A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sehol senki? Gondolom mindenki kint van a jó levegőn, végre nem esik az eső.

Ádám "elromlott", nem hajlandó enni! Eddig szinte minden főzeléket megevett, most pedig összeszorítja a száját és nem eszik, csak pár falatot. Már pár napja ez megy. Nem tudom mitévő legyek. Mindenesetre nem kap helyette mást enni, hanem próbálgatom megkínálni többször is. Vajon a foga miatt lehet ez? Tegnap este volt egy kis hőemelkedése is. A tejpépet és a gyümölcsöt azért megeszi, igaz pár kanállal szokott hagyni, de a főzeléket teljesen elutasítja. Remélem pár nap múlva visszatér a régi jó evő Ádikám.

Kép
Kép
márkanyuka

Márkanyuka!

Fanninál is volt ilyen nem evős korszak. Pár napig tartott, aztán visszatért az étvágya. És ő is pont a főzelékeket nem ette meg. Illetve a bébiételeket nem ette, a mi kajánkból pedig bármennyit megevett volna. Akkor azt hittem, hogy "elrontottam" és már nem kell neki a bébikaja, hanem a mi kajánk. De mostanában megint semmi gond nincs, és megeszi a bébikajákat.

Nálunk épp szakad az eső, ma már többször is esett. Nem is megyünk sehova, illetve Fannit elviszik a nagyszülők a dédimamához, aztán majd este hozzák haza. Lesz egy kis pihi nekem is.

Nora: majd rakjál fel tengerpartos képeket, hagyj irigykedjünk :wink:

Velünk egyébként semmi újdonság. Fanni már egyre többször áll meg magától kapaszkodás nélkül, és nagyon sokszor elindul és megtesz pár lépést. Egyre bátrabban közlekedik. (Persze esések is annak szép számmal, állandó készültségben kell lenni.)

horvviki

Hello!

Nora: Hát most még jobban irigyellek. Mondjuk azért gondolom sokat is dolgozol, de olyan lehet nektek, mintha mindig nyaralnátok!

Viki: Árnika krém, jó a foltokra, sokkal hamarabb elmúlik meg nem lesz olyan csúnya kéz-zöld-lila...Fanninak meg hajrá a sétához! :)

Márkanyuka: Vaszínű a foga lesz. Én sokszor belegondolok abba, hogy már egy kis sérülésem is milyen zavaró...mondjuk, ha elvágom akezem. Biztos nekik sem kellemes ez a fogbújósdi. :( Bizti visszajön az étvágya.

Nekem meg tegnap epegörcsöm volt, jól be is vagyok tojva....nem tudom volt már-e itt vkinek...de ez felért egy szüléssel! Hétfőn irány a doki, sajna ahogy utánnaolvastam...ennek csak 1 gyógymódja van, a műtét :( Mindesetre most szigorú diéta...mondjuk zsírosat, olajosat eddig sem ettem.

mamiblue

Mamiblue!
A kolleganőmnek volt nem olyan régen epegörcse, és neki is műtét lett a vége. :( De addig párszor begörcsölt, és ő is mondta, hogy kurva szar. :(

horvviki

Csajok köszi a bíztatást, remélem így lesz.

Epegörcsöm még nem volt, viszont a vesekövem megkínzott rendesen, az a fájdalom is felért egy szüléssel na meg a robbantása is.

Kép
Kép
márkanyuka

Csajok segítsetek! Ha tudja valaki a photoblog-os jelszónkat elküldené nekem priviben. A felhasználónevet tudom, de sajnos a jelszóra nem tudok rájönni. Előre is köszi.

Kép
Kép
márkanyuka

mindenki szorítson nekem, holnap reggel 8 órától kezdődik az államvizsgám!!!!!! Nagyon bevagyok tojva!!

Kép
sziszike77

Sziszike: megy a drukk ezerrel és kívánok egy hatalmas kalappal!

Kép
Kép
márkanyuka

Teljesen kivagyok magamtól. Nem akar abbamaradni a vérzésem, már a 3. hetemet kezdtem meg. Egy vagyont költöttem már betétre és tamponra. Szegény férjemről meg ne is beszéljünk.

Kép
Kép
márkanyuka

Jó reggelt!!!

Márkanyuka
Küldtem privit. És irány a doki!!!!!
Valami velem sem ok. Vesekő, meg hasfájás is. Szerintem én is hamarosan meglátogatom a dokit. Úgyis esedékes az évi 1x-i látogatás.
Nekünk is volt nem evős korszak. De nem tartott sokáig. Majd biztos lesz megint, mert Atinak per pill 6 fogacskája van.

Sziszike
Szorítok, szorítok, szorítok - de aztán este bejelentkezni, hogy mi volt ám!!!! Nem ám a nagy örömmámorba elfeledkezel rólunk :D

Nóra
20-as??? :lol: Édi-bédi gyerkőcöd nem aprózza el. Nagy lábon kezdi az életet :lol: :lol: (Egyébként meg szerintem valószínűleg más ott a számozás.)
Ja, és én is irigy vagyok, amiért most már egész életetekben csak nyaralni fogtok :lol: :lol:

Rólunk
Szombaton kerty partyból lett konyha party :lol: Szerencse a marhapöri még meg tudott kint főni a bográcsban. Bár a végén napernyő alatt főtt, az eső miatt :lol: A lakás romokban, Atit kikészítették, én meg kipurcantam. Vasárnap egész nap az Árkádban voltunk, és vásároltunk. Néha kell ez, jót tesz az ember egojának :oops: :)
Ebéd után pedig irány a Pólus, találkozom a volt és remélem jövendő kollégáimmal.
Ja, és megjött a bölcsiből a papír, hogy felvették Atit. Kár, hogy a munkáról - pontosabban az általam kiszemelt pozícióról még semmi hír :cry: :cry:
Na lépek, Ati szunyál, én meg teszem a dolgom, meg talán most van egy kis időm magamra. Nem akarom a lepukkant, otthon ülő kismama látszatát kelteni.

