A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Közben találtam egy ilyet is, úgyhogy megnyugodtam:

[quote="nemlajos"]N írta:nemlajoso, valaki hozta már a tessza-hírt, mert a múltkor emlegettétek, hogy mi lehet, én meg most visszakerestem:
"Kedves Mindenki!
Az első napok kaotikus forgatagából szeretném megosztani örömünket mindazokkal, akik osztozni szeretnének benne:
Kicsi fiunk, Gabóca március 28-án 3240 g-mal és 51 cm-rel megszületett.
Üdvözlettel:
Tessza család:D"

Azért jó lenne, ha adna magáról életjelet.
Meg a többiek is, akik már régen voltak.
masut

Egyébként a legutolsó táblánkat keresem. :D

Masut
masut

Találtam egyet a 245. lapon.
masut

[quote="kuklika"]J írta:kuklikauji neked bocsi, hogy csak most, tök dinka vagyok. Miért kell ilyen hamar visszamenned? Viko 2 évét nem várod meg? Én sztem januári bölcsibe szoktatást szeretnék majd Katusnál 2011-re. Nálatok ilyen évközbeni nincs? Remélem nem vagyok indiszkrét. :oops: Gabi jövőre majd azt nem hiszi el, hogy Máté lesz 2 éves, mint akkor a fiad.

Az egyik oka az, hogy Pesten nagyon nagy a túljelentkezés bölcsibe, Alexát annak idején nem is vették be, most ezért nagyon is örültem, hogy Vikónak sikerült. :P Év közben biztosan nem sikerülne bejutni. Jövő szeptemberben meg már két és fél éves lesz, amikor szintén nem biztos, hogy bevennék. A másik, hogy szerintem csak jót tesz a gyerekeknek a közösség. A harmadik, hogy már lassan négy éve itthon vagyok, és már nekem is nagyon hiányzik a felnőtt társaság. :) Nem beszélve arról, hogy a fizetés nagyobb, mint a gyed, és jövő márciustól már csak a gyest kapnám, amiről tudjuk, hogy kb. pelenkára elég. :?

Mondjuk nem lesz egyszerű dolgom, mert egyszerre kezdik a gyerekek a bölcsit és az ovit, úgyhogy a beszoktatás időszakára Anyukám vagy Sziszó húgom feljön hozzánk, mert egyedül nem tudnám megoldani. Még így is nehéz lesz! :roll:

Zsu
Kép
Kép
*juji*

vagyok én is, csak pörögnek az események, és írni már sosincs energiám! de olvasok!

tegnap lazulós napom volt, Fanni lement a balatonra apával, én meg Mátéval itthon maradtam. volt egy hosszabb alvása, addig én kinn aléltam a teraszon a napozószékben! 8)

Pont ma mennek úszni megint! mindjárt megjön apa a futásból, és indulnak. nem jár rendszeresen végül, csak apájával, mikor eszükbe jut. szeptemberben majd elkezdjük, most már nem volt értelme arra az egy-két hétre...

Máté mostanában nem alszik hosszakat éjjel... :? tegnap különösen nem tetszett nekem... kipirosodott a kis arca, és borvirágos lett az orra... valami kiütötte, pedig nem emlékszem semmi különösre, amit ettem volna... egyedül a szardinia volt új... lehet, hogy az volt a bűnös...
már megint 3 napnál tartunk kakilásban, úgyhogy a hasa is fájhat... nagyon kis nyügi volt. este altatás előtt meg ordított, mikor a szájába akartam adni a cicit... aztán fél óra lábtorna után hajlandó volt enni, de csak 50-et... aztán még apával pukizott pár hatalmasat, és én elaltattam. de nem kakilt... :?

Papillon
hajrá babaúszás! mi nem voltunk Fannival..

Moncsi
szép a dekor, és anyukád is nagyon fog örülni az ajándékának!

utazóknak minden jót kivánok, mindenkinek további szép hétvégét. mi majd du. vendégségbe megyünk.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Hát igen, Tessza nagyon eltünt, sajnos. Meg mostanában többen is: pl. Marq, Mamacsibe...

Annababa tényleg nagyon szép! Gyönyörű szemei vannak!

Kukli, megtaláltalak és bejelöltelek iwiwen.

Masut, miért kerested a legutolsó táblát?

Papillon, tegnapra boldog hófordulót Lizinek, éljenek a negyedéves nagy gyerekeink! :)
Majd mesélj a babaúszásról, én is szemezek vele (Samut nem vittem anno)

Csibb, sajnálom, h Máté nyűglődik, remélhetőleg meglesz az a kaki, és megnyugszik. Hihetetlen, hogy ebben a korban mi minden meg tudja viselni a babákat!
Tök jó, h a párod ennyire lelkesen viszi Fannit úszni!

