem inkább tényleg alszik,mint szenved.

Kép
melike

Kriszta:

Kép
bluebox

Sziasztok!

Még mindig semmi hír????????????
Jaj,már úgy izgulok!
Szegény Csiri,bizti nemsokára jelentkezik!

Én elmentem Anyuékkal a praktikerbe,de már alig vártam,hogy hazaérjünk,úgy elfáradtam!
Még bezabáltam a Mc-ben,nyamiiiiiiiiii volt!
Aztán itthon lefeküdzem,mert annyira elfáradtam,tök jót aludtam,most kelltem fel!
Bizti annak is köszönhető,hogy éjjel nem aludtam!

Vikka! Vigyázz magatokra,pihenj!
annyian írjátok már a jóslófájásokat,lehet nekem is van csak nemtudom hogy az az????
Milyen az?

Bari! Annyit írtál már arról a csavarós fagyiról,az a régi gépifagyi???
És azt úgy imádom és nálunk már sehol nem árulnak olyat!
Azért a Mc-be dobtam egy hasonlót!!

Kép

Kép
ibm

Timi, remélem igazad van, én csak a Csiri egyik üzenetére reagáltam így.

Szilvi írta: Hírem van! Csiri mindenkinek nagyon köszöni az sms-eket!!
Valószínűleg nem tudják kivárni a 24 órát, amig a tüdőérlelő hatna...
NAGYON ÉHES ÉS MÉG MINDIG FÉL, ÚGYHOGY RAJTUNK A VILÁG SZEME DRUKK ÜGYBEN!!!!!!!! (de szerintem abban nem szenved hiányt)

Ezért gondoltam, hogy éhes szegényke :cry:
bluebox

Ibm: Szerintem a josló fájások is mindenkinél máshogy és más erővel jelentkeznek. Én inkább olyan enyhébb menstruációs görcshöz tudnám hasonlítani. Amihez persze már hozzápárosul a medence fájdalom is, legalább is nálam. Eddig a 7 és fél hónap alatt ilyen fajta fájásaim nem voltak. De van, aki észre sem veszi a joslófájásokat. Igazából, szerintem nem lehet nagyon megfogalmazni. De lehet, hogy Timi, vagy Gigi le tudja írni, szakszerábben.
bluebox

Csiriről még mindig semmi?

Timi
Telkiben egy ismerősöm volt egy időben az ápolási igazgató :wink:

Tominak leküldtem egy nagy adag fagyit... :lol:
Vendég

Én is ettem ma fagyit. :lol:

Kép
melike

Timi nem tudom miéert van itt ilyen ctg... :roll:
A leesés a dokik szerint mindenkinél van és normális..szerintük a gép egy kicsit lassan szedi össze magát amikor a baba elmegy az érzékelő alól.Mert amikor elmászik a baba akár 0-át is mutat,na az tényleg elég ijesztő :twisted:
Ez az I-es női klinika nem tudom miért nincs nst,de majd rákérdezek a dokitól mert szerdán megyek..
De nem tudok mit csinálni ezért már nem mehetek máshova... :(
Vendég

[quote="bárány"]A írta:bárányzért nem értem mert ha már meglenne a baba akkor simán tudna telefonálni..a császár után fél órával már semmi baja az embernek!!
Szerintem ez azt jelenti,hogy még nincs meg :(

Az azért nem olyan biztos, hogy akkor már jól van.... :wink:
Vendég

Gigi akkor legalább a férjét megkérhetné :cry:

Na jó megyek mert már komolyan kezdek idegesedni..Timi hiányolja az nst-t,gyanúsnak találja szívfrekvencia leesést,amit a doki tökéletesnek látiott,ultrahangra és áramlásvizsgálatra egyedül én nem járok..orvoshoz egész terhességem alatt szinte 6 hetente jártam..
Már megint be fogok fordulni és arra gondolok,hogy isteni szerencse lesz ha élve születik a gyerekem,nst ultrahang és egyebek nélkül,na jó lépek
Vendég

Ne beszéljetek ennyit fagyiról, mert már alig bírom nyelni a nyálam! :lol: Fel is hívtam gyorsan az én Drágámat, hogy hozzon jégkrémet, mert nem bírom... :lol:

IBM nehéz megfogalmazni. Alul fáj a hasam (nem fájdogál, hanem konkrétan fáj) és görcsöl. De nem állandóan. Nekem 6-7 percenként megy kb 30-40 mp-ig, akkor abba marad. Mikor meg kezdődik, az egész pocimon végig vonul egy kellemetlenebb érzés, és jön a görcs. Van úgy, hogy másfél óráig tart, de egy óra alatt még nem nagyon volt időben.