Pusszantás mindenkinek, szép napot!!!!

mikegirl

sziszike, nagyon szorítunk :wink:
Danusnak 21-es szandi kell :lol:
Nagyon beteg, most megyünk dokihoz. :cry:

Kép
mona76

Mikegirl: köszi a privit, pusszantás érte. Szerintem a vesekő és a hasfájás összefügg, anno mikor nekem volt én is szenvedtem a hasfájástól, olyan volt mint egy vajúdás, csak nem volt közte szünet. Lehet hogy én is felhívom a dokimat mensi ügyben.

Mona: mi van Danival? Remélem semmi súlyos! Azért remélem jelentkezel ha végeztetek.

Kép
Kép
márkanyuka

Ezt most találtam, remélem tetszeni fog!

Természetesen a kávéfogyasztást sem célszerű túlzásba vinni. De miért is? Lássuk, mik a túlzott kávézás tünetei!
Kezdődhet a nevetés!
A túlzott kávéfogyasztás néhány félreismerhetetlen jele, konzultálj orvosoddal, ha
a legutóbbi holdfogyatkozás óta:
nem pislogtál,
nyitott szemmel alszol,
tüsszentés közben sem csukod be a szemed,
már a harmadik pulóvert készíted el, pedig nem is tudsz kötni,
csakis földrengéskor állsz nyugodtan, egy helyben a talpadon,
az ápolónőnek szuperszámítógépre van szüksége, hogy megmérje a pulzusodat,
20 mérföldet sétálsz a gyaloglógépen, mikor rájössz, hogy nincs is bekapcsolva,
az ízlelőbimbóid olyan érzéketlenek, hogy akár forró lávát is iszogathatnál,
távirányító nélkül gyorsabban váltasz csatornát,
a macskáidat Tejszínnek és Cukornak nevezed,
a kávésbögréden egy kávésbögre képe van,
lekörözöd az Energizer-nyuszit,
a mozgásérzékelőkben rövidzárlatot okozol,
az idegrángásaid látszanak a Richter-skálán,
segítesz a kutyádnak kergetni a farkát,
a kávésbögrédre biztosítást kötsz,
jövendőbelidet mindenkinek a kávézópartnereként mutatod be,
napi négy szívrohamot simán kibírsz,
mindenkit átengedsz a gyalogátkelőn, mire rájössz, hogy otthon hagytad a kocsidat,
parkolásnál megbüntetnek gyorshajtásért,
saját fogaiddal őrlöd meg a kávészemeket,
a videofilmeket gyorstekerésben nézed,
mások körmét rágod,
50 méterről le tudod fényképezni magadat késleltető kioldó nélkül,
egy hét alatt három pár teniszzoknit teszel tönkre.
Bocsánat, ha bosszankodtál, örülünk, ha egy jót nevettél! De legalább addig se kávét ittál, amíg ezt a cikket olvastad! Vagy mégis?

Kép
Kép
márkanyuka

Mona jobbulást Daninak!!

Sziszi. Bár lehet, hogy már túl is vagy rajta, de azért :DRUKKKKK
tuza edit

Sziasztok!
Vagyok, és Dani is már kicsit jobban.
Késöbb jövök.

Mikegirl, tőled szeretném azt a linket, ahol a gillezőt vettétek. Tudom, hogy már írtad, de sehol nem találom.

Kép
mona76

ITT!
LEDIPLOMÁZTAM!

Szakdoga 3-as, a védése 5-ös és összeségében 4-es lett a minősítése a diplomámnak! HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!! Most értünk haza, reggel 6kor keltünk 8kor nyitás volt, és 10től délig voltam benn, aztán 3tó lvolt eredményhirdetés!!
KÉSZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN vagyok!! Éljen!

Kép
sziszike77

SZISZIKE: Hatalmas nagy gratula!!!!!!!!Minden elismerésem a tiéd!!!!!!!!!!!!!!

MAjd jövök!!!

Kép
kis pupu

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
kis pupu

Mona
Jobbulást Danusnak. Sok-sok gyógypuszi!!!!!!!!!
Link: http://www.bezsoker.hu/

Sziszike
Gratula!!!!! Akkor most mint újdonsült időmilliomos, jöhet a következő terhesség. A szervezeted is tudja ezt, úgyhogy indulhat a visszaszámlálás :wink:

Kispupu
Gyönyörűek vagytok!!!! Szuperek a képek!!!!
:D (Azt a tescos pólót én nagyon szeretem :) )

Márkanyuka
Mi van a nyavajáiddal? Jobban vagy? Múlóban vannak?

Tegnap jó volt a délutáni találka a kolléganőkkel a pólusban. Odáig voltak Atiért, és rendik voltak, mert kedveskedtek nekem is, hogy jól nézek ki :oops: :lol:
Aztán este step aerobicon voltam, és úgy kezdtem, hogy vettem egy bérletet. Ez a koplalás dolog nekem sem megy. Meg aztán jön a strand szezon, és hát a Balcsi számomra elképzelhetetlen sajnos-tejfölös lángos nélkül :lol:
Ma a Mammutba megyünk bőrgyógyászatra kontrollra, utána meg a Brendonba, Atinak vásárolgatni. Mondjuk már Apa szólt, hogy fogjam vissza magam :oops:

Na lépek, mert igencsak el vagyok maradva a dolgaimmal. Ez a sok csavargás...... :lol: :lol: :lol:

mikegirl

Jó reggelT! :lol:

Mindig olvaslak titeket, csak háááát.....