Tegnap mi kimentünk a Gyerekszigetre, jó nagy szél volt, de jól éreztük magunkat (barátokkal mentünk és a gyerekek egy jót bandáztak). Tegnap nem is voltak hú de sokan. Meghallgattuk Rutkai Borit és a Specko Jedno-t, de lesz majd mindenféle jó kis zenekar hétvégente (Gryllus Vilmos, Alma zenekar, stb). Bár ez a gyerekszigetes program kb másfél éves kor felett élvezhető igazán, szóval a 3 hónaposok topikjában nem túl releváns programajánlat :) Nagytesóval is rendelkezőknek azonban jó :) Mi 3 éve járkálunk oda egy-egy alkalommal hétvégente. Az elsőnél még azért elég pici volt Samu ehhez, de tavaly már nagyon élvezte a programokat.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

nyugtassatok meg,hogy van elég tejcim.....már 2 ciciből etetek,és utána kb. 5ml-t tudok csak lefejni..félek, h nándi éhes marad, bár anyum azt mondja,akkor nem aludna el, meg nem vigyorogna.
éjjel hol 6órát kibír, utóbbi napokban csak 4,5-et.és éjjel már sohse ömlik ki a cicimből,úgy,mint régen....:(szeretnék még sokáig szoptatni!!!!!!!!!!!fejek-nem minden szopi után,mert ha nándi feszitget,akor ölbebaba, meg ha nem jön ki büfi, és a büfiztetés 40 percig tart,utána már nem fejem le..
katka,te anno valamelyik nagyobbik lánykáddal hogyan is hoztad vissza a tejet?
köszi
napon 52 fok van 8)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Pulcsi, van elég tejcid! Sztem ne fejj ha lehet egy ideig, csak rakd cicire sűrűbben. Nekem is elment a tejem, 6 hetesen (szinte teljesen). Nekem több hét volt, mire fellélegezhettem, most gyakran várom, hogy cuppogjon már a lányka! A titok, azóta sem mértem semmit, ha kér kap ha fent van és durrranok akkor is. Én homeós bogyikat szedtem csak, volt pár nap, hét mikor úgy éreztem kell tápi, bekveretem, aztán elaludt nélküle. Nem hittem el, hogy sikerülni fog, de sikerült. Neked is fog! Nándinak boldog 3 hót!
Na pont most kezd el Kata sírni, bocsi többeik.... reagálok máskor.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!
Csibb!
A hal Larát is már kétszer is megkínozta :( azóta olvastam is valahol, hogya allergizálhat, nem feltétlen jó ezeknek a pici babáknak.
Nálunk sincs már a régi napi több kaka, sőőőt...Legutóbb asszem 5.nap sikerült(de mennyit :lol: )de legalább nem kínozza, és azt mondták, hogy anyatejeseknél a heti 1 is normális, ha neki így jó, legyen így :wink: Egyébként nekem bejött a Nemlajos által javasolt bolognai(azóta mindig azt eszek, ha több napja nem volt)meg az, hogy egyek én olyasmit, ami meghajt :wink:

Tegnap én is paráztam kicsit, olyan laposak voltak a melleim, hogy csak na, és 2 napja Lara non-stop cicizik, ha jól sejtem, van 3 hós kor körül növekedési ugrás? Csak nem tudom, hova akar ugrani, így is hatalmas és dundi :D

Kép
Kép
zazzy

Pulcsi: Anyukád jól mondja, éhes gyerek ordít és nem mosolyog. Szóval ne aggódj. Nappal kínáld meg bátran gyakrabban. Nekem Peti mind a két cicit teljesen üríti.
Zsófival nekem annyira elment a tej, hogy 30 mili jött le 2 ciciből. Úgy hoztam vissza, hogy szoptattam és közben fejtem (2 szopi között), és éjszaka is (felkeltem külön ezért).
De szerintem nálad nincs ilyen gond. Tedd gyakran cicire és pont annyi tejed lesz, amennyi kell.
Egyébként a hozzátáplálással is elkezd csökkeni a tej.... :roll:

Katka

katka22

sziasztok

elég zűrös 7végén vagyok túl, csütörtökön szülinapozásos "buli" (mic meg egy rokonának közös) aztán péntektől ma 4-ig 4 gyerek :shock: aztán lakás rendbetétele, és pakolás mert holnap ugye utazunk haza :D szóval kicsit izgulok hogy viseli majd a fiatalúr.. de majd sokszor megállunk.... :roll: vettem neki nyakpárnát is, hogy kitámassza a fejecskéjét.. így kényelmesebben tud majd aludni. juteszembe: pakolás: örülnék ha segítenétek megmondani hogy mit felejtettem el pakolni :D első hosszabb utam gyerekesként... :roll: uuuuuuuuuuuuttttttttáááááááááááállllloooooooooookkkkkkk pakolniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol:

Nemlajos: igen, elvált vagyok, fiatalon mondtam ki az igent (23 voltam) és 1 év után :lol: de akkoriban még kevésbé toleráltam dolgokat mint most, úgyhogy 3 év házasság után dobbantottam tőle, és meg sem álltam Krétáig :lol: egyébként azóta is jóban vagyunk, a bíróságon is viccelődtünk egymással, azok meg kérdezték hogy most mi minek is akarunk elválni? :lol:

babaúszás: amint visszajöttem Nico-val megyünk mi is, kipróbáljuk tetszik e a kiscsávónak :D

nekünk eddig 1 nap volt amikor nem kakilt, de olyankor az éjszakánk sem nyugodt mert feszíti a pocit és félálomban duplán nem tetszik ez neki.. úgyhogy inkább addig masszírozom a hasát minden nap amíg nincs eredmény.
Gabka, azt hiszem te írtad egyszer hogy ha fehér darabkás a kaki akkor túl sokat eszik? azok a megemésztetlen tejdarabkák benne? én mondjuk úgy vagyok vele egyen többet de legyen kaki legalább másnaponta.. ne feszítse a pocit... de lehet én vagyok a hülye :?