Próbálok nagyon vigyázni magamra. Minimum 4 hétig még együtt kéne maradnunk! Beszéltem ma dokimmal. Megduplázta a magnézium adagom, most azt eszegetem naponta 3x duplán... Remélem segít és puhább lesz a pocim.

Kép
wvikka

Hát nemtudom!
nekem is vannak olyan fájdalmaim ami eddig nem volt!
De nekem inkább a mozgása fáj,időnként megállásra kényszerít mert annyira fúrja magát,hogy azt hiszem mindjárt elájulok!
Fene tudja!
Csípőm,szeméremcsontom nekem is fáj,gondolom tágul már ott minden!
Amikor lefele fúr és még a hólyagomnak is,na az a legjobb!
Eddig is rúgdosta,de az más volt,most szinte ilyenkor visszatarthatatlan a pisi és közben fájok is!

Szóval ilyenek vannak,de nem értek hozzá!
:roll: :roll: :roll:

Kép

Kép
ibm

Bari!

Ne aggódj én sem járok még semmi ilyenre. Nekem csak a 36-ik héttől kell majd. És babóca érzéseim szerint remekül van! Eddigi megfigyeléseim alapján amikor jól érzi magát, akkor igen aktív és nem kell hozzá CTG meg UH vagy egyebek. Ne aggódj!!!

Kép
wvikka

Bari
EGÉSZSÉGESEN, ÉPEN FOG DÁVID MEGSZÜLETNI....

Csak komiszkodik veled :wink:
Vendég

Jaj Bari ne már!!!!!!!!!!!!!!!!
Tudtam,hogy besokallsz ha ezeket olvasod!!!
Én sem járok áramlásvizsgálatra,kibírjuk ezt a pár hetet!!!
Bízz a dokidba és legfőképp a babádban!!!!

Szóval milyen az a csavsrós fagyi????
Nekem nem válaszoltál!!!!!!!! :cry:
Igaz holmi fagyin nem akad meg a szemed,csak az áramlás,nst,uh............. :shock:

Kép

Kép
ibm

Szia Gigi!! Neked még nem is írtam, de akartam! :wink:
Te is jól el tudsz tűnni!!!
Erről az mms témáról majd beszélgessünk még!!

Fagyi: ma mi is vettünk, de mi dobozost itthonra.
Azt hittem felvásárolom a bolt édesség készletét.
Kaptam apától rudit (az uj vékony Milkást szeretem mostanság), de én
még kértem pudingot is, így most van jó sok minden.
Ez nálam soknak számít, mert nem szoktam édességet enni, csak ritkán.
De talán majd most egy kicsit hízni is fogok.... :roll: :roll: jó lenne.
bszilvi25

:?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:54-kor.
Vendég

Kriszta!

Lemaradtam, de már olvasok.

BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! :lol:

Kép
wvikka

Sziasztok,

Nem semmi mennyiséget írtatok...:) A fagyizásért továbbra is irigylek mindenkit, eddig azért nem vettem light fagyit, mert nem szeretném aszpartammal mérgezni a gyereket. Ellenben kicsit körülnéztem a diabetikus polcon, és találtam fruktózzal édesített nápolyit, abból vettem :)

Mi bográcsozni voltunk ma barátoknál, sütött a nap, zöldelt a fű, jó volt a társaság, szóval isteni volt. Kicsit meg is kapott a nap, piros az arcom. De azért jólesett délután hazajönni, és kicsit lefeküdni aludni.

Ja, és képzeljétek, ma koccantunk egyet :( Nagyon megijedtem, óriásit rántott rajtam az öv. Óriási szerencse, hogy kaptunk kölcsön övterelőt (pedig mekkora marhaságnak tartottam!), így nem nyomódott meg a pocakom, megúsztam egy kissebb szívinfarktussal :)

Kép
elan

Kriszta - én is boldog szülinapot kívánok! Privi ment!

CTG - vagy micsoda volt nekem már egyszer, de nyomkodni nem kellett semmit és alsó vonal egyáltalán nem volt, két tappancsot kaptam. Ez azt jelenti nincs méhtevékenység egyáltalán vagy azt most nem nézték?