Most reagálni is csak nagyjából tudok majd.....

Cípő: Mi Falcont vettünk, 18-as a méret, nem könnyű ilyen picit találni. Én nagyon szeretem, szerintem tökéletes cípő!

Evés: Most nálunk se nagyon megy, na jó ez így ebben a formában nem igaz. Mindent megeszik, ami nem babaétel. Egész nap menne a nassolás....kölesgolyó, kifli, keksz....

Egy történet: Egyiknap vettünk apának sport szeletet (IMÁDJA), mondtam Hangyusznak, hogy hozza apának haza. Hazaértünk, én nagyban pakololok ki a kocsiból, végül mentem Pocokért. A következő látvány fogadott: Zsebi vigyorogva nézett rám, úgy hogy a szája körül tiszta csoki volt. Az persze ízlett volna neki.

NApról-napra jobben Imádom, non-stop hízeleg, tudja, hogy kell levenni a lábamról.

A gyerekeket imádja, leginkább a nagyobbakat, úgy tud rájuk nézni, mint az Istenekre. A piciket, meg beledöngölné kedvességből a földbe.

Ja és megvan a kis szerelme is. Egy két éves kislány, aki mindig megitatja. ÉS ha Manókám meglátja egyből füllig ér a szája és teper oda a csajszihoz, hogy jól megölelgesse. Annyira cukkerek együtt és a legjobb, hogy az érzés kölcsönös. :lol: :D

Csajok egy kérdés: Ti kulancs ellen mit használtok? Én vettem egy bio sprayt, de nem tudom merjem-e használni?
A kutyusom minden félével bevolt oltva, kenve, injekciózva és mégis úgy kellett, hogy megmentsék az életét. Nagyon megijedtem!!! :cry: :cry: :cry:

Ti miket adtok már enni a MAnókáknak?

Én már csak egy hetet dolgozom, aztán kényszer szabi. Ilyenkor nyáron sok műsor lekerül a Tv-ről, ezért se nekem, se páromnak nincs melója. Kérek drukkokat, hogy valami munkát mégis adjanak ( ígéret van rá), mert ha nincs munka, nincs pénz!
Én pedig nyaralni akarok!!!!!!!!!!!!

Délután még dobok nektek képeket, csak felkéne töltenem őket a gépre és hát nagyon lusta vagyok :shock: :wink:

Mona:

Remélem Dani jobban van?!

NA jó most megyek, mert össze-vissza írkálok mindent. És végén teljes lesz a káosz!!!

Egy utolsó kérdés!!!!!TALI????????????????

Kép
kis pupu

sziszike, nagyon gratulálok, ügyes vagy, ezt véghez vinni gyerek mellett, háát, meghajolok előtted. Aztán jöjjön a megérdemelt pihenés :wink:

mikegirl, köszönöm!

Kép
mona76

Mona
Mi van Danussal? Szerintem még nem írtad meg (vagy csak én vagyok ilyen figyelmetlen?!), pedig más is kérdezte. Mi a baj? Folytatódott a javulás?

mikegirl

Kis pupu
Létezik olyan oltóanyag, amely 1 éves kortól adható. Én beoltatom Atit, addig meg vigyázunk nagyon. Alig több, mint egy hónap van hátra.

mikegirl

Hello!

Mi is betegek...de nincs epekövem!
Picit olvastam csak vissza!
Sziszike: Gratulálok! Szuper csaj vagy Te is!

Mikegirl: Mi ellen akarjátok beoltatni.?

Mennem kell, mert felébredt Sebi!

Mona: Bezsoker-ben vették a grillt!:)

mamiblue

Sziasztok!

Sziszike: jelen topic koronázatlan királynője! Le a kalappal előtted! Gratulálok. És most már tényleg jöhet a kistesó. Annyi időd lesz, hogy ki sem tudod használni, még a végén unatkozni fogsz! Na jó, ez vicc volt.

Kispupu: nagyon édes fiacskád van, leveszi a csajokat a lábukról. Már most elérte, hogy kényeztessék. Mi lesz még később? Ádám is eszik babakekszet, puffasztott kukoricakukacot vagy "kukót" (sajnos másképp nem tudom leírni), puffasztott rizses tallért, margarinos-párizsis kenyeret paradicsommal (ezt a védőnő javasolta), sajtot.

Mona: mi volt a Danival? Most már remélem jobban van! Gyógypuszik mentek.

Mikegirl: köszi kérdésed, nyavalyám még köszöni szépen megvan. Csütörtökig adtam neki haladékot eltakarodni, ha addig nem, akkor megyek a dokihoz.

Mamiblue: mi lett az epeköveddel? Nem is volt, vagy távozott? Jobbulást nektek!

Nekem is van egy sztorim: tegnap reggel mosogattam, Ádikám mögöttem áll és kapaszkodik a nadrágomba. Ekkor mondom neki, hogy keresse meg a labdát, gyorsan négykézlábra vágta magát, és irány a nappali. Egyszer odakukucskáltam és a labdát gurigatta. Azt hittem megzabálom. Ma reggel pedig a Márk régi építőkockáival játszott (MegaBlock), amiben van 2 rendőr meg rendőrautó. Mondom neki, hogy ültesse bele a bácsit az autóba és nagyon ügyes volt, beletette.