KépKép
KépKép
adryn

Erpé, azért kerestem a táblát, hogy kik hiányoznak, meg hogy egyben lássam a babáinkat, ki mikor született. :)

Adryn, jó utat hazafelé! :)

Pulcsi, a leírásod alapján nem úgy tűnik, hogy nem lenne elég a tejed, szoptass és kész. Ha éhes, úgyis jelzi, akkor meg ráteszed a cicire többször, amikor csak kéri. Én még semmiféle bogyót vagy teát nem ittam, nálunk ez működik. Szerintem nálatok is, csak ne paráztasd magad, az nem jó. :roll:

Masut
masut

Adryn: Jó utat hazafelé. Biztos kimarad 1-2 fontos dolog, meg hozol egy csomó feleslegeset, de mindent lehet pótolni. Ne aggódj!

Babauszi: Én jártam mindkét lánnyal. Jó tapasztalataim voltak, nagyon szerettük én is és a lányok is. Holnap ígérem írok róla részletesen, de most K.O. vagyok....

Katka

katka22

Sziasztok!

kukli azt hiszem te kérdezted! Sikerült neki a Levolac hashajtó segítségével. Azóta minden renben van...

zazzy köszi a privit legközelebb kipróbálom :wink:

Adryn jó utazást. Múlthéten mi is elmentünk pár napra, én is féltem hogy valamit itthon hagyok de nem :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!
Újra itt, remek volt, mindenki oda volt Dömétől meg vissza :D

Babaúszásról én nem tudok sajna semmit, félek, ha sokáig várok az erzsébeti uszodára, kifutunk az időből, pedig jó volna.

Pulcsi
: tejre én is mindig ráparázom (főleg, mikor óránként eszik), de akkor nem aludna éjszaka sem annyit.
Nekem végre tegnap megint csöpögött reggelre a tejem 8)

Na, megyek, eldőlök!

Hja, Mamacsibe a zindexre se jár, egy harmadik fórumon láttam a nevét, ott aktív. Ő tudja :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Babaúszás: Mi a Rubinba jártunk. Nagyon profi hely volt (!). Amikor Ágica olyan 1 éves volt, akkor szállodán belül áttették másik medencébe és sokat rontott a színvonalon.
Amik szerintem fontosak egy babauszinál:
- Legyel felnőtt öltöző normális, benne legalább egy járóka, hogy egy nagyobb gyereket is bele lehessen tenni.
- Gyerekeknek pelusozós öltöző, ahol meleg van és dobozok vagy valami, amibe teheted a ruhákat. Legyen játszó sarok, ahol olyan 8 hónapos kortól elvannak a babák, legyen szopis szoba vagy sarok, lehessen bébiételt melegíteni és etetőszék, ahol odaadhatod.
- Az uszodában meleg legyen és a víz olyan 30 fokos legyen. A melegebb nem jó, mert abban sokkal több a baktérium és nagyobb a fertőzés veszély. Te mész be először a vízbe és utána adják a babát. Öleld magadhoz, hogy megnyugodjon és ne fázzon. Ne ácsorogj, hanem folyamatosan mozogjatok és mozgasd őt is, akkor nem fog fázni. Ha fázik, akkor meg ki kell menni.
- Úszás előtt szokott lenni közös babatorna. Mondókázós- masszírózós én nagyon szerettem, meg a lányok is. Ha a babádnak nincs kedve hozzá, akkor ne erőltesd.
- Úszás utána nagyon jó, ha van babaszauna (40 fokos), imádják a babák, mert nagyon elfáradnak és le is hülnek. A kisebbek el is szoktak aludni.
- Szoptatás: Azt szokták mondani, hogy úszás előtt közvetlenül ne szoptass, mert bukik a baba a medencébe. Szerintem sokkal rosszabb éhes vagy/és fáradt babával bemenni, az garantáltan ordít. Én gyakran szoptattam úszás előtt az Ágit és nem bukott, viszont jókedvűen csinálta végig az úszást.
- Az úszás lényege, hogy jól érezzétek magatokat. Ha te félsz a víztől, akkor azt át fogod ragasztani a babádra, szóval jobb, ha nem viszed, hanem inkább vigye apa a gyereket. Az úszás lényege, hogy a baba megszeresse a vizet, ne azt nézd, hogy bezzeg a másik gyerek mit tud, hanem fogadd el a gyereked tempóját. Nagyon fontos, hogy határozott legyél és biztonságot sugározz. Van olyan gyerek, aki utálja a vizet, ne erőltess semmit. Lehet, hogy ez most nem az ő sportja, majd később megszereti.
- Mikor érdemes kezdeni: megmondom őszintén, hogy én a 3 hónapos kort korainak tartom (tudom, hogy a szakemebrek mást mondanak). A gyerek még a fejét sem tartja rendesen és a gyakorlatok olyanok, hogy könnyen arccal beleplaccsol a vízbe (és megijed). Nekem Ági 5 hónaposan kezdett, amikor az első oltás adagon túl estünk, ami ugye egy fontos védettség szempontjából.
Ezzel közösségbe viszed a gyereked és akármennyire is tisztítják és fertőtlenítik a vizet (persze nem klórral) igen is betegek lesztek. Ezért lehet hibáztatni mindenkit, de ez igen is ezzel jár. Betegség szezonokban gyakrabban (órák pótlására érdemes rákérdezni.)
-A híres merülésről: Először is nem kötelező. A legtöbb gyerek képes rá. Rajtad múlik az egész. Határozottan kell csinálni, ha megérzi a félelmed, akkor garantált a bömbi és neked meg a lelkiismeret furdalásod, hogy megfojtod a gyereket. Szóval kiülteted a medence szélére és megbeszéled vele, hogy merülni fogtok. Kiadsz egy vezényszót (nálunk az: Nagylevegőt hopi!) és akkor hónalj fogásban határozottan belehúzod a vízbe és egy-két lépést hátrálsz és húzod a víz alatt. Arra számíts, hogy a víz alatt jóval nehezebb lesz húzni, szóval erő kell hozzá. Aztán kiemeled a válladra és nagyon megdicséred. Egyébként nincs semmi baj, ha nem tetszik a babádnak, szerintem nem érdemes erőltetni, ha nem megy. Majd megy később illetve lehet a háttérban fülprobléma.
Az egész merülést a búvár reflexszel maragyázzák. Nekem Zsófi csak 11 hónaposan kezdett (a hülye körmeim miatt), de simán merült és 2 hónap alatt behozta a korosztályát és már a nagyobbakhoz jártunk.
- Nekem mindkét lány szerette és élvezte. A Kalovits módszer szerint jártunk. Nekünk ez bejött. Ma már van úszópelus, szóval a medencébe pisi vagy kaki sem kínos már. Vigyél magaddal úszópelust, fölé szokás úszónadrágot adni. Törölközőt a babának és pelusozó cuccot. Magadnak fürdőruha, papucs, törölköző, fésü, hajszárító. Előfordulhat, hogy vizes lesz a hajad, főként, ha már nagyobb a baba.