Oszman
- én is mindent leejtek. A konyhával az a legjobb, amikor leesik az üveg vagy a pohár és persze mi törik/pattan meg, az I. osztályú csempe, így volt már cserénk is sajna. Mondjuk ehhez nem kell terhesnek lennem, elég ha csak rossz napom van, minden kiesik a kezemből. :oops:

Orsi - ti nem nézitek meg a babát NST-n, kivárjátok a hétfőt? A vérnyomidat méred rendszeresen? Vigyázz a magas vérnyomással!

Bari -
áramlás vizsgálat nekem sincs, a 27. hetes 4D-n volt extraként, UH a 32. héten volt, majd a következő kötelező UH később lesz 36/37. hét talán, nyomkodni nekem sem kellett CTG-n, alsó vonal nekem sem volt.....ne parázz!!!!!!!!!!!!

Mozgás - azt mondják tapasztaltabb anyukák, hogy nem feltétlenül lassulnak be a manók a szülés előtt, van aki mozgó bébivel ment be szülni, ez is alkat és állapotfüggő szerintem.

Jósló
- mondanám, hogy van néha ilyen menszi szerű görcs az utóbbi egy-két napban, de hogy fogom én ezt mérni? Mert ha fáj, akkor hosszan fáj és nem 1 percig, illetve ha fáj, akkor nincs közte idő 5-10 perc ilyesmi, hanem fáj vagy negyedórát aztán valamikor vagy másnap jön a következő. akkor ez most mi, ha eddig ilyen nem volt. Nekem a menszeszgörcs is nagyon durva volt és az sem külön fájásokból, hanem egybefüggő fájásokból állt kb. 1 napig.

Lehet észre sem fogom venni a fájásaim gyakoriságát? vagy ez nem az, de akkor mi és miért pont most?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Elan - szerencse, hogy megúsztad, remélem nem lett bajotok és a kocsiban sem lett nagy kár!

Csirivel kapcsolatban
- szerintem se írjatok neki, legalábbis én nem szeretném a helyében. Ez egy olyan különleges esemény, hogy a magam részéről én biztosan mással leszek elfoglalva, még ha jól esik az embernek, hogy gondolnak rá, ezek a meghitt pillanatok most csak a családról szólnak vagy a pihenésről, az egymásra hangolódásról. Mi a szülőknek és rokonoknak is lehet csak utólag szólunk, vagy megkérjük őket ne hívjanak, majd mi jelentkezünk, engem tuti idegesítene. Szóval Csiri drukkolunk +++++++++++ csak ügyesen!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka szerintem mindenkinél más. Én sem tudtam mi ez, a dokim mondta. Olyan szokott lenni nekem is, hogy alul folyamatosan fájdogál, de az akkor van ha sokat állok, vagy a kocsitól. Na olyankor ha lefekszem, akkor egy idő után elmúlik. Állítólag attól van, hogy a sok állásnál lejön picit a baba súlya és nyomja.

Van olyan ismerősöm akinek egyátalán nem voltak jósló fájásai.

Én most sokat olvastam szüléstörténeteket. Abból is lehet tanulni.

www.babanet2008.freeblog.hu
Ők nemrég szültek és leírtak mindent. Ha gondolod olvasgass.

Kép
wvikka

Bari,
én csak azt láttam,hogy lesetett egy pillanatra,de az semmit nem jelent!A klinikán ez a megszokott,akkor ők biztosan profik ebben!
Nyugodtan bizz az orvosodban!!!
Nyugi!!!

Timi
timiban

és az áramlásvizsgálatot is inkább a 36.hét után csinálják,plána ha addig minden rendben!nyugi Bari! :wink:
timiban

Még mindig semmi???És ennyi ideig a szülőszobán van?

Kép
melike

Gigi mutasd meg légyszi a barátnődnek a ctg-met mert beütöttem a google-ba,hogy "ctg" megfogadtam,hogy sosem fogom,és azt írja,hogy a magzat szívfrekvenciájának átmeneti vagy tartós csökkenése azt jelentheti,hogy a magzat oxigénhiányos ..
Basszus ma sem fogok aludni..már olyanokat gondolok,hogy haldoklik a gyerek a hasamban az orvos meg elhitette velem,hogy minden ok!!
Vendég

Bari: Ha józan paraszti ésszel gondolkodunk egy picit, akkor a CTG-n az a leesés, nem lehet oxigénhiány, mert különben Benneteket a büdös életbe nem engedtek volna haza, hanem minimum benntartottak volna egy 24 órás megfigyelésre. Ez az én privát véleményem.......... Nyugodj meg, szerintem csak technikai hiba lehetett azzal a szar géppel, és nem a Te Babáddal volt baj.
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?