Kép
Kép
márkanyuka

Hello!

Márkanyuka: Sajnos nem tudom, de valószínű nem is volt, mert akkor be lenne gyulladva az epehólyag. De azt mondta az uh-os, hogy nem lát semmit! Illetve a májam van megnagyobbodva picit!!! Szerintem vmi vírus lehet a dologban, mert még mindig nem vagyok jól...:( Viszont megnézték és vesekövem sincs, sőt terhes sem vagyok...komplex hasi uh volt.

Mona: Ti jobban vagytok?

Sebinek megint megindult egy adag fogacska...nyügős, fáj neki...:( Persze azért vigyorog is, imádom!

Márkanyuka: Tildus pont ennyi idős volt, mikor volt egy hasonló sztorink...olyan kis értelmesek!:) Ha akarják...sokmindent megértenek :lol:

mamiblue

Sziasztok Drága Anyukák!!!!

Úgy örülök, hogy ismét látlak Titeket és a kis cukifalatokat!
Próbálom felvenni a fonalat, bár óriási a lemaradásom! Remélem közben nem volt semmi tali amiről lemaradtunk?!
Nagyon mozgalmas 2 hónap áll mögöttünk, de pozitív értelemben, úgyhogy újra itt vagyok köztetek és próbálok sűrűn jelentkezni!

SZISZIKE, óriási gratula, hihetetlen vagy.........

Annyira szépek a gyerkőcök! Most már meggyőződésem, hogy az augusztusi volt minden idők legjobb babaszériája!!!! De komolyan!

Most is látok sok-sok kismamát és olyan boldogsággal gondolok vissza ezekre a pillanatokra! Bár amilyen kis erőszakos, hisztigép Szaffi baba, pár évig nem gondolok az újabb gyermekáldásra!

Jelenlegi állapotunk: 75cm 7500g,2 fogacska és egy nagyon csúf kifakadt REBCG oltás, ami szerintem felesleges volt, ráadásul amilyen csúnya, meg is marad!

Írok még, próbálok reágálni az előző oldalakban írtakra!

HIÁNYOZTATOK Csajok! Legyen szép napotok!!

Kép
h.bogesz

Kép tegnapi halandzsa

Kép Áprilisban levettük a sarokvédőt

Kép
h.bogesz

Látom a cipőkről esik a legtöbb szó! Nekünk csak divatcipőink vannak, amik semmire nem jók, csak nagyon cukik...
Szaffi is áll már , meg 1-2 lépést megy is de ennyi. Az ortopéd dokink mezítlábazást ajánlja, főleg így nyáron, úgyhogy egyenlőre nem is tervezek komoly lábbelit venni, meg ebben a melegben bele is izzad. A salus viszont nem lehet rossz, mert amikor ortopéd problémája volt Szaffinak akkor olyat hordtunk, és nagyon szépen helyrerakta a kis lábfejét!

Hiszti: gondolom nem vagyok egyedül, de nagyon aggaszt az a dolog! Hihetelenül erőszakos, akaratos, pedig tényleg szigorú vagyok vele, csórikámat szinte egész nap csak fegyelmezem, de semmi! Már lassan a tűrőképességém határán vagyok! Éjjel-nappal szórakoztatni kell és akkor minden rendben, magában csak nagyon ritkán van el. MIT RONTHATTAM EL??? Mer anyám szerint el van cseszve a gyerek...........

Kép
h.bogesz

Bogesz: de jó újra hallani rólatok! Szaffi - mint mindig - csodaszép. Szerintem az akaratossága és a hisztije miatt ne aggódj, ezek a mai gyerekek már így születnek (sajnos). A többiek nevében nem nyilatkozhatom, de Ádám is hisztis és akaratos. Én is próbálom fegyelmezni (folyamatosan), de a gyerek az csak gyerek, nem pedig katona, hogy egész nap vigyázzban álljon és várja a parancsokat. Szerintem nem rontottál el semmit. Külön pedig most élik az első dackorszakot (pl. tudják hogy nem szabad valamihez hozzányúlni és mégiscsak odamegy, piszkálja, nem akarnak enni stb.) Szóval fel a fejjel, már nem a 70-es években vagyunk.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

H.bogesz: de jó, hogy jelentkeztél! :lol: De tisztára kiváncsi lettem, hogy mit jelent a két mozgalmas hónap? :lol: Mi jót csináltatok?
Eszméletlen nagy lány lett Szaffi! Én még arra a kis rózsaszin pulcsis kisbabára emlékeztem, akit a talin láttunk :lol:
Szerintem minden babát szórakoztatni kell, Fanni is ritkán van el egyedül, bár ő nem hisztizik, csak folyamatosan jön, bújik hozzám, vagy a mamához és ölbe kéredzkedik fel. De esetenként elég az is neki, ha ott ülünk mellette, és akkor játszik magában. De ha nem lent ülök vele a földön, hanem felülök mondjuk az ágyra, egyből jön utánam, és nem hagyj békén :roll:

Márkanyuka: én is mostanában azt veszem észre, hogy Fanni szinte már mindent megért, amit mondok neki. Ő is odahoz bizonyos dolgokat (labda, cica, oroszlán, baba stb...) és ha kérdezem, hogy hol van ez meg az (Pl. hol a virág, hol az ablak, hol a baba?) akkor arra néz, amit kérdezek tőle. Most már lassan el lehet velük beszélgetni :lol:

Kispupu: kullancs elleni oltást én kérdeztem a dokinktól és ő azt mondta, hogy két éves kor előtt nem lehet beadni :roll: Én is be szerettem volna adatni még nyaralás előtt, de nem lehet :(
Fanni már szinte mindent eszik (kivéve tej, tojás) és ő is egyre inkább felnőtt kajákat eszik, mint bébiételt. Az már nem annyira kell neki.