Remélem elég kimerítő volt. Egyébként az úszás is az, jól el fogsz te is fáradni. ;)

Katka

katka22

Visszaolvasni nem volt időm, csak gondoltam beköszönök.

Kuklika, köszönöm a hiányolást, az sms.be nem is írtam, hogy még anyukám eredményén is bosszankodunk pár napja. Cisztái vannak a mellében, ami most váladékozik is és ma ment a szövettanért, most épp ott van, szóval tűkön ülök mikor hív!
Majának egy hete be van gyulladva a torka, mandulája, felsőlégutak, már annyit bukik a felírt gyógyszerektől, két napja, meg kimerülésig sír este, biztos fáj neki. Szóval bocs, hogy rossz hírekkel jöttem.

Adryn jó utat hazafelé!! Gondolom már vár a család nagyon!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ó, szegény Maja! Jobbulát neki! Neked meg sok-sok erőt és kitartást! Néhány nap és túl lezstek rajta. De tudom ez anyaként milyen nehéz ilyen pici lánnyal. :?

Katka

katka22

Bea!
Maja gyógyuljon meg hamar!

Adryn!
Én azért írtam, hogy nem bánt, ha nincs mindennap "termés", mert mostmár nem kínozza.Semmi baja.Így jó neki.Azt olvastam, hogy ilyenkor jól hasznosítja a szervezetük a tejcit, ami Larára tök igaz, hiszen majdnem 6,5 kiló és 11 hetes :D

Egyébként most olvastam egy kismamában, hogyha nem szenved, (és kizárólag anyatejes)akár 10 napot is várhatunk :shock: azért ezt soknak gondolom, főleg, hogy Lara is most legutóbb 5 nap után olyan adagot termelt :shock: :lol:

Kép
Kép
zazzy

Bea jobbulást Majának! Anyukád hívott már? Remélem minden rendben, és csak egy kis ijedtséget okoznak nektek ezek a ciszták.
Adryn jó utat! Most akkor nagytaliról van vmi már? :?:
Nemlajos örülök, hogy szuper volt a hétvége! :lol:
Katka milyenek voltak a lovas napok? Vannak képek?
Csibb tőled szeretném megkérdezni mindig, csak elfelejtem, mikor lesz kész a nyaraló? Klassz Balcsin egy telek házzal. Ha mienk nem lenne messze nyárra elköltöznénk aztán hétvégenként jöhetne Zsolti. Bár legszívesebben én a Velencei tóra szavaznék. :roll:
Rszg tényleg dobnál majd egy táblát nekünk újra lécci? Emlékfrissítés. :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Szerintetek én vagyok a nem normális, hogy dührohamot kapok, amikor az extől úgy kapom vissza a lányok ruháit, hogy közte van a barátnője csipkés tangabugyija???? :twisted: :twisted: :twisted:

Katka

katka22

Katka
:twisted: :twisted: :twisted:
gondolod, hogy szándékos húzás volt???
hogy sikerült a hétvége?

Kukli
pár hét, és mehetünk! még csinálják a belső lépcsőt, aztán mehet a bútorozás. konyha, ágyak, aztán apránként a többi.
már én is nagyon várom, és a barátnőim is fenik már rá a fogukat! :wink: meg a húgom! egyedül még nem mennék le 2 gyerekkel... apa hosszú hétvégéket tervez!