Mikegirl: milyen munkára mennél vissza? Mert hogy irtad, hogy a kiszemelt pozicióról nincs hír :roll:

Sziszike: hatalmas gratula Neked :lol:

horvviki

Mindenkinek köszönöm a gratulációt, lélekben minden kedves topictag velem volt!
MÁR HIÁNYZIK A SULI :D :D:D:

Nagyon szépek a babók, Kispupu: Gyönyörűek vagytok!!!!

Hbogesz: Hangus detto! én is mindig mondom neki hogy vagy azért nem lesz tesó mert ilyen akaratos, vagy nagyon sok lesz neki, hogy szívjon vele, mert mindig az ő nyakán fognak lógni! :D:D:

Anyósra bevagyok rágva: mesélem itt a szomszéd néniknek, hogy mi volt az államvizsgán, tök aranyos voltak sütöttek sütit, meg szurkoltak erre anyós. Ez még csak másolat, amíg nincs nyelvvizsga!!!!!!!!!! Hát ez bazzzzzzzzzzzzzzzeeeeeeeeee, FULL Kiakadtam rá!!!!!!!!

Mikegirl: Ati nagyon sokat nőtt, Hangusnak mindig mutatom sikitozik itt a gép előtt :D, úgy látszik mély nyomott hagyott benne :D
Megyek melozni, nem szabadultam annyira ám fel.

Kép
sziszike77

Jó reggelt :)
Nem tudok annyit jönni mint amennyit szeretnék - ezek a kis raptorok teljesen lefoglalnak.Tegnap a kertben ketten nyolc felé mentek -amíg Bernit kihorgásztam a medence melletti mélyedésből addig Belló elfogyasztott némi homokot....ésígytovább ésígytovább.... :?
Márkanyuka vérzésre mondott valamit a doki? Tudod nekem is itt figyel egy kavics -el kéne intézni de szerintem már csak ősszel-addig remélem marad ott ahol van.Jah tegnap lehuppanok egy csésze kávéval a gép elé -erre a kávés kis eszmefuttatásod fogad :) Önvizsgálatot tartottam :)
Mike mikortól megy Ati bölcsibe? Ma én is a Pólus felé veszem az irányt -lepukkant kismamáról jutott eszembe hogy feltétlenül kéne egy pedikűrös .. :) A néni aki eddig házhoz jött lábápolás céljából egyszerűen fogta magát és kivándorolt Írországba az ottani tyúkszemek nagy nagy örömére...
Mona mi újság Danival? Csak nem valami felsőlégúti kórság? Tegnap előtt Barbi is úgy jött haza hogy fáj a torka meg a füle -ez tegnap magától gyógyult pancsolás meg játék közben.... -de van valami járvány mert sokan hiányoznak az oviból.
Sziszike gratulálok.Nekem nem ment volna - ügyes vagy anyósra meg rá se vess... (nekem nincs anyósom viszont van számos sógorom és sógornőm akik közül az egyik hivatott pótolni ezt a hiányt :evil: )
Pupu Máté nagyon édes - azon a képen ahol ketten vagytok meg egyenesen zabálni való :)
Kullancs oltást több számomra nagyon hiteles dokitól is kérdeztem -érdekes módon egyikőjük sem javasolta -valamiért azt érzem hogy nagyobb az oltási kockázat mint maga a veszély.Így aztán Barbit aki jövő héten lovastáborba megy B vitaminnal tömöm-(annak a kipárolgását nem bírják a dögök-nem a lovak a kullancsok) és jól be is kenem valami antikullancs kencével.Esténként átnézem és csőre töltöm a szemöldök csipeszem.Dokinéni szerint így a minimumra csökkentem az esélyt hogy bármi gond legyen...
Bogesz szia :) Szaffi akaratos vagy sem nagyon ígéretes kis hölgy.Én azt gondolom a génjeikben mindannyian hoznak egyfajta vérmérsékletet és nekünk ezzel kell gazdálkodni.Még az én ikreim sem hajlandóak hasonlóan reagálni dolgokra pedig tényleg azonos anyagból vannak oszt mégsem.Tegnap előtt a DM -ben egy kedves arcú pénztáros csaj csodálkozott rá a lányaimra és rögvest sajnálkozni is kezdett hogy mi vár rám merthogy neki van egy szem égedelem lánya és továbbra is kedves mosollyal mesélte hogyan fejel le kisfiúkat a játszón meg hogyan pofozza szénné a szüleit... :shock: -én meg ott álltam az orcámra fagyott mosollyal amíg egyre tovább fokozta a horrort ... na szerintem ez az igazi probléma nem pedig némi akaratosság meg hiszti -az jut mindannyiunknak sztem. :)
Viki régen láttunk képeket Fanniról :) Valami csibészeset légyszi... :) Csajok nálam is veszettül nyomják a dumát -legújabb a hovahova -mostanában ezt hallják tőlem a leggyakrabban :)
nnna megyek összeszedem magam ezer dolgom lenne főzni is kéne valamit(de mit) aztán megyek edzeni a kertbe a lányokkal.. :)

Kép
Kép
panni7

Napsütéses szép délelőttöt!
Most, hogy olvasom a kullancsos hozzászólásokat, én is megkérdezem a dokimat, mert elég sokat vagyunk a természet lágy ölén, főleg pelus nélkül, mezítelen puncival... Még én is csak a bio kullancs és szúnyogriasztó spray-t vettem meg! Velünk is B vitamint etettek az osztálykirándulások előtt és az összes kullancs elkerült!

Sziszike, anyós nagyon dúrva! Egyértelmű, hogy nagyon irígy! Pedig büszkének, nagyon büszkének kéne lennie! Erről jut eszembe a következő szösszenet:
Az én anyósom olyan, mint a húsvéti tojás!
- Hogyhogy?
- Erõsen festett és elõbb-utóbb összetöröm!

Mona, hogy van Dani baba?
Panni, nem tudom én mit idegeskedem, neked aztán duplán gerilláskodnak a gyerkőcök! Nem lehet egyszerű!

Lesz valami ünnepi Augusztusi babatali?????

Kép
h.bogesz

Kép Hűen tükrözi, hogy milyen jó gyerek....

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Vagyunk.
Gyönyörűek a babák, Szaffi képén beájúlok :lol: :lol: :lol:
Rólunk: Írtam mikor nem volt itthon a párom, hogy Daninak torokgyúlladása van, nos ebből nem gyógyúlt ki, csak tünetmentes volt, a gyúlladás pedig lappangott a szervezetébe. Hát hétvégén kitört rajta, de kegyetlen mód :cry: . Éjjel -nappal 39 volt a láza, és képzeljétek vasárnap olyan köhögö rohamot kapott, hogy totál bekékült a gyerek. Aztán mikor kezdet neki felszakadozni a slejm /vagy mi a kütyü :oops: /, az sem volt jobb, mert ugye ekkora gyereknek nemtudod megmagyarázni, hogy ne nyelje vissza, és bizony jött neki fel rendesen 10 percenként :cry: . Szóval ez ment vissza a pociba, ezért az a kevés amit evett ivott, sugárba hányta ki :cry: .
Mentünk persze dokihoz, persze antibiotikumot kap a gyerek :x , amitől totál kipattogott, és olyan fosást okozott szerencsétlennél, hogy vízszerűen jött ki minden belőle. Szóval alúl-felül, én meg azt hittem megőrülök :cry: Persze ezek után semmit nemtudtunk leerőltetni a torkán :roll:
Vissza a dokihoz, aki szabin van, gyerünk egy másikhoz, aki ordít velem, hogy ez tuti légkonditól van. Próbáltam neki megmagyarázni, hogy sehol nem használunk légkondit, már olyan helyre ahol van, bevásárolni sem visszük Danust, mert 1 hónapja én is azt hittem hogy attól fázott meg. De végig sem hallgatott, elkönyvelte hogy felelőtlen anyuka vagyok.
Már jobban van, még kicsit hörög, és köhög, de már nagyon csintalan :D .
De még mindig nemtudjuk, hogy mitől náthás és lázas 2-3 hetente. Következő utunk Telki korház lesz, elég vastagon fog a cerúzájuk, mikor a számlát írják, de már ez sem érdekel :roll: .

Különben, már mindenhol feláll, kapaszkodva sétál, imád táncolni, és jön a 2. fogacska. Rendkívül szófogadatlan :lol: , és estére már mindig kész vagyok :)

Tudna valaki segíteni, hogy hol kapok 2,20cm rácsot, mindenképpen fa érdekel, /lépcsőrács, ajtórács/, mert baromira nem gyerekbiztos a lakás :roll:

Kép
mona76

Mona: szegény Dani! Ez még egy felnőttnek is sok lenne, hát még egy 10,5 hónapos gyerkőcnek. A doki meg egy tapló (mármint a másik). De a lényeg, hogy már jobban van.

Amúgy én még ekkora lépcsőrácsról nem hallottam, pedig nekünk is kellene egy nagyobb valami, hogy a földszinten ne tudja megközelíteni a lépcsőt. A fenti már megvan, hétvégén fogja a párom felszerelni. Valamit a korlátok közé is ki kell feszíteni valamit, mert nagy köztük a rés, azon átbukik a gyerkőc. Szóval a mi lakásunk sem valami bababiztos. Sajnos 4 éve erre nem gondoltunk, most pedig főhet a fejünk.

Kép
Kép
márkanyuka

Danus körülnézett a mosogatógépbe
Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

Mona! Szegény Dani... nem semmi... örülök, hogy jobban van már.

Sziszike! Gratula az államvizsgához!

Gyönyörűek a babók! :D Legközelebb én is dobok pár fotót... rengeteg van, csak nincs aki föltelepítse kamerát a gépre... :oops:

Cipő: Tegnap vettem Gergőnek egy tuti szandit 1800-ért, és Máténak is találtam 1400-ért 20-as a mérete.