Bea
Majának jobbulást! szegényke!!!

Zazzy
köszi az info-t! lehet, hogy a hal volt. bár még most is nagyokat pukizik, mert még mindig nem volt kaka... :roll:
Fanni csinált nekem 10 napos kakanélküli akciót...

egyébként mikortól lehet lazábban enni?? vagy a szoptatás alatt végig így kell vigyázni??? erre már nem emlékszem... :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Kukli
nektek hol van az a messzi nyaraló?
hihi... anno Fanninak is pont ezt a szivecskés vonalzót választottam, mint Te Katának! :wink:

Máté erősen kopaszodik, már eltűnt a kakastaréj... Fanni is ledobta anno a babahaját, és akkor kezdte a szöszke korszakot. kiváncsi vagyok Máténak milyen haja nő majd...

hajasbabások! nálatok is van hajhullás? az a baj, hogy Máténál kicsit parásabb vagyok... és bár Fanninál ugyanez volt, mégis izgulok, hogy nem vashiány miatt hullik-e ennyire a haja. bár ugye szedjük a vasat...
egyébként az én hajam is hullik rendesen, pedig szedem az elevitet. nektek?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Adryn
de jó, legközelebb már itthonról fogsz bejelentkezni! kiváncsi vagyok, hogy bírta Nico! lassan szervezhetjük az újabb talit! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb: mi is elkezdtünk eléggé kopaszodni, nyugi 8)

vótunk úszáson :lol: Lizi nagyon nagyon élvezte, ő volt a legfiatalabb, de nem a legkisebb, és ÚSZOTT!!! Azaz a lábával úszómozdulatokat tett, és a kezével pancsikolt, írtó édi vót :P

Katka: nem tom milyen módszerrel oktatnak itt, de amit írtál, pontosan az zajlik és olyan körülmények közt. Én is paráztam a 3 hónap miatt, 1 oltással a hátunk mögött, de hát bárhol, bármit elkaphat. És klórral fertőtlenítik a vizet az antsz által előírt, babáknak való hígításban.

jah, a Pólus Hotelbe van ez úszás. Egy nagyon kedves fiatal házaspár csinálja, Lizi uncsitsója is idejárt. Csak nagyon drága!!! :evil: 9000 ft a 4 alkalmas bérlet.

Bea: jobbulást a picinek!!!

Adryn: várunk már :P

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

ja. Lizi a szaunát nagyon utálta, babája válogatja, az unokatesója nagyon élvezte. Én is utálom a szaunát :lol: Az volt a legjobb, amikor egy körbe közel toltuk egymáshoz a babákat é méregették egymást :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon
hurrá, hogy jó volt az úszás

Kukli
hogy használod a paraffinolajat. vettem, de nem merem csak úgy becsöppenteni a fülébe...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb nyugodtan cseppentsd! 1-2 csepp, kicsit várni szoktam, aztán megtörölgetem a kagylót azért. :roll: A telkünk amúgy Balatonberényben van. M7 végén szinte (bár mostanában megint adtak át vmit). Hát biztos csodajó lesz nektek ott lent. Jövőre meg hosszabban is le tudsz menni biztos. Te leszel a csoki-csajunk a sok naptól :P . Na persze csak Maja után. :lol:
Én már kezdek lazítani a kajákon, úgy tudom az első 3 hónap gáz, utána lassan mehet minden. Botinál bnőmmel ilyekor chilisbaboztunk együtt. :oops: Gondoltunk ha virrasztunk virrasszunk együtt. Nem volt gond. :P Vonalzó…
:)
Nálunk már kezd nőni az új haj. De alul megmaradt a bohóccsík, ahol hosszabb és sűrűbb. Szval még hónapokig gázos képei lesznek szegényemnek. :? Nekem nem hullik, Botival sem hullott, elevitet nyomom én is +vasat.
Papillon tök jó, hogy bejött az úszás. Édes lehetet Lizi. :P Nincsenek képek?
Húúúú Katka! Sztem sem direkt volt (hisz jóban vagytok), de durranék! Aztán erőt vennék magamon, és vmi kis cetlit azért tűznék hozzá viccesen. Legyen nekik ciki.
:evil:
Ma eladtam Kata kinőtt ruháit vaterán. Hihetetlen, hogy már vannak kinőtt ruhái. Meg hogy senkinek nem tom tovább adni, mert mindenki téli terhes vagy fiút vár. Csomiban elvitték jó áron. Persze van amit félreraktam.
Sztem apa elaludt Botialtatásnál. Azért nagy szó, mert amióta ismerem még nem aludt el 11 előtt. :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Tényleg elaludt! :lol: :lol: :lol: :lol:
Jut eszembe, ha van kedvetek vezetek szívesen egy táblát, mondjuk kimennyit nő 2-3 havonta vagy ilyesmi. Úgy vettem észre senki nem hasonlítgat, mindenki elégedett a maga kis bocsával, így talán nem lenne gond. Persze csak egy felvetés.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, csak gondoltam hátha érdekel valakit.

GRACO Baby Delight elektromos hinta szinte új, még az eredeti elem van benne.

Egyszerű használat:
- kisméretű, könnyen hozzáférhető hinta
- teljesen összecsukható a gyors és egyszerű tárolás érdekében
- az üléshuzat géppel mosható
- nyitott tetejű konstrukció a baba egyszerű elérése érdekében

Kényelem:
- 2 sebességes hinta
- 3 fokozatú döntési pozíció
- 5 pontos biztonsági szíj

Szórakozás:
- leszerelhető játékrúd 2 db puha játékkal

Bolti ára 25.000 Ft, én 16.000.- szeretnék érte kapni.

Kép

Kép

Kép
mtücsök

Csibb, Kukli: Nem tudom miért csinálta. Most elég jóban vagyunk, nem hiszem, hogy tudatosan ártana, de tényleg eldurrant az agyam. Skypon elküldtem a francba. De ma amúgy is szar napom volt. Az anyósom (lányok nagyija) felhívott és lecseszett, hogy hónapok óta alig látja a lányokat és gyereknapon se lehetett velük (nem is kérte) és azonnal látni akarja őket.... :shock: :shock: :shock: Tudni kell, hogy olyan 2 hetente beszélek vele (beszámolok az unokákról) és bármikor elkérheti tőlem is a lányokat, de ugye erről elsősorban a fiának kellene gondoskodni. (Persze azért bevittem neki a lányokat....)
A sógornőmről meg most tudtam meg egy 1 évvel ezelőtti sztorit, ahol nagyon csúnyán viselkedett a hátam mögött....
Szerintetek rám van írva, hogy Ide üssetek? Vagy mi van?

Hétvége viszont szuper jó volt. Annyira nyugodt és békés és csodaszép a Szigetköz. Nagyon élveztem. A gyerekek lovagoltak, meg lovaskocsiztunk, meg csónakáztunk egy holtágon (kipróbáltam a csónakban szoptatást ;) ), sütöttünk husit, a társaság jó volt. A nagyobb gyerekeimet csak néha láttam, olyan jól eljátszott a gyerekcsapat. majd dobok fel képeket, csak még nem töltöttem fel.

Pappilon: Örülök, hogy jól sikerült az úszás, csak így tovább! :)

Csibb: De klasz lesz, hogy lesz nyaraló! Majd kérünk fotókat.

Kukli: Mennyiért lehet eladni egy újszülött csomogatot? Én tök járatlan vagyok ezekben... :roll:

Bea: Maja, hogy van?

Vica: Mindenki egészséges?

Zazzy: Örülök, hogy jelentkeztél. Azért ha néha erre jársz, akkor írjál pár sort... Esetleg egy babakép?

Erpé: Mi ez a Gyereksziget? Asszem le vagyok maradva... :oops:

Katka

katka22

Kaki: azt hiszem, nálunk még nem volt olyan nap, hogy ne lett volna kaki. :) Egyszer majdnem lett, de estére megjött a termés. :D

Evés szoptatás alatt: én már jó ideje nem figyelem, hogy mit eszek, mert szerencsére nincs semmi baja Mártinak a kajáktól. 3-4 hetes kora körül volt egy nehezebb hetünk, akkor vettem is Infacolt, használtam is pár napig, majd elhagytam. Azóta ügyesen büfizik, pukizik, szóval nincs gond. :)

Haj: én nem érzékelem, hogy jobban hullana, mint terhesség előtt. Mondjuk hosszú a hajam, így pár szál haj is olyan látványt nyújt, mintha sok lenne, és ennyi szerintem előtte is volt.
Márti haja nem hullik még, vagy én nem látom, de a tarkóján már olyan hosszú, hogy melegíti a nyakát. Így valószinűleg előbb-utóbb rászánom magamat, hogy vágjunk belőle.

Zazzy:
[quote]C írta:sak nem tudom, hova akar ugrani, így is hatalmas és dundi
:lol:

Nemlajos, hogy bírta Döme az utat?

Katka, mi az a Rubin? Jó kimerítően írtál a témáról. :) (babaúszás)
Jó volt a hétvége? Bugyi: :twisted: , de biztos nem direkt volt, hanem figyelmetlenség. Bár azért láthatta volna, hogy nem lányka, hanem női bugyi.

Bea, Majának jobbulást! Anyukádnak milyen lett a lelete?

Adryn, hogy bírtátok az utat?

Papillon, örülök, hogy tetszett nektek a babaúszás. :) A Pólus tőlünk sincs (annyira) messze. Nemrég úgy hallottam, hogy mintha a BVSC-ben is lenne, az közlekedésileg nekünk közelebb lenne, ha rászánjuk magunkat. Majd utánanézek. Mondjuk ez a Pólus tényleg jó drága. :roll: Remélem, nem mindenhol kerül ennyibe...

Kukli, jót mosolyogtam a férjeden, hogy elaludt. Jól lefárasztotta Boti. :lol: Kinőtt ruhák: :lol: Nekünk még csak 1 van, amit Márti kinőtt, de van már néhány, ami már csak 1-2 hétig lesz jó szerintem.

Masut
masut

Sziasztok!

Katka, a Gyereksziget: http://www.sziget.hu/gyereksziget
Sajnálom, h ilyen borzasztó napod volt... Exed tényleg biztosan nem direkt csinálta, de elhiszem, h nagyon rosszul esett ez a figyelmetlenség... A Szigetköz tényleg gyönyörű, és örülök, h jól telt a hétvége.