Rólunk!
Máté is beteg, hónapok óta 2 hetente taknyos, borzasztó nehezen gyógyul, és amikor végre nagy nehezen elmúlik, kezdődik az egész előlről. Most már 2szor van gégegyuszija, úgyhogy drnénink elküldött Fül-Orr-Gégére, és Gyermekgyógyászatra, immunológiára. Ma megjártuk a dokikat.
F.O.G.: mandulák rendben, garat erősen vérbő , bal fül O.K., a jobb fülből viszont egy hatalmas, tömör fülzsírdugót kellett kicibálni(szó szerint), ami elzárta a teljes hallójáratát ! Azt mondta a drnő, hogy mostanában nem sokat hallhatott szegény erre a fülére. Be is van gyulladva a hallójárata, és a dobhártyája. Tett is a jobb fülbe egy csíkot, holnap vissza kell mennünk kontrollra.
Gyermekgyógyászat: vérvétel, tej-tojásérzékenységre vettek vért, immunológiára... eredmény 6 hét múlva. És aminek most nagyon örülök, hogy -miután megbeszéltük az előzményeket, + hogy acsaládban több asztmás is van- fölírták receptre az inhalátort. Múltkor akartam venni egyet, de 18000 ft-ért inkább meggondoltam magam, most mekapom 2700-ért. :)
Amúgy nagyon ügyes, egy kezét fogom, és szinte szalad... :D
Legutóbbi mérlegünk 06.02.: súly:8830g, magasság: 77 cm. :)

Pussz

miniliza

kullancs oltást a mi dokinőnk sem adja be, pedig tudja hogy közvetlen erdő mellett lakunk. Ő is azt mondta, hogy ehhez még picik a babók, nagyobb az oltási kockázat mint maga a veszély.

Kép
mona76

SZiasztok!

Benéztem kivel mizu. :)

miniliza: jajj szegény csöppség. :( ennyi macera.. Remélem gyorsan rendbejön és nem lesz baj. :)

mona: Daninak is jobbulást! És a doki meg hülye... :evil:
De nagyon kis huncut. :D Ekkora rácsot meg sztem csak max csináltatni tudsz. :( És szerintem egyik lakás sem gyerekbiztos. Mióta megvannak a lányok egy sima labdában is halálos fegyvert látok... :roll: De azt hiszem ez normális. Ennek ellenére mivel játszik Vivi? Az apja szögeivel és kalapácsával. Lara meg egy féltéglával amit szintén az apja hagyott szerteszét. Én meg nem vagyok sem polip sem szupervumen, így néha későn érek oda pakolni... :P Mindegy is. Amíg vér nem folyik addíg baj nem lesz. :wink:

bogesz: Szaffi gyönyörű. Nincs elrontva. Csak éppen annyira amennyire egy első gyereknek el kell rontva lennie. :lol: Lara is akaratos, hisztis, ééééés erőszakos. Oroszlán. Idézem: az oroszlán baba ha valami nem úgy történik ahogy azt szeretné akkor annak igencsak hangot ad. Ő a társaság középpontja és szereti, ha csak vele foglalkoznak. Hatalmas mozgásigénnyel rendelkeznek. Az oroszlán gyerek folyton azon töri a fejét, hogy éppen hova menjen.
Tehát nem rontottál el semmit. :D Vivi most rosszabb korban van. Ma majdnem kimarta a szemem, pedig csak megöleltem... :cry: Hisztizik. Van hogy azért kezd sírni, mert megdicsérem... Ki érti??? :roll:

panni: jó kis eddzőid vannak az tuti. :lol: :lol: A beszéd nálunk is alakul. A tátá az megy folyamatosan, hozzá integet. Ha macskát lát akkor négykézláb rohan mköszben cicceg. ccccccccccccc. :lol: És tegnap megtanulta azt hogy cici. Jött és szó szerint letépte a melltartómat harsány cici üvöltéssel. :lol: :lol:

pupu: nagyon szépek vagytok. :)

sziszike: gratulálok!!!! Ügyes voltál. :)

Na megyek, mert Vivi a dédi szekrényét fosztogatja, Lara meg egy cipőfűzőt eszik. :? Jó éjt sziasztok

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!
Beteg kismanóknak jobbulást!
Sziszike: gratula!!!!
Bogesz: Jó hogy jöttél, nagyon cukker akis Szaffi! Lili is szokott hasonló pofákat vágni! :D
Mi most a 4. foggal küzdünk,de már látom úgyhogy hamarosan át fog törni és akkor nyugi lesz!
Lili már egy csomószor elindul egyedül, de pár lépés után jobb esetben seggre ül. Ő is tudja már a cicit. Kérdem tőle hogy hol a cici és lehúzza a pólóm nyakát és beles. :D De már ad puszit, integet,símogat, fésül, dumál össze vissza.Persze még mindíg a tánc a kedvence.Meg a labda.Ha valami leesik azt mondja bumm vagy bamm.Már tudja ki anya apa és a mama! Képen is mutatja a kis ujjával. Szóval most nagyon sokat fejlődik, de én nagyon élvezem. Olyan jó tanítgatni. Legújabb szórakozása,hogy kipakol a fiókból és bele akar mászni.
Kullancs elleni oltást én is kérdeztem, de a doki azt mondta hogymajd csak másfél éves kortól lehet!
Na puszi mindenkinek!

KépKép
dudu_84

egy kép. most készült :)

Kép

miniliza

Beteg baboknak en is jobbulast kivanok!