Papillon, nagyon jó, h tetszett a csajszinak a babaúszás. Majd később is mesélj róla.
És Katka, köszi a kimerítő útmutatót a babaúszáshoz, a Kalovits módszerről én is csak jókat halllottam.

Már én is mindenfélét eszem, és úgy tünik, h Kata jól bírja. És én Béres cseppet szedek vitaminként...
Ja és Kata is kopaszodik, hátul van neki egy teljesen kopasz foltocskája :) Szóval Csibb, ne aggódj! :)
Megyek, idő van.

erpé

Katka
az én kérdésem nem az exedre irányult, hanem a barátnőjére... :twisted: :oops: bocsi, nem bírok a gonosz véremmel... :oops:

Kukli
köszi! és te mivel cseppentessz bele? mert nekem egy sima üvegben adták...

köszi a megnyugtatást kopaszodás ügyben!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

nyaraló:

Kép

Kép

Kép

belső fotók még nincsenek annyira...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Kép

szombaton Fanni is megnézte...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jesszus, EZ nyaraló? :shock: :lol: :lol: :lol:
Gyönyörű!
Odaköltözhetek? :oops:

evés: nálam is megy szinte minden, néha vannak nyűgös dolgai Dömének, de én képtelen vagyok rendszerben látni, hogy most kajától, szénsavtól, mitől, úgyhogy mindent a frontra fogok (ált. be is jön :wink: )

úszás: én is akarok. Telefonálgassatok már légyszi az erzsébeti usziba, hátha rájönnek, milyen sok az érdeklődő :twisted: :twisted: :twisted:

utazás: odafelé volt némi nyűglődés, üvöltözés, mire mondta a Zuram: vedd ki, szoptasd meg... Mondtam, hogy erre azért ne szokjunk rá, mert egy satuféknél a gyereknek esélye sincs.
Visszafelé aludt, vagy játszott végig (sokat számít, hogy rájöttünk, az autós ülésen is van hely a játékívnek :D), mondjuk néha kicsit besokallt, fogta a lógóját, szorította és rágta az alvós maciját és az öklét, így:
Kép

Na, jóccaká! :)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos
gyere! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Döme tündéri!!! az előző fotót meg sem dicsértem, asszem, pedig nagyon tetszett!!! az az arc!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na jó, akkor lassan elgondolkodom azon, hogy ne csak szénhidráton éljek... ha már mindenki eszik mindent!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb bocsi ha nem mondtam, venni kell hozzá szemcseppentőt. A tök sima kis üvegcseppentőt. Ez a nyaralótok? :shock: Vmi gyönyörű lesz! gratula hozzá! Megértem a tűkön ülő bnőket. :lol: :lol:
Katka örülök, hogy a hétvége szuepr volt. Peti lassan már mindenhol profi szopis. :wink: Rucikat 5000 Ft-ért adtam el. A szép body-kat és rugikat, hálózsákokkal. Nem nagy pénzt, de mivel semmit nem tudtam velük kezdeni.....
Döme vmi cuki a kis kezeivel! :P
Ma megyünk dupla szurira. Kíváncsi leszek, hogy kapja a 2-at, ha az első után merev görcsben üvölt. :roll: Botival ez olyan eccerűűű volt.
Jah és holnap viszem Katust, nyomok neki egy kis kultúrát, este bnőm hugának kiállításmegnyitójára viszem. Bnőm vasárnap jött haza Amerikából, huga pedig festő.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vica ezt muti Bulcsúnak:
http://www.picpost.hu/create.php?card_id=201
Boti olyan cukin játszik vele az ölemben! :P
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt!

Csibb, húha de szép a nyaralótok! És jól látom, hogy panoráma nyílik a Balatonra? Nyári topiktali helyszín? :lol:

Nemlajos, én telefonálgatok, ha gondolod az erzsébeti usziba, nekem is nagyon közel lenne! És én úgy tudom, h van Pesterzsébeten babaúszás másutt is. (még akkor találtam, mikor Samunak kerestem 3 éve - fogalmam sincs, milyen, de egy próbát lehet hogy megér) http://uszomanok.hu/helyszin.html

Csibb, ahogy Kukli írta: a paraffinolajat a gyógyszertári szemcseppentővel lehet jól a fülbe juttatni. De lemaradtam: ti miért cseppegtetitek a gyerek fülébe? (Nekünk a dokinéni Samunak javasolta, hogy jól kioldja a betapadt fülzsírt)

Kukli, Kata hogyhogy most kapja a dupla szurit? Nálunk a két hósnál adták, most csak egyet kapott... Vagy ti a betegség miatt csúsztatok? Drukk, hogy minden OK legyen.
És a táblás felvetéshez: néha jó lenne feltenni, márcsak azért is, hogy lássuk, ki melyik napon is született :) felőlem mehetnek bele súlyadatok, hosszadatok, szuriidőpontok, fotók, mittomén :) de ha valaki ezt nem szeretné, akkor inkább ne. Én sem szeretném, ha bárki ezt összehasonlítgatásnak élné meg...

Off: Képzeljétek, a háziorvosunk elmegy élni és dolgozni augusztustól egy svéd kisvárosba... nagyon bírtam, már 7 éve nála vagyok... (Mióta kb befejeztem az egyetemet) Kereshetek másikat, és lövésem sincs, h kik a jók itt a környéken...
Elképesztő, h mennyi orvos hagyja el az országot. És az a doki nagyon jó szakember volt: belgyógyász szakvizsgája is van (a háziorvosin kívül) + tanított a SOTE-n is, és gyakran életmód + recepttanácsokat adott (pl. szoptatás idejére) :), és komolyan vette a szűréseket ...
Egy kapcsolódó link: http://www.mr1-kossuth.hu/index.php?opt ... &Itemid=65
Annyira béna az országunk időnként... OFF vége.

erpé

köszi a nyaralódicséreteket... úgy tervezzük, hogy öregkorunkra leköltözünk majd ide.

Erpé
nyári topiktalihelyszín simán!!! :D csak még a kertet előbb kicsit rendbe kell hozni, mert az most építkezési sitthalmaz... :?
persze nem lesz idén angol park, de azért takarót le lehet teríteni!
szóval én állok elébe! július vége, vagy augusztus szerintem ok!

a paraffinolajat mi is azért cseppegtetnénk, amiért ti! :wink:
én már leszoktattam magam a fülpiszkálóról, viszont érzem, hogy van a fülemben cucc. úgyhogy én is szeretném kipróbálni... meg a gyerkőcöknek is!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

CSibb tök jóó a nyaralótok...

Mi tegnap hasra fordultunk!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

sziasztok

Úszás: Én Lilivel viszonylag későn (5 és fél hósan) próbáltam az úszást. Nem tudom, hogy a késői kezdés volt-e az ok, de végig ordította az egészet. Szóval én nem is erőltettem tovább a dolgot. A másik, amiért nem próbálkoztam, az az volt, hogy amint vizet látott, máris taknyos lett.
Esztin én is gondolkoztam, de asszem kihagyom. Én 11 évesen teljesen magamtól tanultam meg úszni, majd a gyerekek is megtanulnak valamikor, valahogy :)

Pulcsi: a többiek már reagáltak, de azért én is leírom
1, van a 3 hós ugrás
2, egy idő után beáll a kereslet-kínálat, a cici annyi tejet ad, amennyit a baba kiszív, így nem csoda, ha nem tudsz fejni
3, ha van súlygyarapodás, és pisis pelus, akkor ne aggódj
4, ha méred, dobd ki azt a mérleget de sűrgősen :wink:

csibb: szuper a kégli.

Na megyek,fel kell hívnom a dokit, mert a Lilit csípi a pisi :?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Tali van egy barinőmmel, babás. Úgyhogy csak pár kép.

Kép

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

csibb_tök jó nyaraló!
papillon:de jó képek!! Lizanna kis husi:)
pgyöngyi:köszi:(igyekszem bátorítani magam, de Nándi 4 hónapos vót tegnap. nincs mérlegem, fog sincs mennyit eszik. csak a 3hós és a 4hós vizsgi közt-az pénteken lesz-állítólag 500-600 g-ot kell hízni.és az nekünk lehet neccesen lesz meg, mert 5130 volt 3 hósan, most meg hétfőn 5500 körül, remélem, még péntekig hízik :) és néha van olyan, hogy full kiszívja mindkét cicit, és még szívná, szivná, de üres....
múlt héten még egy ciciből etettem, most meg 2 sem elég neki...de igaz, már nagyon rég pihentem napközben, ma aludtam egy órát, és utána mintha több tej lett volna, de nekem már éjjel sem durran be, pedig eddig mindig kifolyt...ellentétes tanácsokatkapok, vki azt mondta egy védőnő, h minden szopi után fejjek, de legalább 4szer egy nap, és egy hét múlva jelentősne megnövekszik atejcimennyiség..egy másik védőnő meg azt mondta, ilyenkor már nem érdemes fejni, a gyerek a legjobb szívó, tegyem gyakran mellre. én tenném, de ha alig van benne tej....jó lenne tudnom, mennyit eszik, bár neki az adagja régen 80 ml volt akkor is, amikor már atietitek 150 eket ettek..de asszem nekem jó zsíros a tejem, mert volt, hogy 700 g-t is hízott 1 hónapban....lehet h elkezdem a hozzátápit, ill inkább csak az ízlelegetést, az belefér/mondjuk egy kiskanál répa naponta, aztán kész/de meglátjuk mit mond adoki pénteken. szívem szerint 6 hós korig csak tejciztetnék, főleg a hasfájósság és a koraszülöttség miatt. még mindig minden este 10ig ordítás a progi--de már megszoktuk, vagy mi.az esti szertatrtás része. eteteés 7 körül ordítás, negyed 9kor fürcsi-addig nincs sírás, kivesszük, ujra sírás, aztán közben valahogy eszik, aztán sír, aztán egyszercsak kimerül az elem, és kidől.
nálatok? :?
de nappal legalább már nem sír, csak 2-3 órát, és sokat mosolyog, eljátszik egyedül van hogy 20 percet is, szóval anappalokkal elégedett vagyok,és sok mosolyt kapok, meg gagyogást:)
kedvenc szavunk a glúúúúúú, és ha ezt mondom, visszamondja :lol: hogy: Glúúúú

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?