Mi meg voltunk ma bolcsiben, azt mondtak hogy nem sirt, nyugodtan elvolt... szerencsere, ma csak egy orat volt, holnap 2-re megyunk . De a max az 3-4 ora lesz, igy mindketten tudunk majd dolgozni a parommal.

nagyon jok a kepek!

majd ha tobb idom lesz, en is dobok

Kép
nora80

Jó reggelt :)
Tegnap sikeresen elfűrészeltem magam alatt az ágat -pontosabban szabadon engedtem a lányokat és felszámoltam a "kenelt".Szükségszerű volt mert a gyaloglással egyre nagyobb a térigényük.....de rá kellett jönnöm hogy a lakás csupa bisz-basz könyvespolc és cd tartó.... :) ...ezt a pár sort egy könyvesszekrény teljes megsemmisítése árán írom.. :?
Pattogo pontosan nálunk is ez a helyzet -kizárólag a tíltott dolgok kellenek papucsot rágnak meg küszöböt -szegény Barbit pedig trenírozom hogy ne hagyjon szét apró tárgyakat...
Mona Telkiben ismeritek Ritz doktornőt? Ha esetleg nem ,melegen ajánlom remek orvos itthoni és amerikai kórházi tapasztalattal...
Bogesz Szaffi egyenesen vérszomjas azzal a két foggal.... :D
..én is vettem két pár szandit tegnap -bár későbbre terveztem de hideg a kő az előszobában úgyhogy....Falcon márkájú magasszárú gyógybetétes és barátságosabb az ára mint a Siestának...
Márkanyuka -nálunk tegnap készült el a rács a lépcsőházban -lakatosokkal csináltattuk mert egyetlen készen kapható sem volt jó....
Miniliza helyesek vagytok Máté erősvést hasonlít rád.... :D
Nora milyen Spanyolországban a bölcsi? Jobb mint az itthoniak?Regi nyilván kiegyensúlyozott csajszi azért nem vette zokon hogy otthagytátok :)
Bakker nem tudom ma milyen napom lesz -egész nap a lányokat üldözöm ... na majd megszokjuk mindhárman az új felállást.. :) Kép ..ami a hátam mögött zajlik.. Kép ...az új szandi Kép ..és az új takarítónőm :-)

Kép
Kép
panni7

Kép ..és így lettünk korlátoltak :-)

Kép
Kép
panni7

Panni, nagyon jól megoldottátok a korlát kérdést, igazán exkluzív!
A takarítónőcidnek egy teniszütő is passzolna a kezébe.... a kis ruhája, olyan Anna Kurnikovás :wink:

Dani nagy hős, ahhoz képest amit átél egészen jól viseli! Remélem hamarosan rendbejön!
Minden kis betegeskedő Apródnak jobbulást!

Pattogo, látom te sem unatkozol. Az imént említett Oroszlán beütéshez találtam egy jó kis horoszkópot! Szerintem a legtöbb anyuka ráismer a kis gengszterére:
http://www.kismama.hu/babahoroszkop/oroszlan/3085/

Aztaaaaa, mekkora vonalzók........
Jó sz@r idő van, esik, szürke minden, remélem azért el tudunk menni sétálni! Ilyenkor azt se tudom mit adjak rá!

Milyen napvédő krémet használtok??? A mai napon ez éppen nem aktuális... :? Mi gyógyszertárit, amiről a gyógyszertáros nem tudta megmondani, hogy hány faktoros :shock: fogalmuk sincs
Viszont bekenem a gyereket és mint a fókazsír úgy rátapad a bőrére, estig le se lehet vakarni!

Még tudjátok kádban fűrdetni a manókat? Mi most vettünk egy fűrdetővödröt, mert a kédban veszélyesen mindig fölállt, és meg volt sértve, ha visszatessékeltem. Ebben meg ülhet, állhat, nem veszélyes, de úgy látom legszívesebben már egyedül zuhanyozna :lol:

Kép
h.bogesz

Kép Esti wellness köntösben

Kép
h.bogesz

bogesz: Én nagykádban fürdetek. beindítom a zuhanyt és berakom a kádba. Elszöszöl vele míg lefürdetem. Ja és a kád ki van bélelve csúszásgátlóval meg törölközővel, mert Lara is ki akar mászni. Nem igazán szeret fürdeni :P :lol:
Mi Avonos naptejet használunk. 50 faktoros. És vízálló. Eddíg bejött nagyon. Bár ha nagyon meleg van akkor a kismedence a lombárnyékban dekkol a gyerekekkel.

panni: uhh. :D Jól szétszedték a könyvespolcot. Mi úgy szoktuk, hogy a mama gyűjti a régi újságokat, és néhányszor "megtiltom" Larának, hogy elvegye, aztán meg hagyom. Így izgalmasabb és egy darabig leköti ha apróra olvashatja őket :D :lol:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Miniliza: de jó újra hallani rólatok! Nagyon aranyos Máté! Sajnálom, hogy ilyen sűrűn beteg! Reméljük találtok valami jó dokit aki megtalálja a megfelelő gyógyírt.

Panni: nagy dologba vágtad a fejszédet ("kenel" megszüntetése). A lányok csudaszépek, a rács nagyon tetszik, majd apának prezentálom. Lent is van rács? Mi valamit lentre is szeretnénk (lehet nekünk is lakatossal kell megoldást találni, vagy pedig még a lépcső előtt valami rácsot). Én is szeretnék saját takarítónőt!

Bogesz: Szaffitól eláll a lélegzetem! Először a kis harcos amazon (ezen a képen olyan mint egy rosszcsont fiú), aztán pedig mint egy fitness-lady. Azt hiszem a fiús anyukák felköthetik a gatyát! Ádám is a nagykádban fürdik, vagyis áll és pakol. Hiába van a kád alján csúszásgátló, néha-néha megcsúszik. A hajmosás katasztrófa.

Pattogobolha: rólatok is nagyon jó hallani. Nálatok is zajlik az élet, a gyerekek "rosszcsontok".

Dokit felhívtam, holnap délelőtt meglátogatom. Be vagyok "tojva", félek hogy valami baj van velem.

Kép
Kép
márkanyuka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?